Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 ας δούμε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, γύρω από μία από τις σημαντικότερες γιορτές της "στρογγυλής θεάς".

Όσα –ενδεχομένως- δεν ξέρατε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrillist.com:

1. Το 2010 καταναλώθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια μπύρες

Τα ατελείωτα λίτρα μπύρας που καταναλώθηκαν στα γήπεδα, όπου διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, συνοδεύτηκαν από 390.600 hotdog.

2. Το χειρότερο παιχνίδι στην ιστορία έληξε με σκορ 31-0

Το μεγαλύτερο σκορ (και το χειρότερο για την αντίπαλη πλευρά) σημειώθηκε στις 11 Απριλίου του 2001, όταν η Αυστραλία κατατρόπωσε την Αμερικανική Σαμόα με 31-0.

3.  Η φιλοξενούσα χώρα της φετινής διοργάνωσης έχει και τις περισσότερες νίκες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1930 –εκτός από το 1942 και 1946. Μόλις οκτώ ομάδες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την κορυφή, με τη Βραζιλία (φετινή διοργανώτρια χώρα) να έχει πέντε νίκες στο ιστορικό της, η Ιταλία τέσσερις, η Γερμανία τρεις, η Αργεντινή και η Ουρουγουάη δύο και από μία η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

4. Το στάδιο με τους περισσότερους φιλάθλους

Το μεγαλύτερο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε ένα μόλις αγώνα κατέχει το στάδιο Μαρακανά στη Βραζιλία, όταν το 1950 φιλοξένησε 173.850 θεατές.
Το νέο στάδιο, παρότι είναι το μεγαλύτερο της χώρας, πλέον είναι χωρητικότητας 73.531 ατόμων.

5. Έπαιξε μόνο για 1 λεπτό, αλλά καλείται "πρωταθλητής"

Ο Αργεντινός MarceloTrobbiani κατέχει το ρεκόρ της συντομότερης "καριέρας" σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όλων των εποχών, όταν το 1986 έκανε την πρώτη (και τελευταία) εμφάνισή του στο 89ο λεπτό του αγώνα… και στέφθηκε πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

6. Ο θρύλος που δεν έπαιξε ούτε για ένα λεπτό σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο παίκτης-θρύλος της ManchesterUnited, RyanGiggs, δεν έπαιξε ποτέ σε κάποιο FIFAWorldCup, παρά την 24χρονη καριέρα του στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε 13 πρωταθλήματα και δύο UEFAChampionsLeague.

7. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η 77η χώρα που συμμετέχει

Από το 1930 έχουν συμμετάσχει 76 χώρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα είναι η 77η στη λίστα.

8. Ο παίκτης που σκόραρε τα περισσότερα γκολ

Ο μαροκινής καταγωγής Just Fontaine έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου, με 13 γκολ σε έξι αγώνες για την ομάδα της Γαλλίας το 1958.

9. Οι προπονητές είναι από 27 έως 71 ετών

Στα 71 του χρόνια ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν ο γηραιότερος προπονητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, όταν οδήγησε την εθνική ομάδα της Ελλάδας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010.
Ο νεότερος ήταν ο προπονητής της Αργεντινής, JuanJoseTramutola, ο οποίος ήταν μόλις 27 ετών στους αγώνες του 1930.

10. Έχουν υπάρξει δύο τρόπαια για το παγκόσμιο κύπελλο

Το CoupeJulesRimet χρησιμοποιήθηκε από το 1930 έως το 1970, ενώ αυτό που υπάρχει μέχρι και τις μέρες μας ονομάζεται απλά FIFAWorldCupTrophy.
Η παρούσα εκδοχή ζυγίζει 6,350 κιλά, από τα οποία σχεδόν τα 5 είναι χρυσός 18 καρατίων.

11. Το 2006 υψώθηκαν οι περισσότερες κόκκινες κάρτες

Οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες εισήχθησαν στο Μεξικό το 1970, όμως μέχρι το 1974 δεν είχε πάρει κανείς καμία. Εκείνη τη χρονιά ο Carlos Caszely, από την ομάδα της Χιλής, ήταν ο πρώτος αθλητής που πήρε κόκκινη κάρτα σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο 67ο λεπτό του αγώνα με τη Δυτική Γερμανία.
Το ρεκόρ των περισσότερων κόκκινων καρτών σημειώθηκε το 2006, όταν οι διαιτητές σήκωσαν το χέρι τους 28 φορές! Την ίδια χρονιά οι κίτρινες κάρτες έφτασαν τις 345.

12. Η Αγγλία δεν τα έχει πάει και τόσο καλά

Το 1966 ήταν η πρώτη και τελευταία –μέχρι στιγμής- φορά που η Αγγλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

13. Το όνομα της φετινής μασκότ είναι "Fuleco"

Η μασκότ έχει το δικό της website (http://en.mascot.fifa.com/) και το μπλε χρώμα στο κέλυφος του αρμαντίλο αναπαριστά τη γονιμότητα, τα τοπία, τον ουρανό και τα νερά της Βραζιλίας.

14. Ο Πελέ είναι ο νεότερος σκόρερ όλων των εποχών

Στα 42 του χρόνια, ο Roger Milla ήταν ο γηραιότερος παίκτης σε παγκόσμιο κύπελλο (1944).
Ο Πελέ είναι ο νεότερος σκόρερ όλων των εποχών. Έβαλε γκολ στον αγώνα με την Ουαλία, στη Σουηδία το 1958, σε ηλικία 17 ετών και 239 ημερών.

