Παρασκευή 6 Μαΐου 2016


Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια απο την εποχή που το όνομα του φιγούραρε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ένας παραβατικός κρατούμενος με το όνoμα Κώστας Πάσαρης έμπαινε στη ζωή μας.
14 χρόνια μετά ο Πάσσαρης εκτίει ποινή σε φιλακές της Ρουμανίας. Και η εικόνα του 40χρονού κακοποιού σήμερα δε μοιάζει σε τίποτε με αυτή του νεαρού με τις χειροπέδες.
Με πολύ λιγότερα μαλλιά και πολλά περισσότερα κιλά ο Πάσσαρης είναι πλέον ένας μεσήλικας που απλά περνάει απαρατήρητος.
passaris 3
AFTODIOIKISI.GR2-10
Πάγο… στον πολύ πάγο που βάζουν στα ροφήματά τους τα Starbucks επιχειρεί να βάλει μία γυναίκα από το Ιλινόις των ΗΠΑ, η οποία κατέθεσε αγωγή πέντε εκατ. δολαρίων εναντίον της μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας, θεωρώντας η συγκεκριμένη τακτική της εταιρείας, αποβαίνει σε βάρος του πελάτη, καθώς απολαμβάνει λιγότερο προϊόν. Η Στέισι Πίνκους κατέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη επικαλούμενη παραπλανητική διαφήμιση από πλευράς της εταιρείας, καθώς στο διαφημιστικό, όπως χαρακτηριστεί υποστηρίζει, δεν περιλαμβάνονται ποτήρια γεμάτα με πάγο. Η Αμερικανίδα υποστηρίζει ότι με τον πάγο, το προϊόν που απολαμβάνει ο πελάτης στο ποτήρι είναι τουλάχιστον το μισό απ’ ότι θα έπρεπε. Υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ο κάθε πολίτης έχει οικονομικές απώλειες, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν από την εταιρεία. Σε ανακοίνωσή του τα Starbucks, δήλωσαν ότι «οι πελάτες μας αντιλαμβάνονται ότι ο πάγος αποτελεί βασικό συστατικό των παγωμένων ποτών μας». Η συνέχεια στα δικαστήρια…

Το YouTube είναι μια υπηρεσία με αρκετά cool χαρακτηριστικά, αλλά και με μερικά όχι τόσο ευχάριστα. Ένα από αυτά αναμένεται να είναι το Up next Autoplay το οποίο αναπαράγει αυτόματα το επόμενο video. Tο χαρακτηριστικό έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμο στο Android app του YouTube. Το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι σχετικά χρήσιμο στο desktop, αλλά στο smartphone, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον χρεώσεις, αλλά και να δυσκολέψει στη χρήση στις μικρές οθόνες. Ευτυχώς, η Google φαίνεται να έχει κάνει την απενεργοποίηση του εύκολη, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που συνοδεύει το κείμενο. Πηγή: pcmag.com
youtube

Όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» οριστικά πλέον η επιβολή νέου ειδικού φόρου τόσο στους έχοντες πρόσβαση στο internet ,όσο και σε όσους έχουν επιλέξει τη συνδρομητική τηλεόραση ως ένα εναλλακτικό οικονομικό μέσο ψυχαγωγίας, αφού η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ψυχαγωγία εκτός σπιτιού.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ΥΠΟΙΚ έχει καταλήξει σε 1-2 σενάρια για κάθε περίπτωση, και μένει να καθοριστεί ο τελικός τρόπος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η πρόσβαση στο internet, όσο και οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης φορολογούνται από την εμφάνισή τους ως είδος πολυτελείας, με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% (που τώρα θα γίνει 24%, επομένως θα υπάρξει αύξηση και πέραν του ειδικού φόρου που θα επιβληθεί). Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι με την επιβολή του νέου ειδικού φόρου, σχεδόν το μισό της αξίας της υπηρεσίας που θα πληρώνει ο συνδρομητής θα αφορά φόρους προς το Δημόσιο, πράγμα που θα οδηγήσει τους παρόχους σε αύξηση των τιμών τους ώστε να συνεχίσουν να είναι κερδοφόροι, καθώς τόσο το internet (και ειδικά το «γρήγορο» internet) όσο και η συνδρομητική τηλεόραση είναι ιδιαίτερα ακριβά «σπορ» για τους παρόχους (το καθένα για διαφορετικούς λόγους).
Επίσημες αντιδράσεις από τους παρόχους δεν έχουμε ακόμα, καθώς όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ.
Τις αντιρρήσεις τους πάντως εκφράζουν οι πάροχοι internet και συνδρομητικής τηλεόρασης τονίζοντας ότι οι σχεδιαζόμενοι νέοι φόροι θα προκαλέσουν, τελικά, το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, δηλαδή μείωση αντί για αύξηση των φορολογικών εσόδων, όπως ακριβώς έγινε και με τον ειδικό φόρο στο κρασί…
Πηγή: topontiki.gr

