Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016


Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την ανάρτηση από τα μέλη του φωτογραφιών με ευαίσθητο περιεχόμενο, εφόσον αυτές είναι σημαντικές για το δημόσιον συμφέρον ή αξίζουν να είναι στην επικαιρότητα.
«Θα αρχίσουμε να επιτρέπουμε (τη δημοσιοποίηση) περισσότερου υλικού, το οποίο οι άνθρωποι εκτιμούν ότι είναι σημαντικό, ότι αξίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα ή ότι αφορά στο δημόσιο συμφέρον, ακόμη κι αν δεν σέβεται τα κριτήριά μας», έγραψαν σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό τους οι αντιπρόεδροι της εταιρείας Τζόελ Κάπλαν και Τζάστιν Οσόφσκι.
«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε (να δημοσιοποιηθούν) περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες χωρίς αυτό να δημιουργήσει κινδύνους στην ασφάλειά μας ή να εκθέσει σε φρικτές εικόνες ανήλικους ή ανθρώπους που δεν το επιθυμούν», πρόσθεσαν.
Το Facebook έχει δεχθεί πολλές φορές επικρίσεις επειδή έχει αποσύρει περιεχόμενο το οποίο έκρινε σοκαριστικό ή τολμηρό, παρόλο που μπορεί να αφορούσε θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως ένα βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Μια υπόθεση για την οποία ο ιστότοπος παραδέχθηκε χθες ότι έκανε «λάθος».
Η σουηδική οργάνωση Cancerfonden που ανήρτησε το βίντεο αυτό, το οποίο παρουσίαζε με μια σειρά από σκίτσα πώς μια γυναίκα μπορεί να εξακριβώσει εάν έχει αναπτυχθεί κάποια ύποπτη κύστη στο στήθος της, χαρακτήρισε «ακατανόητο και παράξενο το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να εκλάβει μια ενημερωτική ιατρική εκστρατεία ως σοκαριστική».
Τον Σεπτέμβριο, ο ιστότοπος με τους 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες, είχε προκαλέσει σάλο καθώς είχε αποσύρει – ακόμα κι από τον λογαριασμό της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ – την ιστορική φωτογραφία ενός κοριτσιού από το Βιετνάμ, γυμνό και με εγκαύματα από βόμβα ναπάλμ, προτού αναγνωρίσει το σφάλμα του και επιτρέψει εκ νέου την ανάρτησή της.
Το Facebook απαγορεύει στους χρήστες του να δημοσιοποιούν φωτογραφίες με γυμνό, με εξαίρεση τα έργα τέχνης, εικόνες θηλασμού και εικόνες παιδαγωγικού περιεχομένου. Ο ιστότοπος απαγορεύει επίσης την υποκίνηση σε μίσος ή βία.