15. Οι περισσότεροι φίλαθλοι –συνολικά- ήταν στις ΗΠΑ

Το 1994 στις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο παρακολούθησαν από κοντά 3.587.538 θεατές. Στον τελικό μεταξύ Βραζιλίας-Ιταλίας παρευρέθησαν 94.164 θεατές.
news.gr
Τα σύννεφα που λάμπουν στο νυχτερινό ουρανό, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 1885 στις πολικές περιοχές, με τα τελευταία χρόνια να αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό και να γίνονται ολοένα φωτεινότερα.
Σχηματίζονται δεκάδες χιλιόμετρα πάνω από τα κοινά σύννεφα σε υψόμετρο 80 χιλιομέτρων περίπου και σε γοητεύουν με το αργυρόχρωμο μπλε χρώμα που διαθέτουν. Τα noctilucent (που σημαίνει «νύχτα που λάμπει») λόγω του μεγάλου ύψους γίνονται αντιληπτά όταν ο ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα, φωτίζοντας τις νυχτερινές ώρες τον ουρανό.
Αποτελούνται από μικροσκοπικά κρύσταλλα πάγου και εμφανίζονται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιοχές του Βόρειου Ημισφαίριου.
Η NASA εντόπισε τα πρώτα φωτεινά σύννεφα του 2014 στις 24 Μαΐου πάνω από τον Αρκτικό κύκλο, ενώ στις αρχές Ιουνίου o ουρανός στο Bangor της Βόρειας Ιρλανδίας φωτίστηκε από ασημί-μπλε σύννεφα.
Η συμπεριφορά τους εξακολουθεί μέχρι σήμερα να προκαλεί ερωτηματικά, ενώ η συχνότητα τους φαίνεται να σχετίζεται με τη δραστηριότητα του ήλιου.
Όταν ο ήλιος είναι «ήσυχος» εκπέμπει λιγότερη υπεριώδη ακτινοβολία με αποτέλεσμα να υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα νερού για να σχηματιστούν τα σύννεφα, ενώ παράλληλα κρατάει τις θερμοκρασίες πολύ υψηλές για τη δημιουργία των παγωμένων κρυστάλλων.
Το τεράστιο κόκκινο σύννεφο που κάλυψε την περιοχή Isik Kol στο Κιργιστάν στις 21 Απριλίου του 2014, άφησε σαστισμένους τους κάτοικους, και τους ερευνητές διχασμένους να αποδίδουν το φαινόμενο στα noctilucent σύννεφα, προσθέτοντας επιπλέον μυστήριο στην ύπαρξη τους.
Οι αναφορές των τυχερών που έχουν εντοπίσει τα φωτεινά σύννεφα μόνο κολακευτικές θα μπορούσαν να είναι.
«Η ανατολή του ήλιου σήμερα το πρωί πάνω από το Λονδίνο τονίστηκε από ένα ασυνήθιστο χρώμα. Αυτή είναι η πρώτη πραγματικά ζωντανή ηλεκτρική μπλε οθόνη για μένα φέτος».
Αν μετά τη δύση, όταν ο ήλιος βυθίζεται, αντικρύσετε μπλε και άσπρους έλικες να ξεδιπλώνονται στον ουρανό, πολύ πιθανό να έχετε εντοπίσει και απολαύσει το πρώτο σας φωτεινό σύννεφο.
echoes.gr
Ο Jason είναι χαρακτηριστική μορφή των ταινιών τρόμου και όλοι οι λάτρεις τουλάχιστον του συγκεκριμένου είδους σινεμά τον γνωρίζουν απ’ έξω και ανακατωτά. Ή μήπως όχι;
Η «Παρασκευή και 13» που έχει στοιχειώσει πολλών τα βράδια έχει 12 σίκουελ. Η πρώτη ταινία γυρίστηκε το 1980 και η τελευταία το 2009.
Σε όλα αυτά τα «επεισόδια», 13 ηθοποιοί διαφορετικοί ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον Jason. Άλλοι σε παιδική ηλικία, άλλοι ως οι κασκαντέρ του και άλλοι ως η φονική μηχανή που όλοι γνωρίζουμε. Plus info: ο Dan Bradley είχε επιλεχθεί ως ο Jason για το Παρασκευή και 13 μέρος 6ο αλλά μετά από δύο μέρες γυρισμάτων αντικαταστάθηκε από τον C. J. Graham.
Η πρώτη και η δεύτερη ταινία λαμβάνουν όντως χώρα την Παρασκευή και 13. Οι υπόλοιπες διαδραματίζονται το Σάββατο και 14, Κυριακή και 15 κ.λπ
Η μαμά του Jason (Pamela Voorhees) έπαιξε μόνο στην πρώτη ταινία γιατί ήθελε να αγοράσει ένα ….αυτοκίνητο. Έτσι ήταν η συμφωνία της ήδη γνωστής τότε ηθοποιού και δημοσιογράφου, Betsy Palmer.
Η Betsy Palmer μάλιστα εργάστηκε μόλις 10 μέρες και το …μεροκάματό της ήταν 1000 δολάρια.
Ο πατέρας του Jason o Mr. Voorhees, λέγεται Elias και υποτίθεται ότι θα εμφανιζόταν σε μία από τις τελικές σκηνές της 6ης ταινίας αλλά τον έκοψαν.
Ο ηθοποιός Kane Hodder έχει παίξει στην καριέρα του το Jason, τον Freddy Krueger και το θύμα του Jason.
Ο Jason προτιμούσε τις ξανθές. Εννιά στο σύνολο έχουν γλιτώσει από τη μανία του λόγω…χρώματος μάλλον.
Το αρχικό όνομα του  Jason ήταν Josh, αλλά το άλλαξαν γιατί το δεύτερο δεν ταίριαζε σε δολοφόνο.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Friday the 13th: A New Beginning (1985), Danny Steinmann από το 1973 εργαζόταν σε ταινίες του…ενήλικου σινεμά.
Αρκετοί ηθοποιοί αγνοούσαν ότι είχαν επιλεχθεί για να συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα σίκουελ. Μετά την 3η ταινία, η παραγωγή χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα ως τίτλους.
Κάποιος κριτικός όταν είδε την πρώτη ταινία εκνευρίστηκε τόσο πολύ με το ρόλο της μητέρας του Jason, που υποδύθηκε η Betsy Palmer, που δημοσίευσε τη διεύθυνση της ηθοποιού στο περιοδικό του και προέτρεπε τον κόσμο να της στείλει γράμματα διαμαρτυρίας. Είχε δημοσιεύσει όμως λάθος διεύθυνση.
Τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας διήρκησαν 28 ημέρες. To budget της ταινίας υπολογίζεται στα 550.000 δολάρια και τα κέρδη μόνο στις ΗΠΑ έφτασαν στα 37.465.200 δολάρια..
clickatlife.gr
Ακόμα και έτσι όμως τον αγαπάτε και καλά κάνετε, γιατί εκεί φαίνεται η πραγματική αγάπη. Όταν δε μυρίζει ο άλλος ροδόσταμο. Και αφού λύσαμε το θέμα «ροδόσταμο» παραμένουν κάποιες ενοχλητικές συνήθειες που σας απογοητεύουν και εκνευρίζουν κάθε φορά που συμβαίνουν, αλλά δεν είναι και λόγοι να χαλάσετε τη σχέση σας.
Διαβάστε παρακάτω 4 ενοχλητικές συνήθειες των αντρών-πέρα από το Μουντιάλ- και πως να τις αντιμετωπίσετε, χωρίς να χυθεί αίμα και να συνεχίσει η ζωή να κυλά ομαλά.

Στέλνει μηνύματα, ενώ έχετε βγει ραντεβού
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι μεν ενοχλητική, είναι μεν ελαφρώς αγενής, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας βαριέται, γι’ αυτό και αποφασίζει να ασχοληθεί με το κινητό του. Δεν είναι πάντα εύκολο να δραπετεύσουμε από τα επαγγελματικά τηλέφωνα ούτε και να μην απαντήσουμε στο επείγον μήνυμα ενός φίλου. Πριν κάνετε σκηνή, δηλώστε ευγενικά τη δυσαρέσκειά σας, εκδηλώστε την ανάγκη σας και τη σημασία για το καλό της σχέσης σας να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας και να είστε σίγουρες πως θα καταλάβει. Μην περιμένετε να καταλάβει ότι σας ενοχλεί, αν δεν του το πείτε εσείς πρώτα.

