Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τραυματίστηκε σοβαρά ο Χάρισον Φορντ από τη συντριβή του αεροπλάνου του
Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ υπέστη την Πέμπτη σοβαρούς τραυματισμούς όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο ήταν κυβερνήτης συνετρίβη σε γήπεδο του γκολφ στο Λος Αντζελες λίγο μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο προσέκρουσε στο έδαφος μόλις 1,6 χιλιόμετρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα και ο πιλότος επέζησε αλλά βρίσκεται σε «σχετικά σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο βοηθός αρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Αντζελες, Πάτρικ Μπάτλερ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο Φορντ βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, ωστόσο πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε ότι όντως ο 72χρονος ηθοποιός ήταν ο πιλότος του αεροπλάνου.

«Είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς είναι εντάξει. Τραυματισμένος αλλά εντάξει», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γιος του Φορντ, Μπεν. «Είναι ο θαρραλέος άνδρας που ξέρετε όλοι. Είναι ένας απίστευτα δυνατός άνθρωπος».

«Είχε τις αισθήσεις του»

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες δήλωσε ότι η συντριβή σημειώθηκε στις 14:25 τοπική ώρα (00:25 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής) και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο Μπάτλερ δήλωσε ότι ο πιλότος είχε τις αισθήσεις του, ενώ στον τόπο της συντριβής έσπευσαν πολίτες προτού φθάσουν τα συνεργεία πρώτων βοηθειών και μεταφέρουν τον τραυματισμένο πιλότο σε κοντινό νοσοκομείο.

Τα μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασε πρώτο στον τόπο του δυστυχήματος τοποθέτησαν τον τραυματία σε σανίδα «ακινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης και του χορήγησαν ορό», πρόσθεσε ο Μπάτλερ.

Η ιστοσελίδα TMZ ανέφερε ότι ο Φορντ υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς στο κεφάλι και παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία. Εκπρόσωπος του Φορντ δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.
Αυτόπτης μάρτυρας, ο Κάρλος Λούγκο 63 ετών, δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν στη μέση ενός παιχνιδιού γκολφ όταν είδε ένα αεροπλάνο που πίστευε ότι είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα, να χάνει τον έλεγχο και να κάνει στροφή προς τα πίσω σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στον διάδρομο.

«Oταν πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας ξέραμε ότι δεν προλάβαινε να γυρίσει στο αεροδρόμιο», είπε ο Λούγκο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο που ο αμερικανός ηθοποιός μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Τον Ιούνιο του 2014 είχε χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλο όταν το πόδι του εκγλωβίστηκε σε γκαραζόπορτα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Πόλεμος των Αστρων: Επεισόδιο 7», στο Λονδίνο.

(Στο βίντεο που ακολουθεί οι νοσηλευτές προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον αμερικανό ηθοποιό).

tanea.gr

Δεν περίμενες να σου συμπεριφερθεί έτσι; Έπεσες από τα σύννεφα; Δεν είχες ρωτήσει ζώδιο όταν γνωριστήκατε; Αφού αυτά είναι νόμος. Τον κοιτάς στο μπαρ, κάνεις διακριτικά ματάκια, σε πλησιάζει, ρωτάς όνομα και μετά με τρόπο εκμαιεύεις την πληροφορία του ζωδίου.
Να ξέρεις πού πηγαίνεις και τι θα αντιμετωπίσεις βρε κορίτσι μου. Κάθε ζώδιο συμπεριφέρεται με το δικό του τρόπο κι εσύ πρέπει να μελετήσεις όσα γράφει το e-zwdia.gr για να είσαι προετοιμασμένη.

