Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015


« Ο Αστακός» (The Lobster )του Γιώργου Λάνθιμου βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Φεστιβάλ Καννών κι έλαβε το Βραβείο της Επιτροπής.

Είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γ. Λάνθιμου και γυρίστηκε στο εξωτερικό με διεθνές καστ, Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λεά Σεντού, μεταξύ άλλων.

Η σύνοψη της ταινίας περιγράφει τα εξής: «Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο.




Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρουν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών».

«Ο Αστακός» (The Lobster) είναι συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας (Faliro House), Γαλλίας και Ολλανδίας, σε σενάριο Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ είχαν δώσει σαφείς "εντολές" στα ΜΜΕ υπό τη μορφή παράκλησης για σεβασμό της προσωπικής ζωής της δικής τους και των παιδιών τους. Να όμως που νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν.

Τη βούλησή τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ως κανονικά παιδιά είχαν εκφράσει το καλοκαίρι ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, ζητώντας από τους παπαράτσι να τηρούν τις αποστάσεις τους. Προφανώς όμως δεν εισακούστηκαν.

Το αυστραλέζικο περιοδικό Woman's Day δημοσίευσε φωτογραφίες της μικρής με τον μεγάλο της αδελφό και την νταντά τους σε πάρκο όπου έκαναν τη βόλτα τους.



ΠΗΓΗ: womenonly.gr
Ο Σάιμον Κάουελ ξέρει πότε θα πεθάνει!
Ο Σάιμον Κάουελ ξέρει πότε θα πεθάνει! Κι αν η είδηση είναι λίγο μακάβρια, ο ίδιος θεώρησε σωστό να ανακοινώσει ότι γνωρίζει την χρονιά που θα έρθει το τέλος της ζωής του.
Όχι μην ανησυχείτε δεν είναι τώρα κοντά. Ο 55χρονος μουσικός παραγωγός και διάσημος τηλεκριτής του X Factor , σε συνέντευξή του στη Mirror, είπε ότι θα ζήσει ακόμα 40 χρόνια και θα φτάσει στην ηλικία των 95 χρόνων.
news.gr
Καθαρίστε το σπίτι σας με λεμόνι
Ξεχάστε τα προϊόντα καθαρισμού στο ντουλαπάκι της κουζίνας σας. Το καλύτερο καθαριστικό το έχουμε όλες στο ψυγείο μας και δεν είναι άλλο από το λεμόνι. Εκτός λοιπόν από την υπέροχη γεύση που δίνει στο φαγητό και στο ποτό μας είναι και ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαριστικό. Τι είναι όμως αυτό που το μετατρέπει σε ισχυρό καθαριστικό; Το λεμόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, τα οποία επιτρέπουν στα φρούτα να λειτουργήσουν ως ένα ισχυρό αντιβακτηριακό απολυμαντικό που καταπολεμά τα κοινά βακτήρια. Παρουσιάζουμε 6 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι.
Δώστε λάμψη στα μαχαιροπίρουνα
Όταν πρόκειται για μαχαιροπίρουνα από χαλκό, ορείχαλκο και χρώμιο αντί να τα καθαρίσετε με τα σκληρά απορρυπαντικά χρησιμοποιήστε χυμό από μισό λεμόνι. Τα λεμόνια είναι πολύ όξινα, γεγονός που τους επιτρέπει να χαλαρώσουν τα κοιτάσματα ορυκτών. Για περισσότερη λάμψη τρίψτε τα μαχαιροπίρουνα σας όχι μόνο με λεμόνι αλλά και λίγο αλάτι για απολέπιση της επιφάνειάς τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

Ανησυχητικά στοιχεία για την σχέση των Ελλήνων με την υγεία τους, αλλά και για τον τρόπο ζωής τους, φέρνει στο φως η πρώτη μεγάλη έρευνα με το όνομα ΥΔΡΙΑ, η οποία συνεχίζεται σε δείγμα 4.000 ατόμων από όλες τις περιοχές της χώρας.

Τα πρώτα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, είναι άκρως αποκαλυπτικά, καθώς η πρώτη αυτή προσέγγιση αναδεικνύει δημογραφικές διαφοροποιήσεις και οικονομικές-κοινωνικές ανισότητες σε παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση νοσημάτων, όπως π.χ. οι ανεπαρκείς διατροφικές επιλογές, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, κ.ά.