«Ό,τι θες εσύ, αγάπη μου»
Οι άντρες δεν αναλώνονται σε λεπτομέρειες που ταλαιπωρούν συχνά τις γυναίκες. Όταν ρωτάτε τη γνώμη του για την βραδινή σας έξοδο και η απάντησή του είναι «δεν έχω πρόβλημα» και «όπου θες εσύ», μην το πάρετε στραβά. Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν τον νοιάζει και ότι περισσότερη σημασία έχει γι’ αυτόν να είστε μαζί, παρά το που θα είστε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι εκνευριστική αυτή η απουσία θέλησης και βούλησης. Εάν λοιπόν καταλήγετε να παίρνετε εσείς όλες τις αποφάσεις, βοηθήστε τον να καταλάβει, ότι η γνώμη του μετράει για εσάς και ότι είστε δυο ισότιμα μέλη σε αυτή τη σχέση που και οι δυο έχουν ρόλους, υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Δεν πολυμιλάει μετά τη δουλειά
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν πολυμιλάει μετά τη δουλειά. Όταν εκείνος  ή εσείς η ίδια επιστρέφετε μετά από 10 ώρες κούρασης και άγχους, είναι λογικό να αποζητάτε λίγο χρόνο για αποσυμφόρηση, μέχρι να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά με τον έξω κόσμο.
Εάν εσείς γυρίζετε νωρίτερα από τη δουλειά σας και έχετε το χρόνο σας να χαλαρώσετε, δώστε και σε εκείνον το χρόνο να βρει τον εαυτό του, πριν τον κατακλύσετε με τα νέα της ημέρας και τις απορίες σας για τα καλοκαιρινά σας πλάνα. Σεβαστείτε το χώρο και το χρόνο του άλλου όπως σέβεται κι εκείνος τον δικό σας.

Εκνευρίζεται όταν αργείτε να ετοιμαστείτε
Πολλοί άντρες το παθαίνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αργείτε πάντα (κάποιες φορές ομολογουμένως έχουν δίκιο…) αλλά ότι εκείνος ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Επειδή όμως ποτέ δεν θα συντονιστείτε και ποτέ δεν θα καταφέρετε να ετοιμαστείτε πιο γρήγορα από εκείνον, φροντίστε να του βρείτε με κάτι να ασχοληθεί όσο εσείς ακόμα ψάχνετε παπούτσια ή ακόμα βάλτε τον να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο όσο εσείς βάζετε το μακιγιάζ σας.
Υπάρχει πάρα πολύ νερό βαθιά κάτω από τα πόδια μας, αν και όχι στις γνώριμες μορφές του (υγρό νερό, πάγος, υδρατμοί), αλλά το θέμα είναι πώς το φτάνει κανείς.
Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στα βάθη της Γης, στο στρώμα του μανδύα που βρίσκεται ανάμεσα στον φλοιό και στον πυρήνα, υπάρχουν τεράστια αποθέματα νερού, πιθανώς τριπλάσια από τον συνολικό όγκο νερού που διαθέτουν όλοι μαζί οι ωκεανοί στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Αυτό το «ρεζερβουάρ» του νερού, που φαίνεται διαχρονικά σταθερό, βρίσκεται σε βάθος έως 700 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια, στην ενδιάμεση ζώνη ανάμεσα στον ανώτερο και στον κατώτερο μανδύα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή γεωφυσικής Στίβεν Τζέικομπσεν του Τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το "New Scientist", εκτιμούν ότι το νερό βρίσκεται "κλειδωμένο" (μοριακά παγιδευμένο) μέσα σε γαλαζωπά πετρώματα, τους ρινγκουδίτες. Πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο πέτρωμα με κρυσταλλική δομή, που σχηματίζεται από ολιβίνη κάτω από πολύ υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες.
Η ύπαρξη τόσο μεγάλων ποσοτήτων υπόγειου νερού, ρίχνει πιθανώς νέο φως στον αέναο υδρολογικό κύκλο της Γης, στην προέλευση των θαλασσών και στο γιατί οι ωκεανοί έχουν λίγο-πολύ διατηρήσει το μέγεθός τους εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Μερικοί γεωλόγοι πιστεύουν ότι το νερό έφτασε στη Γη εξ ουρανού, από παγωμένους κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας. Όμως η νέα ανακάλυψη ενισχύει μια εναλλακτική πιθανότητα, να "αναδύθηκαν" σταδιακά οι ωκεανοί από τα έγκατα της πρώιμης Γης, χάρη και στη συνεχή ανακύκλωση των τεκτονικών πλακών. "Οι ενδείξεις είναι καλές ότι το νερό της Γης προήλθε από το εσωτερικό της", δήλωσε ο Τζέικομπσεν.
Οι Αμερικανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν πάνω από 2.000 σεισμογράφους για να μελετήσουν τα σεισμικά κύματα που γέννησαν πάνω από 500 σεισμοί στις ΗΠΑ. Αυτά τα κύματα διαπερνούν το εσωτερικό του πλανήτη μας (ακόμη και τον πυρήνα) και έτσι αποτελούν στην ουσία τον καλύτερο τρόπο που διαθέτουν οι γεωλόγοι για να "ακτινογραφούν" -αν και έμμεσα- τι συμβαίνει στα έγκατα της Γης.
Μετρώντας την ταχύτητα διάδοσης των υπόγειων σεισμικών κυμάτων σε διαφορετικά βάθη, οι επιστήμονες συμπέραναν την πυκνότητα και συνεπώς το είδος των πετρωμάτων που τα κύματα διέσχιζαν. Το καλά κρυμμένο νερό αποκαλύφτηκε, επειδή λόγω της παρουσίας του τα σεισμικά κύματα επιβραδύνθηκαν στο αντίστοιχο γεωλογικό στρώμα (ένα σεισμικό κύμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαπεράσει ένα ένυδρο πέτρωμα από ό,τι ένα άνυδρο).
Οι σεισμικές αυτές παρατηρήσεις συμπληρώθηκαν από πειράματα στο εργαστήριο, από τα οποία οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ένυδροι ρινγκουδίτες σε βάθη της τάξης των 700 χλμ. είναι σαν «σφουγγάρια» που, υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία, λιώνουν σταδιακά και έτσι «ζουλάνε» το νερό που έχουν προηγουμένως απορροφήσει, ωθώντας το έξω από το πέτρωμα. ?"Είναι ένα πέτρωμα με νερό μέσα και γύρω του, σχεδόν σαν να ιδρώνει", είπε χαρακτηριστικά ο Τζέικομπσον.
Αν και η μελέτη των σεισμικών κυμάτων από τον αμερικανό επιστήμονα αφορά το υπέδαφος μόνο των ΗΠΑ, πιστεύει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη και ήδη σκοπεύει να επεκτείνει τη σεισμική μελέτη του σε άλλες χώρες επίσης. Όπως είπε, «θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό το βαθύ απόθεμα νερού. Αν δεν βρισκόταν εκεί, θα ήταν στην επιφάνεια της Γης και τότε μόνο οι κορυφές των βουνών θα βρίσκονταν πάνω από το νερό».
news.gr
Ο «μετροσέξουαλ» πέθανε, ζήτω ο «σπορνοσέξουαλ». Τουλάχιστον, αν λάβουμε υπόψη μας τη βρετανική εφημερίδα Telegraph και τον εισηγητή του όρου «μετροσέξουαλ», ο οποίος παρουσιάζει ένα προφίλ του σύγχρονου άνδρα: εκείνου που είναι εμμονικός με τα selfie, τα σπορ και το πορνό.

