Τρίτη 25 Ιουνίου 2019


Μαξιλαράκια σε εμφανές φούξια χρώμα στις πινακίδες και τους φανοστάτες, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όσων περπατούν στον δρόμο, έχοντας την προσοχή τους στραμμένη στο κινητό τους, αποφάσισε να τοποθετήσει ο δήμος του Μπολτσάνο, στη βόρειο Ιταλία.
Η ιδέα αυτή της επένδυσης των στύλων, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας συνειδητοποίησης #staysmart, που προωθεί η περιφέρεια του Άλτο Άντιτζε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό για μία ορθολογική και συνετή χρήση του κινητού τηλεφώνου.
Πάνω στους «προφυλακτήρες κεφαλιών» (paratesta) αυτούς, εξόν από την ένδειξη με το ανθρωπάκι που έχει μάτια μόνο για το κινητό του, σημειώνεται επίσης και ο ιστότοπος της πρωτοβουλίας -staysmart.it– στον οποίο παρατίθενται πέντε συμβουλές για να βελτιωθεί η σχέση που έχει ο άνθρωπος με τις ηλεκτρονικές συσκευές του: να «σερφάρει» στο διαδίκτυο μόνο με τη χρήση του wi-fi, ώστε να αποφεύγει την υπερβολική έκθεσή του σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τη χρήση του δικτύου 4G του κινητού, να κλείνει τη συσκευή του το βράδυ, ή την ώρα του φαγητού, να μην το χρησιμοποιεί ενώ οδηγεί και να έχει ενεργοποιημένη την εφαρμογή του γεωεντοπισμού σε περίπτωση εκτάκτων φαινομένων.
Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Μπολτζάνο, οι οποίοι μάλιστα προωθούν την πρωτοτυπία αυτή μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Μία ιστορική στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο ελληνικό μπάσκετ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ!
Ενας Ελληνας για πρώτη φορά κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, έπαθλο που πήρε στην λαμπερή εκδήλωση που έγινε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, με παρουσιαστή τον Σακίλ Ο’ Νιλ. Ο Giannis ήταν μάλιστα και υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, αλλά ο τίτλος εκεί πήγε στον Ρούντι Γκομπέρ.
Ο Greek Freak ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του από τον κομισάριο του NBA, Ανταμ Σίλβερ και συγκλόνισε το κοινό με την ομιλία του, αφού κλαίγοντας προσπαθούσε να πει όσα κρατούσε μέσα του. Και πως να μη δακρύζει, όταν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, που έχει κερδίσει το έπαθλο του πιο βελτιωμένου παίκτη σε μια χρονιά, αλλά και του MVP!
«Ευχαριστώ τον Θεό που με έφερε σε αυτή τη θέση που είμαι σήμερα. Οτι κάνω τα κάνω μέσω Αυτού. Ενα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, γιατί χρειάζεται περισσότερους από έναν παίκτη για να πετύχεις όσα πετύχαμε. Ευχαριστώ το τεχνικό τιμ που μας πίεζε για να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα, όπως και την διοίκηση της ομάδας. Ημουν 18 χρονών στην Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν εδώ», είπε αρχικά ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε, κάνοντας αναφορά στον πατέρα του, με μάτια δακρυσμένα.
«Ευχαριστώ τους Ελληνες και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι είναι δίπλα μου γιατί μου στέλνουν μηνύματα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου αν και δεν είναι εδώ. Πριν δύο χρόνια είχα ένα στόχο. Να γίνω ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα. Και το αφιερώνω σε αυτόν γιατί πάντα μου έλεγε να δουλεύω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Όταν είμαι στο παρκέ, σκέφτομαι αυτόν. Ευχαριστώ και τα αδέρφια μου γιατί είναι εδώ μαζί μου και είναι τα πρότυπά μου. Σας αγαπώ. Οπως και την μητέρα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Και η μητέρα μου είναι η κολόνα της οικογένειας. Η πραγματική ηρωίδα μου. Αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Θέλω να πάρω και το πρωτάθλημα. Οπως έλεγε ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος», είπε ο συγκινημένος Αντετοκούνμπο, με τα αδέρφια του και την μητέρα του, να είναι επίσης δακρυσμένοι.
Τα βραβεία της χρονιάς στο NBA
MVP: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
Ρούκι της χρονιάς: Λούκα Ντόνσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς)
Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς: Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ)
Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Μιλγουόκι Μπακς)
Καλύτερος έκτος παίκτης: Λου Γουίλιαμς (Λος Αντζελες Κλίπερς)
Βραβείο ήθους και συμπαίκτη: Μάικ Κόνλεϊ (Μέμφις Γκρίζλις)
Βραβείο κοινωνικής προσφοράς: Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουάσιγκτον Γουίζαρντς)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!