Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μια άνεργη μητέρα από την περιοχή της Ναμίρ στο Βέλγιο ομολόγησε σήμερα ότι έπνιξε τους δύο γιους της 2 και 6 ετών στην μπανιέρα διότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Είχε άγχος εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Ήταν η μόνη λύση που βρήκε ώστε τα παιδιά της να μην είναι δυστυχισμένα όταν μεγαλώσουν, όπως είπε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας της Ναμίρ, ο Φιλίπ Ντιλιέ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Το δράμα εκτυλίχθηκε το Σάββατο στο σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια τον τελευταίο χρόνο. Ενώ απουσίαζε ο σύζυγός της, η γυναίκα, που γεννήθηκε το 1987, έδωσε υπνωτικό στους γιους της, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν από προηγούμενη σχέση της, προτού τους πνίξει στη μπανιέρα ενώ στη συνέχεια τους έβαλε στα κρεβάτια τους, όπως δήλωσε η ίδια στον εισαγγελέα.

Όταν επέστρεψε ο σύζυγός της «του είπε ότι τα παιδιά ήταν ήδη στο κρεβάτι. Πέρασαν το βράδυ μαζί και είδαν τηλεόραση», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο πατέρας έφυγε την Κυριακή το πρωί και δεν ανακάλυψε ότι τα παιδιά ήταν νεκρά παρά μόνο όταν επέστρεψε και είδε τη σύζυγό του σε άσχημη κατάσταση. Η γυναίκα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Η γυναίκα, ο σύζυγος της οποίας είχε μόλις χάσει τη δουλειά του, είπε ότι «σκεφτόμουν την πράξη αυτή εδώ και τρία χρόνια». Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και τέθηκε υπό κράτηση.

http://www.enikos.gr 
Από όλα τα βιβλία που γράφτηκαν στα γαλλικά τον περασμένο αιώνα, ο "Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ είναι σίγουρα το πιο αγαπημένο και πιο μεταφρασμένο στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.
Αυτό είναι πολύ περίεργο, γράφει ο Adam Gopnik στην ιστοσελίδα του The New Yorker, "καθώς τα νοήματα του βιβλίου –ο σκοπός, η πρόθεση και ηθική του- παραμένουν ακόμη και σήμερα 75 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του κάθε άλλο παρά διαφανή".
Πράγματι, οι πρώτες κριτικές για το "Μικρό Πρίγκιπα" δεν κατάφεραν να "δουν" κάτι άλλο μέσα από τις παραβολές του, αντίθετα υποστήριζαν ότι προκάλεσε αμηχανία στους αναγνώστες του, προσθέτει ο αρθρογράφος.
Από τις πρώτες κριτικές του βιβλίου μόνο αυτή του P. L. Travers κατάφερε να πραγματικά να κατανοήσει τις διαστάσεις του περιεχομένου του και να καταλάβει τη σημασία του.
Πλέον ο "Μικρός Πρίγκιπας" συγκαταλέγεται στην κατηγορία των "κλασικών βιβλίων".

Ποιο είναι όμως το κεντρικό νόημα αυτού του βιβλίου;

