Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

 

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr, μίλησε για το πόσα χρήματα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

«Έτσι όπως έχει διατυπωθεί η εξαγγελία από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αττική οδό, μόνο ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορεί να λάβει τα 2.000 ευρώ. Αυτό είναι εξωδικαστικός συμβιβασμός, σύμφωνα με όσα προβλέπει το δίκαιο αν συμβιβαστείς να λάβεις την συγκεκριμένη αποζημίωση, αυτομάτως δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν δύο ποινικά αδικήματα, το ένα είναι η διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών που είναι κακούργημα και το άλλο είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών που είναι πλημμέλημα. Στην περίπτωση που οι οδηγοί διεκδικήσουν με άλλους τρόπους να αποζημιωθούν, όπως η ψυχική οδύνη, το λιγότερο που μπορούν να λάβουν είναι 10.000».

Κλείνοντας ο κ. Κούγιας τόνισε πως, «ήταν θαύμα για την κυβέρνηση το δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, καθώς μιλάμε για 5.000 εγκλωβισμένα αυτοκίνητα που κατά μέσο όρο έχουμε σχεδόν 10.000 ανθρώπους».

 Κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη: Ξεσπά ο τουρκικός Τύπος – «Ο Έλληνας γκιαούρης έδωσε 2.000 ευρώ»

Πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου είναι η κακοκαιρία που πλήττει και την Τουρκία. Η πυκνή χιονόπτωση στην Κωνσταντινούπολη και ο εγκλωβισμός των ανθρώπων επί ώρες στους δρόμους και στο αεροδρόμιο απασχολεί τις εφημερίδες.

Ακόμη και οι φιλο-κυβερνητικές εφημερίδες καταγγέλλουν τον κρατικό και δημοτικό μηχανισμό για τη μη έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sigmalive.com, εντύπωση προκαλεί στον τουρκικό Τύπο η αποζημίωση 2.000 ευρώ που δίνεται στους οδηγούς της Αττικής Οδού, αντιπαραβάλλοντας την απόφαση της Αθήνας με την έλλειψη κοινωνικού κράτους στην Τουρκία.

Hurriyet – 17 ώρες εφιάλτης

Η Κωνσταντινούπολη αιχμάλωτη του χιονιού επί 17 ώρες

Τουρκιγέ – Μέγα χωριό

Η Κωνσταντινούπολη κλείδωσε για μία ημέρα – Στην 14η πόλη του κόσμου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Γενί Σαφάκ

Η Κωνσταντινούπολη δεν μπόρεσε να πάει σπίτι της

Μιλιέτ – Μέγα πόλη – Μέγα Χάος

Η Κωνσταντινούπολη δεν πέρασε τις εξετάσεις χιονιού

Γκαζίαντέπ Χαμπερλέρ (τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα)

Δείτε τον Έλληνα γκιαούρη: 2.000 ευρώ αποζημίωση στους καθηλωμένους από το χιόνι οδηγούς

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!