Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Λίγο κρασί και μερικά φιστίκια οι καλύτεροι «σύμμαχοι» για γερή μνήμη
Ένα ποτήρια κόκκινο κρασί ή μια χούφτα φιστίκια μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της εκφύλισης της μνήμης, επειδή περιέχουν ρεσβερατρόλη, έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα.

Ερευνητές του Τμήματος Μοριακής και Κυτταρικής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής του Τέξας, με επικεφαλής τον Δρ Ασοκ Σέττυ, πιστεύουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η ρεσβερατρόλη είναι ήδη γνωστή για την συμβολή της στην πρόληψη της καρδιακής νόσου, ενώ τώρα προκύπτουν στοιχεία ότι έχει θετική επίδραση στον ιππόκαμπο, περιοχή του εγκεφάλου που παίζει καίριο ρόλο στη μνήμη, τη μάθηση και τη διάθεση.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η θεραπεία με ρεσβερατρόλη συντέλεσε σε ουσιαστικά οφέλη για τη μνήμη, τη μάθηση και τη διάθεση, σε ομάδα γηραιών αρουραίων.

«Παρατηρήσαμε ότι στην ομάδα ελέγχου που δεν χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη, η ικανότητα μάθησης διατηρήθηκε μεν αλλά η ικανότητα δημιουργίας νέων αναμνήσεων μειώθηκε μεταξύ 22ου και 25ου μήνα. Αντίθετα, τόσο η μάθηση όσο και μνήμη των πειραματόζωων που πήραν ρεσβερατρόλη βελτιώθηκε σημαντικά», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Η νευρογέννεση, δηλαδή η ανάπτυξη νέων νευρώνων σχεδόν διπλασιάστηκε στους αρουραίους που πήραν ρεσβερατρόλη, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Επίσης στην ομάδα παρέμβασης παρατηρήθηκε βελτιωμένη μικροαγγείωση, που αποτελεί ένδειξη βελτιωμένης αιματικής κυκλοφορίας.

Τέλος, τα τρωκτικά που είχαν πάρε ρεσβερατρόλη είχαν χαμηλότερα επίπεδα χρόνιας φλεγμονής στον ιππόκαμπο.

Αν και η μελέτη έγινε σε πειραματόζωα, οι ερευνητές έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για τους ανθρώπους, ειδικά στην βελτίωση της μνήμης και της μάθησης κατά την μέση και τρίτη ηλικία.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
Ενας 20χρονος Λαμιώτης συνελήφθη όταν επιχείρησε να πουλήσει ανταλλακτικά από αυτοκίνητο που είχε κλαπεί δυο χρόνια πριν στον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr το Δεκέμβριο του 2012, στα Καλύβια Λαμίας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν ένα ασημί Peugeot. Πριν από λίγες ήμερες ο ιδιοκτήτης του εντόπισε στο διαδίκτυο έναν 20χρονο Λαμιώτη να προσπαθεί να πουλήσει πόρτα και καπό από ασημί Peugeot.

Τότε έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ και εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής από τη Θήβα. Ο 20χρονος που νόμιζε ότι βρήκε πελάτη έκλεισε το ραντεβού για να του πουλήσει την πόρτα και το καπό, που όπως αποδείχτηκε ήταν κομμάτια από το αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει πριν από δυο χρόνια περίπου.

Ο 20χρονος συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητο δεν το έκλεψε αυτός και ότι το πήρε από κάποιον ρομά. Ωστόσο η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αποδοχή και διάθεση προϊόντος κλοπής και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας ερευνά εάν ο 20χρονος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.
Καλεσμένος των Καρντάσιανς ήταν προχτες το βράδυ, ο γνωστός hair stylist, όπου κλήθηκε ν΄απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις- Δεν κατάφερε να κρύψει την ενόχληση του!