Η ιστορία του "Μικρού Πρίγκιπα" έχει ως εξής: Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο "ανθρώπινοι". Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν' απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.
Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, γράφει η Wikipedia, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: "Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια". Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει" και "Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα".
Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια –και πολλές αναγνώσεις- προκειμένου οι αναγνώστες να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι το βιβλίο ήταν στην ουσία μια ιστορία για τον πόλεμο.
Όχι μια αλληγορία για τον πόλεμο, αλλά ένας μύθος γι’ αυτόν, στον οποίο τα κεντρικά συναισθήματα σύγκρουσης –η απομόνωση, ο φόβος και η αβεβαιότητα- ανακουφίζονται μόνο με την οικεία ομιλία και την αγάπη.
Ο "Μικρός Πρίγκιπας" δεν είναι, βέβαια, μια ιστορία πολέμου με την κυριολεκτική έννοια του όρου -τα πάντα γύρω από αυτήν έχουν να κάνουν όχι μόνο με την έναρξη του πολέμου, αλλά με την "παράξενη ήττα" της Γαλλίας και την εμπειρία της Vichy και της Κατοχής.
Το αίσθημα ντροπής, αγωνίας και σύγχυσης που προκάλεσε η καταστροφή στον Σαιντ-Εξυπερύ τον οδήγησε στο να γράψει ένα μύθο με αφηρημένες ιδέες απέναντι σε συγκεκριμένες αγάπες.
Σήμερα, γνωρίζουμε καλά τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία του "Μικρού Πρίγκιπα", χάρη στη βιογραφία της Stacy Schiff για τον Σαιντ-Εξυπερύ.
Έχοντας διαφύγει από την Ευρώπη στη Βόρεια Αμερική, ο συγγραφέας έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο στο Μανχάταν και το Λονγκ Άιλαντ.
Τα ερημικά τοπία που περιέχονται στο βιβλίο προέρχονται από την εμπειρία του αεροπόρου Σαιντ-Εξυπερύ το 1935, όταν είχε χαθεί για σχεδόν μια εβδομάδα στην αραβική έρημο.
Η κεντρική ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Μικρό Πρίγκιπα και το τριαντάφυλλο, αποτελεί μια προέκταση της θυελλώδους ιστορίας αγάπης που είχε με τη σύζυγό του, Consuelo, από την οποία το τριαντάφυλλο πήρε το βήχα, την εκκεντρικότητα και την αυταρχικότητά της.
Η έρημος και το τριαντάφυλλο – η ζωή του ως ένας ατρόμητος αεροπόρος και ως ένας μπερδεμένος εραστής- ήταν η έμπνευσή του. Όμως ανάμεσα σε αυτές τις δύο εμπειρίες ζωής… υπήρχε ο πόλεμος.
Στα βαθύτερα μέρη της ψυχής του είχε νιώσει την ήττα της Γαλλίας, όχι μόνο ως ήττα στη μάχη αλλά και ως απώλεια νοήματος. Ψάχνοντας για τα αίτια της κατάρρευσης, τα πιο ειλικρινή και αξιότιμα μυαλά της εποχής, όπως οι Marc Bloch και Camus, πίστευαν ότι το πραγματικό σφάλμα έγκειτο στη γαλλική συνήθεια του… αφηρημένου.
Κι από μια εμπειρία που ήταν τόσο απάνθρωπη και συγκλονιστική, μια εμπειρία που μετατρέπει έναν άνθρωπο με μια περίπλοκη ιστορία της ζωής και πεπρωμένο πρώτα σε ένα αλγόριθμο κρυπτογράφησης και στη συνέχεια σε ένα ατύχημα- ο Σαιντ-Εξυπερύ ήθελε να σώσει το πρόσωπο, όχι τις στατιστικές, αναφέρει ο αρθρογράφος.
Ο ιδανικότερος τρόπος για να "δει" κανείς μέσα από τις γραμμές του Μικρού Πρίγκιπα, είναι να το εκλάβει ως μια εκτεταμένη παραβολή και παράθεση αφαιρετικών και αφηρημένων εννοιών, μέσα από τις οποίες ο συγγραφέας δραματοποιεί την πάλη ενάντια στην αφαίρεση όχι ως ένα φιλοσοφικό θέμα, αλλά ως μια ιστορία ζωής και θανάτου.
Ο "Μικρός Πρίγκιπας" είναι ένας μύθος και όχι ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα, που θέλει να μας πει, πως ο κόσμος συνωμοτεί για να μας κάνει τυφλούς και είναι δική μας δουλειά να καταφέρουμε να τον δούμε και πάλι.
news.gr
Ένα ακόμη χημικό στοιχείο, με τον ατομικό αριθμό 117, πρόκειται να προστεθεί στον διάσημο Περιοδικό Πίνακα, ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει χάρη σε νέες ανακαλύψεις στοιχείων που είναι πολύ "βαριά".
Το στοιχείο 117 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 από μια αμερικανο-ρωσική επιστημονική ομάδα και τώρα, όπως παραδοσιακά απαιτείται, υπήρξε η επιβεβαίωση της ύπαρξης του, καθώς μια δεύτερη διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής γερμανούς επιστήμονες, κατάφερε επίσης να «δει» το εν λόγω στοιχείο.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με το «New Scientist», θα είναι πλέον η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) και η αντίστοιχη Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Φυσικής (IUPAP) να αποδεχθούν επίσημα την επιβεβαίωση και να αποφασίσουν αν χρειάζονται και άλλα πειράματα ή αν θα αναγνωρίσουν οριστικά το νέο στοιχείο 117, οπότε αυτό θα πρέπει πλέον να πάρει ένα όνομα.
Η κοινή επιτροπή των δύο επιστημονικών Ενώσεων θα κρίνει ποιός ερευνητικός φορέας δικαιούται να «βαφτίσει» το νέο στοιχείο;
Η τιμή ανήκει πρωτίστως στους επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Λίβερμορ του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και του Κοινού Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας της Ρωσίας, που έκαναν τη σχετική αρχική ανακάλυψη προ τετραετίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η επιβεβαίωση έγινε στον γερμανικό επιταχυντή του Κέντρου Έρευνας Βαρέων Ιόντων Χέλμχολτς στο Ντάρμσταντ.
Οι Γερμανοί και άλλοι χημικοί και πυρηνικοί φυσικοί (συνολικά 72 ερευνητές από 11 χώρες), με επικεφαλής τον καθηγητή Κρίστοφ Ντίλμαν, βομβάρδισαν με ιόντα ασβεστίου έναν εξωτικό στόχο, ένα ραδιοϊσότοπο του μπερκελίου (Bk-249), και από τη σύγκρουση αυτή σχηματίστηκαν δύο άτομα του στοιχείου 117, που «έζησαν» λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
Το στοιχείο 117 -για το οποίο υπήρξε και σχετική επιστημονική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό φυσικής «Physical Review Letters»- διασπάται πολύ γρήγορα στα στοιχεία 113 και 115, τα οποία είχαν ανακαλυφθεί το 2004, στο πλαίσιο της ίδιας αμερικανο-ρωσικής ερευνητικής συνεργασίας.
Τα χημικά στοιχεία μετά τον ατομικό αριθμό 104 (αφορά τον αριθμό των πρωτονίων σε ένα πυρήνα ατόμου) θεωρούνται υπερβαρέα και είναι συνήθως φευγαλέα.
Όμως τα πιο σταθερά από αυτά (που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί) πιστεύεται ότι «κατοικούν» στη λεγόμενη «νησίδα σταθερότητας», μια περιοχή όπου αναμένεται να βρεθούν πυρήνες σταθερών υπερβαρέων χημικών στοιχείων με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
Προς το παρόν -και μέχρι να βρεθούν τέτοια υπερβαρέα στοιχεία στη φύση- αυτά παράγονται σε επιταχυντές με τη σύγκρουση σωματιδίων.
Η σύντηξη δύο ελαφρύτερων πυρήνων, κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει, μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή ενός υπερβαρέος στοιχείου, το οποίο ζει ελάχιστα.
Εδώ και 30 χρόνια αδιάκοπων ερευνών, νέα «τεχνητά» υπερβαρέα στοιχεία ανακαλύπτονται με ρυθμό ένα ανά δύο έως τρία χρόνια και με απώτερο στόχο πάντα την ανακάλυψη της «νησίδας σταθερότητας». Οι πιο πρόσφατες προθήκες στον Περιοδικό Πίνακα ήσαν τα στοιχεία 114 και 116, που ανακοινώθηκαν το 2011.

