Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016


Στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών φαίνεται ότι προσπαθεί να εισέλθει η Microsoft αφού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατασκευής ενός τέτοιου μηχανήματος, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα πέραν από τις δυνατότητες της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Στον τεχνολογικό κόσμο υπάρχει, το τελευταίο διάστημα, αισιοδοξία ότι είναι πλέον δυνατή η ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών.

Εφόσον αναπτυχθεί και λειτουργήσει ένα τέτοιο μηχάνημα, θα έχει τρομερή επιρροή σε τομείς όπως ο σχεδιασμός φαρμάκων και η τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα προσφέρει καλύτερη κατανόηση των θεμελίων της σύγχρονης φυσικής.

Η απόφαση της Microsoft να προχωρήσει από την έρευνα σε μια ιδιαίτερα δαπανηρή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός τέτοιου μηχανήματος, δείχνει την ανάγκη της να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες, όπως η Google και η IBM, οι οποίες έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Ωστόσο, η Microsoft έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία από τους ανταγωνιστές της.

Η προσέγγιση της εταιρείας βασίζεται στο «πλέξιμο» σωματιδίων, γνωστά ως anyon -τα οποία οι φυσικοί περιγράφουν ότι υπάρχουν σε μόνο δύο διαστάσεις- ώστε να δημιουργηθούν τα δομικά στοιχεία ενός υπερ-υπολογιστή, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τις ασυνήθιστες φυσικές ιδιότητες των υποατομικών σωματιδίων.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, κορυφαίοι ερευνητές αναγνωρίζουν τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν για την ανάπτυξη λειτουργικών κβαντικών υπολογιστών, τόσο στο επίπεδο των βασικών αρχών της φυσικής, όσο και στην ανάπτυξη νέου λογισμικού.

Η Microsoft είχε αρχίσει τη χρηματοδότηση της έρευνας στον συγκεκριμένο τομέα το 2005, όταν είχε δημιουργήσει ένα εργαστήριο γνωστό ως Station Q και στον οποίο επικεφαλής ήταν ο μαθηματικός Μάικλ Φρίντμαν.

Η εταιρεία πιστεύει πλέον ότι βρίσκεται αρκετά κοντά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός πλήρους και λειτουργικού υπολογιστή, δήλωσε στην εφημερίδα ο Τοντ Χόλμνταλ ο οποίος θα διευθύνει την προσπάθεια της Microsoft.

«Μόλις καταφέρουμε να κατανοήσουμε το πρώτο qubit, τότε θα έχουμε ένα χάρτη που θα μας επιτρέπει να φτάσουμε σε χιλιάδες qubits με έναν μάλλον απλό τρόπο», δήλωσε ο Χόλμνταλ.

Ωστόσο, το ερώτημα μεταξύ φυσικών και επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής παραμένει για το εάν θα είναι ποτέ δυνατή η δημιουργία ενός κβαντικού υπολογιστή ο οποίος θα είναι σε θέση να εκτελεί χρήσιμους υπολογισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μπικίνι ανεβαίνει στους ουρανούς. Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία VietJet Air, αποφάσισε να ντύσει τις αεροσυνοδούς της με μπικίνι.
vietjetair-bikini-airline-010
Και πριν υπάρξουν αντιδράσεις για τα δικαιώματα των γυναικών θα πρέπει να γνωρίζετε ότι την απόφαση την πήρε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που είναι γυναίκα και σε αυτό συμφώνησε και το προσωπικό.
Η Nguyen Thi Phuong Thao, κατέχει το 95% της αεροπορικής εταιρείας, κι έχει γίνει η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος του Βιετνάμ, κατέχοντας πάνω από το 30% των αερομεταφορών του Βιετνάμ.
Αξιοσημείωτο είναι, όπως σημειώνει το «Vivalifestyleandtravel», ότι μία γυναίκα επιχειρεί κάτι τέτοιο με την υποστήριξη των άλλων γυναικών, αφού το προσωπικό της εταιρείας όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να εργάζεται με μπικίνι ή με την παραδοσιακή στολή, επέλεξε το μπικίνι.
Σύμφωνα με την Thao, η εμφάνιση των νεαρών γυναικών με μπικίνι είναι στην ουσία ένα ισχυρό χτύπημα στην συντηρητική κουλτούρα του Βιετνάμ και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την συγκατάθεση των ίδιων των γυναικών.
Όπως είπε είναι πολύ ευχάριστο οι άνθρωποι να συνδέουν την αεροπορική εταιρεία με την εικόνα του μπικίνι, επισημαίνοντας ότι «εάν αυτό κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, τότε είμαστε ευχαριστημένοι γι αυτό».
Για να «σπάσει» το πολιτιστικό εμπόδιο, τα κορίτσια της εταιρείας σε ρόλο μοντέλων πόζαραν με τα μπικίνι του για το ετήσιο ημερολόγιο της αεροπορικής εταιρείας.

