Τρίτη 13 Αυγούστου 2019


Οι Βρετανοί έχουν αποθηκεύσει αγαθά αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων λιρών υπό το φόβο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με έρευνα του φορέα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Premium Credit.
Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες της έρευνας που διεξήχθη με δείγμα 1.052 ανθρώπους, δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει να αυξάνει τα αποθέματα σε τρόφιμα, φάρμακα, αναψυκτικά και άλλα ποτά.
Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη ξοδέψει κατά κεφαλήν επιπλέον 380 λίρες, τόνισε η Premium Credit, ενώ η έρευνα βρήκε ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1.000 λίρες για τη δημιουργία αποθεμάτων πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.
Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα, το 50% φάρμακα το 46% ποτά και αναψυκτικά.
Παρόμοια έρευνα που είχε γίνει τις εβδομάδες πριν την αρχική καταληκτική ημερομηνία του Brexit, στις 31 Μαρτίου, έδειχνε ότι περίπου το 17% του πληθυσμού είχε ξοδέψει παραπάνω χρήματα για αποθέματα αγαθών, συνολικής αξίας 4,6 δισεκ. λιρών.
Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία (no deal Brexit) θα επιφέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στους εφοδιασμούς με μεγάλους χρόνους αναμονής των φορτηγών στους τελωνειακούς ελέγχους.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
Πολλές εταιρείες επίσης φοβούνται τις καθυστερήσεις εφοδιασμών, με κάποιες να ανακοινώνουν αύξηση των αποθεμάτων τους.

Ένα απίστευτο ιατρικό περιστατικό φέρνει στο φως μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η έκθεση αφορά σε έναν 72χρονο άνδρα, η μερική τεχνητή οδοντοστοιχία του οποίου «σφήνωσε» στον λαιμό του κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και ανακαλύφθηκε από τους γιατρούς… οκτώ μέρες μετά!
Ο άνδρας, του οποίου το όνομα φυσικά δεν αναφέρεται στην έκθεση, υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας καλοήθης όγκος από το κοιλιακό του τοίχωμα. Ωστόσο η χειρουργική ομάδα που διενήργησε την επέμβαση παρέλειψε να του ζητήσει να αφαιρέσει τη μασέλα του πριν από τη γενική αναισθησία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης, ο άνδρας πήγε σπίτι του. Έξι μέρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και να καταπιεί, και ότι είχε συνεχώς μια μεταλλική γεύση αίματος στο στόμα του.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του άνδρα στα επείγοντα, οι γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν το πρόβλημα και έστειλαν τον 72χρονο σπίτι του με μια συνταγή αντιβιοτικών, στεροειδών και στοματικού διαλύματος.
mas
Όπως είναι φυσικό, τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν το επόμενο διήμερο, αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, δηλ. την τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε σφηνώσει στον λάρυγγά του. Οκτώ μέρες μετά το αρχικό χειρουργείο, ο άνδρας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας από εισρόφηση, μια σοβαρή μόλυνση στο στήθος.
Τελικά, μέσω μιας διαγνωστικής διαδικασίας οι γιατροί εντόπισαν το ημικυκλικό αντικείμενο σφηνωμένο πάνω στις φωνητικές χορδές του άνδρα, που είχε προκαλέσει εσωτερικές φουσκάλες και πρήξιμο.
Ο 72χρονος, που είχε χάσει την μασέλα του κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή βρισκόταν στον… λαιμό του, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για την αφαίρεση της μερικής οδοντοστοιχίας, που αποτελούνταν από το μεταλλικό πλαίσιο που εφαρμόζει στην οροφή του στόματος και τρία τεχνητά δόντια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής συνέχισε να εμφανίζει επιπλοκές από την «περιπέτειά» του για τον επόμενο μήνα, προτού τελικά αναρρώσει πλήρως.
Οι συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής την Δρ. Harriet Cunniffe από το James Paget Hospital της ανατολικής Αγγλίας, καλούν τους χειρουργούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις έχουν αφαιρέσει προηγουμένως την μασέλα τους, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάποσης ή εισρόφησής της.
ο air condition του οχήματος όχι μόνο επιβαρύνει όσον αφορά την κατανάλωση βενζίνης αλλά επιπρόσθετα επηρεάζει και την απόδοση του αυτοκινήτου ειδικά εκείνου που δεν έχει πολλούς ίππους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbeast.gr για το πώς να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα όταν οδηγείτε...

Τα αντιιδρωτικά περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα συστατικών που ελέγχουν το ιδρώτα, μεταξύ όλων των αποσμητικών προϊόντων που διατίθενται στα ράφια των καταστημάτων. Και δεν είνα τυχαίο που συνιστάται να εφαρμόζονται πριν πέσετε για ύπνο για "μέγιστη" προστασία από την υγρασία και τη δυσοσμία.
Πολλοί άνθρωποι να χρησιμοποιούν το αποσμητικό προτού βγουν από το σπίτι για να περιορίσουν τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της εφίδρωσης, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό είναι λάθος. Αυτή είναι η “δουλειά” του αντιιδρωτικού.
Και υπάρχει ένα βασικό λάθος που σίγουρα κάνετε στη χρήση του αντιιδρωτικού: το εφαρμόζετε ακριβώς πριν βγείτε από το σπίτι.
Σύμφωνα με τον δρ Avid Pariser, πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το αντιιδρωτικό λειτουργεί καλύτερα όταν το εφαρμόζετε ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο.
Τη νύχτα, όταν οι άνθρωποι ιδρώνουν λιγότερο, μεγαλύτερη ποσότητα από το δραστικό συστατικό του αντιιδρωτικού (που βασίζεται σε μικροσωματίδια αλουμινίου) απορροφάται από τους ιδρωτοποιούς αδένες.
Έτσι, όταν ξυπνάτε, έχει εισέλθει πολύ περισσότερο αντιιδρωτικό στους πόρους σας και αυτό έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης (επόμενης) ημέρας.
Το αποτέλεσμα διαρκεί 24 ώρες ή ίσως και περισσότερο, ακόμα και μετά από το πρωινό σας ντους.
Πηγή: Iatropedia.gr

Σήμερα Τρίτη13 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ έντονη θα είναι σε αρκετές περιοχές η αίσθηση δυσφορία.
Πολύ υψηλός θα διατηρηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς ιδιαίτερα, στην Ανατολική Στερεά, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.
Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 29 βαθμών Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 32 βαθμών Κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!