Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η Amazon αναπτύσσει συσκευή που θα διαβάζει τα ανθρώπινα συναισθήματα
Η Amazon.com Inc. αναπτύσσει μια φορητή συσκευή που ενεργοποιείται με τη φωνή, η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Το gadget που φοριέται στο χέρι περιγράφεται ως προϊόν υγείας και ευεξίας σε εσωτερικά έγγραφα που εξετάστηκαν από το Bloomberg. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Lab126, της ομάδας ανάπτυξης υλικού που βρίσκεται πίσω από το τηλέφωνο Fire της Amazon και του έξυπνου ομιλητή Echo, καθώς και της ομάδας λογισμικού της ψηφιακής βοηθού Alexa.
Σχεδιασμένη για να λειτουργεί με μια εφαρμογή smartphone, η συσκευή διαθέτει μικρόφωνα συνδεδεμένα με λογισμικό που μπορεί να διακρίνει τη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη από τον ήχο της φωνής του. Τελικά η τεχνολογία θα μπορούσε να συμβουλεύει τον χρήστη να μάθει πώς να αλληλεπιδρά πιο αποτελεσματικά με άλλους, όπως δείχνουν τα έγγραφα.
Δεν είναι σαφές πόσο έχει εξελιχθεί το πρότζεκτ ή αν θα γίνει ποτέ εμπορική συσκευή. Η Amazon δίνει στις ομάδες ευρύ περιθώριο να πειραματιστούν με προϊόντα, μερικά από τα οποία δεν θα φτάσουν ποτέ στην αγορά. Οι εργασίες σχετικά με το έργο, με την κωδική ονομασία Dylan, διεξήχθησαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα έγγραφα και μια πηγή του Bloomberg.
Η ιδέα της κατασκευής μηχανών που κατανοούν τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι από καιρό προϊόν επιστημονικής φαντασίας, από τις ιστορίες του Isaac Asimov στο ανδροειδές Data του Star Trek. Μέσα από τις εξελίξεις στη μηχανική μάθηση και την αναγνώριση φωνής και εικόνας, η ιδέα έχει περάσει πρόσφατα στην πραγματικότητα. Οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft Corp., η Alphabet Inc., η Google και η IBM Corp., μεταξύ πολλών άλλων, αναπτύσσουν τεχνολογίες που αποσκοπούν στη δημιουργία συναισθηματικών καταστάσεων από εικόνες, ηχητικά δεδομένα και άλλες εισόδους. Η Amazon έχει συζητήσει δημοσίως την επιθυμία της να δημιουργήσει έναν πιο ρεαλιστικό βοηθό φωνής.
Η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αποκτήσει γνώσεις για δυνητικά προϊόντα υγείας ή να χρησιμοποιηθεί για καλύτερη στόχευση διαφημίσεων ή συστάσεων προϊόντων. Η ιδέα είναι πιθανό να «ρίξει λάδι» στη συζήτηση σχετικά με το ποσό και τον τύπο των προσωπικών δεδομένων που συγκεντρώνονται από τους τεχνολογικούς γίγαντες, οι οποίοι ήδη συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους.
Νωρίτερα αυτό το έτος, το Bloomberg ανέφερε ότι η Amazon έχει μια ομάδα να ακούει και να σχολιάζει ηχητικά κλιπ που έχουν συλληφθεί από τα προϊόντα Echo της εταιρείας με ηχεία που ενεργοποιούνται με τη φωνή.
newmoney.gr
Αντικείμενα καθημερινής χρήσης εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία μας
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος επάνω στον πλανήτη. Ακόμα και το ίδιο μας το σπίτι έχει αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα για την υγεία μας.
Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πως συνηθισμένα αντικείμενα, που φαίνονται αθώα, μπορούν να βλάψουν εσάς και τους γύρω σας.
Στρώμα
Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος!
Ασανσέρ και σκάλες
Περίπου 27 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των ασανσέρ, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανεβαίνει στους 12.000 όταν λόγος γίνεται για τις σκάλες.
Δαχτυλίδι
Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των μικροβίων που ζει κάτω από ένα δαχτυλίδι, καθώς μπορεί να είναι 730 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ευρώπης.
Τηλεόραση
Αν ανήκετε στους ανθρώπους που βλέπουν πάνω από 2 ώρες την ημέρα τηλεόραση, προσέξτε γιατί λέγεται πως μειώνει κατά 14 χρόνια το προσδόκιμο ζωής.