Δημοφιλείς πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) διερευνούν αναφορά περί διαρροής/ διαμοιρασμού εκατομμυρίων στοιχείων (usernames, κωδικοί) λογαριασμών τους στο διαδίκτυο από χάκερ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, μεταξύ των υπηρεσιών που φέρονται να επηρεάζονται είναι το Gmail, το Yahoo Mail, το Hotmail και το Mail.ru.
Η εταιρεία ασφαλείας που έφερε στην επιφάνεια το θέμα, Hold Security, υποστήριξε ότι πολλά από τα usernames και οι κωδικοί που εμπλέκονται δεν είχαν διαρρεύσει στο παρελθόν- ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν έχουν υπάρξει όντως παραβιάσεις λογαριασμών, και σε κάποια σχετικά δημοσιεύματα στο Ίντερνετ εκτιμάται πως ίσως να πρόκειται για παλιά, πρακτικά άχρηστα στοιχεία.
Πάντως, η εταιρεία υπογραμμίζει πως, ακόμα και έτσι, μπορεί να γίνει κακή χρήση τους, με τον Άλεξ Χόλντεν, στέλεχός της, να αναφέρει στο BBC ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις εναντίον δημοφιλών site και υπηρεσιών μέσω τεχνικών που σκοπό έχουν να τα «φορτώσουν» πολύ.
Η Hold Security ανακοίνωσε ότι πήρε στην κατοχή της συνολικά 272 μοναδικά ζεύγη διευθύνσεων email και μη κρυπτογραφημένων κωδικών από τον χάκερ, 42,5 εκατ. από τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί ξανά σε παρόμοια περιστατικά του παρελθόντος.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος κυβερνοεγκληματίας είχε ζητήσει αρχικά 50 ρούβλια (γύρω στα 70 λεπτά), αλλά τελικά έδωσε δωρεάν ένα αντίγραφο, αφού οι άνθρωποι της Hold δημοσίευσαν θετικά σχόλια για αυτόν σε ένα forum.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, 57 εκατ. από τα στοιχεία ήταν για λογαριασμούς Mail.ru, 40 εκατ. για λογαριασμούς Yahoo, 33 εκατ. για Hotmail και 24 εκατ. για Gmail.
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από εκπρόσωπο της Mail.ru, το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι πραγματικά τόσο μεγάλο, καθώς πολλά usernames επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς κωδικούς.
Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα εντοπισμού λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί. Με τη σειρά της η Google διερευνά την υπόθεση, ενώ η Yahoo ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με τη Hold Security για την απόκτηση της λίστας.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των AC/DC για την αντικατάσταση του επί 35 χρόνια τραγουδιστή της μπάντας, Brian Johnson, από τον τραγουδιστή των Guns N' Roses, Axl Rose, ώστε να συνεχιστεί η παγκόσμια περιοδεία τους, ακολούθησε εκτενής δήλωση του Johnson, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της απόσυρσής του.
«Κάποια στιγμή είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι η μερική απώλεια ακοής μου είχε αρχίσει να επηρεάζει την απόδοσή μου στη σκηνή», αναφέρει ο Johnson.
«Δυσκολευόμουν να ακούσω τις κιθάρες και, επίσης, δεν ήμουν σε θέση να ακούσω καθαρά τους άλλους μουσικούς πάνω στη σκηνή. Φοβόμουν, λοιπόν, για την ποιότητα της απόδοσής μου στις συναυλίες. Με κάθε ειλικρίνεια, αυτό ήταν κάτι που η συνείδησή μου δεν επιτρέπει να συμβεί. Οι οπαδοί μας αξίζουν ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης, και εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορώ να το φτάσω αυτό, δεν μπορώ να τους απογοητεύσω αλλά ούτε και να φέρω τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας σε δύσκολη θέση.
Δεν είμαι λιποτάκτης. Και εγώ ήθελα να τελειώσω ό, τι αρχίζω. Ωστόσο, οι γιατροί κατέστησαν σαφές σε εμένα και στα υπόλοιπα μέλη ότι δεν είχα άλλη επιλογή παρά να σταματήσω όσες συναυλίες απέμειναν και ενδεχομένως τις ζωντανές εμφανίσεις από εδώ και στο εξής, καθώς κινδυνεύω με ολική απώλεια ακοής.

Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τόσο άσχημη συναισθηματική κατάσταση στη ζωή μου. Το να είμαι μέλος των AC/DC, να κάνουμε δίσκους και να εμφανιζόμαστε μπροστά στα εκατομμύρια των fans μας, ήταν για εμένα έργο ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πρέπει να ζήσω χωρίς να είμαι μέλος όλου αυτού, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι πάντα μαζί τους, έστω πνευματικά, αν όχι δια ζώσης». Ο Brian Johnson επισημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια εχθρότητα ανάμεσα σε εκείνον και στα υπόλοιπα μέλη, και ευχαρίστησε για όλη την υποστήριξη τους Angus Young και Cliff Williams.

Ωστόσο, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ακοή του, ο 68χρονος Άγγλος τραγουδιστής υποσχέθηκε στους οπαδούς του πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μουσική. «Οι γιατροί μού έχουν πει ότι μπορώ να συνεχίσω να ηχογραφώ σε στούντιο και σκοπεύω να το κάνω! Για την ώρα, όλη μου η προσοχή εστιάζεται στη θεραπεία μου, ώστε να βελτιώσω την ακοή μου. Ελπίζω ότι με τον καιρό αυτό θα επιτευχθεί και θα επιστρέψω πάνω στη σκηνή και στις συναυλίες. Αν και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο, εγώ είμαι αισιόδοξος... Ο χρόνος θα δείξει... Για ακόμα μια φορά ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και κατανόηση που έδειξαν», καταλήγει η ανακοίνωση. naftemporiki.gr

Η Gillian Bayford και ο σύζυγός της Adrian, δε μπορούσαν να πιστέψουν την καλή τους τύχη όταν κέρδισαν το ιλιγγιώδες ποσό των 148 εκατομμυρίων λιρών, μετά από πολλαπλά τζακπότ στη λοταρία. Αλλά τα δυο τελευταία χρόνια, η Gillian διαπιστώνει διαρκώς πως τα χρήματα δεν εξαγοράζουν, απαραίτητα, την ευτυχία.
Σίγουρα το να είναι κανείς ο υπερτυχερός ενός τυχερού παιχνιδιού, δεν είναι δα και κάτι δυσάρεστο, αλλά η 43χρονη από τη Βρετανία αποκαλύπτει σε μέσο της χώρας της, ότι αφού μοίρασε "τόνους χρημάτων" στην οικογένειά της, πλέον έκοψε κάθε επαφή με τον πατέρα της, τη μητέρα και τον αδελφό της. Επιπλέον, εκείνη και ο σύζυγός της, έχουν πάρει ξεχωριστούς δρόμους.
Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να πήγε στραβά, την απάντηση δίνει η ίδια η γυναίκα και αποκαλύπτει πώς οι συγγενείς της έγιναν "άπληστοι" - ανέφερε ότι έδωσε συνολικά 20 εκατομμύρια στους γονείς και τον αδελφό της, αλλά διαρκώς ήθελαν περισσότερα. "Είναι στενάχωρο", δηλώνει η Gillian Bayford στην Sun. "Τα χρήματα υποτίθεται ότι κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους", λέει και συνεχίζει "αλλά έκανε τους δικούς μου ανθρώπους άπληστους και απαιτητικούς. Έδωσαν μεγάλα ποσά σε πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια, αλλά ήθελαν ολοένα και περισσότερα".
Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο μόλις 15 μήνες από το νικηφόρο EuroMillions και πλέον ο 45χρονος είναι αρραβωνιασμένος με μια 29χρονη. 
 
