Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωστός pastry chef σαν άλλος... Σπαλιάρας αποκαλεί το μόριό του «Ferrari» και δηλώνει ότι κάνει σεξ κάθε εβδομάδα.

Σε ερώτηση για το αν έχει «χτυπήσει» τατουάζ στο επίμαχο σημείο, καθώς ο ίδιος είναι λάτρης του «αθλήματος», αποκαλύπτει: «Όχι βέβαια! Βάζεις στη Ferrari αυτοκόλλητο;» απαντά, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ok!».

«Χωρίς σχέση έχω υπάρξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χωρίς σεξ δεν αντέχω ούτε μία εβδομάδα! Το μεγαλύτερο διάστημα που δεν έχω κάνει σεξ ήταν τους έξι μήνες που έμεινα στο νοσοκομείο. Αλλά, στην κατάσταση που ήμουν, και να ήθελα, δεν θα μπορούσα. Αν εξαιρέσεις εκείνη την περίοδο, το μεγαλύτερο διάστημα που δεν είχα ερωτική επαφή ήταν όταν με τρεις φίλους μου αποφασίσαμε να πάμε για μία εβδομάδα ένα ταξίδι στη Γαλλία», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Διονύσης Αλερτάς.

http://www.thestival.gr
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 60 ετών ο διασημότερος οπαδός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και συμπαθέστατος παππούς, Κλόβις Ακόστα Φερνάντες!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «gaucha.clicrbs.com.br», τα τελευταία εννιά χρόνια, έδινε τη μάχη του με τον καρκίνο, όμως νικήθηκε...




http://www.thestival.gr
«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού».

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της αγαπημένης ερμηνεύτριας Χαρούλας Αλεξίου προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο που παρακολούθησε προχθες την παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των ασθενών οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο.

Παρόλο που όπως είπε το ανακάλυψε τυχαία σε αρχικό στάδιο, κάνοντας μια προληπτική εξέταση ρουτίνας και το αντιμετώπισε χωρίς να αναγκαστεί να βιώσει όλη τη ψυχοφθόρα όσο και επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών. «Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματά» ανέφερε η γνωστή καλλιτέχνιδα περιγράφοντας τη δική της τραυματική εμπειρία μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Η δύναμη που βρήκε ώστε να «ξεγελάσει» τη νόσο προήλθε εν μέρει από το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μπει στη διαδικασία επώδυνων θεραπειών. «Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια εβδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητά μου και στις υποχρεώσεις μου».

http://www.enikos.gr

Μια βρετανική εταιρεία paintball αναζητά το άτομο που είναι διατεθειμένο να ξεπεράσει τους φόβους του και κυρίως να αντέχει τον...
πόνο.

Συγκεκριμένα, προσφέρει μια θέση εργασίας με ετήσια αμοιβή 40.000 βρετανικές λίρες, ήτοι 50.390 ευρώ, στην οποία ο εργαζόμενος θα εκτελεί καθήκοντα «ανθρώπινου κινούμενου στόχου» χωρίς να φορά προστατευτικά ρούχα, κράνος και ασπίδα και θα δέχεται ενόσω τρέχει, σκαρφαλώνει και κινείται βολές με χρώμα.

Συγκεκριμένα, στην αγγελία αναφέρεται πως αναζητούνται «άνθρωποι με μεγάλη αντοχή στον πόνο και εκείνοι για τους οποίους ο φόβος είναι άγνωστη λέξη».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Θέλετε να χαλαρώσετε και ψάχνετε εναγωνίως για ένα spa; Αν μπορείτε να βρεθείτε στο ξενοδοχείο Chodova Hotel στην Τσεχία, θα εκπλαγείτε.

Μέσα στις υπηρεσίες του ξενοδοχείου είναι και ένα χαλαρωτικό μπάνιο μέσα σε μπανιέρα γεμάτη με μαύρη μπύρα.

Η μπύρα ωφελεί το δέρμα καθώς ανοίγει και καθαρίζει τους πόρους παρέχοντας στην επιδερμίδα βιταμίνη Β και πολύτιμες πρωτεΐνες. Φυσικά οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν και μια παγωμένη μπύρα ταυτόχρονα με το μπάνιο τους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τα μπάνια μας», λέει εκπρόσωπος του ξενοδοχείου. «Συστήνουμε στους πελάτες μας να μείνουν μέσα στη μπύρα για είκοσι λεπτά και στη συνέχεια να χαλαρώσουν στον χώρο που παρέχουμε. Μετά το μπάνιο οι πελάτες μας βγαίνουν νιώθοντας χαλαροί, καθαροί και ανανεωμένοι με το δέρμα τους υγιές».

