Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Όχι που θα του ξέφευγε: με σέξι 27χρονη λέγεται ότι πανηγύρισε για το Όσκαρ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ακολουθώντας την «παράδοσή» του που τον θέλει να φλερτάρει μόνο με μοντέλα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά το καθιερωμένο event του «Vanity Fair» στο οποίο παραβρέθηκε, ο πρωταγωνιστής γιόρτασε το χρυσό αγαλματίδιο με πάρτι δίπλα στην πισίνα, στη χλιδάτη έπαυλή του στο Hollywood, όπου καλεσμένη ήταν και η Λόρεν Χούτον.



Γνωστός για την «αδυναμία» του στα μοντέλα -καθώς από το κρεβάτι του έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, οι Ζιζέλ, Μπαρ Ραφαέλι, Μανταλίνα Γκενέα, Λιβ Τάιλερ και Ελένα Κρίστενσεν- ο Λεό γνώρισε την Λόρεν στην Καραϊβική, το Καλοκαίρι του 2014, ωστόσο, έχουν έρθει κοντά τον τελευταίο μήνα.

Η «καυτή» 27χρονη φέρεται πως ήταν εκείνη με την οποία βρήκε τον Λεονάρντο το πρωινό: κατά τα δημοσιεύματα, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα απομονώθηκαν οι δυο τους, ενώ η Λόρεν έφυγε από την έπαυλη περίπου στις 08:00 το πρωί…

Μάλιστα, ο ηθοποιός μάλλον το έχει… γούρι το μοντέλο, καθώς φήμες λένε ότι γιόρτασε μαζί της και την κατάκτηση του BAFTA, λίγες ημέρες πριν τα Όσκαρ, στο Λονδίνο!

ΠΗΓΗ: star.gr

Με τις μάσκες εικονικής πραγματικότητας των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών να κάνουν επίσημα το «ντεμπούτο» τους στην παγκόσμια αγορά, ο κλήρος πέφτει στην… αφή! Προκειμένου ο χρήστης να απολαμβάνει μια ακόμα πιο αληθοφανή «βουτιά» στον εικονικό κόσμο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ ανέπτυξαν μια στολή που θα του επιτρέπει να λαμβάνει απτικό ερέθισμα.

«Αγγίζοντας» τον εικονικό κόσμο

Η επαναστατική στολή η οποία αποτελείται από ένα γιλέκο και γάντια, εξοπλισμένα με αισθητήρες, σχεδιάστηκε από την NullSpace VR – μια νεοφυής επιχείρηση (start-up) που δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών. Σύμφωνα με τους ίδιους, η στολή φοριέται εύκολα και γρήγορα πάνω από τα ρούχα του χρήστη.

«Θέλαμε να προσφέρουμε στους χρήστες την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τον “χώρο” στο εικονικό περιβάλλον, να κινούνται πραγματικά μέσα σε αυτό και αυτό με την σειρά του, να γίνεται αντιληπτό ως ένα πραγματικό περιβάλλον γύρω τους» εξηγεί ο Λούσιεν Κόουπλαντ, ιδρυτής του start-up ο οποίος μάλιστα για την ώρα έχει «παγώσει» τις σπουδές του για να αφιερωθεί στο εν λόγω πρότζεκτ.

«Με την στολή εικονικής πραγματικότητας οι χρήστες μπορούν να απλώσουν το χέρι τους και να νιώσουν έναν εικονικό τοίχο ή να νιώσουν οποιαδήποτε διάδραση έχουν με το εικονικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Έτσι θα μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια δράσης, ή να επιδοθούν σε κάποιο άθλημα εικονικά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αισθητή σε όλο το σώμα του χρήστη» προσθέτει ο Κόουπλαντ.

Άπειρες οι εφαρμογές

Η εν λόγω τεχνολογία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να βρει πολλές εφαρμογές ως προς την αναπαράσταση διαφόρων σεναρίων π.χ. πυρκαγιές, ατυχήματα, σκηνές εγκλήματος ή ακόμα και διαστημικές σκηνές, για την εκπαίδευση σωστικών συνεργείων, αστυνομικών, αστροναυτών κ.ά.

