Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το βίαιο έγκλημα σόκαρε ακόμα και τους πιο έμπειρους δεσμοφύλακες, αναφέρει η Daily Mail. 
 
Ο καταδικασμένος παιδεραστής Mitchell Harrison δολοφονήθηκε από δυο συγκρατούμενούς του, οι οποίοι αφού τον βασάνισαν, τον ξεκοίλιασαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη φυλακή Frankland της Βρετανίας.

Ο Michael Parr και ο Nathan Mann, που βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για φόνο, είχαν κλείσει το στόμα του Harrison και τον υπέβαλαν φρικτά βασανιστήρια. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι του έκοψαν το στομάχι, γράφει η Daily Mail.

Πηγή από τις φυλακές ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πιο άγριες δολοφονίες που έχει ποτέ δει, «έμοιαζε σαν να ήταν σκηνή από μεσαιωνικά βασανιστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 32χρονος Parr και ο 23χρονος Mann, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον δολοφόνησαν όταν άκουσαν τις αρρωστημένες αφηγήσεις του για τα εγκλήματά του.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Harrison, o οποίος είχε βιάσει τουλάχιστον τρία νεαρά κορίτσια.

http://www.newsbomb.gr
Τέλος μια και καλή έβαλε η Κέιτ Γουίνσλετ στις φήμες που την ήθελαν να διατηρεί δεσμό με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όταν γύριζαν τον «Τιτανικό».

Μπορεί από τότε να έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια, όμως τα «πηγαδάκια» ποτέ δεν σταμάτησαν να συζητάνε κάνοντας υποθέσεις για το υπήρχε τελικά μεταξύ τους.

Με μια νέα συνέντευξή της, στο τεύχος Νοεμβρίου του «Marie Claire», η 38χρονη σήμερα ηθοποιός, κάνει αποκαλύψεις για την σχέση της με τον Λεό, λέγοντας πως ανάμεσά τους δεν υπήρξε ποτέ, κάτι ερωτικό: «Πιστεύω πως ο λόγος αυτής της φιλίας είναι επειδή δεν υπήρξε ποτέ τίποτα ερωτικό. Είναι τόσο απογοητευτικό για τους φανατικούς να το ακούν, γιατί στην ρομαντική ιστορία που έχουν πλάσει ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά και είχαμε πλήθος ερωτικών στιγμών, όμως δεν είναι έτσι. Με έβλεπε πάντα σαν αγόρι. Ποτέ δεν ήμουν αλήθεια κορίτσι κορίτσι».

Ωστόσο, δεν κρύβει ότι οι δυο τους είχαν έναν «ιδιαίτερο» δεσμό: «Χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλον για να στηριζόμαστε γιατί είμασταν και οι δυο πολύ νέοι και δουλεύαμε τρελές ώρες και ήταν σοκ για τον οργανισμό».

http://www.enikos.gr 
Μπαίνει το ΣΔΟΕ σε έναν οίκο ανοχής και βλέπει τον εξής τιμοκατάλογο:.....

ιεραποστολικό = 45 ευρώ +23% ΦΠΑ
καρεκλάτο = 40 +23% ΦΠΑ
συντριβανάτο =35 +23% ΦΠΑ
τσιμπ@υκι =20 ευρώ +11% ΦΠΑ
Ρωτάει ο ελεγκτής τη τσατσά γιατί όλα 23% και το τσιμπ@υκι έχει μόνο 11%,
κι εκείνη απαντάει:
-Έχουμε γάτα λογιστή και το έχει περάσει στα ροφήματα!!!

http://simantra.blogspot.gr 
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν, με τη βοήθεια των δορυφόρων, χιλιάδες άγνωστα έως τώρα υποθαλάσσια βουνά και ηφαίστεια ύψους τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου, τα οποία είναι διάσπαρτα στους βυθούς των ωκεανών του πλανήτη μας.