Το μπάνιο των 20 λεπτών και η 20λεπτη χαλάρωση κοστίζουν 25 ευρώ.

http://www.thestival.gr 
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίου ζητούν ταυτότητα πριν σερβίρουν το «φλογοβόλο» πιάτο.
Νομίζετε ότι αντέχετε τα καυτερά φαγητά;
Μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει κάτι σαν το Atomic Fallout Pizza Burger! Το δολοφονικά καυτερό, αλλά και λιπαρό, μπέργκερ που σερβίρει ένα εστιατόριο στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Το μπέργκερ αποτελείται από τρία μπιφτέκια, τρεις φέτες τυρί Τσένταρ, και αντί για το παραδοσιακό ψωμάκι έχει, από πάνω και από κάτω, δύο μίνι πίτσες με καυτερή σως και πεπερόνι. Το πιάτο περιέχει δύο από τις πιο καυτερές πιπεριές που υπάρχουν και συνοδεύεται από πατάτες με σκόνη καυτερού τσίλι.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν προειδοποιούν απλώς του πελάτες για αυτό που πρόκειται να τους «χτυπήσει». Έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα: ζητούν από τους τολμηρούς να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που λέει ότι δεν έχουν προβλήματα υγείας, ότι συμφωνούν να φάνε το μπέργκερ και ότι το εστιατόριο δεν φέρει ευθύνη για ό,τι τους συμβεί! Και έχει κι άλλο...

Οι πελάτες πρέπει να δείχουν και ταυτότητα για να αποδεικνύουν ότι είναι άνω των 18 ετών. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το κατάστημα, γιατί, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή η επίδειξη της ταυτότητας είναι απαραίτητη επειδή οι πελάτες, μετά την κατανάλωση του μπέργκερ, ξεχνούν το όνομά τους. Καλή όρεξη!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εντατικές έρευνες διεξάγει η αστυνομία της Βραζιλίας μετά από σοκαριστικές καταγγελίες ότι σε μία μικρή πόλη στα βορειοανατολικά της χώρας, ανήλικα κορίτσια «προσφέρονται» ως έπαθλα σε λοταρίες και παιχνίδια μπίνγκο που διοργανώνουν παιδεραστές.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι άνδρες που συμμετέχουν σε αυτούς τους αρρωστημένους διαγωνισμούς αγοράζουν λαχνούς, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν ένα ανήλικο κορίτσι για να το κακοποιήσουν σεξουαλικά.

Εκατοντάδες άνδρες φέρονται να έχουν λάβει μέρος σε αυτές τις «λοταρίες της φρίκης», όχι μόνο από την μικρή πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η τιμή κάθε λαχνού είναι ιδιαίτερα χαμηλή (περίπου εφτά ευρώ) όταν το βραβείο είναι κορίτσια που έχουν κακοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ για παρθένες το κόστος συμμετοχής είναι σημαντικά υψηλότερο.

Σύμφωνα με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Meninadanca οι αρρωστημένοι αυτοί διαγωνισμοί λαμβάνουν χώρα στο φως της ημέρας και εν γνώσει των περισσότερων κατοίκων της περιοχής, ακόμη και της τοπικής αστυνομίας.

http://www.thestival.gr
Στη πρόσληψη 467 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (έως οκτώ μηνών) στα λιγνιτωρυχεία της στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, θα προχωρήσει η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμ. 58/10-09-2015 γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 28 παρ.4 του ν. 2190/1994 του ΣτΕ, αναφορικά με την κατ' εξαίρεση έναρξη και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού κατά την περίοδο αναστολής λόγω των βουλευτικών εκλογών, επετράπη στη ΔΕΗ να προχωρήσει τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού που είχε προγραμματίσει για την εύρυθμη λειτουργία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Συνεπώς η Επιχείρηση έστειλε στο ΑΣΕΠ τέσσερις προκηρύξεις, που αφορούν στην πρόσληψη 391 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στις μονάδες της Πτολεμαϊδας του Νομού Κοζάνης (στις ειδικότητες Μηχανοτεχνιών , Ηλεκτροτεχνικών , Οδηγών Μηχανικών , Γεωλόγων , Δασολόγων, Τοπογράφων κ.α.) και επιπλέον 76 ατόμων για το Ορυχείο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας (βλ. αναλυτικούς πίνακες).

