Κυριακή 18 Απριλίου 2021

 ο αμερικανικό περιοδικό The Land Report, που παρουσιάζει κάθε χρόνο έναν κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας, τον ονόμασε «Farmer Bill»

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ, καθώς έχει αποκτήσει 1.077.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το αμερικανικό περιοδικό The Land Report, που παρουσιάζει κάθε χρόνο έναν κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας, τον ονόμασε «Farmer Bill» (Αγρότη Μπιλ).

Ο δισεκατομμυριούχος – η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε 121 δισ. δολάρια – έχει πλέον στην κατοχή του ένα τεράστιο αριθμό γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 19 πολιτείες. Η συνολική έκταση που κατέχει είναι 269.000 έικρ (acres) ή 1.077.000 στρέμματα.

Ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες, είτε άμεσα ή μέσω συμφωνιών της εταιρείας του Cascade Investments με τρίτα μέρη, σύμφωνα με το Land Report.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει κτήματα σε Αρκάνσας (περίπου 192.000 στρέμματα), Αριζόνα (σχεδόν 100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (σχεδόν 20.000 στρέμματα) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Πέραν του Γκέιτς, τα στοιχεία αναφέρουν ότι γαιοκτήμονες είναι επίσης οι Στιούαρτ και Λίντα Ρέσνικ (συνιδιοκτήτες της Wonderful Company) που έχουν στην κατοχή τους 760.000 στρέμματα και όπου παράγουν προϊόντα όπως τα μανταρίνια Wonderland Halos.

Το 2008, το Ιδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε χορηγίες 306 εκατ. δολαρίων για αγρότες σε Νότια Ασία και υποσαχάρια Αφρική.

Οπως  αναφέρει το Forbes, το Ιδρυμα έχει επίσης επενδύσει στην «ανάπτυξη και διάδοση ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή« υπερκαλλιεργειών »για τις οποίες δημιούργησε μια ΜΚΟ που ονομάζεται Gates Ag One».

Αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πώς χρησιμοποιεί ο Γκέιτς τη γη του, το Forbes σημειώνει ότι η Gates Ag Oneκαι η θυγατρική της Cascade, Cottonwood Ag Management (που προωθεί βιώσιμες αγροτικές πρακτικές για την προστασία του εδάφους, των υδάτινων πόρων και των καλλιεργειών) και όλα αυτά υποδεικνύουν ποιος θα είναι ο σκοπός του.

Ολα ξεκίνησαν το 1995. Ο Γκέιτς ήθελε να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο που ήδη κατείχε ως ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft, προσέλαβε έναν διαχειριστή κεφαλαίων, ονόματι Μάικλ Λάρσον, ο οποίος ίδρυσε την Cascade Investment και άρχισε να αγοράζει για λογαριασμό του τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Μέχρι το 2015, υπό την καθοδήγηση του Λάρσον, ο Γκέιτς αγόρασε περισσότερα από 450.000 στρέμματα ανά τις ΗΠΑ. Μεταξύ 2017-2018, δαπάνησε περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια και αγόρασε άλλα 400.000 στρέμματα. Και μεταξύ 2019-2020, αγόρασε άλλα 227.000 στρέμματα για σχεδόν 170 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος ο Γκέιτς, σε μια συζήτηση στο Reddit, απαντώντας σε ερωτήσεις αγνώστων γιατί αγοράζει τόση γη, απάντησε: «Αυτό επέλεξε να κάνει η επενδυτική μου ομάδα. Δεν σχετίζεται με το κλίμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κίνητρό του είναι κυρίως το κέρδος. Ο Γκέιτς πρόσθεσε ότι ο κύριος μοχλός των αγορών ήταν η επιστήμη της ανάπτυξης νέων σπόρων και βιοκαυσίμων: «ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός. Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει τις κλιματικές δυσκολίες, με τις οποίες βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη. Δεν είναι σαφές πόσο μπορούν να φτηνύνουν τα βιοκαύσιμα, αλλά αν φτηνύνουν, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων των αερομεταφορών και των φορτηγών», επεσήμανε.

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Την ίδια ώρα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

 Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

 ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα, που τις βραδινές ώρες θα περιορστούν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες και από το βράδυ στη δυτική Κρήτη.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το πρωί στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 27 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Ισραήλ: Τέλος από σήμερα η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 142 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 836.882.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε – οριακά – από τους 201 στους 202 από το σύνολο των 334 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587.

Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.

Πάνω από 5,34 εκατ. άνθρωποι, το 57,2% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα την 20ή Δεκεμβρίου 2020.

Από σήμερα, η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που είχαν εφαρμοστεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ταϊβάν με έναν άντρα που ήθελε λίγη ξεκούραση αλλά… κουράστηκε για να το πετύχει.

Συγκεκριμένα ο άντρας αυτός εργάζεται σε τράπεζα της Ταπέϊ και έκανε μια παράξενη προσπάθεια για να πάρει περισσότερη άδεια μετ’ αποδοχών.

Είχε ένα-μάλλον- παράδοξο και σίγουρα πρωτότυπο σχέδιο, ώστε να ξεκουραστεί για αρκετό διάστημα, χωρίς ωστόσο να χάσει και τις απολαβές του.

Τι έκανε; Παντρεύτηκε τέσσερις φορές την ίδια γυναίκα (και την χώρισε τρεις)!

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως η άδεια γάμου που δικαιούται ως εργαζόμενος στην συγκεκριμένη τράπεζα είναι

8 μέρες. Έτσι αυτός προσπάθησε να πάρει άδεια σχεδόν ένα μήνα και κάτι, αφού τέσσερις γάμοι επί 8 ημέρες άδειας ισούται με 32 ημέρες.

Όμως η τράπεζα κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά, αφού ενώ ενέκρινε την αρχική του άδεια, στην συνέχεια εκείνος χώριζε και επέστρεφε την 8η μέρα για να ζητήσει νέα.

Έτσι, δεν εγκρίθηκαν οι υπόλοιπες άδειες του, αφού κατάλαβαν τι προσπαθούσε να κάνει και απέρριψαν τα τρία τελευταία αιτήματά του.

Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και υπέβαλε αίτημα παραπόνων στο Γραφείο Εργασίας της Ταϊπέι, κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραβίασε το νόμο περί άδειας.

Τότε συνέβη το αναπάντεχο: αφού στο γραφείο Εργασίας εξέτασαν την υπόθεση, αποφάνθηκαν υπέρ του!

Διαπιστώθηκε ότι η τράπεζα παραβίασε το άρθρο 2 των κανόνων για την άδεια εργασίας και μάλιστα της

επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 NT $, το οποίο είναι περίπου 512 λίρες.

Αυτό έγινε τον Οκτώβριο του 2020 και έκτοτε η τράπεζα έκανε έφεση και ισχυρίστηκε ότι η «κακόβουλη

κατάχρηση της άδειας γάμου του άνδρα δεν ήταν νόμιμη αιτία, σύμφωνα με τους κανόνες».

Όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό και τελικά πήρε την άδεια

Το Γραφείο Εργασίας Beishi επικύρωσε την απόφασή του στις 10 Απριλίου 2021, δηλώνοντας ότι, παρόλο που η

συμπεριφορά του εργαζομένου ήταν ανήθικη, δεν ήταν παράνομη, και ως εκ τούτου πήρε την άδεια που είχε ζητήσει.

 

Μέχρι 1.000 θεατές θα επιτρέπονται στην Ιταλία από το Σάββατο 1η Μαΐου, μετά το πρώτο «άνοιγμα» των γηπέδων στις περιοχές που είναι λιγότερο «επιβαρυμένες» απ’ την πανδημία της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση την Παρασκευή (16/04).

Τα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να φιλοξενούν έως και 500 θεατές, στις «κίτρινες» περιοχές, όπου οι περιορισμοί για τον κορονοϊό είναι λιγότερο αυστηροί για «όλα τα αθλήματα εθνικού ενδιαφέροντος» ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το ίδιο θα ισχύσει και με το τουρνουά τένις της Ρώμης (9-16 Μαΐου), με την παραπάνω κίνηση να έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης της Ιταλίας, να επιτραπεί η παρουσία κόσμου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στο προσεχές Euro 2020, στο 25% της χωρητικότητας του σταδίου (περίπου 17.000 θεατές).

Τα γήπεδα έχουν παραμείνει εντελώς κλειστά για το κοινό απ’ τις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία λόγω του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, έπειτα από ένα μικρό «διάλειμμα» τις εβδομάδες του Σεπτέμβρη με την παρουσία 1.000 θεατών στις εξέδρες.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!