 Η 29χρονη με την οποία διατηρεί σχέση ο 45χρονος Adrian 

Στον τελικό του Europa League με τριάρες Λίβερπουλ και Σεβίλλη
Λίβερπουλ και Σεβίλλη θα είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στον φετινό τελικό του Europa League, καθώς αμφότερες φιλοδώρησαν απόψε με τριάρες τη Βιγιαρεάλ και τη Σαχτάρ αντίστοιχα, στους επαναληπτικούς της ημιτελικής φάσης.

Στο Άνφιλντ, οι “κόκκινοι” μπήκαν από την αρχή δυνατά, έχοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα, και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του Μπρούνο, ενώ στο 63' ο Στάριτζ έδωσε στη Λίβερπουλ σκορ πρόκρισης, προτού ο Λαλάνα στο 81' δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ιστορικής αγγλικής ομάδας, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 71', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βίκτορ Ρουίθ της Βιγιαρεάλ.

Στη Σεβίλλη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν επίσης νωρίς, στο 9ο λεπτό με τον Γκαμεϊρό, όμως η Σαχτάρ ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Εντουάρντο και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης (2-2 το πρώτο ματς). Όμως η Σεβίλλη δεν άφησε τίποτα στην τύχη: ο Γκαμεϊρό ξανά στο 47' και ο Μαριάνο στο 59' σκόραραν, γράφοντας το τελικό 3-1, που στέλνει τη Σεβίλλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Europa League (τις προηγούμενες δύο χρονιές το κατέκτησε μάλιστα).

Ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στη Βασιλεία της Ελβετίας.
news.gr

Χωρίς νικητές ξανά το Τζόκερ, το “κυνήγι” του οποίου συνεχίζεται καθώς έχει φτάσει τις 12 συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς νικητή. Η φρενίτιδα για τα κέρδη αναμένεται να κορυφωθεί καθώς στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής το ποσό θα ξεπεράσει τα 7.000.000 ευρώ.
Στην κλήρωση της Πέμπτης  κληρώθηκαν οι αριθμοί: 21, 45, 7,14, 44
Τζόκερ ο αριθμός: 19

Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνδέονται με σημαντικά αυξημένο -κατά 30% περίπου- κίνδυνο εγκεφαλικού ή στεφανιαίας νόσου, των δύο κυριότερων αιτιών θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η αύξηση του κινδύνου από την μοναξιά είναι ανάλογη με άλλους ήδη αναγνωρισμένους παράγοντες κινδύνου, όπως το άγχος και το εργασιακό στρες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την μοναξιά με εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, υπέρταση και πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Νικόλ Βαλτόρτα του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Heart", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 23 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά πάνω από 181.000 ανθρώπους κι είχαν διαρκέσει από τρία έως 21 έτη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ανάλυση έδειξε ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση σχετίζονται με κατά 29% αυξημένο κίνδυνο στηθάγχης και καρδιοπάθειας, καθώς επίσης με 32% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επίπεδα μοναξιάς και κοινωνικής απομόνωσης εμφανίζουν αυξητική τάση διαχρονικά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, πράγμα που συνεπάγεται αυξημένο πρόβλημα στο μέλλον από άποψη δημόσιας υγείας.

