Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Όπως και να έχει, όλοι λένε ψέματα σε κάποια φάση της σχέσης, άντρες και γυναίκες, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα ψεύδη του ενός και του άλλου φύλου. Όπως αποκάλυψε έρευνα της ψυχολόγου Bella M. DePaulo από το Πανεπιστήμιο της Virginia, όταν οι γυναίκες ψεύδονται έχουν την τάση να λένε ψέματα που θα κάνουν τους άλλους να νιώσουν καλύτερα και πιο όμορφα.
Όσον αφορά όμως στο ισχυρό φύλο, στο επίκεντρο των ψεύτικων και αναληθών δηλώσεων βρίσκεται ο πανίσχυρος αντρικός εγωισμός. Οι άντρες τείνουν να αποκρύπτουν ή να παραφουσκώνουν πληροφορίες, ώστε να τονώσουν την εικόνα τους και να μην αποκαλύψουν τυχόν αδυναμίες τους. Τα ψέματα όμως, παραμένουν ψέματα, όποιο σκοπό και αν εξυπηρετούν, και η κατ’ επανάληψη άσκησή τους, δεν κάνει καλό σε κανένα γάμο και σε καμία σχέση.
Ακολουθούν τα 7 συνηθέστερα ψεύδη που –συχνά χωρίς δεύτερη σκέψη- λένε οι άντρες στις γυναίκες:
«Ήμουν από τους πρώτους στο μεταπτυχιακό»
Όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον έχουμε την τάση να παραφουσκώνουμε κάποιες πληροφορίες από τη ζωή μας ώστε να τον εντυπωσιάσουμε και εν τέλει γοητεύσουμε. Οι άντρες έχουν πολύ έντονη αυτή την ανάγκη, δεδομένης της αντίληψης που έχει η κοινωνία για την αντρική αποτυχία, είτε στα επαγγελματικά είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα. Οι άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να παραδεχτούν τα λάθη και τις αποτυχίες τους και φοβούνται πως την ίδια δυσκολία έχουν και οι γυναίκες όσον αφορά στις αντρικές αποτυχίες, γι’ αυτό καταλήγουν σε ψεύτικες πρωτιές και ανύπαρκτες επιτυχίες στη δουλειά.
Όσο προχωράει η σχέση, ωστόσο, το αναμενόμενο είναι να νιώσει ο άντρας την ασφάλεια που χρειάζεται για να είναι ειλικρινής στη σύντροφό του. Αν όχι, τότε δεν θα μπορέσει η σχέση να επιβιώσει μέσα στο ψέμα.
«Φυσικά και συμπαθώ πάρα πολύ τις φίλες σου»
Πολλά από τα ψέματα που λέγονται είναι ουσιαστικά τραβηγμένες εκδοχές της αλήθειας. Στην προσπάθεια να προσελκύσουμε το αντίθετο φύλο, παρουσιάζουμε έναν παραλλαγμένο εαυτό, ώστε να πετύχουμε το ενδιαφέρον του άλλου, ενώ σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Plattsburgh, αποδεικνύει πως αυτές οι παραπλανητικές τακτικές είναι ίδιον πολύ περισσότερο των ανδρών παρά των γυναικών.
Οι γυναίκες από την άλλη, δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τις υπερβολικές δηλώσεις συμπάθειας και κολακείας, με αποτέλεσμα να γοητεύονται και να «πέφτουν» με αυτό τον τρόπο πολύ πιο εύκολα. Τις φορές όμως που εκείνος, προβαίνει σε μεγαλόστομες δηλώσεις, έχετε υπόψη πως μπορεί να κρύβουν τα ακριβώς αντίθετα συναισθήματα για τους γονείς, τις φίλες ή ακόμα και τη δουλειά σας αντίστοιχα. «Κάνεις το καλύτερο σεξ»
Τα πιο συνηθισμένα ψέματα στην αρχή μια σχέσης είναι εκείνα που αφορούν στις ερωτικές επιδόσεις. Δεδομένης της ευάλωτης φύσης της ερωτικής πράξης, οι άντρες έχουν την αυξημένη τάση να μην εκφράζονται ειλικρινώς στις συντρόφους τους, από φόβο –κυρίως- μην τις πληγώσουν.
Δεν λαμβάνουν υπόψη τους πως θα τις πληγώσουν πολύ περισσότερο όταν αρχίσουν να ψάχνουν αλλού σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς δεν θα μπορούν πια να πάρουν πίσω επανειλημμένα σχόλια τύπου «είσαι φανταστική, μοναδική κλπ» .  Γυναίκες και άντρες πρέπει να είναι ειλικρινείς, ιδιαίτερα σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι μια σχέσης πριν τα ψέματα διαλύσουν την καρδιά της σχέσης, που είναι το σεξ και η εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων.