Αιτήσεις

Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αρχίζει την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως έως και το Σάββατο 26 του μήνα. Οι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην διεύθυνση: ΔΕΗ A.E. / ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 7ο χλμ. Πτολεμαϊδας - Κοζάνης, Τ.Θ. 21, Τ.Κ. 50 200 - Πτολεμαίδα (τηλ.: 24630 – 52228 και 52437)

Πίνακες

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 391 ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ/ΔΕΗ 5/2015

ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 92
ΔΕ Ηλεκτροοξυγονοκολλητών 23
ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων 10
ΔΕ Χειριστών Προωθητήρων & Φορτωτών 21
ΔΕ Χειριστών Καθολικών Εκσκαφέων 13
ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων 62
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών 32
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Οχημάτων 5
ΔΕ Οδηγών Μηχανοδηγών Χειριστών 18
ΔΕ Βοηθών Οδηγών, Μηχανοδηγών Χειριστών 9
ΔΕ Οδηγών Χωματουργικών Οχημάτων 10
ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναερίων Δικτύων 1
ΔΕ Ηλεκτρονικού 1
ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων (αυτοκινούμενη κινητή επιτήρηση) 34
ΔΕ Βοηθών Χειριστών Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων με καδοτροχό 40

-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ ΔΕΗ 7/2015

ΠΕ Τοπογράφου Μηχανικού 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 4
ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 3
ΠΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού 1
ΠΕ Χημικού Μηχανικού 1
ΠΕ Μεταλλειολόγου-Μεταλλουργού Μηχανικού 1
ΠΕ Γεωλόγων 3
ΠΕ Δασολόγου 1
ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών 3
ΤΕ Μηχανολόγου Μηχανικού 1
ΤΕ Γεωπόνου 1

ΣΥΝΟΛΟ 391

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 76 ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ/ΔΕΗ 6/2015

ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 18
ΔΕ Ηλεκτροοξυγονοκολλητών 3
ΔΕ Χειριστών Προωθητήρων & Φορτωτών 5
ΔΕ Χειριστών Καθολικών Εκσκαφέων 3
ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων 8
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών 5
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Οχημάτων 2
ΔΕ Οδηγών Μηχανοδηγών Χειριστών 4
ΔΕ Βοηθών Οδηγών, Μηχανοδηγών Χειριστών 4
ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων (αυτοκινούμενη κινητή επιτήρηση) 12
ΔΕ Βοηθών Χειριστών Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων με καδοτροχό 10

-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ ΔΕΗ 8/2015

ΠΕ Τοπογράφου Μηχανικού 1
ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού 1

ΣΥΝΟΛΟ 76

http://www.fpress.gr
Με το... αριστερό στο Champions League ο Ολυμπιακός
Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στην πρεμιέρα του στο φετινό Champions League ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε μέσα στο Καραϊσκάκη από την Μπάγερν Μονάχου με 0-3, αν και το σκορ αυτό είναι "μαγική εικόνα", αφού οι πρωταθλητές Ελλάδος δυσκόλεψαν αρκετά τους Βαυαρούς.
Από το πρώτο λεπτό η Μπάγερν είχε την κατοχή στο παιχνίδι, με τους “ερυθρόλευκους” να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Νόιερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όμως και οι Βαυαροί, παρά την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο, δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Ρομπέρτο, με εξαίρεση τη φάση του 35ου λεπτού, όταν ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια σουτ του Λεβαντόφσκι.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, κι ενώ η εικόνα του παιχνιδιού φαινόταν να παραμένει αμετάβλητη, οι Βαυαροί στάθηκαν τυχεροί όταν στο 52' ο Μίλερ επιχείρησε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δεξί “παραθυράκι” του Ρομπέρτο, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν να αφυπνίζονται για λίγα λεπτά μετά το γκολ, με τον Ιντέγε να αναγκάζει σε δύσκολη απόκρουση τον Νόιερ στο 56', όμως η καλή διάταξη της Μπάγερν στο χώρο δεν επέτρεπε στους Πειραιώτες να “πατήσουν” την περιοχή των Βαυαρών.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει το ματς στο 83', όταν ο Σαλίνο βρέθηκε τετ α τετ με τον Νόιερ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ, σπαταλώντας την καλύτερη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας για ένα γκολ.
Αντί όμως να σκοράρει, ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ - και μάλιστα δύο: Στο 89' με πλασέ του Γκέτσε μετά από γύρισμα του Κόμαν, και στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλερ, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κόμαν από τον Μαζουακού.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε με 2-1 της Άρσεναλ, η οποία αγωνιζόταν από το 40' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ζιρού.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1
Ρόμα - Μπαρτσελόνα 1-1
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αρσεναλ 2-1
Ολυμπιακός - Μπάγερν 0-3
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου - Πόρτο 2-2
Τσέλσι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-0
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαλένθια - Ζενίτ 2-3
Γάνδη - Λιόν 1-1
news.gr