http://peiraxtiri.gr
Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν… καυτό, το
καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τα διάφορα παγωμένα του είδη που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Ποιο απ’ όλα, όμως, είναι πιο υγιεινό;

Μαζί με τον ήχο της θάλασσας, των γλάρων και των τζιτζικιών, υπάρχει κι άλλος ένας απόλυτα καλοκαιρινός ήχος που ακούγεται σε κάθε παραλία και δρόμο από τη στιγμή που η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και τα γυαλιά ηλίου βγαίνουν από τη θήκη τους: ο ήχος που παράγεται όταν ανακατεύουμε τα παγάκια του κρύου καφέ μας με το καλαμάκι – για να μην αναφερθούμε στο ρούφηγμα της τελευταίας γουλιάς καφέ, το οποίο μπορεί να πιάσει υψηλά ντεσιμπέλ και να καλύψει ακόμα και το πιο παθιασμένο… τζιτζίκι.

Κι ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες ο ελληνικός καφές φραπέ είχε τα πρωτεία και αποτελούσε την επιλογή του κάθε μερακλή Έλληνα (μετά τον ελληνικό φυσικά), σήμερα οι επιλογές έχουν πληθύνει και ο φραπέ δεν αποτελεί πια τον ένα και μοναδικό καφέ, με το φρέντο καπουτσίνο, το φρεντοτσίνο, το φραπουτσίνο και το φρέντο εσπρέσο να «κλέβουν» επίσης την καρδιά μας.

Ο καθένας από τους παραπάνω καφέδες, όμως, διαφέρει από τον άλλο στις θερμίδες και στα λιπαρά που περιέχει,

με αποτέλεσμα κάποιοι, εκτός από απολαυστικοί να είναι και θερμιδικές «βόμβες» και κάποιοι άλλοι να είναι λιγότερο βλαβεροί για την υγεία και τη σιλουέτα μας. Βάλαμε, λοιπόν, τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς καφέδες στο μικροσκόπιο και ψάξαμε να βρούμε αυτόν που υπερτερεί. Δείτε τα αποτελέσματα.

Φρέντο καπουτσίνο: ο αντικαταστάτης του φραπέ
Το 17ο αιώνα, μοναχοί στη Βιέννη της Αυστρίας που θεωρούσαν τον τούρκικο καφέ πολύ δυνατό για τα γούστα τους, αποφάσισαν να τον αναμείξουν με μέλι και κρέμα, δίνοντας μια πρώιμη μορφή στο φρέντο που σήμερα γνωρίζουμε. Το χρώμα του καφέ έγινε περισσότερο καφετί, μοιάζοντας στο χρώμα του ράσου που φορούσαν οι μοναχοί του τάγματος των επονομαζόμενων Capuchin, δίνοντας αργότερα το όνομα «cappuccino» στον καφέ.

Ο αγαπημένος καφές που την τελευταία δεκαετία κάνει θραύση στις ελληνικές καφετέριες και οι Έλληνες τον έχουν προτιμήσει αντικαθιστώντας τον με τον πρώην αγαπημένο τους φραπέ, φτιάχνεται με μια δόση καφέ espresso, ζάχαρη, παγάκια και πλούσιο αφρόγαλα, γι’ αυτό και δεν ανήκει στους «αθώους» καφέδες. Το αφρόγαλα αποδίδει περισσότερες από 100 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών, ενώ αναλόγως με τη ζάχαρη που προσθέτετε, οι θερμίδες του αυξάνονται κατά 20 ανά κουταλάκι. Παρ’ όλ’ αυτά, σαν καφές θεωρείται πιο ήπιος και ελαφρύς από το φραπέ, αφού φιλτράρεται, γι’ αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους, αγγίζοντας μέχρι και 80mg καφεΐνης ανά ποτήρι.