«Δεν μπορώ να κανονίσω από τώρα. Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο αργότερα»
Αυτού του είδους τα ψέματα είναι εκείνα που παρατείνουν τη μεγαλύτερη αλήθεια, η οποία είναι ο χωρισμός. Οι άντρες έχουν δυσκολία στο να ορίσουν το τέλος μια σχέσης και συχνά οδηγούνται σε σωρεία δικαιολογιών, ψεμάτων και διφορούμενων δηλώσεων κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στη σύντροφό τους να αντιληφθεί πως δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η παρατήρηση στον τόνο της φωνής, καθώς σε πολλούς διακρίνεται ένα ελαφρύ τρέμουλο στη φωνή όταν λένε ψέματα και την ίδια στιγμή νιώθουν ενοχές. «Σου πάει πολύ αυτό το φόρεμα»
Ένα από τα συνηθέστερα και παγκοσμίως αποδεκτά ψέματα είναι εκείνο που αναφέρεται στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Όταν εκείνη σας ρωτάει αν την παχαίνει το φόρεμα που φοράει, τότε η απάντηση είναι μία και αυτονόητη. Εάν όμως η απάντησή σας (ότι δεν την παχαίνει) απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τότε θα πρέπει να είστε ειλικρινής.
Η άκριτη κολακεία δεν βοηθάει κανένα και κανείς δεν είναι τόσο χαζός, ώστε να τη δέχεται αψήφιστα. Βρείτε τη χρυσή τομή στα επιτρεπόμενα ψεματάκια και την αλήθεια, που δεν θα την αφήσει να βγει από το σπίτι φορώντας κάτι που δεν την κολακεύει.  Αρκεί να παραμένετε πάντα ευγενικοί στον τρόπο που εκφέρετε αυτή την αλήθεια.
«Η εταιρεία δεν πάει καλά. Αλλά μην ανησυχείς, εγώ είμαι εκτός κινδύνου»
Πολλοί άντρες υιοθετούν μια πατρική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, θέλοντας να τις προστατέψουν από τυχόν ανησυχίες και έγνοιες. Αυτή η συμπεριφορά όμως δεν προωθεί την εμπιστοσύνη στη σχέση και μάλιστα καταλήγει να μειώνει τη θέση της γυναίκας στη σχέση, θεωρώντας την ανίκανη να διαχειριστεί τις αναποδιές της ζωής. Αυτό που έχει σημασία είναι η στήριξη τους ενός προς τον άλλο και όχι η «προστασία» του από την πραγματικότητα. Οι αναποδιές και τα προβλήματα είναι κομμάτι της ζωής, για τα οποία χρειαζόμαστε στήριξη, αφού κανείς δεν μπορεί να μας γλιτώσει από αυτά, έστω και κρύβοντας τα από εμάς.
«Θα τον φτιάξω το νιπτήρα, μόλις γίνει καλά η μέση μου»
Οι άντρες αποδεικνύονται πραγματικοί δεξιοτέχνες του λόγου και της μανούβρας, όταν θέλουν να αποφύγουν αγγαρείες που καλούνται να κάνουν στο σπίτι. Η εφευρετικότητά τους στις δικαιολογίες γιατί δεν πήγαν τα σκουπίδια στον κάδο, γιατί δεν άλλαξαν τη λάμπα στο μπάνιο και γιατί δεν πήγαν τα παιδιά βόλτα στο πάρκο φτάνει σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Αν αυτά τα ψέματα, είναι περιστασιακά και η γενική συμπεριφορά του συντρόφου σας είναι αποδεκτή και η πρέπουσα, τότε δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Αν επιμένει να αποφεύγει τις υποχρεώσεις και να μην δεσμεύεται τότε κάτι δείχνει αυτή τη συμπεριφορά και αυτό το «κάτι» δεν είναι καλό. Μπορεί κάποια μικρά ή μεγάλα ψέματα να γλιτώνουν από δυσάρεστες καταστάσεις και άβολες παραδοχές, η αλήθεια όμως είναι ότι παραμένουν ψέματα που καταστρατηγούν και καταπατούν την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη σε μια σχέση.
Από τη μεριά των γυναίκων είναι καλό και βοηθάει να επιδιώκουν οι ίδιες την αληθεια, δείχνοντας στον σύντροφό τους πως αυτό είναι που ζητούν από εκείνον και όχι ψεύτικες κολακείες, ενώ οι άντρες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η εμπιστοσύνη και η ουσιαστική αγάπη προσφέρουν πολλά περισσότερα στους ίδιους και τις ζωές τους από τα ψεύδη που ισχυρίζονται.
clickatlife.gr
Τον αγαπημένο της Τέιλορ Κίνεϊ λέγεται πως ετοιμάζεται να παντρευτεί η Lady Gaga.

