Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οργή για μαθήματα πορνεία σε αρχάριες στην Ισπανία. Πόσο κοστίζει και που αποδίδουν την αύξηση των γυναικών που στρέφονται εκεί...

Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που στρέφονται σε σκοτεινά μονοπάτια ώθησε ένωση που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του έρωτα στη Βαρκελώνη να προσφέρει μαθήματα "εισαγωγής στην πορνεία".

Με κόστος 45 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα ένα τετράωρο μάθημα από την Asociación de Profesionales del Sexo για τους επίδοξους εργαζόμενους, προκαλώντας την οργή σε φεμινίστριες.

"Όλοι οι επαγγελματίες χρειάζονται εκπαίδευση. Δεν είναι εύκολο επάγγελμα. Δεν υπάρχει άλλο επάγγελμα που να μοιράζεσαι τέτοιου είδους οικειότητα με κάποιον" εξήγησε η Conxa Borrell, διοργανωτής των μαθημάτων.

Οι προσπάθειες της οργάνωσης έχουν τραβήξει τα βλέμματα, όπως και το περσινό σεμινάριο "σεξ για γυναίκες όπως διδάσκεται από πόρνες".

"Τα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές μας προβάλλουν ως ένα κομμάτι κρέας με μάτια και τρεις τρύπες. Αυτό είναι απολύτως ψευδές", σημείωσε.

Όπως ανέφερε, 15 γυναίκες από 22 έως 50 ετών εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Μεταξύ των μαθητών ήταν γυναίκες που εξέταζαν την ιδέα και άλλες που είχαν πρόσφατα αρχίσει να δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του έρωτα και ήθελαν περισσότερες πληροφορίες.

Η Conxa Borrell επισήμανε πως οι τέσσερις ώρες ήταν πολύ λίγες ώστε να καλυφθεί μια λίστα θεμάτων όπως το να αντιμετωπίσουν το στίγμα της πορνείας, τα κόλπα στο σεξ, τα φορολογικά θέματα και το μάρκετινγκ.

Θα πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, και δεύτερο μάθημα μετά μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος. "Κανένας άλλος δεν μπορεί να διδάξει αυτά τα πράγματα. Ούτε ψυχολόγοι, ούτε ανθρωπολόγοι, ούτε πολιτικοί αναλυτές. Μόνο πόρνες", υπογράμμισε.

Ενώ δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης Asociación de Profesionales del Sexo, η Conxa Borrell σημείωσε πως τα μαθήματα ξεκίνησαν από την αύξηση του αριθμού των γυναικών που στράφηκαν στην πορνεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ισπανία.

"Είμαστε σε ένα αδιέξοδο, όπου οι άνθρωποι είναι άνεργοι και έχουν ακόμα να πληρώσουν τις υποθήκες τους και να θρέψουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για μια "δουλειά" που πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν", επισήμανε.

Η ίδια μάλιστα βρέθηκε στην ίδια κατάσταση το 2007 όταν έπεσε έξω η επιχείρηση του συζύγου της. Εκεί που έπλενε πιάτα άκουσε πως οι γυναίκες του επαγγέλματος κερδίζουν 200 ευρώ την ημέρα και έτσι αποφάσισε να το δοκιμάσει.

"Δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Που να βρω τους πελάτες μου, που να τους συναντήσω, πόσο να τους χρεώσω", θυμάται.

Οργή από φεμινίστριες

Εντός της εβδομάδας, ορισμένες από τις πιο εξέχουσες φεμινίστριες της Ισπανίας πρόκειται να συναντήσουν πολιτικούς για να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, σημείωσε η Lidia Falcon, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Partido Feminista de España.

"Θέλουμε να μάθουμε αν η συγκεκριμένη οργάνωση που προσφέρει τα συγκεκριμένα μαθήματα λαμβάνει πόρους από δημόσια ταμεία και αν οι πολιτικοί μας συμφωνούν πως η πορνεία θα πρέπει να προωθείται ως εναλλακτική λύση στην ανεργία", υπογραμμίζει.

Όπως σε πολλές άλλες χώρες, πολλοί είναι εκείνοι που διχάζονται ως προς το αν θα πρέπει η πορνεία να είναι νόμιμη ή όχι.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση του 2007, υπολογίζονταν ότι δραστηριοποιούνται 400.000 στη βιομηχανία του έρωτα. Σε μια βιομηχανία που αποφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.
Ακάθεκτη συνεχίζει η νέα κονσόλα της Sony
Η Sony μπορεί να έχει προβλήματα το τελευταίο διάστημα σε διάφορους τομείς, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να βασίζεται σε αυτόν του PlayStation, τουλάχιστον όσον αφορά στο PS4.
Έτσι, μετά και το λανσάρισμα της κονσόλας στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε ότι έως και τις 2 Μαρτίου, είχαν πουληθεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως.
Ειδικότερα στην πατρίδα της, η εταιρεία διέθεσε περίπου 370.000 PS4 και, προφανώς, έπεται και συνέχεια, με την κονσόλα να είναι πλέον στα ράφια των καταστημάτων σε 57 χώρες (έστω κι αν υπάρχουν τα προβλήματα διαθεσιμότητας που αναμένεται να διαρκέσουν έως τον Απρίλιο).
Υπάρχουν κι άλλα νούμερα όμως, εξίσου ελπιδοφόρα για τη Sony: στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν πουληθεί 13,7 εκατομμύρια αντίτυπα PS4 games, με τα 2,1 από αυτά να είναι του «Killzone Shadowfall».
Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς κατόχους PS4, έχουν γίνει μέλη του PS Plus, ενώ τα «Shares» μέσω του γνωστού πλέον κουμπιού του DualShock 4 έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια (3,6 εκατομμύρια προβολές gameplay έχουν στριμαριστεί μέσω Twitch και Ustream).
Τέτοια επιτυχία, με αρχικό στόχο τις 5 εκατομμύρια κονσόλες PS4 έως το τέλος Μαρτίου, ούτε η Sony δεν την περίμενε…

http://peiraxtiri.gr
Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες της διαδικτυακής πλατφόρμας του προγράμματος EasyTrip, έχουν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών του οδικού δικτύου, των τουριστών και των αρμόδιων αρχών.

Επικεφαλής εταίρος του διασυνοριακού προγράμματος EasyTrip είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών /Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και συμμετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών, Θέρμης, Bansko, Krumovgrad, καθώς επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών.

Οι δραστηριότητες του καλύπτουν τουλάχιστον τις παρακάτω περιοχές (οι οποίες μπορεί να επεκταθούν στο μέλλον): Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΚΕΤΑ & ΙΜΕΤ ΙΤΧΗΔ, Δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Σερρών), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Δήμος Καβάλας), Επαρχία Blagoevgrad (Bansko) και Επαρχία Kardzhali (Krumovgrad).

Τα τελικά αποτελέσματα του EASYTRIP προς τους μετακινούμενους θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υπηρεσίες πληροφόρησης μετακινουμένων, «πράσινη» περιβαλλοντικά φιλική δρομολόγηση, ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, λεπτομερή παροχή πληροφοριών για την κυκλοφορία και τη στάθμευση, τουριστικές πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, πληροφορίες για την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον και τις καιρικές πληροφορίες και άλλα.

Δείτε το site εδώ: http://www.easytrip-project.eu/root.el.aspx

«O κόσμος μας προσφέρει πλήθος πληροφοριών σε όλες τις μορφές. Η πρόκληση είναι πως θα παρουσιάσουμε και θα αναπαραστήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τη χρήση των υπολογιστών, μετατρέποντάς τες σε χρήσιμες πληροφορίες» (Joy Mountford, previously head of HCI group, Apple).
Σ' αυτή τη φιλοσοφία στηριχτήκαμε και διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ινστιτούτο «ΝΟUS», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό, τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο με κείμενα και φωτογραφίες της επιλογής του. Πρόκειται για λογισμικό που αφορά στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με προσαρμοσμένες "έξυπνες δυνατότητες" στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα. Εσείς εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες θέλετε σε μορφή PDF και αυτό μετατρέπεται σε ψηφιακό βιβλίο. Το βιβλίο σας έχει δυνατότητες εισαγωγής σημείωσης, προσθήκης σελιδοδείκτη και υπογράμμισης κειμένου. Το βιβλίο σας είναι στο "σύννεφο" έτσι ώστε δεν χρειάζεται να καταναλώνετε χώρο στον υπολογιστή σας. Όλες οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βιβλίο σας στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να "μοιραστείτε" το βιβλίο σας με άλλους φίλους έτσι ώστε να προάγεται η συνεργασία και η συνεκπαίδευση.
Επίσης με το W-i-book δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με κείμενο και γραφικά, εισάγοντας έτοιμες εικόνες. Δημιουργείστε γραφικά στο περιβάλλον συγγραφής του βιβλίου σας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), κάθε Παρασκευή 18:00-20:00, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Ι-pad) που θα τους παρέχουμε εμείς. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.
Οι ομάδες δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 12 άτομα ηλικίας 9-12 ετών και η συμμετοχή δηλώνεται με προεγγραφή.

http://www.thestival.gr

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το κλειδί του δωματίου σας στο ξενοδοχείο που επιλέξατε για τη διαμονή σας; Τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για αληθινά έργα τέχνης!

Σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο ασυνήθιστα κλειδιά δωματίων, φτιαγμένα από σκαλιστό ξύλο ή ανάγλυφο χρυσό, τα οποία πολλοί επισκέπτες μπήκαν στον πειρασμό να πάρουν στο σπίτι τους!

La Residence Hotel & Villas, Franschhoek, Νότια Αφρική


Ταιριάζοντας με την πλούσια διακόσμηση του ξενοδοχείου, τα κλειδιά στο La Residence Hotel & Villas είναι φτιαγμένα από ανάγλυφο χρυσό και στολισμένα με εντυπωσιακές φούντες.

Η μοναδική τους αισθητική προσθέτει μια ακόμα πινελιά πολυτέλειας και χρησιμεύει επίσης στο να αποτρέψει τους επισκέπτες από το να τα πάρουν κατά λάθος στο σπίτι τους.

Zero George Street Hotel, Charleston, Νότια Καρολίνα


Φτιαγμένα από ορείχαλκο και προορισμένα να ανοίγουν κλειδαριές του 19ου αιώνα, τα κλειδιά του Zero George Street είναι επίσης χαραγμένα με ένα κομψό “O”, που τους προσθέτει μια σύγχρονη πινελιά.

Draycott Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Τοποθετημένο στην περιοχή Chelsea του Λονδίνου, το ξενοδοχείο Draycott αναδεικνύει την βρετανική του γοητεία με παλιά κλειδιά που διαθέτουν ένα μικρό ταμπελάκι με το όνομα κάποιου διάσημου Άγγλου συγγραφέα ή ηθοποιού.

Κάθε δωμάτιο αποτίει φόρο τιμής σε θρύλους του θεάτρου, όπως οι George Gershwin, CS Lewis και Vivien Leigh.

Hotel Castello di Casole, Σιένα, Ιταλία


Η χαραγμένη εικόνα στο μπρελόκ των κλειδιών του ξενοδοχείου Castello di Casole παρουσιάζει τα κυπαρίσσια που στολίζουν την είσοδο αυτής της πόλης της Τοσκάνης.

Inn at Little Washington, Ουάσιγκτον, Βιρτζίνια


Φτιαγμένα στο χέρι από τεχνίτες του Οχαίο, τα δερμάτινα μπρελόκ με φούντα των κλειδιών του ξενοδοχείου Inn at Little Washington είναι επίσης διακοσμημένα με μια κυκλική ροζέτα.

Raffles Hotel Le Royal, Πνομ Πεν, Καμπότζη


Το μπρούτζινο μπρελόκ των κλειδιών του ξενοδοχείου Raffles Le Royal είναι χαραγμένο με γράμματα, που αντιπροσωπεύουν τους αριθμούς των δωματίων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια ων επισκεπτών, ενώ έχουν διαθέτουν επίσης και το επίσημο έμβλημα των Ανακτόρων της Καμπότζης. Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα δύο ακίνητα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το βασιλικό λογότυπο.

Hotel Vermont, Burlington, Βερμόντ


Ως το πρώτο ανεξάρτητο ξενοδοχείο του Burlington, το Vermont καλλιέργησε από την αρχή της ίδρυσης του τη συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες.

Ο καλλιτέχνης Duncan Johnson σχεδίασε τα κλειδιά των δωματίων, αλλά αυθεντικά έργα τέχνης για το ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας γεωμετρικές συνθέσεις από ξύλο.

Soho Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Το ξενοδοχείο Soho στο Λονδίνο δίνει στους επισκέπτες του κλειδιά που διαθέτουν απλά, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένα δερμάτινα μπρελόκ στο αγαπημένο χρώμα του καταλύματος, που δεν είναι άλλο από το πράσινο.

Le Meurice, Παρίσι, Γαλλία


Οι κάρτες-κλειδιά στο Le Meurice στο Παρίσι ξεχωρίζουν με την προσθήκη ενός στιλιζαρισμένου σκίτσου της πρόσοψης του ξενοδοχείου.

Fess Parker Wine Country Inn & Spa, Los Olivos, Καλιφόρνια


Ο ηθοποιός Fess Parker, ιδιοκτήτης του καταλύματος Fess Parker Wine Country Inn & Spa στην Καλιφόρνια, έφτιαξε μπρελόκ από ανακυκλωμένο ξύλο, που πήρε από βαρέλια κρασιού και χάραξε πάνω ένα καπέλο coonskin.
news.gr
H νυχτερινή βάρδια, το jet lag και όλες εκείνες οι καταστάσεις στις οποίες που μεταβάλλουν τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης...
"τρελαίνουν" το 97% του τμήματος του DNA που έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας . Ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Surrey, UK,και που δημοσίευσαν μια μελέτη στο περιοδικό "Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών".

ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η νυχτερινή εργασία, εν ολίγοις, ρίχνει το σώμα στο «χάος» και θα μπορούσε να βλάψει και την υγεία μακροπρόθεσμα. Στο παρελθόν, είχε αποδειχθεί ότι αυτοί που δουλεύουν την νύχτα έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2, καρδιακή προσβολή και καρκίνο. Σήμερα Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η εργασία τη νύχτα διαταράσσει το σώμα μας σε μοριακό επίπεδο ακόμα πιο βαθιά.
Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του φυσικό ρυθμό του, το βιολογικό ρολόι, που μας ρυθμίζει να κοιμόμαστε το βράδυ και να είμαστε ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μας ρυθμίζει σωστά τις ορμόνες, τη θερμοκρασία του σώματος, την αθλητική ικανότητα, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

ΓΟΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.

Οι ερευνητές μελέτησαν 22 εθελοντές,που είχαν τεχνητό φως για 28 ώρες κρατώντας τους σε κλειστό χώρο για λίγες ημέρες στους οποίους γίνονταν συχνές αιμοληψίες. Περίπου το 6 % του συνολικού αριθμού των γονιδίων, εξηγούν οι συγγραφείς, έχει την λειτουργία του που σχετίζεται με τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης ή το εσωτερικό ρολόι του σώματος - αυτό που καθορίζει τον κιρκαδικό ρυθμό. Το 97 % αυτών των γονιδίων ήταν εκτός συγχρονισμού, με επιδράσεις σε όλα τα όργανα του σώματος. " Είναι πραγματικά ένα «χάος του χρόνου» - λέει ο Derk - Jan Dijk, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης - . Είναι σαν να ζουν σε ένα σπίτι όπου το κάθε δωμάτιο έχει ένα ρολόι ρυθμισμένο σε διαφορετικό χρόνο .

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Θέλεις να τρως σαν κυρία αλλά δεν έχει ιδέα πώς να το κάνεις; Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κάθεσαι στην καρέκλα σου και πού να βάζεις την πετσέτα σου όταν σηκώνεσαι από το τραπέζι; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις μερικούς βασικούς κανόνες για να κλέψεις τις εντυπώσεις σε ένα επίσημο δείπνο:

1. Καταρχάς, αν είσαι καλεσμένη σε ένα τραπέζι να ξέρεις πως θα πρέπει να περιμένεις να ξεκινήσει να τρώει η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης πριν βάλεις στο στόμα σου την πρώτη μπουκιά.

2. Ένα έξυπνο τιπ για να θυμάσαι πώς πρέπει να κάτσεις στην καρέκλα σου είναι το εξής: Πρέπει να προσποιήσε ότι υπάρχει μία γάτα μπροστά σου και ένα ποντίκι πίσω σου.

3. Τα ποτήρια του νερού και του κρασιού βρίσκονται πάντα στα δεξιά του πιάτου σου. Το πιάτο του ψωμιού βρίσκεται στα αριστερά του κυρίως πιάτου σου. Αν το θυμάσαι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πιεις το νερό κάποιου άλλου ή να φας το ψωμί του.

4. Το αλάτι και το πιπέρι πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί, σαν να είναι παντρεμένα, ακόμα και αν κάποιος σου ζητήσει το ένα από τα δύο.

5. Δοκίμασε πρώτα το φαγητό σου πριν βάλεις αλάτι ή πιπέρι. Θεωρείται αγενές να υποθέτεις ότι το φαγητό χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι πριν το γευτείς.

6. Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις το μαχαίρι, το πηρούνι ή το κουτάλι δεν επιτρέπεται να τα ακουμπήσεις ξανά στο τραπέζι. Αν θέλεις να τα ακουμπήσεις κάπου θα πρέπει να τα ακουμπήσεις στο πιάτο σου.

7. Μόλις τελειώσεις το φαγητό σου θα πρέπει να τοποθετήσεις το μαχαίρι και το πηρούνι σου διαγώνια σταυρωτά. Αυτός είναι και ένας βασικός κώδικας για τον οικοδεσπότη να καταλάβει ότι τελείωσες.

8. Αν θέλεις να πας στο μπάνιο ή θέλεις να σηκωθείς μετά το φαγητό απλά βάλε την πετσέτα σου στα αριστερά του πιάτου σου ελαφρά διπλωμένη.

http://www.thestival.gr
Λένε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις! Και αυτό το επιβεβαιώνει ένας άνδρας από τη Βρετανία, ο οποίος κατήγγειλε τη γνωστή αλύσίδα Dominos ότι έκανε
σεξ μια μια πίτσα του εστιατορίου, αλλά επειδή ήταν πολύ ζεστή, έκαψε το πέος του!

