Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί δεν θα θέλατε να τελειώσει η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο
Η πτήση SQ22 από το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης με προορισμό το Newark του Νιου Τζέρσεϊ θα γράψει ιστορία, καθώς πρόκειται για αυτήν που διανύει την μεγαλύτερη απόσταση: 9.537 μίλια! Η διάρκεια της πτήσης είναι 18 ώρες και 25 λεπτά και θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση από την Singapore Airlines.
Η πτήση γίνεται με το Airbus A350-900 ULR (Ultra Long Range), το οποίο έχει ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό ώστε να φιλοξενεί μόλις 161 επιβάτες, της Business και της Premium Economy. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν οικονομικές θέσεις.
Χάρη στο τροποποιημένο σύστημα καυσίμων, το Α350-900 ULR μπορεί να βρίσκεται στον αέρα επί 20 ώρες χωρίς στάση!
Singapore Airlines reclining chairs
Τα αεροσκάφη A350-900ULR έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες μια πιο άνετη εμπειρία, είναι ψηλοτάβανα και διαθέτουν μεγαλύτερα παράθυρα και ειδικό φωτισμό που μειώνει τα συμπτώματα του jetlag. Η κατασκευή του αεροσκάφους επιτρέπει καλύτερη ανακύκλωση του αέρα χάρη στη βελτιωμένη συμπίεση καμπίνας και των επιπέδων υγρασίας στο χώρο.
Οι παντόφλες και η κουβέρτα στην business class θα μπορούσαν να σας πείσουν να μείνετε στο αεροπλάνο μερικές ώρες ακόμη...
Singapore Airlines bed
Η εξάσκηση των ματιών είναι ένα από τα πράγματα που λίγοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν, αλλά είναι απίστευτα βοηθητική για την καλή όραση των ματιών.
Δείτε παρακάτω 10 εξαιρετικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όρασή σας.
1. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας για 2 λεπτά.
Αυτή η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στα μάτια.

2. Κουνήστε το κεφάλι σας σε κυκλικές κινήσεις, ενώ κοιτάζετε μπροστά. Από αριστερά δεξιά και μετά το αντίστροφο.
3. Κοιτάξτε τα δεξιά και μετά αργά μετακινήστε το βλέμμα σας στα αριστερά. Μετά, κάντε το ίδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

4. Κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε. Το σκοτάδι ενδυναμώνει τα κύτταρα των ματιών και αυτό βοηθάει στην διατήρηση της καθαρής όρασης.
5. Μετακινήστε το βλέμμα σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

6. Κλείστε τα μάτια σας σφιχτά για 5 δευτερόλεπτα και μετά ανοίξτε τα. Επαναλάβετε 7 φορές.
7. Πιέστε ελαφρά στους κροτάφους για 2 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές. Αυτό θα βελτιώσει τη ροή του ενδοφθάλμιου υγρού.
8. Κρατώντας τα μάτια σας ανοιχτά, σχεδιάστε μερικά γεωμετρικά σχέδια με τα μάτια σας. Στην συνέχεια, κάντε πιο περίπλοκα σχέδια.

9. Κλείστε τα μάτια και μετακινήστε τα αργά πάνω κάτω. Επαναλάβετε 5 έως 10 φορές.
10. Ενδυναμώστε την κοντινή και την μακρινή εστίαση των ματιών σας.
Καθίστε σε μια καρέκλα και τοποθετήστε τον αντίχειρά σας 25 εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σας.
Επίσης, μπορείτε να εστιάσετε και σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση 3- 6 μέτρων για 10 με 15 λεπτά.
Επικεντρωθείτε σε αυτό το αντικείμενο χωρίς να κουνάτε το κεφάλι σας. Επικεντρωθείτε στο αντικείμενο για 10 με 15 λεπτά.
Στην συνέχεια, επικεντρωθείτε πάλι στον αντίχειρά σας. Επαναλάβετε 5 φορές.
Γιατί όλοι μιλούν για αυτήν τη μαγιονέζα
Η μαγιονέζα Kewpie, η οποία εφευρέθηκε το 1924, βρίσκεται σε κάθε σπίτι στην Ιαπωνία.
Ο δημιουργός της Kewpie, Toichiro Nakashima συνάντησε για πρώτη φορά την μαγιονέζα σε ένα μαγειρικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έφερε πίσω το μυστικό καρύκευμα με την ελπίδα να δημιουργήσει μια νοστιμότατη και θρεπτική σως λαχανικών για την ιαπωνική κοινωνία. Τότε φυσικά δεν φανταζόταν την εμμονή που θα αποκτούσαν οι Ιάπωνες για την μαγιονέζα του.
Το 2017, η Kewpie ανέφερε ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 500.000 εκατομμύρια γιεν (λίγο πάνω από 4.5 εκατομμύρια δολάρια), αύξηση 1,7% στις καθαρές πωλήσεις από το προηγούμενο έτος. Τα καρυκεύματα που αποτελούσαν τη μαγιονέζα ήταν στην πρώτη γραμμή αυτών των πωλήσεων, τα οποία "οδήγησαν στην αύξηση των πωλήσεων μαγιονέζας και dressings στο εξωτερικό".
Αλλά τι ακριβώς έχει η Kewpie Mayo που την καθιστά τόσο μοναδική;
Είναι τα αυγά. Στην Ιαπωνία, τα αυγά είναι ένα σημαντικό εμπόρευμα - ο μέσος άνθρωπος τρώει 320 αυγά τον χρόνο! Μάλιστα, δεν είναι έκπληξη καθώς τα αυγά στην Ιαπωνία είναι πεντανόστιμα. Έχουν βαθύ πορτοκαλί κρόκο, το οποίο λέγεται ότι είναι ενδεικτικό της υγείας των ορνίθων. Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής τείνουν να γεννούν αυγά με πολύ πιο σκούρους κρόκους από ό, τι τα κοτόπουλα αχυρώνα. Αυτά τα αυγά είναι η βάση μιας καλής μαγιονέζας.
Στην Ιαπωνία, η μαγιονέζα παρασκευάζεται μόνο με τον κρόκο αυγού, σε αντίθεση με την αμερικανική μαγιονέζα που συνήθως χρησιμοποιεί ολόκληρο το αυγό. Οι κρόκοι αυγών είναι αυτό που δίνει στη μαγιονέζα Kewpie το βαθύτερο κίτρινο χρώμα της και την κρεμώδη υφή της.
Εκτός από τα αυγά ανωτέρας ποιότητας, η Kewpie χρησιμοποιεί επίσης και ένα εξαιρετικό ξύδι στη συνταγή της.
Σεφ σε όλο τον κόσμο την προτιμούν.
Πόσο δύσκολο είναι να είναι κάποιος αριστερόχειρας
Ο κόσμος μερικές φορές μοιάζει να μην είναι φτιαγμένος για αριστερόχειρες.
Ακόμα και τα απλά, καθημερινά αντικείμενα «συνωμοτούν» εναντίον τους.
O Μέγας Αλέξανδρος όπως και ο γνωστός τενίστας John McEnroe ήταν αριστερόχειρες.
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε







EVERYTHING IS UPSIDE-DOWN.
Hope you like circle imprints!






WHY IS IT THE WAY IT IS? WHAT ARE ZIPPERS HIDING?


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!