Η εκκεντρική σταρ θα κάνει… εξωγήινο γάμο!

Η 28χρονη τραγουδίστρια τον επόμενο χρόνο θα είναι μια από τους πρώτους που θα κάνουν ταξίδι στο διάστημα, έχοντας κρατήσει μια θέση (αξίας 250.000 δολαρίων), στο διαστημόπλοιο Virgin Galatic, του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Κατά όπως φαίνεται όμως, η Lady Gaga δεν θα είναι μόνη της σε αυτό το εξωγήινο ταξίδι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Star», στο πλευρό της θα είναι και ο 36χρονος ηθοποιός,Τέιλορ Κίνεϊ, με τον οποίο αναμένεται να παντρευτούν στο διάστημα!

«Θέλουν να δώσουν όρκους για μια ζωή, και πιστεύω πως η διαστημική πτήση είναι η καλύτερη ευκαιρία», αναφέρει πηγή στην εφημερίδα.

Και προσθέτει πως «είναι δεδομένο ότι θα έκανε τον πιο αντισυμβατικό γάμο. Προφανώς και στο διάστημα δεν θα έχουν ιερέα ή κάποιον θρησκευτικό εκπρόσωπο. Αλλά αυτό καθόλου δεν τους νοιάζει, μιας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δώσουν ο ένας στον άλλον μια μακροχρόνια υπόσχεση».

http://peiraxtiri.gr





Σε αυτή την ιδέα εργάζονται οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

Η εν λόγω ομάδα κατασκεύασε ένα ειδικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο το κινητό θα μπορεί να επαναφορτίσει τη μπαταρία του χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη φωνή, μουσική ή ακόμη και εξωτερικό θόρυβο.

Αυτό θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες να επαναφορτίζουν το κινητό τους όταν ένα μωρό κλαίει, όταν βρίσκονται στο μετρό κλπ.

«Το να χρησιμοποιείς ενέργεια από το φυσικό περιβάλλον για να επαναφορτίσεις μια μπαταρία είναι μια επανασταστική ιδέα» αναφέρει ο γιατρός Joe Briscoe.

«Θα ήταν πολύ καλό για το περιβάλλον αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε έστω ένα μικρό μέρος από όλη αυτή την ενέργεια που σπαταλάται, όπως το φως, τη θερμότητα, τον θόρυβο, τις κινήσεις, για να μειώσουμε την ανάγκη σε παραδοσιακό ηλεκτρικό ρεύμα» προσθέτει.

Πώς θα λειτουργεί;

Για να συλλέξει την ενέργεια από τον ήχο, η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε έναν τύπο νανοτεχνολογίας που αποκαλείται «nanorods» και μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και να αντιδρά στις ηχητικές ωθήσεις. Οι επιστήμονες αφαίρεσαν τους ηλεκτρικούς αισθητήρες που υπήρχαν στα άκρα για να μετασχηματίσουν τον ήχο σε ενέργεια.

Προς το παρόν οι ερευνητές παρήγαγαν 5 volt ηλεκτρικής ενέργειας με το πρωτότυπό τους και αυτό αρκεί για να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι αυτός ο τύπος φορτιστή μέσω ήχου δεν είναι αρκετά ισχυρός ώστε να αντικατασταθούν οι σημερινοί φορτιστές. Ωστόσο η ιδέα συνεχίζει να ερευνάται και οι Ιάπωνες εργάζονται ήδη σε αυτό από το 2011.

Πηγή: techit.gr

http://www.enikos.gr 
Η μεγαλύτερη αιτία διαζυγίων στη Μ. Βρετανία, είναι κάτι απίστευτο, το οποίο όμως στην τελική θα σας φανεί και κάπως λογικό, για τους λόγους που θα αναφέρουμε...


Ποια είναι λοιπόν;

Το facebook!

Ναι, κι όμως είναι αλήθεια! Για την ακρίβεια αιτία για το ένα τρίτο των διαζυγίων είναι το facebook!

Με το facebook, είναι πολύ εύκολο για τους παντρεμένους να δημιουργήσουν κάποια σχέση.