Αναδεικνύεται επίσης η σχέση προσωπικών χαρακτηριστικών και συνηθειών με τη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία και υπέρταση στον πληθυσμό της χώρας.

Μόνο τα στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα μας αρκούν για να μας βάλουν σε προβληματισμό. Επτά στους δέκα ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι άνδρες είναι συχνότερα υπέρβαροι, ενώ οι γυναίκες είναι συχνότερα παχύσαρκες.

Το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών. Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 65-79 ετών.

Το 50% του πληθυσμού των ανδρών έχει αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές. Το 50% του πληθυσμού των γυναικών έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικές επιπλοκές.

Το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ενήλικων ατόμων παρατηρήθηκε στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη (43%), ενώ το μικρότερο ποσοστό στην Αττική (30%). Εάν συνυπολογιστεί και το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων η κατανομή του αυξημένου σωματικού βάρους ανά περιοχή είναι ανάλογη. Περίπου 7 στους 10 μόνιμους κάτοικους άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε όλες τις περιοχές.

Οι κάτοικοι της Αττικής, σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών της χώρας, περπατούν περισσότερο και συγκεκριμένα 5 ώρες και 40 λεπτά την εβδομάδα, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Σε αντιδιαστολή, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης περπατούν λιγότερο (4 ώρες και 30 λεπτά).

Περίπου ένας στους δέκα ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας δήλωσε ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο ή μη), χωρίς να υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Η παρουσία σακχαρώδους διαβήτη αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας. Μεταξύ των ατόμων άνω των 65 ετών περίπου τρεις στους δέκα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Το 1% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας έχει σακχαρώδη διαβήτη (επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) μεγαλύτερα ή ίσα 6,5%) και δεν το γνωρίζει. Το 7% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας έχει Προ-Διαβήτη (GHbA1c = 5,7% έως 6,4%) και δεν έχει ιατρική διάγνωση ή δε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Τα νεότερα άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη συχνότερα από άτομα μεσαίου και ανώτερου μορφωτικού επιπέδου.

Όσον αφορά τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, τα πρώτα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι περίπου δύο στους πέντε ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας έχουν ενδείξεις υπέρτασης. Το ποσοστό των ανδρών με ενδείξεις υπέρτασης είναι μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών μέχρι την ηλικία των 65 ετών, ενώ μετά δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Μεταξύ των ατόμων από 65 ετών και πάνω περίπου τέσσερις στους πέντε έχουν ενδείξεις υπέρτασης.

Περίπου ένας στους δέκα ενήλικες έχει παθολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης, χωρίς όμως να αναφέρει ιατρική διάγνωση ή λήψη φαρμακευτικής αγωγής (μέσος όρος τριών διαδοχικών μετρήσεων μίας ημέρας). Μεταξύ των ατόμων ηλικίας μικρότερης των 65 ετών, ο επιπολασμός (συχνότητα στον γενικό πληθυσμό) της υπέρτασης είναι μεγαλύτερος στα άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Το υψηλότερο ποσοστό ενήλικων ατόμων με ενδείξεις υπέρτασης παρατηρήθηκε στη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας (47%), ενώ το μικρότερο ποσοστό στην Αττική (36%). Η διαβάθμιση παραμένει αμετάβλητη στην κατά φύλο ανάλυση.

Περίπου δύο στους πέντε ενήλικες μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας έχουν ενδείξεις υπερχοληστερολαιμίας, χωρίς να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Η υπερχοληστερολαιμία αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.

Το 6% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας έχει αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και δεν το γνωρίζει, βάσει αποτελεσμάτων μίας μέτρησης. Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων ηλικίας μικρότερης των 65 ετών με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών φαίνεται ότι ακολουθούν συχνότερα το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής (περισσότερα λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ψάρια), σε σχέση με τα νεότερα άτομα, τα οποία απομακρύνονται από την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή. Το 80% της πρόσληψης προστιθέμενων λιπιδίων προέρχεται από την κατανάλωση ελαιόλαδου. Οι Έλληνες καταναλώνουν συχνά ψωμί (και άλλα δημητριακά), λαχανικά, γαλακτοκομικά και κρέας, λιγότερα φρούτα, όσπρια και ψάρια.