Στο Ντον Τζον, ο ήρωας της ταινίας δεν μπορεί να απολαύσει το σεξ γιατί λατρεύει το πορνό. Επιπλέον αρέσκεται να κοιτάζει το καλογυμνασμένο σώμα του στον καθρέφτη. Εάν τα πήγαινε και καλύτερα με τη νέα τεχνολογία μάλλον θα αποτελούσε την επιτομή του όρου που χρησιμοποιεί η Telegraph.

Σύμφωνα με την Μαρκ Σίμπσον που πριν από 20 χρόνια εισήγαγε τον όρο «μετροσέξουαλ», αντίθετα από τους «μετροσέξουαλ» ο «σπορνοσέξουαλ» δεν έχει ως αξεσουάρ το τσαντάκι με τα καλλυντικά και τις κρέμες, αλλά το ίδιο του το σώμα -το οποίο ο Σίμπσον χαρακτηρίζει ως «το υπέρτατο αξεσουάρ».

«Στην πραγματικότητα χρειάζεται ένας νέος όρος για να τους περιγράψει -αυτούς τους φουσκωτούς απογόνους των διαφημιστικών γευμάτων των Ρονάλντο και Μπέκαμ- ο οποίος να αποδίδει τη συνεύρεση των σπορ με το πορνό, ενώ ο κ. Αρμάνι τραβά φωτογραφίες» είπε, εισάγοντας τον νέο όρο.

Κι ενώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και το γυμνό στέρνο του σε τηλεοράσεις και διαφημίσεις είχε χαρακτηριστεί ως παράδειγμα «μετροσέξουαλ», ο βρετανός σταρ Νταν Οσμπορν και οι selfie που τραβά στο μπάνιο του αποτελούν δείγμα «σπορνοσέξουαλ».

«Αντίθετα με τις παλιές «μετροσέξουαλ» διαφημίσεις του Μπέκαμ, στις οποίες τα χαρακτηριστικά ενισχύονταν με τεχνητούς τρόπους, οι σημερινοί «σπορνοσέξουαλ» έχουν κάνει photoshop στον εαυτό τους στην πραγματική ζωή» τονίζει ο Μαρκ Σίμπσον.

Ψυχοθεραπευτής του Μανχάταν δήλωσε στο New York Daily News: «Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν ο «σπορνοσέξουαλ» είναι προϊόν μιας εμμονικής κουλτούρας με το σώμα που εξιδανικεύει τα σπορ ή μία σπασμωδική κίνηση ενάντια σε έναν ολοένα και πιο ισότιμο πολιτισμό με λιγότερο έντονα καθορισμένους τους ρόλους μεταξύ των φύλων».
tanea.gr
Πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών USB Apple 5W ανακοίνωσε η Apple. Πρόκειται για χιλιάδες γνήσιους φορτιστές που δίνονταν και στην Ελλάδα μαζί με τα τηλέφωνα από το 2009 μέχρι και το 2012!
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο τροφοδοτικό μπορεί να παρουσιάζει σε σπάνιες περιπτώσεις υπερθέρμανση και να αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας. Ο συγκεκριμένος φορτιστής συνόδευε όλα τα μοντέλα iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4s που εστάλησαν την περίοδο Οκτωβρίου 2009 έως Σεπτεμβρίου 2012 σε μία σειρά χωρών σε όλο τον κόσμο (περιλαμβανομένης της Ελλάδας).
Όπως τονίζεται, η ασφάλεια των πελατών αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα της Apple και έχουμε λάβει εθελοντικά την απόφαση ανταλλαγής κάθε προβληματικού τροφοδοτικού με ένα καινούριο, επανασχεδιασμένο τροφοδοτικό, χωρίς χρέωση. Συνιστούμε στους πελάτες μας να ανταλλάξουν οποιοδήποτε προβληματικό τροφοδοτικό με ένα καινούριο το συντομότερο δυνατό.
Επισημαίνεται ότι άλλα τροφοδοτικά USB Apple 5W δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όσον αφορά στη διαδικασία ανταλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πάει το προβληματικό τροφοδοτικό σε ένα συνεργαζόμενο εξουσιοδοτημένο κέντρο service της Apple. Από τις 18 Ιουνίου 2014, θα συμμετέχουν επίσης οι συνεργάτες παροχής ασύρματων υπηρεσιών. Ο χρήστης πρέπει να έχει το iPhone μαζί του, καθώς θα χρειαστεί επαλήθευση του σειριακού αριθμού του iPhone ως μέρος της διαδικασίας ανταλλαγής.
Δείτε αναλυτικά
news.gr
Σε κανονικά «ψηφιακά πορτοφόλια» μετατρέπονται σταδιακά και στη χώρα μας τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Εως τις αρχές του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς η ευρεία χρήση των «ανέπαφων» συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, η οποία ουσιαστικά θα αλλάξει τον τρόπο των καθημερινών συναλλαγών με τα καταστήματα. Ο καταναλωτής δε θα χρειάζεται πλέον να εχει μαζί του πιστωτικές κάρτες, αφού οι συναλλαγές του θα ολοκληρώνονται με το «διάβασμα» της συσκευής του τηλεφώνου του από τα ειδικά τερματικά.

Ηδη, οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή. Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμής των αγορών μέσω κινητού, έχουν ξεκινήσει η Vodafone και η Alpha Bank, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data, ενώ το προσεχές διάστημα αντίστοιχα πιλοτικά προγράμματα θα «τρέξουν» και οι άλλοι δύο πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosmote πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Eurobank και τη MasterCard, την πιλοτική λειτουργία των αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να συνεργαστεί και η Wind με την Τράπεζα Πειραιώς και τη MasterCard.

Η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, παρότι το ποσοστό διείσδυσης των κινητών τηλεφώνων είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα (1 στα 2 κινητά είναι έξυπνο). Τα smartphones μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν το συντομότερο στη διάθεση της νέας υπηρεσίας.
Πληροφορίες θέλουν τέσσερις τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank) να βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να προχωρήσουν οι ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητού. Οπως επεσήμανε χθες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο γενικός διευθυντής της MasterCard, Αθ. Γεραμάνης, τα δεδομένα αλλάζουν καθώς οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν τους νέους «παίκτες» στον κλάδο των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Τα βασικά μοντέλα που εξετάζονται για την εφαρμογή του ...ψηφιακού πορτοφολιού στη χώρα μας, είναι δύο:
* Η χρησιμοποίηση της κάρτας SIM του smartphone για την διασφάλιση των συναλλαγών.

