Τρίτη 1 Αυγούστου 2017


Η Ρόξι Γκέτερ κατέρριψε το ρεκόρ. Έγινε η πιο μικρή σε ηλικία ορειβάτης που ανέβηκε στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής και έφτασε στην κορυφή του: 4.900 μέτρα περίπου από τους πρόποδες και 5.895 από την επιφάνεια της θάλασσας.
Μαζί της ήταν οι γονείς της και ο αδελφός της Μπεν, 10 ετών.
Η οικογένεια δεν είχε καμία εμπειρία από αναρριχήσεις και είχε επινοήσει διάφορους τρόπους «προπόνησης» στην… επίπεδη Φλόριντα.
«Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά» είπε η Σάρα Γκέτερ. «Δεν παραπονέθηκαν, απλώς συνέχιζαν να ανεβαίνουν, βήμα-βήμα. Αυτά στην ουσία μας έκαναν να συνεχίσουμε με τη θετική τους συμπεριφορά».
Έξι νύχτες πέρασαν στο βουνό και όταν έφθασαν στην κορυφή, το θερμόμετρο έδειχνε 7 βαθμούς και ο αέρας φυσούσε μανιασμένα.
Ρόξι Γκέτερ
«Τα κατάφερα»… είπε φανερά ικανοποιημένη η Ρόξι. «Ήταν δύσκολο, ήμουν τόσο κουρασμένη που με το ζόρι μπορούσα να περπατήσω. Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Μπορεί να ανέβω σε άλλα μικρότερα βουνά, αλλά όχι σε κάποιο τόσο ψηλό»
«Τα πόδια έτρεμαν και τα γόνατα μας πονούσαν, αλλά νιώθει κανείς τόση ανακούφιση που όλα τελείωσαν και τα κατάφερες να φθάσεις», είπε η Σάρα.
Η προετοιμασία για αυτό το ταξίδι ήταν πρόκληση, δεδομένου ότι η οικογένεια μένει στην… επίπεδη Φλόριντα.
Ετσι για να προπονηθούν χρησιμοποιούσαν τις σκάλες των σταδίων, πολυόροφους χώρους στάθμευσης και γέφυρες.
«Απλώς πηγαίναμε πάνω-κάτω», είπε η Ρόξι.
Το ταξίδι αυτό ήταν και η πρώτη ευκαιρία που είχε η οικογένεια να διανυκτερεύσει στην ύπαιθρο.

Έως και 39% φθάνει η συνολική συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ η άμεση συμβολή (ξενοδοχεία, εστίαση, κλπ.) εκτιμάται σε ποσοστό 15,5%.
Στη μελέτη του Ινστιτούτου διατυπώνεται, πάντως, προβληματισμός για την αδυναμία του τουριστικού κλάδου, να κρατήσει την ανεργία στις τουριστικές περιοχές κάτω από τον εθνικό μέσο όρο αλλά και να την περιορίσει αισθητά ακόμη και την περίοδο της τουριστικής αιχμής.
Επίσης, ανησυχητικά για την πορεία των τουριστικών εσόδων είναι τα στοιχεία για τη διάρκεια παραμονής των ξένων επισκεπτών, η οποία μειώνεται διαρκώς από τις 10,7 ημέρες το 2005 σε 6,9 ημέρες το 2016. Αντίστοιχα, η μέση δαπάνη μειώθηκε από τα 745,7 ευρώ το 2005 στα 470,5 ευρώ το 2016.
Οι επισκέπτες από Γερμανία και Βρετανία αποφέρουν σταθερά τοπ μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων, καθώς διατηρούνται στην 1η και 2η θέση, αντίστοιχα, παρά τη μικρή ποσοστιαία υποχώρηση επί του συνόλου. Ανοδικά κινήθηκε η συμμετοχή Γάλλων και Ρώσων, ενώ υποχώρησε των Ιταλών και Ολλανδών.
Ο βρικόλακας της Μυκόνου
Είναι από αυτές τις ιστορίες που μπορεί να μη τις πιστεύεις αλλά σίγουρα θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Το 1700 ο Γάλλος Βοτανολόγος επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου. Στην επιστροφή του γράφει ένα βιβλίο όπου μέσα αναφέρει για έναν άνδρα που επέστρεψε από το κόσμο των νεκρών.
Πρόκειται για τον Γάλλο βοτανολόγο Ζοσέφ Πιντόν ντε Τουρνφόρ, ο οποίος αφίερωσε 60 σελίδες στο βιβλίο του στο άνδρα που δολοφονήθηκε στα χωράφια που εργαζόταν, από χτύπημα στο κεφάλι, και που μαρτυρίες τον έδειχναν να περιφέρεται στα στενά της Μυκόνου μετά την ταφή του.
Στην αρχή άνδρας αυτός δεν έκανε τίποτα επιθετικό. Απλά ζητούσε αγκαλιές από τους ντόπιους και αλκοόλ. Οι ντόπιοι τρομαγμένοι ξέθαψαν το πτώμα και του ξερίζωσαν τη καρδιά.
Η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο τρομακτική, αφού μετά από αυτή τη κίνηση ο άνδρας- βρικόλακας όπως τον αποκαλούσαν έκλεβε περιουσίες και χτυπούσε τους άνδρες της οικογένειας.
Στο βιβλίο καταγράφεται ο φόβος των κατοίκων που πλέον κοιμόταν στις πλατείες του νησιού, ομαδικά υπό το φόβο της επίθεσης. Ζητήθηκε από τα γύρω νησιά, όπου άνδρες κατάφεραν να τον δέσουν και να τον μεταφέρουν στον Άγιο Γεώργιο, όπου τον έκαψαν. Αναφέρεται ότι για δύο ημέρες ακουγόταν κραυγές από τη Βραχονησίδα του Αγίου Γεωργίου. Έκτοτε δεν ξαναεμφάνιστηκε ο βρικόλακας στη Μύκονο.

