Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν έναν 93χρονο ότι εμπλέκεται στη θανάτων τουλάχιστων 300.000 Εβραίων ενώ εργαζόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς 
 
 Ο άνθρωπος, από το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, κατηγορείται ότι βοήθησε να αφαιρέσουν τις αποσκευές όσων έμπαιναν στο στρατόπεδο από το σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίρκεναου.

Στόχος ήταν να απαλλαγούν από τυχόν ενδείξεις για τις μαζικές δολοφονίες που συνέβαιναν στο στρατόπεδο από κρατούμενους που έφταναν αργότερα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανόβερο.

Ο άνθρωπος, που δεν κατανομάστηκε, είχε επίσης αναλάβει την καταμέτρηση των χρημάτων που βρέθηκαν στις αποσκευές ενώ κατόπιν τα έστελνε στη ναζιστική έδρα στο Βερολίνο.

«Ο κατηγορούμενος ήξερε ότι όσοι Εβραίοι τρόφιμοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για εργασία μετά τη διαδικασία της διαλογής, θα δολοφονούνταν άμεσα στους ειδικά κατασκευασμένους θαλάμους αερίων», ανέφερε η δήλωση του εισαγγελέα.

«Με τις ενέργειές του, ο κατηγορούμενος βοήθησε το ναζιστικό καθεστώς να αυξήσει τα οικονομικά του οφέλη ενώ ήταν γνώστης για τις δολοφονίες που λάμβαναν χώρα στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς» 

Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο που οι Ναζί ήθελαν να απελάσουν Εβραίους από την Ουγγαρία το 1944.

«Από τις 16 Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου του 1944, τουλάχιστον 137 τρένα- φυλακές έφτασαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς στο Μπίρκεναου, τα οποία μετέφεραν περίπου 425.000 κρατούμενους από την Ουγγαρία. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τουλάχιστον 300.000 από αυτούς σκοτώθηκαν,» ανέφερε η δήλωση.

Ο κατηγορούμενος είχε κατηγορηθεί και το 1985, αλλά η υπόθεση είχε κλείσει λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

http://www.newsbomb.gr
Τι κι αν έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από τον θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον, η τραγουδίστρια εξακολουθεί να «πουλά». Έτσι, λοιπόν, τον Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει CD με ζωντανές ηχογραφήσεις της.

Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, θα περιλαμβάνει 16 τραγούδια, ενώ 19 βίντεο θα υπάρχουν στο dvd που θα συνοδεύει την έκδοση.

Ανάμεσά τους θα είναι η μεγάλη επιτυχία της "I will always love you" από συναυλία στη Νότια Αφρική το 1994. Την κυκλοφορία έχει αναλάβει ο παραγωγός Κλάιβ Ντέιβις, ο ίδιος που ανακάλυψε τη Χιούστον στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

