Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Surface: Αυτό είναι το νέο tablet της Microsoft
Το νέο φορητό υπολογιστή της Surface παρουσίασε πρόσφατα η Microsoft, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουνίου. Η συσκευή έχει οθόνη διαγώνιου 13,5 ιντσών, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις 14 ώρες.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στόχος της Microsoft με τη διάθεση του νέου Surface είναι να ανταγωνιστεί σθεναρά το Macbook Air της Apple. Όπως δήλωσε ο Πάνος Πανέι, επικεφαλής του τμήματος της Microsoft για το Surface, το νέο laptop ζυγίζει 1,25 κιλά, δηλαδή ελαφρώς πιο ελαφρύ από το Macbook Air (1,35 κιλά).
Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό που θα τρέχει στο νέο laptop θα είναι τα Windows 10S, το οποίο έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τους φοιτητές.

«Το Macbook Air της Apple είναι ιδιαίτερα δημοφιλές με τους φοιτητές, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει διαθέσει εδώ και καιρό κάποιο νέο μοντέλο», δήλωσε στο BBC η Καρολίνα Μιλανέζι, αναλύτρια στην εταιρεία Creative Strategies. «Έτσι, όπως φαίνεται η Microsoft προσπαθεί να κλέψει λίγο από τη λάμψη του παλιού της αντιπάλου», πρόσθεσε η ίδια.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τα Windows 10S υπόσχονται ισχυρότερη προστασία από ιούς και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε υπολογιστές άλλων εταιρειών στην τιμή των 189 δολαρίων (περίπου 172 ευρώ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, οι συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα Windows 10S θα εκτελούν μόνο εφαρμογές οι οποίες θα παρέχονται μέσω του Windows Store, κάτι που θα συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας και της ταχύτητας.
Γιατί έγινε κίτρινος ο ουρανός στο Πεκίνο (φωτογραφίες);
Κίτρινος έγινε ο ουρανός στο Πεκίνο και άλλες περιοχές στη βόρεια Κίνα ενώ η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδαμινή καθώς σφοδρή αμμοθύελλα έπληξε μεγάλο τμήμα της χώρας.
Το μετεωρολογικό κέντρο του Πεκίνου εξέδωσε μπλε συναγερμό, προειδοποιώντας για νέο κίνδυνο αμμοθύελλας με σφοδρούς ανέμους να μεταφέρουν άμμο και σκόνη σε όλη την πρωτεύουσα. Πολλοί πεζοί στο κέντρο του Πεκίνου κυκλοφορούσαν σήμερα φορώντας προστατευτικές μάσκες. Η ορατότητα μειώθηκε έως και το ένα χιλιόμετρο σε πολλές περιοχές του Πεκίνου και αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Times, λόγω της αμμοθύελλας ακυρώθηκαν 15 πτήσεις από το αεροδρόμιο του Πεκίνου ενώ παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις σε περισσότερες από 40.

Από σκόνη και άμμο επλήγη και ο γειτονικός δήμος Τιαντζίν, όπου ο ουρανός σκοτείνιασε και δημιουργήθηκαν προβλήματα στις μεταφορές. «Ο ουρανός έγινε γκρι και μια μυρωδιά σκόνης και άμμου γέμισε το δωμάτιό μου σήμερα το πρωί. Το παιδί μου, που είχε βγει έξω να παίξει, παραπονέθηκε στη συνέχεια ότι δεν ένιωθε καλά», δήλωσε ο Λιου, κάτοικος της Τιαντζίν. Οι αρχές ζήτησαν από τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα και να χρησιμοποιούν τα φώτα ομίχλης. Σύμφωνα με τον Λου Χουαντζέν από τον μετεωρολογικό σταθμό της Τιαντζίν, η αμμοθύελλα στην περιοχή αναμένεται να διαρκέσει έως το βράδυ της Παρασκευής.