Στην πολυθρόνα των Καρντάσιανς κάθισε ο Τρύφωνας Σαμαράς Ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Γρηγόρης Αρναούτογλου, του απηύθηνε μία ερώτηση σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ο Τρύφωνας, δεν κατάφερε να κρύψει την ενόχληση του, απατώντας: «Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για τη σεξουαλική μου ζωή. Το τι κάνω στο κρεβάτι μου δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο. Και γιατί να μιλήσω; Θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, περνάω ωραία. Δεν είμαι πολύ των σχέσεων, δεν μου κάθεται. Ας το πάμε προς τα εκεί...»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, γνωστός για την επιμονή του, συνέχισε να του κάνει ερωτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, δεν δίστασε να τον ρωτήσει αν είχε ποτέ σεξουαλική επαφή με γυναίκα, με τον Τρύφωνα Σαμαρά να του απαντά εμφανώς αμήχανoς: «Ναι έχω φιλήσει γυναίκα ερωτικά»!

http://www.seleo.gr
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου...(ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 18η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

-Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

-Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, 14:00 μ.μ. – 19:30μ.μ.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ, στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, που διασφαλίζει την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης κι ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 18η εθελοντική αιμοδοσία. «Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σ’ αυτή την προσπάθειά για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.»

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τεταμένο είναι το κλίμα στο Πάσκο των βορειοδυτικών ΗΠΑ, μετά τον φόνο ενός άστεγου Μεξικανού μετανάστη από...
αστυνομικούς.

Το περιστατικό έγινε την Τρίτη στη μικρή αυτή πόλη της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Οι άνδρες της τοπικής αστυνομίας επενέβησαν επειδή ο άστεγος, Αντόνιο Ζαμπράνο Μόντες, πετούσε πετραδάκια εναντίον τους.

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει τρεις αστυνομικούς να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να στοχεύουν εναντίον του άνδρα τον οποίο έχουν κυνηγήσει πεζή σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), όμως ο Μόντες συνέχισε να τους επιτίθεται παρά τα ηλεκτροσόκ που υπέστη.

Πάντως, στο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να ξεφύγει, λίγα δευτερόλεπτα πριν το πυροβολήσουν.

Την Τετάρτη το Μεξικό καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας πως «προήλθε από τη χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης».

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Φράνκλιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έναρξη μιας έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Πάσκο προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας μιας πιο διεξοδικής έρευνας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες», υποσχέθηκε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση με δεκάδες σφαίρες που δέχθηκε στο κέντρο της Κοπεγχάγης κτίριο που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δημιουργός των σκίτσων του Μωάμεθ και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Δανία. Τρεις αστυνομικοί της δύναμης που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια της εκδήλωσης τραυματίσθηκαν. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομία.
"Μας πυροβόλησαν απ΄έξω. Είχαν τις ίδιες προθέσεις με το Charlie Hebdo, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν", δήλωσε ο γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ζιμερέ.

"Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί, αλλά οι αστυνομικοί εδώ μάς λένε ότι ήταν 200. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες και όλοι έπεσαν στο έδαφος", διηγήθηκε ο γάλλος πρεσβευτής.

"Καταφέραμε να φύγουμε από την αίθουσα, αλλά παραμένουμ στο εσωτερικό, διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμη. Οι δράστες διέφυγαν και μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην περιοχή", εξήγησε ο Φρανσουά Ζιμερέ.

"Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι" στην αίθουσα, έγραψε στο Twitter η Ινα Σεβσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Ο σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βίλκς είναι γνωστός από τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ το 2007. Εκτοτε ζει υπό ισχυρή αστυνομική προστασία.

http://www.thestival.gr 
Οι καπνιστές απειλούνται ακόμα και με αποκεφαλισμό αν εντοπιστούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους...

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Independent, πολίτες της Ράκα στη Συρία γνωρίζουν καλά πώς απαγορεύεται να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά και να καπνίζουν, επομένως όποιος παρακούσει τις εντολές κινδυνεύει με μαστίγωση, τεράστιο χρηματικό πρόστιμο, ακόμα και εκτέλεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, ένας νεκρός βρέθηκε με ένα τσιγάρο στο στόμα...

Όπως εξηγεί ο Αμπού Μοχάμεντ Χουσάμ, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ακτιβιστών Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά (RBSS): «Την πρώτη φορά που σε εντοπίζουν, σε συλλαμβάνουν και σε μαστιγώνουν 40 φορές, αν καπνίσεις ξανά σε μαστιγώνουν και σε φυλακίζουν. Την τρίτη φορά σε μεταφέρουν σε ένα στρατόπεδο στην επαρχία και σου επιβάλουν υψηλό χρηματικό ποσό».

Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να κλείσει πολλά καταστήματα που πωλούν προϊόντα καπνού στην Ράκα και έχουν απαγορεύσει στους πλανόδιους μικροπωλητές να προμηθεύουν πελάτες με τσιγάρα καθώς είναι «χαράμ», (απαγορεύεται).

Ο Independent γράφει ότι οι τζιχαντιστές λύγισαν τα δάχτυλα ενός καπνιστή με τανάλια για να τον τιμωρήσουν επειδή τον βρήκαν με τσιγάρο στο στόμα.

Την ίδια ώρα, οι τρομοκράτες του ΙΚ επισημαίνουν πως το κάπνισμα ισοδυναμεί με «μία αργή αυτοκτονία».

Βέβαια από τις... ανησυχίες των τρομοκρατών για την υγεία των πολιτών, υποφέρουν και οι ιδιοκτήτες καφενείων καθώς δεκάδες είναι οι πελάτες που πλέον δεν τολμούν να εμφανιστούν δημόσια και να καπνίζουν.

«Δεν έρχονται πελάτες. Πολλοί από αυτούς είναι καπνιστές και δεν απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι καφέ αν δε μπορούν να καπνίσουν ένα τσιγάρο. Μας αναγκάζουν έμμεσα να κλείσουμε», δηλώνει ένας ιδιοκτήτης καφενείου.

Στους νόμους που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές συμμορφώνονται και αξιωματούχοι των οργανώσεων αρωγής που μεταφέρουν προμήθειες από την Τουρκία στα βόρεια της Συρίας, καθώς όπως είπε ένας από αυτούς τους Times μόλις πλησιάσουν τα σύνορα με τα οχήματά τους βάζουν ισλαμιστική μουσική και πετούν τα τσιγάρα από το παράθυρο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο 25,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και μειώθηκε σε σύγκριση με το 27,7% του Νοεμβρίου 2013, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Οκτώβριο 2014. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.229.367 άτομα, με το πρόβλημα να εστιάζεται στους νέους έως 24 ετών (ποσοστό ανεργίας 50,6%) και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών (ποσοστό 33%).Ειδικότερα, από τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν και τα εξής:

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.229.367 άτομα και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 27.720 άτομα σε σχέση µε τον Νοέμβριο 2013 (μείωση 0,8%) και κατά 13.552 άτομα σε σχέση µε τον Οκτώβριο 2014 (μείωση 1,1%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.538.308 άτομα και αυξήθηκε κατά 52.585 άτομα σε σχέση µε τον Νοέμβριο 2013 (αύξηση 1,5%), αλλά μειώθηκε κατά 27.720 άτομα σε σχέση µε τον Οκτώβριο 2014.
Ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.347.378 άτομα και μειώθηκε κατά 2.590 άτομα σε σχέση µε τον Νοέμβριο 2013 (μείωση 0,1%), ενώ αυξήθηκε κατά 36.931 άτομα σε σχέση µε τον Οκτώβριο 2014 (αύξηση 1,1%).
Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (29,3% τον Νοέμβριο 2014 από 31,3% τον Νοέμβριο 2013) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (23% από 24,9%).
Ηλιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ηλικίες 15- 24 ετών (50,6% τον Νοέμβριο 2014 από 57% τον Νοέμβριο 2013) και 25- 34 ετών (33% από37,3%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (22,1% από 24,3%), 45- 54 ετών (19,7% από 21%), 55- 64 ετών (αμετάβλητη στο 16,9%) και 65- 74 ετών (10,9% από 10,1%).
Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Αττική (26,8% τον Νοέμβριο 2014 από 28,9% τον Νοέμβριο 2013), η Μακεδονία- Θράκη (26,5% από 30,1%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26% από 27,6%). Ακολουθούν, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (25,9% από 28%), η Κρήτη (25,2% από 25,6%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (αμετάβλητη στο 25%) και το Αιγαίο (20,8% από 23,1%).

http://simantra.blogspot.gr 
Τη δική του εφαρμογή για smartphone απέκτησε το ...Άγιο Όρος με την οποία οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για ημερομηνίες εορτών, να πάρουν πληροφορίες για μοναστήρια, ακόμη και να βάλουν υπενθύμιση για τις νηστείες!