Σε ειδικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τους τελευταίους 12 μήνες, το 7% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει ή είχε χρόνια κατάθλιψη. Μια στις δέκα γυναίκες ενήλικες μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας πάσχει ή έπασχε από χρόνια κατάθλιψη. Το ποσοστό των γυναικών με χρόνια κατάθλιψη είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών. Ο επιπολασμός της χρόνιας κατάθλιψης αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της μελέτης που αφορούν τη χρήση φαρμάκων στην Ελλάδα καθώς δείχνουν ότι ένας στου τέσσερις ενήλικες μόνιμους κάτοικους της Ελλάδας λαμβάνει φάρμακα για τη θεραπεία της υπέρτασης, με το ποσοστό των γυναικών να υπερτερεί έναντι αυτού των ανδρών. Ένας στους πέντε λαμβάνει φάρμακα για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων.

Ένας στους δέκα περίπου λαμβάνει φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων. Το 5% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας λαμβάνει αντικαταθλιπτικά με το ποσοστό των γυναικών να είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών. Το 5% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας λαμβάνει αγχολυτικά με το ποσοστό των γυναικών να είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών.

Στην παρουσίαση της μελέτης, τα αποτελέσματα σχολίασε η καθηγήτρια Διατροφής Αντωνία Τριχοπούλου, η οποία εξήγησε ότι η προσπάθεια που κάνει το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, είναι να καταγραφούν τα προβλήματα υγείας των Ελλήνων ώστε να χαραχτεί πιο ουσιαστική και παρεμβατική πολιτική πρόληψης στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο.

Οπως αναφέρει το «Εθνος» οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αν. υπουργού Χρ. Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις. Οι αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να είναι σαρωτικές αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στη διοικητική διάρθρωση όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε αναλυτικά τις έξι βασικές δέσμες μέτρων όπως αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»:

Για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό, χθες το βράδυ, αρκετοί χρήστες του Facebook σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν είχαν για λίγη ώρα πρόσβαση στο δίκτυο. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά.
Ήταν η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, που το Facebook «έπεσε». Μαζί του έπεσαν γύρω στο 4% και οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.
Οι χρήστες έβλεπαν στην οθόνη τους το μήνυμα «Συγγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περασμένη Πέμπτη και τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα προκλήθηκαν κατά λάθος από τους ίδιους τους μηχανικούς του, καθώς προσπαθούσαν να επιλύσουν κάποια ζητήματα. Πιθανώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες – αν και αυτό μάλλον δεν παρηγορεί τους πολυπληθείς χρήστες του και μετόχους του.
Το Facebook έχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και συνεχίζει να επεκτείνεται. Ορισμένοι μάλιστα κατέφυγαν στο Twitter για να πουν τον πόνο τους και να κάνουν πλάκα με τα προβλήματα του Facebook.

H πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι η διασκέδαση. Αρκετή από αυτή αποφάσισε να προσφέρει γωστός οπαδός του ΠΑΟΚ που σκέφτηκε να γυρίσει ένα video …καλωσορίσματος στους Γερμανούς οπαδούς της Ντόρτμουντ που αναμένονται τη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
Πρόκειται για τον γνωστό Psyxra ο οποίος ντύθηκε κατάλληλα για το όλο χάπενινγκ
Δείτε το βίντεο:

 

Δάνεια στην παλάμη (κυριολεκτικά) προσφέρει τράπεζα στην Ιαπωνία
Τράπεζα στην Ιαπωνία αποφάσισε να διευκολύνει τα θύματα φυσικών καταστροφών με μικρά δάνεια. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Όμως η Ogaki Kyoritsu Bank, η οποία δραστηριοποιείται στα δυτικά της χώρας, θα «κατεβάζει» τα μετρητά στους χρήστες, μόλις εκείνοι βάλουν την παλάμη τους στο ΑΤΜ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, τα δάνεια θα δίνονται εφόσον έχει προηγηθεί φυσική καταστροφή.

Τα ποσά θα είναι της τάξης των 2 εκατ. γεν (περίπου 17.000 δολάρια ή 15.000 ευρώ) και θα είναι για ένα μήνα μετά την φυσική καταστροφή.