* Η τεχνολογία εξομοίωσης των καρτών (host card emulation – HCE) όπου τα στοιχεία της κάρτας και των συναλλαγών θα φιλοξενούνται στο cloud, αντί της κάρτας SIM. Πρόκειται για το μοντέλο όπου ουσιαστικά δεν απαιτείται η εμπλοκή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Όμως, οι προδιαγραφές γι' αυτό το μοντέλο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία για τον χρήστη θα είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται είναι μια συσκευή που να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Ήδη, από την MasterCard έχουν πιστοποιηθεί περίπου ογδόντα συσκευές. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης θα αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στο ειδικό τερματικό στα καταστήματα που θα διαθέτουν την απαραίτητη σήμανση, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.

Αυτήν τη στιγμή, το βασικό ζητούμενο όσον αφορά την ελληνική αγορά, είναι ότι η επιλογή του αποκαλούμενου Trusted Service Manager (TSM), δηλαδή του παρόχου εκείνου που θα βρίσκεται μεταξύ της εκδότριας τράπεζας και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και θα διασφαλίζει ότι μία συναλλαγή γίνεται από τον «σωστό» καταναλωτή.

Σε ορισμένες χώρες, ο TSM που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι διαφορετικός από αυτόν των τραπεζών και γενικότερα υπάρχουν διάφορα μοντέλα, τα οποία εξετάζονται αυτή την περίοδο από τις ελληνικές τράπεζες και τις εταιρείες κινητής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχετική έρευνα αγοράς έχει αναλάβει η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Planet, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι 11 εταιρείες (μεταξύ των οποίων ονόματα όπως η Gemalto, η Verifone και η Mastercard) εξεδήλωσαν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία που τελικά θα επιλεγεί. Σημειώνεται, ότι από τον καθορισμό του μοντέλου για τον TSM θα εξαρτηθεί και το πότε τελικά θα ξεκινήσει μαζικά η εμπορική διάθεση των κινητών συναλλαγών. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως απαιτούνται περίπου 12 μήνες από τη στιγμή της επιλογής TSM προκειμένου να είναι διαθέσιμες οι σχετικές υπηρεσίες.

