Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017


Μήπως ο σκύλος σας έχει τη συνήθεια να… κυνηγάει την ουρά του, προσπαθώντας να την πιάσει;
Μπορεί το θέαμα να είναι αστείο και τις περισσότερες φορές αυτή η κίνηση να είναι έκφραση παιχνιδιάρικης διάθεσης, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που το κυνήγι της ουράς αποτελεί ένδειξη μιας ψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Ψυχαναγκαστική διαταραχή ορίζεται ως η επαναλαμβανόμενη και ακαταμάχητη παρόρμηση, του σκύλου, να εκτελέσει μια συμπεριφορά. Όταν ο σκύλος πάσχει από αυτή τη διαταραχή, εκτελεί επανειλημμένα μια συμπεριφορά (ή περισσότερες), σε βαθμό που παρεμβαίνει στη φυσιολογική ζωή του. Η συμπεριφορά αυτή, δε φαίνεται να έχει συγκεκριμένο σκοπό, ο σκύλος όμως είναι υποχρεωμένος να την κάνει και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τραυματισμό.

H διασημότερη γυναικεία κολεκτίβα του κόσμου στις μέρες μας, οι Ρωσίδες Pussy Riot, οι οποίες έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας, σχεδιάζουν να κατακτήσουν τώρα και το θεατρικό σανίδι.

Οι Pussy Riot είναι μια φεμινιστική πανκ-ροκ μπάντα και ακτιβιστική ομάδα διαμαρτυρίας. Συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2011 και αποτελείται από 12-15 γυναίκες, από 20 έως 33 ετών, οι οποίες φορούν κουκούλες με έντονα χρώματα.

Θέματα των αυτοσχέδιων προκλητικών εμφανίσεων τους είναι κυρίως η γυναικεία χειραφέτηση, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και η εναντίωση τους στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, ως μέρος μιας εκστρατείας κατά του Πούτιν, στις εκλογές έκαναν μία προκλητική εμφάνιση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στην Μόσχα.

Η περφόρμανς, με τίτλο Punk Prayer, κατήγγειλε την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν και παρότι διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό, είχε τεράστιο αντίκτυπο. Τον Μάρτιο του 2012, τρεις από τις γυναίκες του συγκροτήματος συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό.

Η frontwoman τους Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα--μια από τις τρεις συλληφθείσες-- ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σε θεατρικό έργο την δοκιμασία που πέρασε στην φυλακή, ένα έργο που θα περιέχει το εξής μήνυμα για το κοινό: "μπορεί να συμβεί και σε εσάς".

Από την φυλακή--ένα πρώην γκουλάγκ της σοβιετικής περιόδου--όπου η Τολοκονίκοβα παρέμεινε για σχεδόν δύο χρόνια, δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησής της, ενώ πραγματοποίησε και απεργία πείνας για εννέα ημέρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πολύμηνη φυλάκισή τους πυροδότησε το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των φυλακισμένων στη Ρωσία και έτσι οι δύο γυναίκες μαζί με την Σάσα Μπογκίνο, μια δημοσιογράφο η οποία εντάχθηκε στο συγκρότημα τα τελευταία χρόνια, ίδρυσαν την οργάνωση Ζona Prava, για την υποστήριξη των κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές, η οποία πλέον παρέχει ενημέρωση και νομική στήριξη σε ρώσους κρατούμενους και υπόδικους.

Όπως ανακοίνωσε η Τολοκονίκοβα, το πρότζεκτ θα έχει τίτλο "Στα άδυτα των Pussy Riot", θα ανέβει αργότερα μέσα στον χρόνο για έξι εβδομάδες στο Λονδίνο και θα έχει διαδραστικό-βιωματικό χαρακτήρα αφού το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στις εμπειρίες του συγκροτήματος.