Η χαρτογράφηση δεν έχει ολοκληρωθεί και στην πορεία αναμένεται να αποκαλύψει χιλιάδες ακόμη βυθισμένα βουνά και ηφαίστεια, πολλά από τα οποία δεν είναι ορατά, επειδή καλύπτονται από διαδοχικά στρώματα ιζημάτων.
Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Σάντγουελ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Ντιέγκο, ανέφεραν ότι μέχρι τώρα τα δορυφορικά ραντάρ δεν μπορούσαν να «πιάσουν» μέσα στη θάλασσα βουνά χαμηλότερα των δύο χιλιομέτρων - και έτσι είχαν βρεθεί μέχρι σήμερα περίπου 5.000 τέτοιες κορυφές. Όμως, χάρη στη βελτίωση της δορυφορικής τεχνολογίας, είναι δυνατός πλέον ο εντοπισμός και χαμηλότερων βουνών, ύψους τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου, πράγμα που αναμένεται να επιτρέψει την ανίχνευση άλλων 20.000 έως 25.000 υποθαλάσσιων βουνών.

Μέχρι σήμερα περίπου το 90% των βυθών παραμένει αχαρτογράφητο.
Καθώς το 71% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από θάλασσες, η γνώση των βυθών παραμένει ελλιπής, κάτι που φάνηκε και κατά την αποτυχία εύρεσης του χαμένου αεροπλάνου ΜΗ370 της Malaysia Airlines. Το θαλασσινό αλμυρό νερό είναι αδιαφανές και στην περίπτωση των ωκεανών δεν είναι αποτελεσματικές οι δοκιμασμένες τεχνικές χαρτογράφησης, που είναι αποτελεσματικές στην ξηρά.

Ο νέος χάρτης συμπεριλαμβάνει στοιχεία και από άλλους δορυφόρους, τον γερασμένο αμερικανικό "Jason 1" (πρόσφατα τέθηκε εκτός λειτουργίας) και τον πολύ νεότερο ευρωπαϊκό Cryosat-2 (που τέθηκε σε τροχιά το 2010 και συνεχίζει να χαρτογραφεί), οι οποίοι έχουν καλύτερη τεχνολογία ραντάρ. Όμως, όπως είπαν οι ερευνητές, ακόμα και με αυτές τις νέες δυνατότητες, δεν θεωρείται ακόμη τεχνικά εφικτό να εντοπιστεί κάπου στον βυθό το άτυχο μαλαισιανό «τζάμπο».

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Μπορεί να βλέπετε την καθαριότητα ως μια ιστορία δίχως happy end, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας κάνουν εύκολη τη ζωή. Μια νοικοκυρά ή ένας φοιτητής δεν αντιμετωπίζει μόνο τους κλασσικούς λεκέδες και τη σκόνη, αλλά και περίεργα ατυχήματα, όπως είναι το σημάδι του κεριού στο χαλί ή η μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για το πώς να αντιμετωπίζετε τέτοια απρόοπτα σκηνικά… με όπλο την καθαριότητα και χωρίς πανικό!

