Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ξέρατε ότι αυτοί οι διάσημοι έχουν δίδυμα αδέλφια; Δείτε τα
Σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αφού είναι δίδυμα αδέλφια. Ο ένας εκ των δύο τυγχάνει να είναι και διάσημος, για τον οποίο το ευρύ κοινό αγνοούσε την ύπαρξη κάποιου αδελφού και μάλιστα δίδυμου.
Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι η Πενέλοπε Κρουζ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Κίφερ Σάδερλαντ, ο Αστον Κούτσερ και ο Μπραντ Πιτ έχουν δίδυμα αδέλφια; Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι πασίγνωστοι σταρ του Χόλιγουντ που έχουν τον... εξ αίματος σωσία τους.
Δείτε τους:
penelope
elijah
Scarlett και Hunter Johansson
scarlet
jolie
Ashton και Michael Kutcher
ashton
miley
pitt
arianna
nikolee
britneyy



Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Chamnpions League και ταυτόχρονα επική ανατροπή στη διοργάνωση (μόλις 2 φορές είχε ανατραπεί διαφορά τριών τερμάτων σε αγώνα ρεβάνς) σημειώθηκε στο «Ολίμπικο».

Με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το γκολ-πρόκρισης στο 82΄ η Ρόμα νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 στο «Καμπ Νόου» και αναμφισβήτητα η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έφτασε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας της.

Μετά από 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από την έναρξη της σεζόν, η «Μπαρτσα» ηττήθηκε για 2η φορά, αλλά η ήττα αυτή έμελλε να της στερήσει τη δυνατότητα να φτάσει για 11η φορά στους ημιτελικούς του Champions League.

Η Ρόμα το πίστεψε πάρα πολύ παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο (6΄) και στο 58΄ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82΄, σηκώνοντας το «Ολίμπικο» στο πόδι και στέλνοντας την Μπαρτσελόν στα... Τάρταρα.


Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Φάτσιο, Ζεσούς

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρότμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Η Λίβερπουλ δεν «πλήρωσε» το κακό πρώτο 45λεπτο στο «Έτιχαντ», ανέβηκε στο δεύτερο και πήρε δίκαια το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι.

Το 3-0 στο «Άνφιλντ» αποδείχθηκε υπεραρκετό στους «κόκκινους», που νίκησαν και εκτός έδρας με 2-1 τους «πολίτες», οπότε το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής (13/04) η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα βρεθεί στην κλήρωση της ημιτελικής σειράς.

Η σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Ζεσούς, της ακυρώθηκε κανονικό γκολ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (ο Μανέ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ), ενώ νωρίτερα είχε και δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ στην τρέχουσα περίοδο, Μοχάμεντ Σαλάχ, έμελλε να βάλει την υπογραφή του και μέσα στην έδρα της Σίτι, με το υπέροχο πλασέ στο 56΄, γκολ που έβαλε «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι «κατέρρευσαν» και ο Φιρμίνο βρήκε την ευκαιρία στο 77΄ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Λίβερπουλ.

Διαιτητής: Αντόνιο Λαχόθ (Ισπανία)
Κίτρινες: Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα - Μανέ, Άρνολντ, Φιρμίνο, Φαν Ντάικ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Λαπόρτ, Ντε Μπράιν, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα (77΄ Γκιντογκάν), Νταβίντ Σίλβα (66΄ Αγουέρο), Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζεσούς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (81΄ Κλαβάν), Σαλάχ (90΄ Ινγκς), Μανέ, Τσαμπερλέιν, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (81΄ Κλάιν)

Παρά το γεγονός ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μετά και το σκάνδαλο της Cambridge Analytica το Facebook θα λάβει μέτρα για την μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, είναι προφανές ότι το ευρύ κοινό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην πιο δημοφιλή πλατοφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη.
Έτσι, αν δεν επιθυμείτε να διαγράψετε πλήρως το λογαριασμό σας -και είναι πολλοί εκείνοι που προτίμησαν αυτή τη λύση- καλό είναι να παρέμβετε άμεσα στα στοιχεία που έχετε δώσει και να προχωρήσετε σε διαγραφές κάποιων από αυτά, για να προστατεύσετε, όσο είναι δυνατόν, την ιδιωτικότητά σας.
Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:
1. Ημερομηνία γέννησης
2. Αριθμός τηλεφώνου
3. Τους περισσότερους «φίλους» σας
4. Οικογενειακές φωτογραφίες
5. Πληροφορίες για διευθύνσεις (σπίτι, γραφείο, σχολείο παιδιών, κλπ)
6. Υπηρεσίες GPS
7. Τον προϊστάμενό σας…
8. Ημερομηνίες διακοπών/ταξιδιών/απουσίας από το σπίτι
9. Την ερωτική σας κατάσταση
10. Πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες, λογαριασμούς τραπεζών κλπ
11. Φωτογραφίες από κάρτες επιβίβασης.