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικά:
-Η ψήφος είναι υποχρεωτική;
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές , σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας είναι υποχρεωτική.
Από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων :
– Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.
– Όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
– Οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών , λόγω μη συμπληρώσεως, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα ( 40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας
- Γιατί οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου γίνονται με λίστα;
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που διεξαχθούν δεύτερες εκλογές εντός 18 μηνών, αυτές διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό
-Πότε ανοίγουν οι κάλπες;
από 7.00 το πρωί έως 19.00 το απόγευμα
-Πώς θα μάθω που ψηφίζω;
Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν:
● Μέσω του διαδικτύου στο www.ypes.gr (Μάθε που ψηφίζεις)
● Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου 2131361500
Συγκεκριμένα:
Για την διευκόλυνση των εκλογέων στο Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί υπηρεσία ενημέρωσης όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 :
Τρίτη – Πέμπτη 09:00 έως 18:00
Παρασκευή 09:00 έως 19:00
Σάββατο 09:00 έως 21:00
Κυριακή 07:00 έως 19:00
για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν.
Επίσης, οι εκλογείς μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», όπου πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
- Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά την σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος (ΛΙΣΤΑ). Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα
- Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για να ψηφίσω;
Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση που κάποιος εκλογέας έχει χάσει την ταυτότητά του, οι δήμοι της χώρας και τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών αρχών θα λειτουργήσουν τόσο την παραμονή των εκλογών όσο και την ημέρα της ψηφοφορίας προκειμένου να εκδοθεί η νέα ταυτότητα.
- Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;
Οι βουλευτές θα εκλεγούν με βάση την λίστα που καταρτίζει ο αρχηγός του κάθε κόμματος. Οι υποψήφιοι εκλέγονται ανά σειρά στη λίστα του ψηφοδελτίου (όπως γίνεται ανάλογα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.
- Είμαι ετεροδημότης, πού ψηφίζω;
Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της βασικής τους εκλογικής περιφέρειας, εφόσον είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι 30/06/2015. Στο βασικό εκλογικό κατάλογο υπάρχει η ένδειξη Ε και απαγορεύεται να ψηφίσουν στο δήμο της βασικής τους εγγραφής.
- Αλλάζουν οι εκλογικοί κατάλογοι;
Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου) η οποία περιλαμβάνει όλες τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις, ετεροδημότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.
-Πόσες ημέρες άδειας δικαιούμαι;
Για τους εργαζόμενους που εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία:
– 1 εργάσιμη ημέρα: Για απόσταση από 200 – 400 χιλιόμετρα
– 2 εργάσιμες ημέρες: από 401 χιλιόμετρα και πάνω
Για τους εργαζόμενους που δεν εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία:
– 1 εργάσιμη ημέρα : Για απόσταση από 100 – 200 χιλιόμετρα
– 2 εργάσιμες ημέρες : από 201 – 400 χιλιόμετρα
– 3 εργάσιμες ημέρες: από 401χιλιόμετρα και πάνω

Όσοι μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών που θα λάβουν εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες
-Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
– Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1997).
– Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Τέλος, υπενθυμίζεται:
– Δεν επιτρέπεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να χορηγούν εισιτήρια για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών ή να ναυλώνουν μεταφορικά μέσα.
– Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστικοί, θρησκευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όταν ασκούν τα δημόσια καθήκοντά τους, οφείλουν να τηρούν τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Διοίκησης. Ως εκ τούτου, πρόσωπα που κατέχουν δημόσιο αξίωμα ή υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης οφείλουν, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, να απέχουν από δηλώσεις υποστήριξης υπέρ συγκεκριμένου κόμματος ή αποδοκιμασίας κόμματος, επικαλούμενοι τη δημόσια ιδιότητά τους.
Δήλωση Μανιτάκη
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στις 20 Σεπτεμβρίου με δηλώσεις του τόνισε: “Ως Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ψήφος εκτός από δικαίωμα είναι και υποχρέωση. Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές, ίσως τις κρισιμότερες στην μεταπολιτευτική μας ιστορία, ας αποφασίσουμε εμείς για τους εαυτούς μας και ας προσέλθουμε στην κάλπη με υπευθυνότητα.”

Εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους. Σχετική παρέμβαση είχε κάνει προ ημερών η ΚΕΔΕ.
Η τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης, μέσω του ΟΑΕΔ, 32.433 ανέργων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δήμους, ενώ παράλληλα ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 2.620 προσώπων που θα τοποθετηθούν στο Δημόσιο και ειδικότερα σε δήμους.
Αναλυτικότερα, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 32.433 εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ με 5μήνες συμβάσεις εργασίας οι οποίοι θα απασχοληθούν σε δήμους, ενώ ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε την κατ’ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης των 32.433 ανέργων, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του σχετικού Ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του.
Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 901 ατόμων και την ανανέωση 1.288 ατόμων που θα απασχοληθούν σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Τα 2.189 άτομα θα ασχοληθούν για 8 μήνες σε έργα ανασκαφής, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
Ακόμα, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 217 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για 45 ημέρες προκειμένου να απασχοληθούν στα εργοστάσια της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες) και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας στην Λάρισα, Κατερίνη, στο Μαυροδένρι Κοζάνης και στο Ξινό Νερό Φλωρίνης.
Οι προσλήψεις σε διαφόρους δήμους
Ειδικότερα, για το δήμο Βόλου εγκρίθηκε η πρόσληψη 76 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας και η πρόσληψη 2 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».
Για το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η πρόσληψη 65 καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου για τα 65 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εν λόγω δήμου.
Για το Δήμο Λαμιέων εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων μέχρι 32-12-2015 τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς Όφελος των Γυναικών για την Καταπολέμηση τη Βίας».
Για το ΝΠΔΔ του δήμου Λαυρεωτικής «Θορικός» εγκρίθηκε η πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής για διάρκεια 10 μηνών προκειμένου να διδάξουν στο δημοτικό ωδείο «Δ. Νικολάου». Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ίδιο ΝΠΔΔ.
Για το Δήμο Νάουσας εγκρίθηκε η πρόσληψη 34 καθηγητών. Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 24 καθηγητών με 9μηνες συμβάσεις για το ωδείο της Νάουσας και 10 καθηγητών με 9μηνες συμβάσεις για τα εικαστικά εργαστήρια του επίμαχου δήμου.
Για το δήμο Σκύρου εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο υπαλλήλων (νηπιαγωγός και βρεφονηπιοκόμος) για 11μηνη απασχόληση στον παιδικό σταθμό του εν λόγω δήμου.
Για τον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης» του δήμου Φαρσάλων εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 καθηγητών μουσικής (βιολιού, κλαρίνου, χορωδίας, κ.λπ.) για ένα έτος.
Για τον δήμο Χίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 υπαλλήλων και συγκεκριμένα βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και καθαριστριών για το τρέχον σχολικό έτος προκειμένου να απασχοληθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.
Τέλος, το ΣτΕ δεν ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής για στελέχωση των ΟΤΑ και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους έτους 2015 – 2016».
aftodioikisi.gr
Το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, ωστόσο το ποσοστό αιμοδοτών παραμένει αρκετά χαμηλό, περίπου 1,5%.

Κάθε υγιές άτομο μπορεί να συνεισφέρει ώστε να ισορροπήσει η πλάστιγγα και να σωθούν περισσότερες ζωές. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με μία μόνο αιμοδοσία μπορούν να σωθούν τρεις ζωές, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Για εμάς, η αιμοδοσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό και γρήγορο τσίμπημα, για όποιον πάρει όμως το αίμα μας, η σημασία αυτής της μικρής πράξης είναι ανυπολόγιστη.

Μια συχνή απορία είναι κάθε πότε μπορεί να δίνει κανείς αίμα.

Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρεις μήνες, το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να δίνουμε αίμα έως και τέσσερις φορές το χρόνο. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα τρεις φορές τον χρόνο. Οι δότες αιμοπεταλίων μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια συχνότερα.

Περισσότερες απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που αφορούν τη διαδικασία αιμοδοσίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!