-Για να αποκτήσει το σαλόνι σας μια φρέσκια μυρωδιά: Βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ή μέντας κοντά στη σχισμή της ηλεκτρικής σκούπας, δηλαδή εκεί που απελευθερώνεται ο ζεστός αέρας. Αυτός με τη σειρά του θα «θερμάνει» το λάδι και θα αφήσει ένα όμορφο άρωμα στο σαλόνι.
-Για να καθαρίσετε την κουρτίνα στο ντους: Βάλτε την στο πλυντήριο με ένα φλιτζάνι ξύδι και χλωρίνη και λίγη σκόνη πλυντηρίου. Παράλληλα, ρίξτε μαζί δυο-τρεις πετσέτες μπάνιου, ώστε να υπάρξει τριβή και να καθαριστεί η κουρτίνα.  Σταματήστε τον κύκλο πλύσης πριν το στύψιμο και κρεμάστε την στο μπάνιο.
- Για να γίνει ξανά λαμπερή η τουαλέτα σας: Ρίξτε μέσα ένα κουτάκι Coca-Cola ή Pepsi. Το οξύ θα καθαρίσει το πουρί της λεκάνης. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το θαμπό εσωτερικό μέρος του βραστήρα.
- Για να διώξετε τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σας: Τρίψτε τα χέρια σας σε κάποιο αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα π.χ. πάνω σε ένα κουτάλι ή στη βρύση της κουζίνας. Κατόπιν, πλύνετε τα χέρια σας με αρωματικό σαπούνι και ζεστό νερό.
-Για να βγάλετε την κόλλα κάτω από το αυτοκόλλητο: Απλά τρίψτε το σημείο με λάδι ευκαλύπτου και αμέσως θα απομακρυνθεί η κόλλα που βρισκόταν κάτω από την τιμή.
- Για να καθαρίσετε το κερί από το χαλί: Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί πάνω στον λεκέ και πατήστε το για λίγα λεπτά με το σίδερο. Εναλλακτικά, τρίψτε το με ένα κομμάτι πάγο, αφού το έχετε τυλίξει πρώτα με πλαστικό. Μόνο τότε θα σκληρύνει το κερί και θα μπορέσετε να ξύσετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Έξτρα tip: Για να διαρκεί περισσότερο η φλόγα στα κεριά, βάλτε τα 24 ώρες πριν μέσα σε μια πλαστική σακούλα και στο ψυγείο.
-Για λαμπερά τζάμια σπιτιού: Προσθέστε περίπου μία κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε ένα λίτρο χλιαρό νερό. Βουτήξτε ένα πανί στη λεκάνη, αφαιρέστε το υπερβολικό νερό και στη συνέχεια κάντε κυκλικές κινήσεις με αυτό πάνω στο γυάλινο τζάμι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα μαλακό πανί ή χαρτί.
- Για ένα κρυστάλλινο βάζο με λουλούδια: Σε περίπτωση που τα λουλούδια έχουν μαραθεί στο βάζο, πετάξτε τα και ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό και αρκετό ζεστό νερό. Αφήστε το για λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι.
- Για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων: Προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το να «βράσει» για πέντε λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο ατμός θα «μαλακώσει» τις βρωμιές και θα σας επιτρέψει να σκουπίσετε τα υπολείμματα με ένα πανί.
-Για να μην «παγώνουν» τα παράθυρα του αυτοκινήτου: Ανακατέψτε τρείς κουταλιές ξύδι και μια κουταλιά νερό και βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι. Στη συνέχεια, ψεκάστε τα παράθυρα του αμαξιού.
- Για να αφαιρέσετε το μαρκαδόρο από σκληρές επιφάνειες: Ψεκάστε στο σημείο με ένα σπρέι μαλλιών και στη συνέχεια σκουπίστε το.
 
Αν «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» όπως λέει ο πάνσοφος λαός, τότε η γνώση για τον σωστό τρόπο καθαριότητας και για τις λάθος αντιλήψεις που μπορεί να έχουμε γύρω από αυτή είναι η άλλη μισή.
Δείτε τις πιο βασικές λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε σχετικά με την προσωπική μας υγιεινή:
Το σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σαπούνι σκοτώνει «μαγικά» τα βακτήρια στα χέρια μας όταν πλενόμαστε, αυτό δεν είναι ακριβές. Το απλό σαπούνι «ξεκολλάει» τα βακτήρια από την επιδερμίδα και αυτά απομακρύνονται με το νερό. Μόνο το αντι-βακτηριακό σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια, αλλιώς το μόνο που κάνετε είναι να τα μεταφέρετε από το ένα μέρος (τα χέρια σας) στο άλλο (νιπτήρας).
Πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα
Αυτό είναι κατά κανόνα ζήτημα προσωπικής προτίμησης αλλά είναι καλό να ξέρουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένουμε τα μαλλιά μας καθημερινά. Μάλιστα, τους κάνουμε περισσότερο κακό, παρά καλό. Το σαμπουάν αφαιρεί από την τρίχα και την επιδερμίδα του κεφαλιού τα φυσικά τους έλαια. Αυτό είναι ανεκτό κάθε 2-3 μέρες λουσίματος, αλλά αν το κάνετε κάθε μέρα, τότε προκαλείτε ξηροδερμία στο κεφάλι σας. Ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την κατάσταση παράγει περισσότερο έλαιο (σμήγμα) και τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά. Αν θέλετε να τα πλένετε καθημερινά, τότε μην χρησιμοποιείτε κάθε φορά σαμπουάν.
Ο ιδρώτας σας είναι αυτός που μυρίζει άσχημα
Λάθος! Ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος αφού αποτελείται βασικά από νερό. Οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν είναι ίδιοι σε όλο το σώμα. Οι απλοί αδένες (eccrines) βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του σώματος και παράγουν απλά νερό. Οι αδένες που βρίσκονται στις μασχάλες και την βουβωνική χώρα έχουν και ένα δεύτερο τύπο δρωτοποιών σωληνών (apocrines). Αυτοί παράγουν νερό μαζί με πρωτεΐνη. Μερικές από αυτές τις πρωτεΐνες συνδέονται με μόρια τα οποία μυρίζουν άσχημα, αλλά όσο παραμένουν συνδεδεμένα (πρωτεΐνες και μόρια) δεν μυρίζουν. Τα βακτήρια που ζουν στις μασχάλες και την βουβωνική χώρα τρέφονται με την πρωτεΐνη, αλλά για να το καταφέρουν αυτό πρέπει πρώτα να την αποχωρήσουν από τα δυσώδη μόρια με τα οποία είναι συνδεδεμένη. Έτσι, τα βακτήρια διασπούν τον ιδρώτα μας για να φτάσουν στην πρωτεΐνη και το υποπροϊόν της διαδικασίας αυτής είναι τα δυσώδη μόρια που πλέον μένουν μόνα τους. Αυτά τα δυσώδη μόρια είναι που μυρίζουν άσχημα όταν ιδρώνουμε!
Πηγή: onmed.gr
Ένα τσιγάρο ή ένας καφές μετά το φαγητό αποτελούν σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για πολλούς, οπότε έχουν γίνει πλέον συνήθεια και μάλιστα αγαπημένη...
Ωστόσο, οι συνήθειες είναι κάτι σαν.. δεύτερη φύση μας και σίγουρα είναι δύσκολο να τις αποποιηθούμε έτσι απλά.

