Κυριακή 3 Μαΐου 2020


Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει αναστατώσει όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, ανάμεσα σε αυτούς και  τις δραστηριότητες στον κόσμο της μόδας. Επιδείξεις συλλογών έχουν αναβληθεί και Εβδομάδες Μόδας έχουν ακυρωθεί ή διοργανώνονται ψηφιακά.
Καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το ασταθές τοπίο και να σχεδιάσουν μελλοντικές επιδείξεις, ο γαλλικός οίκος Saint Laurent πήρε θέση, αποσυρόμενος εξ ολοκλήρου από το συμβατικό ημερολόγιο μόδας.
Με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε και στα social media από τον επικεφαλής σχεδιαστή του Οίκου, Άντονι Βακαρέλο, ο Saint Laurent, που ανήκει στον όμιλο Kering, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με επίδειξη της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, σε μία προσπάθεια προσαρμογής στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Έχοντας επίγνωση της τρέχουσας κατάστασης και των κυμάτων ριζικής αλλαγής, ο Saint Laurent αποφάσισε να αναλάβει τον έλεγχο του ρυθμού του και να αναμορφώσει το πρόγραμμά του» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Οι αρχές σε μια πόλη 10 εκατ. κατοίκων στη βορειοανατολική Κίνα, που το τρέχον διάστημα έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, έκλεισαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης που εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες, ενώ αντίθετα σε άλλες περιοχές της χώρας χαλαρώνουν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.
Η Χαρμπίν, η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, ανέστειλε προσωρινά την παροχή υπηρεσιών για καθήμενους πελάτες σε όλα τα εστιατόρια, μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έκτακτη ανακοίνωση των αρχών.
Όλες οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης και τροφοδοσίας στην πόλη θα σταματήσουν να προσφέρουν γεύματα σε καθήμενους πελάτες μέχρι νεοτέρας και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.
Ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ανακοινώθηκε σήμερα μόλις ένα νέο κρούσμα και οι επισκέπτες επιστρέφουν σε κάποια από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα για την αργία της 5ης Μαΐου, η βόρεια επαρχία της Χεϊλονγκτζιάνγκ υφίσταται περιορισμούς σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν νέες εστίες του κορονοϊού.
Από τα 140 κρούσματα τοπικής μετάδοσης στην ηπειρωτική Κίνα, παραπάνω από τα μισά έχουν καταγραφεί στην Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ συνορεύει με τη Ρωσία και έχει γίνει η πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, καθώς καταγράφονται πολλά νέα κρούσματα από πολίτες που προέρχονται από τη Ρωσία.
Η επαρχία έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο στις οικιστικές της ζώνες σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι κάτοικοί τους και στα οχήματα από άλλες περιοχές. Έχει δώσει επίσης εντολή να τίθενται σε απομόνωση όσοι έρχονται από ξένες χώρες ή περιοχές με αυξημένα κρούσματα.
Ο αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γουάνγκ Γουεντάο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης χθες ότι «κατηγορούμε εμάς τους ίδιους», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Είχαμε ανεπαρκή αντίληψη για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να διενεργηθούν έγκαιρα διαγνωστικά τεστ συνέλαβε στο να δημιουργούν εστίες του κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τις αποστάσεις μεταξύ των ατόμων, τις περιπτώσεις που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και προαιρετική αλλά και τον αριθμό των ατόμων ανά τετραγωνικό προβλέπει η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το κοινό: 
-Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί.
-Στους ανελκυστήρες.
-Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα.
Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική: 
-Στην εστίαση ακόμη και σε εξωτερικό χώρο.
-Στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μόνο γι’ αυτούς που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα.
-Στα ΜΜΜ και τα ταξί.
-Στους ανελκυστήρες.
-Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα (αφορά χρήση ιατρικής μάσκας).
-Στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.
Ακολουθούν οι πίνακες με τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή:


Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο περιορισμός στις μετακινήσεις έχει κρατήσει τα αυτοκίνητά μας σε.. αδράνεια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε κάποιες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να καθαριστεί εξωτερικά για να μη χαλάσει το χρώμα του από τη βρομιά και τις σκόνες. Η σκόνη και τα περιττώματα των πουλιών αποτελούν τον χειρότερο εχθρό του χρώματος, αφού φθείρουν το βερνίκι και αφήνουν θαμπές κηλίδες.
Αν μπορούμε, καλό είναι να βρούμε ένα κλειστό γκαράζ, αφού με αυτό τον τρόπο θα το προστατεύσουμε από ακραίες καιρικές συνθήκες. Εκτός αυτού, έτσι θα προστατευθεί καλύτερα από ενδεχόμενη κλοπή. Σε αυτό το σημείο καλό είναι το κλειστό γκαράζ να μην έχει υγρασία, που πιθανόν να προκαλέσει διάβρωση στο αμάξωμα. Όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να μην το σταθμεύσουμε σε χωράφια ή πάνω από φρεάτια υπάρχει ο κίνδυνος των τρωκτικών που μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά. Αν μπορείτε να βάλετε και μια κουκούλα τότε αυτό θα βοηθήσει. Ο κάτοχος θα πρέπει να διαλέξει και καλή, αδιάβροχη κουκούλα με εσωτερική επένδυση η οποία θα έχει προσαρμοσμένα σκοινιά για να μην φύγει όταν φυσάει δυνατός αέρας.
Κλείστε τους αεραγωγούς του συστήματος θέρμανσης/ψύξης για να απομονώσετε την καμπίνα από μικροοργανισμούς και σκόνη. Κάθε φορά που βάζετε σε λειτουργία το αυτοκίνητο, αφήστε να δουλέψει για μερικά λεπτά το air-condition και το καλοριφέρ για να λιπανθούν τα ελαστικά σωληνάκια και να μην ξεραθούν. Αυτό σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όχι μόνο για τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά και για την μπαταρία.
Το ρεζερβουάρ καυσίμου θα πρέπει να είναι σχεδόν γεμάτο (άνω των 3/4 ) ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μην ψάχνει ο ιδιοκτήτης για βενζινάδικο.
Τα ελαστικά χάνουν σιγά-σιγά μικρή ποσότητα αέρα, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι για καιρό ακινητοποιημένο. Αν σκοπεύετε να το αφήσετε σταθμευμένο για αρκετό διάστημα φουσκώστε τα περισσότερο από το κανονικό. Ποτέ μην τα αφήσετε με λίγο αέρα γιατί θα αρχίσουν να φθείρονται τα λινά στα πλαϊνά, ενώ παράλληλα θα «κάτσουν» στο σημείο που πατάνε στο δρόμο.
Τέλος, αφαιρέστε οτιδήποτε χρήσιμο ή πολύτιμης αξίας αντικείμενο βρίσκεται στην καμπίνα του. Έτσι ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο κλοπής και θραύσης κρυστάλλων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!