Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τη λέξη «Selfie», που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αυτοπορτρέτο, μια φωτογραφία του εαυτού του που τραβά ο ίδιος ο χρήστης, συνήθως μέσω smartphone ή webcam, ανακήρυξε το Λεξικό της Οξφόρδης ως «λέξη της χρονιάς». Η απόφαση βασίστηκε στο ότι αυξήθηκε κατά 17.000% η χρήση της σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η λέξη επιλέχθηκε «αφού απέκτησε κεκτημένη ταχύτητα στον αγγλόφωνο κόσμο το 2013 καθώς εξελίχθηκε από τον κόσμο των social media σε μια κοινόχρηστη συντόμευση για την αυτο-φωτογραφία», τονίζεται σε ανακοίνωση.

H λέξη δεν ανακαλύφθηκε εφέτος. Για την ακρίβεια οι ειδικοί του Λεξικού της Οξφόρδης την είχαν εντοπίσει από το 2002 σε κάποιες ομάδες Αυστραλών.

Ωστόσο το 2013 μοιάζει όντως να είναι η χρονιά του «selfie». Καβαλώντας στο κύμα των social media, όπου (σχεδόν) τα πάντα μπορούν να αναρτηθούν και με τη βοήθεια της διάδοσης των smartphones, άσημοι αλλά και διάσημοι είδαν τα αυτοπορτρέτα τους να αναπαράγονται έπειτα από τα πιο συμβατικά μέσα ενημέρωσης και η συγκεκριμένη λέξη να βρίσκεται δίπλα σε ειδήσεις για πολιτικούς ή ακόμη και για τον πάπα της Ρώμης!

Διότι μέσα στο 2013 και ο πάπας Φραγκίσκος υπήρξε πρωταγωνιστής σε μια «selfie» φωτογραφία.



Πέρα από τον πάπα Φραγκίσκο και η Χίλαρι Κλίντον με την κόρη της Τσέλσι ανακάλυψαν την αμφίβολη χαρά μιας πόζας «selfie».


tanea.gr
Το διαστημικό σκάφος Maven εκτοξεύτηκε χθες από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριδας με προορισμό τον Άρη και με στόχο να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά για την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

Ο πύραυλος Άτλας 5 που μεταφέρει το Maven (Mars Atmosphere & Volatile Evolution) ξεκίνησε στις 20:28 (ώρα Ελλάδας) ένα ταξίδι διάρκειας 10 μηνών μέχρι τον Άρη. Αναμένεται ότι θα μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη τον Σεπτέμβριο του 2014 και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να λύσουν τις απορίες τους για την ιστορία της ατμόσφαιρας του Άρη.

Οι ερευνητές της NASA πιστεύουν ότι ο Άρης κάποτε είχε πιο πυκνή ατμόσφαιρα και νερό στην επιφάνειά του και ελπίζουν ότι το Maven θα ρίξει κάποιο φως στο γιατί άλλες το κλίμα του σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να συντηρήσει ζωή.

Το διαστημικό σκάφος, που έχει μήκος 11 μέτρα, θα τεθεί σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Άρη και θα μελετήσει την ατμόσφαιρά του επί έναν χρόνο. Θα είναι ο τέταρτος τεχνητός "δορυφόρος" του Κόκκινου Πλανήτη, αφού ήδη υπάρχουν εκεί άλλα δύο διαστημικά σκάφη της NASA και ένα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Την επιφάνεια του πλανήτη συνεχίζουν να εξερευνούν τα ρομποτικά οχήματα Opportunity και Curiosity.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποιος δήμος φιλοξενεί τους περισσότερους γάμους στην Ελλάδα; Ιδού η Ρόδος! Και ακολουθούν ασθμαίνοντα τα μεγαθήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης για να λάμψει με μικρή διαφορά στην τέταρτη θέση η Σαντορίνη όπου καταφθάνουν μελλόνυμφοι από τα πέρατα της γης.

Στοιχεία όπως τα παραπάνω προκύπτουν από το "Εθνικό Ληξιαρχείο" του υπουργείου Εσωτερικών που έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει στοιχεία από τις 8 Μαΐου 2013 για όλους τους κατοίκους της χώρας. Το Ληξιαρχείο, ως κρατική λειτουργία, ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα με αφορμή την μικρή ξανθούλα των Ρομά και τα "παράθυρα" που υπάρχουν για να δηλώνει κάποιος παιδί ακόμη και αν δεν είναι δικό του. Καταγράφει τόπο γέννησης, θανάτου, γάμου και διαζυγίου ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο μέχρι τώρα έχουν επιλέξει μόλις 734 πολίτες (367 πράξεις) σε διάστημα 6 μηνών και δέκα ημερών.

Θα περίμενε κανείς οι καταγραφές αυτές των βασικών πράξεων να ακολουθούν την σειρά των δήμων ανάλογα με τον πληθυσμό δηλαδή Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά που απαρτίζουν την πρώτη δεκάδα.

Παρά ταύτα, πρώτος δήμος σε γεννήσεις είναι εκείνος του Αμαρουσίου καθώς εκεί βρίσκονται πολλές μαιευτικές κλινικές. Για τον ίδιο λόγο στην τρίτη θέση μετά την Αθήνα είναι το Π.Φάληρο, ενώ στην πέμπτη (μετά τη Θεσσαλονίκη) είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη! Επίσης, στην 11η θέση είναι ο δήμος Πολίχνης της περιοχής Θεσσαλονίκης με 927 γεννήσεις. Στην 9η θέση είναι η Λάρισα με 1799 αλλά εάν προστίθενταν οι 660 γεννήσεις στο διπλανό δήμο Κιλελέρ θα περνούσε πάνω απότην Πάτρα. Δεκάδες είναι οι δήμοι ανά την χώρα όπου καταγράφονται γεννήσεις μηδέν καθώς οι κάτοικοί τους μετακινούνται αλλού για το ευτυχές γεγονός.

Στο άλλο ευτυχές γεγονός, τον γάμο, είπαμε ήδη προλογικά τα παράξενα. Εάν προστεθούν, μάλιστα, οι γάμοι σε Ρόδο και Σαντορίνη είναι 1857, πολλοί περισσότεροι από εκείνους σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μαζί (1827). Δύο ακόμη νησιά μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα ενώ από πλευράς πληθυσμού είναι πολύ χαμηλότερα. Πολύ ψηλά σε σχέση με τον πληθυσμό της βρίσκεται και η Σκιάθος όπου στο μετρούμενο διάστημα των 190 ημερών έχουν γίνει 125 γάμοι.

Λόγοι υποδομών (νοσοκομεία, κοιμητήρια) επηρρεάζουν και τον τόπο όπου καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι. Προηγούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά στην τρίτη θέση είναι ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, στην 7η το Κερατσίνι και στις δύο τελευταίες της πρώτης δεκάδας οι δήμοι Βύρωνα και Ζωγράφου.

Στα διαζύγια, η κατάταξη ακολουθεί περίπου τον πληθυσμό δηλαδή η Αθήνα είναι στην πρώτη θέση με 802 ληξιαρχικές πράξεις. Η πρωτεύουσα είναι πρώτη και στην αναλογία γάμων-διαζυγίων (1:1,1) καθώς οι γάμοι είναι 881. Σημειώνεται ότι η αναλογία στο σύνολο της χώρας είναι 1 διαζύγιο ανά κάθε 3,4 γάμους και υπάρχουν δήμοι με μηδενικές πράξεις λύσης γάμων. Τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν ελάχιστα απασχολήσει τα δημοτικά ληξιαρχεία καθώς έχουν καταγραφεί 55 στην Αθήνα, από 10 σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, 9 στην Κόρινθο, 8 στη Ν.Ιωνία, από 7 σε Ηλιούπολη, Αλιμο, Μπραχάμι και Χανιά, 6 στο Χαλάνδρι και ακόμη λιγότερα σε άλλους δήμους.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς, έχουμε μία κακιά συνήθεια. Να μας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση ή να αφήνουμε κάποιο χαμηλό φως ανοιχτό στο χώρο όπου κοιμόμαστε. Οι επιπτώσεις από αυτή την συνήθεια είναι πολλές και όχι ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Δρ. Σενγκ Μπονγκ-Χονγκ από την Ιατρική Σχολή της Σεούλ στη Νότια Κορέα, το φως την ώρα του ύπνου, όσο χαμηλό και αν είναι, επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε βαθιά, με αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς στις μικρές ενοχλήσεις. Αποτέλεσμα, να μην καταπολεμάται η κούραση και ο εγκέφαλος να γίνεται ευαίσθητος στα όποια εξωτερικά ερεθίσματα.
Παλαιότερη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Ohio, έδειξε ότι η έκθεση σε διαρκή φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει κατάθλιψη.
Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, έδειξε πως το αναμμένο φως κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει χάος στους καρδιακούς ρυθμούς του σώματος και να «τρελάνει» το βιολογικό μας ρολόι, κάνοντας έτσι δύσκολο το να ανταπεξέλθουμε σε δουλειές που θα έχουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Επίσης, η έκθεση στο τεχνητό φως στη διάρκεια των ωρών του σκοταδιού στη φύση, αλλάζει τον μεταβολισμό και προσθέτει πάχος στο σώμα, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται καθόλου η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται τη μέρα.
Ωφέλιμο λοιπόν για τον οργανισμό μας, είναι να κλείνουμε τα φώτα το βράδυ και να καλωσορίζουμε το φυσικό φως το πρωί, έτσι ώστε οι καρδιακοί ρυθμοί να προσαρμόζονται στη κανονική τους ροή και ο εγκέφαλος μας να έχει μία σωστή επανεκκίνηση κάθε μέρα.
echoes.gr
Η ART BG παρουσιάζει με υπερηφάνεια στις 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ., την παγκοσμίως διάσημη ''Strauss Vienna Orchestra''.