Τι γίνεται όμως αν οι παραπάνω, και κάποιες άλλες ακόμα, αποτελούν μέγιστα λάθη όταν τις συνδυάζεις με το τέλος του γεύματός σου; Δες παρακάτω τις 7 λανθασμένες κινήσεις που γίνονται συνήθως μετά από ένα γεύμα και σταμάτησε τες άμεσα. Εσύ πόσες από αυτές έχεις συνδυάσει άρρηκτα στο μυαλό σου με το τέλος του φαγητού;

1.Καπνίζεις

Μπορεί να γνωρίζεις πως γενικά το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία σου, όμως ήρθε η ώρα να μάθεις πως το να καπνίζεις αμέσως μετά το γεύμα σου δεν είναι απλά κακό, αλλά καταστροφικό. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως μόνο ένα τσιγάρο μετά το φαγητό σου ισοδυναμεί με 10, αφού το πεπτικό σου σύστημα επηρεάζεται από όλο σου το σώμα και η νικοτίνη μειώνει το οξυγόνο στο αίμα.

2.Πίνεις τσάι

Ο καφές ή το τσάι μετά το φαγητό αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, όμως η καφεΐνη που περιέχουν μειώνει τη δράση του σιδήρου στον οργανισμό σου και κατ' επέκταση εμποδίζει την καλή πέψη. Ειδικότερα, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν άτομα με αναιμία, όπου τα επίπεδα σιδήρου είναι πιο χαμηλά από το κανονικό.

3.Τρως φρούτα

Γενικότερα τα φρούτα είναι άκρως απαραίτητα για την υγεία μας και πολύ εύκολα αφομοιώσιμα από τον οργανισμό μας. Όμως, όταν τα καταναλώνεις αμέσως μετά το γεύμα σου, παραμένουν στο στομάχι για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν αέρια και τοξίνες συμβάλλοντας στο πρήξιμο, στους πόνους στο στομάχι, ακόμα και στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Γι' αυτό το λόγο προτίμησε να τα τρως ως σνακ, όταν το στομάχι σου είναι άδειο.

4.Κάνεις ντους

Μπορεί το ντους να είναι απόλυτα χαλαρωτικό μετά το γεύμα σου, όμως αποτελεί μέγιστο λάθος, καθώς την ώρα εκείνη το αίμα συγκεντρώνεται στο στομάχι, όπου γίνεται η πέψη. Από την άλλη, το νερό βελτιώνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σου, οπότε την ώρα που κάνεις ντους αλλάζεις ξαφνικά τις θερμοκρασίες του σώματός σου, «σοκάροντας» τον οργανισμό σου και απομακρύνεις τη συγκέντρωση του αίματος από το πεπτικό σου σύστημα.