Η Panasonic και η Samsung, δύο από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κατηγορίες πως εργαζόμενοι στις αλυσίδες εφοδιασμού τους στη Μαλαισία υπόκεινται σε εξαπάτηση, εκμετάλλευση και πενιχρούς μισθούς.
Οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες που έκαναν εργαζόμενοι που κατάγονται από το Νεπάλ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι έχουν εξαπατηθεί σχετικά με τις αμοιβές τους, ότι τα διαβατήριά τους έχουν κατασχεθεί και ότι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά εάν θέλουν να επιστρέψουν στο Νεπάλ, πριν από τη λήξη της σύμβασής τους.
Ισχυρίζονται, επίσης, ότι αναγκάζονται να εργάζονται όρθιοι έως και 14 ώρες, χωρίς επαρκή ανάπαυση και διαλείμματα για τουαλέτα, ώστε να εξοικονομήσουν τα τουλάχιστον 1.200 ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Οι ίδιοι δήλωσαν επίσης, ότι αισθάνονται «εξαπατημένοι» και παγιδευμένοι στις δουλειές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.
Τόσο η Samsung όσο και η Panasonic, σε ανακοινώσεις τους, αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την υπόθεση.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θέλουν να αποταμιεύουν τα χρήματά τους σε καταθετικούς λογαριασμούς έστω και με μηδενικά επιτόκια, καταδεικνύει έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg. «Μετά την χρηματοοικονομική κρίση, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη, ακόμα και αν έχουν περιορισμένους πόρους, να δημιουργήσουν κάποιου είδους ασφάλεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διενήργησε την έρευνα.
Η έρευνα βασίζεται σε απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν τον Σεπτέμβριο και καλύπτει περίπου 21 χιλιάδες άτομα από 21 χώρες. Με βάση αυτή, περίπου το 69% των Ευρωπαίων βάζει τα χρήματά του σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ το 26%  προτιμά τα μετρητά. Το 8% προτιμά να επενδύει σε ακίνητα και το 8% σε ομόλογα.
Στη Δανία και τη Σουηδία, όπου τα βασικά επιτόκια της κεντρικής τράπεζας είναι αρνητικά, σχεδόν το 80% των πολιτών κρατά τα χρήματά του σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ολλανδία, το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 80%.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι σε  όλη την Ευρώπη, το 24% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι θέλει να μετακομίσει για να γλιτώσει από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τους.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι για άλλη μία χρονιά οι μεγάλοι χαμένοι, αφού και το 2017 θα είναι μία χρονιά φόρων με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Με το καλημέρα του νέου έτους έρχονται αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, επιβολή νέων φόρων στη σταθερή τηλεφωνία, τον καφέ και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Τα φορο-μέτρα που θα έρθουν θα φτάσουν σε ύψος τα 2,5 δισ. ευρώ.
Τι θα είναι πιο ακριβό το 2017

Από την αρχή του 2017 έρχεται το νέο τσουνάμι επιβαρύνσεων, που αφορά:

Αυξήσεις στα καύσιμα
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
Αυξήσεις στα προϊόντα καπνού
Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.
Αυξήσεις στον καφέ
Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
Ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία
Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.
Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά
Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά που έχουν απομείνει με την έκπτωση του 30%
Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.
Ποιοι επιβαρύνονται από τους φόρους που έρχονται
Τα πρώτα θύματα των νέων φόρων που έρχονται το 2017 είναι οι:
μισθωτοί,
συνταξιούχοι,
αγρότες,
ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια
ελεύθεροι επαγγελματίες.
Οπως γράφει και η Ημερησία όλες αυτές οι κατηγορίες των φορολογούμενων με μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια και των αλλαγών στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Υπενθυμίζεται πως η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος για τη νέα χρονία θα γίνει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το 2017, με τις νέες κλίμακες επί του συνόλου των αποδοχών που θα έχουν εισπράξει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και για τους 12 μήνες του τρέχοντος έτους.
Τι θα ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν και από αυτά εισπράττουν ενοίκια θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους έως και 36,36%. Η νέα φορολογική κλίμακα:
Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Έτσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%.
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις καθώς ο συντελεστής 26% που επιβάλλονταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ έχει μειωθεί στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις προκύπτουν για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα πάνω από τις 35.000 ευρώ. Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
Αλλαγές και για τα μπλοκάκια
Στην περίπτωση των μισθωτών που ενισχύουν τα εισοδήματα και με έσοδα από «μπλοκάκι» τα εισοδήματα από τις δυο πηγές θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα. Στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα από μισθούς.  Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.

Στην έκτη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου 2017, με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και την προβολή της δουλειάς των τοπικών ομάδων με επαγγελματικό χαρακτήρα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές του Δημοτικού Θεάτρου «Άνετον – ‘’Σκηνή Νίκος Ναουμίδης’’», προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της πόλης να παρουσιάσουν από μία παραγωγή της επιλογής τους.
Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση και πώληση εισιτηρίων από άτομα της επιλογής τους.
Τα θεατρικά σχήματα θα μπορούν να προχωρούν σε προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα έσοδα των παραστάσεων αποδίδονται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.
Η επιλογή των ομάδων θα γίνει ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση του δραματουργικού και σκηνοθετικού ενδιαφέροντος της πρότασης και πάντα σε συνάρτηση με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.
Οι ομάδες θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση p.zaptie@thessaloniki.gr ή να τις καταθέσουν στο Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού (Κουντουριώτου 17, Λιμάνι) έως και τις 4 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αποθηκευτεί με το όνομα της ομάδας ως εξής: ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ_ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ 2017
Για την ταχύτερη και ακριβέστερη διαδικασία επιλογής, καλό θα είναι να αποσταλούν οι αιτήσεις νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ή θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα ληφθούν υπόψη.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 231 331 8208 καθημερινά, κατά τις ώρες 10.00 έως 13.00.

Οι όροι συμμετοχής στη διοργάνωση και αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης https://goo.gl/TYkRTq

Τη χρήση drones για τον φωτισμό δρόμων από αέρος, αντί για τα «συμβατικά» φώτα σε κολώνες, προτείνει ένα νέο project από τη βρετανική ασφαλιστική Direct Line.

Η συγκεκριμένη ιδέα, σύμφωνα με δημοσίευμα του New Atlas, έχει να κάνει με περιοχές οι οποίες είτε δεν είναι καλά, είτε καθόλου φωτισμένες, ως ένας τρόπος να νιώθουν αυτοί που ζουν ή διέρχονται από εκεί πιο ασφαλείς και να σωθούν ζωές.

Το concept αυτό, όπως σημειώνεται, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα «Uber για τον φωτισμό δρόμων», με τους χρήστες της υπηρεσίας να είναι σε θέση να στέλνουν αίτημα για φωτισμό μέσω φορητής εφαρμογής, ώστε στην περιοχή τους να καταφθάνουν drones με φώτα.

Η Direct Line θεωρεί πως μια τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να ενδιαφέρει πολίτες που επιστρέφουν στο σπίτι από τη δουλειά τους στα σκοτεινά και σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας, ο χρήστης θα στέλνει αίτημα από το smartphone του, το οποίο θα προωθείται σε ένα κέντρο ελέγχου.