Από την ίδρυσή της το 1978, η ''Strauss Vienna Orchestra'' έχει καθιερωθεί με υπέροχες παραστάσεις σε φεστιβάλ μουσικής, στην TV, σε συναυλίες και περιοδείες σε όλο τον κόσμο, καθώς και με τις CD-DVD ηχογραφήσεις ως διεθνούς φήμης σύνολο στην αυθεντική ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής.

Ο Peter Guth, ο διεθνούς φήμης σπεσιαλίστας στη μουσική του Johann Strauss, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας. Προσκεκλημένος σε πληθώρα συναυλιών και τηλεοπτικά γκαλά συνδέει το όνομα του σε συχνές συνεργασίες με πολλές επώνυμες ορχήστρες, όπως η Royal Philharmonic Orchestra London, η NHK Symphony Orchestra Tokyo, η San Francisco Symphony, η Saint Petersburg Philharmonic Orchestra, η Tonhalle Orchestra Zurich κτλ. Το 2006 τιμήθηκε με το χρυσό σύμβολο τιμής της πόλης της Βιέννης.

Συμμερίζεται τη μουσική διεύθυνση με το νεότερο συνάδελφο του Willy Buchler. Στις συναυλίες του με την ''Strauss Vienna Orchestra'', ο Willy Buchler διευθύνει παίζοντας βιολί, όπως ο Johann Strauss στην εποχή του, εκτελώντας μια παράσταση γνήσιου βιεννέζικου στυλ και παράδοσης. Είτε στο νέο Μέγαρο Μουσικής του Ντόρτμουντ, στην περίφημη αίθουσα Suntory του Τόκιο, ή στην πατρίδα του την Αυστρία, στις συναυλίες της Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης, ο Willy Buchler με τη χαρισματική γοητεία του αποκομίζει συνεχείς επευφημίες από το ικανοποιημένο ακροατήριο του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει το κοινό σε πολλές γνωστές αίθουσες συναυλιών της Ανατολικής Ευρώπης με θεαματικές επιτυχίες από το Βουκουρέστι, το Κίεβο και το Μινσκ ως τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Αικατερίνμπουργκ, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στις Η.Π.Α. κτλ.

Σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ορχήστρας περιλαμβάνουν τακτικές εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους συναυλιών και συνεργασίες με προεξέχοντες σολίστες, όπως το 1999 στο τηλεοπτικό γκαλά προς τιμή της επετείου Strauss στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης με τον θρυλικό ηθοποιό Γκρέγκορι Πεκ ως οικοδεσπότη. Από την έναρξη της χιλιετίας 2000, είναι δεδομένη η παρουσία της ''Strauss Vienna Orchestra'' στο ετήσιο Πρωτοχρονιάτικο γκαλά, στη Grand Hall του Μεγάρου Συναυλιών της Βιέννης.

Ζωντανές ηχογραφήσεις, CD και από το 2010 επίσης σε DVD αποτελούν μια αντιπροσωπευτική μαρτυρία για το υψηλό επίπεδο της ορχήστρας. Η στυλιστική πραγματικότητα και ο αυθεντικός ήχος, η βιεννέζικη γοητεία και η χαρά να παίζεις μουσική είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ''Strauss Vienna Orchestra''. Λαμβάνει ενθουσιώδεις κριτικές παντού και εκφράζει το διαχρονικό ενθουσιασμό της βιεννέζικης μουσικής.

www.guth-strauss-vienna.at
Fb / StraussFestivalOrchestraVienna
Youtube / StraussFestivalOrchV

Εισιτήρια πωλούνται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δευτέρα - Σάββατο: 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Πληροφορίες : 2310 895800, 2310 895938-9.
Στο εκδοτήριο του Μεγάρου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 π.μ. - 3:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 π.μ. - 2:00μ.μ. και 5:30 - 8:00 μ.μ.
Τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 2310 895938
Ηλεκτρονικά στο www.tch.gr
Η προπώληση ξεκινάει την 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Τιμές Εισιτηρίων:
VIP : 60€
Α ζώνη: 45€
Β ζώνη: 35€
Γ ζώνη: 25€
Δ ζώνη 10€
Φοιτητικά (Γ ζώνη): 15€

Ένας ολόκληρος κήπος της Εδέμ βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Parkroyal.
Το συναντά κανείς στο κέντρο της επιχειρηματικής ζώνης της πόλης, διαθέτει 367 δωμάτια και είναι ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στον κόσμο. Αυτό όμως που το κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει και μάλιστα με την πρώτη ματιά, είναι η πράσινη αρχιτεκτονική του.
Οι ταράτσες και τα μπαλκόνια του είναι καλυμμένα με 15.000 τετραγωνικά μέτρα τροπικών φυτών, δενδρυλλίων, λουλουδιών και γρασιδιού δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας στους πελάτες του.
Σκοπός του αρχιτέκτονα Wong Mun Summ της εταιρείας WOHA ήταν να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο μέσα στη φύση. Το πέτυχε, κάνοντας το αντίστροφο! Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο του ξενοδοχείου είναι η πισίνα στον 5ο όροφο που σχεδόν αιωρείται και η οποία διαθέτει μεγάλα κλουβιά πουλιών για να χαλαρώνουν οι πελάτες.
echoes.gr



Το πρωί της Τετάρτης στις 9.30, θα πραγματοποιηθεί, τελικώς, η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε διεξαχθεί σε θετικό κλίμα, μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ακυρώθηκε το επόμενο ραντεβού, ύστερα από αίτημα της τρόικας, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Έτσι, κατά την αυριανή συνάντηση, η τρόικα αναμένεται να αναγνωρίσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.500 δημόσιους υπαλλήλους, έχουν υλοποιηθεί τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους μετά την αξιολόγηση δομών σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, ενώ έχουν γίνει και οι 2.000 απολύσεις (με το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Επίσης, στην αυριανή συνάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση της τρόικας στα ζητήματα που έχει «ανοίξει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προηγούμενη συνάντηση και αποτελούν «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι δανειστές της χώρας.

Τα σημαντικότερα ζητήματα απ' αυτά είναι η προσμέτρηση των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες στον συμφωνηθέντα για φέτος στόχο των 4.000 απολύσεων, αλλά και των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και αρκετοί απ' τους οποίους θα απομακρυνθούν μετά την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Επίσης, η τρόικα θα πρέπει να απαντήσει και στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη για μικρή παράταση προκειμένου να υλοποιηθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει εκ νέου στους εκπροσώπους της τρόικας το θέμα της μετακίνησης από τους ποσοτικούς στόχους στους ποιοτικούς, με έμφαση στη μείωση των διοικητικών βαρών (που προχωρά σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ), στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής διευθυντών στο δημόσιο.

newsit.gr
Οι Monty Python θα επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο BBC ο Τέρι Τζόουνς ένα από τα μέλη του βρετανικού κωμικού συγκροτήματος.

«Θα επανενωθούμε, αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα θεατρικό σόου, είναι αλήθεια», δήλωσε ο Τζόουνς.

Ο Τζον Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Έρικ Άιντλ, ο Τέρι Τζοόυνς και ο Μάικλ Πέιλιν θα δώσουν μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Λονδίνο στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά τους.

Μόνος απών θα είναι ο Γκρέιαμ Τσάπμαν, το έκτο μέλος των Μόντι Πάιθον που πέθανε το 1989 από καρκίνο.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Ελπίζω να κερδίσουμε πολλά χρήματα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπληρώσω την υποθήκη του σπιτιού μου», σημείωσε ο Τζόουνς.

Ο Έρικ Άιντλ έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Συνάντηση των Πάιθον σήμερα το πρωί. Ανυπομονώ. Η συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη απ’ ό,τι φαίνεται θα μεταδοθεί απευθείας από το Sky News».

Η τελευταία φορά που οι πέντε κωμικοί είχαν συνεργαστεί ήταν το 1983 στη ταινία «Το νόημα της ζωής», την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Τέρι Τζόουνς.

Οι Μόντι Πάιθον έγιναν γνωστοί με την τηλεοπτική σειρά «Το ιπτάμενο τσίρκο των Μόντι Πάιθον», που μεταδιδόταν από το BBC από το 1969 ως το 1974.

http://www.enikos.gr 
Οι εταιρείες Google και Microsoft συμφώνησαν στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

H Google ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου της Ερικ Σμιτ που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Οι περιορισμοί θα εφαρμοσθούν σε πρώτο χρόνο στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.

Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής για την ασφάλεια στο Ιντερνετ , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου.

Τον Ιούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.

Όπως γράφει ο Ερικ Σμιτ στη Daily Mail, «αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό».

«Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», γράφει ο πρόεδρος της Google.

Η Google και η Microsoft εισήγαγαν νέους αλγόριθμους που θα εμποδίσουν οι αναζητήσεις για υλικό παιδικής προνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.

«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος, -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύντομα θα επεκτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε 150 γλώσσες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκοσμίων διαστάσεων», γράφει ο πρόεδρος της Google.

http://www.4news.gr 
«Ανάσα» για 2.000 άτομα έως 35 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι, αναμένεται να αποτελέσει το νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης που «δρομολογεί»... το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία», το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ οι ωφελούμενοι θα λάβουν «επιταγή» 10.000 ευρώ, από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι από 18 έως 35 ετών, ενώ θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Ακόμη θα πρέπει να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή άλλο κράτους, μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Επίσης, σύμφωνα με το «Εθνος» θα πρέπει να έχουν ΑΦΜ, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ενώ η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά.

