Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015


Τι διαφορές έχουν τα διάφορα προϊόντα μπότοξ στην αγορά;Και τα δύο που έχουν ευρωπαϊκή και αμερικανική πιστοποίηση περιέχουν βοτουλινική τοξίνη, δηλαδή την ίδια φαρμακευτική ουσία που έχει πάρει έγκριση για λείανση των ρυτίδων. Η μόνη τους διαφορά είναι το έκδοχο. Έχει παρατηρηθεί ότι το ένα προϊόν διαχέεται και σε γειτονικές περιοχές σε σχέση με το άλλο που προτιμούμε να κάνουμε σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο, σημασία έχει να επιλέξετε ένα από τα πιστοποιημένα που διατίθενται νόμιμα στο ιατρείο.

Πότε να κάνω μπότοξ και πότε υαλουρονικό;
Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης είναι η κατεξοχήν θεραπεία αντιγήρανσης με την οποία λειαίνουμε τις ρυτίδες. Αδρανοποιούμε συγκεκριμένους μυς που συσπώνται κάθε φορά που συνοφρυονώμαστε ώστε οι εκφράσεις να μη γίνονται μόνιμες και οι ρυτίδες βαθαίνουν περισσότερο. Αντίθετα το υαλουρονικό γεμίζει τις υπάρχουσες ρυτίδες, βαθιές και μη, που είναι ορατές, χαρίζει ενυδάτωση και υγρασία στο δέρμα που χάνει την σφριγηλότητά του. Επίσης, προσφέρει όγκο. Αυτές οι δύο θεραπείες συχνά συνδυάζονται για καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί υπάρχει μπότοξ με 80 και με 300 ευρώ;Όποιος χρεώνει το μπότοξ με 80 ευρώ θα ήμουν πολύ σκεπτική. Το κόστος για το ένα φιαλίδιο είναι περίπου € 210. Η βοτουλινική τοξίνη που κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελλάδα είναι το Botox της Allergan και το Dysport της Ipsen και πρόκειται για σκευάσματα σχετικά ακριβά. Επομένως η θεραπεία έχει κάποιο κόστος. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η αραίωση του φαρμάκου. Όμως όσο περισσότερο αραιωθεί (τότε είναι πιο οικονομική η θεραπεία) τόσο μικρότερη είναι η δραστικότητα του φαρμάκου. 

Ισχύει ότι όταν λήξει η δράση οι μύες είναι ατροφικοί;
Η βοτουλινική τοξίνη δημιουργεί μυοχάλαση, δηλαδή κάνει τους μυς να χαλαρώνουν και να μη συσπώνται, για όσο διάστημα η ουσία δρα. Ο μέσος όρος διάρκειας της ουσίας είναι γύρω στους 4 μήνες. Έχει παρατηρηθεί ότι με συνεχόμενες ενέσεις μέσα στα χρόνια η σύσπαση των μυών μειώνεται και το φάρμακο διαρκεί περισσότερο. Αυτός δεν είναι ο στόχος όσων κάνουν μπότοξ;

Πόσο ασφαλές είναι το μπότοξ;
Το μπότοξ ή βοτουλινική τοξίνη Α ή αλλαντική τοξίνη είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Χρησιμοποιείται ακόμη στην οφθαλμολογία αλλά και σε μυϊκές δυστονίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις εγχέονται μεγαλύτερες ποσότητες από ότι στην κοσμητική ιατρική και το φάρμακο είναι ασφαλές. Μάλιστα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στη βιβλιογραφία μακροπρόθεσμη ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση του μπότοξ.


AdTech Ad

boro.gr

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο μέσα στην ημέρα. Άλλοι κάνουν το ντους τους το πρωί πριν τη δουλειά, άλλοι μετά το γυμναστήριο ενώ πολλοί προτιμούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό μπανάκι το βράδυ μετά τη δουλειά.

Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν ότι κάνουμε λάθος! Όπως εξηγούν, το να κάνεις μπάνιο σε καθημερινή βάση (ειδικότερα με καυτό νερό) μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην επιδερμίδα μας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το καθημερινό μπάνιο κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή, ευαίσθητη και απομακρύνει από το δέρμα όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα και βοηθούν στην ανάπλαση του.