Κριός ο καταναλωτικός

 
Ξέρετε πολύ καλά ότι ο χωρισμός είναι για το καλό σας, αλλά αισθάνεστε ότι πληγώθηκε ο εγωισμός και η περηφάνια σας. Ξέρετε ότι πρέπει να σταματήσετε τις φωνές και έχετε κάθε δικαίωμα να ηρεμήσετε. Κανείς δεν περιμένει να είστε ήρεμοι, οπότε ας το ρίξετε και λίγο έξω. Φωνάξτε για να εκτονωθείτε και επιδοθείτε στην καταναλωτική μανία σας. Αλλά πολύ σύντομα θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Αν είστε αποφασισμένοι να φέρετε πίσω τον πρώην σας, δε θα σταματήσετε με τίποτα, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. Είστε πεισματάρηδες, τολμηροί, επιθετικοί, θαρραλέοι και κατηγορηματικοί. Σας αρέσουν οι προκλήσεις και μερικές φορές απολαμβάνετε τον αγώνα και τη μάχη και πολύ περισσότερο, όταν κερδίσετε και κατακτήσετε.

Ταύρος ο υπομονετικός

 
Εσείς είστε εξαιρετικά υπομονετικοί. Προτιμάτε ένα χωρισμό που θα γίνει αργά και σταθερά και στη συνέχεια, εξαφανίζεστε μια για πάντα. Εάν είστε αποφασισμένοι να φέρετε πίσω τον πρώην σας, θα επιλέξετε να προσεγγίσετε το θέμα με έναν αργό και μεθοδικό τρόπο. Μπορεί να είστε και εσείς οι ίδιοι έμμεσα υπεύθυνοι για τη διάλυση της σχέσης σας, καθώς είστε κάπως κτητικοί, υλιστές, ξεροκέφαλοι και έχετε μια ιδιοσυγκρασία που φτάνει στα άκρα. Κερδίζετε όμως με τον αισθησιασμό σας, την αφοσίωση και την πίστη σας. Όταν όμως θέλετε να ρίξετε το δηλητήριό σας, το κάνετε με επιτυχία. Λόγω της σταθερής σας φύσης, μπορεί να σας είναι δύσκολο να ξεπεράσετε την προδοσία και να εμπιστευτείτε και πάλι.

Δίδυμος ο υστερικός

 
Θέλετε τα πάντα να κυλούν ομαλά και προσποιείστε ότι δεν έγινε τίποτα. Αυτό όμως δεν είναι και ό, τι το καλύτερο και δεν κάνει τα πράγματα να κυλούν φυσιολογικά. Μπορεί να πετάξατε τα άλμπουμ φωτογραφιών του πρώην σας και να διαγράψετε τα μηνύματα του. Προς στιγμήν θα κάνετε σαν υστερικοί και στη συνέχεια θα ενεργείτε σαν τρελοί. Εξαρτάται από τη διάθεση που βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το γρήγορο μυαλό σας και να αλλάξετε την απόφασή σας. Να είστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί τη μια να μιλάτε λογικά και την άλλη να είστε προσβλητικοί και να μιλάτε με σαρκασμό. Άλλες φορές προσπαθείτε να παρακαλέσετε τον πρώην σας και νιώθετε ότι έχετε αποτύχει, αλλά η ανέμελη φύση σας αποκαθιστά σύντομα τη θλίψη σας.

Καρκίνος ο συναισθηματικός

 
Σταματήστε επιτέλους να κλαίτε για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει, αν δεν είχατε πει εκείνα τα λόγια. Όσο πιο δύσθυμοι γινόσαστε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας. Επειδή είστε υπερσυναισθηματικοί και προστατευτικοί, γίνεστε μερικές φορές αποπνικτικοί. Μπορείτε εύκολα να ανακάμψετε με τη βοήθεια των μελών της οικογένειας σας και των φίλων σας, που θέλουν να σας προσφέρουν υποστήριξη και κατανόηση. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην προσεγγίσετε τον πρώην σας με έντονο συναισθηματισμό. Αυτή η τακτική σπάνια πιάνει και ο τρόπος που διεκδικείτε τον τέως σύντροφό σας θα τον απομακρύνει περισσότερο. Η αυτολύπηση και ο αυτοσαρκασμός δεν πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου σας, αλλά οι ειλικρινείς και υπεύθυνες δηλώσεις, καθώς και η πίστη στον εαυτό σας, είναι το κλειδί για την ευτυχία σας.