Πρόγραμμα για τους νέους από 16 έως 24 ετών

Με επίκεντρο τη διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, ολοκληρώνεται τις προσεχείς εβδομάδες η κατάρτιση ενός φιλόδοξου και πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «Εγγύηση για τη νεολαία» (Youth Guarantee), το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει σε κάθε νέο ηλικίας έως 24 ετών από όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης μία θέση θητείας ή πρακτικής άσκησης, εντός τετραμήνου από την αποφοίτησή τους ή την απόλυσή τους (στην περίπτωση που εργάζονται). Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Εθνος» ο δεύτερος άξονας του προγράμματος θα επιδοτεί την απασχόληση ανέργων νέων έως και 29 ετών στον ιδιωτικό τομέα, μέσω πρακτικής άσκησης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μην υπάρχει απόφοιτος χωρίς να του προσφέρεται μία πρώτη επαγγελματική εμπειρία, είτε αυτή αφορά μαθητεία και κατάρτιση, είτε πρακτική άσκηση ή ακόμη και θέση εργασίας.

Ηδη έχουν συσταθεί οι πρώτες ομάδες εργασίας για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων και της τεχνογνωσίας στην αρμόδια δημόσια αρχή που θα συντονιστεί το πρόγραμμα. Στις ομάδες συμμετέχουν στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ, της ΚΕΔΕ, της Γ. Γραμματείας Νέας Γενιάς, κ.λπ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ξεκινάει από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, η υλοποίηση του προγράμματος της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους για το έτος 2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικαιούχους μέσω φορέων, όπως οι Μητροπόλεις, Δήμοι, Σύλλογοι, Ιδρύματα κ.λ.π.

Ο έλεγχος των αιτήσεων των δικαιολογητικών των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά και αντιστοιχεί σε 5500 περίπου αιτήσεις, οι οποίες και υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Μετά την επεξεργασία του εισοδήματός τους που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και τον έλεγχο των ενστάσεων από την ΔΑΟΚ Πειραιά, οι τελικές εγκεκριμένες αιτήσεις των δικαιούχων, είναι 4043.

Στους παραπάνω δικαιούχους θα διανεμηθούν οι παρακάτω ποσότητες τροφίμων:
57,9 τόνοι ζυμαρικών
24,6 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
24,6 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
7,8 τόνοι κασέρι ΠΟΠ
12,1 τόνοι κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ
18,3 τόνοι φέτας ΠΟΠ

Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου έως και τις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πριν από 85 χρόνια «γεννήθηκε» ο Μίκυ Μάους, ένας ποντικός φτιαγμένος από φιλμ και τη φαντασία του Ουόλτ Ντίσνεϊ, που έμελλε να γίνει μια από τις πιο διάσημες εικόνες ανά τον κόσμο.

Σύμβολο της Disney αλλά και ολόκληρης της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος που βίωνε εκείνη την απίστευτη έκρηξη και διεθνή αναγνωρισημότητα τη δεκαετία του 1920, το αγαπημένο δημιούργημα του Ντίσνεϊ πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Νοεμβρίου 1928, στην ταινία μικρού μήκους «Steamboat Willie».

Αυτή θεωρείται ως η «επίσημη» πρεμιέρα του Μίκυ, μολονότι είχε προηγηθεί μία άλλη άτυπη εμφάνισή του στις 15 Μαΐου εκείνης της χρονιάς στην ταινία «Plane Crazy».

Η πρεμιέρα του διάρκειας 7 λεπτών και 23 δευτερολέπτων «Steamboat Willie» έγινε στο Colony Theatre τον κινηματογράφο που είχε η Universal στη διασταύρωση της λεωφόρου του Μπρόντγουεϊ με τους 53 Δρόμους στο Μανχάταν.

Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος υπάρχει και σήμερα υπό την επωνυμία Broadway Theatre. Εγινε ο αγαπημένος του Ουόλτ Ντίσνεϊ και σε αυτόν επέλεξε να κάνει την πρεμιέρα της στις 13 Νοεμβρίου του 1940 πια η περίφημη «Φαντασία» του Μίκυ Μάους.

Ο Μίκι ήταν μια εξέλιξη του λαγού Οσβαλντ, του οποίου τα δικαιώματα είχε χάσει ο Ουόλντ Ντίσνεϊ. Αρχικά, σκέφτηκε να του δώσει το όνομα Μόρτιμερ, το οποίο η σύζυγός του βρήκε πολύ σοβαρό και πρότεινε το διάσημο πλέον Μίκυ.

Ο χαριτωμένος, αλλά τετραπέρατος ποντικός, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Σήμερα μετράει περισσότερες από 130 ταινίες. Εξι άνθρωποι έχουν δανείσει τη φωνή τους στον Μίκυ. Για τις πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής του ποντικού, η φωνή ήταν του ίδιου του Ντίσνεϊ. Από εφέτος τον Μίκυ έχει αναλάβει ο ελληνικής καταγωγής καναδός ηθοποιός Κρις Διαμαντόπουλος.

«Οταν ο κόσμος γελάει με τον Μίκυ, το κάνει επειδή είναι τόσο ανθρώπινος. Αυτό είναι το μυστικό της δημοτικότητάς του» έλεγε ο Ουόλτ Ντίσνεϊ.

Σύντροφος του Μίκι είναι η Μίνι Μάους, αντίπαλός του ο Μαύρος Πιτ, ενώ ο καλύτερός του φίλος είναι ο Γκούφυ.

Στην Ελλάδα, το περιοδικό Μίκυ Μάους ξεκίνησε να εκδίδεται την 1η Ιουλίου 1966. Τον Αύγουστο του 2013, οι εκδόσεις Τερζόπουλου ανακοίνωσαν την αναστολή της έκδοσης των περιοδικών με τους ήρωες του Ντίσνεϊ.

Ο Μίκυ ήταν ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο περίφημο Walk of Fame στο Χόλιγουντ στις 18 Νοεμβρίου 1978 στα 50ά γενέθλιά του. 
 
«Τρεχάτε ποδαράκια μου!». Αυτή είναι η καθημερινότητα εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, ενόψει της αξιολόγησης και υπό την απειλή ένταξής τους σε καθεστώς κινητικότητας, επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για γνώση και προθυμία για περαιτέρω επιμόρφωση.

Δεκάδες φροντιστήρια προσφέρουν «πακέτα» με βιντεομαθήματα, λυμένα SOS θέματα και έτοιμες εργασίες έναντι αδράς αμοιβής. «Αφορά κατεξοχήν όσους έχουν διοριστεί πριν από το 1994 και μάλιστα άνευ πτυχίου» αναφέρει άνθρωπος του χώρου στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Συνωστισμός» παρατηρείται σε λογής - λογής εκπαιδευτικά σεμινάρια, συχνά άσχετα με το αντικείμενο εργασίας του κάθε υπαλλήλου, τα οποία, ωστόσο, προσφέρουν τα πολυπόθητα μόρια για τη μακροημέρευσή του στο Δημόσιο.

Αντίστοιχα, όσοι δεν υπήρξαν στο παρελθόν λάτρεις των πτυχίων, σπεύδουν τώρα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που ήδη έχουν, κυρίως σε επίπεδο γλωσσομάθειας ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οσοι πάλι παραμέλησαν να ολοκληρώσουν κάποιον κύκλο σπουδών, σπεύδουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα εγγράφονται σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημόσιου πανεπιστημίου, ακόμα και έναντι αντίτιμου (μια μέση τιμή είναι 7 με 8.000 ευρώ για δύο έτη).
Ψηλά στις προτιμήσεις όσων διαθέτουν το φτωχότερο βιογραφικό βρίσκεται -λόγω ευελιξίας- το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, από όπου μπορούν να αποκτήσουν το πολυπόθητο «χαρτί», που θα τους καταστήσει ισότιμους με πολλούς άλλους συναδέλφους τους.
Ενδεικτικό, άλλωστε, της μεγάλης ζήτησης είναι και η σταδιακή αύξηση των εισακτέων, όπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία: την ακαδημαϊκή χρονιά 2000-2001 διατίθονταν 4.950 θέσεις, 2.550 σε προπτυχιακά προγράμματα και 2.400 σε μεταπτυχιακά προγράμματα, του χρόνου (2014-2015) θα διατεθούν συνολικά 10.000 θέσεις σπουδών.
Υπενθυμίζουμε πως η αρχική φιλοσοφία του Ανοικτού Πανεπιστήμιου ήταν να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να σπουδάσουν ενήλικοι εργαζόμενοι, εξ ου και το πρόγραμμα σπουδών είναι «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες τους, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Σε αναζήτηση μόνιμου γιατρού βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο τα Ψαρά και οι Οινούσσες, με τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους να προσφέρουν κίνητρα δωρεάν διαμονής και σίτισης σε γιατρούς ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αγωνία και φόβος κυριαρχεί στους 500 κατοίκους των Οινουσσών και τους 450 των Ψαρών για το μέλλον των νησιών τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσωρινή λύση στην έλλειψη γιατρών έχει δοθεί από το Νοσοκομείο Χίου, στέλνοντας ειδικευμένο γιατρό ανά βδομάδα ή ανά μήνα χωρίς βέβαια να έχει βρεθεί ως τώρα μόνιμη λύση.

Στα Ψαρά το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο καθώς στο νησί δεν υπάρχει ούτε φαρμακείο και ο δήμος φροντίζει μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι, κυρίως οι ναυτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα, καθώς επιστρέφουν στο νησί για λίγους μήνες και δεν αντέχουν τις δυσκολίες.