Σε πρώτη φάση, η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στην εμπειρία gaming, δοκιμάζοντας την στολή εικονικής πραγματικότητας με την μάσκα της Oculus, Rift.

Πηγή: tovima.gr

Σε κατάσταση σοκ ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, ο οδοντίατρος Dan Nykaza, περιγράφει την απίστευτη εμπειρία που έζησε στη διάρκεια μιας πτήσης με την American Airlines. Ο άνδρας είχε επιβιβαστεί σε πτήση από το Ο’ Χαρ προς το Σολτ Λέικ Σίτι όταν ένα μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου – πριν την απογείωση- τον πλησίασε και του ζήτησε να κατέβει για να ελαφρύνει το αεροπλάνο επειδή ο Nykaza ήταν πολύ βαρύς. Το βάρος του είναι 79 κιλά (!).
Σύμφωνα με το Fox News, ο Nykaza και άλλος ένας επιβάτης επιλέχτηκαν χωρίς να ερωτηθούν επειδή το αεροπλάνο ήταν υπερφορτωμένος και κανένας επιβάτης δεν δεχόταν να κατέβει.
Το πλήρωμα είπε ακόμη στους δυο επιβάτες ότι ήταν οι τελευταίοι που έκαναν check in άρα ήταν και αυτός ένας λόγος για να κατέβουν!
Ο… υπέρβαρος οδοντίατρος ετοιμαζόταν να πάει ένα Σαββατοκύριακο αναψυχής με την οικογένεια και τα ανήψια του.
Όπως εξηγεί ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Brian Sumers στο ABC, αυτό το φαινόμενο δεν είναι και τόσο σπάνιο όσο νομίζουμε. «Κάθε αεροπλάνο έχει ένα μάξιμουμ βάρους με το οποίο μπορεί να απογειωθεί. Και δεν μπορούν να σηκώσουν το αεροπλάνο με μεγαλύτερο βάρος από αυτό» εξηγεί.
Πάντως οι εταιρείες Samoa Airline και Uzbekistan Airways ζυγίζουν τους επιβάτες τους πριν ανέβουν στο αεροπλάνο!
Ενώ έχει υπάρξει πρόταση οι υπέρβαροι επιβάτες να πληρώνουν ακριβότερο εισιτήριο από τους υπόλοιπους στα αεροπορικά ταξίδια.