Αντίστοιχα πολύ εύκολο είναι ο απατημένος σύζυγος, να παρακολουθήσει τις "κινήσεις" του!

Ειδικοί λένε ότι το facebook αποτελεί μεγαλύτερο "ερέθισμα" και από τις ιστοσελίδες γνωριμιών!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Μία πτυσσόμενη γόβα, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή, να μετατραπεί σε ίσιο παπούτσι δημιούργησε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).
 
Πρόκειται για τους Λουκά Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση, στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας (διδάσκων ο επίκουρος καθηγητής Περικλής Γκόγκας και βοηθός η υποψήφια διδάκτορας Ευθυμία Χρυσανθίδου), οι οποίοι προχώρησαν στη δημιουργία του προϊόντος και στη συνέχεια ίδρυσαν την εταιρεία «SkyWalker ΑΕ» (το εργαστήριο που φτιάχνονται τα προϊόντα βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής), φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τον γυναικείο πληθυσμό.
Όπως αναφέρουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού εξέτασαν την καθημερινότητα των γυναικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου παπουτσιού θα αποτελούσε μία άριστη λύση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον Λουκά Καρακικέ «το προϊόν, το οποίο έχει σκοπό να κάνει πιο άνετη και κομψή την ζωή της γυναίκας, είναι μια μπότα-γόβα, η οποία, με έναν ειδικό μηχανισμό (πτυσσόμενο), θα μετατρέπει το φλατ παπούτσι σε ψηλό και αντίστροφα. Κύρια επιδίωξή μας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών και να μπορούν -ανά πάσα ώρα και στιγμή- να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν παπούτσια κατά την διάρκεια της μέρας». Προς το παρόν η ομάδα της «SkyWalker AE» κάνει επαφές με διάφορες εταιρίες κατασκευής υποδημάτων, προκειμένου να καταφέρει το προϊόν της να «διεισδύσει» στην αγορά. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη προσαρμογή του ειδικού μηχανισμού σε διάφορα είδη υποδημάτων προκειμένου να εισαχθεί στην αγορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
3 Σεπτεμβρίου 2014     09:00-13:00
Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε ότι αγαπάμε το συνάνθρωπό μας κι ότι είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι γιατί ακριβώς αυτό είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο  χαρίζεται.
Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Ενημέρωση για την αιμοδοσία
Τι είναι η αιμοδοσία; Γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό να δίνει κάποιος αίμα;
Φυσιολογικά το σώμα μας φτιάχνει εύκολα όλο το αίμα που χρειαζόμαστε. Όμως ατυχήματα ή νοσήματα μπορούν να μας κάνουν  να χρειαστούμε περισσότερο αίμα από όσο το σώμα μας μπορεί να παράγει. Τα  χαμηλά επίπεδα αίματος μπορεί να είναι επικίνδυνα και να προκαλέσουν  σοβαρή ζημιά, ακόμη και θάνατο εάν το χαμένο αίμα δεν αντικατασταθεί γρήγορα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαρτόμαστε από το αίμα που δίνουν οι υγιείς αιμοδότες.
Υπάρχουν κίνδυνοι από την αιμοδοσία;
Κάποιοι, όμως, διστάζουν να δώσουν αίμα και κύριες αιτίες για αυτό είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια. Γιατί:
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μετάδοση νοσημάτων μέσω της αιμοδοσίας, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος. Είναι φυσικά απαραίτητο να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και να μην προσπαθείτε να αποκρύψετε πληροφορίες από τον γιατρό.
Η αιμοδοσία , διαρκεί μόνο 10΄, γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από καταρτισμένο προσωπικό.
Υπάρχουν οφέλη από την αιμοδοσία;
Συσσωρευμένα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας έχουν τεκμηριώσει την ωφελιμότητα της ελεγχόμενης αφαίμαξης, σχεδόν σίγουρα, μέσω της μείωσης του εφεδρικού σιδήρου ο οποίος σαν οξειδωτικός παράγοντας συμμετέχει και είναι ο κύριος υπεύθυνος σε διαδικασίες όπως η γήρανση, η αρτηριοσκλήρυνση και η ογκογένεση. Τουλάχιστον προσωρινά, η αφαίμαξη βελτιώνει την ρεολογία του αίματος, δηλαδή το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα με λιγότερη “κούραση” της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων.
Η κατάσταση της υγείας του αιμοδότη εξετάζεται σχολαστικά. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, την μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Αν κριθεί ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία του να δώσει αίμα, δε θα μπορέσει να αιμοδοτήσει εκείνη τη μέρα.
Το αίμα ελέγχεται σχολαστικά για διάφορα νοσήματα που μεταδίδονται με το αίμα.
Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού  αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: Ερυθρά αιμοσφαίρια, Αιμοπετάλια, Λευκά αιμοσφαίρια, Πλάσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν αναλόγως και την περίπτωση παραπάνω από ένας άνθρωποι.
Λίγα λόγια για το τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης
Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών.
Για νέους ηλικίας 17 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.
Η ποσότητα του αίματος που δίνει ο εθελοντής είναι 350-450cc. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε λίγες ώρες (24 ώρες) με λήψη υγρών. Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου σε ένα μήνα).
Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο.
Ο υποψήφιος αιμοδότης, πριν δώσει αίμα, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του, την υγεία του και τον τρόπο ζωής του. Σκοπός των ερωτημάτων του εντύπου είναι η ασφάλεια της υγείας τόσο του αιμοδότη όσο και του δέκτη. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι αυστηρά προσωπική και ο υποψήφιος αιμοδότης καλύπτεται από το ιατρικό απόρρητο.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο αιμοδότης να απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις,  καθώς αυτές λειτουργούν σαν φίλτρο για τον αποκλεισμό από την αιμοδοσία φορέων μολυσματικών νόσων για τις οποίες ίσως να μην υπάρχουν ειδικές εξετάσεις ή να υπάρχουν αλλά να μην εφαρμόζονται.
Ο αιμοδότης θα πρέπει:
Να  αισθάνεται καλά.
Να είναι ξεκούραστος.
Να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
Πριν την αιμοδοσία πρέπει να προηγείται ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημβρινό γεύμα, που καλό είναι να είναι επίσης ελαφρύ.
Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν την αιμοδοσία.
Όταν τελειώσει η αιμοδοσία ο εθελοντής αιμοδότης παραμένει για δέκα λεπτά καθιστός ή ξαπλωμένος. Του δίνεται να πιει ένα αναψυκτικό για να αναπληρωθεί ο όγκος του αίματος που έχασε.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει πάρει φάρμακα ούτε καν ασπιρίνη τις τελευταίες μέρες πριν την αιμοληψία.
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και 6-12 μήνες μετά τον τοκετό δεν γίνεται αιμοληψία.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.
Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο γιατρό της αιμοδοσίας, ο οποίος κρίνει τελικά για τη καταλληλότητα της αιμοληψίας.
Σε περίπτωση προσωρινού ή μόνιμου αποκλεισμού από αιμοδοσία, ο γιατρός δίνει την κατάλληλη συμβουλή. Η καλή επικοινωνία μεταξύ του αιμοδότη και του προσωπικού της αιμοδοσίας διατηρεί τη σχέση εμπιστοσύνης και διασφαλίζει την καλή ποιότητα του αίματος που παρέχεται στους ασθενείς που χρειάζονται αίμα και τα παράγωγά του.
Στον εθελοντή χορηγείται ειδική ταυτότητα που τον διακρίνει και βοηθά στην εξεύρεση αίματος σε περίπτωση που χρειαστεί κάποτε αίμα αυτός ή η οικογένειά του (συγγενείς α' βαθμού).
Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει:
*    να μην καπνίσει για μία ώρα
*    να μην οδηγήσει για μία ώρα
*    να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
*    Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
Απαγορεύεται να δώσει κάποιος αίμα στις παρακάτω περιπτώσεις:
όταν πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, καρδιακό ή άλλο σοβαρό νόσημα.
όταν έχει ιστορικό ηπατίτιδας, ελονοσίας, φυματίωσης, σύφιλης, μελιταίου πυρετού
είναι φορέας του AIDS
έχει αμειβόμενες σεξουαλικές σχέσεις
κάνει χρήση ναρκωτικών ενδοφλεβίως
έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις
ο σύντροφός του ανήκει σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι.