Μάλιστα απαίτησε κ αποζημίωση!

Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας στο Twitter, του απάντησαν να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία και ο διάλογος συνεχίστηκε, με τον άνδρα να ζητά κ τα ρέστα για το ότι δεν τον προειδοποίησαν για τους κινδύνους, αναφέρει η Huffington Post.

Ο άνδρας επέμεινε και τελικά η Dominos έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι είναι το πρώτο περιστατικό με τέτοιου είδους παράπονα

http://www.seleo.gr
Βίδες κατασκευασμένες πλήρως από μετάξι χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά από αμερικανούς επιστήμονες για να αποκαταστήσουν κατάγματα οστών. Το επίτευγμα -που προς το παρόν έχει δοκιμαστεί με επιτυχία μόνο σε πειραματόζωα- μπορεί να φέρει πραγματική επανάσταση ...
στην ορθοπεδική χειρουργική, καθώς μελλοντικά ίσως καταστήσει περιττά τα σημερινά μεταλλικά και συνθετικά εμφυτεύματα, αντικαθιστώντας τα με άλλα που σταδιακά θα διαλύονται στο σώμα, έως ότου η βλάβη θα έχει πια αποκατασταθεί.
Οι ερευνητές της Σχολής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Μασαχουσέτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Ντέηβιντ Κάπλαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", χρησιμοποίησαν ειδικά καλούπια για να διαμορφώσουν στο κατάλληλο σχήμα την πρώτη ύλη, δηλαδή το λεγόμενο "ιατρικό μετάξι", ένα διάλυμα μεταξιού σε αλκοόλη. Οι πρωτεΐνες του μεταξιού, όταν «διπλωθούν» με πολύπλοκους τρόπους, αποκτούν ιδιαίτερη αντοχή.
Οι 28 μεταξένιες βίδες τοποθετήθηκαν στα πίσω άκρα έξι αρουραίων και λειτούργησαν κανονικά επί τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να βιοδιασπώνται μέσα στο σώμα των ζώων.
«Το μέλλον είναι πολύ συναρπαστικό. Οραματιζόμαστε μια ολόκληρη γκάμα ορθοπεδικών συσκευών με βάση το μετάξι, από δίσκους και βίδες έως σχεδόν οτιδήποτε μπορεί κανείς να σκεφτεί και το οποίο δεν θα ήθελε να παραμείνει μέσα στο σώμα», δήλωσε ο δρ Κάπλαν. «Αυτά (τα εξαρτήματα από μετάξι) δεν δημιουργούν πρόβλημα στις ακτίνες-Χ (σ.σ. δεν φαίνονται καν στις ακτινογραφίες), δεν πυροδοτούν συναγερμούς, ούτε δημιουργούν ευαισθησία στο κρύο», πρόσθεσε.
Τα υπάρχοντα μεταλλικά ορθοπεδικά προϊόντα για τη στερέωση οστών έχουν διάφορα μειονεκτήματα, καθώς είναι υπερβολικά άκαμπτα, προκαλώντας στρες στα οστά. Επίσης, αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να αφαιρεθούν μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, πράγμα που απαιτεί μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Τα αντίστοιχα προϊόντα από συνθετικά πολυμερή υλικά, αποφεύγουν μεν μερικά από τα παραπάνω προβλήματα, όμως αυξάνουν τον κίνδυνο φλεγμονών και είναι δύσκολα στην εμφύτευση.
Όπως είπε ο Ντέηβιντ Κάπλαν, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, οι μεταξένιες βίδες και δίσκοι είναι υπερβολικά γεροί, αποστειρώνονται εύκολα, ενώ μπορούν επίσης να μεταφέρουν και να απελευθερώσουν αντιβιοτικά που θα προλαμβάνουν τυχόν λοιμώξεις. Οι ερευνητές ήδη σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές με μεγαλύτερα ζώα και, σε επόμενο στάδιο, με ανθρώπους.  


Τα καλώδια και οι μπαταρίες είναι… η ολέθρια καταστροφή για κάθε gadget που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή! Γιατί; Για τον εξής απλούστατο λόγο! Ή θα έχουμε κοντά μας κάποιο καλώδιο φορτιστή για να «γεμίσουμε» την μπαταρία του κινητού μας ή απλά θα προσευχηθούμε να «κρατήσει» μέχρι να φτάσουμε σπίτι!
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την είδηση της συσκευής που ενσωματώνεται σε διάφορα έπιπλα και φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές. Εχθές, δόθηκε στη δημοσιότητα άλλη μία καινοτομία, στον τομέα που υπόσχεται να εξαφανίσει τους συμβατικούς φορτιστές! Ένας φορτιστής που αντλεί ενέργεια από την κίνηση του σώματος μας!
Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στα καλώδια; Θα δείξει! Πάντως η συσκευή αυτή, δημιουργήθηκε από την εταιρεία Georgia Tech και αποτελείται από τέσσερα δισκία, το ένα πάνω στο άλλο. Το πρώτο, είναι κατασκευασμένο από χαλκό και περιστρέφεται, το δεύτερο, είναι ένα πολυμερές το οποίο μένει στάσιμο, το τρίτο είναι φτιαγμένο από χρυσό το οποίο χωρίζεται σε μικρούς τομείς ενώ το τέταρτο είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό.
Όταν ο δίσκος του χαλκού περιστρέφεται, τα θετικά φορτία που παράγονται, περνούν στα στρώματα του χρυσού, που παράγουν αρνητικά φορτία. Η ανισορροπία αυτή, δημιουργεί ρεύμα! Οι κατασκευαστές του, δηλώνουν ότι η συσκευή, μπορεί να παράγει ενέργεια για όσο διάστημα προκαλείται κίνηση στο χάλκινο δισκίο. Το μέγεθος της, δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά! Η συσκευή παρουσιάστηκε μόλις εχθές στο περιοδικό Nature Communications, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παράγωγη ενέργειας μιας και φαίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς για την παραγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων ενέργειας. 

http://www.alexiptoto.com
Μια «νόμιμη εναλλακτική οδό» για να αποφευχθούν φαινόμενα δημόσιας ούρησης προσφέρει μια νέα εφαρμογή για «έξυπνες» συσκευές, η οποία δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Ορλεάνη.

Ο λόγος για την υπηρεσία AirPnP. Οι δημιουργοί της εφαρμογής εμπνεύστηκαν το όνομά της από την εφαρμογή AirBnB, μια διάσημη υπηρεσία ενοικίασης χώρου διαμονής σε τουρίστες.

Οι ενδιαφερόμενοι «νοικιάρηδες τουαλέτας» πρέπει να ορίσουν τιμή χρήσης αλλά και να αναφερθούν στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο αποχωρητήριό τους.

Από την πλευρά τους, οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν την εμπειρία... ούρησης βαθμολογώντας την τουαλέτα που χρησιμοποιήσαν ώστε μελλοντικοί χρήστες να γνωρίζουν τις κριτικές των προηγούμενων.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής δηλώνουν ότι η ιδέα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία «γεννήθηκε» από το πρόβλημα δημόσιας ούρησης που παρατηρήθηκε στη Νέα Ορλεάνη λόγω του φεστιβάλ Μάρντι Γκρας από το μακρινό 1837.

«Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αρκετοί άνθρωποι δεν είχαν ένα μέρος να κάνουν την ανάγκη τους» αναφέρουν οι δημιουργοί του AirPnP στην ιστοσελίδα τους.

Ήδη, πάνω από 2.000 άτομα έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία ενώ περίπου 20 τουαλέτες έχουν προστεθεί στις διαθέσιμες για... ενοικίαση.

http://www.real.gr 
Μετά τα συνεχόμενα μπλόκα της Τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και την επιμονή των δανειστών για άμεσες απολύσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει νέο, εναλλακτικό σχέδιο που στέλνει σε διαθεσιμότητα 4.000 δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται 3.000 εργαζόμενους από δήμους, περιφέρειες και 1.000 άτομα από Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην τήρηση των στόχων για 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις το 2014 και 25.000 διαθεσιμότητες τη διετία 2013-14 που προβλέπονται στο Μνημόνιο , δηλαδή 21.000 διαθεσιμότητες και 3.600 απολύσεις το 2013, καθώς και τον προγραμματισμό του 2014 για την επίτευξη των στόχων.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει και το 2015 να υπάρξει διαθεσιμότητα από την οποία θα προκύψουν απολύσεις, ενώ συνολικά υπολογίζει έναν αριθμό 5.000 απολύσεων μέσα στο 2015.

http://www.thestival.gr
Το μόνο βέβαιο είναι ότι με αυτό το εργαλείο, δεν θα μπορείτε να πείτε ψέματα ούτε στη μαμά σας, ούτε στον οδοντίατρο. Διότι η πρώτη στον κόσμο web-οδοντόβουρτσα, συνδέεται με το smartphone και αποκαλύπτει πότε και πώς βουρτσίζετε τα δόντια σας. Υποτίθεται ότι αυτό γίνεται για να λαμβάνετε συμβουλές για αποτελεσματικότερο καθάρισμα. Θέλετε να δείτε και πόσο θα κοστίζει η υπηρεσία;

Όχι δεν είναι ανέκδοτο ούτε φάρσα. Διότι πίσω από το νέο προϊόν κρύβεται ο κολοσσός της Procter & Gamble. H γνωστή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα OralB εξοπλίστηκε με τη δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone όπου και θα γίνεται η καταγραφή του τρόπου με τον οποίο βουρτσίζετε. Οι εμπνευστές της ιδέας πιστεύουν ότι υπάρχει κοινό για το συγκεκριμένο προϊόν. Απευθύνονται –για παράδειγμα- σε γονείς οι οποίοι θα θελήσουν να ενισχύσουν την επιθυμία των παιδιών τους για σωστό και διαρκές βούρτσισμα. Αυτό ουσιαστικά θα είναι και το μυστικό της όλης υπόθεσης.