http://www.enikos.gr 
Μία δημιουργία του James Touchi-Peters, το Netropolitan, αποτελεί ένα social network που θα σας κοστίσει 9.000 δολάρια (!) ώστε να γίνετε μέλος σε αυτό. Είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε είναι άνω των 21 ετών και φυσικά διαθέτει το «παραδάκι» για να μπορέσει να ενταχθεί. Δε χρειάζεται να προσθέσετε φίλους, καθώς άμεσα βλέπετε όλους εκείνους που είναι γραμμένοι, μπορείτε ωστόσο να σχηματίσετε groups με κοινά ενδιαφέροντα κ.ο.κ. Ο ιδρυτής του αναφέρει πως «είδε μία ανάγκη για ένα περιβάλλον όπου να μπορεί κάποιος να μιλήσει για εκλεπτυσμένα πράγματα στη ζωή χωρίς αντιδράσεις» και γι” αυτό το δημιούργησε. Υπόσχεται ότι το social network του δε θα έχει διαφημίσεις (αυτό του έλειπε με τέτοιο ποσό εγγραφής) και ότι θα προσφέρει στους χρήστες του τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο. Πέρα από την εγγραφή, για να μη νομίζετε ότι θα ξεμπερδέψετε τόσο «φτηνά», θα χρειαστεί να πληρώνετε άλλα 3.000 δολάρια το χρόνο για να παραμείνετε μέλος.
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 39.500 ανέργων. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προβλέπεται να γίνουν επιπλέον 40.000 προσλήψεις Κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλους του χρόνου.
Τα τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου  θα αφορούν ανέργους με διάφορα προσόντα, οι οποίοι θα εργαστούν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα:
1. Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους από 25 έως 66 ετων με επιδοτούμενη εργασία σε επιχειρήσεις διάρκειας ενός έτους
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιδοτεί με 450 ευρώ το μήνα το μισθολογικό κόστος του ανέργου στην επιχείρηση. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες ενώ βρίσκεται στη φάση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας .
Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Εντός τριάντα ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.
2. Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για έξι μήνες  για 8.000 απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εντάσσεται στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (YouthEmploymentInitiative – ΥΕΙ) και  αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με αμοιβή  586 ευρώ το μήνα.
Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους. Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης:
  •  Θεωρητικής κατάρτισης Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση
  • Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων.
3. Πρόγραμμα για 16.000 ανέργους χαμηλών προσόντων ηλικίας 30 έως 66 ετων
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 16.000 άνεργοι χαμηλών προσόντων, οι οποίοι  θα καταρτιστούν και θα εργαστούνσε τομείς της οικονομίας όπως η ανακύκλωση , υποδομές και νέες τεχνολογίες.
4. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 10.000 ανέργους στους δήμους
Συνολικά το πρόγραμμα θα προσφέρει εργασία σε 50.000 ανέργους. Το πρώτο πακέτο όμως των 10.000 ανέργων που θα εργαστούν στους δήμους της χώρας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Οι ειδικότητες που θα αφορά το νέο πρόγραμμα προσλήψεων με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ είναι:
  • ΥΕ Εργατών Καθαριότητας,
  • ΥΕ Εργατών Κήπου,
  • ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας και
  • ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Η πρόσληψη γίνεται ,για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
Ποιοι θα είναι ωφελούμενοι απο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:
  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. Μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
  3. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
  4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.
  5. Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
  6. aftodioikisi.gr
Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με το Έθνος, από το σύνολο των προσλήψεων οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 θα χρηματοδοτηθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα επιλεγούν βρίσκονται οικονομολόγοι, προσωπικό παιδικών σταθμών, αρχιτέκτονες,προσωπικό πληροφορικής, λογιστές, γιατροί, κτηνίατροι, κοινωνιολόγοι, ηλεκτρολόγοι, γεωπόνοι κλπ. Σε ότι αφορά στο προσωπικό που θα προσληφθεί με χρήματα μέσω ΕΣΠΑ στην πλειοψηφία του θα είναι προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι σε ό,τι αφορά σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που ήδη υπηρετούν στους δήμους με συμβάσεις, αυτές αναμένεται να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και ουσιαστικά να περάσουν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς μονιμότητας.
aftodioikisi.gr
Μια γυναίκα πάει για πρώτη φορά στον γυναικολόγο και νιώθει αρκετά άβολα με την εξέταση.

Αφού της λέει να βάλει τα πόδια της στους αναβολείς, ο γιατρός σκύβει να ρίξει μια ματιά.

– Ουάου! αυτός είναι ο μεγαλύτερος κόλπος που έχω δει ποτέ! λέει ο γιατρός. – «…αυτός είναι ο μεγαλύτερος κόλπος που έχω δει…»

– Δεν ήταν ανάγκη να το πείτε και δεύτερη φορά, λέει η γυναίκα ενοχλημένη.

– Δεν το είπα εγώ! λέει ο γιατρός…



Οσο ρόλο παίζουν τα γονίδια και η περιποίηση άλλα τόσο μεγάλο ρόλο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στη… γήρανση όλοι οι άνθρωποι, παίζει και η διατροφή.
Η διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την εκδήλωση των ρυτίδων να κρατήσει την επιδερμίδα τονωμένη, τα μαλλιά πιο υγιή, τα κόκαλα πιο γερά εμποδίζοντας συνολικά τη διαδικασία της γήρανσης.
Η γήρανση προκαλείται από τις βλάβες των κυττάρων και οι κυτταρικές βλάβες δημιουργούναι από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επομένως επιβαδύνεται η διαδικασία της γήρανσης.
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι πολλά. Μια διαίτα κατά της γήρανσης λοιπόν, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι πλούσια σε τρόφιμα πλούσια σε ατνιοξειδωτικά, μονοακόρεστα λίπη, ασβέστιο, ψευδάργυρο ή βιταμίνες. Θα πρέπει να μην περιέχει πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες. Θα πρέπει επίσης, η κατανάλωση αλατιού να είναι περιορισμένη, όπως πρέπει να διακοπεί το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
  • Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Και πρέπει να μπαίνει σε όλα τα φαγητά.

  • Γιαούρτι
Το κάλιο χτίζει γερά κόκαλα ενώ τα προβιοτικά βοηθούν στη διατήρηση της φόρμας.

  • Ψάρι
Είναι πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

  • Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει φλανοϊδή που είναι αντιοξειδωτικά.

  • Φυστίκια
Είναι καλή πηγή  καλών λιπαρών που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

  • Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί με μέτρο κάνει καλό. Περιέχει ρεσβερατρόλη που προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία και γενικά βοηθά στην πρόληψη από διάφορες καρδιακές ασθένειες.