http://simantra.blogspot.gr 
Σε 130 προσλήψεις θα προχωρήσει το  Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «ΦEΣTIBAΛ KINHMATOΓPAΦOY ΘEΣΣAΛONIKHΣ». Οι προσληφθέντες θα εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως δύο (2) μηνών εκατόν  ενώ υπάρχουν και κάποιες θέσεις που οι προσλήψεις αφορούν διάστημα 6 μηνών. 
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των υπηρεσιών των προγραμμάτων και των δράσεων του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του αναφερόμενου παρακάτω, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα καθήκοντα και τα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Ι. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘΜΟΣ   ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ*
1.1ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
1
6 μήνεςΑΘΗΝΑ 
1.2ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 
6
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
2.1ΒΟΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 
1
2 μήνεςΑΘΗΝΑ
2.2ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ
1
1 μήναΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
2.3ΒΟΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ –ΟΔΗΓΟΣ
1
14 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
2.4ΒΟΗΘΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ –ΟΔΗΓΟΙ
13
11 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.5ΒΟΗΘΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ 
2
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.6ΒΟΗΘΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
2
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.1ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1
6 μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.2ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- Δ. ΣΧΕΣΕΩΝ
1
2  μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.3ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- Δ. ΣΧΕΣΕΩΝ
1
40 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.4ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΩΛΗΤΗΡΙΩΝ / CineKάρταF/ Info Desks
1
3 μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.5ΒΟΗΘΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΒΟΗΘΟΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΩΝ / / CineKάρταF/ Info Desks
11
11 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.6ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΚΛΗΤΗΡΑΣ
1
21 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.7ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
1
45 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
3.8ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΟΔΗΓΟΣ 
1
18 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.9ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ
1
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.10ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ / ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
7
12 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.1ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ– ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
1
6 μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.2ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
1
4 μήνεςΑΘΗΝΑ
4.3ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ
1
6 μήνεςΑΘΗΝΑ 
4.4ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
1
2 μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
4.5ΒΟΗΘΟΣ ΞΕΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 
1
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
4.6ΒΟΗΘΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ 
2
9 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.7ΒΟΗΘΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΡΕΠΟΡΤΕΡ
3
9 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.8ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
1
9 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.9ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΥΛΙΚΟΥ- ΤΣΑΝΤΩΝ 
1
12 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
4.10ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΥΛΙΚΟΥ – ΤΣΑΝΤΩΝ
2
8 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.1ΒΟΗΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
1
2 μήνεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
5.2ΒΟΗΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1
45 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
5.3ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – TICKETING MANAGER
1
45 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
5.4ΒΟΗΘΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
8
22 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.5ΒΟΗΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΚΛΗΤΗΡΑΣ
1
22 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.6ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ–  TICKETING MASTERS
4
17 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.7ΤΑΜΙΕΣ
2
14 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
5.8ΤΑΜΙΕΣ
12
11 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.9ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
4
15 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
6.1ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
1
2 μήνεςΑΘΗΝΑ 
6.2ΒΟΗΘΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
1
45 ημέρεςΑΘΗΝΑ 
6.3ΒΟΗΘΟΙ ΑΓΟΡΑΣ
2
10 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.1ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
1
1,5 μήναςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
7.2ΒΟΗΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
1
2 μήνεςΑΘΗΝΑ
7.3ΒΟΗΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ 
1
1 μήναςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.4ΒΟΗΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ- ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ
1
12 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.5ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
2
12 ημέρες ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.6ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
1
12 ημέρες ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.7ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
1
1 μήναςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
7.8ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
17
11 ημέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνολικός αριθμός : ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ (130) άτομα