Να λαμβάνεις οδηγίες για το πόσο πρέπει να επιμείνεις στο κάθε σημείο του στόματος ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα, πηγαίνεις στα τυφλά. Με την e-Oral Β θα ακούς τις οδηγίες από το smartphone το οποίο εκτός από οδηγίες, θα σου λέει και τις ειδήσεις. Μην φανταστείτε βέβαια ότι είναι μια απλή οδοντόβουρτσα Bluetooth. Το μυστικό βρίσκεται στους αισθητήρες με τους οποίους είναι εφοδιασμένη η συσκευή. Πώς αλλιώς, θα γνωρίζει το τηλέφωνο αν κάνετε σωστή δουλειά στα δόντια σας ή όχι;

Η διάθεση της οδοντόβουρτσας, όπως μεταδίδει το Reuters, θα ξεκινήσει τον Μάιο από την Γερμανία με μικρές ποσότητες. Το παγκόσμιο λανσάρισμα, προγραμματίζεται να γίνει τον Ιούνιο. Εδώ στην Ελλάδα,  θα πρέπει να την περιμένουμε από το φθινόπωρο. Σε ποια τιμή; Αν υποτεθεί ότι θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ στην τιμή των 219 δολαρίων, να περιμένετε ότι εδώ στην Ελλάδα θα κοστίζει περίπου 220 ευρώ. Δεν είναι και λίγα για οδοντόβουρτσα.

http://www.fpress.gr 
Το ότι σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να συναντήσουμε ψευδείς και εντελώς παρανοϊκές ειδήσεις είναι κοινός τόπος εδώ και πολύ καιρό. Η ανάγκη, ωστόσο, να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση οδηγεί αρκετούς ερευνητές στο να αναζητήσουν πρακτικές λύσεις...


Τη «διέξοδο» από αυτή την κατάσταση επιχειρεί να δώσει η Kalina Boncheva στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Mαζί με μία ομάδα ερευνητών, η επικεφαλής του προγράμματος επινόησε έναν ανιχνευτή ψεύδους με το όνομα «Pheme», που προέρχεται από την θεά Φήμη, η οποία ήταν η προσωποποίηση του λόγου, των παραδόσεων και των εξιστορήσεων.

Σκοπός της «Φήμης» είναι μέσα από μόνο 140 ή και λιγότερους χαρακτήρες, όσους δηλαδή επιτρέπει να πληκτρολογήσει ένας χρήστης την φορά, να μπορεί να διακρίνει την αληθινή ανάρτηση από μία ψεύτικη και αντιστρόφως. Στόχος της ομάδας είναι το έργο της να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα έχει ήδη ταξινομήσει τα Tweets σε τέσσερις κατηγορίες :

-Η πρώτη θα έχει ως βάση της την κερδοσκοπία και θα καταγράφονται αναρτήσεις που θα αφορούν, για παράδειγμα, την αύξηση των επιτοκίων.
-Η επόμενη, ως κριτήριο την αμφισβήτηση, όπως, για παράδειγμα, ο «σάλος» που προέκυψε με αναρτήσεις για τις επιπτώσεις του εμβολίου MMR
-Στην τρίτη κατηγορία θα καταγράφεται η παραπληροφόρηση από άγνοια, παραδείγματος χάριν όταν ένα ψέμα διαδίδεται από άγνοια.
-Τέλος η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, σε περιπτώσεις που θα υπάρχει μία ανακριβής είδηση και θα διαδίδεται σκόπιμα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
H λαμπερή τελετή των φετινών Όσκαρ είχε και ελληνικό άρωμα. Μια Ελληνίδα, συνοδευόμενη από έναν Ελληνα, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Ο λόγος για την Μαρία Μενούνος η οποία πήγε στη λαμπερή τελετή συνοδευόμενη από τον μακιγιέρ και κομμωτή Δημήτρη Γιαννέτο, ο οποίος και επιμελήθηκε το λουκ της παρουσιάστριας.

Η Μαρία Μενούνος επέλεξε για την βραδιά της απονομής των Οσκαρ ένα φόρεμα της Johanna Johnson, παπούτσια Jimmy Choo και clutch Ashy" nd" clutches. Η ολόλευκη μακριά τουαλέτα της με την ανοιχτή πλάτη και τα στρας, αλλά και το χτένισμα της, την έκαναν να μοιάζει με αρχαία Ελληνίδα θεά!

http://www.thestival.gr


Ένα θαυματουργό USB stick μετατρέπει σε πανίσχυρο μηχάνημα και τον πιο παλιό υπολογιστή. Οι σκαντζόχοιροι μας προστατεύουν από τα φίδια και κρατούν τα παράσιτα μακριά από τον κήπο μας. Υπάρχει όμως ένας σκαντζόχοιρος που έχει βαλθεί να αλλάξει τον κόσμο.
Πώς θα το κάνει; Κατασκευάζοντας έναν υπολογιστή που κοστίζει επτά δολάρια, δηλαδή μόλις πέντε ευρώ!
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, «σκαντζόχοιρος», είναι το όνομα της εταιρείας που θα λανσάρει το πρωτοποριακό μηχάνημα, η οποία σκοπεύει να το διανείμει στους φτωχούς της Γης και να τους δώσει για πρώτη φορά πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών, επιτρέποντας τους να σπουδάσουν και να αποκτήσουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον.
Παράλληλα, το όλο εγχείρημα φιλοδοξεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στους υπολογιστές που εμείς, οι «πλούσιοι», πετάμε κάθε χρόνο όταν αγοράζουμε πιο μοντέρνα γκάτζετ.
Είναι εκείνες οι συσκευές που στέλνονται παράνομα στις αναπτυσσόμενες χώρες δημιουργώντας τεράστια βουνά επικίνδυνων αποβλήτων.
Μοιάζει με το εγχείρημα του ελληνοαμερικανού γκουρού της ψηφιακής εποχής Νίκολας Νεκροπόντε, το οποίο προέβλεπε τη διανομή σε κάθε παιδί ενός υπολογιστή που θα κόστιζε 100 δολάρια. Με τη διαφορά ότι εδώ ο υπολογιστής δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον ως φυσικό αντικείμενο. Όλα βρίσκονται μέσα σε ένα USB Stick: Το βάζετε σε οποιοδήποτε PC, όσο παλιό και αν είναι και αυτομάτως έχετε στα χέρια σας ένα πανίσχυρο μηχάνημα που δίνει πρόσβαση στα έγγραφα σας, στον παγκόσμιο ιστό, στο facebook στο twitter και στο skype, χάρη στο λειτουργικό σύστημα που περιέχεται μέσα στο στικάκι. Όταν τελειώσετε, απλά βγάζετε το USB Stick από τον υπολογιστή και όλα τα ίχνη της χρήσης που κάνατε εξαφανίζονται στο δευτερόλεπτο.