Λέοντας ο θεατρίνος

 
Σε σας τους Λέοντες δε σας αρέσει καθόλου, όταν κάποιος άλλος κάνει σχέδια για τη ζωή σας. Πόσο μάλλον όταν σας χωρίζουν. Είστε τόσο αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι. Προσθέστε σε αυτά τα συναισθήματα την τάση σας να γίνεστε θεατρίνοι και να συμπεριφέρεστε σαν ένα άγριο λιοντάρι στο πεδίο της μάχης. Πώς τολμά κάποιος να σας απορρίψει. Και φυσικά θρηνείτε για την απώλεια της υπερηφάνειας σας. Μπορεί να πιστεύετε κατά βάθος ότι αν κερδίσετε πίσω τον πρώην σας, ίσως κατά κάποιο τρόπο ανακτήσετε τη χαμένη υπερηφάνεια σας. Βασίζεστε στη φυσική χαρισματική σας προσωπικότητα και στη γοητεία σας να ανακτήσετε την καρδιά του αγαπημένου σας προσώπου.

Παρθένος ο λογικός

 
Εσείς κάνετε μια λίστα με όλους τους λόγους για τους οποίους είστε καλύτερα χωρίς τον πρώην σας και επίσης με το τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε, τώρα που έχετε την ελευθερία σας. Η λογική είναι η λέξη-κλειδί για σας. Προσπαθείτε να επισημάνετε όλους τους λόγους για τους οποίους είστε σε καλύτερη κατάσταση. Αισθάνεστε άβολα με τους ανθρώπους που αισθάνονται λύπη για σας. Αναλύετε σε βάθος και επισημαίνετε κάθε λεπτομέρεια του χωρισμού σας. Το πώς και το γιατί σας απασχολούν και παίρνετε το χωρισμό κάπως βαριά. Πιθανότατα αναμοχλεύετε κάθε συνομιλία λέξη προς λέξη, αναλύοντας κάθε μία από τις λέξεις που ειπώθηκαν. Σταματήστε να ανησυχείτε και δείτε τη θετική πλευρά του χωρισμού σας, βγάζοντας από το μυαλό σας τα αρνητικά. Αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε χρήσιμοι και πολύτιμοι στους άλλους γύρω σας.

Ζυγός ο δίκαιος

 
Εσείς όταν χωρίζετε, αισθάνεστε μόνοι και εκτός ισορροπίας. Το μυστικό για να αισθανθείτε καλύτερα είναι να σταματήσετε να εστιάζετε σε όλους τους άλλους και να αρχίσετε να επικεντρώνεστε στον εαυτό σας. Δε χρειάζεστε ένα σύντροφο για να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι. Όμως, δε φοβάστε να προκαλέσετε αναταραχή, προκειμένου να πάρετε αυτό που θέλετε. Το καλό με σας είναι ότι είστε δίκαιοι και μπορείτε να δείτε και την πλευρά του άλλου. Η έντονη τάση που έχετε να είστε αντικειμενικοί και δίκαιοι θα σας κάνει να πάρετε την σωστή απόφαση, αυτή που είναι η καλύτερη και για τα δύο μέρη της σχέσης. Προκειμένου να ξεφύγετε από τις αρνητικές σκέψεις σας, μπορεί να κάνετε οτιδήποτε αισθησιακό και καλλιτεχνικό, όπως το να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να ζωγραφίσετε.

Σκορπιός ο εκδικητικός

 
Οι υπερβολές σας και η τάση σας να είστε κτητικοί και ζηλιάρηδες, μπορεί να ήταν η αιτία που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά το χωρισμό γίνεστε πιο συναισθηματικοί. Ευτυχώς, η δυνατότητά σας να αναγεννάστε από τις στάχτες σας κάνει ευκολότερη τη μετάβασή σας από τη συντροφικότητα στη μοναξιά. Έχετε εκπληκτικές αναγεννητικές ικανότητες και μπορείτε να βγείτε αλώβητοι από οποιαδήποτε κατάσταση καλύτερα από τον καθένα. Είστε πολύ δυναμικοί, αλλά προσέξτε να μην γίνεστε αυταρχικοί, διότι θέλετε να ασκείτε έλεγχο στη σχέση σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ αυτοκαταστροφικό και να έχει υψηλό κόστος για εσάς, το κόστος της εσωτερικής σας γαλήνης. Μπορείτε να γίνετε εκδικητικοί και ακόμη πιο εκδικητικοί, αν χάσετε. Εσείς βασίζεστε στην παράξενη, υπνωτιστική ενέργειά σας και τον προσωπικό σας μαγνητισμό προκειμένου να τα ξαναβρείτε με τον πρώην σας.