 
Η ελληνική παραλία που θυμίζει όαση στην έρημο
Πάμε Κρήτη!
Η Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία της Πρέβελης γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας, βρίσκεται εκεί που τελειώνει ο Μέγας ποταμός στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, στη Νότια Κρήτη.
Αγαπημένο μέρος (και μυστική παραλία που πλέον ξέρουν πάρα πολλοί)!
Αν δεν θέλετε να μείνετε στην παραλία περπατήστε στο φαράγγι και βρείτε δροσιά κάτω από τους φοίνικες! Και αν θέλετε, βουτήξτε στο ποτάμι!
Το φοινικόδασος κάηκε το 2010, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς αλλά ευτυχώς επανήλθε μετά από κάποιο διάστημα.

 

Η αυτοκρατορία της Honda χτίστηκε πάνω στις μηχανές των 50 κυβικών. Το Honda Super Cub 50, το γνωστό μας 50άρι «παπί» θεωρείται το σημαντικότερο δίτροχο όλων των εποχών, με την παραγωγή του να συνεχίζεται ακατάπαυστα από το 1958. Πλησιάζοντας σε πωλήσεις τα 100 εκατ. κομμάτια σε 160 χώρες, κατέχει το ρεκόρ παραγωγής όχι μόνο στα δίτροχα αλλά σε όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα. Όμως οι μέρες του είναι πλέον μετρημένες, καθώς η ύπαρξή του απειλείται από τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων που θα ισχύσουν από το 2020.
Η Honda, η Yamaha και η Suzuki αποσύρουν φέτος αρκετά μοντέλα 50 κυβικών και προειδοποιούν ότι θα τα καταργήσουν όλα, καθώς το κόστος προσαρμογής τους στους νέους κανονισμούς είναι ασύμφορο. Οι φετινές απώλειες περιλαμβάνουν το μίνι μηχανάκι Ζ50 (φωτογραφία) – γνωστό ως Monkey στο εξωτερικό, «ζετάκι» ή «μπόμπος» στην Ελλάδα. Ύστερα από 50 χρόνια, τα μοντέλα που θα βγουν από τα εργοστάσια τον Αύγουστο θα είναι τα τελευταία.
«Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει να περάσουμε τα τεστ των κανονισμών, αλλά τεχνολογικά έχουμε φτάσει το όριό μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Νοριάκι Άμπε, διευθυντής του τμήματος μοτοσυκλετών της Honda. Η εταιρεία θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και το λειτουργικό κέρδος αναμένεται να έχει πέσει 13% σε σχέση με πέρυσι, στα 231,5 δισ. γιεν (1,78 δισ. ευρώ).
Οι πωλήσεις των μοτοσυκλετών 50 κυβικών έχουν πέσει κατακόρυφα στην Ιαπωνία. Πέρυσι πουλήθηκαν 162.130 κομμάτια, 94% λιγότερα από το ζενίθ των πωλήσεων το 1982, που ήταν περίπου 2,8 εκατ. Περίπου το 60% αυτών των μοτοσυκλετών ήταν Honda, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από τη Yamaha και τη Suzuki.
Την ταφόπλακα έρχονται να βάλουν οι αυστηρότεροι κανονισμοί για εκπομπές ρύπων. Η τέταρτη εκδοχή τους, που θα ισχύσει από το φθινόπωρο, απαιτεί ενσωματωμένα συστήματα αυτοδιάγνωσης που θα εξασφαλίζουν ότι οι μηχανές λειτουργούν χωρίς να ρυπαίνουν για τουλάχιστον 20.000 χλμ. Ο συγκεκριμένος κανονισμός ευθύνεται για τον τερματισμό της σειράς Ζ της Honda και του «παπιού» Little Cub.