«Κάποιες φορές επιστρατεύεται ένα σούπερ μάρκετ και σε συνεννόηση με φαρμακείο στη Χίο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της καθώς έρχεται γιατρός από τη Χίο και αλλάζει μια φορά την εβδομάδα, με πολύ πιθανό κίνδυνο να μείνουμε χωρίς γιατρό μέσα στο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο κέντρο υγείας των Ψαρών υπάρχουν δύο προκηρυγμένες θέσεις, όμως τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον όταν έφυγαν και οι δύο τελευταίοι γιατροί Γενικής Ιατρικής. Γιατί για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα ταξιδεύουμε με΄χρι τη Χίο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε» λέει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστα Βραστάνος.

«Δεν υπάρχουν αιτήσεις γιατρών ώστε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη εδώ και δύο χρόνια. Γι' αυτό προσφέρουμε ανακαινισμένα δωμάτια πάνω στο λιμάνι ως κίνητρο για τους γιατρούς, τα οποία ανακαινίστηκαν από ιδιωτικές δωρεές για να βοηθήσουν το νησί. Αν και οι Οινούσσες είναι ένα ακριτικό νησί, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, καθώς έχουμε καθημερινά καραβάκι για Χίο και από εκεί με αεροπλάνο είναι πολύ κοντά. Το νησί είναι ζωντανό, έχει νέους ανθρώπους, σχολεία, μια οικογένεια μπορεί να ζήσει άνετα χωρίς μεγάλες ελλείψεις» τονίζει δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος.

http://www.cretalive.gr 
Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει: «Η μουσική είναι ένα ηθικό δίκαιο. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στο νου, πτήση στη φαντασία, και γοητεία και ευθυμία στη ζωή και τα πάντα».
Στους σύγχρονους καιρούς δανειζόμαστε την ατάκα του Marilyn Manson: «Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας».
Αμερικανοί επιστήμονες αναλύουν στο Journal of Neuroscience, τη σχέση της μουσικής με την ανθρώπινη αντίληψη. Εξηγούν ότι οι νέοι που έχουν ασχοληθεί με κάποιο μουσικό όργανο και έχουν αποκτήσει μουσική παιδεία, σταδιακά αποκτούν πολύ πιο οξεία και γρήγορη αντίληψη των ήχων, από εκείνους που δεν είχαν καμία σχέση με τη μουσική στη ζωή τους. Για παράδειγμα σε μία συζήτηση, κάποιος που έχει ασχοληθεί με τη μουσική είναι πιθανότατα πιο ετοιμόλογος από κάποιον  που δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί της.
Η μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων έγινε σε δείγμα 44 ατόμων ηλικίας από 55 έως 76 ετών, στους οποίους μετρήθηκε η «ηλεκτρική δραστηριότητα» του σημείου του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τον ήχο.
Η διαπίστωση ήταν πως τα άτομα με μουσική εκπαίδευση 4 έως 14 χρόνων είχαν πιο γρήγορη ανταπόκριση σε μια συζήτηση.
«Δεν έχει σημασία τι όργανο θα παίζει ένας νέος, σημασία έχει να παίζει μουσική. Αντίστοιχες παλιές μελέτες έχουν δείξει επίσης θετική επίδραση της μουσικής στον εγκέφαλο. Είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν μαθαίνοντας κάποιο όργανο και αποκτώντας μουσική παιδεία.» δηλώνει η Nina Kraus καθηγήτρια νευροβιολογίας, φυσιολογίας και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern αλλά και συγγραφέας της μελέτης.
echoes.gr
Κανένα αυτοκίνητο, καμία μοτοσικλέτα δεν κινήθηκε πιο γρήγορα πάνω σε κρητικό έδαφος από τη Lamborghini που θα δείτε στο βίντεο διάρκειας μόλις 8 δευτερολέπτων.

Ο τόπος είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι όπου το Σαββατοκύριακο που πέρασε μερικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα ντραγκστερ της Ρωσίας διαγωνίστηκαν σε μία ευθεία μήκους ενός μιλίου.

Ταχύτερο όλων αποδείχθηκε μία Lamborghini Gallardo που η ταχύτητα εξόδου της καταγράφηκε στα 398 χλμ/ώρα!



Μια γιγάντια φωτογραφική μηχανή έκανε την εμφάνισή της στις 7 Νοεμβρίου έξω από το Δικαστήριο του Σικάγου, την οποία δημιούργησε ο φωτογράφος Dennis Manarchy. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο αφού έχει 35 μέτρα μήκος και 12 μέτρα ύψος, ισοδύναμο με ένα διώροφο κτήριο! Η φωτογραφική μηχανή είναι ένα πιστό αντίγραφο μιας vintage κάμερας σε στυλ ακορντεόν με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από το φακό της μέχρι το κλείστρο.

Ο φωτογράφος θέλησε με τον τρόπο αυτό να καταδείξει τη μεγάλη σημασία που έχει η φωτογραφία ανά τους αιώνες καθώς όχι μόνο έχουν απαθανατιστεί στο φακό σημαντικά γεγονότα αλλά έχουν γίνει γνωστοί πολιτισμοί, είδη σπάνια της χλωρίδας και της πανίδας, ενώ οι αναμνήσεις των ανθρώπων διατηρούνται αναλλοίωτες. «Όσο κι αν η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βάλει στο περιθώριο την εκτύπωση μιας εικόνας, πάντα οάνθρωπος θα συνεχίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να δημιουργει το δικό του προσωπικό άλμπουμ φωτογραφιών. Γιατί όταν το χαρτί κιτρινίζει βγάζει από μέσα του μια ολόκληρη ζωή και το άρωμα που αναδίδεται σε φέρνει ξανά να ζεις εκείνη τη στιγμή!», λέει ο φωτογράφος.
perierga.gr - Η μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο!
perierga.gr - Η μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο!


perierga.gr - Η μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο!perierga.gr
Βουτιά θανάτου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης.

Ο 32χρονος Νεοϋορκέζος Nicholas Mevoli πέθανε στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.

Ο Mevoli συμμετείχε σε καταδυτικό αγώνα στις Μπαχάμες την Κυριακή, και όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά όταν έφτασε σε βάθος 68 μέτρων.

Στόχος του ήταν να φτάσει τα 72 μέτρα με μια ανάσα και χωρίς την βοήθεια πτερυγίων.

Όταν έφτασε στην επιφάνεια της θάλασσας, έκανε νεύμα πως όλα είχαν πάει καλά.  30 δευτερόλεπτα μετά, έχασε τις αισθήσεις του, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και οι τοπικές Αρχές. Οι γιατροί που τον εξέτασαν δήλωσαν πως παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάδυση του. Οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.

Ο ίδιος ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο περίφημο Blue Hole Dean στις Μπαχάμες. Στο μέρος αυτό βρίσκεται και η βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου στο θαλασσινό νερό, βάθους 202 μέτρων.

Ο δεκαήμερος διαγωνισμός συγκέντρωσε 56 δύτες από 21 χώρες που έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό κομμάτι των εκδηλώσεων.

Η Vertical Blue, που πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση, δήλωσε πως προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι συνέβη.

"Ο διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης, έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ ασφαλείας, αλλά το συγκεκριμένο άθλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνο, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό από όλους τους ελεύθερους δύτες", δήλωσαν εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας.

Στην ελεύθερη κατάδυση, οι δύτες βουτούν και επιστρέφουν πάλι στην επιφάνεια με μία μόνο ανάσα, αποφεύγοντας τους εξοπλισμούς, όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου.

Ο θείος του Mevoli, Paul, δήλωσε ότι ο νεαρός δύτης μπορούσε να φτάσει τα 91.4 μέτρα με μία ανάσα και να αναδυθεί σε χρόνο 2 λεπτών και 45 δευτερολέπτων.

 Τον περασμένο Μάιο, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κατάφερε με μια ανάσα και χωρίς υποβοήθηση να φτάσει στα 100 μέτρα σε χρόνο 3:45. Η τελευταία του βουτιά διήρκεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε προσπαθήσει να φτάσει τα 96 μέτρα. Παρόλα αυτά, φτάνοντας στα 80 αντιμετώπισε προβλήματα και αναδύθηκε με αιμόπτυση, κάτι που όμως δεν τον αποθάρρυνε και πραγματοποίησε τη μοιραία βουτιά της Κυριακής.



Ραντεβού με την ιστορία της έχει σήμερα (21:00 Mega) η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου

Ραντεβού με την ιστορία της έχει σήμερα (21:00 Mega) η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ (3-1) του πρώτου αγώνα, απέναντι στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, σε μια δύσκολη έδρα, την Αρένα Νατιονάλα. Το παιχνίδι θα καθορίσει την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας και θα είναι η 3η φορά που θα παρευρεθεί στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση (προηγούμενες το 1994 και το 2010).

Η Ελλάδα προκρίνεται σε περίπτωση που:
-Ηττηθεί με διαφορά μέχρι κι ένα γκολ
-Ηττηθεί με 2 γκολ διαφορά αλλά να έχει σημειώσει (η Ελλάδα) δύο τέρματα και πάνω (4-2, 5-3, 6-4 κλπ)
-Σε οποιαδήποτε ισοπαλία και φυσικά,
-Σε περίπτωση νίκης.
Το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε παράταση αν το τελικό σκορ είναι 3-1 και στη συνέχεια αν δεν επιτευχθούν τέρματα σε πέναλτι.

