Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ζόμπι έκαναν την εμφάνισή τους κάτω από τα φρεάτια των πεζοδρομίων στη Νέα Υόρκη, τρομοκρατώντας τους περαστικούς.

Η γνωστή, τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead» που κάνει θραύση στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο της προώθησης της «τρομοκράτησε» τους νεοϋορκέζους. 


Δείτε το βίντεο εδώ
Δεν υπάρχει φανατικός συλλέκτης παλαιών αντικειμένων που να μην αναριγήσει στο άκουσμα της ακόλουθης είδησης.

Σάστισε ένας Αμερικανός ερασιτέχνης τραγουδιστής της σόουλ όταν, επισκεπτόμενος ένα παλαιοδισκοπωλείο, βρέθηκε μπροστά σε μία αναπάντεχη έκπληξη!

Έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, άρχισε να «επεξεργάζεται» ένα δίσκο βινυλίου του Μάρβιν Γκέι, τον οποίο μόλις είχε αγοράσει σε συμφέρουσα τιμή, όταν ξαφνικά είδε να πέφτει μέσα από τη χάρτινη θήκη ένα αντικείμενο που του κίνησε την περιέργεια.

Σκύβοντας να το πιάσει, αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για διαβατήριο. Όχι όμως για οποιοδήποτε διαβατήριο, αλλά για το διαβατήριο του ίδιου του ινδάλματός του, του Μάρβιν Γκέι, με ημερομηνία έκδοσης το 1964, όταν δηλαδή ο μεγάλος καλλιτέχνης που απεβίωσε το 1984 ήταν μόλις 25 ετών.

Το πολύτιμο εύρημα παρουσιάστηκε, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής Antiques Roadshow, όπου ιδιώτες προσκομίζουν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν ειδικοί εκτιμητές.

Σύμφωνα με την Laura Wooley, ειδική σε ιστορικά ενθύμια της ποπ-ροκ κουλτούρας, ο ευτυχής ιδιοκτήτης του διαβατηρίου καλά θα κάνει να ασφαλίσει το απόκτημά του, καθώς ελάχιστα είναι τα προσωπικά αντικείμενα του Μάρβιν Γκέι που κυκλοφορούν στην αγορά.

http://www.4news.gr 
Ο δήμος Τρικάλων είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Θα πρέπει όμως να προηγηθεί η νομιμοποίηση των αυτοματοποιημένων οχημάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.

Τα Τρίκαλα, τα οποία είχαν βραβευτεί το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις πέντε πόλεις που θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές.

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala AE, ο συντονιστής του Προγράμματος CityMobil2, Αντριάνο Αλεσαντρίνι, αναφέρει ότι τα Τρίκαλα συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.

Για την αδειοδότηση των πειραματικών οχημάτων, η e-Trikala AE έχει ξεκινήσει την ανταλλαγή στοιχείων με το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Τα πειραματικά οχήματα μεταφοράς πολιτών θα κινούνται σε προκαθορισμένη διαδρομή που έχει ήδη καθοριστεί.


http://www.thestival.gr

Ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά και φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη που παρέχει στην υγεία μας.
Το ελληνικό σαφράν, εκτός από τη νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της.
Τα κύρια θεραπευτικά συστατικά του είναι η πικροκροκίνη και η κροκίνη.
Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, α-β καροτένιο καθώς και βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.
Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις αντιγηραντικές, τις αντιοξειδωτικές και τις αντικαρκινικές του δράσεις. Σύμφωνα με μελέτη του εργαστηρίου Γενικής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το γαλλικό Laboratoire de Spectroscopie Biomoléculaire, U.F.R de Pharmacie, οι κροκίνες που περιέχονται στα στίγματα του κρόκου είναι ασυνήθιστα υδατοδιαλυτά καροτενοειδή, τα οποία βρέθηκε ότι μπορούν να αναστείλουν τον πολλαπλασιασμό των λευχαιμικών κυττάρων.
Παράλληλα, ο κρόκος έχει βρεθεί πως δρα ενάντια σε ορισμένους τύπους καρκίνου συμπεριλαμβανομένων του νευροβλαστώματος, του καρκίνου του μαστού και του αδενοκαρκινώματος του παχέος εντέρου.
Τα οφέλη στην υγεία:
• ανακουφίζει από τον στομαχόπονο
• καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, σε μικρές δόσεις, διεγείρει την όρεξη και κυρίως διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τον κοκκύτη και τους νευρικούς κωλικούς.
• βελτιώνει το δέρμα από την ακμή με εξωτερική χρήση του
• εχει αντικαταθλιπτικές, αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες
• ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη
• μειώνει τη χοληστερίνη και εμφανίζει αντιθρομβωτική δράση
• μειώνει την αρτηριακή πίεση
• έχει ευεργετική δράση σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ
• βοηθά σε κρίσεις άσθματος, στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, στη ναυτία, στις πεπτικές διαταραχές, στις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα
• έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι συνδέεται με τον έρωτα και τη γονιμότητα.
Ήταν ο Νώε με την κιβωτό του αραχτός στο πέλαγος. Ένα βατραχάκι όμως που μίλαγε δυνατά, με πολύ ανοιχτό και μεγάλο στόμα, τον τάραζε κάθε μέρα με την ίδια ερώτηση: - Νώε, Νώε, τι θα φάμε σήμερα; - Σήμερα θα φάμε μακαρόνια με κιμά. - Ααα... Ωραία! Την επόμενη μέρα... - Νώε, Νώε, τι θα φάμε σήμερα; - Σήμερα θα φάμε κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. - Ααα... Ωραία! Αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό, μέχρι που ο Νώε δεν άντεξε άλλο: - Νώε, Νώε, τι θα φάμε σήμερα; - Σήμερα θα φάμε ένα πράσινο πλασματάκι με πολυυυύ μεγάλο στόμα. Τότε το βατραχάκι τρόμαξε και απάντησε ψιθυριστά και σχεδόν χωρίς να ανοίξει το στόμα του. - Ωωω το καημένο το κροκοδειλάκι!

http://www.pinnokio.gr 
Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για την ιστοσελίδα Histagrams, οι δημιουργοί της οποίας αποτυπώνουν διάφορα ιστορικά γεγονότα μέσα από το Instagram.