Και εξηγούν: “Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μωράκια τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Κάθε πότε τελικά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ιδανικά το μπάνιο πρέπει να γίνεται ανά 2-3 ημέρες. Αν είσαι βέβαια μανιακή με την καθαριότητα της επιδερμίδας σου, μπορείς σε καθημερινή βάση να πλένεις το σώμα σου με μια υγρή πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρείς τις κακές οσμές και τα βακτήρια, από τα σημεία που συσσωρεύονται.

Πηγή: faysbook.gr

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας, με αποτέλεσμα ότι καταχρήσεις κάνετε να φαίνονται πάνω του. Το άσκημο είναι ό,τι μπορείτε να βάλετε την επιδερμίδα σας σε κίνδυνο, με πολλούς τρόπους, χωρίς να το καταλάβετε.

Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι θεωρούσαν ό,τι δεν υπήρχε πρόβλημα να αλείψετε το σώμα σας με λάδι και να περάσετε όλη την ημέρα στον ήλιο. Οι δερματολόγοι έχουν έκτοτε, αναγνωρίσει ό,τι μια τέτοια λατρεία του ήλιου, μόνο στο δρόμο προς την πρόωρη γήρανση οδηγεί.

Αν λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις σοβαρές βλάβες στο δέρμα, είναι να αποφύγετε τον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία επιδρά στα κύτταρα, που ανανεώνουν την επιδερμίδα, και όταν αυτά τα τραυματίζονται ανεπανόρθωτα, το δέρμα φαίνεται πιο γερασμένο και γεμάτο ρυτίδες.

Οι περισσότεροι από εσάς, ενώ βάζετε αντηλιακό, συνήθως χρησιμοποιείτε πολύ πιο μικρή ποσότητα, από ότι χρειάζεστε. Επίσης, ένα άλλο λάθος που κάνετε, είναι ότι δεν ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, όπως προτείνουν οι δερματολόγοι. Άρα, εάν πρόκειται να είστε έξω, να φοράτε πάντα προστατευτικά ρούχα, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, και αντηλιακό, το οποίο να εφαρμόζετε ξανά, τουλάχιστον κάθε 2 ώρες ή και περισσότερο εφόσον έχετε ιδρώσει.

Όλοι γνωρίζετε τους κινδύνους του καπνίσματος στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, εμφύσημα, καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αλλά ξέρατε ό,τι το κάπνισμα μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε ρυτίδες; Μελέτες έχουν δείξει πως το κάπνισμα κάνει πολλά από αυτά που κάνει ο ήλιος. Δημιουργεί ένα δέρμα γεμάτο ρυτίδες, με κουρασμένη όψη. Επιπλέον, κιτρινίζει την επιδερμίδα και επιβραδύνει την επούλωση των πληγών.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνετε οι περισσότερες, είναι όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείτε ένα οποιοδήποτε σαπούνι. Καλό είναι να αγοράσετε ένα ήπιο καθαριστικό για το πρόσωπό, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι με τάση ακμής, βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε είναι oil-free.

Πηγή: jenny.gr

Η σκέψη και μόνο του/της συντρόφου μας με κάποιον άλλον μας προκαλεί ναυτία. Ωστόσο το συναίσθημα αυτό ενδεχομένως να διαφέρει ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες. Νέα αμερικανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στην Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι άλλα είναι εκείνα που εξοργίζουν τους άνδρες ως προς την απιστία και άλλα είναι εκείνα που πληγώνουν τις γυναίκες.

Από τα ευρήματα των αμερικανών ερευνητών φάνηκε ότι οι άνδρες θυμώνουν στη σκέψη ότι η σύντροφός τους διατηρεί ερωτική σχέση με κάποιον άλλον άνδρα, ενώ οι γυναίκες πληγώνονται βαθύτατα από το συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον σύντροφό τους και σε μια άλλη γυναίκα.

Σεξ χωρίς συναίσθημα ή έρωτας χωρίς σεξ;

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ειδικοί ζήτησαν από 64.000 άτομα να δηλώσουν τι είναι αυτό που θα τους πλήγωνε περισσότερο: το να μάθαιναν ότι ο/η σύντροφός τους διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα τρίτο άτομο, χωρίς όμως να είναι ερωτευμένος/η μαζί του, ή το να μάθαιναν ότι το έτερό τους ήμισυ είναι ερωτευμένο με κάποιον άλλον, χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή.

Το 54% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι θα πληγωνόταν περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία της συντρόφου του παρά από το συναισθηματικό δέσιμο με κάποιον άλλον συγκριτικά με το 34% των γυναικών.

Παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν διαφορές ως προς τις απόψεις των εθελοντών βάσει της ηλικιακής τους ομάδας, του κοινωνικού τους status, της μισθολογικής τους κλίμακας αλλά και του ιστορικού τους γύρω από την απιστία, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες εξέφραζαν απόψεις πιο κοντινές σε εκείνες των γυναικών.

Ερωτική ζήλια με εξελικτικό υπόβαθρο

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Sexual Behaviour», η στάση των ανδρών απέναντι στη σεξουαλική απιστία ενδεχομένως να κρύβει μια εξελικτική διάσταση με ρίζες στην πατρική αβεβαιότητα. Για παράδειγμα, αν ένας άνδρας που βρίσκεται σε σχέση με μια γυναίκα διαπιστώσει ότι η σύντροφός του είναι έγκυος, αν δεν προχωρήσει σε τεστ πατρότητας, δεν μπορεί να γνωρίζει μετά βεβαιότητας ότι το παιδί είναι δικό του.

«Ενώ θα περίμενε κανείς τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να εκδηλώνουν την ίδια ερωτική ζήλια, οι άνδρες ενδεχομένως να έχουν πολύ πιο έντονες αντιδράσεις συγκριτικά με τις γυναίκες» αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν τον φόβο της μητρικής αβεβαιότητας, αντιμετωπίζουν ωστόσο τον κίνδυνο της απώλειας της αφοσίωσης και της στήριξης του συντρόφου τους σε περίπτωση που ο σύντροφός τους στρέψει το ενδιαφέρον του προς κάποια άλλη γυναίκα».

«Αν ένας άνδρας ανακαλύψει ότι η γυναίκα του διατηρεί ερωτική σχέση με κάποιον άλλον, θίγεται ο ανδρισμός του. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική αντίδραση περισσότερο στο άκουσμα μιας ερωτικής σχέσης παρά στο άκουσμα ενός συναισθηματικού δεσμού που δεν εμπεριέχει σεξουαλική επαφή» υπογραμμίζουν οι ειδικοί. «Οι γυναίκες μεγαλώνουν με έμφαση στο συναισθηματικό κομμάτι, σκέφτονται πιο πολύ τη σχέση και γίνονται συναισθηματικοί τροφοί μέσα σε αυτήν. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορεί να πληγωθούν πολύ περισσότερο αν διαπιστώσουν ότι ο σύντροφός τους είναι ερωτευμένος με κάποια άλλη γυναίκα από ό,τι αν μάθουν ότι απίστησε μια φορά χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω για εκείνον».

Πηγή: tovima.gr

Δες πως μπορείς να βρεις κι εσύ με ένα κλικ, από που... κρατάει η σκούφια σου! Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Θέλεις να μάθεις από που κατάγεσαι; Τώρα μπορείς εύκολα να βρείς σε ποιές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί σου.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Μερικά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ανοίγει ο χάρτης της Ελλάδας, και οι περιοχές όπου κατοικούν όσοι έχουν το ίδιο επώνυμο με αυτό που έχει αναγραφεί στο σχετικό πεδίο, είναι σημαδεμένες με κόκκινους κύκλους.
Η κατανομή του επιθέτου που πληκτρολογήθηκε στο σχετικό πεδίο στο χάρτη της Ελλάδας γίνεται με βάση τον αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούν σε αυτό το επίθετο ανά περιοχή.
Δες από που... κρατάει η σκούφια σου κάνοντας κλικ εδώ.

Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών παγκοσμίως κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει επιταχυνθεί πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, ενώ αντίθετα πιο πριν η άνοδος των υδάτων ήταν μικρότερη σε σχέση με τις παλαιότερες εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Μετά το 1990, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η στάθμη αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από τις έως τώρα εκτιμήσεις, με ρυθμό υπερδιπλάσιο από ό,τι πριν το 1990.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», εκτιμούν ότι μέχρι το 1990 υπήρχε υπερεκτίμηση της ανόδου της στάθμης των υδάτων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ενώ οι επιστήμονες πίστευαν ότι η άνοδος σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα ήταν μεταξύ 1,5 και 1,8 χιλιοστών ετησίως, η νέα εκτίμηση μειώνει κατά περίπου 30% την μέση ετήσια αύξηση μεταξύ 1901-1990 στα 1,2 χιλιοστά. Πρόκειται για μια τεράστια διαφορά στην εκτίμηση του όγκου του νερού που θεωρείτο ότι είχε χυθεί στις θάλασσες. Με βάση τη νέα εκτίμηση, έως το 1990 χύθηκε στους ωκεανούς πολύ λιγότερο νερό, όσο θα χωρούσε σε τρία δισεκατομμύρια πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Όμως, μετά το 1990 και μέχρι σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά και έως τώρα υπήρχε υποεκτίμηση της ανόδου της στάθμης. Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, που βασίζεται σε μια πιο εξελιγμένη μεθοδολογία, οι ωκεανοί και οι θάλασσες ανεβαίνουν πλέον με ρυθμό περίπου 3 χιλιοστών ανά έτος.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι περισσότεροι πάγοι του πλανήτη λιώνουν σταδιακά λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και τα νερά τους χύνονται στις θάλασσες. Στην άνοδο της στάθμης συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας (που έχει ως συνέπεια να απορροφούν θερμότητα οι ωκεανοί και έτσι να φουσκώνουν), οι αλλαγές στα ωκεάνια ρεύματα, ακόμη και το συνεχιζόμενο λιώσιμο των πάγων μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Η νέα μελέτη αναμένεται να οδηγήσει σε ακριβέστερες -και πιο ανησυχητικές- εκτιμήσεις για το πόσο μπορεί να ανέβει η μέση στάθμη των θαλασσών έως το τέλος του αιώνα μας.

Η έως τώρα εκτίμηση ήταν ότι, αν τα αέρια του θερμοκηπίου συνεχίσουν να συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα με τον ίδιο υψηλό ρυθμό, τότε η στάθμη μπορεί να αυξηθεί έως ένα μέτρο μέχρι το 2100. Αν αυτό όντως συμβεί, θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για τις παράκτιες πόλεις και περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η μέση παγκόσμια άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα κυμανθεί από 52 έως 98 εκατοστά μέχρι το τέλος του αιώνα μας, αν οι εκπομπές διοξειδίου παραμείνουν υψηλές, ενώ η άνοδος της στάθμης θα περιοριστεί στα 28 έως 61 εκατοστά έως το 2100, αν οι εκπομπές αερίων ρύπων μειωθούν. Όμως, μετά τις εκτιμήσεις της νέας αμερικανικής έρευνας, δεν αποκλείεται η άνοδος των υδάτων τελικά να ξεπεράσει ακόμη και το ένα μέτρο.

Στη λίστα των επιτυχημένων μοντέλων του 2014 εξέχουσα θέση κατέλαβε το νέο Toyota Corolla. Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου εισήλθε στο Top 5 της κατηγορίας των οικογενειακών μοντέλων.

Απέσπασε ποσοστό 42,6% στην κατηγορία των σεντάν και πήρε την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων. Οσον αφορά την επιλογή των κινητήρων, κυριάρχησε η μονάδα ντίζελ 1.4 ισχύος 90 ίππων, η οποία κατέλαβε το 90% των συνολικών πωλήσεων!

Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνονται η παροχή υψηλής ποσότητας ροπής 21 χλγμ., η χαμηλή μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα ντίζελ/100 χλμ. και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (99 γρ. CO2/χλμ.). Τιμές 17.000 ευρώ 1.4 ντίζελ. και 14.970 ευρώ 1,33 βενζίνη.
real.gr

Τι κι αν στις δημόσιες εμφανίσεις και τις φωτογραφήσεις του ο Τζον Τραβόλτα έχει πλούσιο μαλλί, μαύρο κατράμι πίσσα; Με… περούκα κυκλοφορεί και η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί!

Ο 60χρονος ηθοποιός αποφάσισε να μας δείξει πώς είναι στην πραγματικότητα, βγάζοντας selfie με έναν θαυμαστή του στο γυμναστήριο.





Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία, που «ανέβηκε» στα social media, κάνει τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας την… καραφλή αλήθεια του Τραβόλτα!

ΠΗΓΗ: star.gr

Όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κοντράρεται με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, τότε σίγουρα είναι για μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση...

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για την πλοκή που έχει το διαφημιστικό φιλμ που σκαρφίστηκε ο σπουδαίος σκηνοθέτης για το καζίνο City of Dreams, στη Μανίλα των Φιλιππίνων, και το οποίο θα προβληθεί στα εγκαίνιά του, εντός του έτους.