  • Μούρα
Ολοι οι τύποι μούρων περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

  • Ρόδι
Είναι πηγή πολυφαινολών και ένα άλλο συστατικό που έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα.

  • Σπανάκι
Περιέχει βιταμίνες αλλά και β καροτίνη που βοηθά αναγέννηση των μυών.

  • Κάλε
Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθά στην αντιγήρανση.

  • Πράσινο τσάι
Περιέχει πολυφαινόλες και κατεχίνες που βοηθούν στην πρόληψη από τα ηλιακά εγκαύματα αλλά και στην επούλωση των ζημιών που έχει ήδη κάνει ο ήλιος.

  • Παντζάρια
Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

  • Νερό
Κρατά ενυδατωμένο το σώμα βοηθά στο χτίσιμο γερών μαλλιών και κρατά το δέρμα φρέσκο.

  • Πεπόνι
Περιέχοντας βιταμίνη Α και C αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ βοηθά και στην αποβολή των τοξινών.
  • Χυμός κράνμπερι
Ενα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

  • Καρότα
Εκτός από β καροτίνη περιέχουν και βιταμίνη Α, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

  • Μάνγκο
Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C

  • Γλυκοπατάτες
Περιέχουν βιταμίνη Α και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από αυτόν της πατάτας.

  • Κρεμμύδια
Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

  • Βερίκοκα
Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και λουτεΐνης.

  • Γκρέιπφρουτ
Αλλη μια πηγή βιταμίνης C.

  • Μπρόκολο
Αλλο ένα όπλο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες χάρη στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

  • Οστρακα
Ο ψευδάργυρος  βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος.

  • Δημητριακά ολικής άλεσης
Ολοι οι τύποι δημητριακών ολικής άλεσης περιέχουν καλούς υδατάνθρακες τους οποίους μπορεί να μεταβολίζει εύκολα το ανθρώπινο σώμα. Είναι επίσης πηγή σεληνίου το οποίο χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα.

  • Ντομάτες
Πλούσια πηγή βιταμίνης C και λυκοπείνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού.

  • Φασόλια
Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών. Παράλληλα, είναι μια καλή πηγή πρωτείνης.

  • Καρπούζι
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη  C και λουτένη, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά

  • Αβοκάντο
Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά αλλά και γλουταθειόνη που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων.

  • Ακτινίδια
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην βελτίωση της όψης του δέρματος.

  • Φακές
Οι φακές είναι μια εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο που βοηθά στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

  • Μέλι
Είναι μια καλή εναλλακτική πηγή ζάχαρης και αντιοξειδωτικών.

Πηγή: iefimerida.gr
Σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που έχετε επιθυμήσει οι βρύσες στο μπάνιο σας να είχαν τη γυαλάδα του πρώτου καιρού. Κι όμως εκτός από τα προϊόντα για τα άλατα και γενικότερα την υγιεινή του μπάνιου σας, υπάρχει ένα ακόμα προϊόν που θα λατρέψετε για τη λάμψη που θα χαρίσει στα αντικείμενα του σπιτιού από χρώμιο. Ποιο;

Το Baby oil! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, αγοράστε δύο Baby oil: ένα για να έχετε απαλό δέρμα και ένα για να γυαλίζετε βρύσες και πόμολα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβακερό ύφασμα και θα δείτε τις μεταλλικές επιφάνειές τους να ξαναγίνονται σαν καινούργιες.

http://scoupa.blogspot.gr/2014/09/blog-post_65.html 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Μελβούρνη κατακτά την πρώτη θέση της λίστας του Economist με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς. Απ’ ό,τι φαίνεται η μακρινή πόλη της Αυστραλίας πληροί τις προϋποθέσεις που την ανεβάζουν στην κορυφή της λίστας και την καθιστούν ιδανική πόλη.
Στη δεκάδα βρίσκουμε επίσης το Βανκούβερ, το Ελσίνκι, το Τορόντο, τη Βιέννη, η οποία ανακηρύχτηκε η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη να ζει κανείς, αλλά και άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις: την Αδελαΐδα, το Σίδνεϊ και το Περθ.
Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που φτιάχνει τα ευρωκέρματα (βγάζει και κάλυκες) ανήκει στην εταιρεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που θα διαχωριστούν στο πολιτικό και στο στρατιωτικό σκέλος. Το τελευταίο διάστημα είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί στην τύχη του και είχε πέσει σε μαρασμό. Σήμερα έχει μόλις 57 εργαζόμενους, με πολύ μικρό τζίρο και δεν....
βγάζει καν ευρώ πια, παρά μόνο σεντς.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις, κατόπιν εντολών της τρόικας, η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου θα αποτελέσει τμήμα της ανώνυμης εταιρείας που θα συσταθεί μετά τη διάσπαση της Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων (αυτής που δεν θα έχει αντικείμενο την παραγωγή στρατιωτικού υλικού, του λεγόμενου πολιτικού σκέλος της ΕΑΣ) και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.
Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή: «Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος να την αγοράσει θα πουληθεί, αλλιώς οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους».
Οι εργαζόμενοι της Μεταλλουργικής, ωστόσο, καθώς δεν τους έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα επισήμως, μέχρι τελευταία στιγμή ελπίζουν και όλο το καλοκαίρι συναντούσαν εκπροσώπους κομμάτων μήπως καταφέρουν να αναστρέψουν την κατάσταση. Η Μεταλλουργική -καθώς βγάζει και κάλυκες- θα μπορούσε να περάσει είτε στο πολιτικό μέρος που θα εκκαθαριστεί είτε στο αμυντικό, που θα παραμείνει στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του ομίλου Στασινόπουλου (που είχε ενδιαφερθεί και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) και όλα δείχνουν ότι είναι ο πιο πιθανός αγοραστής. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν αποκλείει και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.