«Κολασμένη» η ατμόσφαιρα από 55.000 Ρουμάνους
Οι Έλληνες διεθνείς πιστεύουν στην πρόκριση και δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι. Γνωρίζουν βέβαια πως δεν θα είναι εύκολο καθώς οι περίπου 55.000 Ρουμάνοι που θα βρεθούν στο γήπεδο αναμένεται να δημιουργήσουν μια κολασμένη ατμόσφαιρα στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Η ελληνική ομάδα θα έχει στο πλευρό της περισσότερους από 2.000 υποστηρικτές της.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Φερνάντο Σάντος
Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κατοχή της μπάλας σε χώρους που ακόμη και αν κερδίσουν την μπάλα οι Ρουμάνοι, δεν θα μπορούν να γίνουν άμεσα απειλητικοί και γρήγορες επιθέσεις για γκολ, είναι το τρίπτυχο του Φερνάντο Σάντος που θα φέρει την πρόκριση.
Σάντος: «Η πρόκριση θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων θα είναι οι εξής:
Πιθανή 11άδα Ελλάδας : Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιώλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.
Πιθανή 11άδα Ρουμανίας : Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Κίρικες, Γκοϊάν, Ρατς, Γκαρντός, Κότσις, Νικόλιτσα, Μαξίμ, Στάνκου και Μάρικα.

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το πρώτο παιχνίδι:















Ο γενικός κανόνας λέει πως μας αρέσει να σε βλέπουμε να προσπαθείς να μας εντυπωσιάσεις στα πρώτα ραντεβού, είτε με τα παλαιάς κοπής κόλπα των gentleman, που θα ανοίξουν πόρτες και θα σερβίρουν κρασί, είτε με τρικ της νέας εποχής, που συμπεριλαμβάνουν επίθεση με όλα τα μέσα, facebook, twitter, instagram και πάει λέγοντας. Πάντοτε όμως υπάρχει και το άλλο άκρο: άντρες που, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ γελοιότητας άνευ προηγουμένου, οδηγώντας το κορίτσι σε άτακτη φυγή. Ρωτήσαμε πολλές παθούσες να μοιραστούν τις πιο αμήχανες στιγμές των πρώτων ραντεβού προς γνώση, συμμόρφωση και αποφυγή. Ιδού τι μας είπαν.



1. Κάθε πρόταση και ένα χωρατό. Έχουμε ξαναπεί πως το να είσαι Ο Αστείος μπορεί να σου εξασφαλίσει το κορίτσι, αλλά το να φέρεσαι σαν μικρανηψιός του Σεφερλή μπορεί κάλλιστα να εξαφανίσει το κορίτσι.
2. Πας από το σπίτι της να την πάρεις και στην πορεία ενημερώνεται όλη η γειτονιά για το συμβάν διότι “τέτοια subwoofer, κοριτσάκι, δεν τα συναντάς κάθε μέρα”.

3. Στη διαδρομή περνάει η ζωή σαν ταινία μπροστά στα μάτια της, διότι ο Σουμάχερ οδηγεί σαν γέρος με εγκεφαλικό μπροστά στο μπρίο με το οποίο κατεβαίνεις εσύ την Κηφισίας.


Έτσι και ξαναμπώ εδωμέσα, φτύσε με.

4. Χάνετε την παράσταση διότι αποφάσισες να πας από “κάτι καβάτζες που ξέρεις”, οι οποίες τελικά αποδείχθηκαν λαβύρινθος/ παρακάμψεις/ αδιέξοδα. Τι ζώα αυτοί στο Δήμο, αλλάζουν συνέχεια τους δρόμους.

5. Επιδίδεσαι σε ακατάσχετο name-dropping και αράδιασμα connais: Της λες για τότε που τα πίνατε με τον φίλο σου τον Παπακαλιάτη, περνάς τυχαία με το δάχτυλό σου πάνω από την επαφή “Sakis Rouvas”, της εξηγείς πώς ο χωρισμός σου με “το Δουκισσάκι” δεν ήταν εύκολος και δεν θες να μιλάς για αυτό.
6. Της αναλύεις με πάθος όλες τις θεωρίες συνωμοσίας σου, για τις οποία έχεις “απτές αποδείξεις” πως είναι γεγονότα, αλλά που φυσικά δεν μπορείς να “αποκαλύψεις τις πηγές σου”. Κάμερα σε σένα.


Άχαχαχαχα, με έχει πιάσει νευρικό, δεν έχω ξανακούσει τόσες κουλαμάρες μαζεμένες.

7. «Τα στρας, είναι στρας, μα μοιάζουν με παράσημα όταν τα φοράς» (#truestory #facepalm #γιατίθεμου). Πνίξε την ομοιοκαταληξία που σου ήρθε στο μυαλό, σκότωσε τον Μαέβιο που κρύβεις μέσα σου.

8. Την αναγκάζεις να θαυμάσει το πόσο δεινός χρήστης του νέου iPhone είσαι και να νιώσει κι εκείνη συμπόνια για την NASA και το υπέρλαμπρο μυαλό που χάνει.
9. Κάνεις σκηνή στο εστιατόριο διότι το τραπέζι είναι πολύ μικρό, το φιλέτο πολύ άψητο, η σαλάτα πολύ άνοστη, το αλάτι πολύ αλμυρό, τα νερό πολύ υγρό.


Πάρε το χέρι σου από το μπούτι μου, με έχεις κάνει ρεζίλι, ηλίθιε.

10. Υποκρίνεσαι τον sommelier βασανίζοντας τον πραγματικό sommelier και γυρίζοντάς του πίσω τα μπουκάλια το ένα μετά το άλλο γιατί «κάτι δεν…».

11. Εναλλακτικά, επιθεωρείς μόνος σου σχολαστικά την λίστα κρασιών για να καταλήξεις 20’ αργότερα να παραγγέλνεις με στόμφο “μια Βιβλία Χώρα”.

12. Προκειμένου να δείξεις πως είσαι ανοιχτοχέρης και ανθεκτικός στο αλκοόλ, παραγγέλνεις και δεύτερο και τρίτο μπουκάλι Βιβλία Χώρα. Στο τέλος της βραδιάς έχεις ενοχλήσεις στην Κοιλιακή Χώρα.

13. Ζητάς σαμπάνια στο μπαράκι στο κέντρο, ρωτάς αν έχουν φουά γκρα στην ταβέρνα, ανάβεις πούρο στην παραλία.


Α, ώστε αν δεν είναι το χαρμάνι από την Κολομβία δεν τον πίνεις τον καφέ, ε;
14. Για να δείξεις την ευαίσθητη και καλλιεργημένη πλευρά σου, την πας στο Μέγαρο σε κοντσέρτο για πιάνο και δύο όμποε. Στα μισά συνοδεύεις το πιάνο και τα όμποε με το ροχαλητό σου σε λα μινόρε.



15. Της δείχνεις φουσκωμένος από υπερηφάνεια το νεοαποκτηθέν ρολόι σου και της εξηγείς σχολαστικά πως δουλεύουν οι χρονογράφοι, το βυθόμετρο, τα όργανα μέτρησης μυωπίας του κυπρίνου.


Για δείξε μου πάλι μια το ρολόι σου γιατί δεν βλέπω την ώρα να φύγω.

16. “Πωπω φούσκωσα”, λες αδιάφορα και σηκώνεις την μπλούζα σου για να αποκαλύψεις τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς σου.

17. Στο σπίτι της, σηκώνεις μανίκια και πιάνεις δουλειά για να επιδιορθώσεις με τα γυμνά σου χέρια τον νιπτήρα της. Τελικά αποφαίνεσαι πως είναι “κλασική περίπτωση βλάβης” και φωνάζεις τον υδραυλικό. Δεν γινόταν να μην προσπαθήσεις - τι σόι Alpha Male είσαι αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα μπιντέ.
18. Την καλείς σπίτι σου για pasta και της σερβίρεις κάτι που κάνει τον Ευαγγελισμό να μοιάζει με βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο.


Ναι, ΟΚ, γελάσαμε, φέρε τώρα να παραγγείλουμε τίποτα γιατί αυτή η αηδία δεν τρώγεται.

19. Της δείχνεις στο κινητό ή στα άλμπουμ την συλλογή από τις πρώην σου.

20. Την παίρνεις μαζί σου στα χόμπι σου για να σε θαυμάσει, αλλά καταλήγει να σε περιμένει στο καφέ στα Καλάβρυτα μέχρι να κλείσουν οι πίστες ή 7 ώρες μέσα σε μια βάρκα όσο εσύ κάνεις ψαροτούφεκο, γιατί ο ροφός “βράχωσε”.

oneman.gr
Με 9.313 προσλήψεις θα καλυφθούν οι διάφορες κενές θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2013, με τους φορείς θα ενισχυθούν να είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικοί σταθμοί, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και λιμενικό.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες προσλήψεις είναι εποχικού χαρακτήρα και οι μόνιμες ελάχιστες με τις ειδικότητες που ζητούνται να είναι οι ακόλουθες σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο:

Εποχικοί
  • ΕΛΤΑ - 200 διανομείς, διοικητικοί, οδηγοί
  • Δήμοι (καθαριότητα – 350 εργάτες, οδηγοί,χειριστές μηχανημάτων
  • ΔΕΗ – 100 τεχνίτες, διοικητικοί, εργάτες
  • ΝΠΠΔΔ – ΔΗΜΟΙ 200 καθηγητές μουσικής και χορού
  • Παιδικοί σταθμοί - 100 βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, καθαριστές
  • ΝΠΔΔ -ΔΗΜΟΙ 150 γυμναστές
  • Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας 453 γιατροί
  • ΕΚΑΒ – Νοσοκομεία 300 γιατροί
  • Παιδεία: 7.400 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθαριστές
Μόνιμοι
  • 60 δόκιμοι υπαξιωματικοί στο Λιμενικό
http://www.iefimerida.gr


Δεν έχεις λεφτά; Σιγά το νέο. Στην Ελλάδα των νεόπτωχων και του 27% της ανεργίας, η πραγματική πρωτοτυπία θα ήταν να είχες χρήματα και μάλιστα να τα σκορπούσες σε εξόδους και διασκεδάσεις σαν να ήμασταν στην προ μνημονίων εποχή. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σταμάτα να διαβάζεις, πάρε το κορίτσι σου και πηγαίνετε να της ψωνίσεις κάτι στα μαγαζιά, βγάλ’ τη έξω για σούσι, άνοιξε της μια σαμπάνια, κάνε κάτι αδερφέ. Άσε αυτό το άρθρο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, σε αυτούς που θέλουν να περάσουν καλά με το κορίτσι τους με ελάχιστα έως μηδενικά ευρώ. Ναι, γίνεται και αυτό. Διότι αφενός ο έρωτας δε ρωτάει αν είναι καλά ο τραπεζικός λογαριασμός σου για να μπει, και αφετέρου και σε οικονομικό μαύρο χάλι να σε βρίσκει, η φτώχια θέλει καλοπέραση. Αν λοιπόν τα δικά σου οικονομικά έχουν πάρει τελευταία τον κατήφορο, είσαι στο σωστό μέρος: συγκεντρώσαμε 15 ιδέες που αποδεδειγμένα πιάνουν για να βρει η σχέση σου τον εύκολο, ανέξοδο δρόμο για την κορυφή.

