Τρίτη 8 Αυγούστου 2017


Τον “παράδεισο των χρηστών μαριχουάνας” ετοιμάζεται να φτιάξει μια εταιρία, η οποία πριν λίγες μέρες αγόρασε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.
Το Nipton έκτασης 120 στρεμμάτων πέρασε την Πέμπτη στα χέρια της αμερικανικής American Green Inc. αντί του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων. Η εταιρία σκοπεύει να μετατρέψει την πόλη στον “πρώτο ενεργειακά ανεξάρτητο, προορισμό φιλοξενίας χρηστών κάνναβης”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η πόλη, που είναι κοντά στο Λας Βέγκας, διαθέτει ένα ξενοδοχείο, ένα παντοπωλείο και ένα σχολείο και έχει 20 μόνιμους κατοίκους. Στο μέλλον οι επισκέπτες της θα βρίσκουν ιαματικά λουτρά, καταλύματα, καταστήματα πώλησης μαριχουάνας και θα έχουν την ευκαιρία για “την πρώτη εμπειρία οικοτουρισμού για χρήστες μαριχουάνας”.
Η επένδυση των 2,5 εκατ. δολαρίων περιλαμβάνει, επίσης, εμφιάλωση νερού από κάνναβη, παραγωγή μαγειρικής μαριχουάνας και καλλιέργεια κάνναβης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.
Να σημειωθεί ότι η χρήση μαριχουάνας νομιμοποιήθηκε πέρσι στην Καλιφόρνια αλλά παραμένει παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.
Πηγή: CNN από news247.gr

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υπολογιστή, που ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ, μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τις πρόωρες ενδείξεις κατάθλιψης σε έναν άνθρωπο, αναλύοντας απλώς τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Instagram, στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Το πρόγραμμα βασίζεται στο γεγονός ότι όταν κανείς αρχίζει να έχει μαυρίλες, αυτό αντανακλάται στις φωτογραφίες του. Έτσι, είναι δυνατό -χάρη στους κατάλληλους αλγόριθμους του προγράμματος- να δημιουργηθεί ένα νέου τύπου σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την επερχόμενη κατάθλιψη, το οποίο μελλοντικά θα μπορούσε να ενσωματωθεί ακόμη και σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου.
Η έως τώρα δοκιμή του προγράμματος με 166 χρήστες και σχεδόν 44.000 φωτογραφίες δείχνει ότι έχει ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 70% στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης, έναντι 42% που έχουν οι παθολόγοι και γενικοί γιατροί (όχι οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Κρις Ντάνφορθ και ‘Αντριου Ρις των πανεπιστημίων Βερμόντ και Χάρβαρντ αντίστοιχα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πληροφορικής “EPJ Data Science”.
Η μελέτη δείχνει ότι οι φωτογραφίες των χρηστών με αρχόμενη κατάθλιψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να έχουν πιο σκούρα χρώματα (μια ένδειξη αρνητικής ψυχικής διάθεσης), να περιέχουν λιγότερα πρόσωπα και πολλές μοναχικές «σέλφι» (μια ένδειξη εσωστρέφειας), να προσελκύουν περισσότερα σχόλια από άλλους χρήστες (όχι πάντα θετικά) και να κάνουν μικρότερη χρήση των διαφόρων φίλτρων.
Όταν γίνεται χρήση φίλτρου, συχνότερα χρησιμοποιείται κάποιο, όπως το Inkwell στο Instagram, που μετατρέπει τις έγχρωμες φωτογραφίες σε ασπρόμαυρες. Αντίθετα οι ψυχικά υγιείς χρήστες προτιμούν φίλτρα όπως το Valencia, που προσδίδουν στις φωτογραφίες ένα πιο ζεστό και φωτεινό τόνο.
Επιπλέον, οι άνθρωποι με κατάθλιψη κάνουν συχνότερες αναρτήσεις φωτογραφιών σε σχέση με όσους δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία δημόσια εξομολόγηση που συγκλονίζει και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την ψυχολογική της κατάσταση έκανε η διάσημη τραγουδίστρια Sinead O'Connor σε ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Στο 12λεπτο βίντεο αποκαλύπτει ότι ζει μόνη της και ότι δίνει μάχη καθημερινά για να παραμείνει στη ζωή.

"Ζω σε ένα δωμάτιο σε μοτέλ στο Νιού Τζέρσεϊ. Είμαι μόνη μου. Και δεν υπάρχει κανείς στη ζωή μου εκτός από το γιατρό μου, τον ψυχίατρό μου - ο οποίος είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και με λέει ήρωα - και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κρατάει ζωντανή αυτήν τη στιγμή. Και αυτό είναι λίγο άθλιο. Θέλω όλοι να ξέρουν τι μου συμβαίνει και για αυτό γυρίζω αυτό το βίντεο" λέει η 50χρονη τραγουδίστρια και συνεχίζει:


"Η πνευματική ασθένεια δεν είναι όπως τα ναρκωτικά, δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι και το χειρότερο είναι το στίγμα που αφήνει. Ξαφνικά όλοι όσοι υποτίθεται ότι σε αγαπούν και σε φροντίζουν σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. Είναι σαν κυνήγι μαγισσών. Αν εξαρτιόταν μόνο από εμένα θα είχα φύγει. Θα πήγαινα να βρω τη μητέρα μου... Γιατί τα τελευταία δύο χρόνια περπατώ μόνη μου στη Γη σαν τιμωρία γιατί έχω ψυχολογικό πρόβλημα και εκνευρίζομαι γιατί κανείς δεν με φροντίζει".



ΠΗΓΗ: enikos.gr

Το ένα λάθος μετά το άλλο φαίνεται πως κάνει η Κέιτλιν Τζένερ σε βάρος μάλιστα της κοινότητας των τρανσέξουαλ,την οποία και ισχυρίζεται ότι θέλει να υποστηρίξει.

Αυτή τη φορά ήταν ένα καπέλο από την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία που έβαλε σε μπελάδες τη διάσημη τηλεπερσόνα ριάλιτι και πρώην ολυμπιονίκη (Μπρους Τζένερ).

Η Κέιτλιν εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη να οδηγεί στους δρόμους του Λος Άντζελες φορώντας ένα καπέλο που έγραφε Make America Great Again (MAGA), προδίδοντας για ακόμα μία φορά την κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων, όταν λίγες ημέρες πριν είχε πει ότι αποσύρει την υποστήριξή της προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με απόφασή του απαγορεύει στα διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό.

Ωστόσο η Τζένερ σε δήλωσή της στο ΤΜΖ υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και προσπάθησε να εξηγήσει τι έγινε και φόρεσε καπέλο από την πολιτική του καμπάνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!