Ωστόσο, αυτή τη φορά θα δούμε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της δημοφιλούς υπηρεσίας εάν είχε δημιουργηθεί στα 80′s…

Το video είναι προϊόν της ομάδας Squirrel Monkey, από την οποία έχουμε δει παλαιότερα την 80′s έκδοση των Google, Angry Birds, Facebook και Twitter.


http://thesout.gr
Aπό 21 Φεβρουαρίου το γέλιο επιστρέφει στο Θέατρο ΖΙΝΑ
Μετά το Ράδιο City στην Θεσσαλονίκη, το γέλιο επιστρέφει στην Αθήνα και στο Θέατρο Ζίνα στις 21 Φεβρουαρίου, με την μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία των τελευταίων ετών: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναδούν .

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Νικολέτα Βλαβιανού, ο Βασίλης Κούκουρας, η Βάνα Ραμπότα, ο Περικλής Λιανός, η Αγγελική Δαλιάνη, ο Δημήτρης Λέκκος, η Βασιλική Δέλλιου και ο Σταμάτης Τζελέπης είναι οι πρωταγωνιστές της ξεκαρδιστικής αυτής παράστασης που έγραψαν με μαεστρία και σκηνοθέτησαν διαβολεμένο κέφι ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου. Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα.

Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ.

Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος…. Είναι Αλβανός!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΛΙΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΒΕΛΙΝ ΣΙΟΥΠΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΛΙΑΣ ΒΑΚΑΚΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.30 μμ ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΠΕΜΠΤΗ 21.00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.00 ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ & 21.30 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30 μμ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18 ευρώ
ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 16 ευρώ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΠΑΙΔΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΟΙ 12 ευρώ

http://www.4news.gr 
Το ξυπνητήρι είναι για πολλούς ένα το πιο… μισητό αντικείμενο μέσα στο σπίτι. Η διακοπή του γλυκού ύπνου για το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν και το αντιμετωπίζουν απλά ως αναγκαίο κακό, όταν υποχρεούνται να ξυπνήσουν λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων. Κι όμως… Υπάρχουν πέντε σοβαροί κι επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγοι ώστε να επιδιώκετε να ξυπνάτε νωρίς. Διαβάστε τους και… παρηγορηθείτε την επόμενη φορά που θα ψάχνετε με κλειστά μάτια να κλείσετε το ξυπνητήρι ή να δώσετε παράταση στο χουζούρεμα για ένα δεκάλεπτο…
  1. Καλύτεροι βαθμοί.
Ερευνα του πανεπιστημίου του Τέξας από το 2008 αποκάλυψε ότι οι φοιτητές που δήλωσαν ότι ξυπνούν νωρίς (ή ότι είναι γενικώς πρωινοί τύποι παρά βραδυνοί) είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα από τους… ξενύχτηδες. Σύμφωνα με το αμερικάνικο σύστημα αξιολόγησης, οι φοιτητές που ξυπνούσαν νωρίς είχαν μέσο όρο βαθμών 4,3 (που στο δικό μας σύστημα αντιστοιχεί περίπου στο 16,5) ενώ αυτοί που χαρακτηρίζονται ως βραδυνοί τύποι είχαν αξιολόγηση 3,2 (περίπου 14,8). Μεγάλη διαφορά για μέσο όρο, δε νομίζετε;

      2.   Ευτυχία
 
Μελέτη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ που έγινε σε 435 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 17 ως 38 ετών και 297 ηλικιωμένους (59-79 ετών) έδειξε ότι όσοι είχαν τη συνήθεια να ξυπνούν νωρίς αισθάνονταν μεγαλύτερη ευεξία, αισιοδοξία για τη ζωή και καθαρό μυαλό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ισοζύγιο σίγουρα τους ευνοεί, δεδομένου ότι οι νυκτόβιοι είναι ευτυχισμένοι μόνο τις λίγες ώρες που κοιμούνται παραπάνω…
  1. Καλύτερη φόρμα
Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις έρευνες που δείχνουν ότι όσοι ξυπνούν νωρίς και βάζουν τον οργανισμό τους σε λειτουργία έχουν κατά τεκμήριο λιγότερα κιλά, ομορφότερο σώμα και καλύτερη φόρμα από τους άλλους. Δεν χρειάζεται να… καταπίνετε τα χιλιόμετρα ως άλλοι Αφρικανοί δρομείς, ακόμα και λίγη γυμναστική φτιάχνει τη διάθεση και γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό για το υπόλοιπο της ημέρας.
  1. Παραγωγικότητα.
Το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης έβαλε στο μικροσκόπιο 367 φοιτητές και αποφοίτους του και κατέγραψε τις δραστηριότητές τους για μία ολόκληρη εβδομάδα και τους ζήτησε να περιγράψουν τις απόψεις τους για μια σειρά από ζητήματα, κυρίως προβλήματα που προκύπτουν στο χώρο εργασίας . Ο καθηγητής βιολογίας και επικεφαλής της έρευνας Κρίστοφερ Ράντλερ πιστοποιεί ότι οι πρωινοί τύποι κρύβουν πολύ μεγαλύτερη ενεργητικότητα και μπορούν πολύ ευκολότερα να συγκεντρωθούν σε μια δουλειά για διάστημα μίας ή δύο ωρών.
  1. Χαρακτήρας.
Λένε ότι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου δεν επηρεάζεται από εξωγενή χαρακτηριστικά, αλλά οι έρευνες υποστηρίζουν το αντίθετο. Μία συγκεκριμένη από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι δείχνει ότι οι πρωινοί τύποι βιώνουν με μεγαλύτερη συχνότητα την αισιοδοξία, ικανοποίηση και ευσυνειδησία. Αντίθετα, οι νυχτερινοί τύποι έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, πεσιμισμού και νευρωτικής συμπεριφοράς.