Χρυσωρυχείο αποδεικνύονται οι πρόσφυγες για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Γερμανίας.
Oπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle, πληθώρα επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη σίτιση, τη στέγαση και συνολικά στη φροντίδα τού περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων που έχει εισέλθει μόνο τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία, κάνουν σήμερα χρυσές δουλειές. Το γερμανικό Δημόσιο, αδυνατώντας να διαχειριστεί από μόνο του την ενσωμάτωση της μεγάλης μάζας των προσφύγων, αναθέτει ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς σε ιδιωτικές εταιρείες.
Πολλοί δήμοι, για παράδειγμα, προσφέρουν σε ιδιώτες 50 ευρώ τη βραδιά για κάθε μετανάστη που φιλοξενούν. Το ζεστό χρήμα των δημόσιων ταμείων προσελκύει πλειάδα ιδιωτών και εταιρειών. Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται είναι η Εuropean Homecare, η οποία απασχολεί περί τους 1.500 εργαζόμενους και προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 16.500 πρόσφυγες στα περίπου 100 καταλύματά της. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία και εκτός της στέγασης δραστηριοποιείται ακόμη στην εκμάθηση της γλώσσας όπως και στην επαφή των προσφύγων με τις αρχές. Ολα αυτά σημαίνουν ένα διαρκές αυγάτισμα των κερδών της στα τελευταία χρόνια.
Η επικερδής ενασχόληση του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας με τους πρόσφυγες δεν σημαίνει όμως ότι όλα πάνε ρολόι για τους τελευταίους. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να βγάλουν ξίγκι από τη μύγα αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ως αντικείμενα. Διόλου τυχαία είναι η αποκάλυψη ότι προσωπικό της εταιρείας ασφαλείας, που δραστηριοποιούνταν για τη Homecare, κακοποιούσε τους μετανάστες αλλά και ότι ο επικεφαλής της εταιρείας Hetze, που κατασκευάζει κοντέινερ για τη στέγαση των προσφύγων, είναι αδελφός του διοργανωτή των διαδηλώσεων κατά των προσφύγων στην πόλη Κλάουσνιτς. Με δυο λόγια, και τα κονομάνε και τους κυνηγάνε.
Τη θέαση αυτή πάντως των προσφύγων ως αντικειμένων εκμετάλλευσης την προβάλλει πρώτη και καλύτερη η ίδια η γερμανική κυβέρνηση. Ενδεικτικές είναι οι προτροπές του Σόιμπλε προς τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τον περασμένο Νοέμβριο: «Αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες.
Είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα». Ο αρχιτέκτονας της λιτότητας έχει ποντάρει σε αυτήν την τεράστια μετακίνηση ανθρώπων προς τη χώρα του. Η ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία απαιτεί υψηλότερες δημόσιες δαπάνες που ο ίδιος, λόγω της γνωστής ιδεολογικής του αγκύλωσης, δεν θα μπορούσε να απελευθερώσει.
Αυτή η αύξηση των δημοσίων δαπανών ενισχύει ήδη την τελματωμένη οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία, τα εισοδήματα, την κατανάλωση, την απασχόληση και θα καλύψει τις απώλειες από τη συρρίκνωση των εξαγωγικών αγορών των ΗΠΑ και της Κίνας. Από την άλλη πλευρά, η ενσωμάτωση των εκατομμυρίων προσφύγων στην εγχώρια αγορά εργασίας διασφαλίζει τη διατήρηση μισθών και του εργατικού κόστους στα επίπεδα που επιθυμούν οι Γερμανοί βιομήχανοι προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που εξάγουν.
Του Μπάμπη Μχάλη στην efsyn.gr