Είναι μία δικαστική απόφαση που προκαλεί αίσθηση: οι γονείς δικαιούνται αποζημίωση, αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να τους βρει θέση στον παιδικό σταθμό, απεφάνθη το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
Οι ενάγουσες είναι τρεις νεαρές μητέρες από τη Λειψία, οι οποίες ζητούν από τη δημοτική αρχή συνολική αποζημίωση 15.000 ευρώ για διαφυγόντα έσοδα. Τόσα ήταν τα χρήματα που έχασαν εγκαταλείποντας προσωρινά τη δουλειά τους για να φυλάξουν τα παιδιά τους, κάτι που δεν θα ήταν υποχρεωμένες να κάνουν, εάν βρισκόταν εγκαίρως μία θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Λειψίας. Όμως η δημοτική αρχή δεν ικανοποίησε το αίτημά τους, παρότι εκείνες είχαν υποβάλει εγκαίρως τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η προσφυγή είχε φτάσει μέχρι και το εφετείο της Δρέσδης, χωρίς επιτυχία.
Όμως οι τρεις μητέρες δεν πτοήθηκαν και προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας (Bundesgerichtshof), όπου και δικαιώθηκαν. Τώρα η υπόθεση επιστρέφει στο εφετείο της Δρέσδης, αλλά έχει ακόμη μακρύ δρόμο. Διότι τώρα οι δικαστές πρέπει να κρίνουν αν υπάρχει υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής για την …υπερπληρότητα των παιδικών σταθμών. Εκεί θα κριθεί τελικά και η αποζημίωση των τριών γυναικών. Όπως επισημαίνει το ακυρωτικό δικαστήριο, η γενικόλογη επίκληση “ταμειακής στενότητας” ή “δύσκολης οικονομικής συγκυρίας” δεν απαλάσσει τον Δήμο από την υποχρέωση να αποζημιώσει τις ενάγουσες. Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν, αν οι υπεύθυνοι επικαλεστούν συγκεκριμένα κωλύματα, για παράδειγμα μία παροδική έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία νέων δημοτικών παιδικών σταθμών.
Κύμα προσφυγών από τους νέους γονείς;
Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται υποχρέωση αποζημίωσης για τη μη εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης. Μάλιστα ανατρέπεται “πανηγυρικά” το νομικό επιχείρημα παλαιότερων, αντίθετων αποφάσεων, ότι δήθεν η υποχρέωση της δημοτικής αρχής υφίσταται μόνο απέναντι στο …νήπιο και δεν καλύπτει τα εργασιακά συμφέροντα των γονέων. Επίκειται λοιπόν νέο κύμα δικαστικών προσφυγών από …αγανακτισμένους γονείς σε ολόκληρη τη Γερμανία; Οι περισσότεροι σχολιαστές πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς τα τελευταία χρόνια οι πιο πολλές πόλεις ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη παιδικών σταθμών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συχνά οι ενδιαφερόμενοι είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι μπορεί να στοιχίζουν και περισσότερα από 1.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για μία τεράστια επιβάρυνση, ιδιαίτερα για νέους γονείς, που βρίσκονται ακόμη στην αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και δεν διαθέτουν υψηλό εισόδημα. Σημειώνεται ότι η αποζημίωση για τα διαφυγόντα έσοδα κρίνεται ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα των γονέων. Στην συγκεκριμένη υπόθεση οι τρεις ενάγουσες έχουν λαμβάνειν, εάν τελικά δικαιωθούν, 2.200, 4.500 και 7.300 ευρώ αντιστοίχως.

Φυσικά, ισχύει ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Ωστόσο, όσο προσεκτικός κι αν είναι κανείς δεν αποκλείεται κάτι να του ξεφύγει – για παράδειγμα, μια ντροπιαστική φωτογραφία από φοιτητικό πάρτι, η οποία δημοσιεύτηκε πέντε χρόνια πριν και “θάφτηκε” από άλλες δημοσιεύσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ελέγξετε το προφίλ σας από “κατάλοιπα” του παρελθόντος, αλλά και να ορίσετε με ακρίβεια το ποιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που αναρτάτε.
Πως με βλέπουν οι άλλοι;
Αρχικά, καλό θα ήταν να ελέγξετε το πως ακριβώς φαίνεται το προφίλ σας σε χρήστες του Facebook που δεν ανήκουν στις επαφές σας. Για να το πετύχετε αυτό, μεταβείτε στο χρονολόγιό σας και κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες, δίπλα από το αρχείο δραστηριοτήτων. Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέξτε “Προβολή ως…”.

Τώρα μπορείτε να δείτε την δημόσια εκδοχή του προφίλ σας. Για να μάθετε τι βλέπουν συγκεκριμένοι φίλοι σας, επιλέξτε από τη μαύρη μπάρα επάνω “Προβολή όπως εμφανίζεται σε συγκεκριμένο άτομο” και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της επαφής που σας ενδιαφέρει.

Διαγράφοντας το παρελθόν
Εάν υπάρχουν αρκετές παλαιότερες δημοσιεύσεις σας που θα θέλατε να αποκρύψετε, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος από το να… σκρολάρετε με τις ώρες, “ξεψαχνίζοντας” το προφίλ σας. Ενώ βρίσκεστε στο χρονολόγιό σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο επάνω δεξιά, για να ανοίξετε το μενού “Συντομεύσεις απορρήτου”. Από εκεί επιλέξτε “Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις”, στο κάτω μέρος.

Τώρα, στην κατηγορία “Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου”, επιλέξτε “Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις”, προκειμένου να ρυθμίσετε το προφίλ σας με τέτοιο τρόπο, ώστε μόνο οι φίλοι σας να μπορούν να δουν ό,τι είχατε αναρτήσει στο παρελθόν.