Σίγουρα θα σας έχει τύχει να κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το αποφύγετε;...

Δεν πρόκειται βέβαια για δάκρυα… συγκίνησης ή λύπης για το επικείμενο γεύμα. Υπάρχει επιστημονική απάντηση στο ερώτημα: στο κρεμμύδι περιέχονται κάποιες θειούχες ενώσεις και όταν το κόβουμε, οι ενώσεις αυτές απελευθερώνονται στον αέρα και όταν φτάνουν στα μάτια μας δημιουργούν ένα ήπιο οξύ που τα ερεθίζει, προκαλώντας τα δάκρυά μας. Ευτυχώς, οι θειούχες ενώσεις είναι υδατοδιαλυτές κι έτσι το κλάμα δε διαρκεί περισσότερο από λίγες στιγμές.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα δάκρυα. Μπορούμε να βάλουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό για περίπου μισή ώρα πριν τα κόψουμε: αυτό θα «αφοπλίσει» τις επίμαχες ενώσεις κι έτσι τα μάτια μας θα παραμείνουν στεγνά.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, για περίπου μισή ώρα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρέχοντας το μαχαίρι με νερό και την επιφάνεια κοπής με ξύδι θα γλιτώσουμε τις δακρύβρεχτες μαγειρικές διαδικασίες, ενώ μερικοί φαίνεται να αρκούνται είτε στο μάσημα μιας τσίχλας, είτε στο πλύσιμο του κρεμμυδιού αμέσως μετά την κοπή του. Μια δοκιμή θα μας πείσει!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Δέκα χρόνια τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι περιπλανώνται στη συγκεκριμένη σελίδα. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που δεν ξέρει κανείς για το facebook και τον δημιουργό του, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Αν κάποιος δεν γνωρίζει γιατί το περίφημο σήμα είναι μπλε, ότι μπορεί να δει τη σελίδα… ανάποδα ή δεν έχει ακούσει για το… Σύνταγμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε η απάντηση είναι καταφατική.

Το περίφημο μπλε

Tο σήμα του Facebook είναι μπλε γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο. «Το μπλε είναι το πιο πλούσιο χρώμα για μένα», έχει πει ο ίδιος. Το χρώμα έχει γίνει τόσο διάσημο, που το κατάστημα στο κάμπους του Facebook πουλάει ακόμη και μανό με ακριβώς την ίδια απόχρωση.

Το ανάποδο facebook

Μπορεί κανείς να δει τη σελίδα του Facebook… ανάποδα. Επιπλέον, μέχρι τώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει πάνω από 70 γλώσσες, ανάμεσά τους «ανάποδα» αγγλικά.

Η εμμονή με τα ρούχα

Η περίφημη εμμονή του Ζούκερμπεργκ στα γκρι T-shirt και τα φούτερ με κουκούλα έχει εξήγηση. Το κάνει προκειμένου να μην χάνει χρόνο καθημερινά προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα φορέσει. Βέβαια, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις ενδυματολογικές επιλογές του. Για παράδειγμα, όταν το 2011 συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα, φορούσε κοστούμι. «Είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα και είμαι ο τύπος που ανάγκασε τον Μαρκ να βάλει σακάκι και γραβάτα», είχε συστηθεί τότε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η πρόταση που απέρριψε

Τον Ιούλιο του 2006 ο Ζούκερμπεργκ απέρριψε πρόταση ενός δισ. δολαρίων από τη Yahoo για την εξαγορά του Facebook. Ο 22χρονος τότε ιδιοκτήτης του 25% της εταιρείες εξήγησε πως δεν ήξερε τι να κάνει με τα χρήματα. «Θα δημιουργούσα ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μου άρεσε αυτό που έχω ήδη., πρόσθεσε. Προφανώς έκανε τη σωστή επιλογή. Η αξία του Facebook αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 135 δισ. δολάρια.

Οι φωτογραφίες

Περίπου 350 εκατ. φωτογραφίες δημοσιεύονται στο Facebook καθημερινά, με τη σελίδα να εκτιμά τον περασμένο Σεπτέμβριο πως έως τότε είχαν «ανέβει» πάνω από 250 δισ. εικόνες. Αυτό μεταφράζεται σε 4.000 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο.

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Μετά από την οικονομική κρίση το 2008, η Ισλανδία αποφάσισε να ξαναγράψει το Σύνταγμά της χρησιμοποιώντας το facebook για να μαζέψει ιδέες από τους πολίτες της. Αν και η ιδέα ήταν ιδιαιτέρως προοδευτική, η… επανάσταση καταπνίγηκε σε πολιτικό επίπεδο, αφού για τεχνικούς λόγους απορρίφθηκε στην ψηφοφορία.

Οι μεθυσμένοι χρήστες

Ερευνα απέδειξε ότι τα τρία τέταρτα των χρηστών του facebook στη Βρετανία έχουν ως φωτογραφία προφίλ κάποια στην οποία πίνουν ή είναι εμφανώς μεθυσμένοι.

Κόντρα στο Twitter

O Ζούκερμπεργκ δεν είναι λάτρης του Twitter. Αν και έχει 295.000 followers, έχουν γράψει μόνο 19 φορές, μία το 2012 και οι υπόλοιπες το 2009. Μπορεί το Facebook να κερδίζει κατά κράτος το Twitter σε όρους αριθμούς χρηστών- 1 δισ. σε σύγκριση με 200 εκατ.- αλλά το δεύτερο χειρίζεται καλύτερα την «κυκλοφορία» των ειδήσεων.

