Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017


Ένας Γερμανός νοσηλευτής, ο Νιλς Χέγκελ, ήδη καταδικασμένος για φόνο και απόπειρα φόνου, είναι πλέον ύποπτος ως δράστης 106 φόνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση.
Τοξικολογικές πραγματογνωμοσύνες βρίσκονται σε εξέλιξη για άλλες πέντε ύποπτες περιπτώσεις ενώ εκταφές πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην Τουρκία, όπου επιλέγουν μερικές φορές να ταφούν μετανάστες στη Γερμανία, διευκρίνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η αστυνομία του Όλντενμπουργκ (βόρεια Γερμανία).
«Η απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία σε βάρος του Νιλς Χ. θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στα τέλη Αυγούστου οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει πως αυτός ο νοσηλευτής, που είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια, είναι ύποπτος ότι σκότωσε τουλάχιστον 90 ασθενείς και ίσως μάλιστα και τους διπλάσιους. Ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατο να αποδειχθούν, παρά τις εκταφές και τις εκατοντάδες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί, είχαν, ωστόσο, παραδεχθεί οι ερευνητές.
Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Άρνε Σμιτ, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση αυτή «μοναδική στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» λόγω της έκτασής της.
Ο Νιλς Χέγκελ, 41 ετών, σκότωνε συνήθως ασθενείς με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων όταν βρίσκονταν σε ανάνηψη σε δύο νοσοκομεία, στο Ντέλμενχορστ και το Όλντενμπουργκ.
Δεν είχε «προτιμήσεις» ηλικίας ή φύλου για τα θύματά του, αν και «προτιμούσε τους ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», είχε εξηγήσει ο Σμιτ.
Ο νοσηλευτής καταδικάσθηκε το 2015 σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες φόνου που κατέληξαν στον θάνατο των ασθενών.
Η υπόθεση είχε έρθει αρχικά στη δημοσιότητα το 2005, όταν ο νοσηλευτής είχε αιφνιδιαστεί από έναν συνάδελφό του ενώ έκανε μια μη συνταγογραφημένη ένεση σε ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ, κάτι που του είχε στοιχίσει το 2008 την πρώτη καταδίκη του για απόπειρα φόνου.
Η έρευνα άρχισε και πάλι τον Ιανουάριο 2014 αφού ο νοσηλευτής παραδέχθηκε σ’ έναν συγκρατούμενό του πως είχε διαπράξει πενήντα ανθρωποκτονίες.
Επικές φωτογραφίες γάμων (part 2)εχωριστές φωτογραφίες γάμων από φωτογράφους που κατάφεραν να απαθανατίσουν εντελώς τρελά και απρόοπτα περιστατικά. Φωτογραφίες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, με ατέλειες που τις κάνουν τέλειες...
Το υλικό παρουσιάζει το boredpanda
funny-wedding-photobombs-205-5a016cbd8a616__700.jpg
funny-wedding-photobombs-146-5a005ae28171f__700.jpg
funny-wedding-photobombs-145-5a00578c2d69a__700.jpg
funny-wedding-photobombs-133-5a0036e7a3ee4__700.jpg
funny-wedding-photobombs-30-5a002a6bd5144__700.jpg
funny-wedding-photobombs-4-5a00831d7349c__700.jpg
 5a00127cc1216_wWhuqT7__700.jpg
  769972922614153216-png__700.jpg
  funny-wedding-photobombs-1-5a0013adf05dc__700.jpg
 funny-wedding-photobombs-102-5a00135556b82__700.jpg
funny-wedding-photobombs-106-5a0017ec57c71__700.jpg
Το μυστικό που κρύβει ο 128 ετών πίνακας του Βαν Γκονγκ
Μια πιο προσεκτική ματιά στον πίνακα «Ελαιόδεντρα» του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκονγκ αποκάλυψε κάτι πολύ απροσδόκητο στους ερευνητές.
128 χρόνια μετά τη δημιουργία του πίνακα, οι συντηρητές του έργου βρήκαν κάτω από μια παχιά στρώση μπογιάς μια ακρίδα!
Το έντομο εντοπίστηκε από την συντηρήτρια έργων τέχνης, Μέρι Σάφερ, του μουσείου Νέλσον-Άτκινς στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι των ΗΠΑ.
Όπως φαίνεται το άτυχο έντομο, εγκλωβίστηκε κατά λάθος κάτω από τις μπογιές του ζωγράφου, ο οποίος συνήθιζε να ζωγραφίζει στην εξοχή. Ο ίδιος ο Βαν Γκονγκ μπορεί και να το γνώριζε αφού είχε παραδεχτεί σε γράμμα προς τον αδερφό του πως συχνά έβρισκε έντομα, σκόνη και άμμο στους πίνακές του...
grasshopper.jpg

Για καταστροφή της Ελλάδας έως το 2020 έκανε λόγο ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «όργανο των ιμπεριαλιστών». Συγκεκριμένα, ο Γιγκίτ Μπουλούτ μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, «Βαθιά Ανάλυση» έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα για να εξηγήσει τις επιπτώσεις του ιμπεριαλισμού στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.
«Κοιτάξτε, χρόνια τώρα το λέμε για την Ελλάδα, αλλά σήμερα θα εξηγήσω την είδηση που διαβάζω εδώ για ‘το τέλος της Ελλάδας’» ανέφερε και διάβασε την παρακάτω είδηση: «Τα λιμάνια της τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το γραφείο προϋπολογισμού της ελληνικής βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας».
Στη συνέχεια ο ίδιος εκτιμά ότι «μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται.
Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό… Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. «Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ» το είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, φέρανε έναν Άγγλο και ο Άγγλος έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι υπέγραψαν. Εμείς τα είχαμε πει στην εκπομπή μας αυτά προτού γίνουν», είπε ο Μπουλούτ.
«Το μοντέλο του ιμπεριαλισμού δεν αλλάζει. Οι χώρες χρεώνονται, βυθίζονται σε κρίση, μεταφέρουν τα υπάρχοντα του λαού και μετά αλλάζουν απλά κυβερνήσεις. Και στην Τουρκία το 2001 το ίδιο πράγμα έκαναν. Έστειλαν τον Κεμάλ Ντερβίς στην Τουρκία για να βάλει ιμπεριαλιστική τάξη, τον διόρισαν Ρωμαίο διοικητή στην Τουρκία. Αλλά ευτυχώς που βρέθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να χαλάσει το παιχνίδι τους», δήλωσε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Εγώ τους λυπάμαι τους Έλληνες, γιατί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού».

Από την Τετάρτη έγινε γνωστή η συμφωνία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Nike και μετά από μάχη που έδωσε με την Adidas.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Live Sport, ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου με τον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών για πολλά χρόνια, όμως παραμένει άγνωστο αν θα είναι για 5 ή 10 χρόνια.
Όσο για τις ετήσιες απολαβές του, αναμένεται να ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια δολάρια! Αν, δηλαδή, το συμβόλαιο είναι π.χ. πενταετούς διάρκειας ο Αντετοκούνμπο θα έχει απολαβές από τη Nike 125 εκατ. δολ.! Εφόσον, πάντως, ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα.
Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό είναι μεγαλύτερο ακόμα κι απ’ αυτό που έχει λαμβάνειν για την επόμενη 4ετία από την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!