Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019


Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πιθανότατα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του το μεσημέρι του Σαββάτου στην O2 Arena. Ο «Στεφ» επικράτησε με 6-3, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals.
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Φέντερερ είχε break point μόλις στο πρώτο game, αλλά ο Στεφ κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έκανε break εκείνος στον Ελβετό. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας το εξαργύρωσε αμέσως μετά για να προηγηθεί με 3-0.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ελβετός άρχισε να πιέζει για να πάρει πίσω το break. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβδομο game ο Φέντερερ προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Στεφ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Το πώς δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί.
Στη συνέχεια ο Φέντερερ κράτησε το σερβίς του και έπειτα παρακολουθήσαμε ένα game από άλλον πλανήτη. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να κλείσει το σετ και ο Φέντερερ για να δώσει συνέχεια σε αυτό. Ο Ελβετός είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ στο έβδομο set point του κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ είχαμε περίπου μία επανάληψη όσων είδαμε στο πρώτο. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο δεύτερο service game του, όμως ο Φέντερερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά. Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-40, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει. Τελικά ο μαέστρος στο δέκατο break point που δημιούργησε κατάφερε να το κάνει και να φέρει το σετ στα ίσα.
Το break… dance συνεχίστηκε και στο επόμενο game. Ο Τσιτσιπάς δείχνοντας την τρομερή πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κατάφερε κάνει εκ νέου break στον Ελβετό και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2.
Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και φτάσαμε στο δέκατο game στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπας σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Ο Φέντερερ είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ φάνηκε πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία! Βρίσκοντας μεγάλα σερβίς ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς και μαζί μια θέση για τον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τιμ και Ζβέρεφ.

Μαθαίνοντας να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται μέσα στη μέρα θα κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Απόκτησε μία υγιεινή, πολύτιμη συνήθεια και θα δεις τον οργανισμό σου να αναγεννάται. Το νερό αποτελεί το 60% του ανθρώπινου βάρους και το 75% της συνολικής μάζας των μυών. Από νερό αποτελείται το μεγαλύτερο ποσοστό σημαντικότατων οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Το νερό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των κυττάρων σου, τα οποία περιβάλλονται και περιέχουν νερό.
Όταν τους το στερείς, οι μεμβράνες τους επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου ενώ παράλληλα εμποδίζονται να αποβάλλουν ό,τι δεν χρειάζονται.
Το να υιοθετήσεις έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής συνολικά θα σε βοηθήσει να νιώθεις ευεξία, να έχεις αντοχή και να δεις τον οργανισμό σου να δυναμώνει. Η σημασία της εσωτερικής ενυδάτωσης είναι πρωταρχική αλλά και η άσκηση πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σου. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο. Βρες το είδος άσκησης που σου ταιριάζει και σε εκφράζει και ξεκίνα. Φόρα τα αθλητικά σου παπούτσια, πάρε το παγούρι σου (μην ξεχνάς την ενυδάτωσή σου) και βγες από το σπίτι. Με το Fill&Go Active της Brita με το ανταλλακτικό φίλτρο είσαι πάντα σίγουρη πως το νερό που πίνεις έχει μειωμένο χλώριο, βαρέα μέταλλα και αιωρούμενα σωματίδια. Νερό με υπέροχη γεύση ακριβώς τη στιγμή που το έχεις ανάγκη. Χωρά στην τσάντα σου αλλά κρατιέται και πολύ εύκολα στο χέρι.
Πώς θα υπολογίσεις τη σωστή ποσότητα
Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές αν η ποσότητα του νερού που καταναλώνεις είναι επαρκής για τον οργανισμό σου. Η δίψα δεν είναι ένα κριτήριο που θα πρέπει να εξετάσεις. Το 1,5 λίτρο την ημέρα είναι ένα νούμερο συγκεχυμένο κι αυτό γιατί κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες.
Η Mayo Clinic στη Μινεσότα πάντως βρήκε ένα τρόπο να υπολογίζουμε την ιδανική ποσότητα νερού για τον καθένα μας και προτείνει 9 ποτήρια νερό για τις γυναίκες και 13 για τους άντρες.
Ο υπολογισμός είναι ο εξής:
1. Διαίρεσε το βάρος σου (σε pounds= λίβρες) με το 2.2.
2. Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα με την ηλικία σου.
3. Διαίρεσέ το αποτέλεσμα με το 28.3 και το νούμερο που θα βγει είναι πόσο νερό σε ουγγιές (oz) πρέπει να πίνεις καθημερινά.
4. Διαίρεσε το νούμερο που βρήκες πριν με το 8 και το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των φλιτζανιών που πρέπει να πίνεις.
Tips για να πίνεις περισσότερο νερό
Βάλε ξυπνητήρι ή χρονόμετρο
Αν ξεχνάς να πιεις την ποσότητα νερού που πρέπει, δοκίμασε να κατεβάσεις applications που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να στο υπενθυμίζουν, ή βάλε κάποιο ξυπνητήρι. Πέρα από τα meetings, τα γενέθλια και το σούπερ μάρκετ μπορεί να χτυπά και για το νερό σου.
Έχε το παγούρι σου δίπλα
Όσο πιο πολύ σου αρέσει και σε βολεύει το παγούρι σου, τόσο περισσότερο θα θες να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Το Fill&Go Active της Brita είναι ένα προϊόν σχεδιασμένο για εσένα. Είναι ξεκάθαρα πολύ βολικό γιατί το έχεις δίπλα σου και ανά πάσα ώρα μπορείς να απολαύσεις φιλτραρισμένο νερό. Έχε το δίπλα σου στο γραφείο, στο σπίτι αλλά και στην άσκηση.
Πιες νερό πριν φας
Το να πίνεις 1-2 ποτήρια νερό μισή ώρα πριν το φαγητό, όχι μόνο βοηθά τον οργανισμό σου να ενυδατωθεί αλλά συμβάλλει και στην απώλεια βάρους.
Πιες πριν διψάσεις
Θυμήσου ότι η δίψα δεν είναι καλό σημάδι του πόσο καλά ενυδατωμένη είσαι. Μόλις διψάσεις, το σώμα σου έχει ήδη χάσει αρκετό νερό ώστε να μειώσει κατά 30 τοις εκατό την απόδοση του οργανισμού σου. Γι’ αυτό πρόλαβέ το, έχοντας πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό, προκειμένου να σου θυμίζει ότι πρέπει να το πιεις. Το Fill&Go Active είναι αυτό που χρειάζεσαι. Το σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει μειώνει το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα και τα αιωρούμενα σωματίδια ενώ παράλληλα επιτρέπει στα ωφέλιμα μέταλλα να παραμείνουν στο νερό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!