Τοξότης ο αισιόδοξος

 
Εσείς χρειάζεστε εξηγήσεις και τις χρειάζεστε εδώ και τώρα. Θέλετε να ξέρετε τι συνέβη στη σχέση σας και τι ήταν αυτό που οδήγησε στο χωρισμό και θέλετε να μάθετε το γιατί. Η γνώση είναι το κλειδί της εσωτερικής σας ισορροπίας. Αν θέλετε πίσω τον πρώην σας, θα αγωνιστείτε χωρίς φόβο και είστε αισιόδοξοι ότι θα τον κερδίσετε πίσω. Έχετε ανοιχτόμυαλη προσέγγιση, εξετάζοντας όλες τις οπτικές γωνίες της προσέγγισής σας και κάνετε το πρώτο βήμα, έχοντας διαμορφώσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο. Θα μιλήσετε για ολόκληρη τη σχέση και το χωρισμό, προτού μιλήσετε για το μέγεθος του προβλήματος ή εστιάσετε στις λεπτομέρειες. Ευτυχώς για σας, είστε αρκετά πρόθυμοι να εξερευνήσετε νέα κανάλια στην αισθηματική σας ζωή και να προβείτε σε νέες περιπέτειες και φιλοσοφίες. Ο ανοιχτός χαρακτήρας σας κάνει εύκολες τις νέες γνωριμίες και με τη χαρισματική προσωπικότητά σας, τους προσελκύετε εύκολα.

Αιγόκερως ο πρακτικός

 
Εσείς όταν χωρίζετε, προσπαθείτε να προσεγγίσετε το χωρισμό, σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο. Παρ’ όλο που είστε ρεαλιστές, είστε αποφασισμένοι να μην αποτύχετε. Έχετε κάνει ήδη ένα πλάνο, που έχετε επιμελώς θέσει σε δράση. Είναι ένας νέος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Θα προσπαθήσετε να επιμείνετε σε αυτό που ήταν ασφαλές και γνωστό σε σας. Η σκέψη της αλλαγής δεν είναι και τόσο καλή για σας. Ωστόσο, έχετε την υπομονή και την επιμονή για να εφαρμόσετε αυτό το πλάνο μέχρι το τέλος και δε βιάζεστε. Προκειμένου να ξεφύγετε από τον πόνο που σας προκάλεσε ο χωρισμός, το μυαλό σας προσπαθεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά και τους στόχους σας. Αν ο πρώην σας έρθει πίσω και μέσα σας είστε αποφασισμένοι να μην τον δεχτείτε, ενεργείτε σαν να μην θυμάστε ποιος είναι.

Υδροχόος ο απότομος

 
Εσείς όταν χωρίζετε, δείχνετε ήρεμοι, σαν να μην συνέβη τίποτα, ωστόσο ο χωρισμός σας πονάει πολύ, άσχετα αν δε δείχνετε τα πραγματικά σας συναισθήματα. Κάτω από την ανάλαφρη όψη σας, κρύβετε πολλές ανασφάλειες και το έντονο στρες που αισθάνεστε σας προκαλεί, στην κυριολεξία, διάλυση και έντονη νευρικότητα. Ξαφνικά, γίνεστε απότομοι στη συμπεριφορά σας και η αδρεναλίνη σας είναι στα ύψη. Μπορεί και να κάνετε εργασιοθεραπεία, δουλεύοντας πολλές ώρες, προκειμένου να ξεχαστείτε ή να μιλάτε με την ταχύτητα του φωτός για όλα τα άλλα πράγματα που σας ανησυχούν, όπως για τα χρήματα ή την εργασία σας, εκτός από αυτό που σας πληγώνει. Προκειμένου να προστατέψετε τον εαυτό σας και την αξιοπρέπειά σας, προτιμάτε να μείνετε μόνοι σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε να μην παρατηρήσει κανείς ότι κλαίτε υστερικά.