Πηγή: Τα Νέα
Πίστεψαν το ελληνικό κράτος και έτρεξαν το 2009 να αποκτήσουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού προκειμένου να προλάβουν τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης. Από το 2010 και μετά βρέθηκαν στο επίκεντρο της φοροεισπρακτικής επίθεσης που έκανε το υπουργείο Οικονομικών στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με κατακόρυφη αύξηση των τελών κυκλοφορίας και επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Το αποτέλεσμα ήταν η ραγδαία απαξίωση των οχημάτων τους. Οι περισσότεροι επέλεξαν το δρόμο της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία.
Το φορολογικό τους μαρτύριο όμως δεν τελείωσε ακόμη. Κάποιοι που βρήκαν τη λύση της πώλησης του ΙΧ τους σε κάποιον έμπορο με σκοπό την εξαγωγή του στην Ευρώπη ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής έρχονται αντιμέτωποι με τον αστείρευτο εισπρακτικό παραλογισμό του υπουργείου Οικονομικών. Πληροφορούνται ότι για να εξαχθεί το όχημά τους θα πρέπει να παραλάβουν τις πινακίδες του και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας! Και αυτό παρά το γεγονός ότι η μόνη κίνηση που θα κάνει το όχημα θα είναι η φόρτωσή του στο τραίνο ή σε νταλίκα για εξαγωγή. Είναι ένα ακόμη απίστευτο αλλά ελληνικό εύρημα.
Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια έγινε εξαγωγή περίπου 70.000 οχημάτων από την Ελλάδα. Τα περισσότερα ήταν οχήματα πολύ υψηλού κυβισμού και μικρής σχετικά ηλικίας (έως πέντε ετών) τα οποία για φορολογικούς λόγους τέθηκαν εκτός αγοράς. Οι ιδιοκτήτες τους είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να γλιτώσουν τέλη κυκλοφορίας, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και το τσουχτερό τεκμήριο.
Μάλιστα ακόμη και όταν αποφάσισαν να πουλήσουν τα οχήματά τους αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις βρέθηκαν στα αζήτητα διότι κανείς δεν ήθελε να φορτωθεί ένα αυτοκίνητο με πολύ υψηλό φορολογικό κόστος. Τελικά βρήκαν τη λύση της πώλησής τους σε εμπόρους που θα τα εξήγαγαν στο εξωτερικό. Από αυτόν πληροφορήθηκαν ότι για να διαγραφεί και εξαχθεί το όχημά τους θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Τυπικά η φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι για οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της αδείας κυκλοφορίας ενός οχήματος πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και η διαγραφή του οχήματος από τα αρχεία του υπουργείου Μεταφορών λόγω εξαγωγής του θεωρείται… μεταβολή και πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόκειται για τέλη που φθάνουν ακόμη και τα 1.320 ευρώ για οχήματα άνω των 4.000 κυβικών. Το γιατί πρέπει να πληρωθούν τα τέλη ακόμη και στις περιπτώσεις οριστικής διαγραφής του οχήματος το γνωρίζει μόνο το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: capital.gr
Στις 7 Μαρτίου 1912 ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν ανακοινώνει την ανακάλυψη του Νότιου Πόλου.

161 - Ο Μάρκος Αυρήλιος και ο Λούκιος Βέρος διαδέχονται τον Αντωνίνο Πίο στο θρόνο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

321 - Ο Κωνσταντίνος Α΄ αποφασίζει ότι η Κυριακή είναι ημέρα ανάπαυσης στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1799 - Ο Ναπολέων εισβάλλει στην Τζάφα της Παλαιστίνης.

1809 - Σκοτώνεται σε ηλικία 56 ετών ο Γάλλος Ζαν Πιέρ Μπλανσάρ, ο πρώτος άνθρωπος, που κατάφερε να πλοηγήσει ένα αερόστατο, όπου αυτός ήθελε, ώστε να μην είναι έρμαιο της φοράς των ανέμων. Το 1785 πέρασε πετώντας τη Μάγχη.

1848 - Υπογράφεται η συμφωνία «Great Mahele», για την διοικητική διαίρεση της Χαβάης.

1876 - Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το τηλέφωνο.

1904 - Οι Ιάπωνες βομβαρδίζουν το Βλαδιβοστόκ.

1912 - Ο Γάλλος αεροπόρος Ανρί Σεϊμέ καλύπτει σε πτήση, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, την απόσταση Λονδίνο-Παρίσι σε 3 ώρες.

1912 - Ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν ανακοινώνει την ανακάλυψη του Νότιου Πόλου.

1918 - Η Φινλανδία συμμαχεί με τη Γερμανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1918 - Οι Μπολσεβίκοι αλλάζουν το όνομα τους σε «Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

1920 - Οι Μπολσεβίκοι αρχίζουν μεγάλη επίθεση στο μέτωπο της Πολωνίας.

1921 - Με διάγγελμα του βασιλιά Κωνσταντίνου αρχίζει η Μικρασιατική Εκστρατεία. Ενόψει της γενικής επίθεσης των ελληνικών δυνάμεων ο αρχηγός της στρατιάς της Μικράς Ασίας, αντιστράτηγος Παπούλας, δηλώνει ότι «ο στρατός μας καλείται να φέρει εις πέρας το βαρύν έργον αυτού. Ουδεμία μου απομένει αμφιβολία περί της νίκης.».

1933 - Στο κενό πέφτει το κίνημα του Νικολάου Πλαστήρα, που έχει ως στόχο να προλάβει το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Τσαλδάρη.

1935 - Η επιστροφή της περιοχής του Σάαρ στη Γερμανία σηματοδοτεί την αρχή της γερμανικής επέκτασης.

1936 - Τα γερμανικά στρατεύματα υπό τον Χίτλερ εισβάλουν στην αποστρατικοποιημένη Ρηνανία, παραβιάζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και το Σύμφωνο του Λοκάρνο. Οι Κυβερνήσεις Αγγλίας και Γαλλίας δεν αντιδρούν.

1941 - Ιταλικά πλωτά νοσοκομεία μεταφέρουν Ιταλούς τραυματίες από την Αλβανία στην Ιταλία. Το ελληνικό υποβρύχιο «Νηρεύς» βυθίζει ιταλικό μεταγωγικό στην Αδριατική.

1945 - Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν τη γέφυρα του Ρήνου στο Ρέμαγκεν της Γερμανίας και περνούν στην απέναντι όχθη.

1945 - Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Πλαστήρας δεν δέχεται τη συμμετοχή του ΕΑΜ στην Κυβέρνηση. Την ίδια στάση τηρεί και ο αντιβασιλέας.

1948 - Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επισήμως στην Ελλάδα.

1948 - Ιδρύεται η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

1949 - ο ΟΗΕ αποφασίζει να διερευνήσει τον ισχυρισμό των ΗΠΑ, ότι το Ανατολικό Μπλοκ διατηρεί 8-14 εκατομμύρια κρατούμενους σε διάφορα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων.

1950 - Στις ΗΠΑ, η Τζούντιθ Κόπλον και ο Σοβιετικός πρεσβευτής, Βαλεντίν Γκουμπίτσεφ, κρίνονται ένοχοι κατασκοπείας.

1951 - Οι δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κορέα, με επικεφαλής τον Μάθιου Ριτζγουέι, επιτίθενται εναντίον των κινεζικών στρατευμάτων.

1951 - Φανατικός εθνικιστής, που διαφωνεί με τη φιλοδυτική πολιτική της χώρας του, σκοτώνει τον πρωθυπουργό της Περσίας, Αλί Ραζμάρα.

1952 - Οι ΗΠΑ υπογράφουν με την Κούβα συμφωνία για στρατιωτική βοήθεια.

1953 - Ξεκινά το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών στο Σαντιάγο της Χιλής.

1954 - Η ΕΣΣΔ κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στο χόκεϊ επί πάγου, όταν νικά τον Καναδά με 7-2 στην Στοκχόλμη, στην πρώτη της συμμετοχή σε τουρνουά του αθλήματος.

1959 - Η Γαλλία ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τον στόλο της Μεσογείου από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου.

1960 - Τερματίζονται στη Βουλή, εν μέσω σοβαρών επεισοδίων και θλιβερών συγκρούσεων, οι συζητήσεις πάνω στην πρόταση μομφής που υποβάλλει η ΕΔΑ.

1965 - Βίαια επεισόδια ξεσπούν στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα, όταν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και τοπικές αρχές συγκρούονται με περίπου 600 διαδηλωτές.

1967 - Πεθαίνει η ερωμένη της συγγραφέως Γερτρούδης Στάιν, Άλις Μπαμπέτ Τόλκας.

1968 - Ξεκινά η πρώτη μάχη στη Σαϊγκόν, στο πλαίσιο του πολέμου στο Βιετνάμ.

1968 - Πεθαίνει ο Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

1969 - Αποφασίζεται η ίδρυση Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

1971 - Χίλια αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν την Καμπότζη και το Λάος.

1973 - Ανακαλύπτεται ο Κομήτης Κόχουτεκ.

1973 - Στο Μπανγκλαντές, η κυβέρνηση του σεΐχη Μουτζιμπούρ Ραχμάν κερδίζει με μεγάλη πλειοψηφία στις πρώτες γενικές εκλογές της χώρας.

1979 - Αποκαλύπτεται η ύπαρξη δακτυλίου από κοσμική σκόνη γύρω από τον πλανήτη Δία.

1980 - Το Ελ Σαλβαδόρ κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και εθνικοποιεί τις τράπεζες, τον καφέ και τη ζάχαρη.

1982 - Στη Γουατεμάλα εκλέγεται Πρόεδρος ο στρατηγός Άνιμπαλ Γκουεβάρα.

1983 - 96 ανθρακωρύχοι σκοτώνονται από έκρηξη αερίου σε ορυχείο κοντά στο Ερεγλί, στην Τουρκία.

1987 - Ο Μάικ Τάισον γίνεται ο νεότερος πρωταθλητής, όταν κερδίζει τον Τζέιμς Σμιθ με ομόφωνη απόφαση μετά από 12 γύρους σε αγώνα στο Λας Βέγκας.

1990 - Ο Βρετανός Λίντφορντ Κρίστι κάνει πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 60 μέτρα με 6.51 στο 4ο Διεθνές Μίτινγκ Κλειστού Στίβου «ΑΘΗΝΑ» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

1991 - Η Αλβανία κηρύσσει το Δυρράχιο στρατιωτική περιοχή και απαγορεύει τις μαζικές συγκεντρώσεις στα Τίρανα και σε τρεις ακόμα πόλεις, μετά την έξοδο χιλιάδων Αλβανών στην Ιταλία.