Φραπέ: ο πάλαι ποτέ αγαπημένος καφές των Ελλήνων
Αν όλα αυτά τα χρόνια ψάχνατε να ευχαριστήσετε τον άνθρωπο που επινόησε το φραπέ, σας ενημερώνουμε πως θα τον βρείτε στο πρόσωπο του Δημητρίου Βακόνδιου, υπαλλήλου μεγάλης ελβετικής εταιρίας στην Ελλάδα, ο οποίος το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μη βρίσκοντας ζεστό νερό να φτιάξει τον καφέ του, χρησιμοποίησε σέικερ, για να δοκιμάσει να φτιάξει καφέ με κρύο νερό. Απ’ ό,τι φαίνεται η πατέντα δεν πέτυχε μόνο γι’ αυτόν τη δεδομένη στιγμή, αλλά πανελλαδικά εδώ και 55 χρόνια.

Ο αγαπημένος καφές, λοιπόν, φτιάχνεται με καφέ, ζάχαρη, νερό, παγάκια και γάλα για όποιον επιθυμεί. Όταν ο καφές δεν περιέχει ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, τότε δεν αποδίδει ούτε θερμίδες, ούτε λιπαρά. Επειδή συνήθως, όμως, τον προτιμάμε και με τα δύο, η ζάχαρη του προσθέτει 20 θερμίδες ανά κουταλάκι και το γάλα περίπου άλλες 10-20 θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα και ελάχιστα λιπαρά. Θεωρείται αρκετά βαρύς για το στομάχι, πολύ διεγερτικός, ενώ έχει και υπακτική δράση. Η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μπορεί να φτάνει τα 100mg.

Φρέντο εσπρέσο: μεγάλη τόνωση, σε μικρές δόσεις
Οι πρώτες μηχανές εσπρέσο κυκλοφόρησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο Λουίτζι Μπετζέρα από το Μιλάνο καθιέρωσε την πρώτη πατέντα το 1901. Όταν μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο οι μηχανές βελτιώθηκαν, ο εσπρέσο έγινε πιο δημοφιλής και τη δεκαετία του ’50 πήρε τη σημερινή του μορφή. Στην Ελλάδα, μάλιστα, το 2008 οι Έλληνες διέθεσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο περισσότερα ευρώ στα σούπερ μάρκετ από το 2007 για την αγορά εσπρέσο, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη μεγάλη τους προτίμηση.

Ο φρέντο εσπρέσο πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη και ανάλογα με την ποικιλία του καφέ, η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μπορεί να φτάνει και τα 80mg ανά ποτήρι (με τη συνιστώμενη ημερήσια δόση να βρίσκεται ανάμεσα σε 200-300mg), προσφέροντας άμεση δράση στο νευρικό σύστημα. Οι θερμίδες του εξαρτώνται από τη ζάχαρη που θα του προσθέσουμε.

Φρεντοτσίνο: μια γλυκιά παραλλαγή καφέ
Πρόκειται για παγωμένο ρόφημα με βάση τον καφέ που απομακρύνεται λίγο από την καθιερωμένη έννοια του καφέ, μοιάζει με smoothies και προέρχεται από την Αγγλία. Λόγω του ότι περιέχει πολύ γάλα, ζάχαρη και σιρόπι, οι θερμίδες του «εκτινάσσονται» σε περισσότερες από 450, ενώ αν το γάλα δεν είναι αποβουτυρωμένο μπορεί να ξεπερνάνε και τις 500. Τα λιπαρά του φτάνουν τα 4,4 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

Φραπουτσίνο: ένας καφές που μοιάζει με μιλκ σέικ
Άλλος ένας καφές που εντάσσεται στη μετά-φραπέ εποχή, το φραπουτσίνο, είναι τόσο γλυκό και δροσερό, ώστε να χαρίζει απόλαυση στα καλοκαιρινά μας πρωινά και απογεύματα. Δυστυχώς, όμως, το τίμημα της απόλαυσης το «πληρώνουμε» με πολλές θερμίδες που ανέρχονται στις 500 και ο καφές μας μετατρέπεται σε ένα παχυντικό… επιδόρπιο, που συνήθως συνοδεύεται με κρέμα σαντιγί. Κυκλοφορεί, όμως, και η light έκδοσή του με 54% λιγότερες θερμίδες.