Εμποδίστε τους περίεργους
Φυσικά, καλό θα ήταν, εάν πράγματι θέλετε να διαφυλάξετε την ιδιωτικότητά σας από αδιάκριτα βλέμματα, να περιορίσετε γενικότερα την πρόσβαση τρίτων που δεν ανήκουν στις επαφές σας, στο προφίλ σας. Ανοίξτε πάλι το χρονολόγιό σας, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο και για μια ακόμα φορά επιλέξτε το “Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις”. Μεταβείτε στην κατηγορία “Χρονολόγιο και ετικέτες” κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο επάνω αριστερά.

Από εδώ μπορείτε πράγματι να περιορίσετε την πρόσβαση τρίτων στο προφίλ σας, αρκεί να το επιθυμείτε. Εννοείται ότι αν αργότερα μετανιώσετε για κάποια ρύθμιση, μπορείτε να την αλλάξετε από εδώ, ανά πάσα στιγμή.
Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να… έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο, είναι να ελέγχετε το τι δημοσιεύετε στο προφίλ σας, αλλά και να μην επιτρέπετε σε άλλους χρήστες του Facebook να προσθέτουν post στο χρονολόγιό σας, όσο καλά κι αν τους ξέρετε.

Έτοιμη να υποδεχτεί τον χειμώνα είναι η Σίλκι, ένα γλυκύτατο πλην εύθραυστο χαμστεράκι, καθώς γεννήθηκε χωρίς τρίχωμα. Μέλος του προσωπικού στο καταφύγιο ζώων όπου κρατείται, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, της έπλεξε ένα μικροσκοπικό πουλόβερ για να προστατευθεί από το κρύο.
Ενός έτους, η Σίλκι γεννήθηκε χωρίς τρίχωμα, εξαιτίας μίας γενετικής μετάλλαξης. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κρατείται σε ζεστό περιβάλλον, πρωτίστως τον χειμώνα, εξηγούν οι υπάλληλοι στο καταφύγιο του Όρεγκον.
Κατά τα άλλα ωστόσο, η Σίλκι είναι εξίσου παιχνιδιάρα όσο όλα τα χάμστερ και σύντομα θα μπορεί, όποιος επιθυμεί, να την υιοθετήσει.