«Πόλεμος» στους ιούς

Το facebook έχει πρόγραμμα για… κυνήγι επικηρυγμένων. Αφορά βέβαια ιούς, καθώς- όπως και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες- προσφέρει αμοιβή σε όσους βρουν τις ατέλειες της σελίδας. Αυτή κυμαίνεται από 500 έως 33.500 δολάρια.

Αιτία διαζυγίου

Πάνω από το ένα τρίτο των αιτήσεων διαζυγίων που έγιναν το 2011 περιείχαν αναφορά στο facebook σύμφωνα με νομική εταιρεία με έδρα τη Βρετανία. Ο ακριβής αριθμός παγκοσμίως δεν μπορεί να διευκρινιστεί, αλλά με 8 τρισ. μηνύματα να έχουν σταλεί μέσω της σελίδας το 2013 είναι βέβαιο πως ανάμεσά τους περιέχονται αρκετές αποδείξεις για να επισημοποιηθεί το τέλος ενός γάμου.

http://peiraxtiri.gr
Οι ιώσεις ταλαιπωρούν πολύ τα παιδιά αυτήν την εποχή καθώς βρίσκονται σε έξαρση με αποτέλεσμα να τα προσβάλλουν πάνω από μία φορά μέσα στο χειμώνα.Υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας; Υπάρχει μας απαντούν οι ειδικοί. Πώς; Εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Απαντήσεις δίνει στο Life2day.gr η Εύα Καφετζή, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πτολεμαΐδα, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής .

Αμύγδαλα

Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχουν, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα ενισχύουν την φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Επίσης, περιέχουν μαγνήσιο με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας από ιούς και βακτήρια που μπορεί να… γλυκοκοιτάξουν το παιδί μας.

• Snack για το διάλειμμα: Σε ένα σακουλάκι αναμειγνύουμε αμύγδαλα με κορινθιακές σταφίδες -γνωστές για τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και σίδηρο. Το παιδί μας θα το λατρέψει!

Πιπεριές στο κόκκινο

Αλλά και στο πράσινο και στο πορτοκαλί και στο κίτρινο! Οι αγαπημένες μας πιπεριές, εκτός από το χρώμα που δίνουν στα φαγητά μας, είναι και πολύτιμοι σύμμαχοι υγείας: Περιέχουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή καθώς επίσης και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν αποτελεσματικά τη φυσική άμυνα του παιδικού οργανισμού.

• Ψάξε, ψάξε δε θα τη βρεις! Αν στο μικρό μας δεν αρέσουν οι πιπεριές, υπάρχει τρόπος να τις φάει: τις τρίβουμε και τις βάζουμε στη σάλτσα για τα μακαρόνια ή στα μπιφτέκια.

Γιαουρτάκι κανείς;

Πρόκειται για μια ακόμα τροφή που ενισχύει τους μηχανισμούς φυσικής άμυνας του παιδιού μας και γι αυτό δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο διατροφικό του πρόγραμμα. Το γιαούρτι λοιπόν, το εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού
του συστήματος αλλά και προβιοτικά. Ένας από τους στόχους των τελευταίων είναι να εξουδετερώσουν πιθανούς παθογόνους μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια λοίμωξη στο γαστρεντερικό μας σύστημα.

• Σύμφωνα με το γούστο του. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του μικρού μας, είτε το συνοδεύουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κ.λπ. είτε του το προσφέρουμε στη γεύση που του αρέσει.

Μανιτάρι, το μαγικό!

Σε σούπες, σάλτσες, πίτσες ή αλλού, τα λευκά μανιτάρια εκτός από υπέροχη γεύση, μας προσφέρουν και αποτελεσματική προστασία από τους ιούς: Αυξάνουν την παραγωγή των λευκοκυττάρων, των κυττάρων δηλαδή που έχουν στόχο να καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς όταν αυτοί εισβάλλουν στο σώμα μας.

• Το ξέρατε; Τα μανιτάρια έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με αυτές του κρέατος και πολύ λίγες θερμίδες: 150γρ. μας «επιβαρύνουν» μόνο με 32 θερμίδες.

Στη σαρδέλα λέμε «Ναι»

Και όχι μόνο στη σαρδέλα αλλά και στο σκουμπρί και στον κολιό και στη ρέγκα και γενικώς σε όλα τα θαλασσινά! Ο λόγος είναι ότι μας προσφέρουν μεταξύ άλλων, ψευδάργυρο ο οποίος ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος μειώνοντας τις πιθανότητες να προσβληθούμε από κάποια ίωση. Επίσης, ο ψευδάργυρος παίζει και αυτός σημαντικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων.

• Δεν ξεχνάμε: Εκτός από τα θαλασσινά, τον ψευδάργυρο τον βρίσκουμε και στο κρέας, κόκκινο και λευκό. Προσφέρουμε στο παιδί μας 2 φορές την εβδομάδα κρέας και άλλες τόσες ψάρι.

Ελαιόλαδο, το ευεργετικό

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της διατροφής μας. Τα πολύτιμα στοιχεία που συναντούμε στη σύνθεσή του, ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας μας να παραμένουμε υγιείς.

• Και κάτι ακόμα: Το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων άσθματος εξαιτίας της αντιφλεγμονώδους δράσης του και της καλής κυκλοφορίας αίματος που μας εξασφαλίζει.

Γλυκό σαν μέλι!

Ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, το μέλι, μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε για να… αντιστεκόμαστε στις ιώσεις του χειμώνα. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα: χάρη στα ένζυμα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει, το μέλι αναστέλλει την ανάπτυξη ιών, βακτηρίων και μυκήτων.