Ιχθύες οι ευαίσθητοι

 
Εσείς, επειδή είστε υπερβολικά ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, παίρνετε πολύ σοβαρά το χωρισμό και εάν δεν είστε εσείς εκείνοι οι οποίοι προκαλέσατε τον χωρισμό, υποστηρίζετε συνήθως ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Με τη βαθιά συμπόνια σας, ξέρετε πώς να χειριστείτε τα θέματα της καρδιάς. Ενώ γίνεστε θυσία για τους άλλους, όμως σας είναι δύσκολο να ζητήσετε από τους άλλους υποστήριξη. Να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε βοήθεια από όλους τους φίλους που στηρίξατε εσείς, όταν αυτοί ήταν πληγωμένοι. Βεβαιωθείτε ότι μέσα σας πραγματικά αγαπάτε το άτομο που χάσατε και δεν είναι απλά μόνο ο έρωτας και το συναίσθημα που χάνετε. Έχετε την τάση να γαντζώνεστε πάνω στο σύντροφό σας κι αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Εσείς με την έντονη συναισθηματικότητα σας, αφήνετε τον εαυτό σας να εκφραστεί με τον τρόπο που αισθάνεται. Μπορεί και να γράψετε ή να τηλεφωνήσετε στον πρώην σας και να του θυμίσετε τις παλιές καλές στιγμές.
ladylike.gr

Το Tristan da Cunha είναι ένα αρχιπέλαγος, μία συστάδα από απομονωμένα νησιά στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, 2.816 χμ από την Νότια Αφρική και 3.360 χμ από την Νότια Αμερική.
Αποτελεί τμήμα του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους και ανακαλύφθηκε από τον Πορτογάλο εξερευνητή Tristão da Cunha το 1506.
Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή την ημέρα της ανακάλυψης, ο Tristão da Cunha δεν κατάφερε να αποβιβαστεί σε κάποιο από τα νησιά, όμως το αρχιπέλαγος πήρε το όνομά του ώστε να θυμίζει σε όλους τον πρώτο άνθρωπο που το αντίκρισε.
Η πρώτη εξερεύνηση του αρχιπελάγους έγινε από την Γαλλική φρεγάτα L'Heure du Berger το 1767, ενώ ο πρώτος οικισμός δημιουργήθηκε στο κύριο νησί τον Δεκέμβριο του 1810 από τον Jonathan Lambert, από το Salem της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Μάλιστα ανακήρυξε τα νησιά ως ιδιοκτησία του και τα ονόμασε "Islands of Refreshment"-"Νησιά της Αναψυχής".
Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ζήσει πολύ σε αυτόν τον μακρινό παράδεισο μια και 2 χρόνια μετά έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα με βάρκα.
Το 1961 το κύριο νησί καταστράφηκε από μία ηφαιστειακή έκρηξη η οποία ανάγκασε τους κατοίκους να τραπούν σε φυγή εγκαταλείποντάς το. Το μεγαλύτερο μέρος όμως των κατοίκων επέστρεψε στον αγαπημένο του τόπο δύο χρόνια αργότερα, για να ξαναχτίσει ότι εξαφάνισε η λάβα.
Με πληθυσμό σήμερα μικρότερο των 300 κατοίκων και χωρίς αεροδρόμιο, το Tristan da Cunha είναι προσβάσιμο αποκλειστικά μέσω θαλάσσης. Η οικονομία του στηρίζεται κυρίως στην κτηνοτροφία, την αλιεία και την γεωργία, ενώ αλιευτικά σκάφη από την Νότια Αφρική εξυπηρετούν τακτικά το νησί.
Το πιο “μοναχικό” μέρος του κόσμου απέκτησε τηλεόραση μόλις το 2001 και το μοναδικό διαθέσιμο κανάλι είναι η Υπηρεσία Προγράμματος Τηλεόρασης του Βρετανικού Στρατού από τα Νησιά Φώκλαντ.
Εξαιτίας της απομόνωσής του, οι κάτοικοι μιλούν μία ασυνήθη αργκό διάλεκτο της Αγγλικής γλώσσας.
echoes.gr

Σε μια δεκαετία τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα θα εξαφανιστούν από την καθημερινότητά στην Αυστραλία και τη θέση τους θα πάρει το ηλεκτρονικό χρήμα.