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο στις κινητές πληρωμές, είναι το αποκαλούμενο ψηφιακό ή κινητό πορτοφόλι (mobile wallet). Ουσιαστικά, στις κινητές πληρωμές αυτό που γίνεται είναι ότι οι κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες) «μεταφέρονται"»σε ψηφιακή μορφή στο smartphone. Οι καταναλωτές είναι λογικό ότι δεν θα θέλουν να έχουν διαφορετικές εφαρμογές (apps) για τις κάρτες της κάθε τράπεζας που χρησιμοποιούν, οπότε το ερώτημα είναι ποιος θα ελέγχει την εφαρμογή που θα λειτουργεί ως πορτοφόλι για όλες τις κάρτες του χρήστη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραμάνη, το μοντέλο στο εξωτερικό που δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη αποδοχή, είναι η κάθε τράπεζα να έχει το δικό της κινητό πορτοφόλι, στο οποίο, όμως, να είναι δυνατή η «φόρτωση» και καρτών άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε ο καταναλωτής να είναι αυτός που θα κάνει την επιλογή. Στην τελική μορφή του ...κινητού πορτοφολιού ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να «περάσει» στο κινητό του μία ή περισσότερες χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες ακόμα και από διαφορετικές τράπεζες και θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται και να επιλέγει ποια θα χρησιμοποιήσει μέσω μίας εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη και στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί από αρκετές τράπεζες κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, η χρήση των οποίων κερδίζει διαρκώς έδαφος. Οι κάτοχοί τους μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε περίπου 5.000 σημεία σε όλη τη χώρα με συσκευές (αναγνώστες) για ανέπαφες συναλλαγές, ενώ στόχος είναι τα σημεία να διπλασιαστούν έως το τέλος του χρόνου.
Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν εκδοθεί περίπου 130.000 κάρτες ανέπαφων συναλλαγών και υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους θα φτάσει έως και τις 250.000 μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.​
tanea.gr
Το σημείωμα που έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης στον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο για να του θυμίσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις αναφέρεται στην ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος της διαθεσιμότητας-κινητικότητας για 4.000 υπαλλήλους. Λόγω της απροθυμίας των υπαλλήλων που φοβούνται ότι η ένταξή τους στο πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο βήμα για την απόλυση αλλά και της αδράνειας των δημάρχων και των περιφερειαρχών δίνονται συνεχείς παρατάσεις.
Αρχικά το πρόγραμμα αυτό έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013. Έπειτα η τρόικα έδωσε παράταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014. Έπειτα δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014, για να ακολουθήσει νέα παράταση, μέχρι την 25η Απριλίου. Μετά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές και πάγωσαν όλα, πρωτίστως η ενημέρωση από τις κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις που καλούνται να βεβαιώσουν την οικονομική δυνατότητα των ΟΤΑ που ζητούν να προσληφθούν σ΄ αυτούς οι υπό κινητικότητα υπάλληλοι.
aftodioikisi.gr
Κι όμως, το είδαμε κι αυτό. Ιστοσελίδα υπόσχεται ότι μπορούμε να μάθουμε πότε θα πεθάνουμε και μάλιστα με ακρίβεια δευτερολέπτου.
Η… μακάβρια αυτή υπόσχεση φαίνεται ότι δελεάζει πολλούς καθώς δέχεται καθημερινά χιλιάδες κλικ. Αν, λοιπόν, θέλετε να μάθετε πότε θα… πεθάνετε  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Death Clock.
aftodioikisi.gr
Η τύχη των σχολικών φυλάκων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργού Παιδείας αλλά του υπουργού Εσωτερικών, αφού ανήκουν στο προσωπικό των δήμων. Επειδή, όμως, πρόκειται για εργαζόμενους στα σχολεία ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ήδη πρόταση -όχι δημόσια- για την επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων που δεν μετακινήθηκαν σε άλλη θέση του Δημοσίου μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους. Πιθανολογείται, βασίμως, από κυβερνητικές πηγές ότι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δεν πρόκειται να έχει αντίρρηση, κάθε άλλο. Επομένως, η τελική απόφαση θα ανήκει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη , ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις.
aftodioikisi.gr
Ίσως να μην μπορούσατε να αντισταθείτε και να υποκύψατε μετά τη νυχτερινή σας έξοδο σε ένα one night stand με κάποιον που δεν γνωρίζατε και τόσο καλά… Ωστόσο, σίγουρα, όταν το αποφασίσατε, είτε δεν γνωρίζατε είτε δεν λάβατε σοβαρά υπόψη σας τους κρυφούς κινδύνους.
Δείτε τα συμπτώματα των πιο κοινών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, προκειμένου να λάβετε τα μέτρα σας το δυνατόν συντομότερα:
Γονόρροια: Μεταδίδεται κατά το σεξ χωρίς προφυλάξεις και προκαλείται από το μικρόβιο γονόκοκκος.
Συμπτώματα: Όταν υπάρχουν συμπτώματα αυτά είναι πόνος και κάψιμο κατά την ούρηση, δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις, επώδυνη συνουσία και συχνουρία.
Χλαμύδια: Προκαλείται από τα βακτήρια clamydia trachomatis.
Συμπτώματα: Αν υπάρξουν συμπτώματα θα φανούν στο σύντροφό σας. Συχνουρία και δυσουρία, πόνος κατά την επαφή, κνησμός, έκκριση υγρών από το πέος, είναι συνήθη συμπτώματα.
HPV: Προσβάλλει κυρίως τον τράχηλο της μήτρας, τον κόλπο και το αιδοίο.
Συμπτώματα: Υπάρχουν περισσότερες από 100 παραλλαγές του ιού των κονδυλωμάτων, που μπορούν να προκαλέσουν γεννητικές ή μη ανωμαλίες.
Σύφιλη: Προκαλείται από το βακτήριο Treponema Pallidum και προσβάλλει την επιδερμίδα, τους ιστούς, τον εγκέφαλο και τα νεύρα προκαλώντας ακόμη και παράλυση ή θάνατο.
Συμπτώματα: Τα βασικά είναι εμφάνιση πληγών στο αιδοίο, τον κόλπο, τον τράχηλο, το στόμα και σε όλη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνος στη σπονδυλική στήλη, πυρετός, πονοκέφαλοι, ανορεξία, καρδιοπάθειες και ναυτία.
Έρπης γεννητικών οργάνων: Προκαλείται από τον ιό HSV τύπου 1 και 2.
Συμπτώματα: Πυρετός, δυσουρία, αίσθημα καύσου, φυσαλίδες και έλκη στα γεννητικά όργανα και διόγκωση των λεμφαδένων, είναι από τα πιο συνήθη σημάδια.
Τριχομονάδες: Οφείλεται σε ένα παράσιτο, την τριχομονάδα (trichomonas vaginalis), που προσβάλλει άνδρες και γυναίκες (στην ουρήθρα και στον κόλπο αντίστοιχα) έπειτα από σεξουαλική επαφή.
Συμπτώματα: Στις γυναίκες 5-28 ημέρες μετά τη μόλυνση παρατηρείται δύσοσμη κολπική έκκριση, κιτρινοπράσινου χρώματος, συχνά αφρώδης, που συνοδεύεται από ερυθρότητα, φαγούρα και μερικές φορές ήπιο πόνο.
Βακτηριδιακή κολπίτιδα: Συχνά προκαλείται από βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.
Συμπτώματα: Δύσοσμες, λεπτόρρευστες, λευκοκίτρινες κολπικές εκκρίσεις, έντονος κνησμός ή αίσθημα καύσου είναι τα βασικά σημάδια με τα οποία εκδηλώται.
AIDS: Η λοίμωξη από τον ιό HIV μπορεί να παραμείνει ουσιαστικά αδιάγνωστη για αρκετά χρόνια μέχρι την εκδήλωση του AIDS. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το άτομο είναι φορέας του ιού και μπορεί να τον μεταδώσει, συχνά όμως δεν έχει καμιά κλινική εκδήλωση.
Ηπατίτιδες Β ή C: Μεταδίδονται με το αίμα και τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό. Έχουν διαφορετικά συμπτώματα και εξέλιξη.
Πηγή: onmed.gr
Είναι τα «σμαράγδια» που βρίσκονται διάσπαρτα στα ελληνικά πελάγη.
Τα νησιά αποτελούν κύριο μορφολογικό χαρακτηριστικό του ελληνικού χώρου αλλά και τμήμα του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας μας. Όλοι τα γνωρίζουμε, πολλά από αυτά τα έχουμε επισκεφτεί και αμέτρητες φορές έχουμε αναφέρει τα ονόματά τους.
Γνωρίζουμε όμως από που πήραν το όνομά τους;
Μυθικοί ήρωες, αρχαίοι θεοί και βασιλιάδες αλλά και γεωλογικά χαρακτηριστικά αποτέλεσαν έμπνευση για την ονομασία πολλών ελληνικών νησιών.
Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα, ονομάστηκε έτσι από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Η ονομασία Σαντορίνη οφείλεται στους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους, οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η οποία υπήρχε στο νησί.
Η Μύκονος «βαπτίστηκε» έτσι από τον επώνυμο ήρωα Μύκονο, απόγονο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου, γιου του Απόλλωνος και της νύμφης Ροιούς, κόρης του Διονύσου.
Η Κέρκυρα ήταν νύμφη, κόρη του ποταμού Ασώπου. Ο Ποσειδώνας αγάπησε την όμορφη νέα, την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της.
Η Ρόδος, σύμφωνα με τους μελετητές, ονομάστηκε έτσι από το ομώνυμο λουλούδι, ιερό στον θεό Ήλιο. Για τον λόγο αυτό και τα νομίσματα του νησιού παρίσταναν από τη μία πλευρά το κεφάλι του Ήλιου και από την άλλη το Ρόδον.
Για την Ικαρία υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση του ονόματός της. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ονομάστηκε έτσι από τον μύθο θρυλικού Ικάρου, ο οποίος με τον θάνατό του έδωσε το όνομά του στο Ικάριο πέλαγος.
Η Σκύρος οφείλει το όνομά της στο άγριο πετρώδες έδαφός της. «Σκίρον» ή «σκύρον» σημαίνει «συντρίμμια πέτρας».
Το όνομα της Σκιάθου λέγεται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», μια και το νησί βρίσκεται γεωγραφικά στη σκιά του Αγίου Όρους.
Για τη Νάξο υπάρχουν δύο βασικές θεωρίες. Είτε ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Νάξου, ηγεμόνα των πρώτων αποίκων του νησιού, ή το όνομα της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «νάξαι», που σημαίνει «θύσαι», λόγω των πολλών θυσιών που γίνονταν εκεί προς τιμή των θεών.
Και για την Φολέγανδρο υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη το όνομα προέρχεται από την φοινικική λέξη phelekgundari («helekgundari») που σημαίνει «πετρώδης γη». Κατά τη δεύτερη εκδοχή το νησί πήρε το όνομά του από τον πρώτο του μυθολογικό οικιστή, τον Φολέγανδρο, γιο του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.
Για την Λήμνο, η επικρατέστερη εκδοχή (από όσες υπάρχουν) είναι ότι οφείλει την ονομασία της στις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ληίς» (που σημαίνει κοπάδι) + «μήλο» (που σημαίνει πρόβατο), δηλαδή νήσος κοπαδιών αιγοπροβάτων.
Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες που φύλαγαν τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων στον κήπο των θεών και σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη νύμφη αυτή πήρε το όνομά του και το νησί.
Τα Κύθηρα άλλαξαν όνομα πολλές φορές, αφού οι κατά καιρούς ηγεμόνες του νησιού του έδιναν διάφορα ονόματα. Η ονομασία «Κύθηρα» δόθηκε από την Αφροδίτη, την προστάτιδα του νησιού κατά την αρχαιότητα, που εκεί την έλεγαν Κυθήρια ή Κυθέρεια, από το ρήμα «κεύθω», το οποίο σημαίνει «κρύπτω τον έρωτα στην κοιλία».
Η Σύρος ονομάστηκε έτσι από τους πρώτους κατοίκους της, τους Φοίνικες. Το όνομά της προέρχεται είτε από τη λέξη «ουσύρα» που σημαίνει ευτυχής, είτε από το «συρ» που σημαίνει βράχος.
Το νησί της Λέρου είναι σχεδόν επίπεδο, με το υψηλότερο σημείο του να βρίσκεται στα 320 μέτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάστηκε έτσι, από την αρχαία ελληνική λέξη «λέρος» που σημαίνει ομαλός, επίπεδος.
Ο Πάρος ήταν ο πρώτος ηγεμόνας των αποίκων του ομώνυμου νησιού, όπως και ο Θάσος για το νησί της Θάσου, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο, ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά όπως και ο Άνδρος για την Άνδρο, ο πρώτος οικιστής του νησιού.
echoes.gr

