Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017


Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση αναψυκτικών σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα τέλη του 2018. Το εν λόγω εγχείρημα χαιρέτισαν εκπρόσωποι του τομέα της υγείας, αναφέροντας ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.
Σύμφωνα με το euractiv.gr, η απόφαση της UNESDA αφορά στον τερματισμό όλων των πωλήσεων αναψυκτικών σε δημοτικά σχολεία και των σχετικών διαφημίσεων που απευθύνονται σε ανήλικους κάτω των 12 ετών και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, η οποία περιλαμβάνει ως κεντρικό στόχο τη μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά κατά 10% έως το 2020.
Ο πρόεδρος της UNESDA, Stanislas de Gramont, δήλωσε ότι η απόφαση «θα διασφαλίσει ότι η βιομηχανία μας δεν θα παρέχει αναψυκτικά με πρόσθετα σάκχαρα στους νέους στη διάρκεια της σχολικής ημέρας».
Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις προστασίας καταναλωτών δήλωσαν ότι ενθαρρύνονται από τη συγκεκριμένη απόφαση. «Τα αναψυκτικά δεν έχουν θέση σε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον», τόνισε στη EURACTIV η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής οργάνωσης καταναλωτών BEUC, Emma Calvert.
Μεταξύ 2000 και 2015 η UNESDA πέτυχε μείωση της περιεκτικότητας ζάχαρης στα προϊόντα κατά 12%.

Οι άγριες παραλίες, οι βαθιές λίμνες και τα περίεργα κάστρα της Σκωτίας φαίνεται πως κέρδισαν τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού οδηγού Rough Guide, οι οποίοι και την ψήφισαν ως την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, αφήνοντας πίσω στη λίστα τη Νέα Ζηλανδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Νότια Αφρική.
Ο Malcolm Roughead, διευθύνων σύμβουλος του VisitScotland ήταν ενθουσιασμένος για τη διάκριση αυτή: «Είμαστε ευτυχείς που η Σκωτία έλαβε αυτό το βραβείο από τους αναγνώστες του Rough Guide, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν που έχει έρθει να δει από κοντά την υπέροχη χώρα μας», είπε.
Δείτε μερικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ομορφιά της Σκωτίας





Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:
20. Βιετνάμ
19. Κροατία
18. Ιρλανδία
17. Νορβηγία
16. Περού
15. Ελβετία
14. Φινλανδία
13. Ινδία
12. Μεξικό
11. Σλοβενία
10. Ουαλία
9. ΗΠΑ
8. Ισλανδία
7. Αγγλία
6. Ινδονησία
5. Νότια Αφρική
4. Ιταλία
3. Νέα Ζηλανδία
2. Καναδάς
1. Σκωτία
Πηγή:newmoney.gr

Εδώ και πολλά χρόνια είμαι φανατικός οπαδός της υβριδικής τεχνολογίας.

Θεωρώ την ηλεκτρική υποστήριξη των βενζινοκινητήρων ως μία από τις καλύτερες προτάσεις για δραστική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων.

Θαυμάζω την προσπάθεια της Toyota να ενισχύσει την γκάμα των υβριδικών μοντέλων της και δεν χάνω ευκαιρία να δοκιμάσω κάθε υβριδικό μοντέλο που είναι διαθέσιμο.

Πρόσφατα ολοκλήρωσα μια δοκιμή με το πιο προσιτό υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, το ανανεωμένο Toyota Yaris Hybrid.

Το πρώτο στοιχείο που θέλω να τονίσω είναι η ηρεμία που προσφέρει το αυτοκίνητο στον οδηγό.

Το ιαπωνικό μοντέλο είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο «εργαστήριο» που αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια και την ενέργεια από τον βενζινοκινητήρα των 1.500 κ.εκ., προς όφελος της κατανάλωσης και των ρύπων.

Από τη στιγμή που θα πατήσεις το γκάζι, το υβριδικό σύστημα αποφασίζει αν το αυτοκίνητο θα κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια ή και με τους δύο κινητήρες (ηλεκτρικό και βενζίνης).

Η ανεξάρτητη εταιρεία Driveco κατέγραψε ότι σε 1.959 test drives υποψήφιων αγοραστών στην Ελλάδα, το 50% της καθημερινής διαδρομής έγινε αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια!

Στη δοκιμή διαπίστωσα ότι με ομαλή λειτουργία και χωρίς άσκοπες ρεπρίζ η κατανάλωση μειώνεται σημαντικά.

Η εργοστασιακή τιμή των 3,3 λίτρων/100 χλμ. δεν είναι δύσκολος στόχος, ακόμη και για τις ελληνικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Ο βενζινοκινητήρας έχει διπλή αποστολή: να δίνει ισχύ στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβώτιου E-CVT και να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τις μπαταρίες.

Η συνδυασμένη ισχύς του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 100 ίπποι.

Μετά τις παρεμβάσεις των μηχανικών στις βάσεις του κινητήρα, στο κιβώτιο, στους αποσβεστήρες περιστροφής, στα εμπρός ημιαξόνια και στο υποπλαίσιο, μειώθηκε το επίπεδο θορύβου.