http://simantra.blogspot.gr 
Ιδιαίτερα απολογητικός για τα λάθη που έκανε στην προσωπική του ζωή - ειδικά στις καταχρήσεις και στα ναρκωτικά - εμφανίστηκε ο σπουδαίος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TySports της Αργεντινής.

Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών αναφέρθηκε στην περίοδο που αποχώρησε από την Εθνική Αργεντινής στα μέσα της δεκαετίας του 1990 καθώς και για τα ναρκωτικά τα οποία όπως παραδέχεται πια υπήρξαν εμπόδιο στην καριέρα του.

«Ξέρεις τι ποδοσφαιριστής θα ήμουν εάν δεν έπαιρνα ναρκωτικά; Θα ήμουν και γαμ.. τους ποδοσφαιριστές. Ήμασταν ευλογημένοι και χάρη στον Θεό δώσαμε στον κόσμο χαμόγελα και χαρά. Είμαι 53 ετών και θα πάω μέχρι τα 78, γιατί η ζωή μου δεν ήταν φυσιολογική. Αυτό έχω να πω. Σου λένε "Ο Ντιέγκο 53 ετών. 53 ετών;". Εγώ έζησα 80 με όλα αυτά που έπρεπε να περάσω. Η ζωή μου δεν ήταν νορμάλ.

» Όταν αποχώρησα από την Εθνική ήμουν πολύ άσχημα πληγωμένος, ήθελα να συνεχίσω, αλλά δεν συνέχισα γιατί πίστεψα σε έναν φίλο και σήμερα βλακωδώς θα επέστρεφα να το κάνω, γιατί οι φίλοι μου είναι φίλοι μου. Δεν παρακολούθησα την εθνική Αργεντινής στα προκριματικά. Αλλά στο Μουντιάλ ο καθένας το νιώθει, είναι ψέμα ότι έχουμε αίμα κόκκινο, έχουμε αίμα χρώματος αλμπισελέστε».

Στη συνέχεια μίλησε για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και την ήττα της Αργεντινής στον τελικό από τη Γερμανία.

» Ηθελα να κερδίσει η εθνική Αργεντινής. Το θέμα είναι ότι δεν είχαμε με ποιον να επιτεθούμε κόντρα στη Γερμανία, η οποία είχε 50 περισσότερες επιλογές από εμάς. Ήταν ένα άνισο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι όπου όταν η Γερμανία επιτάχυνε, τα κάναμε θάλασσα. Και από την Αργεντινή το σουτ του Ιγκουαϊν, που ήταν γκολ, πέρασε έξω.

Από αυτούς εννιά στα δέκα σουτ, πήγαιναν μέσα. Η Αργεντινή δεν είχε δυνατούς αντιπάλους για να γίνει δυνατή. Δεν είχε αυτή τη δύναμη της αυτοπεποίθησης που σε κάνει δυνατό να νικήσεις ένα μεγάλο». Αυτό ήταν ένα μέρος της συνέντευξης του Ντιέγκο Μαραντόνα που θα μεταδοθεί ολόκληρη τον προσεχή Οκτώβριο.
tanea.gr
Πριν από 12.800 χρόνια η Γη πέρασε μια «παγωμένη φάση», η οποία οδήγησε στην εξαφάνιση πολλών ειδών...

Το τι προκάλεσε, όμως, αυτό το φαινόμενο παρέμενε άγνωστο.

Μία θεωρία ήθελε η Γη να έχει χτυπηθεί από έναν κομήτη ή αστεροειδή. Νέα στοιχεία που προέκυψαν τώρα από μια νέα έρευνα υποστηρίζουν την άποψη αυτή.

Μελετώντας διάσπαρτους νανοκρυστάλλους (νανοδιαμάντια) σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεωρία της κοσμικής σύγκρουσης είναι σωστή.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο ισχυρίζονται ότι η «Νεότερη Δρυάς» (Younger Dryas) –όπως ονομάστηκε η κρύα περίοδος πριν από 12.800 χρόνια- ήταν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κοσμικής σύγκρουσης.