Η γηραιότερη γάτα του κόσμου, Πόπη, πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, σε ηλικία 24 ετών.
Η γάτα, η οποία είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε ηλικία εν ζωή στον πλανήτη, λάμβανε τις τελευταίες μέρες αντιβίωση, μετά από κάποια μόλυνση που έπαθε μέσω του νερού, ενώ φαινόταν πλέον να έχει χάσει τις δυνάμεις της.

GUINNESS BOOK OF WORLD RECORDS
Πριν περίπου ένα μήνα, οι ιδιοκτήτες της δήλωναν ότι μυστικό της μακροζωίας της ήταν το γεγονός ότι κινούταν συνεχώς, ενώ έτρωγε κεμπάπ, ψάρι αλλά και fast-food.

Η Πόπη τελικά δεν κατάφερε να γίνει η γηραιότερη γάτα όλων των εποχών, ρεκόρ το οποίο κατέχει μία γάτα από το Όστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ, καθώς έζησε 38 χρόνια και 3 ημέρες, πριν αποβιώσει το 2005.
naftemporiki.gr

Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, μια παρωδία θρησκείας, δεν πρόκειται να αναγνωριστεί στην Αυστρία, ανακοίνωσαν οι θρησκευτικές αρχές της χώρας.
Η Υπηρεσία Θρησκειών έκρινε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει ως θρησκεία τη λατρεία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για ένα κίνημα που σατιρίζει τις καθιερωμένες θρησκείες και ιδίως τον Δημιουργισμό.
Οι περίπου 450 Αυστριακοί πιστοί της Ιπτάμενης Μακαρονοτερατοθρησκείας, που αυτοαποκαλούνται «Πασταφαριστές», είχαν ζητήσει το σαφή διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος στην Αυστρία.
Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της υπηρεσίας αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον Νίκο Αλμ,  φιλελεύθερο πασταφαριστή βουλευτή ο οποίος το 2011 απέκτησε το δικαίωμα να εμφανίζεται στη φωτογραφία του διπλώματος οδήγησής του στεφανωμένος με ένα σουρωτήρι για μακαρόνια.
Η σατιρική θρησκεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005 ως κίνημα κατά της διδασκαλίας στα σχολεία του Ευφυούς Σχεδιασμού ή Δημιουργισμού, θρησκευτικής δοξασίας η οποία αντιστρατεύεται τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών του Δαρβίνου.
naftemporiki.gr
H δημόσια τηλεόραση θα δείξει όλα τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με την τελετή έναρξης, αρχής γενομένης από τις 22:00 της Πέμπτης, με το άνοιγμα της αυλαίας με επίσημη καλεσμένη τη Τζένιφερ Λόπεζ, ενώ στις 23:00 ξεκινά η αγωνιστική δράση με τον αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία.
Από τη δεύτερη ημέρα του Μουντιάλ και έπειτα, στη Βραζιλία θα διεξάγονται από ένας μέχρι και τέσσερις αγώνες (τις ημέρες της τρίτης αγωνιστικής καθενός από τους οκτώ ομίλους).
Η ΝΕΡΙΤ και το αμιγώς αθλητικό κανάλι ΝΕΡΙΤ Sports θα δείξουν όλους τους αγώνες, ενώ η πλειονότητά τους θα είναι διαθέσιμη και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας, ΝΕΡΙΤ HD.
Στις 2, 3, 6 και 7 Ιουλίου δε θα υπάρχουν αγώνες, αλλά η ΝΕΡΙΤ θα προβάλει την καθημερινή εκπομπή "Ώρα Μουντιάλ", ενώ πριν από τους αγώνες της εθνικής Ελλάδος θα υπάρχει ωριαίο pre-game show, όπως και αντίστοιχης διάρκειας post-game show μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων.


Αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου:


ΠΕΜΠΤΗ 12 IOYNIOY
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
18:00 ΜΕΞΙΚΟ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 - 00:00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΧΙΛΗ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
04:00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΙΑΠΩΝΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
18:00 – 19:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 – 21:00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 22:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
22:00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 – 03:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
19:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΓΑΛΛΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
22:00 ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΟΣΝΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΓΚΑΝΑ - ΗΠΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΑΛΓΕΡΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΧΙΛΗ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΑΓΓΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
00:00 – 01:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
01:00 – 03:00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
03:00 – 04:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΕΛΒΕΤΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΚΑΝΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
22:00 – 00:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΚΑΝΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΝΙΓΗΡΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΒΕΛΓΙΟ – ΡΩΣΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
22:00 ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 ΗΠΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΧΙΛΗ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST – PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
23:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
19:00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΙΤΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
23:00 ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 ΒΟΣΝΙΑ - ΙΡΑΝ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΝΙΓΗΡΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST – PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ – ΓΑΛΛΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
23:00 ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
19:00 ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)
19:00 – 21:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΓΚΑΝΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST – PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΚΟΡΕΑ – ΒΕΛΓΙΟ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)
23:00 ΑΛΓΕΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ (ΝΕΡΙΤ Sports)

 