1991 - Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κρίνει αναγκαία τη μεταφορά σε άλλη θέση της βυζαντινής εκκλησίας των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην Κηφισιά, λόγω διαπλάτυνσης της λεωφόρου Κηφισίας.

1992 - Ο Φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Ζαν-Λικ Ντεάν ορκίζεται νέος πρωθυπουργός του Βελγίου, μετά από 103 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα γαλλόφωνα και φλαμανδόφωνα κόμματα της χώρας.

1992 - Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ 200 Αρμένιοι σκοτώνονται από επιθέσεις Αζέρων.

1993 - Στο Αφγανιστάν οι αντίπαλοι ηγέτες υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία με σκοπό να τερματιστούν οι συγκρούσεις στο Καμπούλ, που διαρκούν και έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων πολιτών.

1993 - Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο γερμανικό κρατίδιο Έσεν, δείχνουν μεγάλη αύξηση του ποσοστού των ακροδεξιών.

1994 - Οι αρχές της Σλοβενίας απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα του Ρώσου υπερεθνικιστή ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι.

1994 - Πεθαίνει από οξύ πνευμονικό οίδημα ο αθλητικογράφος και συγγραφέας Χρήστος Μότσιας. Προσωπικός φίλος του Βασίλη Γκούμα, έχει εκδώσει τη βιογραφία του με τίτλο «25 Χρόνια Δράσης».

1994 - Στο Μπουρούντι, 80 είναι οι νεκροί από τις φυλετικές συγκρούσεις.

1995 - Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως το δέκατο πλήρες μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).

1995 - Στο Πακιστάν, δύο Αμερικανοί υπάλληλοι στο προξενείο των ΗΠΑ στο Καράτσι δολοφονούνται από ενόπλους, καθώς μεταβαίνουν με το αυτοκίνητο τους στο προξενείο.

1996 - Στην Τουρκία, ο συγγραφέας Γιασάρ Κεμάλ καταδικάζεται σε 20 μήνες φυλάκιση με αναστολή με την κατηγορία της αναμόχλευσης παθών.

1997 - Αρχίζει στο Παρίσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διαρκεί τρεις ημέρες και αποτελεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της IAAF με χρηματικά έπαθλα. Ο Χάρης Παπαδιάς κερδίζει χρυσό στα 60μ με 6.50, η Κατερίνα Κόφφα καταρρίπτει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ των 200μ και κατακτά το χρυσό με 22.76, ενώ ο Λάμπρος Παπακώστας με 2.32 στο ύψος παίρνει το αργυρό μετάλλιο.

1997 - Η διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, μητέρας του Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία μοναδικοί κληρονόμοι της βίλας στο Παλαιό Ψυχικό ήταν τα τέσσερα εγγόνια της, δημοσιεύεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1999 - Πεθαίνει ο σκηνοθέτης των γνωστών ταινιών «2001, Οδύσσεια του Διαστήματος» και «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι», Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

2003 - Συλλαμβάνονται δύο γιοι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Σαάντ και Χάμζα Μπιν Λάντεν, στο Ραμπάτ του νοτιανατολικού Αφγανιστάν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών και πακιστανικών δυνάμεων. Ο Σαάντ, ο μεγαλύτερος από τους 14 ή 18 γιους του Σαουδάραβα τρομοκράτη, φέρεται να είναι ο διάδοχος του πατέρα του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, ενώ το όνομα του βρίσκεται στην αμερικανική λίστα των πλέον καταζητούμενων ατόμων του κόσμου.

2004 - Περίπου 7,6 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα Κυβέρνηση της χώρας. Μετά από μία ομαλή προεκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 45,36%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 40,55%, το ΚΚΕ με 5,90% και ο ΣΥΝ με 3,26%.

http://www.enikos.gr 
Ένα ζευγάρι ήταν καλεσμένο σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων.
Την σύζυγο την τελευταία στιγμή την έπιασε ένας φοβερός πονοκέφαλος κι έτσι είπε στον σύζυγο να πάει μόνος του.
Σαν καλός σύζυγος που ήταν, αρνήθηκε, αλλά εκείνη επέμεινε λέγοντας ότι θα έπαιρνε μια ασπιρίνη και θα πήγαινε για ύπνο, γι” αυτό δεν υπήρχε λόγος να…
χαλάσει τη διασκέδασή του.
Έτσι, ο σύζυγος φόρεσε το κουστούμι του King Kong, κι έφυγε.
Η σύζυγος, μετά από μιας ώρας ύπνο, ξύπνησε χωρίς πονοκέφαλο και καθώς ήταν ακόμα νωρίς, αποφάσισε να πάε στο πάρτυ.
Και μια και ο σύζυγος δεν γνώριζε τι κοστούμι θα φορούσε εκείνη, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διασκεδάσει παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του όταν δεν ήταν παρούσα.
Φτάνοντας στο πάρτυ, αμέσως εντόπισε τον σύζυγο που χόρευε με όποια ωραία ύπαρξη μπορούσε, χουφτώνονας λίγο απο “δω και κλέβοντας κάποιο φιλί από κει.
Τον πλησίασε και, καθώς η ίδια ήταν αρκετά ελκυστική, ο σύζυγος άφησε την προηγούμενη παρτεναίρ του σύξυλη και αφιέρωσε όλη του την προσοχή στη νεοφερμένη.
Εκείνη τον άφησε να προχωρήσει όσο ήθελε. Ήταν φυσικό άλλωστε μια και ήταν ο σύζυγός της.
Τελικά, της ψυθίρισε μια πρόταση στο αυτί κι εκείνη συμφώνησε. Έτσι βρέθηκαν μέσα σ” ένα αυτοκίνητο στη σκοτεινή πλευρά του πάρκινγκ όπου το έκαναν στα γρήγορα με εξαιρετικό πάθος.
Λίγο πριν βγουν οι μάσκες τα μεσάνυχτα, η σύζυγος αποχώρησε διακριτικά, πήγε σπίτι, έκρυψε το κοστούμι της και ξάπλωσε στο κρεββάτι αναρωτώμενη τι εξήγηση θα έδινε ο σύζυγός της για τη συμπεριφορά του.
Διάβαζε καθιστή όταν εκείνος επέστρεψε.
Τον ρωτά:
-Πως πέρασες αγάπη μου?
Εκείνος απάντησε:
-»Ααα, τα ίδια και τα ίδια. Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είσαι μαζί μου.
-»”Χόρεψες καθόλου;», τον ρώτησε εκείνη.
-»Μπα!», της απάντησε, «ούτε μια φορά.
Όταν έφτασα στο πάρτυ, βρήκα τον Γιάννη , τον Γιώργο και μερικούς άλλους από την παρέα.
Ανεβήκαμε σε κάποιο δωμάτιο και τη βγάλαμε παίζοντας χαρτιά…
Αλλά…που να στα λέω!!!
…δεν θα πιστέψεις τι συνέβη στον Κώστα που του δάνεισα το κοστούμι μου…!!!!!»