Στο πιο πάνω συμπέρασμα κατέληξε μια πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

Ερευνητές του πανεπιστημίου, έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση δίνοντάς της τη δυνατότητα σε μια πενταετία να θέσει στην κυκλοφορία το ηλεκτρονικό χρήμα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στο θέμα ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του πανεπιστημίου, καθηγητής, Rabee Tourky, είπε ότι το μέλλον που οι οικονομικές συναλλαγές με μετρητά θα δώσουν τη θέση τους στο ηλεκτρονικό χρήμα είναι πολύ κοντά.

«Σε δέκα χρόνια μπορεί να μην υπάρχουν πλέον νομίσματα και χαρτονομίσματα» είπε ο Αυστραλός καθηγητής.
real.gr

Barack Obama
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. βραβεύτηκε με το “Best Spoken Word Album” και μάλιστα δύο χρονιές, για τους λόγους του “Dreams Of My Father” και “The Audacity Of Hope”. Ίσως σε δύο χρόνια που η θητεία του στην Προεδρεία τελειώνει, μπορεί να σκεφτεί εναλλακτικές καριέρες.
Martin Luther King
Το ίδιο βραβείο με τον Obama κατέκτησε  ο μεγάλος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που βραβεύτηκε μετά θάνατον, το 1971, για τον λόγο που είχε βγάλει με τίτλο “Why I Oppose to the War in Vietnam”.  Σίγουρα το όνειρο του ήταν πολύ διαφορετικό από το να κερδίσει ένα Grammy, αλλά κατάφερε να εμπνεύσει και αυτόν τον τομέα.
Joaquin Phoenix
Ο αινιγματικός ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο soundtrack, για τη βιογραφία του Johny Cash, το “Walk The Line”.  Ο Phoenix τραγουδούσε ο ίδιος τα τραγούδια του Άνδρα με τα Μαύρα, και ήταν εξαιρετικός.
Betty White
Η αγαπημένη κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης, έχει και ένα βραβείο Grammy στη συλλογή της, για την αφήγηση της στο βιβλίο “If You Ask Me (And of Course You Won’t)  που κέρδισε το βραβείο για το  “Best Spoken Word Album” το 2012.
Magic Johnson
Μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα του μπάσκετ, ο Johnson ασχολήθηκε με πολλά πράγματα,  από παρουσιαστής, πρόσωπο διαφημιστικών, σε σχολιαστή του NBA. Αλλά ο αγώνας του για την καταπολέμηση του AIDS, -όταν ανακοίνωσε ότι είναι και ο ίδιος φορέας-, ήταν πραγματικά αξιέπαινος. Και δικαίως κέρδισε το Grammy για το “Best Spoken Word Album” το 1993, για το “What You Can Do to Avoid AIDS”.
clickatlife.gr

Περισσότεροι από 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν δόντια με κάποιο πρόβλημα, συνήθως διαβρώσεις και τερηδόνα, χωρίς να πηγαίνουν στον γιατρό για να κάνουν θεραπεία.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν περίπου 621 εκατομμύρια μικρά παιδιά που επίσης έχουν ανάλογο πρόβλημα στα νεογιλά δόντια τους, ανεβάζοντας έτσι σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό της Γης (το 43% των συνολικά 7 δισ. κατοίκων) που χρειάζεται επίσκεψη σε οδοντογιατρό.