• Για ακόμα πιο γερό οργανισμό: Το μέλι σε συνδυασμό με την κανέλα μας προσφέρουν μια πραγματικά αποτελεσματική ασπίδα προστασίας της υγείας μας. 


«Μυρωδάτη» προστασία!

Παρά την έντονη μυρωδιά τους (που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια ολόκληρη ημέρα), τονώνουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οπότε καλά θα κάνουμε να μην τα αποφεύγουμε. Ο λόγος για…

… το σκόρδο: Γνωστό για την αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή του δράση, είναι ενδεχομένως το νούμερο ένα αντιβιοτικό που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Το μυστικό είναι βέβαια να το καταναλώνουμε ωμό (π.χ. στο τζατζίκι) ή ελάχιστα μαγειρεμένο.

… και το κρεμμύδι: Ο βασιλιάς στη σαλάτα και στα φαγητά μας, μας προσφέρει (χάρη στην ουσία «κερκετίνη») ισχυρή προστασία από στις ιώσεις, κρυολογήματα και αλλεργίες. Διαθέτει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.

Και δεν ξεχνάμε!

• Το γάλα είναι ακόμα ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας σωστής ανάπτυξης. Εκτός από το ασβέστιο που χαρίζοντας στο παιδί μας γερά κόκαλα και δόντια, περιέχει και σίδηρο που ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Επιπλέον, είναι άριστη πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, βιταμινών (Α, C, σύμπλεγμα B κ.λπ.) λιπιδίων και ιχνοστοιχείων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Αυτή η εμπειρία θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη για μια ζωή...












http://peiraxtiri.gr 
Η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της χώρας, κηρύχθηκε ήδη στις 18 Ιανουαρίου και η πόλη της Πάτρας ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για τις ημέρες του μεγάλου γλεντιού!...

Για 44 μέρες όλα λικνίζονται σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Ξέρετε τι λένε στην Πάτρα; Το Πατρινό Καρναβάλι διαρκεί όλο το χρόνο και κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας.

Μάλιστα, μετά την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινούν οι ετοιμασίες για το επόμενο καρναβάλι, το οποίο μάλιστα ανακοινώνεται τη νύχτα της Κυριακής της Αποκριάς!

Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί, επισκέπτες και φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού, άτομα κάθε ηλικίας, που συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τόσο στις επίσημες, όσο και σε εκατοντάδες άλλες ανεπίσημες όπως αποκριάτικους χορούς, μπαλ μασκέ και γλέντια σε σπίτια, γειτονιές, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια κτλ. εμπλέκοντας  όλη την πόλη στους ρυθμούς του κεφιού.

Για το φετινό πρόγραμμα, την ιστορία και όλες τις πληροφορίες που αφορούν το πατρινό καρναβάλι, πατήστε εδώ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι της Γης το πώς μπορεί να φαίνεται ο πλανήτης από τον Άρη έδωσε το όχημα Curiosity της NASA.

Ευρισκόμενο αισίως στην 529η ημέρα του στον Άρη (στις 31 Ιανουαρίου 2014) το Curiosity  τράβηξε μια φωτογραφία περίπου 80 λεπτά μετά τη δύση του Ηλίου στην οποία απεικονίζεται η Γη (η μεγάλη κουκίδα) αλλά και η Σελήνη (η μικρή κουκίδα).

Σημειώνεται ότι η απόσταση ανάμεσα στον Άρη και τη Γη όταν ελήφθη η φωτογραφία ήταν περίπου 160 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή του Curiosity είναι να εντοπίσει και να εκτιμήσει αρχαία κατοικήσιμα περιβάλλοντα και μεγάλες αλλαγές στο περιβαλλοντικές συνθήκες του «κόκκινου πλανήτη».

 http://www2.thestival.gr
Συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις εφορίες με τον γενικό γραμματέα εσόδων και στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε ότι το 2014 θα γίνουν προσλήψεις εφοριακών. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός;

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από το προεδρείο των εφοριακών, ο αριθμός των εφοριακών θα αυξηθεί:

·         Κατά 150 άτομα που θα έρθουν από τη δημοτική αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί. Δηλαδή, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πάνε στις εφορίες. Αυτό αποτελεί μετάταξη και όχι νέα πρόσληψη
·         300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ /2013 που έχει ήδη ολοκληρωθεί  
·         700 με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα με δυνατότητα συμπληρωματικά να προσληφθούν άλλοι 500 μέχρι το τέλος του 2014. Αυτή η τελευταία κατηγορία κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά αναμένεται νέα προκήρυξη για 700 εφοριακούς οι οποίοι μπορεί να γίνουν 1200 μέχρι το τέλος του 2014.  

Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων. Την ίδια ημερομηνία, το 1634, ο Γαλιλαίος απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη.

1355- Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σχολαστικής ξεσπούν επεισόδια στην Οξφόρδη μεταξύ φοιτητών και ντόπιων. Αιτία, η ποιότητα της μπύρας σε μία παμπ και τα προσβλητικά σχόλια κάποιων φοιτητών για τους ντόπιους. Οι ταραχές θα λήξουν την επόμενη μέρα με 63 νεκρούς φοιτητές και 30 πολίτες.

1634- Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»

1938- Συλλαμβάνεται και εξορίζεται στην Πάρο από τη δικτατορία Μεταξά ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, παρ' όλο που είναι ασθενής.

1942- Απονέμεται ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής, στον Γκλεν Μίλερ για την επιτυχία του Chattanooga Choo Choo.

1947- Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.