Ποιος είναι τελικά πιο υγιεινός;
Με το φρεντοτσίνο, το φραπουτσίνο και το φρέντο να βγαίνουν από το «παιχνίδι» λόγω των αυξημένων θερμίδων και λιπαρών τους, απομένουν οι «δυνατοί» φραπέ και φρέντο εσπρέσο. Ανάμεσα στους δύο, πιο υγιεινός είναι ο εσπρέσο, καθώς ο καφές του φιλτράρεται, ενώ δεν περιέχει γάλα το οποίο συνηθίζουμε να προσθέτουμε στο φραπέ, προσθέτοντάς του θερμίδες, λιπαρά και κάνοντας τον καφέ μας δύσπεπτο. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, προτιμήστε τον εσπρέσο κι αφήστε την ελληνική παράδοση του φραπέ για εξαιρετικές περιπτώσεις.

http://simantra.blogspot.gr 
Απόφαση-κόλαφο επεφύλασσε για τον ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όχι απλώς απορρίφθηκε η έφεση του Δικεφάλου του Βορρά για την αρχική τιμωρία, αλλά οι τρεις βαθμοί, που προέβλεπε η πρωτόδικη απόφαση, θα αφαιρεθούν τελικά από τη βαθμολογία του στα πλέι-οφ.

Μπούμερανγκ γύρισε στον ΠΑΟΚ η έφεση που κατέθεσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατά της ποινής που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό γύρισε μπούμερενγκ.

Η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών παρέμεινε, όπως επίσης και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε ότι η ποινή αφαίρεσης βαθμών, που επίσης διατηρείται, θα εφαρμοστεί στα τρέχοντα πλέι-οφ.

Αυτό σημαίνει πως ο Δικέφαλος του Βορρά, από τους τέσσερις βαθμούς πηγαίνει στον έναν και είναι τελευταίος στη βαθμολογία, όπως εκείνη έχει διαμορφωθεί μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Συνεπώς, πλέον, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έχουν από τέσσερις βαθμούς, ο Ατρόμητος τρεις και ουραγός ο ΠΑΟΚ, με έναν.

Παράλληλα, θα δώσει χωρίς κόσμο τους αγώνες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμούν οι ποινές για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος και μετά τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής δύναται να θεωρηθεί δις υπότροπος, οπότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα για το Δικέφαλο του Βορρά.


Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:


"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014".
news.gr
Δεν έμειναν άνεργοι αλλά "έπεσαν" εργασιακή βαθμίδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά. Ο λόγος για τέσσερις σχολικούς φύλακες του δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μετατάχθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.  
 
Οι τέσσερις, μέχρι πρότινος, εργάζονταν ως εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ωστόσο η μετάταξή τους τους "χαμήλωσε" σε ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ένας εκ των τεσσάρων θα έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) καθώς είναι πτυχιούχος οικονομικού πανεπιστημίου.

http://www.newsbomb.gr 

Μπορεί μέχρι στιγμής να ξέραμε ότι οι αυτόματοι πωλητές δίνουν μόνο αναψυκτικά, σάντουϊτς και καφέδες. O αυτόματος πωλητής στην Έκθεση Γούνας στην Καστοριά δίνει και... τσιπουράκι!





http://www.seleo.gr


Ξανθιά τηλεφωνεί στην πυροσβεστική και λέει:

- Θέλω να αναφέρω μια φωτιά στο σπίτι μου.

Ο πυροσβέστης στην άλλη άκρη της γραμμής ρωτά:


- Πού είναι, κυρία μου;

- Στην κουζίνα μου, απαντά.

- Όχι, λέει αυτός, εννοούσα, πως θα πάμε εκεί;

- Λοιπόν, μπορείτε να μπείτε από την μπροστινή είσοδο, να διασχίσετε το διάδρομο, να περάσετε από το σαλόνι, ή να μπείτε από την πίσω πόρτα, να ανεβείτε τις σκάλες και είναι ακριβώς εκεί, εξηγεί η κυρία.

- Με συγχωρείτε κυρία μου, λέει ο πυροσβέστης, αυτό που ήθελα να πω, ήταν πώς θα πάμε από ΕΔΩ που είμαστε ΕΚΕΙ που είστε;

Μετά από μια μικρή διακοπή, η ξανθιά ρωτά:
- Καλά, δεν έχετε πια εκείνα τα μεγάλα κόκκινα φορτηγά;;;

http://www.enimerwsi.gr 
Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρες 9:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. «η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες της ανθρώπινης κοινωνίας. Συνεπώς, η καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία αποτελεί την ελάχιστη προσφορά του πνευματικού κόσμου απέναντι στην πολλαπλασιαζόμενη, στις μέρες μας, βαρβαρότητα.

Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι με την αλληλέγγυα διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας».

http://www.seleo.gr 
Δείτε  την επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ομάδα διαθέσιμων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ .Ν. Δένδια κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο  Δημήτρη Τσακνάκη. 

Οι συνάδελφοι που πήραν την πρωτοβουλία και απέστειλαν την επιστολή, ανησυχούν για το τι τους επιφυλάσσει (εργασιακά) η επανατοποθέτηση τους στην ΕΛ.ΑΣ. και ζητούν τα αυτονόητα. Δηλαδή, μεταξύ άλλων επίσης πολύ σημαντικών ζητημάτων, την ένταξή τους ως αστυνομικό προσωπικό και βέβαια την διατήρηση της προανακριτικής ιδιότητας. 

Η επιστολή:





http://www.seleo.gr
Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη!

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο πατέρας και μάνατζερ του Αργεντινού θα έχει μία τελική συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις!