Η πέμπτη εκδοχή των κανονισμών, που θα ισχύσει από το 2020, επεκτείνει τις παραπάνω απαιτήσεις σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος – κάτι που θα προσθέσει 111 ευρώ στο κόστος κατασκευής του, σύμφωνα με περυσινή μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για κάποια ιαπωνικά μοντέλα το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 10% της τιμής τους. «Προς το 2020 τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα, τα όργανα θα γίνουν πιο περίπλοκα και τα κόστη θα ανέβουν», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Χιρογιούκι Γιανάγκι.
«Οι μηχανές των 50 και των 100 κυβικών πιθανότατα θα εξαφανιστούν» είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Μάιο ο 87χρονος πρόεδρος της Suzuki, Οσάμου Σουζούκι. «Τα 125 ή τα 150 κυβικά θα είναι πλέον το κατώτατο όριο για μικρά οχήματα».
Ως εναλλακτική λύση, οι Ιάπωνες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Η Yamaha και η Suzuki έχουν ήδη ρίξει στην αγορά 50άρια ηλεκτρικά σκουτεράκια, και η Honda θα ακολουθήσει με το δικό της μέσα στο 2018. Ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η Honda και η Yamaha θα δοκιμάσουν ένα πρόγραμμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στη Σαϊτάμα.
πηγή: insider.gr

Το λένε «θαυματουργό» και αν κρίνουμε από τα εξαιρετικά οφέλη, που έχει στην υγεία μας, ο χαρακτηρισμός δε βγήκε τυχαία.

Το σταφύλι, όμως, είναι κι ένα παρεξηγημένο φρούτο, αφού πολλοί το βλέπουν επιφυλακτικά, ως προς τη θερμιδική του αξία

Μύθος ή όχι;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, το σταφύλι είναι ένα φρούτο με πολλές θερμίδες. Και το αποδίδουν, κυρίως, στην ιδιαίτερα γλυκύτητα, που έχει. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Και αυτό διότι:

• Η φυσική γλυκύτητα του σταφυλιού οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα, την φρουκτόζη. Και όχι στη ζάχαρη
• Το σταφύλι τρώγεται ώριμο, που σημαίνει ότι τα φυσικά του σάκχαρα είναι παραωριμασμένα. Και αυτή, ακριβώς, η γλυκιά του γεύση είναι που μας μπερδεύει και πιστεύουμε ότι είναι γλυκό, άρα παχυντικό.
• Και για του λόγου το αληθές, 1 μεσαίο τσαμπί σταφύλια έχει περίπου 150 θερμίδες. Όσο, δηλαδή, 2 μεγάλα άλλα φρούτα
• Έτσι, τα σταφύλια μπορούν να ενταχθούν ακόμα και σε ένα πρόγραμμα διατροφής, χωρίς βέβαια, υπερβολές.

Το «θαυματουργό» φρούτο

Ωστόσο, τα οφέλη του σταφυλιού στην υγεία μας είναι πολλαπλά και η διατροφική του αξία, μεγάλη.

• Προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς
• Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, καθώς προστατεύει το κολλαγόνο, διατηρώντας τη νεανικότητα
• Ενισχύει την όραση και προστατεύει από διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις.
• Διατηρεί την πίεση σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θεωρείται η καλύτερη επιλογή για αποτοξίνωση. Εξάλλου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών.
• Βοηθάει στη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr



- Δυνατότητα ρύθμισης σε όσους έχουν χρέη, θα αρχίσουν να πέφτουν... βροχή τα ειδοποιητήρια
- Ξεπερνούν τους 1.150.000 όσοι χρωστούν μόνο στο Δήμο Αθηναίων
- Πάνω από 500.000.000 ευρώ τα χρέη και οι δήμοι ξεκινούν κατασχέσεις

Δεν είναι ένα και δύο, αλλά πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα χρέη των πολιτών και των νομικών προσώπων προς τους δήμους της χώρας.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι δήμοι ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες να στέλνουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή απειλώντας με μπλοκάρισμα του ΑΜΦ, κατασχέσεις λογαριασμών, ακόμη και περιουσιακών στοιχείων.
Μόνο στον Δήμο Αθηναίων τα χρέη από κλήσεις, πρόστιμα ή τέλη φτάνουν τα 330.000.000 ευρώ και οι οφειλέτες ξεπερνούν τους 1.150.000.
Έτσι μέσα στον Αύγουστο θα αρχίσουν να αποστέλλονται “ραβασάκια” προς τους οφειλέτες με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν.


Οι Δήμοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης προσφέροντας σε όσους το κάνουν απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους.
Αναλυτικότερα προβλέπεται πλήρης απαλλαγή για όσους πληρώσουν τα χρέη τους εφάπαξ, 80% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 24 δόσεις, 50% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 25 ως 48 δόσεις, 30% απαλλαγή για όσους επιλέξουν τις 49 ως 72 δόσεις και απαλλαγή 10% για όσους πληρώσουν σε 73 με 100 δόσεις.
Όσοι λάβουν επιστολή ότι έχουν κάποιο χρέος στον δήμο θα πρέπει να απαντήσουν και να ενταχθούν στη ρύθμιση εντός τεσσάρων μηνών.
Εάν δεν το κάνουν οι δήμοι θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα του ΑΦΜ (φορολογική ενημερότητα) ή θα προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
newsit.gr

Στην ανάκληση έξι κινέζικων φορτιστών προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς βρέθηκαν να μην πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής τάσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους φορτιστές που φέρουν τα νούμερα EP-TA20EWE, A1400, ES-D06, JM-T0XX, MY-222 και RP-U21. Οι τρεις πρώτοι δεν ανήκουν σε κάποια εταιρεία αλλά έχουν γενικά ονόματα όπως «Φορτιστής Ταξιδιού» (Travel Charger). Οι υπόλοιποι τρεις ανήκουν στις Powerful, EMΥ και Proda.
Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα έχουν κατηγοριοποιηθεί σαν προϊόντα υψηλού κινδύνου ενώ τα Proda RP-u21 USB Charger και EMY MY-222 δεν έχει ακριβώς εξακριβωθεί η επικινδυνότητά τους και βρίσκονται στην κατηγορία “άλλο”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνοι.

Οι εν λόγω φορτιστές εντοπίστηκαν από την Δανία και δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν διατεθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αλλά εφόσον πωλούνται online καλό είναι να έχουμε το νου μας.

Και οι έξι προαναφερθέντες φορτιστές διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν την Οδηγία για τη χαμηλή τάση και το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 60950, ενώ σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές της Δανίας οι συσκευές δεν έχουν επαρκή ηλεκτρική μόνωση.

πηγή:Techblog.gr
ε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία- που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center- βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό.
Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα (Hondos Παλάς) πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).
Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, που ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές.
Σύμφωνα με την “εικόνα” των μεγεθών της 31.12.2013, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.
Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Οι πλειστηριασμοί

Το περασμένο Φθινόπωρο, για οφειλές, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βγήκαν “στο σφυρί” τα εξής ακίνητα της Hondos Center Πολυκαταστήματα στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα:
-ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.
-υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος  με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.
-υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.
Σημειώνεται ότι η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν, αυτοτελώς, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Χόντου, με τον Νίκο, Αργύρη, Κώστα και Γιάννη να διαχειρίζονται ξεχωριστά, αλλά με ενιαία στρατηγική, τα καταστήματα της αλυσίδας.
Το 2013 όταν έγιναν ευρέως γνωστές οι οικονομικές δυσχέρειες της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center ανακοίνωνε ότι η μοναδική σχέση που συνδέει τα δύο σχήματα “περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρηση άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος “Hondos Center”.
Πηγή:Capital.gr