Για πρώτη φορά τεκμηριώνεται με αρχαιολογικά ευρήματα ότι οι αλπικές κορυφές και βουνοπλαγιές της Πίνδου προσέφεραν ένα ιδανικό καταφύγιο για τον άνθρωπο της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, τον κυνηγό που έζησε στον ελλαδικό χώρο, ανάμεσα στα 70.000 και 40.000 χρόνια από σήμερα.
Το μαρτυρούν χιλιάδες λίθινα εργαλεία της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, τα οποία βρέθηκαν διάσπαρτα στην περιοχή της Σαμαρίνας και όπως φαίνεται κατασκευάστηκαν από ντόπιο πυριτόλιθο, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες των κυνηγών που επέλεγαν να κινηθούν κατά μήκος των βουνοκορυφών και μεγάλων υψόμετρων στον ορεινό όγκο του Σμόλικα.
«Είχαμε υποτιμήσει τις δυνατότητες του κυνηγού του Νεάντερταλ. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι κινούνταν σε πεδινές περιοχές και άλλες με χαμηλό υψόμετρο.
Για πρώτη φορά τον βλέπουμε να κινείται και μάλιστα με άνεση σε ορεινές περιοχές, όπου κυνηγούσε ελάφια, αρκούδες, και άλλα ζώα για να τραφεί» λέει στο «Εθνος» ο επικεφαλής της ανασκαφής, καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ., Νίκος Ευστρατίου, προσθέτοντας ότι η Πίνδος είναι από τα πλέον σπάνια σημεία, από πλευράς υψόμετρου, διαβίωσης του Νεάντερταλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η κυνηγετική και τροφοσυλλεκτική καθημερινότητα των ομάδων αυτών είναι ακόμα άγνωστη και μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει οι επιστήμονες να αποκρυπτογραφούν πλευρές αυτών των δραστηριοτήτων τους.
Η αρχαιολογική έρευνα στην Πίνδο συμπληρώνει φέτος δεκατρία χρόνια έχοντας στο ενεργητικό της την ανάδειξη για πρώτη φορά στην ελληνική αρχαιολογία του ρόλου των μεγάλων υψομέτρων, δηλαδή των ορεινών και αλπικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδας για την εξέλιξη της προϊστορίας της.
«Ιδιαίτερα αποκαλυπτική υπήρξε η ερευνητική περίοδος του 2015 αφού τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά αυτό που οι αρχαιολόγοι υποπτεύονταν εδώ και καιρό.
Οτι, δηλαδή, η ανθρώπινη παρουσία στα μεγάλα υψόμετρα της Κεντρικής Ελλάδας -που φυσικά σχεδόν πάντα συνδέεται με το κυνήγι- δεν ήταν ούτε περιστασιακή, όπως άλλωστε δείχνουν τα χιλιάδες λίθινα εργαλεία της Μέσης Παλαιολιθικής, αλλά ούτε σταμάτησε με το τέλος της περιόδου αυτής.
Αντίθετα τα φετινά νέα ευρήματα δείχνουν ότι τους αλπικούς όγκους της Δυτικής Πίνδου συνέχισαν να περιδιαβαίνουν στη διάρκεια της λεγόμενης Υστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής -από το 20.000 και μέχρι λίγο μετά το 10.000- και κυνηγοί που ανήκαν στο είδος του σύγχρονου ανθρώπου (homo sapiens)», λέει ο κ. Ευστρατίου.
Η διαφορά του ανθρώπου του Νεάντερταλ και του homo sapiens είναι ότι ο πρώτος ζούσε στα υψώματα και στις παραποτάμιες περιοχές της Σαμαρίνας, ενώ ο δεύτερος ήταν περιστασιακός επισκέπτης-κυνηγός που έφτασε έως εκεί από τις γειτονικές περιοχές της Ηπείρου, όπως η κοιλάδα του Βίκου.
Αυτοί οι ξενόφερτοι κυνηγοί της Υστερης Παλαιολιθικής και Μεσολιθικής έφερναν μαζί τους και χρησιμοποιούσαν λίθινα εργαλεία φτιαγμένα από πρώτες ύλες (πυριτόλιθο) που δεν ήταν ντόπιες στην περιοχή σε αντίθεση με τις ομάδες Νεάντερταλ της Μέσης Παλαιολιθικής που επέλεγαν να διαμένουν και να δραστηριοποιούνται γύρω από τη Σαμαρίνα.
Ο καθηγητής Ν. Ευστρατίου και οι συνεργάτες του, Π. Μπιάτζι και Ρ. Νίσμπετ από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας και Ελ. Σταρνίνι από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, θα μιλήσουν για την «Αρχαιολογική γοητεία της Πίνδου» και τις έρευνες του Α.Π.Θ. στη Σαμαρίνα αύριο κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της 29ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η συστηματική επιτόπια έρευνα στην περιοχή της Σαμαρίνας αποκάλυψε χώρους παλαιολιθικών «κατασκηνώσεων», πηγές προμήθειας πρώτων υλών (πυριτόλιθου) για την κατασκευή των εργαλείων τους, ενώ επιπλέον αναγνωρίστηκαν και οι πιθανές ορεινές διαδρομές που ακολουθούσαν οι ομάδες αυτές στις βουνοπλαγιές της Πίνδου.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

To Driver Magician Lite είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που σας επιτρέπει να κάνετε backup στους drivers συσκευών της επιλογής σας.

To Diver Magician Lite είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που σας επιτρέπει να κάνετε backup στους drivers συσκευών της επιλογής σας σε ένα φάκελο ή σκληρό δίσκο του συστήματος σας, απλοποιώντας την επανεγκατάσταση τους χωρίς το αρχικό CD, ή DVD.

Download Diver Magician Lite

To Diver Magician Lite εντοπίζει τους drivers που δεν είναι οι στάνταρ των Windows. Με τον τρόπο αυτό σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα οδηγούς που έχουν προστεθεί για τη λειτουργία συσκευών όπως εκτυπωτές, web cams και άλλες.