Το καλοκαίρι έφυγε, η παραλία μένει

“Με τέτοιο κρύο;” θα ρωτήσεις. Μα τώρα είναι πιο ρομαντικό, βρε κουτό, θα σου απαντήσουμε εμείς. Αυτό που το καλοκαίρι θεωρείται κλισέ και αναμενόμενο, το χειμώνα, αν το σκηνοθετήσεις σωστά μπορεί να γίνει εντυπωσιακό σκηνικό για δύο. Τι πιο ρομαντικό από μια βραδιά στην παραλία, με αναμμένη φωτιά, ζεστό κρασί, μπουφάν και καρό κουβέρτες; Tip: Επένδυσε σε ένα κούτσουρο από αυτά που ανάβουν με τη μία για να μη χάσεις ώρα μαζεύοντας κλαράκια που παίζει και να μην ανάψουν ποτέ.

Τρέξε, Λέλο, τρέξε

Εκτός αν τους τελευταίους μήνες ζεις κλεισμένος σε μια σπηλιά στην Μποτσουάνα, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει πως όλοι γύρω σου τρέχουν. Είναι το νέο trend το οποίο δεν χάνεις τίποτα να ακολουθήσεις και εσύ, παίρνοντας από το χεράκι την δικιά σου και παρακινώντας τη να γραφτείτε μαζί στον επόμενο Μαραθώνιο (ήρεμα, για αρχή για 5 ή 10 χλμ, Σπύρο Λούη). Ένα χαλαρό τρεξιματάκι κάθε τόσο για προπόνηση σας γεμίζει ενέργεια και καθαρό αέρα, απελευθερώνει ενδορφίνες, ανεβάζει την διάθεση. Bonus: ακολουθεί ντους για δύο.

Πάμε για ορθοπεταλιές

Αν το τρέξιμο δεν είναι του γούστου σου, αλλά από το αμέσως προηγούμενο trend σου έχει μείνει κάπου ένα ξεχασμένο ποδήλατο, βρείτε άλλο ένα και βάλτε τα και πάλι στη ζωή σας. Αποφασίστε μαζί διαδρομές που μπορείτε να τις βγάλετε εύκολα χωρίς να είστε ο Χειμωνέτος, κάντε μία στάση για καφέ, φύγετε από τις λεωφόρους και κόψτε δρόμο μέσα από ανεξερεύνητα ρομαντικά στενά. Μην ξεχάσεις να είσαι πάντα πιο πίσω της “για να την προσέχεις” αλλά και για να απολαμβάνεις τη θέα.

Νικ, είσαι για πικ-νικ;

Ιδανικό για φυσιολάτρες και όχι μόνο. Το προλαβαίνεις για λίγους μήνες ακόμα, πριν πιάσουν τα μεγάλα κρύα και στροβιλίζονται πλαστικά ποτηράκια και σαντουιτσάκια μπόμπες στη βροχή. Αν έχεις μια φυσική απέχθεια για τη φύση ή ντρέπεσαι να το κάνεις ακόμη και λόγω ονόματος, μπορείς να μεταφέρεις το πικ-νικ στη μοκέτα/ βεράντα/ ταράτσα του σπιτιού σου με όλα τα κομφόρ, και σαφώς λιγότερες πιθανότητες να καταλήξετε στο τμήμα αν προκύψει μια πιο ερωτική διάθεση.

Το κυνήγι του super deal

Μέχρι και τα πολύ upscale εστιατόρια έχουν πλέον ξυπνήσει και έχουν δημιουργήσει ειδικά μενού με προσιτές τιμές, συνήθως για μεσημεριανό lunch κι όχι για τα πιο επίσημα βραδινά dinner. Εκμεταλλεύσου αυτά τα μεσημβρινά prix-fix μενού που μπορεί να αποβούν σωτήρια για το πορτοφόλι σου (π.χ. το Osterman στο κέντρο προσφέρει πρώτο, δεύτερο πιάτο και ποτήρι κρασί με €11) και κάντε μαζί ένα ευχάριστο διάλειμμα από το γραφείο – ή, απλά, ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα.  

Νύχτες πρεμιέρας

Την φτώχια πολλοί εμίσησαν, τις βραδιές DVD ουδείς. Οι βροχερές νύχτες είναι ό,τι πρέπει για καναπέ, αγκαλιά, ταινία και fleece κουβερτούλα.  Αν είναι και κανένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, την έχεις σίγουρη την αγκαλιά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλαμπόκι και βούτυρο, ενώ αν νιώθεις πολύ γαλαντόμος, μπορείς να παραγγείλεις και μια πίτσα. Εναλλακτικά, μια μακαρονάδα είναι επίσης ωραιότατη επιλογή.

Ποιος είναι ο επόμενος Masterchef;

Δεν εννοούμε να φας όλη μέρα στην κουζίνα ετοιμάζοντας ένα gourmet δείπνο που στο τέλος πιθανότατα δεν θα τρώγεται, αλλά να την καλέσεις να μαγειρέψετε παρέα. Λίγο η γυναικεία λίμπιντο που αυτομάτως ανεβαίνει όταν βλέπουμε άντρες να μαγειρεύουν (απορείς που οι chef στην τηλεόραση είναι πλέον μαντράχαλοι με τατουάζ;) λίγο οι σκηνές μπροστά στο ψυγείο που θυμίζουν 9 ½ εβδομάδες, αν καταφέρεις να μην βάλεις φωτιά στην κουζίνα (αλλά μόνο σε εκείνη), θα περάσετε υπέροχα.

Δεύτερη εφηβεία

Με πρώτης τάξεως entertainment. Και εκείνα τα χρόνια λεφτά δεν είχες κι όμως, με ένα ταπεινό χαρτζιλίκι, διασκέδαζες με την ψυχή σου. Μπιλιάρδο, bowling, παγοδρόμιο, μπύρες και παγωτά μπορούν να κάνουν ευτυχισμένο ένα νορμάλ κορίτσι (που έκανε παρόμοια πράγματα στην εφηβεία της και δεν ήταν εσωτερική στο Ήτον). Έξτρα (και τζάμπα) πόντους κερδίζεις αν κατέχεις ένα σπορ και μπορείς να της κάνεις λίγο τον «δάσκαλο».

Me Tarzan, you Jane

Αν είστε ακόμη πιο active τύποι, η Μαλακάσα και το Adventure Park σας περιμένει. Εσύ γίνεσαι Ταρζάν, η Τζένη γίνεται Τζέιν και έχεις την ευκαιρία να την εντυπωσιάσεις και στις πιο απαιτητικές διαδρομές. Μπορείτε να πάτε και με παρέα και να δακρύσετε από τα γέλια προσπαθώντας να «πετάξετε» από δέντρο σε δέντρο.

Let the games begin

Αν η προηγούμενη παράγραφος σε κούρασε και μόνο που την διάβασες, το ραντεβού μπορεί να δοθεί στο σπίτι για επιτραπέζιο. Προμηθευτείτε υλικά για hot dogs και χειροποίητα burgers, τσιπς, ξηρούς καρπούς, ζεστή σοκολάτα ή αλκόολ. Λίγη καλή μουσική και η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι εγγυημένη.

Μια μέρα στο μουσείο

Αν θες να την εντυπωσιάσεις με την πρωτοτυπία και τα πολύπλευρα ενδιαφέροντά σου, δωσ’ της ραντεβού σε ένα από τα δεκάδες μουσεία της πόλης που διαθέτουν, εκτός από σπάνιες συλλογές τέχνης, και υπέροχα café. Αν ο καιρός το επιτρέπει επιλέξτε ένα με κήπο, όπως είναι το Νομισματικό ή το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης σερβίρουν φανταστικό ελληνικό πρωινό και την ωραιότερη θέα στον Ιερό Βράχο.

To the moon and back

Αν πάλι θέλεις να της χαρίσεις τον ουρανό με τ’ άστρα μην ψάχνεις μακριά, το Πλανητάριο μας περιμένει και δεν αφήνει καμία ασυγκίνητη. Αξίζει να επισκεφθείτε το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο από τα τέλη Νοεμβρίου και έπειτα, που τρέχει και η έκθεση φωτογραφίας του Λουκά Χαψή “Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

Η χαρά της προσφοράς

Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι απολύτως ανέξοδος αλλά με ουσιαστική αξία, ενώ ενίοτε αποδεικνύεται πολύ διασκεδαστικός. Ενώστε τις δυνάμεις σας με μία από δραστήριες τοπικές οργανώσεις της πόλης σας, συνεισφέρετε σε έναν καλό σκοπό ενώ ταυτόχρονα νιώθετε υπερηφάνεια και την χαρά της προσφοράς.

