Κυριακή 1 Ιουλίου 2018


Μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα! Δείτε στο βίντεο πώς κλέβουν τα αυτοκίνητα με το κόλπο του «πλαστικού μπουκαλιού νερού».
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που τον τελευταίο καιρό έχουν πέσει στην παγίδα «πλαστικού μπουκαλιού νερού» που έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή του αυτοκινήτου τους. Πώς όμως γίνεται;
Αναρίθμητα βιντεάκια στο Youtube δείχνουν τον εύκολο τρόπο με τον οποίο ανίδεοι κλέβουν αυτοκίνητα αγνώστων. Ένα πλαστικό μπουκάλι νερού κάνει όλη τη δουλειά για αυτούς! Οι οδηγοί πρέπει να είναι ενήμεροι για τα κρούσματα κλοπής με την τεχνική αυτή, προκειμένου να μη πέσουν στην παγίδα και να αποφύγουν το χειρότερο.
Τι κάνουν; Εντοπίζουν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στριμώχνουν ένα πλαστικό μπουκάλι νερού πάνω ακριβώς από τη ρόδα του αυτοκινήτου και έτοιμο το σχέδιο! Ύστερα, αρκεί να περιμένουν τον οδηγό να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο του και να το βάλει μπρος. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο οδηγός κωλύεται να οδηγήσει, ακούει έναν περίεργο ήχο στη ρόδα και ανοίγει την πόρτα με σκοπό να πάει να δει τι συμβαίνει στην ρόδα που είναι κοντά στη θέση του συνοδηγού.
Αφηρημένοι πολλοί οδηγοί ξεχνάνε να βγάλουν τα κλειδιά και να κλείσουν το αμάξι τους αφού το να κοιτάξουν απλά τη ρόδα και να δουν τι συμβαίνει είναι υπόθεση δευτερόλεπτων. Σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως γίνονται πράγματα που δεν μπορούν να φανταστούν! Όσο ο οδηγός βλέπει τη ρόδα του και προσπαθεί να βγάλει το μπουκάλι, ο άγνωστος μπαίνει στο αυτοκίνητο, το βάζει μπρος και εξαφανίζεται!
Το κόλπο έχει γίνει πολύ γνωστό και πλέον εφαρμόζεται παγκοσμίως. Για αυτό, οι αστυνομικές αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς.
Αν λοιπόν εσείς ποτέ τύχει και δείτε το μπουκάλι νερού στη ρόδα σας, προσέξτε πολύ τις κινήσεις σας!
Έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή (01/07) η αγαπημένη ηθοποιός, Τζέσυ Παπουτσή.
Η ηθοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, έδινε μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε και μεγαλώσει στην Αθήνα και ήταν ηθοποιός. Για περισσότερα από 20 χρόνια δούλευε στο Εθνικό Θέατρο.
Ήταν παντρεμένη από τον Ιούνιο του 2008 με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1995. Η Τζέσυ Παπουτσή είχε υπάρξει ξανά παντρεμένη με τον Θάνο Καληώρα και έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Γιώργο Καληώρα.

Στο γύρισμα του 20ου αιώνα, στους δρόμους των ΗΠΑ επικρατούσε χάος. Οι οδηγοί δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης, λωρίδες κυκλοφορίας δεν υπήρχαν και το «Stop» δεν είχε οριστεί ακόμη.
Όταν εμφανίστηκε το πρώτο επίσημο Stop στο Ντιτρόιτ το 1915, ήταν μικρό, άσπρο και τετράγωνο, καμία σχέση δηλαδή με το σημερινό γνωστό από μέτρα μακριά. Το 1923 όμως, ένα τμήμα του τμήματος αυτοκινητοδρόμων του Μισισίπι πρότεινε μια αλλαγή: Πώς θα ήταν αν το σχήμα μια πινακίδας μπορούσε να υποδηλώσει το είδος του κινδύνου που βρισκόταν πιο μπροστά; Η λογική ήταν απλή: Όσες περισσότερες πλευρές έχει μια πινακίδα, τόσο πιο επικίνδυνο είναι το επερχόμενο τμήμα του δρόμου.
Οι κυκλικές (ο κύκλος θεωρείται ότι έχει άπειρες πλευρές) πινακίδες θα καθόριζαν τα πιο επικίνδυνα σημεία. Οι οκτάγωνες θα συμβόλιζαν τα δεύτερα πιο επικίνδυνα, όπως οι διασταυρώσεις. Οι ρομβοειδείς πινακίδες θα συμβόλιζαν τα λιγότερο επικίνδυνα και οι ορθογώνιες θα ήταν απλά πληροφοριακές. Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούμε τις ίδιες παραμέτρους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!