*Επισήμανση: Από 31 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2014, που θα διεξαχθεί το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αν του ζητηθεί από το φορέα, να εργάζεται στην έδρα του Φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η προθεσμία υποβολής του συνόλου της αίτησης, η οποία αποτελείται από το ηλεκτρονικό μέρος (συμπληρώνεται στο www.filmfestival.gr) και από την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών (στα γραφεία του Φ.Κ.Θ. στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα), λήγει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά από εκτίμηση των αιτήσεων των υποψηφίων και των δικαιολογητικών τους, βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

1.Εμπειρία σε ανάλογη θέση 60%
2.Σπουδές σε συναφές αντικείμενο 20%
3.Ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά) 20%


Τα ειδικά προσόντα και προϋποθέσεις συμμετοχής περιέχονται στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης που είναι ανηρτημένη στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filmfestival.gr
Όσο μικροί κι αν αισθανόμαστε μπροστά στο μεγαλείο του Σύμπαντος, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα βίντεο και οι αναπαραστάσεις που έχουμε δει από το Διάστημα, με τη βοήθεια υπερυπολογιστών και γιγαντιαίων τηλεσκοπίων... μας κάνουν να το θεωρούμε ως κάτι όχι και τόσο μακρινό από εμάς... ως κάτι πιο προσιτό.