Πάμε συναυλία

Προφανώς δεν εννοούμε τις πιο hot συναυλίες της σεζόν με απλησίαστο εισιτήριο ή τις live εμφανίσεις καλλιτεχνών στο Μέγαρο και στο Ηρώδειο αλλά τα λιγότερο γνωστά gigs σε δημοτικούς χώρους, bars και μικρές μουσικές σκηνές που μπορούν να αποδειχθούν απέραντα διασκεδαστικά για ένα διαφορετικό Σάββατο βράδυ. Ενημερώσου εγκαίρως από την agenda της πόλης για τις ημερομηνίες και το κόστος.

Τι ξεχάσαμε;

Τίποτα δεν ξεχάσαμε, απλά αφήσαμε τα αυτονόητα για το τέλος: Το σεξ, ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης, μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους μια βραδιά, μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο. Όρεξη για παιχνίδι να υπάρχει και αμοιβαία διάθεση για πειραματισμούς. Λίγη φαντασία και λίγη αισθησιακή ατμόσφαιρα μπορούν να σας χαρίσουν ανεκτίμητες στιγμές απόλαυσης – από αυτές που δεν αγοράζονται ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου.
oneman.gr
Τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατο…
 





 






Μετά από 3 λίτρα ελαιόλαδο και επέζησε!



Το διάβασμα του καφέ, του φλιτζανιού κατά άλλους, αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημοφιλή πρακτική για... προβλέψεις, πλάκα ή απλά εκμετάλλευση των πιο αφελών, ωστόσο, πως πραγματικά γίνεται;
Η προετοιμασία του καφέ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» είναι απλή αλλά πολύ σημαντική για το... διάβασμα μετέπειτα.
Ο καφές πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά ή σε χόβολη. Ρίχνουμε τον καφέ στο μπρίκι με το νερό, τον ανακατεύουμε και τον σερβίρουμε στο φλιτζάνι μόλις φουσκώσει, αλλά χωρίς να βράσει.
Εδώ αρχίζουν τα «δύσκολα» καθώς ο ενδιαφερόμενος πρέπει προτού πιει τον καφέ να τον «μελετήσει» δηλαδή να εκφράσει μέσα του το ερώτημα για το οποίο αναζητά απαντήσεις.
Αφού τον πιείτε, γυρίζετε κυκλικά το φλιτζάνι δύο - τρεις φορές για να διαλυθεί το κατακάθι και μετά το αναποδογυρίζετε στο πιατάκι, όπου θα το αφήσετε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να στεγνώσει ο καφές στα τοιχώματα και είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε το διάβασμα.
Οι πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ισχύουν για περίπου έναν χρόνο και ανάλογα με τη θέση του συμβόλου μέσα στο φλιτζάνι είναι δυνατόν να καταλάβουμε πόσο κοντινό ή μακρινό είναι το γεγονός.
Οσο πιο κοντά στο χείλος βρίσκεται το σύμβολο τόσο πιο γρήγορα θα συμβεί αυτό που βλέπουμε. Μπορεί να συμβεί σήμερα ή το πολύ μέσα σε 2-3 εβδομάδες.
Οσο η ανάγνωση προχωράει προς τον πάτο απομακρύνεται ο χρόνος που θα εμφανιστούν τα γεγονότα, ενώ κάτω κάτω εμφανίζονται γεγονότα που μπορεί να απέχουν 11 – 12 μήνες.
Τα σύμβολα που εμφανίζονται αριστερά από το χερούλι αφορούν το παρελθόν. Η πλευρά του φλιτζανιού στην οποία βρίσκεται το χερούλι αντιστοιχεί στην προσωπική μας ζωή, ενώ η απέναντι πλευρά αντιστοιχεί στην κοινωνική ζωή και στα απρόοπτα.
Τα σύμβολα και η σημασία τους
Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά τα σύμβολα και η σημασία τους, όπως τα δημοσιεύει η Espresso :
Γράμματα και αριθμοί
Τα γράμματα αφορούν ένα άτομο του οποίου το όνομα ή το επίθετο ξεκινά από το αντίστοιχο γράμμα, ενώ οι αριθμοί, ανάλογα τη θέση τους, μπορεί να σημαίνουν ημέρες, μήνες ή ημερομηνία.
Γεωμετρικά σχήματα
Τρίγωνα: Καλή τύχη ή απρόσμενη εύνοια, δώρα ή χρήματα, ενώ ένα ανάποδο τρίγωνο σημαίνει ότι κάποιος φίλος θα ζητήσει τη βοήθειά σας.
Τετράγωνα: Προστασία, περιορισμοί ή το ξεκίνημα μιας ευτυχισμένης σχέσης.
Κύκλοι: Ερμηνεύονται ως απογοήτευση, τέλος μιας υπόθεσης, ειδήσεις, γύρισμα της τύχης, γάμος ή βελτίωση της κοινωνικής θέσης σας.
Ευθείες γραμμές: Προγράμματα και αποφασιστικότητα. οι κυματιστές δυσκολίες και αβεβαιότητα ή ένα θαλασσινό ταξίδι, οι γραμμές με τελίτσες συμβολίζουν ένα ταξίδι ή χρήματα και οι παύλες ένα νέο
ξεκίνημα.
Τρεις τελείες: Θα κάνετε καινούργιους φίλους ή θα ξεκινήσετε μια περιπέτεια. Αν βρίσκονται πολύ κοντά η μια στην άλλη, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή.
Mικρές κάθετες γραμμές: Ενα ταξίδι θα σας φέρει τύχη.
Σύμβολα
Βέλος: Σύντομα θα πάρετε μια απόφαση! Αν δείχνει προς τα πάνω, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, ενώ αν δείχνει προς τα κάτω, καλύτερα να έχετε κάποιες επιφυλάξεις.
Αετός: Επιτυχία, τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν, αλλά πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να συμβεί αυτό.
Καμπάνα: Καλά νέα και χαρές, ίσως και γάμος.
Λάμπα ή γράμματα: Αποκαλύψεις! Τα γράμματα σχετίζονται με αρχικά ατόμων ή τόπων.
Αυτί: Θα ακούσετε κάτι, προσωπικά ή από το τηλέφωνο. Μπορεί να πιστεύετε ό,τι σας λένε χωρίς να το εξετάζετε σε βάθος.
Αλογο: Γρήγορες εξελίξεις! Μια καινούργια συνεργασία ή ένα ταξίδι.
Παιδί: Γρήγορες εξελίξεις ή ειδήσεις, ίσως και η πραγματοποίηση ενός δημιουργικού έργου.
Κουνέλι: Ειδήσεις από ένα φιλικό πρόσωπο οι οποίες μπορεί να συνδέονται με επαγγελματική ή προσωπική δημιουργία.
Φιόγκος: Επιτυχία, τύχη. Ισως παραβρεθείτε σε μια χαρούμενη συνάντηση.
Μέλισσα: Οι προσπάθειές σας θα ευοδωθούν.
Σκύλος: Εχετε πιστούς φίλους.
Ψάρι: Ψυχική ωριμότητα. Μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους με τις γνώσεις σας.
Σπίτι: Καλή τύχη και αρμονία στην οικογένεια.
Φύλλα: Νέα από παλιούς φίλους ή νέες γνωριμίες.
Αμφορέας: Επιτυχία.
Αγγελος: Ισχυρό σύμβολο προστασίας! Η παρουσία του ακυρώνει άλλα τυχόν αρνητικά σύμβολα που έχουν εμφανιστεί.
Αυγό: Αύξηση και επέκταση.
Κλειδί: Κάτι θετικό ανοίγει. Μπορεί να προμηνύει επίσης μετακόμιση ή να σας αποκαλύπτει ότι θα κερδίσετε την καρδιά κάποιου.
Σκάλα: Προαγωγή ή άνοδος.
Βουνό: Πρόοδος έπειτα από προσπάθεια.
Ηλιος που ανατέλλει: Θα εκπληρωθούν αναπάντεχα οι προσδοκίες σας.
Λιοντάρι: Ισχυρή βοήθεια! Διαθέτετε και οι ίδιοι γενναιότητα που θα σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας.
Καλάθι: Θα λάβετε κάποιο δώρο.
Μισοφέγγαρο: Προσφορά! Αν βρίσκεται δίπλα σε κάποιο γράμμα, η προσφορά αυτή θα προέρχεται από ένα άτομο του οποίου το όνομα ξεκινά από το συγκεκριμένο γράμμα.
Σταυρός: Δόξα και αναγνώριση.
Ανοιχτή ομπρέλα: Προστασία από κινδύνους κάθε είδους.
Καρδιά: Αγάπη.
Κιθάρα: Νέο ειδύλλιο.
Δαχτυλίδι: Γάμος. Αν όμως είναι σπασμένο, σημαίνει διαζύγιο.
Παγόνι: Εύνοια στα οικονομικά.
Κάστρο: Απροσδόκητα κέρδη.
Κεφαλαίο Π: Μια πύλη ή μεγάλη πόρτα, όπως δικαστήριο, δημόσια υπηρεσία ή πανεπιστήμιο.
Πουλιά: Ταξίδι συνοδευόμενο από καλά νέα.
Αεροπλάνο: Αεροπορικό ταξίδι ή η επιθυμία σας να ταξιδέψετε κάπου μακριά.
Μανιτάρι: Ευχάριστο ταξίδι με αναπάντεχες εξελίξεις.
Αστέρι: Ενα χαρούμενο ταξίδι που θα σας ανοίξει νέες προοπτικές.
Πεταλούδα: Μια ασταθής φιλία ή θα πρέπει να δείξετε αποφασιστικότητα.
Σημαία: Προσέξτε τους φίλους σας, γιατί μεταξύ τους ίσως να υπάρχει κάποιο αναξιόπιστο άτομο.
Κεφαλαίο Υ: Θα συναντήσετε έναν παλιό φίλο που θα σας βοηθήσει.
Χέρι: Θα δώσετε ή θα λάβετε χείρα βοηθείας.
Σύννεφα: Απογοητεύσεις που όμως δεν θα κρατήσουν πολύ.
Φίδια: Συκοφαντίες και εχθροί.
Πίθηκος: Κρυφός εχθρός ή άτομο που προσπαθεί να σας εκμεταλλευτεί.
Γάτα: Απάτες και ψέματα.
Γουρούνι: Ζήλια ή πρέπει να προσέχετε τις επιλογές σας.
Μάτι: Κάποιος σας φθονεί ή σας παρακολουθεί με ενδιαφέρον.
Μπότα: Απότομη αλλαγή στο κοντινό περιβάλλον σας.
Τύμπανο: Σας περιμένουν σκάνδαλα.
Οπλα: Κίνδυνοι και καβγάδες.
Μαχαίρι: Διενέξεις ή πρέπει να προσέχετε τη γλώσσα σας.
Σφυρί: Σκληρή δουλειά, που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα κατά χιλιάδες, για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Σήμερα, Βολιώτες άνεργοι μεταναστεύουν στην Αλβανία, για να βρουν εργασία εκεί, ακόμη και με 400 και 500 ευρώ το μήνα.
Οι περισσότεροι είναι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως οικοδόμοι και τεχνίτες που προκειμένου να κάθονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στις οικογένειές τους, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και περνούν τα σύνορα για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 7 έως 20 ευρώ, το υψηλότερο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες επιλογές όπως του σερβιτόρου που θεωρείται δουλειά καλοπληρωμένη μέχρι και 40 ευρώ την ημέρα στην Αυλώνα και το Δυράχιο το φετινό καλοκαίρι, αφού ο τουρισμός αποτελεί την «ανερχόμενη βιομηχανία» για τη γείτονα χώρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών «Ιλλυρία», στη Μαγνησία, Έντουαρντ Ταφάι, που μένει μόνιμα στο Βόλο, μιλώντας στον τοπικό ''Ταχυδρόμο'', επιβεβαίωσε το «κύμα μετανάστευσης» προς τη γείτονα χώρα, έστω για λίγους μήνες, ενώ επίσης έντονο είναι το στοιχείο του «επαναπατρισμού» Αλβανών που έμεναν στο Βόλο και επιστρέφουν στην Αλβανία, όχι για μόνιμη εγκατάσταση αλλά μέχρι, όπως λένε, να περάσει η κρίση και να «φτιάξουν τα πράγματα».
Εχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια στην ανεργία και αφού χτύπησε διάφορες πόρτες για δουλειά χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, ο Γ.ΓΚ από τη Νέα Ιωνία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η γνωριμία του με έναν Αλβανό οικοδόμο, που χρόνια ζούσε στη Νέα Ιωνία και τώρα έχει επιστρέψει στην Αλβανία και έχει δημιουργήσει δική του επιχείρηση εστίασης (σουβλατζίδικο), αποδείχτηκε για αυτόν «χρυσή ευκαιρία».

Χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να ταλαιπωρηθεί με πολλές διατυπώσεις, έφτιαξε τα απαραίτητα χαρτιά, πέρασε τα σύνορα και μέχρι τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο) εργάστηκε ως σερβιτόρος στην επιχείρηση στην Αυλώνα. Το μεροκάματο για τον ίδιο ήταν ικανοποιητικό (35 ευρώ την ημέρα με διαμονή δωρεάν) και βέβαια, όπως υπογράμμιζαν δικοί του άνθρωποι, το κλίμα για τον ίδιο ήταν ιδιαίτερα καλό, αφού η κουλτούρα των «γειτόνων» μας, πια, δεν διαφέρει και πολύ από την ελληνική.

Μάλιστα, στην περιοχή της Αυλώνας μπορεί ο ίδιος να ήταν ο μοναδικός Βολιώτης που εργάζονταν ως σερβιτόρος, όχι όμως και ο μοναδικός Θεσσαλός, αφού βρήκε «πατριώτες» από Τρίκαλα και Καρδίτσα που επίσης αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους για δουλειά στην Αυλώνα.

http://www.iefimerida.gr

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο για να κερδίσει κάποιος τον «απέναντί» του ή τον συνομιλητή του, ωστόσο, όσον αφορά την πρώτη γνωριμία δια της αφής, μια σωστή χειραψία μπορεί να αποδειχθεί κίνηση ματ.
Από την κατάλληλη χειραψία μπορεί κάποιος να κερδίσει πολλά, αλλά και να προκαλέσει... αντιπάθεια στον απέναντί του.
Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα «μυστικά» της χειραψίας που μπορούν να σας δώσουν το πάνω χέρι και να σας κάνουν να δείξετε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και σοβαρότητα όπως:
  1. Σφίξτε το χέρι του προσώπου με το οποίο κάνετε χειραψία – Δεν αρέσει σε κανέναν εκείνος που με το ζόρι κάνει την κίνηση
  2. Στο «χαίρω πολύ» κουνήστε το χέρι αυστηρά μόνο δύο φορές – Κάτι παραπάνω ενδέχεται να προκαλέσει αμηχανία
  3. Χαμογελάτε και κοιτάτε τον άλλο στα μάτια
Υπάρχουν βέβαια και οι κινήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ όπως:
  1. Μην αδιαφορείτε όταν ακούτε το όνομα του συνομιλητή σας
  2. Μετά τη χειραψία μην αφήσετε απότομα το χέρι του συνομιλητή σας
  3. Μην ξεπεράσετε τα 2 -3 δευτερόλεπτα κατά τη χειραψία

Πηγή: iefimerida.gr
Από 7.670,76 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ το μήνα, αναλόγως την περιφέρεια όπου εκλέγονται, κυμαίνεται το ύψος της μηνιαίας ακαθάριστης αποζημίωσης που λαμβάνουν οι Ελληνες βουλευτές, για την οποία τόσος ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες και για την οποία η Βουλή χωρίστηκε σε δύο... στρατόπεδα: Από τη μια όσοι υποστήριζαν ότι έπρεπε να μειωθεί και από την άλλη οι υπόλοιποι που διατείνονταν ότι έχει ήδη περικοπεί πολύ την τελευταία τριετία και ότι δεν... βγαίνουν.

Οσον αφορά τα έξοδα κίνησης, στην κατηγορία Α ανήκουν οι βουλευτές Επικρατείας, Α & Β Αθηνών, Α & Β Πειραιώς, Έβρου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Α θεσσ/κης, Καβάλας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Λέσβου, Α & Β Πειραιώς, Σάμου, Χανίων και Χίου. Στην κατηγορία Β ανήκουν οι βουλευτές Αργολίδας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ημαθίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλης, Πιερίας, Ρεθύμνης. Στην κατηγορία Γ ανήκουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας και Καστοριάς, ενώ στην κατηγορία Δ ανήκουν οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσσων.

Οσον αφορά το επίδομα οργάνωσης γραφείου, στην κατηγορία Α ανήκουν οι βουλευτές Επικρατείας, Α & Β Αθηνών και Α & Β Πειραιώς, ενώ στην κατηγορία Β όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές.

Πέρα από τα ποσά αυτά οι βουλευτές αποζημιώνονται και για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής. Συγκεκριμένα για κάθε συνεδρίαση επιτροπής (της οποίας είναι μέλη) στην οποία παρίστανται αμείβονται με το ποσό των 150 ευρώ.

Πώς ξεκίνησε η διένεξη

Η διένεξη μεταξύ των βουλευτών ξεκίνησε με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού της Βουλής όπου δεν προβλεπόταν μείωση των αποδοχών του βουλευτών. Αμέσως οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στη Βουλή χωρίστηκαν στα... δύο με τους μεν να υποστηρίζουν ότι σε μια στιγμή που όλοι οι μισθοί περικόπτονται δραματικά θα έπρεπε να μειωθεί περαιτέρω και η βουλευτική αποζημίωση και τους δε να υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς τα έξοδά τους είναι υπέρογκα και δεν βγαίνουν, να κάνουν λόγο για λαϊκισμό της άλλης πλευράς και να υποστηρίζουν ότι με τη λογική αυτή οδηγούμαστε σε Βουλή... πλουσίων όπου θα εκλέγονται μόνο όσοι έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή ο οποίος σε πρωινή εκπομπή την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι παίρνει μόνο 5.450 ευρώ και ότι οι συνάδελφοί του, τα «φέρνουν βόλτα» πολύ δύσκολα οικονομικά. «Ορισμένοι ξεραίνουν το σκ...το τους για να ζήσουν», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας σάλο. Ο βουλευτής της ΝΔ είχε ισχυριστεί τότε ότι οι αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Δυο μέρες αργότερα, με γραπτή του δήλωση επαναλάμβανε πως υπάρχουν βουλευτές που «δυσκολεύονται αφάνταστα» και άλλοι που «χαρίζουν την αποζημίωσή τους» και σε νεότερη συνέντευξή του, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα όσα αρχικά είχε πει, πρότεινε να σταματήσει η λειτουργία των γραφείων των βουλευτών για να εξοικονομηθεί από κάθε βουλευτή το ποσό των 2.000 ευρώ.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!