5.Ασκείς την μέση σου

Η άσκηση στη μέση μετά από ένα γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε εντερική δυσλειτουργία αλλά και καθυστέρηση της πέψης. Επίσης, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η άσκηση στη μέση μετά από ένα γεύμα δεν είναι καλή, και μάλλον, δεν θα σου αρέσει καθόλου, αφού δεν είναι άλλος από την πρόσληψη βάρους. Αν θέλεις να παραμείνεις λοιπόν σε φόρμα, άφησε τις ασκήσεις για αργότερα.

6.Κάνεις δραστηριότητες

Μπορεί να θεωρείται πως η σωματική δραστηριότητα είναι ωφέλιμη μετά από ένα γεύμα, αφού βοηθά στη γρηγορότερη πέψη, όμως η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική. Οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά το φαγητό μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να μην αφήσει τον οργανισμό σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που περιείχε το γεύμα σου. Βεβαίως, δεν είναι απαγορευτικό να κάνεις έναν μικρό περίπατο, όμως σίγουρα, μόνο στην περίπτωση που δεν θα χρειαστεί να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια.

7.Κοιμάσαι

Όταν κοιμόμαστε, μαζί με το μυαλό μας, «κοιμούνται» και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός μας, οπότε το να ακολουθείς ένα τέτοιο πρόγραμμα, αμέσως μετά το γεύμα, αποτελεί μια από τις χειρότερες επιλογές. Είναι λογικό τότε, η λειτουργία του πεπτικού συστήματος να μην είναι το ίδιο αποδοτική. Και μπορεί τώρα να αποτελεί αγαπημένη σου συνήθεια, όμως να ξέρεις πως ενδεχομένως στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις, εξαιτίας της, προβλήματα με το στομάχι σου.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι αυτή την περίοδο ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων. Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται είτε σε ανέργους είτε σε επιχειρήσεις.
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:
1)  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ – ΤοπΕΚΟ»      
Από τις 24-07-2014 έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
2) Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε.   
Από τις 16-7-2014 έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε.
Το  Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του ΕΛΕΚΠ  και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Δικαιούχοι είναι η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., η Ε.Σ.Ε.Ε. και οι Οργανώσεις μέλη αυτών,  ο Σ.Ε.Β., ο Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς  και οι Πανελλήνιες Οργανώσεις μέλη του Σ.Ε.Τ.Ε.. Δικαιούχοι επίσης είναι και οι Ενώσεις ή Σωματεία μέλη των Πανελληνίων Οργανώσεων του Σ.Ε.Τ.Ε.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή σε περίπτωση που οι δικαιούχοι (εγγεγραμμένοι στις ανωτέρω  Συνομοσπονδίες και εργοδοτικές Οργανώσεις) ,  έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό.
Οι ωφελούμενοι είναι  άνεργοι που:
  • Έχουν την ιδιότητα του ανέργου και διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2.
  • Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  • Είναι ηλικίας 18 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
  • Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ζήτησης από τους δικαιούχους, και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.
3) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1)      
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.
4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας»  
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ώστε να απασχολήσουν επιδοτούμενους ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας. Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν από το πρόγραμμα είναι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιταγή επανένταξης αποτυπώνει τη μετατροπή της επιδότησης ανεργίας για τους ανέργους που τη δικαιούνται σε επιχορήγηση της απασχόλησης τους.
5) Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών A.Τ.Ε.Ι. – AΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ)   
Ο ΟΑΕΔ δίνει κίνητρο στις επιχειρήσεις και γενικά στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, τις Τράπεζες και στους Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, να δέχονται σπουδαστές για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης τους, (ώστε να διευκολύνονται στη διαδικασία άσκησης απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους).
  • Δικαιούχοι και Ωφελούμενοι
Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, οι Τράπεζες και Φορείς που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ όπου ανήκει η επιχείρηση ή το υποκατάστημα της επιχείρησης στο οποίο θα ασκηθεί ο σπουδαστής. Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα και τα υποβάλλουν μέχρι έξι μήνες μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης του σπουδαστή
6) Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας 16-24 ετών   
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, με την απασχόλησή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Mε απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ ορίστηκε η 31-10-2014 ως ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για υπαγωγή στη α” φάση του «Προγράμματος επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας».
7) Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης των εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες ΑμεΑ, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).  
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, ως κίνητρο για την πρόσληψη 2.300 άνεργων, ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων εκ των οποίων οι 2.200 με πλήρη απασχόληση και οι 100 με μερική απασχόληση.
8) Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α)   
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργα άτομα που ανήκουν στις Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (Α.με.Α, Αποφυλακισμένα και Απεξαρτημένα Άτομα). Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων ατόμων που ανήκουν στις ΕΚΟ, η στήριξη για την κοινωνικο-οικονομική ενσωμάτωση των ομάδων αυτών και η εξάλειψη των εμποδίων ένταξης στην αγορά εργασίας καθώς και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
aftodioikisi.gr

