Σάββατο 17 Ιουνίου 2017


Οι selfies δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες – παιδίατροι του πανεπιστημίου Νταλχαούζι στον Καναδά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το δυνατό φλας της κάμερας μπορεί να δώσει το έναυσμα για την εμφάνιση κρίσης επιληψίας σε ανθρώπους με «φωτοευαισθησία». Κατέληξαν στο συμπέρασμα μελετώντας το περιστατικό μιας έφηβης η οποία έπαθε ξαφνικά επιληπτική κρίση. Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για το φαινόμενο που ονόμασαν «επιληψία των selfies» σε πρόσφατη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Seizure».
Μέχρι πρότινος οι επιστήμονες υποστήριζαν πως η τακτική έκθεση του προσώπου στο φως και η ακτινοβολία από τα smartphones επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα πράγματα, ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρά…

Μια συγκλονιστική περιγραφή ανέβασε, μετά από παρότρυνση της Αστυνομίας, συμπολίτης μας στο facebook, θέλοντας να προειδοποιήσει και τους υπόλοιπους για ενδεχόμενη απάτη.
Αναλυτικότερα, η ανάρτησή του έχει ως εξής:
«Συνέβη στην σύζυγο μου!!!!
Καλησπέρα σε όλους. Πριν από λίγο και συγκεκριμένα στις 20.30 έλαβα ένα τηλεφώνημα από απόρρητο αριθμό. Με ζήτησαν με το επώνυμο του συζύγου μου και μου συστήθηκε η ευγενέστατη κοπέλα σαν εκπρόσωπος του ΕΦΕΕ. Άρχισε λοιπόν να μου λέει ότι θέλει ο ΕΦΕΕ να στείλει ενημερώσεις στους γονείς για το καινούργιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος στα σχολεία. Με ρώτησε αν έχω παιδιά και ποιας ηλικίας καθώς και την ταχυδρομική μου διεύθυνση. Όταν τη ρώτησα τι είναι ο ΕΦΕΕ μου απάντησε ότι είναι μια υπηρεσία του υπουργείου που έχει να κάνει με ότι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζοντας ότι ΕΦΕΕ είναι η φοιτητική ένωση άρχισα να βεβαιώνονται  οι υποψίες μου ότι κάτι δεν πάει καλά. Την ρώτησα αμεσως πως γίνεται 8.30 το βράδυ να λειτουργεί υπηρεσία του υπουργείου, και που βρήκε το τηλέφωνο μου και μου απάντησε ότι αυτή ακριβώς η υπηρεσία λειτουργεί μέχρι τις 9.00 το βράδυ το δε τηλέφωνο το βρήκε από τον τηλεφωνικό κατάλογο!!! Στην άρνηση μου να της δώσω στοιχεία όπως η διεύθυνση μου και το αν έχω παιδί μου ζήτησε ότι μπορώ να της δώσω απλά το mail μου και να μου στείλουν ενημέρωση. Σε αυτό το σημείο της είπα ψέματα ότι είμαι υπάλληλος του ΕΦΕΕ και ότι δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία και απλά μου έκλεισε το τηλέφωνο. Πήρα αμέσως το 100 και τους είπα τι ακριβώς έγινε. Με συμβούλεψαν να διαδωσω το γεγονός στους γνωστούς μου και αν μπορώ να το μεταφέρω στα κοινωνικά δίκτυα».

Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Λόγω της συχνής χρήσης του, γεμίζει δαχτυλιές. Το χειριζόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας είτε για να κάνουμε τη δουλειά μας στέλνοντας μέιλ,είτε για να μιλήσουμε με τους φίλους μας με viber ή face time ή ακόμη για να σερφάρουμε ατελείωτες ώρες στο ίντερνετ και τα social media. Φυσικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει τόσες δαχτυλιές που να μην φαίνεται καθαρά η οθόνη. Γνωρίζετε πώς θα εξαφανιστούν; Αν όχι θα σας πούμε, καθώς έχουμε τη λύση!
Αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι μισή κούπα λευκό ξύδι και μισή κούπα νερό και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε το διάλυμα σε ύφασμα με μικρο-ίνες (πετσετέ) και σκουπίστε με αυτό την οθόνη αλλά και ολόκληρο το εξωτερικό περίβλημα του κινητού σας τηλεφώνου.
Δε θα πιστεύετε πόσο γρήγορα θα φύγουν οι δαχτυλιές.
Πηγή: usay.gr
Πόσους καφέδες πούλησε πέρυσι η αλυσίδα Mikel;
Τα Mikel, η αλυσίδα καφέ που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Ελλάδα πέρυσι πούλησε 50, 6 εκατ. φλυτζάνια καφέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιείται.
Ξεκίνησε από ένα κατάστημα στη Λάρισα και σήμερα έχει 140 καταστήματα!
Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα οι πωλήσεις της αλυσίδας το 2016 παρουσίασαν αύξηση 8% σε σχεση με το 2015.