Εκεί, ένας διαχειριστής θα αποστέλλει τα διαθέσιμα drones στο σημείο. Τα drones αυτά θα είναι πλήρως αυτόνομα, και όταν καταφθάνουν στον προορισμό θα αναλαμβάνουν σχηματισμό μπροστά από τον χρήστη.

Ένα drone- επικεφαλής θα επικοινωνεί με τη φορητή συσκευή του χρήστη και με τα δευτερεύοντα drones, κάτι που σημαίνει ότι, καθώς ο χρήστης κινείται, θα αλλάζουν συνέχεια θέση, φωτίζοντας τη διαδρομή του.

Όταν ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον τα φώτα, θα το υποδεικνύει μέσω της εφαρμογής, και τα drones θα επιστρέφουν στη βάση.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του New Atlas ωστόσο, πρόκειται περισσότερο για μια «άσκηση branding» παρά για κάτι που προορίζεται για κανονική ανάπτυξη ως επιχειρηματικό project της Direct Line, καθώς ένα τέτοιο πρόγραμμα θα αντιμετώπιζε πρακτικά πολλά εμπόδια, όπως το ζήτημα της ασφαλούς πτήσης πάνω από δρόμους, σε κατοικημένες περιοχές και κοντά σε «τρίτους» που θα βρίσκονταν στην περιοχή.

Επίσης, θα ετίθετο θέμα logistics.

Πάντως, η εταιρεία έχει καταστήσει open source την τεχνολογία που έχει αναπτύξει, ώστε ενδιαφερόμενοι να μπορούν να δουλέψουν πάνω της, ενώ επίσης έχει γίνει δοκιμή στην πόλη Πέντγουορθ στη Βρετανία, η οποία θεωρείται πως έχει έναν από τους πιο επικίνδυνους, μη φωτιζόμενους, δρόμους στη χώρα.

Δοκιμές έγιναν επίσης στα γύρω Σάουθ Ντάουνς. Χρησιμοποιήθηκαν δύο είδη drones, με ανθεκτικές ατράκτους από ίνες άνθρακα, ανοξείδωτου ατσαλιού και τιτανίου, που έφεραν ισχυρά φώτα, καθώς και δύο μπαταρίες lithium-polymer.

Το ένα είναι το S650, σχεδιασμένο για να ακολουθεί πεζούς, με τέσσερις κινητήρες και μέγιστη ταχύτητα 55 χλμ/ ώρα, έναν προβολέα και εμβέλεια 2,4 χλμ (20-30 λεπτά πτήσης), και το άλλο το S900, που ακολουθεί οχήματα, με έξι κινητήρες, μέγιστη ταχύτητα 97 χλμ/ ώρα και τρεις προβολείς.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Η Facebook αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στη Μεγάλη Βρετανία κατά 50%, προσλαμβάνοντας 500 νέους εργαζομένους και στηρίζοντας τη βρετανική πρωτεύουσα ως σημαντικό τεχνολογικό κέντρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μεταφερθεί στα νέα της γραφεία στο Λονδίνο το 2017 και σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό της από 1.000 σε 1.500 άτομα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας.
«Πολλοί από αυτούς του νέους ρόλους θα είναι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης», δήλωσε η Νίκολα Μέντελσον, αντιπρόεδρος της Facebook για τις χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη για μια εταιρία τεχνολογίας και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Facebook».
Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες πρόσφατες κινήσεις άλλων μεγάλων αμερικανικών εταιριών τεχνολογίας σχετικά με την παρουσία τους στη Βρετανία, όπως η Google και η Apple.
Santa Run
Πολλοί λένε, πως φέτος o Άγιος Βασίλης δεν θα φέρει τα δώρα του στα παιδιά. Κάθε χρονιά, όμως, εμείς, εσείς, όλοι μας, που πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης, είμαστε παρόντες και με τη συμμετοχή μας προσφέρουμε τα δώρα του Άγιου Βασίλη στα παιδιά που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.
Santa Run
Για έκτη χρονιά, το Santa Run, η μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης της πόλης των Χανίων, που όσοι την έχουν στηρίξει, ξέρουν πραγματικά πόση χαρά προσφέρει σε όσους συμμετέχουν και όσους αποδέχονται τα δώρα του, είναι και φέτος εδώ, στα Χανιά.
Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.
Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στους τέσσερις ωφελούμενους συλλόγους, ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης των Χανίων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Φέτος, ο Άγιος Βασίλης έρχεται στα Χανιά, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016!

