Τρίτη 26 Ιουνίου 2018


Μπορεί το να κυκλοφορεί κάποιος με όπλο στην τσέπη του να είναι φυσιολογικό και καθ’ όλα νόμιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων ακόμη και από παιδιά αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα γνωστά σε όλους αυγά Kinder με τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά τα οποία θεωρούνται άκρως επικίνδυνα.
Πέντε παράξενα πράγματα που απαγορεύονται στις ΗΠΑ

Δείτε πέντε ομολογουμένως παράξενα πράγματα που απαγορεύονται στις ΗΠΑ τα περισσότερα από τα οποία είναι τρόφιμα:
1. Δαμάσκηνα Mirabelle
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία δαμάσκηνων που λέγονται Mirabelle αλλά απαγορεύονται αυστηρά σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής. Τα συγκεκριμένα δαμάσκηνα είναι προστατευόμενης προέλευσης από τη Γαλλία και δεν μπορεί να τα βρει κανείς στις ΗΠΑ λόγω κάποιων ιδιορρυθμιών στους νόμους εισαγωγής των προϊόντων. Ωστόσο φυσικά υπάρχουν οι λαθρέμποροι οι οποίοι φροντίζουν για όσους έχουν αδυναμία στη συγκεκριμένη ποικιλία δαμάσκηνων.
2. Αυγό Kinder
Ένα από τα πιο… απαγορευμένα είδη στις ΗΠΑ και φυσικά σε όλες τις Πολιτείες λόγω της «επικινδυνότητάς» του. Το αγαπημένο σοκολατένιο σνακ των παιδιών με το μικρό δωράκι δεν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μετά από απαγόρευση που επέβαλε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων. Με απόφασή του, τα έχει απαγορεύσει λόγω του κινδύνου πνιγμού από τα μικρά κομμάτια παιχνιδιών που περιέχει.
3. Haggis
Το Haggis δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα αλλά είναι ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη. Ωστόσο απαγορεύεται η εισαγωγή του σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής. Το Haggis είναι ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο προϊόν, ένα πατέ από εντόσθια προβάτου το οποίο δεν μπορούν να γευτούν οι κάτοικοι στις ΗΠΑ. Μπορεί κανείς να φτιάξει το δικό του Haggis στην Αμερική  αλλά θα είναι απλά μια απομίμηση αφού απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή του. Ο λόγος; Ότι το προϊόν περιέχει τμήμα από πνεύμονα προβάτου πράγμα το οποίο δεν είναι υγιεινό σε αντίθεση με όλα τα άλλα φαγητά που καταναλώνονται. Η απαγόρευση ισχύει από το 1971 και γίνονται τελευταία κάποιες προσπάθειες να αρθεί.
4. Μία αφίσα
Όχι βέβαια μια οποιαδήποτε αφίσα αλλά αυτή της της ταινίας Sin City 2 με πρωταγωνίστρια την Eva Green. Ο λόγος που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής είναι ότι είναι πολύ προκλητική. Σύμφωνα με την απαγόρευση διακρίνονται οι θηλές της ηθοποιού με αποτέλεσμα να μην είναι πρέπον να κυκλοφορεί ελεύθερα και να την βλέπουν μικρά παιδιά. Τελικά οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν την ρόμπα της Green λιγότερο διάφανη για να αρθεί η απαγόρευση.
5. Ice Bucket Challenge
Η μόδα με τον κουβά με το νερό να πέφτει στο κεφάλι κάποιου που έγινε για την προώθηση της ευαισθητοποίησης της νόσου αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση απαγορεύεται στις ΗΠΑ αλλά όχι για όλους. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει απαγορεύσει στους διπλωμάτες του και τους εργαζόμενους σε συναφείς θέσεις να δεχτούν την πρόκληση του Ice Bucket, για την υποστήριξη της έρευνας για την ασθένεια ALS με το αιτιολογικό ότι κατέχουν δημόσιο αξίωμα που δεν τους επιτρέπει να εμπλέκονται σε δράσεις για ιδιωτικό όφελος ακόμη και αν αυτό είναι κάτι που αξίζει. Πηγή: tromaktiko