Πηγή: gr-pcmag.com

Μια φωτο του γνωστού φωτογράφου Μάριου Λώλου από την Ειδομένη κάνει από χθες το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση στα social media στα οποία έγινε viral.
eidomeni_papoutsia_aftodioikisi

Η Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως
«Κρεατινή»).
Σύμφωνα με το έθιμο, την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός, η τσίκνα, είναι διάχυτος παντού. Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου,
ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη. Είναι και ένα από τα έθιμα που συνεχίστηκαν και με τον Χριστιανισμό.
Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα. Η λέξη Αποκριά σημαίνει αποχή από το κρέας και σηματοδοτεί την
έναρξη της τυρινής εβδομάδας στην οποία επιτρέπονται, κατά τη Χριστιανική θρησκεία, μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.
Πως γιορτάζεται σε όλη τη χώρα
Στην Κέρκυρα: Γίνοται τα λεγόμενα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσια». Η λέξη Πετεγολέτσια σημαίνει κουτσομπολιό και γίνεται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία «Κουκουνάρα».
Στην Πάτρα: Έχουμε το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, πιστεύει πως ο ναύαρχος Ουίλσον έρχεται να την παντρευτεί και τον περιμένει μάταια σαν την τρελή στο λιμάνι. Έτσι, την Τσικνοπέμπτη οι Πατρινοί ντύνουν κάποιον νύφη, ή βάζουν ένα ομοίωμα νύφης στο λιμάνι και διασκεδάζουν γύρω του.
Στις Σέρρες: Ανάβουν μεγάλες φωτιές στις αλάνες και αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους.
Στην Κομοτηνή: Οι νοικοκυρές καψαλίζουν, σχεδόν καίνε, μια κότα, για να τη φάει η οικογένεια την Κυριακή της Αποκριάς. Η παράδοση αναφέρει, επίσης, ότι την Τσικνοπέμπτη τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια πρέπει να ανταλλάξουν φαγώσιμα δώρα. Ο άντρας πρέπει να στείλει τον «κούρκο», δηλαδή μια γαλοπούλα, και η γυναίκα μπακλαβά και μια κότα γεμιστή.
Στη Θήβα: Αρχίζει ο «βλάχικος γάμος», που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων, συνεχίζει με τον γάμο και τελειώνει την Καθαρά Δευτέρα με την πορεία των προικιών της νύφης και το γλέντι των συμπεθέρων.
Στην Ιο: Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μασκαράδες ζωσμένοι με κουδούνια προβάτων διασχίζουν τη Χώρα και επισκέπτονται σπίτια και καταστήματα.
Στον Πόρο:  Η παράδοση επιβάλλει στους νέους να κλέψουν ένα… μακαρόνι, το οποίο θα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους για να δουν ποια θα παντρευτούν.
Σε όλη την Πελοπόννησο:  Σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνουν διάφορα άλλα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων πηχτή, τσιγαρίδες, λουκάνικα, γουρναλοιφή και παστό.
Στη Σκόπελο: Οι κάτοικοι δίνουν ραντεβού στο Πεύκο, για να συνεχίσουν το γλέντι και το φαγοπότι όλοι μαζί.
Στη Γερμανία:  Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη.
Στη Γαλλία: Γιορτάζεται η ημέρα που αντιστοιχεί στην Ορθόδοξη Καθαρά Δευτέρα και συνδυάζεται με καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Στις ΗΠΑ: Σε πολλές γαλλόφωνες περιοχές, όπως στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ γιορτάζεται η Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη.
Πηγή: iefimerida.gr, sansimera.gr
Σαββίδης μαινόμενος: Επανάληψη του ημιτελικού ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ
«Έβραζε» ο Ιβάν Σαββίδης στις δηλώσεις του μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Τούμπα.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ αφού πρώτα ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ και του Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε πως ηθικοί αυτουργοί για φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα είναι οι διαιτητές. Παράλληλα, ζήτησε την επανάληψη του πρώτου ημιτελικού, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κατέβει ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Όσον αφορά την ΕΠΟ τόνισε πως ο επόμενος πρόεδρος, στις εκλογές του Οκτώβρη, θα είναι από την Θεσσαλονίκη, ενώ καταδίκασε τα επεισόδια των οπαδών του «δικέφαλου του Βορρά». Τέλος, κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία να πάρουν άμεσα θέση.