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στο dimastin.gr, έστειλε π. δημοτικός αστυνομικός και μέσω αυτής εκφράζει την οργή του, αλλά και την οργή των υπολοίπων συναδέλφων του. Δείτε τι αναφέρει:
«Τον Ιούνιο του 2013,όλοι εμείς οι δημοτικοί αστυνομικοί γίναμε μάρτυρες της κατάργησης της υπηρεσίας δημοτικής αστυνομίας μέσα σε ένα βράδυ…σε ένα βράδυ αλλάξανε οι ζωές μας και μπήκαμε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κοινώς προς απόλυση….Άτομα με προσόντα, που η πρόσληψη τους έγινε μέσω ΑΣΕΠ, με όρεξη για προσφορά στον πολίτη…και ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.  Μητσοτάκης είχε την ιδέα να στείλει δημοτικούς αστυνομικούς στις φυλακές!!!! Ή αποδέχεστε τη θέση ή απολύεστε!!! Δια της βίας μετακίνηση στις φυλακές!!!! Υπό το φόβο της απόλυσης και με ένα μέλλον που δεν μας περίμενε τίποτα άλλο εκτός από ΑΝΕΡΓΙΑ…. Δεχτήκαμε αυτές τις θέσεις και σήμερα υπομένουμε τις συνέπειες αυτής της απαράδεκτης μετακίνησης…οικονομική εξαθλίωση, καθώς η μετακίνηση μας ήταν εκτός του τόπου μόνιμης διαμονής μας, ενώ παράλληλα συνοδευόταν από μείωση του μισθού μας, οικογένειες διαλύθηκαν και παραμένουν χωρισμένες 3 χρόνια τώρα εξαιτίας της μετακίνησης σε άλλο τόπο..Και βέβαια ας μην ξεχνάμε οτι το αντικείμενο εργασίας της δημοτικής αστυνομίας δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των φυλακών..τι σχέση θα μπορούσε να έχει άλλωστε η βεβαίωση παραβάσεων για παράνομη στάθμευση με αυτό της φύλαξης ποινικών κρατουμένων;…ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας καταδίκασαν ερήμην μας σε ΙΣΟΒΙΑ. ..
Εν συνεχεία το 2015 πιστέψαμε τα λόγια των υπουργών και βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ….Άρση των αδικιών, επανάσταση της υπηρεσίας μας και όλοι πίσω….Κατάργηση του νόμου Μητσοτάκη, επιστροφή στις θέσεις μας προ διαθεσιμότητας!!!!Όχι μόνο δεν έγινε αυτό…Αλλά είδαμε τον υπουργό κ.Βεναρδακη Χριστόφορο και τώρα τη νέα υπουργό κ.Γεροβασιλη Όλγα να συνεχίζουν και την κινητικότητα του κ.Μητσοτακη και να την αποδέχονται κιόλας….αφήνοντας μας να σαπίσουμε στις φυλακές για πάντα. .Ανθρώπους με πτυχία, εκπαιδευμένοι και έμπειροι, πάντα στην υπηρεσία του πολίτη. . Τελικά είστε όλοι ίδιοι!!!! Αλλά να θυμάστε πάντα ότι εμείς οι δημοτικοί αστυνομικοί ΔΕΝ ξεχνάμε!!!!ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είστε ίδιοι!!!Και όσο γρήγορα ανεβήκατε με τις δικές μας ψήφους…τόσο γρήγορα θα πέσετε!!! Ντροπή σας..Σύντομα θα δείτε την οργή των δημοτικών αστυνομικών να ξεχειλίζει παντού….όπως και στις κάλπες…
Με εκτίμηση,
πρώην δημοτικός αστυνομικός
που υπηρετεί σε κκ…»
aftodioikisi.gr

Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων καθώς οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι επιστρέφουν στη δράση του… Champions League. Το υπόλοιπο πρόγραμμα συμπληρώνουν αγώνες μπάσκετ για το Basketball Champions League και τον μαγικό κόσμο του NBA.