Το Yaris Hybrid παραμένει η μοναδική υβριδική πρόταση στην κατηγορία, με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, μόλις 75 γρ./χλμ. Μέγιστη ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8’’.

Το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει νέα χαρτογράφηση και πλέον είναι πιο ομαλή η απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Η συμπεριφορά στις στροφές έχει βελτιωθεί.

Η Toyota Ελλάς, η πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία στην Ελλάδα και το 2017, υποστηρίζει το Yaris Hybrid, με προνομιακή τιμή 15.740 ευρώ.

Εγγύηση για την μπαταρία 10 χρόνια, εγγύηση για όλο το αυτοκίνητο 6 χρόνια, δωρεάν οδική βοήθεια 3 χρόνια.

Η Toyota είναι η Νο 1 μάρκα σε ποιότητα και αξιοπιστία, σύμφωνα με την έρευνα του TUV, το 2016.
real.gr

Με εισοδήματα άνω των 95 εκατομμυρίων ευρώ τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πέρασε μπροστά από τον Τζ. Πάτερσον στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους συγγραφείς το 2017 και τέθηκε επικεφαλής της.

Η τελευταία φορά που η βρετανίδα συγγραφέας εμφανίστηκε στην συγκεκριμένη λίστα ήταν το 2011, τη χρονιά που προβλήθηκε στους κινηματογράφους η δεύτερη ταινία Χάρι Πότερ.

Τότε, η ίδια ήταν τέταρτη με εισοδήματα που έφτασαν τα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη χρονιά κάνει δυναμική επανεμφάνιση καταφέρνοντας να εκθρονίσει τον ευπώλητο Τζέιμς Πάτερσον που έχει πουλήσει πάνω από 275 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων παγκοσμίως, φτάνοντας μάλιστα αμέσως στην κορυφή.

Με το αστρονομικό ποσό των 95 εκατομμυρίων η Ρόουλινγκ, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Μαΐου του 2017 πέρασε στην πρώτη θέση.

Η τριάδα κλείνει με τον Τζεφ Κίνεϊ που έγραψε το πολύ επιτυχημένο «Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» που είχε 21 εκατομμύρια δολάρια εισοδήματα την ίδια περίοδο.

Λίγο μετά το χωρισμό της από τον αρραβωνιαστικό της, η διάσημη ποπ σταρ δήλωσε και πάλι ερωτευμένη για πρώτη φορά. Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ο νέος της σύντροφος, Κρίστιαν Καρίνο.

Κατά τη διάρκεια συναυλίας της, δήλωσε ότι είναι ερωτευμένη με τον 48χρονο φίλο της με τον οποίο βρίσκονται σε σχέση από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Όταν πήγα στα παρασκήνια, ο Κρίστιαν βρισκόταν εκεί για να με δει και να βεβαιωθεί ότι είμαι καλά», είπε η τραγουδίστρια που διέλυσε τον αρραβώνα της με τον ηθοποιό Τέιλορ Κίνι τον Ιούλιο του 2016 μετά από 5 χρόνια σχέσης. «Το καλύτερο πράγμα σε μία σχέση είναι ότι έχεις εκεί κάποιον για να σε πιάσει ώστε να μην πέσεις», προσέθεσε.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στο ζευγάρι αναφέρουν ότι οι δυο τους είναι αχώριστοι και ότι εμφανίστηκαν μαζί και στο πάρτι γενεθλίων της μητέρας της, κάτι που ίσως να δείχνει ότι η σχέση τους γίνεται πιο σοβαρή.

Μια σοκαριστική υπόθεση ερευνούν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές, καθώς μία 42χρονη νοσοκόμα φέρεται να σκότωσε 38 ασθενείς, επειδή «τους έβρισκε ενοχλητικούς».
Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από τον περίεργο θάνατο μίας 78χρονης, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης Λούγκο, για εξέταση ρουτίνας.
«Μου ζήτησε να τη φωτογραφήσω με έναν ασθενή που μόλις είχε πεθάνει», κατέθεσε στην Αστυνομία συνάδελφος της Ντανιέλα Ποτζάλι, με την επίμαχη φωτογραφία να εντοπίζεται από τους Αστυνομικούς στο κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μετά από τόσα χρόνια σε αυτή την εργασία, ελάχιστες φωτογραφίες από όσες έχω δει ήταν τόσο σοκαριστικές», δήλωσε στην εφημερίδα Corierre di Bologna ο δικαστικός λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση.
Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, η νοσοκόμα αστειευόταν ότι έδωσε ανθρακικό κάλιο σε ασθενή που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Παράλληλα, μια άλλη συνάδελφός της δήλωσε ότι η Ποτζιάλι χορηγούσε στους ασθενείς της ισχυρά καθαρτικά λίγο πριν τελειώσει τη βάρδια της, ώστε να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των συναδέλφων της.
Η Ντανιέλα Ποτζάλι συνελήφθη από την Αστυνομία και ανακρίνεται, με τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.
Η ίδια εμφανίζεται ψυχρή απέναντι στους ανακριτές, ενώ συνάδελφοί της μιλούν για εξαιρετικά εργατική νοσοκόμα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!