Αν η ανανέωση του συμβολαίου ολοκληρωθεί, τότε οι «μνηστήρες» για την απόκτησή του θα σταματήσουν να ασχολούνται με την περίπτωσή του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σαν σήμερα το 1889 άνοιξε για το κοινό ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

1527 – Ισπανικά και γερμανικά στρατεύματα λεηλατούν τη Ρώμη. 147 Ελβετοί φρουροί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή τους, σκοτώνονται μαχόμενοι εναντίον των δυνάμεων του Καρόλου Ε΄ προκειμένου να διαφύγει ο Πάπας Κλήμης Ζ΄.

1682 – Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ της Γαλλίας μεταφέρει την έδρα του στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών.

1876 – Σφαγή των Προξένων (Γαλλίας και Γερμανίας) στη Θεσσαλονίκη, από τον τουρκικό όχλο.

1937 – Το αερόπλοιο Χίντεμπουργκ καταστρέφεται από πυρκαγιά κατά την άφιξή του στο Νιου Τζέρσεϊ, παρασύροντας στο θάνατο 36 ανθρώπους.

1940 – Ο Τζον Στάινμπεκ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το μυθιστόρημά του Τα Σταφύλια της Οργής.

1942 – Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι τελευταίες δυνάμεις των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες παραδίδονται στην Ιαπωνία.

1954 – Ο Ρότζερ Μπάνιστερ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που τρέχει το μίλι (1609,3 μ.) σε χρόνο κάτω από 4 λεπτά (3λ. 59,4δ).

1976 – 989 νεκροί από σεισμό τη βορειοανατολική Ιταλία.

1994 – Εγκαινιάζεται το τούνελ της Μάγχης.

2001 – Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' γίνεται ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του επισκέπτεται μουσουλμανικό τέμενος, στη Δαμασκό.

2002 – Ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν ορκίζεται πρωθυπουργός της Γαλλίας.

2004 – Ολοκληρώνεται η δέκατη και τελευταία σεζόν της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Τα Φιλαράκια.

2007 – O Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του φάιναλ-φορ που έγινε στο ΟΑΚΑ της Αθήνας επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-91.

2007 – Ο Νικολά Σαρκοζί εκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

2010 – Σημειώνεται η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια ενδοσυνεδριακή πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον δείκτη Dow Jones Industrial Average

2012 – Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα

http://www.enikos.gr 
Οι προθέσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για «λιγότερο δημόσιο» βαίνουν προς υλοποίηση. Όπως, έχει πει και ο ίδιος, οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα προχωρήσουν σε διαδικασίες διερεύνησης τομέων οι οποίοι μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες ή να ενταχθούν σε Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ήδη έχουν «φωτογραφηθεί» προς πλήρη κατάργηση και παραχώρησή τους σε ιδιώτες, τομείς όπως η καθαριότητα και η φύλαξη δημοσίων κτηρίων. Πλήθος αντίστοιχων εταιρειών έχουν ήδη αναλάβει τις σχετικές υπηρεσίες σε υπουργεία και φορείς τους.

Όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας των δήμων, αν και έχουν καταγραφεί σχετικά σενάρια δεν μπορούν προς το παρόν να διατυπωθούν με βεβαιότητα εκτιμήσεις, καθώς έχουν υπάρξει διαφωνίες, μεταξύ άλλων, και από πλευράς δημάρχων.

Όμως, σύμφωνα με απόψεις συνδικαλιστών, κίνδυνος για παραχώρηση μεγάλου τμήματος σε ιδιώτες, εγκυμονεί στον τομέα των υποδομών, όπου, εκτός ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλο κέρδος σε όποιον αναλάβει σχετικές εργολαβίες, δραστηριοποιούνται και μεγάλες εταιρείες. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποχωρήσεις μέρους εργαζομένων από Συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και φορείς του υπουργείου Υποδομών, δημιουργούν μια ανάλογη αίσθηση, ενώ το παράδειγμα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) το οποίο καταργήθηκε καθώς κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι δεν προσφέρει πλέον έργο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ανάλογες πρακτικές θα επαναληφθούν.

http://www.aftodioikisi.gr 
Κάποιοι δεν σηκώνουν πολλά - πολλά απο ότι φαίνεται... Ούτε τα γνωστά καλαμπούρια που γίνονται κατά κόρον σε προεκλογικές περιόδους. Αυτό που συνέβη σε χωριό της ορεινής Ηλείας όμως δεν έχει προηγούμενο... τουλάχιστον για το νομό.

Ένας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος - που όπως λένε και οι ντόπιοι διεκδικεί και την θέση του προέδρου στο χωριό, δεν μπόρεσε να δεχθεί το αστείο συγχωριανού του. Όταν αυτός του είπε να του βγάλει μια φωτογραφία "επειδή θα είσαι ο πρόεδρος να σε έχουμε"... όπως του είπε, εκείνος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε, ενώ του άρπαξε και του έσπασε και το κινητό.

Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποια συνέχεια απο το θύμα, όμως οι παριστάμενοι προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δώσουν τέλος στο "καλαμπούρι" που ο "δράστης" εξέλαβε ως άσχημο πείραγμα.

http://www.seleo.gr 
Έκλαψε ο Σουάρες! (vid)
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Λίβερπουλ προηγείτο 3-0 μέχρι το 79ο λεπτό στο "Σέλχαρστ Παρκ", αλλά η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε 3-3 μέσα σε 9 λεπτά και, ουσιαστικά, χάρισε τον τίτλο στην Μάντσεστερ Σίτι.
Η Λίβερπουλ είχε -θεωρητικά- δύσκολο έργο απέναντι σε ένα σύνολο που το 2014 μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, παρατάχθηκε πλήρης και κατέβηκε για να τα δώσει όλα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν.
Τελικά μόνο μία ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο (όλες από ψηλά) και αυτή ήταν η φιλοξενούμενη. Στο 8ο λεπτό η κεφαλιά του αμαρκάριστού Μαμαντού Σακό πέρασε άουτ, στο 15ο η κεφαλιά του Γκλεν Τζόνσον πέρασε πάνω από τα δοκάρια, αλλά στο 18ο ο Τζο Άλεν τιμώρησε την κακή λειτουργία των γηπεδούχων στους... αιθέρες (εν προκειμένω ευθύνεται ο Τζο Λέντλεϊ) και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Το γκολ λειτούργησε αφυπνιστικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν στο 33ο λεπτό με σουτ του Τζέισον Πάντσεον, το 35ο με σουτ του Μάιλ Τζέντινακ και το 51ο με σουτ του Λέντλεϊ. Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή του Σιμόν Μινιολέ για να αποφευχθεί η ισοφάριση.
Από εκείνο το σημείο η Λίβερπουλ βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και συνέχισε την πολύ καλή της παράδοση στο Λονδίνο (προερχόταν από 17 ματς πρωταθλήματος με μέσο όρο 3,6 γκολ). Ο Ντάνιελ Στάριτζ απέδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 51' (δοκάρι), διπλασίασε το προβάδισμα στο 53ο λεπτό με σουτ που κόντραρε.
Δύο λεπτά αργότερα ανέλαβε δράση ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος έφτασε τα 31 γκολ με υπέροχη ατομική ενέργεια (σ.σ. μόνο οι Άλαν Σίρερ και Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν πετύχει τόσα από τη σεζόν που στην Premier διεξάγονται 38 αγωνιστικές). Παράλληλα η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε τα 48 εκτός έδρας γκολ και κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ που κρατούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 2001-02. Όλα έδειχναν ότι η σεμνή τελετή έχει λάβει τέλος...
 Οι "κόκκινοι" έβγαιναν κατά κύματα στην επίθεση για να σημειώσουν κι άλλα γκολ, προκειμένου να πλησιάσουν την Μάντσεστερ Σίτι στο συντελεστή, αλλά μία σοφή παροιμία λέει ότι όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Τα τραγικά αμυντικά κενά τους δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν 3-3 μέσα σε 9 λεπτά και έκαναν δώρο το πρωτάθλημα στους "πολίτες".
Ο Ντάμιεν Ντιλέινι έκανε την αρχή στο 79ο λεπτό με μακρινό σουτ που κόντραρε και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο νεοεισελθών Ντουάιτ Γκέιλ που έβαλε φωτιά στο ματς (στο 81' μετά από εκπληκτική κούρσα του Γιανίκ Μπολασί) και, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Μάρτιν Σκρτελ, ισοφάρισε στο 88'. Παρά το σοκ, η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να σώσει την παρτίδα στο 94', αλλά ο Βίκτορ Μόουζες σούταρε στα σώματα από τα δύο μέτρα.
http://www.contra.gr
Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο οδηγούνται σε πρόωρο θάνατο, λόγω κακών συνηθειών; Πόσες ανθρώπινες ζωές μπορεί να σωθούν αν υιοθετήσουν μερικές καθημερινές συνήθειες που θα του χαρίσουν το κλειδί της μακροζωίας; Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολόγισε ακριβώς πόσοι άνθρωποι μπορούν να σωθούν εάν ξεκινήσουν να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.
Τεράστιο ποσοστό των θανάτων σε όλο τον κόσμο συνδέεται άμεσα με τις ανθυγιεινές επιλογές που κάνουμε καθημερινά.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του περιοδικού ΤΙΜΕ, οι ηγέτες στο χώρο της Υγείας παγκοσμίως έχουν θέσει ως στόχο να μειώσουν τα ποσοστά αποτρέψιμου πρόωρου θανάτου κατά 25% μέχρι το 2025. Οπως αναφέρει το onmed, η μείωση αυτή θα βοηθήσει να σωθούν 37 εκατομμύρια ζωές σε περίοδο 15 ετών.
Σε σχετική έκθεση που δημοσιεύεται στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Lancet, ειδήμονες της Δημόσιας Υγείας σημειώνουν ότι οι αποτελεσματικότερες στρατηγικές για να αποφευχθούν αυτοί οι θάνατοι είναι εξαιρετικά απλές και ευρέως γνωστές. Για να τεθούν όμως σε εφαρμογή χρειάζονται συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες.
Δείτε ποιοι είναι οι στόχοι τους και πώς μπορείτε να πάρετε μαθήματα από τους ειδικούς για να σώσετε τη δική σας ζωή.
1. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ
Αν και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική για την υγεία μας, η υπερβολική κατανάλωση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και παθήσεων του ήπατος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εκδήλωση υπέρτασης. Η επαρκής πληροφόρηση του κοινού και η αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά είναι δύο από τα προβλεπόμενα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των δεικτών κατανάλωσης παγκοσμίως.
2. Λιγότερο αλάτι
Το πολύ αλάτι στη διατροφή μας αυξάνει την αρτηριακή πίεση κι έτσι συμβάλλει στην καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό. Σε δεκάδες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες αλατιού, σε ποσοστά πολλαπλάσια της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας.
3. Διαχείριση της αρτηριακής πίεσης
Η αποχή από τη γυμναστική και η κατανάλωση αλατιού είναι οι δύο βασικότεροι παράγοντες κινδύνου για την υπέρταση. Εάν δε λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, η υπέρταση μπορεί να μας οδηγήσει στην καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό. Επιβάλλονται τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες (διατροφή και γυμναστική) και πιθανώς φαρμακευτική αγωγή ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα.
4. Αντιμετώπιση του διαβήτη
Συνδέεται άμεσα με την πανδημία παχυσαρκίας που πλήττει τόσο τον ανεπτυγμένο όσο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ο διαβήτης αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις καρδιαγγειακές νόσους, τη νεφροπάθεια και άλλες επικίνδυνες ασθένειες που μπορεί να μας οδηγήσουν στον πρόωρο θάνατο. Μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, κυρίως ως προς τη διατροφή και τη σωματική άσκηση είναι εξίσου σημαντικές με τη φαρμακευτική αγωγή ώστε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της γλυκόζης στο φυσιολογικό.
5. Μείωση του ποσοστού παχυσαρκίας
Οι αυξανόμενοι δείκτες παχυσαρκίας οφείλονται σε ένα σύνολο παραγόντων, όπως η ευρεία κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και η καθιστική ζωή. Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θα οδηγήσει αυτομάτως σε μείωση των δεικτών πολλών χρόνιων νοσημάτων, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η υπέρταση. Γίνονται προσπάθειες σε παγκόσμια κλίμακα ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τον υπερβολικό αριθμό θερμίδων και βλαβερών λιπαρών στις επεξεργασμένες τροφές, ενώ σε πολλές χώρες έχουν μπει σε εφαρμογή προγράμματα για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
6. Διακοπή του καπνίσματος
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος παγκοσμίως κατά 30% μέχρι το 2025. Στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχει ήδη παρατηρηθεί μείωση στον αριθμό των καπνιστών, λόγω απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και αύξηση της σχετικής φορολογίας.
Ποιος διαφωνεί ότι το λευκό και αστραφτερό χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε πιο επιτυχημένοι, μας κόβει χρόνια, ενώ ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή μας;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς τη βοήθεια ειδικού, προκειμένου να αποκτήσετε το λαμπερό χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν!