Το σφουγγαράκι της κουζίνας φιλοξενεί αμέτρητα μικρόβια, μερικά από τα οποία είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία και μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες συνιστούν την αλλαγή του κάθε εβδομάδα, επειδή ακόμη κι αν προσπαθήσει κανείς να αποστειρώσει τα σφουγγαράκια, π.χ. με βράσιμο, τα μικρόβια δεν θα εξαλειφθούν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάρκους Έγκερτ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φουρτβάνγκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", σύμφωνα με το "Science", ανέλυσαν το DNA των μικροβίων που υπήρχαν σε 14 χρησιμοποιημένα σφουγγαράκια κουζίνας.

Διαπίστωσαν ότι ακόμη και όταν επιχείρησαν να αποστειρώσουν τα σφουγγαράκια σε βραστήρα ή σε φούρνο μικροκυμάτων, δεν σκοτώθηκαν αρκετά από τα δυνητικά επικίνδυνα μικρόβια, όπως το Chryseobacterium hominis και το Moraxella osloensis, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μπορεί επίσης να δημιουργήσει δυσάρεστη μυρωδιά (και στο ίδιο το σφουγγαράκι).

Προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων, τα σφουγγαράκια που τακτικά καθαρίζονταν, περιείχαν μεγαλύτερη αναλογία παθογόνων μικροοργανισμών, σε σχέση με τα σφουγγαράκια που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι τα παθογόνα βακτήρια είναι πιο ανθεκτικά και γρήγορα καταλαμβάνουν το χώρο που αφήνουν τα πιο «καλά» μικρόβια - κάτι ανάλογο με την επίπτωση που έχουν τα αντιβιοτικά στο έντερο.

Τα βακτήρια είναι πανταχού παρόντα, τόσο πάνω στη επιφάνεια, όσο και στις κοιλότητες στο εσωτερικό του σπόγγου.

H ανάλυση του μικροβιώματος έδειξε ότι κυριαρχούν τα γ-πρoτεοβακτήρια.

Κάτω από το μικροσκόπιο, αποκαλύφθηκε ότι κάθε κυβικό εκατοστό από ένα σφουγγαράκι μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 50 δισεκατομμύρια, δηλαδή περίπου επτά φορές περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της Γης.

Τέτοια πυκνότητα βακτηρίων, σύμφωνα με τους ερευνητές, συναντάται μόνο στα κόπρανα.

Να γιατί είναι καλή ιδέα να πληρώνει κανείς κάτι παραπάνω για να αλλάζει συχνά το σφουγγαράκι της κουζίνας του.

Η μητέρα-μάνατζερ των διάσημων Καρντάσιαν, Κρις Τζένερ, ο σχεδιαστής μόδας Τόμι Χίλφιγκερ και η σύζυγός του, Ντι Οκλέπο απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα.

Η Κρις Τζένερ γνωστή από το ριάλιτι σόου «Keeping Up with the Kardashians» ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία από περιήγηση με σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν επίσης το ζεύγος Χίλφιγκερ και άλλοι φίλοι τους.

Στη φωτογραφία διακρίνεται επίσης ο Βρετανός διακοσμητής εσωτερικών χώρων, γνωστός στην Αμερική από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικά ριάλιτι σόου με θέμα τη διακόσμηση, Martyn Bullard.

«Love you Greece», γράφει στην ανάρτηση η Κρις Τζένερ, η οποία στη φωτογραφία φαίνεται χαλαρή να απολαμβάνει μέρες ξεκούρασης στο ελληνικό νησί.
Ενθουσιασμένη από τη διαμονή στην Ύδρα φαίνεται πως είναι και η Ντι Οκλέπο, πιο γνωστή ως Mrs. Hilfiger.

Στον λογαριασμό της στο Instagram έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις ομορφιές του νησιού, φωτογραφίες της να επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ και φωτογραφίες με τον Τόμι Χίλφιγκερ και τα παιδιά τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!