Ειδικότερα, ο χρήστης μπορεί να "κατεβάσει" δωρεάν την εφαρμογή και να έχει στο κινητό του πληροφορίες για το παλαιό (που ισχύει στην Αθωνική Πολιτεία) και το νέο ημερολόγιο, με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους, τις νηστείες που ισχύουν κάθε μέρα, τους βίους όλων των αγίων, τον λεπτομερή τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το 'Αγιο Όρος, τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων και τα ψυχωφελή γνωμικά από τη σοφία των Πατέρων.

Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας.

Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρία AST ΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να διευκολύνει τους 300.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο το 'Αγιον Όρος, αλλά και ευρύτερα τους πιστούς. Τα στοιχεία παραχώρησαν ευγενικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορα του Αγίου Όρους, υπό τον όρο να διατεθούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της AST Γιάννης Θεοδωράκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε όταν ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, διαπίστωσαν ότι το μέρος στερείται πληροφορίας για τον επισκέπτη, για παράδειγμα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να νοικιάσει αυτοκίνητο, ή το τηλέφωνο της Μονής που θέλει να επισκεφθεί.

Σκέψη της εταιρίας είναι να παρέχει τις πληροφορίες της εφαρμογής και στις σλαβικές γλώσσες για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store για iPhone και στο Google Play για συσκευή Android.

http://www.fpress.gr 
Ένας έφηβος 17 ετών από τη Φλόριντα των ΗΠΑ είναι ο πρώτος ασθενής στα χρονικά που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μείωσης πέους.

Ο νεαρός ζήτησε από τους γιατρούς να κάνουν την επέμβαση καθώς η περίμετρος του μορίου του δεν του επέτρεπε να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή αλλά ούτε και να αθληθεί.

Όπως είναι φυσικό, οι γιατροί τον κοίταξαν με έκπληξη όταν τους παραπονέθηκε ότι το πέος του είναι πολύ μεγάλο. Με μια απλή μέτρηση διαπίστωσαν όμως ότι πράγματι ο 17χρονος είχε δίκιο... Το μόριό του σε χάλαση έφτανε τα 17 εκατοστά σε μήκος και τα 25 εκατοστά σε διάμετρο. Σε στύση δεν παρατηρήθηκε μεγάλη διαφοροποίηση στο μέγεθος, παρά μόνο στη σκληρότητα του μορίου του.

Ο ουρολόγος Rafael Carrion που ανέλαβε τον ασθενή δήλωσε στη MailOnline: «Έρχεται μια στιγμή στην καριέρα κάθε ουρολόγου που ένας ασθενής ζητά κάτι τόσο σπάνιο και απίστευτο που ξεχνά κάθε είδους εκπαίδευση που έχει λάβει και απλώς μένει άναυδος». Στην περίπτωση του 17χρονου, το αίτημα ήταν αν μπορεί να μικρύνει το πέος του.

Ο νεαρός είχε εκδηλώσει επαναλαμβανόμενα επεισόδια πριαπισμού (ανεπιθύμητη στύση), τα οποία οδήγησαν σε υπερβολική διόγκωση και παραμόρφωση του πέους του. Δήλωσε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στη σεξουαλική του ζωή, πως δεν μπορούσε να αθληθεί και πως ένιωθε εξαιρετικά αμήχανα επειδή το μόριό του ήταν εμφανές με ό,τι παντελόνι κι αν φορούσε.

Ο Δρ Carrion και η ιατρική του ομάδα αναζήτησαν στη διαθέσιμη βιβλιογραφία αντίστοιχα περιστατικά ώστε να δουν πώς θα προσεγγίσουν το πρόβλημα του νεαρού, όμως δεν βρήκαν τίποτα. Αποφάσισαν λοιπόν να εφαρμόσουν την τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση της νόσου Περιονιέ, πάθηση στην οποία σχηματίζεται ουλώδης ιστός στο πέος, με αποτέλεσμα αυτό να κάμπτεται αφύσικα.

Ο νεαρός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και επέστρεψε στο σπίτι του μετά από δύο μόλις ημέρες νοσηλείας.

Σχετική έκθεση που αφορά στο περιστατικό δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!