1949- Το θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλερ Ο θάνατος του εμποράκου, μία καυστική κριτική του Αμερικάνικου Ονείρου, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

http://www.enikos.gr 
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 23 Φεβρουαρίου η διαδικασία των εξετάσεων ένταξης των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις μέρες, και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Καλούνται να προσκομίσουν μια σειρά ιατρικών εξετάσεων για να τις εξετάσει η υγειονομική επιτροπή, ενώ θα πάρουν μέρος στη διαδικασία χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, κάτι που, όπως έχει επισημάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετέχει ή να απέχει κατ” επιλογήν του».
Ασαφές είναι, εξάλλου, τι θα γίνει με τα ψυχοτεχνικά τεστ αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με εγκύκλιό του είχε απαλλάξει όσους είχαν διοριστεί πρόσφατα και είχαν κριθεί από ειδικές επιτροπές ικανοί ήδη σε σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα. Ωστόσο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με ανακοίνωσή του επικαλείται Κοινή Υπουργική Απόφαση (6000/2/234-γ 15-10-2013) και ορίζει ότι στις εξετάσεις (υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) θα συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει «ακόμα και εάν είχαν υποβληθεί σε αυτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία».
aftodioikisi.gr

Το ματς στο Σάντσες Πιθχουάν άρχισε ως... εφιάλτης για τη Μπαρτσελόνα, αλλά ολοκληρώθηκε μαγικά! Ο Μέσι «χόρευε» στη βροχή, δυο γκολ, ασίστ και το 4-1 των Καταλανών έφερε την ομάδα ξανά στην κορυφή (μαζί με Ρεάλ και Ατλέτικο). Η Σεβίλλη για μισή ώρα έβαλε πολύ δύσκολα στη Μπαρτσελόνα, προηγήθηκε, είχε δοκάρι, ενώ διαμαρτύρεται σωστά για το γκολ της ισοφάρισης, αφού ο Σάντσες ήταν οφσάιντ.
Ο Τάτα Μαρτίνο άφησε εκτός ενδεκάδας Αλβες, Μπουσκέτς, προχώρησε σε αλλαγές και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την εικόνα της Σεβίλλης στο α΄μέρος! Οι Σεβιγιάνοι έκαναν... πάρτι στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. μπήκαν δυνατά και έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους Καταλανούς! Οι γηπεδούχοι ξεδιπλωνόντουσαν ιδανικά, Βιτόλο, Ράκιτιτς έκαναν άνω - κάτω την άμυνα της Μπάρτσα. Έτσι, στο 14' ο κροάτης με εξαιρετική ενέργεια άρχισε τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μορένο και με τη... βοήθεια του Μπαρτρά η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ! Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και στο 20' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ! Από εκτέλεση φάουλ, ο Μπακά πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι! Το εφιαλτικό ημίωρο για τη Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο...29', όταν ο Ράκιτιτς βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση, προτίμησε όμως να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 
Η απάντηση ήρθε από το... πουθενά στο 33' για τη Μπαρτσελόνα. Φάουλ από τον Μέσι και ο Σάντσες από θέση οφσάιντ πέτυχε το 1-1. Αυτό ήταν το 16ο φετινό γκολ και ταυτόχρονα ρεκόρ καριέρας. Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο η Σεβίλλη ήταν καλύτερη, αλλά στο 42' ο Ράκιτιτς ξανά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαλδές! Αντίθετα, ο Μέσι ήταν ουσιαστικός. Ιδανική αντεπίθεση και μαγικό τελείωμα στο 44' από τον Αργεντίνο για το 2-1!
Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, η Μπαρτσελόνα απελευθερωμένη από το άγχος πατούσε καλύτερα, ο Μέσι ήταν εξαιρετικός και αφού είδε στο 54' τον Βαλδές να σώζει δυο φορές την ομάδα του στα σουτ των Μπάκα, Γκαμεϊρό αποφάσισε να τελειώσει το ματς. Ετσι, στο 56' «μπούκαρε» στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1. Αυτό ήταν το 225ο γκολ του στην Πριμέρα, 26 γκολ πίσω από τον Θάρα. Μάλιστα, έγινε και ο παίκτης της Μπάρτσα με τα περισσότερα τέρματα κόντρα στη Σεβίλλη (18 γκολ). Το ματς κάπου εκεί... τελείωσε, η Μπαρτσελόνα κατέβασε ρυθμό, αλλά όταν βρήκε ευκαιρίες δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Ετσι, στο 88' ο Αλέξις έκανε την ασίστ και ο Σεσκ πέτυχε το 8ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κορυφής και ο Έμερι έμεινε χωρίς νίκη απέναντι στους Καταλανούς και με τις τέσσερις ομάδες που την έχει αντιμετωπίσει (Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ, Σεβίλλη - 5 ισοπαλίες, 11 ήττες).
Περισσότερα στο :http://www.gazzetta.gr

Almeria - Atletico 2-0
«Φωτιά» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έβαλε η Αλμερία, που ανάγκασε τους «ροχιμπλάνκος» στη δεύτερη μόλις φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα. Μετά τη «σφαλιάρα» μεσοβδόμαδα από τη Ρεάλ στο Κύπελλο, το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχασε και στο «Estadio de los Juegos», έχοντας συγκάτοικο πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τη «βασίλισσα», ενώ νίκη της Μπαρτσελόνα την Κυριακή στη Σεβίλλη, θα σημάνει τριπλή ισοβαθμία!
Δήμιος για την Ατλέτικο δεν ήταν άλλος από τον Βέρθα, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, δίνοντάς της τεράστια βαθμολογική ανάσα. Εξ αυτών πάντως, το ένα ήρθε έπειτα από κάκιστη εκτίμηση του Αρανθούμπια και το δεύτερο με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε στον Ισπανό γκολκίπερ ο διαιτητής κι ενώ είχε προηγηθεί επική γκέλα του. 
Αρχικά ο Ισπανός μέσος έκανε ένα απίστευτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή από πολύ πλάγια θέση δίνοντας περίεργα φάλτσα στη μπάλα. Η πορεία της ξεγέλασε τελικά τον Αρανθούμπια, που την είδε να καταλήγει στο αριστερό του «παραθυράκι»! 
Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ οι Μαδριλένοι, είδαν τον τερματοφύλακά τους να δίνει... δώρο στον  Ζονγκό στο 86', με τον επιθετικό από τη Μπουργκίνα Φάσο να του κλέβει τη μπάλα μέσα από τα πόδια κι  ο ρέφερι «ανακάλυψε» πέναλτι στην προσπάθεια του Αρανθούμπια να αποσοβήσει το γκολ! Εκτελεστής ήταν ο Βέρθα και ο 27χρονος άσος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, διπλασίασε τα τέρματά του και «κλείδωσε» το υπερπολύτιμο τρίποντο για την Αλμερία. 
Περισσότερα στο : http://www.gazzetta.gr

