Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τις 2.000 άγγιξαν οι κλήσεις που έκοψε η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, στους παραβάτες οδηγούς. 

Στην «κορυφή» των παραβάσεων βρίσκονται τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Για τον αριθμό των κλήσεων αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη μετά την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης από την περασμένη Δευτέρα, 28 Σεπτέμβρη, σε δύο βάρδιες πρωί - βράδυ σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό.

«Τα παιδιά που βγήκαν στο δρόμο έχουν περάσει το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε. Έχουμε και την παραγγελία του εισαγγελέα για καμία ανοχή καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας παράλληλα και την καλή συνεργασία με την τροχαία.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως έχει πέσει το βάρος τόσο στους λεωφορειοδρόμους όσο και στις φορτοεκφορτώσεις, σημείωσε πως «όσοι παρκάρουν παράνομα παίρνουν κλήση και καλά να πάθουν», ενώ τόνισε πως «ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει την αύξηση του αριθμού των δημοτικών αστυνόμων».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου πέρα από τις περίπου 2.000 κλήσεις έχουν κατατεθεί και δύο μηνύσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καταπάτηση του δημόσιου χώρου.
Σε μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προτρέπει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του, που διοργανώνει και φέτος εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Πανεπιστημίου.

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν την Τρίτη 6 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 9:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά», αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ.

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-65 ετών μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές τον χρόνο. Η ποσότητα του αίματος που δίνει ο εθελοντής είναι 350cc και αντιπροσωπεύει το 1/20 περίπου από το αίμα του. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε 24 ώρες με λήψη υγρών. Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως περίπου σε έναν μήνα. Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.
Η Jennifer Lawrence είναι σίγουρα μια από τις σταρ που δεν έχει πρόβλημα να τσαλακώσει την εικόνα της σε αντίθεση με τόσους και τόσους αστέρες της 7ης τέχνης.

Και ακριβώς αυτό έκανε για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο των εμφανίσεων της σε διάφορα tv shows με στόχο την προώθηση του νέου Hunger Games, Mockingjay: Part 2 και συγκεκριμένα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε μαζί μ τους συμπρωταγωνιστές της, στο MTV.

Με χαρακτηριστική άνεση και χαμόγελο, αποκάλυψε ένα από τα πιο «αηδιαστικά» μυστικά της, κατάφερε να στριμώξει στο στόμα της και να καταπιεί μεγάλο αριθμό ζαχαρωτών αλλά και να κάνει και μια σειρά από ενδιαφέροντα σχόλια για την υποψηφιότητα του Donald Trump για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ως ήταν αναμενόμενο, αυτό στο οποίο στάθηκαν οι περισσότεροι τηλεθεατές αλλά και πρόθυμοι σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το πιο «αηδιαστικό» της μυστικό, το οποίο ο παρουσιαστής του show της ζήτησε να αποκαλύψει.

«Έχω ουρήσει σε κάποιους νιπτήρες» αποκάλυψε με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο και εξήγησε: «Όταν δύο κορίτσια πηγαίνουν στο μπάνιο, κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει τον νιπτήρα. Μάλιστα μου αρέσει να παίρνω εγώ τον νιπτήρα».

Όσο για τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, σίγουρα δεν είχε να πει και τα καλύτερα αφού κατά την ίδια η εκλογή του ««θα σήμαινε το τέλος του κόσμου». Μάλιστα, χαριτολογώντας προτίμησε να αναπτύξει μια «σατανική» θεωρία υποστηρίζοντας πως πιθανότατα ακόμη και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θέλει να εκλεγεί η Hilary Clinton και προφανώς γι ατό επέλεξε τον Trump για υποψήφιο του.

http://www.seleo.gr
Ο Τέντι δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε δύο ώρες ζωής, χάρη σε αυτόν όμως σώθηκαν ζωές, καθώς έγινε ο μικρότερος σε ηλικία δωρητής οργάνων στη Βρετανία.

«Ο γιος μας έζησε και πέθανε σαν ήρωας», δηλώνουν οι γονείς για τη δύσκολη απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν.

Η Τζες Έβανς βρισκόταν στη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της όταν την ενημέρωσαν ότι ένα από τα δύο μωρά που κυοφορούσε πάσχει από ανεγκεφαλία, μια σπάνια διαταραχή που συνεπάγεται ελλιπή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κρανίου.

Η έγκαιρη προειδοποίηση των γιατρών έδωσε όμως στην Τζες και το σύντροφό της Μάικ Χόλστον το απαραίτητο περιθώριο χρόνου ώστε να προετοιμαστούν, στο μέτρο του δυνατού, για τη βέβαιη πρόωρη απώλεια του ενός από τα δύο μωρά τους.

Πήραν λοιπόν τη γενναία απόφαση να εξετάσουν κάθε πιθανότητα το μωρό να γίνει δωρητής οργάνων.

Η Τζες γέννησε τον Τέντι και τον δίδυμο αδερφό του Νόα στις 22 Απριλίου του 2014 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας.

Ο Τέντι έζησε μόλις 100 λεπτά και έγινε ο νεότερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία. Τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε βαριά άρρωστο ασθενή από το Λιντς. Οι γιατροί πήραν επίσης ως μόσχευμα τις βαλβίδες της καρδιάς του. Όταν έγινε ευρύτερα γνωστή η ιστορία του Τέντι, σημειώθηκε αύξηση 378% στις εγγραφές στο μητρώο δωρεάς οργάνων της Βρετανίας.

Οι γονείς του τιμήθηκαν με βραβείο για τη συνεισφορά τους στο πλαίσιο της τελετής Pride of Britain που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!