Πώς όμως μπορεί να ολοκληρώσει κανείς την εικόνα που έχει για κάτι, χωρίς να μπορεί να φανταστεί και τη μυρωδιά του;

Οι αστροναύτες συχνά αναφέρουν, ότι στο Διάστημα υπάρχει μια αμυδρή, αλλά διαπεραστική μυρωδιά. «Είναι μια σχετικά ευχάριστη, μεταλλική αίσθηση, που θυμίζει τη μυρωδιά από τους καπνούς συγκόλλησης» όπως την περιέγραψε ο αστροναύτης της NASA, Don Pettit.

Άλλοι λένε ότι τους θυμίζει... απανθρακωμένο κρέας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Mental Floss, το πιο πιθανό είναι οι αστροναύτες να μύριζαν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH), ενώσεις οι οποίες παράγονται όταν σχηματίζονται τα αστέρια και οι πλανήτες.

Σύμφωνα με τον Jeff Oishi, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, ενώσεις σαν κι αυτές υπάρχουν και στη Γη... όταν κάνουμε μπάρμπεκιου!

Αν ταξιδέψει κανείς σε απόσταση 26.000 ετών φωτός μακριά, σε ένα σύννεφο σκόνης στο κέντρο του γαλαξία, που ονομάζεται Sagittarius B2, μπορεί να... πάρει μια μυρωδιά από... βατόμουρα και ίσως και από ρούμι.

Το σύννεφο αυτό περιέχει μυρμηκικό αιθυλεστέρα, έναν εστέρα που δίνει τη χαρακτηριστική αυτή γεύση στα γλυκά.

«Μπορεί να μην υπάρχει αλκοόλ στο Διάστημα, όμως υπάρχουν πολλές διαφορετικές αλκοόλες» είπε ακόμη ο Oishi. Ο αστερισμός Aquila περιέχει τόσο μεγάλες ποσότητες αλκοολών, που αν υγροποιούνταν –καταλήγει το δημοσίευμα- θα μπορούσε να γεμίσει 400 τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων ποτήρια μπύρας.

Για ποτάκι στο Διάστημα κανείς;
news.gr
Πώς να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές

Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, αν γνωρίζατε ότι με αυτό μπορείτε να διώξετε τις μυρωδιές από το ψυγείο, θα το φιλάγατε σαν τα μάτια σας!

Αποσμητικό για το ψυγείο: Η αποθήκευση διαφορετικών ειδών τροφίμων μέσα στο ψυγείο μπορεί να παράγει ένα δυσάρεστο μείγμα από μυρωδιές. Αφαιρέστε τις μυρωδιές με ένα μπολ γεμάτο με καφέ. Τοποθετήστε το μπολ μέσα στο ψυγείο και ο καφές θα απορροφήσει σταδιακά όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

Αν το ψυγείο σας είναι γεμάτο με αποθηκευμένα τρόφιμα, απλά προσθέστε περισσότερο καφέ και μερικές σταγόνες βανίλιας, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει περισσότερες οσμές.

http://peiraxtiri.gr


Γιατί άραγε τα περισσότερα νομίσματα είναι στρογγυλά;


Θα μου πείτε υπάρχουν τριγωνικά, οβάλ, πολυγωνικά ή ακόμη και τετράγωνου σχήματος κέρματα, αλλά τα πιο πολλά έχουν αναμφισβήτητα στρογγυλό σχήμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα...


Από τα πρώτα νομίσματα που φτιάχτηκαν στη Μ. ΑσίαΤα πρώτα νομίσματα της ιστορίας που κατασκευάστηκαν στη Λυδία της Μικράς Ασίας, και στην Αίγινα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν στρογγυλά.

Σίγουρα δεν ήταν και ο τέλειος κύκλος, αλλά ήταν εμφανώς στρογγυλά.

Ο λόγος εντοπίζεται στη διαδικασία κατασκευής. Πιο συγκεκριμένα, για να κατασκευαστεί το νόμισμα έπαιρναν ισοβαρή μπαλάκια ζεστού μετάλλου (π.χ. χαλκό ή ασήμι) και τα πίεζαν για να γίνουν επίπεδα.


Σκεφτείτε σαν να παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και να το πιέζουμε για να γίνει στρογγυλό.


Όπως είναι λογικό, όσο βελτιώνονταν οι διαδικασίες κατεργασίας μετάλλων, τόσο πιο επίπεδα και στρογγυλά έβγαιναν τα νομίσματα.

Στις μέρες μας, τα νομίσματα εξακολουθούν να βγαίνουν κυρίως στρογγυλά, γιατί το σχήμα αυτό ευνοεί την μαζική παραγωγή τους.