Αυτό εκτιμά μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, που προειδοποιεί ότι η έκταση του εν λόγω προβλήματος δημόσιας υγείας έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα διεθνώς.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο οδοντιατρικό περιοδικό "Journal of Dental Research", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν (μεταανάλυση) στοιχεία από 378 μελέτες, που συνολικά αφορούσαν περίπου 4,7 εκατ. ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η στατιστική ανάλυση προβλέπει ότι πάνω 190 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις που χρήζουν οδοντιατρικής θεραπείας, θα παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν χώρες όπως η Λιθουανία όπου πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού (68%) έχουν πρόβλημα τερηδόνας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δόντια με τερηδόνα μπορεί στην πορεία να σημαίνουν πόνο, μόλυνση, απουσία από τη δουλειά ή από το σχολείο, καθώς και πιθανό πρόβλημα ανάπτυξης για ένα παιδί. Η φθορά εμφανίζεται συνήθως, όταν μικροοργανισμοί ή οξέα στο στόμα καταστρέφουν σταδιακά τα εξωτερικά σκληρά στρώματα του δοντιού. Αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, μπορεί το δόντι να χρειαστεί σφράγισμα ή να εμφανιστούν ουλίτιδα, αποστήματα κ.ά.

Η κύρια αιτία για τη διάβρωση των δοντιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η διατροφή, κυρίως η κατανάλωση τροφών και ποτών με ζάχαρη.
real.gr

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητά την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και «να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτα μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησής τους». Ο Δημήτρης Σταρούλης χαρακτήρισε την κατάσταση με τις ουρές στο ΙΚΑ «ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, και μάλιστα χωρίς λόγο». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους».

O μαγευτικός καθρέφτης του Έρωτα είναι το πιο εντυπωσιακό από την πλειάδα των ευρημάτων που έφερε στο φως στη νεκρόπολη των Αιγών η αρχαιολογική σκαπάνη το 2014. Σε δύο τύμβους βρέθηκαν συνολικά 21 τάφοι, από τους οποίους οι έξι ήταν ασύλητοι.
Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, το πιο πολύτιμο και σπάνιο εύρημα από τον πρώτο τύμβο ήταν στον τάφο μιας κοπέλας (4ος π.Χ. αιώνας), πολυαγαπημένης των γονιών της, που της χάρισαν στο ταξίδι χωρίς γυρισμό, πολύτιμα χρυσά στολίδια, σκουλαρίκια και χάντρες, αλλά και τον μοναδικό καθρέφτη που βρέθηκε έως τώρα στις Αιγές, ένα μικρό, χάλκινο κομψοτέχνημα, έργο -όπως σημειώνει η ίδια- ενός πολύ επιδέξιου τορευτή. Στο καπάκι του καθρέφτη ο Ερωτας, στο σχήμα τρυφερού παιδιού, έρχεται πετώντας να αγκαλιάσει τον θεό του πόθου και του πάθους, τον Διόνυσο, που με μορφή θαλερού νέου κάθεται πάνω στα βράχια όπου είναι στρωμένη η δορά του πάνθηρα.
Στον πιο πλούσιο τάφο της ομάδας, που ήταν όμως συλημένος, βρέθηκαν υπολείμματα νεκρικής κλίνης η οποία ήταν διακοσμημένη με πήλινες ανάγλυφες πλάκες, στις οποίες η Αθηνά τυλιγμένη στο ιμάτιό της παρακολουθεί μια μάχη Ελλήνων με βαρβάρους.
Αμερικανός δισεκατομμυριούχος: Βρήκα το βυθισμένο θωρηκτό Μουσάσι
Το ιαπωνικό θωρηκτό Μουσάσι δηλώνει ότι ανακάλυψε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν, περισσότερα από 70 χρόνια μετά την βύθισή του.

Το ναυάγιο του θωρηκτού αποτελεί ένα από τα διασημότερα ναυάγια στον κόσμο, καθώς το πλοίο ήταν το καμάρι του Αυτοκρατορικού Στόλου και ναυαρχίδα του από το 1942 μέχρι το 1944.