Tην πλήρη ευθύνη για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Κατά την απολογία του στην αμερικανική Γερουσία, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά για κακό», προσθέτοντας ότι δεν αναπτύχθηκε μια ευρύτερη θεώρηση της ευθύνης και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. «Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι».
«Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν αρκεί απλά να συνδέονται οι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι θετικές. Δεν αρκεί να δώσουμε στους ανθρώπους φωνή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το χρησιμοποιούν για να βλάψουν τους άλλους ή να διαδώσουν παραπληροφόρηση».
«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.
Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Ένας δεσμός πέντε ανθρώπων δεν είναι ακριβώς ο ορισμός της πυρηνικής οικογένειας, αυτό ζει ωστόσο η Mary Crumpton και οι τέσσερις άντρες της ζωής της.
Η 44χρονη εξομολογείται ότι δεν μπορεί να φανταστεί τα πράγματα με κανέναν άλλο τρόπο και παρά το γεγονός ότι έχουν δεχτεί επικρίσεις, η πολυγαμική σχέση λειτουργεί στην εντέλεια τόσο για κείνη όσο και τους συντρόφους της.
Και η κάτοικος του ευρύτερου Μάντσεστερ θέλει μάλιστα η ιστορία της να λειτουργήσει ως παράδειγμα ώστε να ανοίξουν οι άνθρωποι τους ορίζοντές τους και να εγκαταλείψουν επιτέλους, όπως λέει, τη μονογαμία!
Η Mary, δασκάλα και θεραπεύτρια, ζει με τον νόμιμο σύζυγό της, τον 43χρονο Tim, τον 53χρονο αρραβωνιαστικό της John και τους δύο απλούς εραστές της, τον 63χρονο Michael και τον 73χρονο James. Κι ενώ η πολυγαμία απαγορεύεται στην Αγγλία, η οικογένεια το παρέκαμψε αυτό κάνοντας ανεπίσημες τελετές σε μη εξουσιοδοτημένες εκκλησίες.
«Μεγάλωσα σε ένα αρκετά παραδοσιακό σπιτικό», λέει η Mary, «είχα συντρόφους και ήμουν μονογαμική. Το να έχω περισσότερους από έναν συντρόφους ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό. Στα 20 μου παντρεύτηκα και εγκαταστάθηκα στο Chorlton με την πλήρη δέσμευση να παραμείνω με τον άντρα μου για το υπόλοιπο της ζωής μου … Η ιδέα πως το να αγαπάς περισσότερους από έναν άντρες μπορεί να μη σε κάνει απαραιτήτως κακή ανθρώπινη ύπαρξη μου πέρασε από το μυαλό όταν συνάντησα σε μια παμπ έναν τύπο που είχε περισσότερους από έναν συντρόφους».
elktrt1
Η Mary αποφάσισε να το ψάξει και να δει πώς λειτουργούν τα πράγματα σε μια πολυγαμική σχέση. Έπεισε τον άντρα της και «μερικά χρόνια αργότερα, το 2003, υπαινίχθηκα ότι μάλλον είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε μια ανοιχτή σχέση. Ενδιαφερόμουν να εξερευνήσω την πιθανότητα να επιτρέψω στον εαυτό μου να αγαπήσει περισσότερους από έναν άνθρωπο. Νομίζω πως γι’ αυτόν ήταν περισσότερο η σκέψη για περισσότερους από έναν ερωτικούς συντρόφους».
Λέει πάντως πως δεν είναι ακόμα με τον σύντροφό της που πρωτοεξερεύνησε την πολυγαμία. «Παντρεύτηκα έναν από τους ανθρώπους με τους οποίους ξεκίνησα την πολυγαμία. Ο σύζυγός μου Tim, που είναι 43 ετών, και εγώ γνωριστήκαμε το 2004 και παντρευτήκαμε το 2013 στο Μουσείο του Μάντσεστερ, κάτω από τον Τυραννόσαυρο Ρεξ».
Όσο για τους άλλους: «Έχω έναν σύντροφο, τον John, με τον οποίο είμαι από το 2011 και σκοπεύω να ‘‘παντρευτώ’’ φέτος», αλλά και δύο ακόμα, τον Michael και τον James, με τους οποίους είναι μαζί από το 2016.
«Όπως και σε κάθε άλλη σχέση, ανασφάλειες προκύπτουν όλη την ώρα. Αν και υπό μία έννοια υπάρχει λιγότερη ζήλια ίσως, κανένας φόβος πως ο σύντροφός σου θα σε απατήσει, καθώς γιατί να πεις ψέματα όταν επιτρέπεται ούτως ή άλλως να έχεις άλλους συντρόφους;».
Όσο για το πώς υποδέχεται την πολυγαμική της σχέση ο περίγυρός της: «Τις περισσότερες φορές ο κόσμος είναι εντάξει. Έχουν πολλές ερωτήσεις γι’ αυτό και κάποια από τα μέλη των οικογενειών μας χρειάστηκαν διαβεβαιώσεις πως είμαστε όλοι χαρούμενοι και κανείς δεν πληγώνεται»…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!