Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016


Τώρα που τα κρύα έχουν πιάσει για τα καλά, το κασκόλ γίνεται το must αξεσουάρ μας…

Αν μέχρι τώρα το κασκόλ σου φαινόταν ό,τι πιο βαρετό και… παλιομοδίτικο υπάρχει μέσα στη ντουλάπα σου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να το κάνεις σύμμαχό σου για cozy&stylish χειμερινά λουκ!

Super trendy καρό patterns, φαρδιές και μακριές γραμμές, γούνινα αλλά και ανάλαφρα υφάσματα, οι πιο hot τάσεις πρωταγωνιστούν και στα κασκόλ της σεζόν, που ήρθαν για να μας εντυπωσιάσουν και να μας ζεστάνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο faysbook.gr
Το Star Wars έχει σπάσει τα κοντέρ εισπράξεων στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα... Κριτικοί και κοινό έχουν ενθουσιαστεί με το νέο κεφάλαιο του Star Wars αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που φαίνεται να μην είναι τόσο ενθουσιασμένος.

Ο George Lucas, είναι o άνθρωπος που γέννησε την αυτοκρατορία των Star Wars. Μια από τις πιο επιτυχημένες τριλογίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Οι ταινίες άφησαν εποχή και έχουν τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Και όμως ενώ οι οπαδοί των Star Wars είναι ξετρελαμένοι με την νέα ταινία, ο George Lucas δεν έχει την ίδια γνώμη. Ο Lucas που τα «έσπασε» με την Disney, είπε πως αυτό που έκαναν ήταν μια ρετρό ταινία, μια ταινία νοσταλγίας για τα πρώτα Star Wars. Και πως ενώ αυτός είχε άλλες ιδέες για τα σενάρια της ταινίας, η εταιρεία δεν ενδιαφερόταν για την γνώμη του.

Ο Lucas έδωσε συνέντευξη στο CBS τις προηγούμενες μέρες, εξήγησε οτι «για μένα το να πουλήσω την εταιρεία μου στην Disney και να μην έχω κανένα λόγο και καμία επιρροή στο πως θα γίνει το επόμενο φιλμ, ήταν σαν ενα πολύ επίπονο διαζύγιο».

«Θεωρώ οτι δεν θα άκουγαν αυτά που ήθελα εγώ, αλλά και να τα άκουγαν, είχα εντελώς διαφορετικό όραμα για την ταινία, δεν θα τα ακολουθούσαν αυτά που θα πρότεινα, αυτό που είδα ήταν μια ταινία νοσταλγική καμία σχέση με αυτό που εγώ οραματιζόμουν» κατέληξε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

«Μποναμά» τριών εκατομμυρίων ευρώ έδωσε Έλληνας εργοδότης στους υπαλλήλους του.
Οι παροχές αυτές (οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας) έρχονται να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ' έναν έντονο ανταγωνισμό και σ' αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.

Οι παροχές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Επίδομα "χειμερινής στολής-γαλοπούλας" θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

Επίδομα παρουσίας θα είναι 800,00 ευρώ.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00 σε κάθε εργαζόμενο, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.

Δώρο ένας υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2015

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από € 1.700, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.200 έως € 1.699, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 ευρώ.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.201 έως € 1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως € 1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι € 800,00.  

Όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η Εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους από τις παροχές αυτές.

«Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία:

- Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ' όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την «Καρέλια Α.Ε.» στη δεύτερη θέση.

- Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό.

- Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

- Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλια Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας του η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016.

Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών, αλλά σ' αυτόν τον αγώνα τόνισε «ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, μας στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση».

http://www.fpress.gr

Παράταση έδωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2016.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το υπουργείο «ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016».

Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη

http://www.seleo.gr

Στις χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου, εναποθέτουν τις ελπίδες τους... για ανάκαμψη οι έμποροι του Νομού Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς και φέτος ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι χαμηλότερος των προσδοκιών τους, με αποτέλεσμα "το ρήγμα στις οφειλές τους να βαθαίνει", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης στο ΑΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, εκτιμά ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με ποσοστό άνω του 50%, καθώς, όπως σημείωσε, "οι έμποροι επιδιώκουν τουλάχιστον να βάλουν στην τσέπη τους τα ποσά που διέθεσαν προκειμένου να αγοράσουν τα εμπορεύματα" και πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τις οφειλές τους "αυτές δυστυχώς δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πλήρως και έτσι θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται".