Ο Πολ Άλεν δήλωσε ότι το σκάφος βρήκε ιδιωτική ομάδα ερευνών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θωρηκτό Μουσάσι βρίσκεται σε βάθος ενός χιλιομέτρου στη θάλασσα Σιμπούγιαν ανοιχτά των Φιλιππίνων.

Το Μουσάσι και το αδελφό σκάφος του, Γιαμάτο, είναι δύο από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το θωρηκτό Μουσάσι βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1944 από αμερικανικά αεροσκάφη. Συνολικά, 1.023 από τα 2.399 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν ανακοίνωσε την ανακάλυψη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναρτώντας παράλληλα και φωτογραφίες από το ναυάγιο.

Οι έρευνες για το Μουσάσι ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια. Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε ρομποτικό υποβρύχιο, ενώ είχε προηγηθεί λεπτομερής σάρωση του βυθού.

in.gr

Η Νικίτα Κλάεστρουρ ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Δανίας και με την εμφάνιση της σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος έκανε το ίντερνετ να ασχολείται μαζί της.
Η 21χρονη φοιτήτρια Ρητορικής φαίνεται πως γνωρίζει όλα τα επικοινωνιακά κόλπα, ώστε να κάνει την παρουσία της αισθητή σε κάθε της κίνηση. Στην 110η επέτειο της Νεολαίας των Συντηρητικών η Κλάεστρουρ εμφανίστηκε με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα αφήνοντας σε κοινή θέα το αβυσαλλέο της ντεκολτέ.
Αν και πολιτικός του συντηρητικού κόμματος Konservativ Ungdom, η νεαρή δεν διστάζει να «ανεβάζει» καυτές φωτογραφίες της στα social media, αναστατώνοντας τους διαδικτυακούς της φίλους.
daneza

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, αποκαλύπτει το πιο σημαντικό κριτήριο που ψάχνει σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο για την εταιρεία του.
Μιλώντας στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη πριν από λίγες ημέρες, ο 30χρονος Ζούκερμπεργκ είπε στο κοινό: «Θα προσλάμβανα κάποιον να δουλέψει για μένα μόνο αν μου άρεσε να εργάζομαι κι εγώ για εκείνον. Είναι ένα πολύ καλό τεστ και νομίζω ότι αυτός ο κανόνας με έχει εξυπηρετήσει».
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 35 δισ., δήλωσε ότι η ομάδα του ψάχνει για άτομα, των οποίων οι αξίες είναι ίδιες με αυτές της εταιρείας και πρόσθεσε ότι «το Facebook δεν είναι μια εταιρεία για τον καθένα στον κόσμο», καταλήγοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχει κανείς πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Ο Αλόνσο υπέστη προσωρινή αμνησία: Είμαι ο Φερνάντο, οδηγώ καρτ !
Το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Φερνάντο Αλόνσο στη Βαρκελώνη πριν από λίγες εβδομάδες τον έκανε προσωρινά να “ξεχάσει” τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο Αλόνσο συνήλθε από το ατύχημα στο νοσοκομείο και τον ρώτησαν ποιος είναι και τι δουλειά κάνει, ο 33χρονος πιλότος απάντησε: “Είμαι ο Φερνάντο, οδηγώ καρτ και θέλω να γίνω οδηγός της Formula 1”. Ο Αλόνσο δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Minardi το 2001, ούτε και τους δύο τίτλους που κατέκτησε το 2005 και το 2006.

Ο πρόεδρος της McLaren, Ρον Ντένις, παραδέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Αλόνσο υπέστη μία μορφή αμνησίας, εξαιτίας διάσεισης, υποστηρίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι κάτι σπάνιο.

Αν και ο Αλόνσο έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και δηλώνει ότι είναι “απολύτως καλά”, θα χάσει την πρεμιέρα της φετινής Formula 1 στην Αυστραλία, ακολουθώντας τις εντολές των γιατρών του.
news.gr
Στην πρόσληψη 184 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη και την οποία εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπεγράφη από τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση και Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 184 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ' ανώτατο όριο, με σκοπό τη στελέχωση των Δήμων και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα "Άθλησης για Όλους", περιόδου 2014-15.

http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!