Real-Villareal 4-2
Η Ρεάλ δεν είχε τον Ρονάλντο, είχε όμως τον Μπέιλ που με γκολ και ασίστ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη κορυφής (4-2) κόντρα στην Βιγιαρεάλ.
Οι Μερένγκες μπορεί να δέχθηκαν γκολ στο «Μπερναμπέου» για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο, όμως πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο, όμως είχε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος καθάρισε από νωρίς για την Βασίλισσα που με ματς περισσότερο έπιασε την Ατλέτικο στην πρώτη θέση και πέρασε στο +3 από την Μπαρτσελόνα.
Το ματς προσέφερε... υλικό από τα πρώτα λεπτά καθώς ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος μόλις στο 2' έφυγε τετ α τετ με τον Ντιέγο Λόπεθ, όμως κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ και πέντε λεπτά μετά η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Μπέιλ είπε «ευχαριστώ» στον Ντοράδο που έκανε τραγικό λάθος ως τελευταίος παίκτης και σκόραρε με σκάψιμο απέναντι από τον Ασένχο (1-0). Ο Περέιρα δεν κατάφερε να απαντήσει άμεσα (8') και οι Μπλάνκος έχασαν τον Μαρσέλο (18') με τραυματισμό, για να μπει ο Κοεντράο.
Στο 25' η Ρεάλ φάνηκε να κάνει πολύ εύκολη τη βραδιά, μετά από σέντρα του Μπέιλ από δεξιά και τσίμπημα του Μπενζεμά (2-0), όμως δεν έμμελε να γίνει έτσι. Στο 43' ο δεξιός μπακ της Βιγιαρεάλ, Μάριο, μπήκε δυναμικά στην περιοχή και με ασύλληπτο σουτ στο παραθυράκι έβαλε τέλος στο σερί των 725 λεπτών χωρίς γκολ που κρατούσαν στην Μαδρίτη Ντιέγο Λόπεθ και Ικερ Κασίγιας (2-1).
Μία από τα ίδια είχαμε και στο δεύτερο μέρος, με την Ρεάλ να σκοράρει δύο φορές και την Βιγιαρεάλ μία. Στο 55' ο Ντάνι Καρβαχάλ βγήκε από δεξιά, όμως το τελείωμά του πήγε απευθείας άουτ και στο 64' η ομάδα του Αντσελότι πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Μετά από υπέροχη πάσα του Ντι Μαρία, ο Χεσέ με πολύ απλό αλλά εντυπωσιακό πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-1, όμως οι Αμαρίγιος δεν είχαν σκοπό να αφήσουν την Ρεάλ να... χαλαρώσει. Στο 69' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Ζιοβάνι νίκησε τον Ντιέγο Λόπεθ, μειώνοντας σε 3-2.
Παρά την αντίδραση της Βιγιαρεάλ, οι Μερένγκες δεν έδειξαν διάθεση να παίξουν συντηρητικά για να κρατήσουν το σκορ και με τον Χεσέ να είναι ξανά μέσα στη φάση, ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε δεύτερο γκολ με σουτ από το όριο της περιοχής μετά από γύρισμα του Ισπανού εξτρέμ. Το 4-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ρεάλ να δείχνει ότι μπορεί κόντρα σε ένα δυνατό σύνολο να βάζει αρκετά γκολ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 
Περισσότερα στο : http://www.gazzetta.gr