Έπιπλο γραφείου
Ένα μέσο έπιπλο γραφείου έχει περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας.
Ηλεκτρονικός υπολογιστής
Πολλοί υπολογιστές έχουν σκόνη με τοξικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νευρολογικά προβλήματα.
Αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος
Έρευνες έχουν αποκαλύψει πως η χρήση αντικολλητικών σκευών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνο.
Κινητά τηλέφωνα
Σύμφωνα με το London School of Hygiene & Tropical Medicine, το 16% των κινητών περιέχουν περιττώματα.
Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα στο αεροπλάνο στην προσγείωση και την απογείωση
Η απογείωση και η προσγείωση είναι τα δύο πιο κρίσιμα σημεία σε μία πτήση, καθώς μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα, να χρειαστεί ο πιλότος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και οι επιβάτες να πρέπει να εκκενώσουν άμεσα το αεροπλάνο.
Όταν χαμηλώνουν τα φώτα λοιπόν (είναι αναμμένα όταν έξω είναι νύχτα) τα μάτια των επιβατών και του πληρώματος συνηθίζουν στο περιορισμένο φως.
Έτσι αν συμβεί ατύχημα το πιθανότερο είναι να πρέπει να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ή στην καλύτερη περίπτωση με πολύ λίγο φωτισμό. Επομένως αν τα μάτια τους έχουν εξοικειωθεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσουν σωστά σε κρίσιμες στιγμές.
Ενδεικτικό είναι αυτό που λέει ένας πιλότος. «Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα φωτεινό χώρο γεμάτο εμπόδια. Ξαφνικά κλείνουν τα φώτα και εσείς έχετε λίγα δευτερόλεπτα για να βγείτε έξω. Τι πιθανότητες έχετε για να βρείτε την έξοδο γρήγορα;»

Μια blogger γνωστή για τις φωτογραφίες της σε διάφορα μέρη της γης, η Τατιάνα Ρέις έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων στην Κολομβία επειδή έκανε το λάθος να βουτήξει γυμνή σε μια λίμνη που θεωρείται ιερή από τον κόσμο και να βγάλει φωτογραφίες.

Η λίμνη ονομάζεται Παραμό ντε Σαν Τουρμπαν και εκτός από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων η βουτιά της Τατιάνα (η οποία φωτογραφήθηκε γυμνή κρύβοντας τα επίμαχα σημεία με τα χέρια της) προκάλεσε και τις οικολογικές οργανώσεις που θεωρούν πως υπήρξε μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης του οικοσυστήματος με τη βουτιά της.
Ο επικεφαλής του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την προστασία της επίμαχης περιοχής είπε: «Δεν σεβάστηκε το σημείο και φωτογραφήθηκε μόνο για να γίνει διάσημη. Καταδικάζουμε το περιστατικό γιατί αυτά είναι ιερά εδάφη για όλους εμάς εδώ και η κίνησή της δείχνει έλλειψη σεβασμού για το φυσικό περιβάλλον που προσπαθούμε να προστατέψουμε»

Η ίδια η Ρέγιες εξήγησε ότι επισκέπτεται τέτοιες περιοχές για να βγάλει γυμνές φωτογραφίες επειδή είναι φυσιολάτρης γυμνιστής: «Δεν πιστεύω ότι πέντε ή δέκα λεπτά μέσα στο νερό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο οικοσύστημα. Ήταν μια ημέρα με φίλους, κάναμε μια βουτιά και αυτό ήταν όλο»
Το Facebook γνωστοποίησε ότι στο πρώτο τρίμηνο φέτος απενεργοποίησε 2,19 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς χρηστών. Συνολικά, στο εξάμηνο Οκτωβρίου 2018-Μαρτίου 2019 έχει διαγράψει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια λογαριασμούς. Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου το 5% των 2,4 δισεκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών είναι ψευδο-λογαριασμοί (fake), που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.
Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του κοινωνικού δικτύου, την ίδια εξάμηνη περίοδο αφαιρέθηκαν από το περιεχόμενο του Facebook πάνω από επτά εκατομμύρια αναρτήσεις με «λόγο μίσους» (τα τέσσερα εκατομμύρια φέτος). Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 υποβλήθηκαν επίσης πάνω από ένα εκατομμύριο ενστάσεις από χρήστες, επειδή αναρτήσεις τους διαγράφηκαν ως «λόγος μίσους» και, από αυτές, περίπου 150.000 τελικά αποκαταστάθηκαν.
Ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απαντώντας στις ολοένα συχνότερες αιτιάσεις και προτάσεις να διασπαστεί το Facebook, επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλο, δήλωσε ότι η διάσπαση δεν είναι λύση και ότι αντίθετα, χάρη στο μέγεθός του, έχει καταφέρει να αμύνεται αποτελεσματικά ενάντια στις προκλήσεις και τα προβλήματα του επιβλαβούς, παραπλανητικού και προπαγανδιστικού περιεχομένου.
«Δεν νομίζω ότι η λύση της διάσπασης της εταιρείας θα αποδώσει. Η επιτυχία της εταιρείας μας έχει επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις προσπάθειες σε μαζική κλίμακα. Νομίζω ότι το ποσό στον προϋπολογισμό μας που αφορά τα συστήματα ασφαλείας μας, είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων του Twitter φέτος», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο και υποστήριξε ότι τυχόν διάσπαση του Facebook σε μικρότερες εταιρείες «θα επιδεινώσει τα προβλήματα».
Αρνήθηκε, επίσης, ότι το Facebook ελέγχει την ψηφιακή διαφημιστική αγορά, όπου, όπως είπε, η Google κατέχει την ηγετική θέση. «Νομίζω ότι συνιστούν κάπως υπερβολή οι ισχυρισμοί πως βρισκόμαστε σε κάποιου είδους κυρίαρχη θέση», τόνισε.
Το Facebook δήλωσε ότι η συνεχής αύξηση στη διαγραφή ψευδο-λογαριασμών (fake) οφείλεται στο ότι κάποιοι «κακόβουλοι παράγοντες», κυρίως spammers που θέλουν να βγάλουν χρήματα, χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες μεθόδους για να δημιουργήσουν μεγάλους αριθμούς τέτοιων λογαριασμών. Όμως το Facebook υποστηρίζει πως μπορεί πλέον να εντοπίζει και να διαγράφει την μεγάλη πλειονότητα τους μέσα σε μερικά λεπτά, προτού οι λογαριασμοί αυτοί προλάβουν «να προκαλέσουν κάποια ζημιά».
Η έκθεση του Facebook αναφέρει ότι για κάθε 10.000 αναρτήσεις που βλέπουν οι χρήστες, λιγότεροι από 14 άνθρωποι βλέπουν γυμνό, περίπου 25 βλέπουν περιεχόμενο βίας, λιγότεροι από τρεις βλέπουν κάτι που αφορά κακοποίηση παιδιών ή προπαγάνδα τρομοκρατών. Επίσης το Facebook πήρε μέτρα ενάντια σε 900.000 αναρτήσεις που σχετίζονταν με πωλήσεις ναρκωτικών, από τις οποίες οι περισσότερες (το 83%) διαγράφηκαν αυτόματα από το «έξυπνο» λογισμικό του.

Το «Game of Thrones» μπορεί να τελείωσε -με απογοητευτικό τέλος για μεγάλη μερίδα των φαν της σειράς- ωστόσο, το ισπανικό φαινόμενο «La Casa de Papel» του Netflix είναι εδώ και επιστρέφει δριμύτερο στις 19 Ιουλίου.
Σήμερα, λοιπόν, κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ της τρίτης σεζόν της αγαπημένης σειράς, ξεκινά με έναν άνδρα να φορά τη γνωστή μάσκα του Σαλβαδόρ Νταλί που χρησιμοποιεί η συμμορία του κατά τη διάρκεια του colpo grosso στο Νομισματοκοπείo.
Ωστόσο, όταν την αφαιρεί αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για τον ίδιο τον «Profesor».
«Οσοι αντιλαμβάνονται αυτή την μάσκα ως σύμβολο της αντίστασης, θα καταλάβουν τον λόγο που επιστρέφουμε. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν από εμάς και τον κρατάει σε άγνωστη τοποθεσία. Δεν είχαμε σκοπό να επιστρέψουμε, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να αντιδράσουμε. Κι αυτή τη φορά θα το κάνουμε δυνατά» λέει ο πρωταγ Χθες κυκλοφόρησε teaser με τους καλύτερους ντετέκτιβ από τις άλλες διάσημες σειρές του Netflix να αναζητούν τους φυγάδες του La Casa de Papel.ωνιστής.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!