Η δραστική κλιματική αλλαγή συνέπεσε με την εξαφάνιση των μεγάλων θηλαστικών της Πλειστοκαίνου και οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις των προϊστορικών ανθρώπινων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένου του τέλους του προϊστορικού πολιτισμού Clovis, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Daily Mail.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί- ήταν ένα στρώμα νανοδιαμαντιών (YD Boundary - YDB)τα οποία διασκορπίστηκαν σε έκταση μεγαλύτερη των 50 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων.





Τα νανοδιαμάντια είναι τύποι διαμαντιών που προκύπτουν από εκρήξεις.

«Σε 11 χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου το στρώμα αυτό (YDB) περιέχει σημαντική ποσότητα νανοδιαμαντιών, που θα μπορούσαν να προέρχονται από μια τέτοιου είδους κοσμική σύγκρουση» εξήγησε ο καθηγητής James Kennett και οι συνεργάτες του.

Μικροσκοπικά νανοδιαμάντια, λιωμένο γυαλί, σφαιρίδια άνθρακα και άλλα υλικά υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν σε αφθονία σε όλο το YDB πεδίο, σε ένα λεπτό στρώμα που βρίσκεται σε βάθος μερικών μόνο μέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Επειδή αυτά τα υλικά σχηματίστηκαν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 2.200 βαθμών Κελσίου, το γεγονός ότι παραμένουν παρόντα τόσο ψηλά στην επιφάνεια της Γης υποδηλώνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκαν από ένα μεγάλο εξωγήινο αντικείμενο που συγκρούστηκε με τη Γη, όπως ένας αστεροειδής.

Πέρα από το γεγονός, ότι υποστηρίζει τη θεωρία της κοσμικής σύγκρουσης, η συγκεκριμένη μελέτη παρέχει επιπλέον αποδείξεις για την απόρριψη άλλων υποθέσεων αναφορικά με το σχηματισμό αυτών των νανοκρυστάλλων, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Βασιζόμενοι σε πολλαπλές αναλυτικές διαδικασίες, οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι η πλειοψηφία των υλικών στην περιοχή YDB είναι νανοδιαμάντια και όχι κάποια άλλα είδη ορυκτών.

Η έρευνα με τίτλο «Nanodiamond-rich layer across three continents consistent with major cosmic impact» δημοσιεύτηκε στο Journal of Geology. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ένα πρόσθετο ειδικό κριτήριο μοριοδότησης για την αποτίμηση των προσόντων του προς μετάταξη προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 81 του ν.4172/2013 καθορίστηκε με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Το συγκεκριμένο κριτήριο δίνει περισσότερα μόρια σε όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 15 χρόνια. Πιο αναλυτικά, όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί εργάστηκαν από 15 έως 25 χρόνια λαμβάνουν 25 μόρια, και άλλα 5 για τα επιπλέον έτη μετά τα 25  (αριθμός ετών x 0,5) με μέγιστο αριθμό μορίων τα 30.
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.
Επίσης αναμένεται να βγει εντός της ημέρας μία προκήρυξη που θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς δεν απορροφήθηκαν στους 5 φορείς του προγράμματος κινητικότητας . Σύμφωνα με το dtypos.blogspot.gr, η προκήρυξη αυτή θα αφορά 81 θέσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε μερικούς ακόμα να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις και να μην οδηγηθούν στην οριστική έξοδο από το Δημόσιο.
Στην Αθήνα επιστρέφει ο Morrissey για μια συναυλία, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, που θα γίνει στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Η τελευταία συναυλία του δημοφιλούς βρετανού καλλιτέχνη στην Ελλάδα ήταν στο θέατρο Λυκαβηττού στις 16 Ιουλίου του 2012.

Η επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια εταιρεία Detox Events, έγινε μέσω της σελίδας της στο facebook το μεσημέρι.

Αναμένεται η ανακοίνωση για τις τιμές των εισιτηρίων.
tanea.gr
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς με τη βαριά σχολική τσάντα των παιδιών τους σύμφωνα με την Έρευνα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας γύρω από τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις και τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης-μέσης που μπορεί να προκύψουν.

Η σχολική σάκα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους ενός μαθητή. Παράδειγμα: ένας μαθητής που ζυγίζει 30 κιλά δεν πρέπει να σηκώνει καθημερινά και λανθασμένα παραπάνω από 3 κιλά βάρος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας καθηγητή Παιδιατρικής του Παν/μίου Αθηνών η έρευνα έδειξε ότι οι μαθητές μεταφέρουν τσάντα βάρους 4-7 κιλών. Σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη στην Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τα παιδιά παρουσίασαν στη συνέχεια πόνους στην πλάτη.