Η ίδια εξηγεί ότι εμπνεύστηκε το έργο από φόβο ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να στοχοποιηθούν για τις πολιτικές τους απόψεις εν μέσω της ανόδου "απολυταρχικών και ακροδεξιών μισογυνικών τάσεων" ανά τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνει και την εκλογή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Ήταν πραγματικά σημαντικό να επικοινωνήσουμε στους ανθρώπους ότι αυτό που συνέβη σε εμάς μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θέλαμε το κοινό να βιώσει στο πετσί του τι σημαίνει να είσαι φυλακισμένος", είπε η Τολοκονίκοβα τηλεφωνικώς στο AFP.

"Κατάλαβα όταν ήμουν στη φυλακή ότι κατά κάποιον τρόπο είμαι περισσότερο προνομιούχα γιατί έχω την ευκαιρία να αφηγηθώ τι συμβαίνει εκεί. Επομένως τώρα σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω αυτή την δουλειά".

Η ίδια ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, η οποία --όπως ανέφερε-- θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια και βίντεο του συγκροτήματος, ενώ ηθοποιοί θα αναπαριστούν επί σκηνής τις εμπειρίες των κοριτσιών στη φυλακή.

Η Τολοκονίκοβα συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα του Λονδίνου "Les Enfants Terribles", η οποία στο παρελθόν παρουσίασε μια διαδραστική εκδοχή του κλασικού παιδικού παραμυθιού "Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων".

Το άλλο μέλος του συγκροτήματος, η ποιήτρια Μάσα Αλιόχινα, επίσης στράφηκε φέτος στο θέατρο με την πρεμιέρα στις ΗΠΑ του έργου Revolution, το οποίο πραγματεύεται το διανοητικό υπόβαθρο της αντίδρασης του συγκροτήματος επενδεδυμένο με ψηφιακό χαρντ ροκ.

Η Τολοκονίκοβα, η οποία επικαλείται ως επιρροή τον σπουδαίο διανοητή Νόαμ Τσόμσκι, συνδέει την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού με την άνοδο των ολιγαρχών και την αποτυχία του mainstream πολιτικού διαλόγου να παρουσιάσει στην κοινωνία εναλλακτικές προτάσεις.

Η ίδια τοποθετεί τον εαυτό της στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, του επικριτή του Κρεμλίνου και της διαφθοράς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές του χρόνου.

Χαρακτηρίζει το 2018 μια "πολλά υποσχόμενη χρονιά" και επικαλείται τους χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους στις 12 Ιουνίου μετά το κάλεσμα για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από τον Ναβάλνι.

Οι Vegas σε συνέντευξή τους μίλησαν για τα σχέδια τους και για τα όνειρα για διεθνή καριέρα.

Τι κάνετε επαγγελματικά αυτό τον καρό;

Zeraw: Μέχρι στιγμής με την Κατερίνα που είναι η νέα τραγουδίστρια του συγκροτήματος έχουμε κάνει δύο τραγούδια το ένα είναι το «Άστους να λένε», το οποίο είναι επανεκτέλεση στα ελληνικά μιας τεράστια επιτυχία στη Σερβία.

Το νέο μας τραγούδι, που έχουμε κάνει κι ένα υπέροχο βιντεοκλίπ, είναι το «Πιο δυνατά», το οποίο άκουσαν οι Ρουμάνοι και θέλουν να το κυκλοφορήσουν στα αγγλικά από τη δισκογραφική τους εταιρεία την «Cat music» που είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο κάναμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας κίνηση στο εξωτερικό.

Σκέφτεστε τη διεθνή καριέρα;

Zeraw: Αυτός είναι ο σκοπός μας να φύγουμε από την Ελλάδα και να δραστηριοποιηθούμε στο εξωτερικό, κι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα γιατί δεν έχει βγάλει ποτέ ποπ σταρ στο εξωτερικό.

Dj Airth: Το ποπ έχει ένα ταβάνι στη Ελλάδα, όπως και το ροκ, φτάνεις σ' ένα σημείο και δεν μπορείς να πας παραπέρα, έτσι η πορεία μας είναι περιορισμένη. Στην Ελλάδα τα σκήπτρα έχουν τα λαϊκά τραγούδια και οι λαϊκοί καλλιτέχνες.

