Παρασκευή 18 Μαΐου 2018


Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι, θα είναι τελικά αυτός που θα συνοδεύσει την Μέγκαν Μάρκλ στην εκκλησία το Σάββατο το μεσημέρι για το γάμο που περιμένει με κομμένη την ανάσα η Βρετανία.
Όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κέσινγκτον ήταν η Μέγκαν Μαρκλ που ζήτησε από τον πεθερό της να την παραδώσει στον μέλλοντα σύζυγό της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου .
«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι χαρούμενος που θα υποδεχθεί με αυτόν τον τρόπο την κυρία Μάρκλ στη βασιλική οικογένεια».
Η λύση αυτή προέκυψε μετά την απουσία του πατέρα της Αμερικανίδας ηθοποιού από την τελετή μετά το φιάσκο με τις στημένες φωτογραφίες προετοιμασίας του για το γάμο και την επίσημη δικαιολογία ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει ότι την Μαρκλ θα συνόδευσε στην εκκλησία η μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ.
Η Ράγκλαντ μαζί με την κόρη της και το μέλλοντα γαμπρό της θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τη Βασίλισσα και τον συζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου αργότερα την Παρασκευή, πιθανότατα για τσάι.

Σύμφωνα με το ζεύγος, η κατοικία στο Γαλαπαγάρ, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ.
Την ανάγκη διαφύλαξης της ιδιωτικότητάς του επικαλείται το ζεύγος Πάβλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο για την αγορά του πολυτελούς σαλέ των 540.000 ευρώ μετά το σάλο που προκάλεσε στην κοινή γνώμη -αλλά και σε μέλη του κόμματός τους Podemos.
Με μακροσκελές μήνυμά τους στο λογαριασμό τους στο Facebook ο επικεφαλής και η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος των Podemos υποστηρίζουν ότι αγόρασαν το σαλέ για να στεγάσουν την οικογένειά τους, μετά και τη γέννηση των δίδυμων αγοριών τους.
Όπως εξηγεί το ζεύγος, η κατοικία 250 μ2 στο Γαλαπαγάρ έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, που όπως διατείνονται οι δύο προσωπικότητες των Podemos, μπορούν να εξυπηρετήσουν από τα εισοδήματά τους -ακόμη και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.
casa-pablo-iglesias-2
Στο μήνυμά τους, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο απευθύνονται στους “συντρόφους”, καθώς είναι ορατή η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος η δημοσίευση της είδησης. Δεδομένου ότι στην Ισπανία, ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί.
Επίσης, καθώς στο διαδίκτυο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας το 2012 κατά της αγοράς της πολυτελούς κατοικίας υπουργού και την κριτική του πριν τις εκλογές του 2015 για τους “πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο”, η ηχηρή σιωπή των στελεχών των Podemos έκανε απαραίτητη μία απάντηση.
casa-pablo-iglesias-3
Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δικαιολογούν την απόφασή τους να αγοράσουν αυτήν την κατοικία ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή “κανονικά”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο.Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.
Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δικαιολογούν την απόφασή τους να αγοράσουν αυτήν την κατοικία ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή “κανονικά”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο.Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.
Οι ίδιοι τονίζουν πως ουδείς θα τους εμποδίσει να εκπληρώσουν το όνειρο ζωής τους και τονίζουν πως “48 ώρς μετά την υπογραφή του στεγαστικού στις 9 Μαΐου” μετέβαλαν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους στο ειδικό πρόγραμμα της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη μεταβολή και να είναι σύμφωνοι με τις απαιτήσεις για διαφάνεια.
casa-pablo-iglesias
Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώσει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 έτη. “Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες”, προσθέτουν.
Οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά αυτή τους κόστισε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και για τούτο “η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ήταν νηπιαγωγός”, συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, “ενώ οι γονείς του Πάβλο κέρδιζαν περισσότερα” και “θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει” το ζεύγος στις υποχρεώσεις του.
Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εξόν από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.
Στο ίδιο μήνυμα αναφέρονται στα σχόλια που είχε δημοσιεύσει ο Ιγκλέσιας το 2012 για την αγορά ενός πολυτελούς ρετιρέ από τον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουΐς ντε Γκίδος, που ανέσυρε στη μνήμη και στο διαδίκτυο η κοινή γνώμη, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να γίνεται παραλληλισμός, γιατί αυτοί θα χρειασθούν 30 χρόνια για να αποπληρώσουν την κατοικία τους “και θα το κάνουμε γιατί αγοράσαμε μία πρώτη κατοικία, για να ζήσουμε κι όχι για κάνουμε επένδυση”.
Υπογραμμίζουν δε, πως “τους υπουργούς και κάποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει πάντοτε να το κρίνουμε για την πολιτική του κι ενδεχομένως για τη διαφθορά του, κι όχι γιατί δαπανά χρήματα για να κάνουν αυτό που θέλουν και το κάνουν με έντιμο τρόπο”.
Πρόστιμο 750 ευρώ θα επιβάλεται σε όσους κάνουν «καμάκι» σφυρίζοντας ή γενικότερα παρενοχλούν γυναίκες στο δρόμο στη Γαλλία μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Το πρόστιμο πάντως είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για πρόστιμο 90 ευρώ. Το νομοσχέδιο καλυπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές». Στη Γαλλία το τελευταιό διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες προκειμένου να προστατευτούν από επίδοξους εφαψίες. Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι «θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω». Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι «Γάλλοι εραστές» και ότι «σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα». Εμείς λέμε «όχι»» λέει η υπουργός. Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν, πάντως, ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

Γνωρίζονται πολύ καλά και από την συνύπαρξη της στον Παναθηναϊκό (βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης το 2009) και έχουν τεράστιο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.
Σάρας Γιασικεβίτσιους και Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησαν στη συνέντευξη τύπου του Final 4 της Euroleague, με τον Λιθουανό να μας χαρίζει μία από τις φωτογραφίες της σεζόν
Ο προπονητής της Ζαλγκίρις υποκλίθηκε στον «Ζοτς», χαρίζοντας μας μια εκπληκτική σκηνή.

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι κάποιοι κάτοικοι των Τρικάλων που πριν από λίγες μέρες επέστρεψαν στα οχήματά τους που ήταν παρκαρισμένα σε πεζόδρομο της πόλης, όταν πάνω τους είδαν κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία.
Όλοι όμως ένιωσαν καλύτερα όταν συνειδητοποιούσαν πως οι υποτιθέμενες κλήσεις ήταν στην πραγματικότητα προειδοποιητικά σημειώματα τα οποία έμοιαζαν με τα «ραβασάκια» της δημοτικής αρχής.
Η Δημοτική Αστυνομία μοίρασε χαρτιά μέσα από τα οποία προειδοποιούσε τους οδηγούς που πάρκαραν πάνω σε πεζοδρόμους να μην το ξανακάνουν γιατί την επόμενη φορά θα τους επιβληθεί πρόστιμο.
Ειδικότερα τα σημειώματα έγραφαν: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!