 
Τεράστια ανατροπή στο Survivor: Στο εξωτερικό ο τελικός!
Η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, έκανε αποκαλύψεις για το παιχνίδι, ανατρέποντας ότι ξέραμε μέχρι στιγμής για τον ημιτελικό και τον τελικο!
Η ίδια αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι το επόμενο διάστημα και πέταξε και μια βόμβα: Μετά τον Άγιο Δομίνικο οι παίκτες δεν θα γυρίσουν στην Ελλάδα, αλλά θα βρεθούν σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές! Πότε πού και πώς θα γίνει ο ημιτελικός και ο τελικός του Survivor;
Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη αποκάλυψε τα εξής:
Ημιτελικός 4 Ιουλίου και τελικός 5 Ιουλίου στην Αθήνα. Στον ημιτελικό θα διαγωνιστούν 4 παίκτες και στον τελικό 2. Και τις δύο βραδιές θα είναι όλοι οι παίκτες εκεί.
Οι παίκτες θα γυρίσουν νωρίτερα αλλά δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να μην υπάρξουν διαρροές. Θα τους πάμε σε ένα άλλο μέρος. Δεν θα έχουν κινητό και δεν θα έχουν καμία επικοινωνία. Θα τρώνε, θα κάνουν μπάνιο αλλά δεν θα έχουν επικοινωνία.
Στον ημιτελικό θα υπάρχουν αγωνίσματα που θα γίνουν όλα στον Άγιο Δομίνικο και θα τα δείξουμε σε βίντεο. Από τους 4 βάσει αγωνισμάτων και ψηφοφορίας θα πάμε στους δύο. Οι ψηφοφορίες στον ημιτελικό και τον τελικό θα είναι καινούριες.
Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις να πάμε σε ατομικό παιχνίδι:
  • Αν χάσουν πάλι οι Διάσημοι και μείνει ένας
  • Αν τραυματιστεί κάποιος από τους δύο Διάσημους
  • Αν φύγει η Σάρα

 
Όλα ξεκίνησαν στα γυρίσματα της ταινίας Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ
Μέχρι πρόσφατα, ο διάσημος ηθοποιός Leonardo DiCaprio είχε στην κατοχή του δύο αγαλματάκια Όσκαρ. Τώρα έχει μόνο ένα καθώς ανακάστηκε να επιστρέψει το δεύτερο. Αυτό που επέστρεψε δεν είναι αυτό που είχε κερδίσει το 2016 για τον ρόλο του στη ταινία του Inarritu «The Revenant» («Η Επιστροφή»). Αυτό που επέστρεψε ήταν... δώρο.
Το Νοέμβριο του 2012 ο Leonardo DiCaprio είχε λάβει ως δώρο το Όσκαρ που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο το 1954 για τον ρόλο του στην ταινία του Ελία Καζάν: «Το Λιμάνι της Αγωνίας». Επρόκειτο για μία έκπληξη που επεφύλαξε η εταιρία παραγωγής Red Granite Pictures η οποία χρηματοδότησε εν μέρει τη ταινία: «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» και ήθελε με τον τρόπο αυτόν να τον ευχαριστήσει για την δουλειά του στο γύρισμα.
Μόνο που τώρα, η εταιρεία παραγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός οικονομικού σκανδάλου, ύποπτη για υπεξαίρεση κονδυλίων από κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή της έρευνας.
Αναγκαστικά λοιπόν, ο Leonardo DiCaprio υποχρεώθηκε να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο στη δικαιοσύνη διότι το Οσκαρ αυτό το οποίο αγόρασε το 2012 η εταιρία εταιρία παραγωγής Red Granite αντί 600.000 δολαρίων, ενδεχομένως να το αγόρασε με καταχρασθέντα χρήματα (όπως και όλα τα δώρα που έλαβε ο ηθοποιός, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter).
Ο DiCaprio επέστρεψε επίσης: έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3.280.000 δολαρίων, μία φωτογραφία της διάσημης αμερικανίδας φωτογράφου Νταϊάν Αρμπους αξίας 750.000 δολαρίων και ένα κολάζ του αμερικανού ζωγράφου Ζαν Μισέλ Μπασκιά, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 9 εκατ. δολάρια.
Τον Ιούλιο του 2016 ο Leonardo DiCaprio είχε ήδη συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη για αυτήν την υπόθεση, καθώς η χρηματοδότηση της ταινίας «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» είχε μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης .
Ο εκπρόσωπος του ηθοποιού διευκρίνισε ότι τα διάφορα δώρα «έγιναν αποδεκτά από τον Leonardo DiCaprio προκειμένου να συμπεριληφθούν σε εκείνα που θα πωλούντο σε δημοπρασία για χρηματοδότηση φιλανθρωπικών σκοπών του ιδρύματός του».
Να σημειωθεί πως προς το παρόν, ο ηθοποιός δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει και τα χρήματα που έλαβε ως αμοιβή το γύρισμα της ταινίας «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ», τα οποία ενδεχομένως να είναι εξίσου «βρώμικα».

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!