Εσείς το ξέρατε;

Το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον έχει....... 5 πλευρές, πέντε πατώματα και πέντε κυκλικούς διαδρόμους σε κάθε πάτωμα






http://scoupa.blogspot.gr 
Μετά το μπουγατσάν, το… υβριδικό γλυκό, διασταύρωση της περίφημης μπουγάτσας Θεσσαλονίκης και του κρουασάν, άλλο ένα γλυκό που έφτιαξαν «πολυμήχανοι» ζαχαροπλάστες από τη Βόρειο Ελλάδα κάνει θραύση τελευταία. Πρόκειται για το σουβλάκι-τουλουμπάκι.
Σύμφωνα με το Thrakitoday.gr πρόκειται για μια γευστική σύνθεση από τουλουμπάκια, βουτηγμένα στη σοκολάτα τα οποία προσφέρονται πάνω σε ξυλάκι που φτιάχνει ζαχαροπλαστείο στην Ξάνθη.
Το ιδιαίτερο γλύκισμα που πλέον έχει βρει τη θέση του στις αγαπημένες επιλογές τόσο των κατοίκων της Ξάνθης όσο και των επισκεπτών της πόλης, καθώς διεγείρει με έναν εκπληκτικά μοναδικό τρόπο τον ουρανίσκο όσων έχουν την τύχη να το γευτούν ενώ και μόνο η εντυπωσιακή του όψη… προκαλεί και τους πιο δύσπιστους να το δοκιμάσουν.
Το γλυκό που έχει ξετρελάνει την Ξάνθη παρασκευάζεται στο «Γλυκοπωλείο», που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 182 στην Πλατεία Ελευθερίας.touloumpaki souvlaki

touloumpaki souvlaki b
Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται σύντομα να αναπτύξει ένοπλα, ρομποτικά περιπολικά σκάφη επιφανείας, τα οποία δεν θα είναι επανδρωμένα, για να συνοδεύουν και να προστατεύουν τα πολεμικά του πλοία σε δυνητικά επικίνδυνα ύδατα.
Τα περιπολικά, φουσκωτά σκάφη με σταθερό σκελετό, μήκους 11 μέτρων, συνήθως επανδρώνονται από τριμελές πλήρωμα. Αλλά στη ρομποτική εκδοχή τους, μόλις ένας ναύτης μπορεί να χειρίζεται έως και είκοσι ταυτόχρονα. Επίσης, τα σκάφη ρομπότ μπορεί να είναι εξοπλισμένα με μη θανατηφόρο εξοπλισμό, αλλά και με πολυβόλα, και θα μπορούν να ανοίγουν πυρ εναντίον ενός εχθρικού σκάφους εάν λάβει τέτοια διαταγή ο χειριστής τους.
Αυτή η τεχνολογία, που βασίζεται εν μέρει στα ρομπότ που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA στον Άρη, σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που επιχειρεί το ΠΝ των ΗΠΑ και θέτει νέα ερωτήματα για τον αυξανόμενο ρόλο των ρομπότ σε καταστάσεις κρίσεις καθώς και σε εμπόλεμες ζώνες.
Το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας (Office for Naval Research, ONR) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα μιας επίδειξης χωρίς προηγούμενο η οποία έγινε την 13η Αυγούστου με τη χρήση ρομποτικών περιπολικών τα οποία συνόδευαν ένα πολεμικό πλοίο στον Ποταμό Τζέιμς, στη Βιρτζίνια (νότιες ΗΠΑ).
Βάσει του σεναρίου της επίδειξης, πέντε περιπολικά-ρομπότ εξασφάλισαν την προστασία ενός μεγαλύτερου πλοίου, ενώ οκτώ ακόμη ανέλαβαν να παρακολουθούν ένα ύποπτο σκάφος.
Τα περιπολικά ρομπότ κατόπιν περικύκλωσαν τον «στόχο», επιτρέποντας στο σκάφος του αμερικανικού ΠΝ να πλοηγηθεί ανεμπόδιστα στην περιοχή.
«Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα Στενά της Μαλάκας, ή ίσως τα Στενά του Χορμούζ», εξήγησε ο αντιναύαρχος Μάθιου Κλάντερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τέτοια αυτόνομα ή τηλεχειριζόμενα σκάφη επιφανείας ενδέχεται να συνοδεύουν αμερικανικά πολεμικά πλοία μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου.
news.gr
Οι περισσότεροι από εμάς ταυτίζουν την κατάθλιψη με τη βαθιά λύπη και την απελπισία. Μερικές φορές όμως τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου, ιδιαίτερα σε πρώιμο στάδιο, είναι ανεπαίσθητα ή φαινομενικά ασύνδετα.