Το βασικότερο: Μην ξεχνάτε το βούρτσισμα

Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε.

Αντικαθιστάτε συχνά την οδοντόβουρτσά σας

Όταν το σχήμα των τριχών αλλοιώνεται, τότε είναι επί της ουσίας άχρηστη. Μάλιστα, το μόνο που καταφέρνετε να κάνετε είναι αντί να καθαρίζετε να μεταφέρετε περισσότερα βακτηρίδια στο στόμα σας.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε γαλακτοκομικά

Αποτρέπουν τον σχηματισμό τερηδόνας και ανανεώνουν το σμάλτο. Παράλληλα, είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο που βοηθούν τα δόντια να διατηρούν το λευκό τους χρώμα.

Μην ξεχνάτε τα ούλα

Η υγεία των ούλων είναι αλληλένδετη με την υγεία των δοντιών. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, μην παραλείπετε τη χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος. Το πρώτο αφαιρεί τα υπολείμματα τροφών από εκεί που η οδοντόβουρτσα δε φτάνει ενώ το δεύτερο σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα και δυσάρεστη αναπνοή.

Πάρτε καλύτερη οδοντόβουρτσα

Το ιδανικό είναι να την αντικαταστήσετε με μία λευκαντική. Η διαφορά της από τις κοινές είναι ότι περιέχει ειδικούς μικρόκοκκους για να απομακρύνει τους λεκέδες και την οδοντική πλάκα. Μάλιστα, ορισμένες διαθέτουν ήπιους παράγοντες λεύκανσης, που αυξάνουν  τον τόνο φωτεινότητας των δοντιών.

Φάτε μήλο, ωμά καρότα, σέλερι και καλαμπόκι

Οι συγκεκριμένες τροφές διαθέτουν καθαριστικές ιδιότητες, που απομακρύνουν τους λεκέδες μετά από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, καφέ, αναψυκτικών τύπου κόλα ή σκουρόχρωμων χυμών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!