Στο φιλμ, που έχει τίτλο «Audition», εμφανίζεται και ο Μπραντ Πιτ.

Σύμφωνα με το Buzz60.com αποτελεί μία από τις πλέον ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις που έχουν γυριστεί ποτέ και οι πρωταγωνιστές λέγεται ότι έλαβαν ως αμοιβή 13 εκατ. δολάρια έκαστος!



ΠΗΓΗ: tanea.gr

Η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πειραματίζεται με τα υπάρχοντα «έξυπνα» γυαλιά της, που επαυξάνουν την πραγματικότητα.

Όμως δεν θα σταματήσει να εργάζεται πάνω σε μια νέα μελλοντική και βελτιωμένη έκδοση των Google Glass για τους καταναλωτές, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή.

Το τωρινό πρόγραμμα «Explorer» (Εξερευνητής) της εταιρείας που δοκίμασε τα πρώτα Google Glass, θα σταματήσει, ενώ ένα ξεχωριστό τμήμα θα αναλάβει να σχεδιάσει μελλοντικές εκδόσεις των «έξυπνων» γυαλιών, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρόγραμμα «Explorer» ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2013 και έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς λογισμικού να αγοράσουν τα γυαλιά αντί 1.500 δολαρίων, ώστε να τα δοκιμάσουν και να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές (apps) ειδικά γι' αυτά. όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη συνέχεια η ίδια ευκαιρία δόθηκε σε όποιον χρήστη ήθελε να δοκιμάσει τα γυαλιά. Στην ουσία, εδώ και περίπου δύο χρόνια, τα Google Glass βρίσκονται σε μια ασυνήθιστα μακράς διάρκειας πιλοτική κυκλοφορία (beta).

Κι ενώ όλοι ανέμεναν πως το επόμενο βήμα θα ήταν η ευρεία κυκλοφορία πλέον των γυαλιών στην αγορά, η εταιρεία απρόσμενα έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα σταματά να δέχεται παραγγελίες για τα Google Glass, αν και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε άλλες εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν τα εν λόγω γυαλιά.

Η ερευνητική ομάδα Glass Team υπό την Άιβι Ρος που ανέπτυξε τα Google Glass, θα φύγει από το τμήμα Google X (που προωθεί τις «τρελές ιδέες» της εταιρείας), θα γίνει ξεχωριστή πλέον μονάδα και θα αναφέρεται στον Τόνι Φάντελ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αυτοματισμών Nest, την οποία εξαγόρασε πέρυσι η Google.

Αν και η Google τόνισε ότι παραμένει δεσμευμένη στη δημιουργία νέων «έξυπνων» γυαλιών, απέφυγε να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κυκλοφορία τους στο μέλλον, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα Google Glass είχαν βρει ενθουσιώδη υποστηρικτή στο πρόσωπο του συνιδρυτή της εταιρείας Σεργκέι Μπριν, ενώ είχαν έως τώρα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο κοινό, καθώς μπορούν να προβάλουν διαδικτυακές πληροφορίες σε μια μικρή οθόνη πάνω από το δεξί μάτι, να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο κ.ά.

Όμως, στην πορεία, καθώς αρκετοί χρήστες τα χρησιμοποίησαν, δεν ήσαν λίγοι αυτοί που δήλωσαν ότι τα βαριούνται ή ότι τους κουράζουν. Προέκυψαν επίσης ανησυχίες για θέματα υγείας, ασφάλειας και προστασίας της προσωπικής ζωής.

Ο τεχνολογικός αναλυτής του BBC Ρόρι Σέλαν-Τζόουνς εκτιμά ότι τα Google Glass «πέθαναν, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή τους» και επισημαίνει ότι η Google, με την αναπάντεχη απόφασή της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που κατέβαλαν ένα όχι αμελητέο ποσό για να τα αγοράσουν. Ερωτηματικό εξάλλου παραμένει τι θα γίνει με τις συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει η Google με γνωστούς κατασκευαστές γυαλιών όπως οι Ray-Ban, Luxotica κ.ά.

Έρευνες αγοράς έχουν δείξει ότι αρκετοί καταναλωτές (το 43%) θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν «έξυπνα» γυαλιά, συνεπώς υπάρχει μια μεγάλη δυνητική αγορά. Αλλες εταιρείες έχουν δοκιμάσει δικές τους εκδοχές «έξυπνων» γυαλιών, όμως κανένα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει μεγάλη επιτυχία.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!