 Συν τοις άλλοις, τα στρογγυλά κέρματα φθείρονται λιγότερο και εμφανίζουν λιγότερες χαρακιές κατά τη χρήση.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το κυκλικό σχήμα έναντι των άλλων, είναι ότι ευνοεί την κύλιση των νομισμάτων.

Το γεγονός αυτό βοηθάει στην αναγνώριση και στην καταμέτρησή τους από τα αυτόματα μηχανήματα!

 Πολύ μπροστά οι αρχαίοι...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μία μόνο κίνηση αρκεί για να το καταφέρετε.. Αν θέλετετα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα από το πρωί ως το βράδυ τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο το άρωμα σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι το εξής απλό:

Ψεκάστε τη χτένα σας με το αγαπημένο σας άρωμα και κατευθείαν χτενίστε τα μαλλιά σας. Με αυτό τον πολύ απλό τρόπο θα μυρίζουν τέλεια όλη μέρα!

http://www.4news.gr

Ο λεγόμενος Michel Lotito, έκανε απίστευτα πράγματα στη ζωή του και συγκεκριμένα στη διατροφή του...


Από 9 χρονών, ξεκίνησε να καταναλώνει μέταλλα, γυαλί, κλπ.
Έπειτα, ξεκίνησε να τρώει ποδήλατα(!), καλάθια αγορών, τηλεοράσεις και διάφορα τέτοια!



Να φανταστείτε, έφαγε και ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο κανονικό (Cessna 150), ναι, είναι αλήθεια!

Μην φανταστείτε ότι τα τρώει όλα με μιας. Του παίρνουν κάποιο χρόνο για να τα καταβροχίσει.

Το αεροπλάνο για παράδειγμα του πήρε δύο χρόνια για να το φάει όλο, φοβερό!

Το αστείο είναι ότι:
1) πέθανε από φυσικά αίτια!
2) τον αρρώσταιναν οι μπανάνες και τα αυγά!!

Απίστευτο!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Είναι από τις τροφές που λίγοι συνειδητοποιούν το πόσο καλό μας κάνει, ακριβώς επειδή την καταναλώνουμε με τόσες πολλές και διαφορετικές μορφές, ώστε περνάει πλέον σχεδόν απαρατήρητη. Ίσως να τη θυμόμαστε μόνο στην βόλτα σε κάποιο πανηγύρι, όπου μια χαρακτηριστική μυρωδιά μας παίρνει την ανάσα.

Αυτή είναι η μυρωδιά του φρέσκου καλαμποκιού που ψήνεται. Το καλαμπόκι, λοιπόν, είναι μια καταπληκτική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά σπανίως γίνεται ειδική μνεία για αυτή.

Δείτε τις εντυπωσιακές θετικές επιδράσεις του καλαμποκιού στην υγεία μας:

Αντι-διαβητική και αντι-υπερτασική δράση

Επιστήμονες από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, πραγματοποίησαν έρευνα επάνω σε δέκα παραδοσιακές τροφές που υπάρχουν στην περιοχή των περουβιανών Άνδεων, και μέτρησαν τις υγιείς χημικές ενώσεις που πιστεύεται ότι συμβάλλουν θετικά στα πρώιμα στάδια του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Το καλαμπόκι σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην μέτρηση της αντιοξειδωτικής δράσης που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και, επίσης, είχε το υψηλότερο συνολικό περιεχόμενο φαινολικού οξέος και την υψηλότερη ανασταλτική δράση της α-γλυκοσιδάσης. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Medicinal Food.

Το καλαμποκόψωμο είναι κορυφαία επιλογή δημητριακών ολικής άλεσης

Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα με διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην διατροφή τους. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης εξέτασαν τις περιπτώσεις 128 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 17 ετών που είχαν συμπτώματα διαβήτη, για να μετρήσουν την αποδοχή του οργανισμού τους σε μια σειρά από δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Διαπίστωσαν ότι το καλαμποκόψωμο όχι μόνο ήταν από τις καλύτερες πηγές δημητριακών ολικής άλεσης αλλά ήταν και η αγαπημένη επιλογή των παιδιών (στο 85% τους άρεσε πολύ στην γεύση, με άλλο ένα 11% να είναι πρόθυμο να το δοκιμάσει), ακολουθούμενη από το ψωμί ολικής αλέσεως. Εκείνα τα παιδιά που ζούσαν σε αστικό περιβάλλον ή συχνά καταναλώνουν γρήγορο/πρόχειρο φαγητό ήταν λιγότερο πρόθυμα να δοκιμάσουν τροφές ολικής αλέσεως. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of American Dietetic Association.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!