Οι συνηθέστερες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος σε αυτήν την ηλικία είναι η σκολίωση (πλάγια κλίση της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα την προεξοχή της μίας ωμοπλάτης) και η κύφωση (καμπούρα).

Οι παθήσεις αυτές μπορούν να προληφθούν με ειδικές ασκήσεις τόσο στο σχολείο όσο και σε συλλόγους, για να προάγουν τη φυσιολογική ανάπτυξή τους, τη σωματική και ψυχική υγεία. 

Προτάσεις-Συμβουλές

1.Οι γονείς πρέπει να ελέγχουν το βάρος και το περιεχόμενο της σάκας. ∆εν πρέπει να ξεπερνά το 10% του σωματικού βάρους του μαθητή.

2.Η τσάντα να επιλέγεται με εργονομικά κριτήρια, δηλαδή να έχει δυο ιμάντες που προσαρμόζονται σε κάθε σωματότυπο και βάτες στην πλάτη. Καλό είναι να μην ακολουθούμε τη μόδα και τη διαφήμιση στην επιλογή μιας τσάντας.

3.Η σάκα να έχει θήκες και τα σχολικά είδη να μοιράζονται με τα πιο βαριά στο κέντρο.

4.Η καλύτερη πρόληψη πέρα από τις προτάσεις είναι η (σωματική) άσκηση των μυών που διατηρούν τη φυσιολογική γραμμή βαρύτητας.

5.Οι μαθητές να μην κάθονται πολλές ώρες στον υπολογιστή, να κάνουν συχνά διαλείμματα, όταν μελετούν, για να μη στραβώσει αργότερα η σπονδυλική στήλη.
AdTech Ad
boro.gr
Η Microsoft απέστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση της 30ης Σεπτεμβρίου στο San Francisco, όπου θα παρουσιάσει το μέλλον του λειτουργικού συστήματος Windows (ποντάρουμε στο Windows 9), με τους Joe Belfiore και Terry Myerson να αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για την ενημέρωση των developers.

Αναμένεται ότι θα δούμε μια preview έκδοση του Windows 9, η οποία θα μοιραστεί άμεσα στους developers, καθώς και ανάλυση όλων των νέων στοιχείων που θα φέρει η νέα έκδοση στους χρήστες και τις επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει screenshots και ένα video για την επιστροφή του Start Menu, αλλά τώρα έχουμε ακόμα τρία videos για τα multiple desktops και το σύστημα ειδοποιήσεων.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Έψαξες, ρώτησες, έμαθες κι έφτιαξες το τέλειο βιογραφικό. Μήπως όμως κάτι σου ξέφυγε; Το άγχος του καλού βιογραφικού σε αρκετές περιπτώσεις μας αποπροσανατολίζει και μας κάνει να ξεχνούμε τα μικρά αλλά σημαντικά. Συγκεντρώσαμε τα πιο απλά αλλά συχνά λαθάκια που συναντάμε σε βιογραφικά και σου τα παρουσιάζουμε. Έλεγξέ τα και σιγουρέψου πως δεν τα κάνεις κι εσύ.

Τα πιο συχνά λαθάκια σε ένα CV

* Ξεχνάς να το ανανεώσεις
Το βιογραφικό δεν το φτιάχνεις μια φορά και τέλος. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για μια σύντομη παρουσιάση του εαυτού σου, οπότε μην αμελείς να προσθέτεις έξτρα δεξιότητες ή ενδιαφέροντα που αποκτάς με την πάροδο του χρόνου γιατί θα μπορούσαν να είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά...

* Δεν κάνεις ορθογραφικό έλεγχο
Μπορεί να ήσουν άριστη μαθήτρια και ορθογράφος αλλά δεν είσαι αλάνθαστη. Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Ο δαίμων άλλωστε του... πληκτρολογίου παραμονεύει γι΄αυτό καλό θα ήταν να τσεκάρεις το βιογραφικό σου σημείωμα πριν το εκτυπώσεις. Δε θα ήθελες να θεωρηθεί πως είσαι απρόσεκτη, σωστά;

* Γράφεις την ιστορία της ζωής σου
Στο βιογραφικό σημείωμα δε γράφουμε βιβλίο. Προσπάθησε να ξεσκαρτάρεις τη σημαντική από την άχρηστη πληροφορία διότι κανείς δε θα διαβάσει βιογραφικό 3 ή 5 σελίδων. Σημείωσε επιγραμματικά τη μόρφωση, την προϋπηρεσία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα σου, μέσα στα οποία μπορεί να είναι και η αγάπη για δια βίου μάθηση με την υποσημείωση πως μπορείς να προσκομίσεις βεβαιώσεις από τις 30 πχ ημερίδες που έχεις μέχρι στιγμής παρακολουθήσει. Ένα μικρό κόλπο για να μην πλατειάσεις είναι η χρήση λίστας με κουκίδες αντί κειμένου.