Έχετε κλείσει θέση κοντά στο παράθυρο για να μπορείτε να χαζεύετε κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά μόλις κάθεστε διαπιστώνετε ότι το παράθυρο βρίσκεται λίγο μπροστά από την θέση σας ή λίγο πίσω. Έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και τα παράθυρα στο αεροπλάνο δεν είναι ακριβώς δίπλα στην θέση σας;
Όπως αναφέρει ένα βίντεο από το κανάλι Today I found Out στο Youtube, υπάρχει απάντηση. Τα αεροπλάνα όταν κατασκευάζονται πρέπει να πληρούν ορισμένες συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως τα παράθυρα, οι έξοδοι κινδύνου κλπ. Έτσι ο κατασκευαστής του αεροπλάνου πρέπει να φροντίσει να πληρούνται.
Παρ΄ολ΄αυτά, το που θα μπουν οι θέσεις στο αεροπλάνο είναι στην ευχέρεια της κάθε αεροπορικής εταιρείας και όχι του κατασκευαστή του αεροπλάνου. Φυσικά, οι περισσότερες επιθυμούν να έχουν περισσότερες θέσεις, βάζουν μία ή δύο επιπλέον σειρές, με αποτέλεσμα τα παράθυρα να μην βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα καθίσματα, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Το ζώδιο ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με το είδος του εγκλήματος που είναι πιθανό να διαπράξει.
Αναλύοντας στοιχεία του FBI σχετικά με το ζώδιο συλληφθέντων κατά συρροή δολοφόνων οι ειδικοί κατέληξαν στο ποια ζώδια είναι τα πιο επικίνδυνα από άποψη εγκληματικής συμπεριφοράς.
Τα ζώδια χωρίζονται σε 4 διαφορετικές κατηγορίες: Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρας
Τα Ζώδια της Φωτιάς είναι Τοξότης, Κριός και Λέων.
Από τα τρία, ο Τοξότης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εγκληματιών και είναι ο πιο δύσκολος να συλληφθεί, ο Κριός είναι συνήθως ο πιο βαριά οπλισμένος, αλλά στην πραγματικότητα ο πιο επικίνδυνος από τα ζώδια της φωτιάς είναι ο Λέων.
Τα Ζώδια του Αέρα είναι Ζυγός, Δίδυμοι και Υδροχόος
Οι Ζυγοί έχουν το πιο βεβαρημένο ποινικό μητρώο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια του αέρα και είναι συνήθως οπλισμένοι και πολύ επικίνδυνοι. Από την άλλη οι Δίδυμοι εμπλέκονται συνήθως σε εγκλήματα απάτης, ενώ οι Υδροχόοι συνήθως διαπράττουν εγκλήματα με στόχο την εκδίκηση.
Τα Ζώδια της Γης είναι Αιγόκερως, Παρθένος και Ταύρος
Στην κατηγορία αυτή οι εγκληματίες συλλαμβάνονται σχεδόν κατά κανόνα. Ο Ταύρος ο πιο ευέξαπτος και γι’ αυτό επικίνδυνος, ο Παρθένος είναι επίσης συνήθως βαριά οπλισμένος, ενώ το ποινικό μητρώο ενός Αιγόκερου έχει λίγο απ’ όλα.
Τα Ζώδια του Νερού είναι Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς
Οι Καρκίνοι έχουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία εγκληματιών μεταξύ όλων των ζωδίων και είναι επίσης πολύ βίαιοι, ενώ ο Σκορπιός και οι Ιχθείς είναι επίσης αρκετά ευέξαπτοι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του FBI, οι Καρκίνοι είναι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες από όλα τα ζώδια, ενώ ακολουθούν οι Ταύροι στη δεύτερη θέση. Τρίτοι πιο επικίνδυνοι έρχονται οι Τοξότες και τέταρτοι οι Κριοί, ενώ ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά Αιγόκερως, Παρθένος, Ζυγός, Ιχθείς, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος και οι Δίδυμοι τελευταίοι στη λίστα αφού τα εγκλήματα τους σπανίως συνδέονται με βία, αλλά κυρίως με απάτες και κομπίνες.
Οι Καρκίνοι είναι ως επί το πλείστον δολοφόνοι πάθους. Σκοτώνουν σχεδόν κατά κανόνα και αφήνουν κάποια διακριτικά σημάδια στο σώμα των θυμάτων τους για να υπογράψουν το έγκλημά τους.
Οι Ταύροι συνήθως εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συνήθως ενεργούν μόνοι τους χωρίς συνεργούς.
Οι Τοξότες είναι απατεώνες και κλέφτες, ωστόσο σπάνια βλάπτουν το θύμα τους εκτός κι αν κινδυνεύει η δική τους ζωή.
Οι Κριοί συνήθως προσλαμβάνονται για να κάνουν εγκλήματα, ενώ οι Αιγόκεροι ως επί το πλείστον συμμετέχουν στο οργανωμένο έγκλημα.
Οι Σκορπιοί αναδείχθηκαν το πιο σαδιστικό και δολοφονικό ζώδιο, ενώ οι Παρθένοι είναι συνήθως διαρρήκτες ή χάκερ . Οι Ζυγοί είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ενώ οι Ιχθείς εμπλέκονται ως επί το πλείστον σε εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά .
Από την άλλη οι Δίδυμοι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και συνδέονται συνήθως με οικονομικές απάτες και αναίμακτες κλοπές. Αντίθετα οι Λέοντας συνήθως εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες για να αποκτήσουν φήμη και αναγνώριση κι έτσι δεν ασχολούνται με μικροαδικήματα. Τέλος οι Υδροχόοι είναι χάκερ και ειδικεύονται στην εξαπάτηση.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Κάθε φορά που κάποιος κάνει μια κεφαλιά με τη μπάλα του ποδοσφαίρου, αμέσως συμβαίνουν μικρές αλλά όχι αμελητέες αλλαγές στον εγκέφαλό του.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μικρή βρετανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της, που διαπίστωσε ότι κεφαλιές ίσον χειρότερη μνήμη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, με επικεφαλής τη γνωσιακή νευροεπιστήμονα δρα Μαγκνταλένα Ιέτσγουαρτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό EbioMedicine, ζήτησαν από μια ομάδα 19 εθελοντών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, ανδρών και γυναικών, να βαράνε κεφαλιές σε μπάλες, τις οποίες πετούσε προς το μέρος τους ένα μηχάνημα, που προσομοίωνε τα χτυπήματα κόρνερ στο ποδόσφαιρο.