Η γαλλίδα Cedella Roman βρισκόταν Καναδά για να δει τους συγγενείς της ώσπου αποφάσισε να κάνει λίγο τζόκινγκ, ξεκινώντας στην περιοχή του Peace Arch Park, Δυστυχώς όμως χωρίς να το καταλάβει μπήκε σε Αμερικάνικο έδαφος.
Μάλιστα όπως η ίδια είπε στο Sky News ήταν μόλις για λίγα μέτρα, καθώς αμέσως την έπιασαν οι συνοριοφύλακες… Στην αρχή νόμιζε ότι απλά θα της έδιναν μία προειδοποίηση και θα την άφηναν, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, καθώς δεν είχε ταυτότητα μαζί της.
Την οδήγησαν λοιπόν σε ένα αυτοκίνητο και την πήγαν σε ένα αστυνομικό τμήμα του Μπλάιν όπου τηλεφώνησε στους συγγενείς της για να της φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα. Η 19χρονη έμεινε υπό κράτηση 2 εβδομάδες καθώς οι αρχές να επιβεβαιώσουν μέσω των Καναδικών αρχών την γνησιότητα των εγγραφών.

Πυρετωδώς συνεχίζουν να εργάζονται τα ρωσικά εργοστάσια ζυθοποιίας προκειμένου να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση σε μπίρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης φυλάκων της γαστρονομικής κληρονομιάς και τουρισμού «Οτσάγκ», Όλεγκ Αλεξέγιεφ.
«Κυκλοφορούν φήμες ότι σε κάποια σημεία εστίασης δεν επαρκεί η μπίρα για τους φιλάθλους. Όμως απ ό,τι γνωρίζω οι εταιρείες ζυθοποιίας έχουν κάνει το πάν ούτως ώστε να μη λείψει αυτό το δημοφιλές ποτό από τους φιλάθλους. Αυτό φαίνεται και από το ότι τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι γεμάτα από μπίρες. Στα μπάρ επίσης όλα βαίνουν καλώς. Φυσικά δεν αποκλείει κανείς να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.
Σύμφωνα με τον Αλεξέγιεφ οι ξένοι φίλαθλοι προτιμούν τη ρωσική μπίρα. «Για τους ξένους φιλάθλους η ρωσική μπίρα είναι ένα εθνικό προϊόν της χώρας. Παρότι, για να πούμε την αλήθεια, στη Ρωσία το 90% της μπίρας που καταναλώνεται, ακόμα και αν αφορά τις ξένες μάρκες μπίρας, παράγεται στη χώρας μας. Υπάρχουν φυσικά και μικρές ζυθοποιίες που παράγουν την δική τους μπίρα όπως και κάποιες παμπ που εισάγουν ξένες μπίρες, αλλά στην Ρωσία υπάρχουν πολλές ζυθοποιίες, η παραγωγή των οποίων είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες», δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.

Η συμπάθεια των Τούρκων προς τον Ρώσο πρόεδρο είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίσθηκε σε τουρκικό ψηφοδέλτιο αποσπώντας μία ψήφο.
Και όμως είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το CNN Turk το γεγονός συνέβη στην περιοχή της Αττάλειας Μαναβγκάτ, όπου κατά την καταμέτρηση των ψήφων εμφανίσθηκε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο ο ευφάνταστος ψηφοφόρος είχε γράψει το όνομα του ρώσου προέδρου και δίπλα με μεγάλα γράμματα Evet- Ναι. Φυσικά η εφορευτική επιτροπή το έκρινε άκυρο.
Η Μαναβγκάτ είναι μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Τουρκίας στα μικρασιατικά παράλια και περίπου 159.121 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι προσήλθαν εκεί την Κυριακή στις κάλπες για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Κατά παράδοση η περιοχή στα μικρασιατικά παράλια πρόσκειται στην αντιπολίτευση και θεωρείται προπύργιο των κεμαλιστών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!