Εκπρόσωποι της τράπεζας δήλωσαν ότι σκέφτηκαν τη συγκεκριμένη λύση μετά τα όσα συνέβησαν το 2011, όταν μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, πολλοί ιάπωνες δεν μπορούσαν να πάρουν δάνειο, αφού στα ερείπια είχαν χαθεί και οι ταυτότητές τους.

in.gr
Ήθελε να σκοτώσει αράχνη και έβαλε φωτιά σε βενζινάδικο
Τη φαεινή ιδέα να στρέψει τη φλόγα του αναπτήρα εναντίον μιας αράχνης είχε ένας άνδρας την ώρα που βρισκόταν σε βενζινάδικο, στα περίχωρα του Ντιτρόϊτ στις ΗΠΑ. Δεν θεώρησε, ωστόσο, σημαντικό το γεγονός ότι η αράχνη βρισκόταν στο άνοιγμα του ντεπόζιτου και εκείνος έβαζε τη στιγμή εκείνη βενζίνη.

Για καλή του τύχη, η υπάλληλος του πρατηρίου αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό και διέκοψε την παροχή του καυσίμου, προλαμβάνοντας τα χειρότερα. Ο άνδρας ψύχραιμος πήρε έναν πυροσβεστήρα και έσβησε την φωτιά.

«Μας ζήτησε συγγνώμη και είπε πως δεν κατάλαβε τι έγινε. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν καμιά φορά – πρόκειται για βλακεία» είπε η υπάλληλος Σούζαν Ανταμς.

Ο νεαρός άνδρας ισχυρίστηκε αργότερα ότι το έκανε επειδή υποφέρει από αραχνοφοβία. Πάντως, τόσο ο ίδιος, όσο και το ΙΧ δεν υπέστησαν το παραμικρό από τη φωτιά. Μόνη παράπλευρη απώλεια η αντλία βενζίνης η οποία καταστράφηκε.

Newsroom ΔΟΛ

Στον «προθάλαμο» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται τέσσερις διαγωνισμοί για τακτικό προσωπικό σε φορείς Δημοσίου
Προσλήψεις στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, στην ΥΠΑ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι τέσσερις διαγωνισμοί έχουν λάβει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ και αναμένεται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους, ανάλογα με την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες που θα θέσει στην κάλυψη των αναγκών σε καίριους τομείς του Δημοσίου.
Προβάδισμα στον προγραμματισμό των προκηρύξεων έχει ο μεγάλος διαγωνισμός στην Υγεία για 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλίνες στις ΜΕΘ και ΜΕΝ.
Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για 32 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για 151 επιστήμονες Πληροφορικής -κυρίως- στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και ο διαγωνισμός «κλειστού τύπου» αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ για την κάλυψη 121 θέσεων σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η είδηση που όλοι περίμεναν με αγωνία, ειπώθηκε! Υπάρχει νερό στον Άρη
Η NASA ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι έχει πλέον σαφείς ενδείξεις πως νερό σε υγρή μορφή κυλάει τα καλοκαίρια από λόφους, χαράδρες και πλευρές κρατήρων του Άρη, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ανακάλυψης κάποιας μορφής ζωής.
Τα μικρά ρυάκια αφήνουν σκούρα σημάδια στο έδαφος του Άρη, προτού ξεραθούν το φθινόπωρο, καθώς η θερμοκρασία πέφτει.
Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι από πού προέρχεται το νερό. Ίσως η πηγή του είναι υπόγειοι πάγοι, αλμυροί υδροφόροι ορίζοντες ή προϊόν συμπύκνωσης υδρατμών της αραιής αρειανής ατμόσφαιρας.
«Υπάρχει υγρό νερό στην επιφάνεια του Άρη σήμερα», δήλωσε ο Μάικλ Μέγερ, επικεφαλής επιστήμονας της NASA για την εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

Δεν πέρασαν τέσσερις ημέρες και το Facebook βρίσκεται πάλι εκτός λειτουργίας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο δημοφιλής ιστότοπος ξεκίνησε να παρουσιάζει προβλήματα και δεν άφηνε τους χρήστες να εισέλθουν, βγάζοντας το εξής μήνυμα: «Συγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα». Τελικώς, επανήλθε σχεδόν μία ώρα μετά, λίγο πρις τις 11. Να σημειωθεί ότι το Facebook είχε πέσε πάλι την περασμένη Πέμπτη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!