Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016


Οι άνθρωποι που έχουν ένα σταθερό γάμο, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν χωρίσει ή χηρεύσει στο παρελθόν, είναι αυτοί που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές επιβίωσης μετά από ένα εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μάθιου Ντιπρέ του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Heart Association», ανέλυσαν στοιχεία για 2.351 άτομα άνω των 41 ετών, για μια μέση περίοδο πέντε ετών.

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος θανάτου έπειτα από εγκεφαλικό είναι κατά μέσο όρο 71% μεγαλύτερος για όσους ποτέ δεν παντρεύτηκαν, σε σχέση με όσους ήσαν συνεχώς παντρεμένοι.

Για τους διαζευγμένους ή χήρους, ο κίνδυνος θανάτου έπειτα από εγκεφαλικό ήταν 23% και 25% μεγαλύτερος αντίστοιχα.

Για όσους είχαν χωρίσει ή χηρεύσει πάνω από μία φορές, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος κατά 39% και 40% αντίστοιχα.

Δεν υπήρχε διαφοροποίηση στον αυξημένο κίνδυνο μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι η οικογενειακή κατάσταση στο παρόν και στο παρελθόν μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την πρόγνωση ενός ασθενούς μετά από ένα εγκεφαλικό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο εντοπισμό και στη θεραπεία όσων κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν έπειτα από εγκεφαλικό», δήλωσε ο Μ. Ντιπρέ.

Όσο πιο πολλά πλήγματα έχει δεχθεί ο γάμος -ή οι γάμοι- ενός ανθρώπου (διαζύγια, θάνατοι), τόσο επιδεινώνεται η πρόγνωση έπειτα από ένα εγκεφαλικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, ένας νέος γάμος δεν φαίνεται να μειώνει τους κινδύνους από ένα προηγούμενο χωρισμό ή θάνατο συντρόφου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα χωριά της ΕλλάδαςΗ μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει, σε πέντε χωριά του Αϊ-Βασίλη, ή/και των ξωτικών του, από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Παιχνίδια, εργαστήρια, παγοδρόμια, αλλά και συναυλίες και θέατρο και πολλές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, βάζοντας στοίχημα να μας τηλεμεταφέρουν… στο Ροβανιέμι –και συχνά κερδίζοντάς το.

Το Santa Claus Kingdom στην Αθήνα
3 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στο Μ.E.C. Παιανίας, τηλ.: 210 6199 777



Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Santa Claus Kingdom απλώνεται σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, 13.000 τετραγωνικών μέτρων, λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, και συνδυάζει την παραμυθένια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με πολλά - πολλά παιχνίδια (περισσότερα από 40, για να είμαστε ακριβείς) αλλά και δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, τεράστιο παγοδρόμιο 400 τετραγωνικών μέτρων, με εκπαιδευτές για τα πιτσιρίκια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μάγους και απίθανα μαγικά κόλπα, face painting και πάει λέγοντας.

Το εισιτήριο είναι ένα για όλα τα παιχνίδια του πάρκου, δεν πληρώνετε πουθενά τίποτα έξτρα. Η τιμή του είναι 8€ για γονείς και 14€ για παιδιά. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ.

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
26 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στο πάρκο Ματσόπουλου, τηλ.: 24310 22899 & 38890
Είσοδος ελεύθερη



Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά χριστουγεννιάτικα χωριά της χώρας, εν μέρει χάρη στον χώρο όπου στεγάζεται: τον επιβλητικό πύργο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα. Εδώ ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, ο Σκρουτζ και η νεράιδα των Χριστουγέννων έχουν ήδη πάρει θέση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, όπου το 2013 δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου –που κατέκτησε την δική του θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Δωρεάν είσοδος και δράσεις, αγαπημένα παιχνίδια όπως καρουζέλ, παγοδρομίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και γεύσεις στη Ζαχαρένια Γειτονιά συναποτελούν το πλούσιο πρόγραμμά του, μαζί με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις –δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η Ονειρούπολη στη Δράμα
3 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στην Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 25210 48304
Είσοδος ελεύθερη



Η υπέροχη Ονειρούπολη της Δράμας κλείνει φέτος τα δεκατρία της χρόνια και το γιορτάζει με γέλιο, παιχνίδι, περιπέτεια και πολλές δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Φέτος ο Αη Βασίλης για να μη νοιώθει νοσταλγία για το σπίτι του στο Βόρειο Πόλο, έφερε μαζί του μία ολόκληρη παγωμένη περιοχή μαζί με τις μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να διασκεδάσουν όλοι μαζί στη Δράμα κάνοντας πατινάζ στον πάγο. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά: Εργαστήριο παραμυθιών και κατασκευών, πλανητάριο με τηλεσκόπια για να παρατηρήσουμε τα αστέρια, ένα ολόκληρο παραδοσιακό χωριό της Βόρειας Ευρώπης όπου θα μάθουμε παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων είναι μερικές από τις εκπλήξεις που μας περιμένουν στην Ονειρούπολη. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν κεφάτα live και συναυλίες –αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Το Μαγικό Χωριό στην Πάτρα 
9 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Στην οδό Ανθείας 38 (δίπλα από την ΑΒΕΞ)
Είσοδος ελεύθερη



Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό έχει να υπερηφανεύεται η Πάτρα: Με την δική του Παραμυθούπολη, στην οποία ζωντανεύουν 12 κλασικά παραμύθια με τρισδιάστατα σκηνικά, και παραμυθάδες αφηγούνται ιστορίες μαγικές σε μικρούς και μεγάλους. Με λούνα παρκ που περιλαμβάνει καρουζέλ, τρενάκι, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, βάρκα, τραμπολίνο, φλιτζάνια, πίστα καρτ για παιδιά. Με παγοδρόμιο, πλανητάριο κουκλοθέατρο, παραστάσεις καραγκιόζης, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη
10 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα 12/12 έως Παρασκευή 16/12/16: 17:00-22:00
Σαβ και Κυρ 17-18/12: 11:00-23:00
Δευτέρα 19/12 έως Παρασκευή 23/12: 17:00 – 22:00
Από 24/12 έως 8/1/17: 11:00-23:00
Είσοδος: 7€ (δείτε εδώ τι περιλαμβάνει)
Στη ΔΕΘ (Εγνατίας 154, τηλ.: 2310 476770-1)



Δύο παγοδρόμια, 16 παιχνίδια λούνα παρκ, ένα ολόκληρο χωριό των ξωτικών, με τέσσερα διαδραστικά ξωτικόσπιτα (το ραφτάδικο των ξωτικών, η κουζίνα του Αϊ-Βασίλη, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με το ταχυδρομείο του, και το σπιτάκι που αλλάζει και φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά εργαστήρια για τα πιτσιρίκια) και ένα σωρό παράλληλες δράσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη, συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες του στη ΔΕΘ πριν από λίγες μέρες, και περιμένει να μας τηλεμεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων.



Ακούγοντας τη λέξη igloo, το μυαλό μας αυτομάτως πηγαίνει στις πασίγνωστες κατασκευές των Εσκιμώων και σε ανάλογες δομές οι οποίες είναι τοποθετημένες σε μέρη όπως η Φιλανδία. Από τα γυάλινα igloo της Φιλανδίας μπορεί κάποιος να απολαύσει και την μαγευτική θέα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας!
Υπάρχουν όμως και igloo τα οποία βρίσκονται εκεί όπου κανείς δεν θα το περίμενε. Στην καρδιά της άγριας φύσης και συγκεκριμένα στο Ngorongoro της Τανζανίας. Με στόχο να θυμίζουν τα παραδοσιακά οικήματα των Massai, οι όμορφες θολωτές κατασκευές προσφέρουν απροσδόκητες ανέσεις και εκπληκτική θέα στα αφρικανικά τοπία.
Με ευρύχωρα δωμάτια και μπάνιο με ζεστό τρεχούμενο νερό (κάτι που δύσκολα συναντάς στη μέση της ζούγκλας), οι κατασκευές αυτές είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον μια και λειτουργούν με βάση την ηλιακή ενέργεια.
Το πλεονέκτημα που έχουν οι επισκέπτες των ιδιαίτερων αυτών οικημάτων, είναι οι απρόσμενες συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου.
Βέβαια όλα αυτά έχουν και το ανάλογο οικονομικό κόστος, το οποίο είναι περισσότερο από 800 ευρώ τη βραδιά!
Προσοχή! Επικίνδυνες απομιμήσεις φορτιστών Apple στην αγορά
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές καθώς έχουν κατακλύσει την αγορά απομιμήσεις των φορτιστών της Apple οι οποίοι είναι επικίνδυνοι.
Όπως προειδοποιούν ειδικοί ασφαλείας της βρετανικής Υπηρεσίας Εμπορικών Προτύπων, όσοι τέτοιοι φορτιστές - απομιμήσεις "πιάστηκαν" και ελέγχθηκαν στο 99% των περιπτώσεων απέτυχαν να περάσουν τα βασικά τεστ ασφαλείας. Από τους 400 πλαστούς φορτιστές που ελέγχθηκαν, μόνο 3 είχαν την κατάλληλη μόνωση για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας.
Η υπόθεση αυτή άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Apple σχετικά με τον καταιγιστικό αριθμό πλαστών προϊόντων που πωλούνται στην Amazon. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία είχε αποκαλύψει ότι σκόπευε να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά ενός τρίτου προμηθευτή, ο οποίος με τα πλαστά προϊόντα του έθετε «σε κίνδυνο» τους πελάτες.
Ο Λίον Λίβερμορ, διευθύνων σύμβουλος του Chartered Trading Standards Institute, παροτρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν ηλεκτρικά είδη μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές.
«Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά οι απομιμήσεις ή τα μεταχειρισμένα προϊόντα αποτελούν μια άγνωστη οντότητα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο για την κατοικία όσο και για τη ζωή των καταναλωτών».
Ο ίδιος προειδοποιεί επίσης ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να υπερφορτώνουν τις συσκευές τους, να μην τις καλύπτουν με οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της φόρτισης και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κάποιον φορτιστή που μπορεί να έχει σπασμένο κάλυμμα ή φθαρμένο καλώδιο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!