Πάντως, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την ανακούφισή του για την αυξημένη ροή επισκεπτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τα Βαλκάνια και την Τουρκία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί σώζουν την κατάσταση στις γιορτές. "Μπορεί οι Έλληνες καταναλωτές να κινούνται στην πόλη, αλλά ελάχιστοι εξ αυτών κρατούν σακούλες", είπε χαρακτηριστεί.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Την οργή των σιιτών κατά της βασιλικής οικογένειας προκάλεσε η εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία ενός εξέχοντος ιερωμένου της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας. Εντείνονται οι φόβοι μιας κλιμάκωσης της διαθρησκευτικής έντασης στην περιοχή.
Το Ανώτατο Ισλαμικό Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου χαρακτήρισε την εκτέλεση του ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ ένα «σοβαρό σφάλμα» και η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου την αποκάλεσε «δολοφονία». Την ίδια ώρα ο αγιατολάχ Άχμαντ Χαταμί, θρησκευτικός ηγέτης στο Ιράν, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες σε βάρος των σουνιτών κυβερνώντων στη Σαουδική Αραβία θα έχουν ως αποτέλεσμα «να διαγραφούν από τις σελίδες της ιστορίας».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 47 ανθρώπους, μεταξύ αυτών τον Νιμρ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε τη βία εναντίον της αστυνομίας. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι εκείνος ήταν ένας ειρηνιστής που απηύθυνε έκκληση για την αναγνώριση περισσότερων δικαιωμάτων στη σιιτική μειονότητα της χώρας.

Δεκάδες σιίτες διαδήλωσαν το Σάββατο στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, στη γενέτειρα του Νιμρ, στην περιοχή Κατίφ φωνάζοντας το σύνθημα «κάτω η οικογένεια Αλ Σαούντ» και δεκάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο γειτονικό Μπαχρέιν, ένα σουνιτικό βασίλειο, σύμμαχο του Ριάντ.

http://www.thestival.gr


Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι εξισορροπεί το ph της επιδερμίδας και την τονώνει δραστικά, ενώ η βιταμίνη C που είναι πλούσιο το λεμόνι διεγείρει το κολλαγόνο και γίνεται σύμμαχος για νεανική επιδερμίδα.

Επίσης έχει απίστευτες λευκαντικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για λιπαρές, με τάση για ακμή επιδερμίδες, αφού εξαφανίζει τα σπυράκια και χαρίζει αλαβάστρινο αποτέλεσμα!

Δες τις 10 πιο αποτελεσματικές θεραπείες με λεμόνι:

Χρήσεις για μαλλιά:

Λοσιόν για ξηροδερμία:
•Χυμός από 1 λεμόνι
•3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Εφάρμοσε τη λοσιόν στις ρίζες των μαλλιών και κάνε ελαφρύ μασάζ. Άφησε τη λοσιόν για 10’ (1 φορά την εβδομάδα)

Για λαμπερά μαλλιά (αναζωογονεί το χρώμα των ξανθών)
Βάλε μερικές σταγόνες λεμόνι στο κοντίσιονερ σου και χρησιμοποίησε κανονικά, για λαμπερά μαλλιά χωρίς θαμπάδα.
Χρήσεις για πρόσωπο:

Φυσικό λευκαντικό- Καταπολεμά τη λιπαρότητα και την ακμή:
Τρίψε απαλά μια φέτα λεμόνι στο πρόσωπό σου και άφησε όλο το βράδυ.
Ή
Σπάσε 2 ασπιρίνες και βάλε μερικές σταγόνες λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.

Μάσκα για λάμψη και ενυδάτωση:
1 κ.σ πολτό από αβοκάντο
7 σταγόνες λεμόνι
Ανακάτεψε καλά τα υλικά και εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά. Έπειτα ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.

Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ:
1 κ.σ γιαούρτι
Μερικές σταγόνες λεμόνι
Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο (προαιρετικά)
Ανακάτεψε καλά τα υλικά και χρησιμοποίησε το γαλάκτωμα σε καθημερινή βάση, για ήπιο ντεμακιγιάζ και σούπερ ενυδάτωση.

6 Αντιρυτιδική μάσκα:
1 κ.γ μέλι
Μερικές σταγόνες λεμόνι
1 σταγόνα αμυγδαλέλαιο
‘Άφησε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά και ξέβγαλε καλά.

Scrub για χείλη:
Τρίψε μια φέτα λεμόνι και άφησε το όλο το βράδυ, χωρίς να ξεβγάλεις.
Για σώμα:

Απολέπιση:
1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
Λεμόνι
Βάλε τα 2 υλικά σε ένα μπολ και χρησιμοποίησε το scrub σου για απολέπιση, σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια του ντους σου.

Δόντια Λεύκανση:
Σόδα
Λεμόνι
Βάλε μικρή ποσότητα σόδας στην οδοντόβουρτσά σου και έπειτα λίγες σταγόνες λεμόνι. Όταν δημιουργηθεί ο αφρός, βούρτσισε τα δόντια σου. Επανέλαβε τη διαδικασία 1-2 φορές το μήνα.
Νύχια:

Δυναμώνει τα εύθραυστα νύχια και μειώνει τα πετσάκια:
1 κγ ελαιόλαδο
5 σταγόνες λεμόνι
Κάνε ελαφρύ μασάζ με το μείγμα κάθε βράδυ. Μην ξεβγάλεις τα χέρια σου, απλά σκούπισε τα με μια πετσέτα.

Πηγή: www.faysbook.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!