http://www.alexiptoto.com 
Σε 250 ανέρχονται οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας που προσφέρονται αυτή την εβδομάδα σε δήμους, περιφέρειες και στο Δημόσιο. Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  •  Πρόσληψη 2 ατόμων στην Π. Ε. Ευρυτανίας
Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόµων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, που εδρεύει στο Καρπενήσι του Νοµού Ευρυτανίας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΠΕ Κτηνιάτρων 1
  • ΥΕ Εργατών/τριών 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, Καραϊσκάκη 1, Τ.Κ. 36 100 Καρπενήσι, απευθύνοντάς την στη ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού – Οικονοµικού, Τµήµα Προσωπικού και Μισθοδοσίας, υπ’ όψιν κας Αλεξάνδρας Γαϊλα (τηλ. επικοινωνίας: 2237-350718) από 27.02.2014 έως 10.03.2014.
  •  Πρόσληψη 2 ατόμων στην Π. Ε. Βοιωτίας
 Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Για το Τμήμα Κτηνιατρικής της ∆/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής» ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δύο ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του τµήµατος Κτηνιατρικής της ∆/νσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που εδρεύει στην Λιβαδειά και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΠΕ Κτηνιάτρων 1
  • ΤΕ Ζωικής Παραγωγής 1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Φίλωνος 35-39, Τ.Κ. 32100-Λιβαδειά, απευθύνοντάς την στο Τµήµα Προσωπικού & Μισθοδοσίας υπόψιν κυρίας ∆ήµητρας Τριανταφυλλοδήµου (τηλ. επικοινωνίας: 22613-50275) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Πρόσληψη 2 ατόμων στην Π. Ε. Ηλείας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου (8 ΜΗΝΕΣ), συνολικά δύο (2) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, που εδρεύει στον Πύργο Ν. Ηλείας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
  • ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μανωλοπούλου 31, ∆ιοικητήριο, Τ.Κ. 27100, Πύργος- Ηλείας, απευθύνοντάς την στη ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού – Οικονοµικού Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Τµήµα Προσωπικού και Μισθοδοσίας, υπόψιν κυρίας Μικέλη Πολυξένης (τηλ. επικοινωνίας: 26213-60355) ή κυρίας Ρηγοπούλου Ευγενίας (τηλ. επικοινωνίας: 26213-60356) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Πρόσληψη 3 ατόμων στην Π. Ε. Λασιθίου
O Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο του Νοµού Λασιθίου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
  • ΤΕΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1
  • ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Κρήτης, ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού Οικονοµικού, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Πολυτεχνείου 1, Τ.Κ. 72100, Άγιος Νικόλαος, απευθύνοντάς την στο Τµήµα Προσωπικού & Μισθοδοσίας, υπ’ όψιν Μαυροµάτη Ελένης ή Μαντζουράνη Κωνσταντίνου (τηλ. επικοινωνίας: 2841340330 – 2841340345) από 28.02.2014 έως 9.03.2014.
ΔΗΜΟΙ
  •  Πρόσληψη 1 ατόμου στο Δήμο Κάσου
Ο Δήμος Κάσου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κάσου, που εδρεύει στην Κάσο με την εξής ειδικότητα:
  • ΔΕ Εναεριτών Ηλεκτρολόγος 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Κάσου, Φρυ-Κάσου Τ.Κ. 85800 Ν. Δωδεκανήσου, υπόψιν κας Φωτεινής Φιλιππίδη (τηλ. επικοινωνίας: 2245041865) από 27.02.2014 έως 8.03.2014.
  •  Πρόσληψη 2 ατόμων στο Δήμο Περάματος
Ο Δήμος Περάματος ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) άτομα για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Περάματος, που εδρεύει στο Πέραμα Αττικής, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: «Διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου και των ΝΠΔΔ αυτού», και «Έλεγχος ασφάλειας των εγκαταστάσεων και επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) μήνες. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
  • ΠΕ ή ΤΕ Τεχνικός Ασφαλείας 1
  • ΠΕ Γιατρός Εργασίας 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Περάματος, Λ. Δημοκρατίας 28, Τ.Κ. : 18863 Πέραμα, Νομός Αττικής, απευθύνοντάς την στο γραφείο προσωπικού υπόψιν κας Στρατίνα Μαρίας, (τηλ. επικοινωνίας : 210 4092208-210) από 27.02.2014 έως 8.03.2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στο Δήμο Παλλήνης
 Ο Δήμος Παλλήνης ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά ένα (1) άτομο για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Παλλήνης, που εδρεύει στο Γέρακα του Νομού Αττικής, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Ιατρού Εργασίας» συνολικής διάρκειας έως (12) δώδεκα μήνες με την εξής ειδικότητα:
  • ΠΕ Ιατρός Εργασίας 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Παλλήνης, Ιθάκης 12 Γέρακας Τ.Κ. 15344, υπόψιν κας ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗΣ (τηλ. Επικοινωνίας 2106604627) και κας ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΒΑΪΑΣ (τηλ. επικοινωνίας: 210 6604632 από 25.02.2014 έως 6.03.2014.
  •  Πρόσληψη 12 ατόμων στο Δήμο Στυλίδας
O δήμαρχος Στυλίδας στη Φθιώτιδα προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονοµείς άρδευσης (επόπτης ή υδρονοµέας άρδευσης), µε τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 27/02/2014 έως την 06/03/2014 στην αρµόδια υπηρεσία του ∆ήµου µας, τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες (∆ηµαρχείο Στυλίδας, αρµόδια υπάλληλος Βασιλική Κρικζώνη).
  •  Πρόσληψη 6 ατόμων στο Δήμο Καρύστου
Ο Δήμος Καρύστου με την υπ’ αριθμ. 18/10.2.2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1565/28171/21.2.2014 Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε να προσλάβει υδρονομείς άρδευσης για τις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες και για την αρδευτική περίοδο του έτους 2014 βάσει των διατάξεων του άρθ.58 (παρ. 5) του Ν.3966/2011 και του άρθρου 211 του Ν.3584/2007 ως εξής:
  • Υδρονομέων άρδευσης 6
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι, και να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή που συνεπάγεται την στέρηση της ικανότητάς τους για διορισμό ως δημοσίου υπαλλήλου εφ’ όσον διαρκεί η στέρηση αυτή. Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα γίνεται στο δημοτικό κατάστημα από την 27ην Φεβρουαρίου 2014 μέχρι και την 7ην Μαρτίου 2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  •  Πρόσληψη 5 ατόμων στο Δήμο Πωγωνίου
 Ο ∆ήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόµων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης –αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισµού) των υπηρεσιών του ∆ήµου Πωγωνίου που εδρεύει στο Καλπάκι στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ∆Ε ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2
  • ∆Ε ΤΕΧΝΙΤΩΝ Υ∆ΡΑΥΛΙΚΩΝ 2
  • ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ήµος Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων ΤΚ 44004, υπόψη κ. Χαρ. Μέτσιου (τηλ. επικοινωνίας: 2657360028 και 2657360117) από 27.02.2014 έως 7.03.2014
  •  Πρόσληψη 13 ατόµων στο Νοµικό Πρόσωπο Δήµου Δράµας
Το Νοµικό Πρόσωπο ∆ήµου ∆ράµας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόµων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράµµατος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», του Νοµικού Προσώπου ∆ήµου ∆ράµας, που εδρεύει στη ∆ράµα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΤΕ Βρεφονηπιοκόµων 2
  • ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών 1
  • ∆Ε  Μαγείρων 5
  • ΥΕ  Προσωπικό Καθαριότητας 5
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Νοµικό Πρόσωπο ∆ήµου ∆ράµας, ∆ιοικητηρίου 11, Τ.Κ. 66100 ∆ράµα, υπόψιν κας Μάρθας Βασιλειάδου (τηλ. επικοινωνίας: 25210-24464) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.