Σοκ στο Δημόσιο – Περικοπές για όλους απαιτεί το ΔΝΤ
- Λουκέτο σε φορείς του Δημοσίου, άγνωστο τι θα γίνει με τους υπαλλήλους
- Μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα φτάσουν ως και το 12%
- Ποιοι θα είναι τα πρώτα θύματα του νέου κύματος περικοπών

Περικοπές σε δύο κύματα έρχονται, όπως όλα δείχνουν στο Δημόσιο. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι, είτε εν ενεργεία, είτε συνταξιούχοι ήταν από την αρχή στο στόχαστρο του ΔΝΤ και συνεχίζουν να είναι, έστω και στο προληπτικό πακέτο μέτρων.
Το πρώτο κύμα περικοπών έρχεται στα ειδικά μισθολόγια. Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, γιατροί του ΕΣΥ, καθηγητές πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, αλλά και δικαστικοί θα είναι εκείνοι που θα δουν τις πρώτες μειώσεις από το καλοκαίρι.

Ωστόσο αυτό θα είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου. Το ΔΝΤ απαιτεί μείωση της δαπάνης στο δημόσιο και είναι ουσιαστικά μονόδρομος για την κυβέρνηση η περικοπή της μισθολογικής δαπάνης κάτι που θα σημάνει ως το 2018 μειώσεις σε όλους τους μισθούς κατά 12%.
Κατά το ΔΝΤ η μέση μισθολογική δαπάνη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και η αναλογία των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Κάπως έτσι το ΔΝΤ επαναφέρει και το ζήτημα του λουκέτου δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο υπηρεσίες και οργανισμοί που θεωρούνται φαντάσματα, αλλά και οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και να καταργηθούν. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους σε αυτούς τους φορείς, ποια θα είναι η τύχη τους, εάν δηλαδή θα απορροφηθούν και αυτί σε άλλες υπηρεσίες ή εάν θα υπάρξει σχέδιο απολύσεων.
Μειώσεις στο Δημόσιο ζητά και ο ΣΕΒ

Μείωση της δαπάνης του Δημοσίου για μισθούς με περιορισμό τόσο του προσωπικού όσο και των αμοιβών ζητά ο ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι το ελληνικό κράτος πληρώνει υψηλότερους μικτούς μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα.

Η πρόταση του ΣΕΒ είναι, συγκεκριμένα, να περικοπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα έτσι ώστε οι σχέσεις μεταξύ μισθών και απασχόλησης στην Ελλάδα να μην διαφέρει από εκείνους στη μέση ευρωπαϊκή χώρα. «Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αναφέρει, ο μέσος μικτός μισθός θα έπρεπε να μειωθεί κατά -3% ή 565 ευρώ ετησίως και η μέση απασχόληση κατά -50% ή 180 χιλ. υπαλλήλους».

Το φαινόμενο των υψηλότερων μισθών στο Δημόσιο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά αποτελεί και ευρωπαϊκό κανόνα, ωστόσο στην Ελλάδα η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου:

- Οι μέσες καθαρές μηνιαίες αποδοχές στον δημόσιο τομέα ανέρχονται σήμερα (2015) σε 1.050 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνουν τα 780 ευρώ. Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά όπου στον δημόσιο τομέα καταγράφηκε αύξηση κατά 1,5% (έναντι οριακής μείωσης -0,1% το 2014) ενώ η μεταβολή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κινήθηκε σε αρνητικό επίπεδο (-1,1%), όπως έγινε και το 2014 (-1,3%).

- Οι αμοιβές στο δημόσιο υπερβαίνουν εκείνες του ιδιωτικού τομέα κατά 19% στην Ελλάδα και κατά 15% στην ΕΕ-28, όταν δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργοδοτικές εισφορές, δηλαδή στις μικτές αποδοχές, και κατά 46% και 26% αντιστοίχως, περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών.

- Η Ελλάδα απασχολεί στο «στενό» δημόσιο τομέα διπλάσιους μισθωτούς εργαζόμενους (16%), ως ποσοστό του συνόλου της μισθωτής απασχόλησης απ' ό,τι η ΕΕ-28 (8%).

- Οι αμοιβές του προσωπικού της γενικής κυβέρνησης ανέρχονται στο 12,2% του ΑΕΠ ενώ στην ΕΕ-28 στο 10,2%.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!