Zeraw: Η Μαντόνα μια χαρά καριέρα κάνει ακόμα, όποιος πολλές ακόμα συνομήλικες ή και μεγαλύτερές της. Στην Ελλάδα αν φτάσεις μια ηλικία έχει τελειώσει το πράγμα. Είναι η κουλτούρα της χώρας τέτοια που το λαϊκό έχει δημιουργηθεί παρακλάδια, ακόμα και το έντεχνο. Ακούω «αυτός είναι έντεχνος» και δεν βλέπω τίποτα παρά λαϊκού5 καλλιτέχνες που έχουν βαπτιστεί έντεχνοι.

Κατερίνα Κουκουράκη: Ο κόσμος έχει μυηθεί σ' ένα συγκεκριμένο είδος και ύφος τραγουδιού και δυσκολεύονται να δεχθούν το διαφορετικό. Ο κόσμος δεν είναι καθόλου δεκτικός, θέλει το χρόνο του να το χωνέψει.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Διάσημοι καλλιτέχνες ή αθλητές δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να ασφαλίσουν τα προσόντα τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία ασφαλίζει κάποιο μέρος του σώματός του που θεωρεί ότι έχει συμβάλει στην επιτυχία του.

Η ασφάλιση τούς παρέχει αποζημίωση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και ανάκτηση της κατάστασής τους το συντομότερο δυνατό.

Διασημότητες και προσωπικότητες από τον χώρο του τραγουδιού, όπως ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο, η Μαράια Κάρεϊ ή η Μαντόνα, έχουν ασφαλισμένες τις φωνές τους για περίπου 4 εκατομμύρια.

Το ποσό αυτό θα λάβουν από την ασφαλιστική τους εταιρεία σε περίπτωση αφωνίας.

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια για μέρη του σώματός του με υπέρογκες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.

Για τους περισσότερους η εμφάνιση είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους και επομένως την προστατεύουν με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για παράδειγμα, η Τζένιφερ 'Ανιστον έχει ασφαλίσει τα μαλλιά της για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει εκτιμηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια και τα πόδια της Τέιλορ Σουίφτ σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε ασφαλίσει τα μάτια της για 1 εκατ. δολάρια.

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις στην ιστορία αναμένεται να λάβει η Disney μετά τον θάνατο της Κάρι Φίσερ, της πριγκίπισσας Λέια του Star Wars.

H Disney είχε απευθυνθεί στη Lloyds του Λονδίνου και είχε ασφαλίσει την ηθοποιό προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν απώλειες, αν η Κάρι Φίσερ δεν ήταν σε θέση να καλύψει το συμβόλαιό της στα επόμενα επεισόδια της επικής σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Το ύψος της ασφάλειας είναι στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας άλλος τομέας που έχει πολλούς ασφαλισμένους στις τάξεις του είναι ο αθλητικός.

Ο αθλητισμός είναι συνώνυμος με την υγεία, αλλά η εξάσκησή του ή η έλλειψη σωστής προθέρμανσης μπορεί να προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς ή προβλήματα που κρατούν τους αθλητές μαριά από τις προπονήσεις.

Τα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λίο Μέσι έχουν μεγαλύτερη αξία από την υπογραφή τους.

Στην περίπτωση του Ρονάλντο , η αξία των ποδιών του αποτιμάται σε 100 εκατομμύρια ευρώ και του Μέσι σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χέρια του Ίκερ Κασίγιας αξίζουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και οι αντίχειρες του Φερνάντο Αλόνσο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότεροι αθλητές έχουν ιατρική ασφάλιση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, όχι μόνον κορυφαίοι αθλητές αλλά όλοι όσοι έχουν συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ένα άθλημα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας στην τελευταία έκθεση για τον αθλητισμό στη χώρα, ο αριθμός όσων ασχολούνται με κάποιο άθλημα αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Απ' όλα τα αθλήματα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο τένις, που είναι η πέμπτη επιλογή με τους περισσότερους να επιλέγουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το κυνήγι και το γκολφ.