Αναλυτικά: 

«Να ζητήσω συγγνώμη ενώπιον όλων. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα εμπρός με όλα αυτά που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Στη Νέα Υόρκη είπα τη φράση την οποία δεν κατάλαβαν όλοι ορθώς. Σήμερα είναι παρών το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Σε αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος . Δεν μπορούν να βγαίνουν τέτοιοι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο.Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι τέτοιος όπως νομίζουν πολλοί. Εγώ απαιτώ αμέσως να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όλοι οι διαιτητές που έχουν λερώσει το όνομα τους μπροστά στον νόμο. Ζητώ ο διαιτητής να παραιτηθεί.

Ζητώ την παραίτηση του Γκιρτζίκη. Μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Μαρινάκης είναι εκεί. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα πράγματα είτε να φύγει από το ποδόσφαιρο. το παιχνίδι πρέπει να ξαναπαιχτεί με ένα διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό.

Το παιχνίδι αυτό πρέπει να επαναληφθεί, αλλιώς εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε στην Αθήνα. Ανεξαρτήτως τιμωρίας, εγώ την θέση μου δεν την αλλάζω. Προειδοποιώ προέδρους και διαιτητές. Μην παίζετε με την φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδηση και το νόμο να φύγετε. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες. Δεν ξέρω τι ύψους ζημιά έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι και ποιους προκάλεσε ο διαιτητής.

Για ποιον λόγο η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Για πόσο θα μπορούμε να υπομένουμε; Μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 χιλιάδες κόσμο αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον θεό ούτε τον διάβολο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά και ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Αθήνα πρέπει να τα ακούσει αυτά. Δεν είναι μόνο Αθήνα η Ελλάδα. Τα αποφάγια της Αθήνας τα πετάνε στους υπόλοιπους. Αν έχετε τη δυνατότητα να αντιπαρατεθείτε αγωνιστικά, να πάρετε την απόφαση να συμμετέχουν στα ντέρμπι οι ξένοι διεθνείς διαιτητές κι εφόσον η Ομοσπονδία δεν έχει τα χρήματα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνει τα έξοδα.

Δεν δικαιολογώ αλλά είμαστε άντρες και κάτι πρέπει να μας φύγει, γι’αυτό θεωρώ ότι κάτι πρέπει να μας φύγει. Να ξεκινήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που προκαλούν τη βία, όπως και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ο ΠΑΟΚ ακόμη και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για την διάλυση τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ θα είναι ΜΟΝΟ άνθρωπος από την Θεσσαλονίκη. Να είστε δίκαιη και να μην φοβάστε. Ζητώ συγνώμη σε εκείνους που επιθυμούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς οι λεγόμενοι διαιτητές σπάνια κοιτάζονται στον καθρέφτη. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν αλλάζει ακόμη και να μας αποβάλλουν».
Πηγή: sport-fm.gr
Σοβαρά επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Διεκόπη το παιχνίδι
Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον ΠΑΟΚ να απειλείται με μηδενισμό και βαριά τιμωρία.

Αν και οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Μακ, οι “ερυθρόλευκοι” δεν απογοητεύτηκαν και ισοφάρισαν στο 27' με εξαιρετική κεφαλιά του Καμπιάσο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 57' με σουτ στην κίνηση, μετά από γύρισμα του Σεμπά.

Το παιχνίδι διεκόπη για λίγο μετά το γκολ του Φουστέρ, εξαιτίας ενός μπουκαλιού με νερό που “προσγειώθηκε” στην πλάτη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, αλλά συνεχίστηκε κανονικά μετά από δύο λεπτά.

Ωστόσο, μία φάση στο 87' όπου ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι που δε δόθηκε από τον διαιτητή Παππά αποτέλεσε την αφορμή για νέα διακοπή του αγώνα, αυτή τη φορά οριστική, καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και δυνάμεις των ΜΑΤ να επέμβουν για να επαναφέρουν την τάξη.
Αν και έγιναν προσπάθειες να ολοληρωθεί το παιχνίδι, η κατάσταση στο γήπεδο παρέμενε τεταμένη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών κοντράρονται η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!