* Χρησιμοποιείς το ίδιο απαράλλαχτο βιογραφικό για κάθε περίπτωση
Ένα ακόμη συχνό λάθος είναι η χρήση του ίδιου προτύπου βιογραφικού σε κάθε συνέντευξη εργασίας. Θυμήσου πως κάθε θέση εργασίας δεν είναι ίδια, οπότε προσπάθησε να αναπροσαρμόσεις το βιογραφικό σου σημείωμα κατά το δοκούν. Πρόταξε τα προσόντα που ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε θέση και μεγιστοποίησε τις πιθανότητες πρόσληψης.

* Απαριθμείς αρμοδιότητες κι όχι επιτεύγματα
Αντί να απαριθμείς απλά τις θέσεις εργασίας από τις οποίες πέρασες, προσπάθησε να περιγράψεις συνοπτικά τα καθήκοντά σου και το πώς ανταποκρίθηκες αποτελεσματικά σε αυτά. Κάνε αναφορά σε κάθε τυχόν έπαινο ή μπόνους που έλαβες από προηγούμενη εργασία.

* Αφήνεις σημαντικές πληροφορίες
Στην προσπάθειά σου να μειώσεις το μέγεθος του βιογραφικού σου ή επειδή θεωρείς κάποιες θέσεις εργασίας ανάξιες αναφοράς, αφήνεις εκτός CV σημαντικότατες πληροφορίες. Να θυμάσαι, πως είναι προτιμότερο να σημειώσεις ακόμη κι «ευτελείς» κατά την άποψή σου θέσεις εργασίας από το να αφήσεις ένα χρονικό κενό ετών. Ο εργοδότης θέλει να δει τη διάθεσή σου για εργασία, μη το ξεχνάς. Ακόμη και στην περίπτωση που έμεινες για χρόνια στην ανεργία, σίγουρα θα υπάρχουν δεξιότητες που απέκτησες στα χρόνια αυτά.

* Αντιγράφεις φράσεις κλισέ
Το πιο εύκολο είναι να ψάξεις στο ίντερνετ δείγματα βιογραφικών και να αντιγράψεις. Βέβαια, δε σημαίνει πως είναι και το καλύτερο. Οι εργοδότες έχουν έμπειρο μάτι και είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ένα κλεμμένο από ένα εμπνευσμένο από το διαδίκτυο βιογραφικό σημείωμα. Αφιέρωσε χρόνο ώστε να συντάξεις ένα βιογραφικό που θα σε αντιπροσωπεύει πλήρως.

* Λάθος στοιχεία επικοινωνίας
Συμπλήρωσες όλες τις νέες δεξιότητες και την πρόσφατη εργασιακή εμπειρία αλλά ξέχασες πως στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε μια μετακόμιση; Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι ο τρόπος επαφής του εργοδότη μαζί σου γι΄αυτό προσοχή! Έλεγξε ότι το τηλέφωνο, η διεύθυνση και το e-mail που έχεις δώσει είναι σωστά.

* Η εμφάνιση έχει σημασία
Ακόμη κι αν δεν αιτείσαι για την κάλυψη κάποιας θέσης που απαιτεί καλλιτεχνική φύση - όπως πχ θέση γραφίστα - ένα προσεγμένο καλαίσθητο βιογραφικό σημείωμα δίνει καλύτερη εντύπωση από ένα προχειρογραμμένο. Εννοείται πως δε χρειάζεται να κάνεις ζωγραφιές και περίτεχνα σχέδια, κάτι που, άλλωστε, θα φαινόταν κάπως γελοίο, αλλά πρόσεξε ώστε να έχει ευανάγνωστη γραμματοσειρά, με κενά μεταξύ των λέξεων αλλά και μεταξύ κάθε πεδίου.

http://www.thestival.gr
Το Scirocco, το 2+2 θέσεων Coupe της Volkswagen, ξεκίνησε την πορεία του το 1974 και παρήχθη σε δύο γενιές, μέχρις ότου ολοκληρώθηκε η παραγωγή του το 1992.
Η 3η γενιά που παρουσιάστηκε το 2008, αποτέλεσε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του δημοφιλούς σπορ κουπέ, συνδυάζοντας την σπορ σχεδίαση με την γνήσια οδηγική απόλαυση. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Scirocco βρίσκεται στην κορυφή του δείκτη ικανοποίησης των πελατών Volkswagen εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στην Ελληνική αγορά αποτελεί από το 2008, το sportcoupe μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις.
Η ιστορία συνεχίζεται με ένα εκτεταμένο "φρεσκάρισμα" του μοντέλου. Το σπορ κουπέ της VW παρέχει στην νέα του εκδοχή τα υψηλότερα standards ποιότητας & ασφάλειας, ταυτόχρονα με την γνήσια οδηγική απόλαυση. Χαρακτηριστικό είναι ότι το νέο Scirocco είναι το μοναδικό μοντέλο που διαθέτει πλήρως απενεργοποιούμενο ESP σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο Scirocco εμπεριέχει επίσης αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά & εξοπλισμό, όπως:

  • Κινητήρες Euro 6
  • Πιο έντονη σπορ σχεδίαση & πέντε νέα χρώματα
  • Νέα Bi-Xenon φωτιστικά σώματα και φώτα ημέρας LED
  • Πίσω φωτιστικά σώματα και φωτισμός πινακίδας LED
  • Νέες ζάντες αλουμινίου
  • Νέο εσωτερικό σχεδιασμό, με πέντε νέες επενδύσεις
  • Επιπλέον όργανα στην κονσόλα (θερμοκρασία λαδιού, χρονόμετρο, πίεση τούρμπο)
  • Προαιρετικό ηχοσύστημα "Dynaudio" με subwoofer
  • Νέα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης

Κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων

Οι κινητήρες έχουν ανασχεδιαστεί ή είναι εντελώς νέοι. Διαθέσιμοι είναι τρεις βενζινοκινητήρες και ένας πετρελαιοκινητήρας, όλοι υπερτροφοδοτούμενοι, άμεσου ψεκασμού με τέσσερις κυλίνδρους και 16-βάλβιδη κεφαλή. Προσφέρουν μέχρι 19% περισσότερη οικονομία καυσίμου από ότι οι προκάτοχοί τους και όλοι συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών Euro 6. Κάθε νέο Scirocco με ισχύ έως και 220 PS είναι εφοδιασμένο με σύστημα Stop/Start και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Παρά τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, όλοι οι κινητήρες είναι πιο ισχυροί.

Κινητήρες βενζίνης:

  • 1.4 TSI BMT 125 PS με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
  • 2.0 TSI BMT 220 PS με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6-τάχυτο κιβώτιο DSG
  • 2.0 TSI 280 PS με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6-τάχυτο κιβώτιο DSG
(Scirocco R, θα διατεθεί αργότερα).

Κινητήρας diesel:

  • 2.0 TDI ΒΜΤ 184 PS με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6-τάχυτο κιβώτιο DSG (διατίθεται κατόπιν ειδικής παραγγελίας).

Σπορ στυλ και πρακτικότητα

Η χαμηλή θέση οδήγησης, η ρύθμιση της ανάρτησης και τα φαρδιά μετατρόχια εξασφαλίζουν υψηλή αίσθηση οδήγησης. Αντίθετα όμως με την κλασσική αντίληψη για τα σπορ αυτοκίνητα, το Scirocco προσφέρεται και για καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα, διαθέτει χώρο αποσκευών 312 λίτρα, ο οποίος αυξάνεται σε 1.006 λίτρα.
Επιπλέον, υπόσχεται άνεση στα ταξίδια και σε μεγάλες διαδρομές, καθώς το μεταξόνιο των 2,58 μέτρων και τα ιδιαίτερα μεγάλα μετατρόχια εγγυώνται μια ομαλή και σταθερή οδήγηση.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού


Η σπορ οδήγηση είναι στο επίκεντρο του σχεδιασμού του νέου Scirocco. Για να συμπληρώσει την σπορ αίσθηση, είναι επίσης εξοπλισμένο με μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS
  • Υποστήριξη μεγάλης σκάλας "Light Assist"
  • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού "FatigueDetection"
  • Σύστημα ελέγχου απόστασης στάθμευσης "ParkPilot" εμπρός και πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορείας "RearView"
  • Σύστημα επιτήρησης νεκρής γωνίας "BlindSpotDetection".

Διαθέσιμες Εκδόσεις

Το νέο Scirocco θα είναι διαθέσιμο σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού καθώς και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές:
Κινητήρες
Κινητήρας
Καύσιμο
Κιβώτιο
Λιανική Τιμή
Λιανική Τιμή
με Απόσυρση
1.4 TSI BMT 125 PS
Βενζίνη
6-τάχυτο μηχανικό
€ 23.780,00
€ 22.820,00
2.0 TSI BMT 220 PS
6-τάχυτο μηχανικό
€ 28.400,00
€ 25.600,00
6-τάχυτο DSG
€ 30.800,00
€ 28.000,00
2.0 TSI 280 PS
6-τάχυτο μηχανικό
Scirocco R / θα διατεθεί αργότερα
6-τάχυτο DSG
2.0 TDI ΒΜΤ 184 PS
Diesel
6-τάχυτο μηχανικό
Κ.Π.
6-τάχυτο DSG
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!