Αρκετοί αδυνατούν να αναγνωρίσουν την κατάθλιψη με βάση άλλα, μη συναφή συμπτώματα, επειδή η συγκεκριμένη ψυχική νόσος θεωρείται λανθασμένα συνώνυμο της αδυναμίας ή είναι πιο στενά συνδεδεμένη με το αίσθημα της θλίψης, τονίζει ο Richard Kravitz, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο UCD της Καλιφόρνια.

Η έγκαιρη αναγνώριση των προειδοποιητικών ενδείξεων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάθλιψη. Δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα σας παροτρύνουν να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικού, είτε ανησυχείτε για τον εαυτό σας είτε για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

1. Πόνος στη μέση ή τον αυχένα

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pain καταδεικνύει ότι τα άτομα με κατάθλιψη έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν οσφυαλγία ή αυχενικό σε σύγκριση με υγιή άτομα. Η κατάθλιψη και ο πόνος μοιράζονται κοινές βιολογικές διόδους και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Ο πόνος είναι το συνηθέστερο ψυχοσωματικό σύμπτωμα. Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στον πόνο λόγω της συναισθηματικής τους κατάστασης.

2. Παραπανίσια κιλά

Το φαγητό αποτελεί για αρκετούς «μηχανισμό αντιμετώπισης» της στεναχώριας, ενώ η κακή διάθεση αποτρέπει το άτομο να αφιερώσει χρόνο στα ψώνια και το μαγείρεμα. Σταδιακά, ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει να ανεβαίνει.

3. Ευερεθιστότητα

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry καταδεικνύει ότι η επιθετικότητα, η νευρικότητα και ο θυμός είναι τυπικές συμπεριφορές για τα άτομα με κατάθλιψη. Η κακή διάθεση και η απαισιοδοξία αφήνουν χώρο ώστε να εκδηλωθούν και άλλα αρνητικά συναισθήματα, ενώ είναι πιο δύσκολο για το άτομο να διατηρήσει την ψυχραιμία του κάτω από συνθήκες πίεσης.

4. Ψώνια, τζόγος & Facebook

Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να εθίζονται στις υπερβολές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Μελέτες επιβεβαιώνουν πως τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να προτιμούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές αντί να δραστηριοποιηθούν στον έξω κόσμο.

5. Αναποφασιστικότητα

Καθημερινά λαμβάνουμε δεκάδες αποφάσεις, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές. Αν και η αγορά ενός σπιτιού ή η αλλαγή δουλειάς είναι πράγματι λόγοι να σκεφτούμε σοβαρά πώς πρέπει να κινηθούμε, τα άτομα με κατάθλιψη έχουν την τάση να πανικοβάλλονται για μικροπράγματα όπως τι θα φορέσουν ή τι θα φάνε.

6. Απεριποίητη εμφάνιση

Τα άτομα με κατάθλιψη δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική τους εμφάνιση και υγιεινή. Τα αχτένιστα μαλλιά και η κακή στοματική υγιεινή είναι δύο τυπικά παραδείγματα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!