Οι διασταυρώσεις σε φάση των 16, προημιτελικά, ημιτελικά, μέχρι τον μεγάλο τελικό:
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
19:00 – 21:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Α: ΠΡΏΤΟΣ 1ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 2ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Β: ΠΡΩΤΟΣ 3ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 – 21:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Γ: ΠΡΩΤΟΣ 2ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 1ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Δ: ΠΡΩΤΟΣ 4ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 3ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
19:00 – 21:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Ε: ΠΡΩΤΟΣ 5ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 6ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ ΣΤ: ΠΡΩΤΟΣ 7ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 8ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 – 21:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Ζ: ΠΡΩΤΟΣ 6ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 5ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 - ΑΓΩΝΑΣ Η: ΠΡΩΤΟΣ 8ου ΟΜΙΛΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ 7ου ΟΜΙΛΟΥ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
19:00 – 21:00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ 1: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Ε - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ 2: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Α - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Β (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
18:00 – 19:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
19:00 – 21:00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ 3: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Ζ - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Η (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
21:00 – 23:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ 4: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Γ - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Δ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 01:30 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ 5: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ 2 - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ 1 (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ 6: ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ 4 - ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ 3 (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:45 – 00:00 ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (ΝΕΡΙΤ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
22:00 – 23:00 PRE GAME (ΝΕΡΙΤ)
23:00 – 01:00 ΤΕΛΙΚΟΣ (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
01:00 – 02:00 POST GAME (ΝΕΡΙΤ)
22:00 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 (ΝΕΡΙΤ).
news.gr
Την προσωρινή λύση της ολιγοήμερης (σ.σ. περίπου μιας εβδομάδας) παράτασης στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου, επέλεξε τελικώς η κυβέρνησης καθώς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο στον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
Συγκεκριμένα, το  υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει την Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.
«Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας ότι υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Λοβέρδου να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 600 από τους 1.136 εργαζόμενους και όχι 500 που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης.
aftodioikisi.gr
Μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη προσφορά στην εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, η οποία φέρει τον τίτλο «Better Together» («Καλύτερα μαζί») έκανε η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ενισχύοντας τον σκοπό με ένα εκατομμύριο στερλίνες

Η ίδια είναι κάτοικος Εδιμβούργου και τόνισε ότι φοβάται το μέλλον μιας ανεξάρτητης Σκωτίας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

H Ρόουλινγκ, όπως αναφέρει ο Guardian είναι εδώ και πολλά χρόνια μία από τις πλέον σημαντικές δωρήτριες του κόμματος των Εργατικών.

Η εκστρατεία Better Together διευθύνεται από τον προσωπικό της φίλο, Αλιστερ Ντάρλινγκ, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας.

Η συγγραφέας έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει κάτι εναντίον των σκωτσέζων, των δυνατοτήτων και των επιτυχιών τους. Απλά, εξήγησε, φοβάται ότι μια ανεξάρτητη Σκωτία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις πιέσεις που αντιμετωπίζει κάθε χώρα σε αυτό τον περίπλοκο αιώνα. 

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και το ερώτημα είναι σαφές: «Should Scotland be an independent country?» (Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα;)
tanea.gr
Τα... χρειάστηκε η Βραζιλία κόντρα στους Κροάτες, στην πρεμιέρα του "δικού της" Μουντιάλ, όμως τελικά κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη 3-1 τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ.
Οι Κροάτες “πάγωσαν” την Αρένα Κορίνθιανς του Σάο Πάουλο στο 11ο λεπτό, όταν ο Όλιτς έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Μαρσέλο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την άθελά του στο τέρμα της Σελεσάο και ανοίγοντας το σκορ για τους Κροάτες.

Οι Βραζιλιάνοι ανέβασαν ταχύτητα και στο 29' έφτασαν στην ισοφάριση με ωραίο σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε αργά και βασανιστικά πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Πλετίκοσα και κατόπιν στα δίχτυα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά το γκολ της Βραζιλίας, μέχρι που στο 69' έγινε η φάση που έμελλε να κρίνει το ματς: Σε διεκδίκηση ανάμεσα στον Λόβρεν και τον Φρεντ στην περιοχή της Κροατίας, ο Ιάπωνας διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι, με τους Κροάτες να διαμαρτύρονται έντονα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Νεϊμάρ, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της Βραζιλίας.

Κατόπιν το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό, με τους παίκτες του Νίκο Κόβατς να παίζουν πιο επιθετικά και να κυνηγούν την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μία αντεπίθεση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσκαρ ξέφυγε από την άμυνα της Κροατίας και με έξυπνο σουτ νίκησε τον Πλετίκοσα, γράφοντας το τελικό 3-1.

Έτσι, η Σελεσάο κατάφερε να μπει με το δεξί στο Μουντιάλ, αν και η απόδοσή της κατά διαστήματα ήταν τέτοια που σίγουρα θα προβληματίσει τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι.
news.gr
Mπανγκόκ
H πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι γνωστή και ως πόλη των Αγγέλων. Είναι μια πόλη των αντιθέσεων. Δίπλα στα χλιδάτα ξενοδοχεία θα δείτε  φτωχογειτονιές. Είναι πυκνοκατοικημένη, αφού μιλάμε για μια πόλη 10.000.000 κατοίκων και όλα κινούνται σε γρήγορους-και εξωτικούς- ρυθμούς.

Τόκιο
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι πολύβουη, σαν ένα μελίσσι 13.000.000 κατοίκων. Είναι μια πόλη που μοιάζει σαν να έχει βγει από το μέλλον. Εδώ θα χορτάσετε μαγικές εικόνες και sushi μέχρι τελικής πτώσης.

Πεκίνο
Η πρωτεύουσα των Κινέζων αυτοκρατόρων φιλοξενεί περίπου 22.000.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σαγκάη. Αρχικά η πόλη λεγόταν "Ζανγκντού" που περιέγραφε την κεντρική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και μετονομάστηκε σε "Μπεϊζίν" που σημαίνει βόρεια πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644).
Σαγκάη
Είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας. Είναι η κινέζικη βερσιόν της Νέας Υόρκης και ο επισκέπτης μένει με το στόμα ανοιχτό.
Φυσικά οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι σε ό,τι αφορά τη διαμονή, είναι μία από τις ακριβότερες κινεζικές πόλεις
Χόνγκ Κόνγκ
Η πόλη είναι πανάκριβη, πολυσύχναστη και πολύ βρώμικη. Παρά τα 156 χρόνια βρετανικής κυριαρχίας, η πόλη είναι εμφανώς κινεζική. Ακολουθώντας την τουριστική οδό Ναθάν μέχρι το τέλος της, αναδύεται το πραγματικό Χόνγκ Κόνγκ γεμάτο κόσμο. Στην αγορά του χρυσόψαρου, οι λάτρεις διαλέγουν τα νέα τους κατοικίδια, ενώ δίπλα οι gourmet τύποι διαλέγουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Και δίπλα, στο dai pai dong, οι χρήστες των chopsticks  καταβροχθίζουν κοτόπουλο και κεμπάπ.
Σιγκαπούρη
Είναι η ακριβότερη χώρα για να ζείς, οπότε πριν έρθετε για διακοπές, πρέπει να έχετε μαζέψει ένα μικρό κομπόδεμα. Πρόκειται  για μια αρκετά ισχυρή οικονομία, μία από τις ονομαζόμενες ασιατικές τίγρεις.

Κουάλα Λουμπούρ
Είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 1.809.699 κάτοικοι. Στο κέντρο της πόλης, συμβαίνουν όλα. Η  σύγχρονη αρχιτεκτονική παντρεύεται με τα περίτεχνα παραδοσιακά κτίρια, τα εκθαμβωτικά μουσουλμανικά τεμένη, τους  βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς.

clickatlife.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!