Πριν και αμέσως μετά από κάθε κεφαλιά, οι επιστήμονες έλεγχαν τον εγκέφαλο των εθελοντών, καθώς και την μνήμη τους. Διαπιστώθηκε ότι μετά τις κεφαλιές οι επιδόσεις στα τεστ μνήμης ήσαν 41% έως 67% χειρότερες. Η μνήμη αποκαθίστατο πλήρως μετά από ένα 24ωρο περίπου. Επίσης μετά από μερικές κεφαλιές ο εγκέφαλος εμφανίζει τάση συστολής.

«Αν και οι αλλαγές είναι προσωρινές, τις θεωρούμε σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου, ιδίως αν συμβαίνουν ξανά και ξανά, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Καθώς μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων παίζουν αυτό το άθλημα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε βάθος χρόνου», δήλωσε η βρετανή επιστήμονας.

Προς το παρόν, παραμένει αβέβαιο κατά πόσο οι αλλαγές στον εγκέφαλο είναι προσωρινές στους ανθρώπους που παίζουν ποδόσφαιρο για χρόνια και συνεχώς βαράνε κεφαλιές. Το θέμα θα μελετηθεί περαιτέρω από τους επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


- Στο στόχαστρο 1.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
- Πήρε φωτιά το TAXIS που κάνει διασταυρώσεις
- Ποιοι και γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο


Έρχεται διπλή καμπάνα για περισσότερους από ενάμισι εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Η αναβάθμιση που έγινε τους τελευταίους μήνες στο TAXIS του δίνει πλέον τη δυνατότητα να κάνει διασταυρώσεις στοιχείων, που ως τώρα αδυνατούσε.
Η πρώτη καμπάνα αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα προηγούμενα χρόνια είχαν "ξεχάσει" να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Η πρώτη φουρνιά των ελέγχων, ύστερα από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αποκάλυψε πως τα έτη 2013 και 2014 περισσότεροι από 200.000 ιδιοκτήτες κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσιο ποσό (το πρόστιμο είναι ίδιο με τα αρχικό πόσο) και συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.
Το κάθε ποσό θα χρεωθεί στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη στο TAXIS και στη συνέχεια θα ειδοποιηθεί να πληρώσει.
Όσοι δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και μεταξύ άλλων δεσμεύσεις καταθέσεων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Αναλυτικά τα στοιχεία για το 2013 και το 2014 δείχνουν:
* 94.887 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν είχαν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 46.932.781,30 ευρώ.
* 112.997 ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας έτους 2014. Μετά τον έλεγχο θα κληθούν να πληρώσουν 53.911.079,20 ευρώ.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα επεκταθούν στα έτη 2015 και 2016 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου, άλλοι τόσοι και πολύ πιθανό περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα βρεθούν να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας. Που σημαίνει ότι συνολικά μπορεί ο αριθμός τους μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τις 500.000, ενώ θεωρείται πιθανό πολλοί να είναι παραβάτες και τα τέσσερα χρόνια.
Ο δεύτερος έλεγχος που θα προχωρήσει τάχιστα, είναι ο στοιχειωμένος έλεγχος των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Το "πάντρεμα" του μητρώου του υπουργείου Μεταφορών με τις λίστες του TAXIS επιτρέπει πλέον να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και αποτελούν κίνδυνο - θάνατο σε περίπτωση τροχαίου.
Εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 800.000 ως 1.000.000. Τα στοιχεία που θα βρεθούν θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.