  •  Σύναψη 8 συμβάσεων μίσθωσης έργου στο Δήμο Γλυφάδας
 Το Ν.Π. . . «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση» Δήμου Γλυφάδας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά οκτώ (8) άτομα για την κάλυψη αναγκών του Ν.Π. . . «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση ‘Κ.Α.Π.ΠΑ.’» Δήμου Γλυφάδας, που εδρεύει στη Γλυφάδα Αττικής, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Παιδαγωγικές – Αθλητικές – Πολιτιστικές Δραστηριότητες» συνολικής διάρκειας ως αναλύεται κατωτέρω. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
  • ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑIΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ή ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ 2
  • ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 1
  • ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 1
  • ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 4
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π. . . «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση ‘Κ.Α.Π.ΠΑ.’» Δήμου Γλυφάδας, Καραϊσκάκη 34 & Β. Τσιτσάνη Γλυφάδα, Τ.Κ.: 16675, υπόψιν κ.κ. Γουναρίδη Αναστάσιου, Ελευθεριάδου Μαρίας και Αγγελόπουλου Γεωργίου (τηλ. επικοινωνίας:210-9602130) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Σύναψη 2 συμβάσεων μίσθωσης έργου στον Οργανισμό «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση» Δήμου Γλυφάδας
Το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση» Δήμου Γλυφάδας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) άτομα για την κάλυψη αναγκών του Ν.Π. . . «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση ‘Κ.Α.Π.ΠΑ.’» Δήμου Γλυφάδας, που εδρεύει στη Γλυφάδα Αττικής, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Πολιτιστικές Δραστηριότητες» συνολικής διάρκειας ως αναλύεται κατωτέρω. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
  • ΔΕ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
  • ΔΕ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π. . . «Κοινωνική Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση ‘Κ.Α.Π.ΠΑ.’» Δήμου Γλυφάδας, Καραϊσκάκη 34 & Β. Τσιτσάνη Γλυφάδα, Τ.Κ.: 16675, υπόψιν κ.κ. Γιακουμίδου Λαμπρινής, Ελευθεριάδου Μαρίας και Αγγελόπουλου Γεωργίου (τηλ. επικοινωνίας: 210-9602130) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Πρόσληψη 4 ατόμων στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου
Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ» που εδρεύει στο Δήμο Παρανεστίου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ – ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ 1
  • ΥΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 2
  • ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ – ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ) Τ.Κ. 66 100 ΔΡΑΜΑ, απευθύνοντάς την στον Παδικό Σταθμό Αδριανής, υπόψη κας Μπούφη Άννας (τηλ. επικοινωνίας: 2521082472) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Σύναψη 3 συμβάσεων μίσθωσης έργου στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»
Το Ν.Π. . . Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά τρία (3) άτομα για την κάλυψη αναγκών του Ν.Π. . . ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: «Διδασκαλία πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων», «Διδασκαλία μαθημάτων κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας» και «Διδασκαλία παραδοσιακών χορών σε παιδιά και ενήλικες» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα μήνες (12) μήνες. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά ειδικότητα ο εξής αριθμός ατόμων:
  • Καθηγητής Πιάνου & Θεωρητικών Μαθημάτων 1
  • Καθηγητής Κλασικής & Ηλεκτρικής Κιθάρας 1
  • Δάσκαλος Χορού 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π. . . ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», Λ. Φραντζή 2 Ξυλόκαστρο Τ.Κ.: 20400, υπόψιν κ. Π. Κανελλάκη ή Α. Ράλλη (τηλ. επικοινωνίας: 2743360245 / 2743060255) από 25.02.2014 έως 6.03.2014.
  • Πρόσληψη 3 ατόµων στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας
 Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας ∆ήμου Κέρκυρας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριών (03) ατόµων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράµµατος «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» του Οργανισµού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας ∆ήµου Κέρκυρας που εδρεύει στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  •  ΤΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
  • ΤΕ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
  • ΥΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Καλοχαιρέτου 3, Κέρκυρα Τ.Κ. 491 00, απευθύνοντάς την στον Οργανισµό Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας ∆ήµου Κέρκυρας υπόψη κας. Γεωργίας Πηλού (τηλ. επικοινωνίας: 2661081873/2661022989) από 27.02.2014 έως 11.03.2014.
  •  Πρόσληψη 3 ατόμων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νισύρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νισύρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ν.), που εδρεύει στο Μανδράκι της Νισύρου Νομού Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Εισπρακτόρων 3
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νισύρου, Μανδράκι Νίσυρος, Τ.Κ.85303 Δωδεκάνησα, υπόψιν κου Διακομιχάλη Χάρη (τηλ. επικοινωνίας: 22420-31808) από 1.03.2014 έως 10.03.2014.
  •  Πρόσληψη 16 ατόμων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), συνολικά δέκα έξι (16) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής, που εδρεύει στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ – ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ 3
  • ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3
  • ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 2
  • ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2
  • ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 6
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση ‘Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής Μπακάλμπαση 6 Τ.Κ.69100 Κομοτηνή, απευθύνοντάς την στην γραμματεία υπ όψιν κ. Οταμπάση Κων/νου (τηλ. επικοινωνίας: 2531025555) από 4.03.2014 έως 13.03.2014.
  •  Πρόσληψη 1 ατόμου στη ∆ηµοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήµου Πύδνας – Κολινδρού
 Ο Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Πύδνας – Κολινδρού ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόµου για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράµµατος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», για την στελέχωση του Κέντρου ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.∆.Α.Π.) Μεθώνης, της ∆ηµοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Πύδνας – Κολινδρού, που εδρεύει στον Κολινδρό με την εξής ειδικότητα:
  • ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ∆ΗΜΟΥ ΠΥ∆ΝΑΣ-ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ, Πλατεία Ν. Λούση 14, Τ.Κ.60061 Κολινδρός, Ν. Πιερίας, απευθύνοντάς την υπόψιν κ. Βάλη Αριστέας (τηλ. επικοινωνίας: 2353350302-2353350222) από 28.02.2014 έως 9.03.2014.
  • Πρόσληψη 6 ατόμων στην ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη του παρακάτω προσωπικού Τεχνιτών υψηλής Εξειδίκευσης έξι (6) ατόμων, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του 2ου υποέργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ» έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ».
  • ΔΕ Εργατοτεχνίτων και ελλείψει αυτών ΥΕ Ειδικευμ. Εργάτων (Με ανασκαφική εμπειρία) 6
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Ξανθουδίδου και Χατζηδάκη ΤΚ.71202 Ηράκλειο Κρήτη Τμήμα Λογιστηρίου (τηλ. επικοινωνίας: 2810-279204-6 & 2810226092) εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ  (http://diavqeia.qov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας, δηλ. από 27/02/2014 έως 06/03/2014.
 ΔΗΜΟΣΙΟ
  •  Πρόσληψη 59 ατόμων στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (7 μήνες), συνολικά πενήντα εννέα (59) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Αθήνα, (για τις ανάγκες αυτής στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο Δήλου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου Θήρας) και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες 30
  • ΥΕ Καθαριστές/στριες 3
  • ΥΕ Ειδικευμένοι Εργάτες 4
  • ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες 18
  • ΥΕ Καθαριστές/στριες 2
  • ΥΕ Ειδικευμένοι Εργάτες 2
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Επαμεινώνδα 10, Τ.Κ. 105 55 – Αθήνα απευθύνοντάς την στο Λογιστήριο, υπόψιν κ. Μαρίας – Αλεξάνδρας Χρυσανθακοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 210-3250148) από 27.02.2014 έως 10.03.2014.
  • Πρόσληψη 1 ατόμου στην ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη επιστηµονικού προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, για τις ανάγκες του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου «Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη- Κιλκίς-∆οϊράνη, τµήµα Α/Κ Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς» της ΙΣΤ΄ΕΠΚΑ, ως εξής:
  • ΠΕ Αρχαιολόγων 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου έναντι Ποσειδωνίου, Τ.Κ 546 46, Θεσσαλονίκη, (τηλ. επικοινωνίας : 2310.801-402) εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών που αρχίζει από την επόµενη της καταχώρησης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ  (www.diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α  (www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας, δηλ. από 27-2-2014 έως 6-3-2014 και κατά τις ώρες από 9.00π.µ έως 14.00 µ.µ).
  • Πρόσληψη 11 ατόμων στην ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, για τις ανάγκες του υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» του έργου «Ανάπλαση πεζοδροµίων των οδών Β.Ταβάκη και Καραολή & ∆ηµητρίου ∆ήµου Θέρµης Ν.Θεσσαλονίκης» της ΙΣΤ΄ΕΠΚΑ, ως εξής:
  • ΠΕ Αρχαιολόγων 1
  • ΥΕ Ειδικευµένων Εργατών 10
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου έναντι Ποσειδωνίου, Τ.Κ 546 46, Θεσσαλονίκη, (τηλ. επικοινωνίας: 2310.801-402) εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών που αρχίζει από την επόµενη της καταχώρησης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ  (www.diavgeia.gov.gr) και του στο ΥΠΠΟΑ  (www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας, δηλ. από 27-2-2014 έως και 6-3-2014 και κατά τις ώρες από 9.00π.µ έως 13.30 µ.µ).
  • Πρόσληψη 15 ατόμων στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Η 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 12
  • ΥΕ Καθαριστών/στριών 3
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αρετής Νιώτη & Σκορδιλών 24, Τ.Κ. 71 202, Ηράκλειο Κρήτης, απευθύνοντάς την στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπόψη κας Αλίκης Γαλάνη (τηλ. επικοινωνίας: 2810 288484, 2810 288394) από 27.02.2014 έως 10.03.2014.
  •  Πρόσληψη 2 ατόμων στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού
 Η Επιτροπή Αποκατάστασης & Ανάδειξης Μνημείων Νικόπολης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του για το έργου «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Α΄ Φάση)» ως εξής:
  • ΠΕ Αρχιτέκτονες –Μηχανικοί με εξειδίκευση στην Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μνημείων 2
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν με τα απαραίτητα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά, (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής, οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας κατά τις ώρες 09:00 με 13:00 στη διεύθυνση: 5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ιωαννίνων, θέση «Ασύρματος», Πρέβεζα, γραφείο Γραμματείας εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών, που αρχίζει από 26/02/2014 έως 12/03/2014. Η ανακοίνωση θα καταχωρηθεί στο διαδικτυακό κόμβο (Ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (  http://www.diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α.  (http://www.yppo.gr) και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου και της Προϊστάμενης Αρχής (ΔΙΠΚΑ – Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα) τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα έναρξης της προθεσμίας.
  • Πρόσληψη 60 ατόμων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, που εδρεύει στην Αθήνα, και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 55
  • ΥΕ Καθαριστών/στριών 4
  • ΔΕ Ψυκτικών 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, Τ.Κ. 10685, Αθήνα, απευθύνοντάς την στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο υπόψη κας Σ. Καρδαρά (τηλ. επικοινωνίας: 2132139561) από 26.02.2014 έως 7.03.2014.
  •  Πρόσληψη 8 ατόμων στη ΔΕΗ Α.Ε.
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά (8) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Κλάδου ΑΗΣ Αθερινόλακκου, που εδρεύει στο Ν. Λασιθίου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 5
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτης Αυτοματισμών 1
  • ΔΕ Τεχνίτης Δομικών Έργων
  • ΔΕ Οδηγών Μηχανοδηγών 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της ΔΕΗ Αθερινόλακκου , Τ.Κ.72059 Χανδρας Σητείας απευθύνοντάς την στη Κεντρική Γραμματεία υπόψιν κα. Ξεκινάκη Βικτώρια (τηλ. επικοινωνίας: 28420-63162) από 26/02/2014 έως και 07/03/2014.
  • Πρόσληψη 60 ατόμων στη ΔΕΗ Α.Ε.
 Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 ΜΗΝΕΣ), συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Αυτοματισμών και Οργάνων 2
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Σταθμών – Υποσταθμών 4
  • ΔΕ Μηχανοτεχνίτες 26
  • ΔΕ Τεχνίτες Ορυχείων 13
  • ΔΕ Τεχνίτης Συγκολλητής 1
  • ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων (Χειριστής Αυτοκινούμενου Γερανού) 1
  • ΔΕ Μηχανοτεχνίτες 7
  • ΔΕ Οικοδόμων Μονίμων Συνεργείων Συντήρησης 1
  • ΔΕ Οδηγοί Λεωφορείου 4
  • ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Χωματουργικών Μηχανημάτων 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ/ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΗΣ/ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τ.Θ 1350, Τ.Κ. 50100 – ΚΟΖΑΝΗ απευθύνοντάς την στους αρμόδιους υπαλλήλους κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑ Δέσποινα τηλ: 24610-54305 και κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτριο τηλ: 24610-54283 από 26/02/2014 έως και 07/03/2014.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!