Το ιρλανδέζικο συγκρότημα των U2 γιόρτασε τα 30 χρόνια του δίσκου του "The Joshua Tree" στο Σταντ ντε Φρανς, βορείως του Παρισιού, χθες βράδυ με την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου συγκροτήματος του κόσμου όπως εξελίχθηκε και με την καρδιά των ένδοξων μουσικών της ροκ όπως ήταν πάντα.

Τρεις δεκαετίες χωρίζουν αυτή την επετειακή περιοδεία από αυτήν που ακολούθησε την κυκλοφορία του 5ου δίσκου τους. Αυτού με τον οποίο οι U2 κατέκτησαν μια Αμερική που είχε κάνει πριν από αυτούς να ονειρευτούν οι Μπιτλς ή οι Ρόλινγκ Στόουνς.

Σε 30 χρόνια "δεν άλλαξε τίποτε και άλλαξαν όλα", θα πει ο Μπόνο, σε μερικά τραγούδια. Στη σκηνή, σε σχέση με την περιοδεία του 1987 αυτό που άλλαξε είναι κυρίως το μέγεθος. Η τωρινή έχει εξαιρετικά μεγάλη έκταση.

Το κοινό είναι σε υστερία. Ο Μπόνο εκπέμπει ενέργεια, χοροπηδά στη σκηνή όπως όταν ήταν 23 ετών. Τώρα, παρά τα 34 επιπλέον χρόνια που έχει στην πλάτη, τίποτε δεν προδίδει αυτή την πραγματικότητα. Η συναυλία άρχισε με τα τραγούδια "New Year's Day", "Pride" και κυρίως το "Bad" με το οποίο το συγκρότημα απέτισε φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Μπόουι. Ακολούθησαν τα 11 τραγούδια του "Τhe Joshua Tree". Η σκηνή είναι πανοραμική, οι φωτισμοί εναλλάσσονται όπως και οι εικόνες από γουέστερν και τη μεγαλειώδη έρημο της Καλιφόρνιας. Οι 80.000 θεατές στο Σεν-Ντενί παραληρούν.

Στο τραγούδι "Mothers of the Disappeared" η συναισθηματική φόρτιση κορυφώνεται, η μεγάλη Πάτι Σμιθ είναι η προσκεκλημένη-έκπληξη.

Το συγκρότημα ανατρέχει στη δισκογραφία του. Το "Miss Sarajevo" έγινε "Miss Syria", ακολουθούν το "Elevation", το "Vertigo", το "One".

Στο τέλος, το συγκρότημα ερμηνεύει το "The Little Things That Give You Away" κλείνοντας τη συναυλία. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στον δίσκο "Songs of Experience" που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με τους U2 να έχουν να προτείνουν κι άλλα ταξίδια στο μέλλον.
O Τραμπ απαγόρευσε τους διεμφυλικούς από τον στρατό των ΗΠΑ
Μέσω Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προ ολίγου ότι απαγορεύεται η συμμετοχή διεμφυλικών ατόμων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε ότι «μετά από συνεργασία με τους στρατηγούς μας και ειδικούς περί τα στρατιωτικά ζητήματα, πρέπει να ενημερώσω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα κάνει δεκτά διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν υπό οιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις. Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πρέπει να είναι προσηλωμένες στην αποφασιστική και καθαρή νίκη και δεν μπορούν να επιβαρύνονται με τα τεράστια ιατρικά κόστη, αλλά και τη διατάραξη που θα προκαλούν διεμφυλικά άτομα στον στρατό. Σας ευχαριστώ».
Αναμένονται τεράστιες αντιδράσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η συζήτηση στις ΗΠΑ έγερνε υπέρ της συμμετοχής διεμφυλικών ατόμων στον στρατό.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!