newsit.gr

Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της ποιότητας του ύπνου είναι ισχυρή, γι’ αυτό αν τα βράδια ξαγρυπνάτε πρέπει να είστε προσεκτικοί με το διαιτολόγιό σας.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανέλυσαν στοιχεία από μία μεγάλη, παναμερικανική μελέτη που ονομάζεται NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey), ταξινομώντας τους εθελοντές σε τέσσερις κατηγορίες: σε όσους κοιμόντουσαν πολύ λίγο (λιγότερο από 5 ώρες κάθε βράδυ), σε όσους κοιμόντουσαν λίγο (5-6 ώρες), σε όσους κοιμόντουσαν κανονικά (7-8 ώρες) και σε όσους κοιμόντουσαν πολύ (9 ή περισσότερες ώρες).
Όλοι οι εθελοντές είχαν συμπληρώσει λεπτομερή ερωτηματολόγια διατροφής, που περιείχαν ερωτήματα για οτιδήποτε έτρωγαν και έπιναν σε ένα 24ωρο – από το νερό έως το παραμικρό σνακ.
Με βάση τις απαντήσεις τους και σε σύγκριση με όσους κοιμόντουσαν κανονικά, εξέτασαν τις τυχόν διαφορές όσον αφορά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και θερμίδων.
Όπως διαπίστωσαν, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων υπήρχαν διαφορές στην πρόσληψη θερμίδων, αλλά και στην σύσταση της ημερήσιας διατροφής.
Όσοι εθελοντές κατανάλωναν τις περισσότερες θερμίδες, είχαν τον λιγότερο ύπνο. Αντιθέτως, όσοι κατανάλωναν ποικιλία τροφίμων κοιμόντουσαν καλύτερα, ενώ όσοι έτρωγαν πολύ συγκεκριμένα φαγητά έτειναν να έχουν τον πιο ανήσυχο ύπνο.
Διαφορές εντοπίστηκαν σε πολλά είδη θρεπτικών συστατικών μεταξύ των ομάδων – μεταξύ αυτών οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.
Το γενικό συμπέρασμα της μελέτης ήταν πως όσοι κοιμούνται κανονικά, δηλαδή 7 έως 8 ώρες κάθε βράδυ, έχουν διαφορετική διατροφή απ’ όσους κοιμούνται περισσότερο ή λιγότερο.
Διαπίστωσαν επίσης ότι ο σύντομος και ο παρατεταμένος ύπνος σχετίζονται με χαμηλότερη ποικιλία στη διατροφή.
Αν θέλετε να έχετε καλό ύπνο οι ειδικοί συμβουλεύουν να βγάλετε από τη ζωή σας τα τηγανητά, να τρώτε καθημερινά σαλάτες και να πίνετε άφθονο νερό.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η έλλειψη βιταμίνης C, η αφυδάτωση και η υπερκατανάλωση λιπαρών ανήκουν στους εχθρούς του ύπνου, όπως επίσης η έλλειψη σεληνίου και λυκοπένης.
Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή (μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ κ.τ.λ.), το μπρόκολο, οι πιπεριές και τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Το σελήνιο υπάρχει σε υψηλά επίπεδα σε καρύδια, κρέας και οστρακοειδή, ενώ η λυκοπένη (ή λυκοπένιο) είναι η χρωστική ουσία που χαρίζει το κόκκινο χρώμα της στην ντομάτα και τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα.
Όσον αφορά τα λιπαρά, η μελέτη έδειξε πως η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (υπάρχουν κυρίως στα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα) και χολίνης (υπάρχει στα αυγά και στα «παχιά» κρέατα) διαταράσσει τον ύπνο.
Το ίδιο κάνουν και η σοκολάτα, το τσάι (εξαιτίας της ουσίας θεοβρωμίνη, που περιέχει) και το αλκοόλ.
Πηγή: onmed.gr

Νίκη τίτλου για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα από τα πιο... εντυπωσιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ενα παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, αλλά και διακοπές, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής Αρετόπουλος, μάλιστα έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, λόγω της ατμόσφαιρας στο Καραϊσκάκη.

Ο “δικέφαλος” άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Βαρέλα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, όμως, έγινε μοιραίος στο 25' με το αυτογκόλ που πέτυχε, σε μία φάση που ο Ιντέγε, που έβγαλε τη σέντρα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 96' ο Φιγκέιρας. Εξαιρετικός ο Γλύκος, σταμάτησε σε πολλές φάσεις τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ μοιραίος του αγώνα ο Κάμπος, που έχασε κλασικές ευκαιρίες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!