 
Μόνο ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό έχει κερδίσει τον παραπάνω τίτλο. Και δεν είναι άλλο από τον Μαυρίκιο.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος Mascarenes, ανατολικά της Μαδαγασκάρης με συνολική έκταση 2.040 τετρ. χλμ.
Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και από τότε ακόμα υπήρξε καταφύγιο για πάρα πολλούς ταξιδιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων. Το ότι προσελκύει συνεχώς επισκέπτες δεν αποτελεί έκπληξη. Με ένα μαγευτικό τοπίο και με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του, ο Μαυρίκιος είναι ένας επίγειος παράδεισος.
Εξωτικός και ελκυστικός φιλοξενεί ένα χαρούμενο μείγμα εθνικοτήτων. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι συνθέτουν αρμονικά τη γοητευτική ατμόσφαιρα των διαφόρων εθίμων, εορτών, χορών αλλά και γεύσεων. Οι κάτοικοι ζουν αρμονικά μεταξύ τους σεβόμενοι ο ένας τις παραδόσεις του άλλου.
Το τροπικό αυτό νησί διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία εξωτικών τοπίων. Παρθένες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, τροπικά δάση και επιβλητικά βουνά κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Όσοι αγαπούν τις καταδύσεις δεν χάνουν την ευκαιρία για θαλάσσιες εξερευνήσεις  στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο να περιβάλει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
Στα νερά του Μαυρίκιου βρίσκουν καταφύγιο διάφορα είδη καρχαριών, παλαμίδες, ο κίτρινος τόνος, barracuda, το μπλε ή μαύρο marlin και πολλά άλλα, ενώ σπάνια φυτά και είδη ζώων ευημερούν στα δάση του.
Αυτό όμως που κάνει το συγκεκριμένο νησί να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους προορισμούς είναι η φιλοξενία των κατοίκων του. Υποδέχονται τον κόσμο πάντα με ένα χαμόγελο, με λεπτότητα και ευγένεια.
Το υπερβολικά όμορφο τροπικό νησί του Μαυρίκιου ικανοποιεί τα όνειρα κάθε ταξιδιώτη.
echoes.gr
Ανατροπή στον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό φέρνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές/ευρωεκλογές του Μαίου σε σχέση με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και τις απολύσεις. Οι υπάλληλοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας για ένα οκτάμηνο και δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν σε άλλη θέση του δημοσίου κανονικά θα απολύονταν αμέσως μετά. Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γίνονται δεύτερες σκέψεις και εξετάζεται το ενδεχόμενο να παγώσουν αυτές οι απολύσεις ή να μετατεθούν για αργότερα. Το «παράθυρο» που θα χρησιμοποιηθεί είναι η πρόβλεψη του νόμου ότι δεν επιτρέπονται αλλαγές στην εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων δύο μήνες πριν και δύο μετά τις εκλογές. Ετσι, όπως όλα δείχνουν, όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο δεν θα βρεθούν στην ανεργία μετά τη λήξη του οκταμήνου την άνοιξη αλλά θα παραμείνουν σε ένα θολό εργασιακό καθεστώς μέχρι νεωτέρας. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να δυσκολέψει τη συνεννόηση με την Τρόικα, αλλά στην παρούσα φάση η κυβέρνηση σκέφτεται πρωτίστως το πολιτικό κόστος και λιγότερο την εύνοια των πιστωτών.
aftodioikisi.gr
Κατά γενική ομολογία ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα από τα αρτιότερα δομημένα
όργανα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος.
Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας Rick Hanson, οι εγκέφαλοί μας είναι προγραμματισμένοι να ανιχνεύουν την απειλή και γενικά το κακό.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικών προκαταλήψεων που οδηγούν τον εγκέφαλο να αντιδρά πιο έντονα στα άσχημα νέα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε, που οι αρνητικές εμπειρίες μας επηρεάζουν πιο πολύ από ότι οι θετικές.
Η εσφαλμένη λειτουργία του εγκεφάλου να βλέπει συνομωσίες εκεί που δεν υπάρχουν, συχνά μας οδηγεί σε λάθος σκέψεις καθώς και στο φαινόμενο να πιστεύουμε στις συμπτώσεις. Το1958 ο Γερμανός ψυχίατρος Klaus Conrad, ονομάτισε την παραπάνω τάση apophenia αναφερόμενος στην ικανότητα του ανθρώπου να συνδέει φαινομενικά ασύνδετες πληροφορίες συντάσσοντας ένα έλλογο μωσαϊκό νοήματος.
Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Kent κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αδυνατούμε να δούμε το σωστό πού βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας  κατονομάζοντάς το «φαινόμενο της τύφλωσης». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να  βασιζόμαστε περισσότερο στην μνήμη και την αναγνώριση προτύπων παρά στην οπτική μας αντίληψη.
Η αποστροφή που δείχνει ο εγκέφαλος στις διαφωνίες και τις συγκρούσεις, μας ωθεί να αποφεύγουμε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε αντιδρά στις πεποιθήσεις μας, ενώ παράλληλα αποκτά θετική προκατάληψη με όσους συμφωνούν μαζί του. Η τάση που έχουμε να θεωρούμε ότι είμαστε το επίκεντρο του δικού μας κόσμου μας καθιστά κάποιες στιγμές εγωκεντρικούς βλέποντας τα πράγματα από τη δική μας σκοπιά.
Oι υπερβολικές επιλογές προιόντων οδηγούν τον εγκέφαλό μας πολλές φορές σε λανθασμένη κρίση, καθώς έχουμε την τάση να τα συγκρίνουμε το ένα με το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος το καλύτερο είναι αυτό που του φαίνεται πιο ελκυστικό, απαξιώνοντας την πραγματική του αξία.
Το γεγονός ο εγκέφαλος να μην εμπιστεύεται ούτε τις ίδιες του τις μνήμες είναι συχνό φαινόμενο. Οι μνήμες μπλέκονται με τα συναισθήματα και κάπως έτσι αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε για το παρελθόν.
Το ανθρώπινο μυαλό θεωρείται ο πιο πιστός οπαδός της «ευνοιοκρατίας» προτρέποντάς μας να θεωρούμε τους ομοίους μας πιο καλούς και πιο σωστούς σε όλα.
echoes.gr
Ένα τεχνητό νησί φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένας Έλληνας ομογενής από την Κάλυμνο, δίπλα στο λιμάνι του Ντάργουϊν, στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, πρόκειται για την εταιρεία Halikos Group, που θεωρείται από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Northern Territory.
Της εταιρείας ηγείται ο Καλύμνιος Γιάννης Χαλίκος που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ομογένεια του Ντάργουϊν, είναι χορηγός των Πανελλήνιων Αγώνων του ΣΑΕ και έχει προσφέρει πολλά στους κατοίκους της Καλύμνου, μετά το ξέσπασμα της κρίσης.
Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Northern Territory, Adam Giles, επαίνεσε την πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας, έκανε λόγο για «μεγάλο όραμα», αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την κατασκευή νέου νησιού». Η κυβέρνησή του πάντως επικρίθηκε που έδωσε την έγκρισή της στην Halikos Group, να προχωρήσει με το έργο όταν αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία επιχορήγησε με 100.000 δολάρια το κυβερνητικό κόμμα του CLP.
Όπως έγινε γνωστό, η ομογενειακή επιχείρηση επιχορήγησε με 90.000 δολάρια και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα, ενώ, ο ίδιος ο ο Γιάννης Χαλίκος πρόσφερε προσωπικά 50.000 στην τοπική κυβέρνηση.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!