Champions League

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λεβερκούζεν (COSMOTE Sport1HD)
21.45 Σεβίλη-Γιουβέντους (COSMOTE Sport2HD)
21.45 Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρεάλ Μαδρίτης (COSMOTE Sport3HD)
21.45 Μονακό-Τότεναμ (COSMOTE Sport4HD)
21.45 Ντόρτμουντ-Λέγκια Βαρσοβίας (COSMOTE Sport5HD)
21.45 Λέστερ-Μπριζ (COSMOTE Sport6HD)
21.45 Κοπεγχάγη-Πόρτο (COSMOTE Sport7HD)
21.45 Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Λιόν (COSMOTE Sport8HD)

Basketball Champions League

19.00 Βέντσπιλς-Νεπτούνας (Novasports3HD)
21.00 Όλντενμπουργκ-ΠΑΟΚ (Novasports2HD)

Επίσης

15.00 UEFA Youth League: Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρεάλ Μαδρίτης (COSMOTE Sport3HD)
02.30 NBA: Νιού Γιόρκ Νικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (COSMOTE Sport4HD)
real.gr

Ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Ουέστ ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια συναυλία του, αφού είχε νωρίτερα εξαπολύσει ένα νέο σφοδρό κατηγορητήριο, εκτοξεύοντας τα πυρά του κυρίως εναντίον της ποπ τραγουδίστριας Μπιγιονσέ και του συζύγου της, Τζέι Ζι.

Ο τραγουδιστής επρόκειτο να εμφανιστεί στο Φόρουμ του Ίνγκλεγουντ, στα προάστια του Λος Άντζελες, όμως οι διοργανωτές, μόλις τρεις ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας, ανήρτησαν μήνυμα στο Twitter με το οποίο ενημέρωσαν ότι η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί.

Λίγες ώρες πριν, το Σάββατο το βράδυ, ο Κάνιε Ουέστ είχε αφήσει αποσβολωμένο το κοινό του, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Σακραμέντο όπου τραγούδησε μόλις 3 τραγούδια προτού επιδοθεί σε ένα από τα γνωστά του παραληρήματα. Κι όλα αυτά ενώ είχε φθάσει με καθυστέρηση μιάμισης ώρας…

Ο ράπερ είπε πως ένιωσε «πληγωμένος» διότι ενημερώθηκε ότι η Μπιγιονσέ είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε κάποια τελετή απονομής, προφανώς τα MTV Video Music Awards ή τα βραβεία Grammy, εκτός κι αν ήταν σίγουρη ότι θα κερδίσει το βραβείο για το καλύτερο βίντεο της χρονιάς επικρατώντας των αντιπάλων της.

«Ήλθα εδώ για να σας δώσω την αλήθεια μου ακόμα κι αν αυτό ισοδυναμεί με το να πάρω ένα ρίσκο για την ζωή μου, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα ρίσκο για την επιτυχία μου, την ίδια μου την καριέρα» επισήμανε ο Κάνιε Ουεστ.

«Τζέι Ζι, τηλεφώνησέ μου αδελφέ μου, δεν μου τηλεφωνείς πλέον… Τζέι Ζι, γνωρίζω ότι έχεις δολοφόνους, σε παρακαλώ μην τους στείλεις για το κεφάλι μου. Τηλεφώνησέ μου, μίλησε μου ως άνδρας προς άνδρα» συμπλήρωσε αναφερόμενος στον σύζυγο της Μπιγιονσέ.

Αφού εξαπέλυσε τα πυρά του κι εναντίον του Τύπου, ο τραγουδιστής πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε από την σκηνή.

Το κοινό δεν έκρυψε την οργή του κι άρχισε να του φωνάζει υβριστικά συνθήματα.

Ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, είχε προκαλέσει σοκ πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Σαν Χοσέ, καθώς αποκάλυψε ότι ναι μεν δεν πήγε να ψηφίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου όμως εάν πήγαινε θα ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με την Μπιγιονσέ και τον Τζέι Ζι σε πολλές εκδηλώσεις υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

  ΠΗΓΗ: enikos.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!