Αμμοθύελλες έπληξαν και τη βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι και αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους έως την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Τζου Τζιάνγκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Φυσικής της Ατμόσφαιρας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, οι αμμοθύελλες ταξίδεψαν από τη Μογγολία.
Η Κίνα έχει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων βαθμίδων, με κωδικούς χρωμάτων, για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον κόκκινο να είναι ο πιο σοβαρός, ενώ ακολουθούν ο πορτοκαλί, ο κίτρινος και ο μπλε.
Γιατί δεν πρέπει να μιλάμε στο κινητό την ώρα της γυμναστικής
Η χρήση του κινητού στο γυμναστήριο ή στην υπαίθρια γυμναστική θα πρέπει να αποφεύγεται, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η ενασχόληση με το κινητό την ώρα της γυμναστικής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο άτομο που ασκείται, κάποιες φορές ακόμη και επικίνδυνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

«Δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου. Συμπλήρωσε πως ό,τι λείψει από τη μείωση των φόρων θα καλυφθεί από το συμμάζεμα του κράτους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις νέες επενδύσεις.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα ανεχτεί να μονιμοποιηθούν νέες στρατιές συμβασιούχων. Συμπλήρωσε πως η αντιστοιχία προσλήψεων – αποχωρήσεων θα είναι μία προς πέντε. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναλογία για το 2017 έχει ήδη πέσει στο μία προς τέσσερις.
Ανέφερε, επίσης, πως θα προχωρήσει την αξιολόγηση και την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς δεν μπορεί να ανεχθεί μία υπηρεσία να είναι υπερστελεχωμένη και η διπλανή να είναι υποστελεχωμένη.
Ερωτηθείς γιατί είναι αρνητικός στην υπερψήφιση των αντιμέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, απάντησε πως στόχος είναι να αποδειχθεί στους πολίτες πως πρόκειται για μια «μεγάλη απάτη».
Για ακόμη μια φορά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να πετύχουμε στόχο 5,5%.
Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι για τη ΝΔ τα αντίμετρα δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, όπως και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνεργασία με τους δανειστές.
Σε ερώτηση αν έχει δεχθεί πιέσεις να δεσμευθεί η ΝΔ έναντι των μέτρων, στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση για το 2019 και το 2020, απάντησε αρνητικά.
Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με ένα τέταρτο μνημόνιο. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο και τον κατηγόρησε ότι κέρδισε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων εξαιτίας της ανυπαρξίας της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με εκπροσώπους των δημοτικών αστυνομικών.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών Αθήνας Π. Κόσσυβας, η Πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών Τρικάλων Ε. Κοντογιάννη και ο εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών Κρήτης Ι. Γαιτανάκης.
Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τη στήριξη του στην προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας και ειδικότερα στο αίτημα τους να τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν, όσοι το επιθυμούν, στους Δήμους.
Ο κ. Πατούλης τους εξέφρασε τη στήριξη του και τους επισήμανε την πλήρη ταύτιση του με το αίτημα τους περί δυνητικής επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών στους Δήμους. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει μία καταγραφή του προσωπικού των δημοτικών αστυνομικών που θέλει να επιστρέψει στους Δήμους, προκειμένου να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα και άρα καλύτερη διαχείριση του ζητήματος από όλους τους συναρμόδιες πλευρές.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να στερεί από τους πολίτες υπηρεσίες που απολαμβάνουν όλοι οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν εφαρμόζεται η έννοια της τοπικής διακυβέρνησης. Η Αυτοδιοίκηση γνωρίζεται καλύτερα από τον καθένα τα του οίκου της και πρέπει να μπορεί η ίδια, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κεντρικό κράτος, να αποφασίζει για το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.
Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δημοτικών αστυνομικών ανέδειξε για άλλη μία φορά τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στους Δήμους, η αποδυνάμωση του θεσμού.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς πρόκειται για μία υπηρεσία που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πόλεων καθώς και στη διασφάλιση σημαντικών εσόδων για τους Δήμους. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που η αυτοδιοίκηση έχει πραγματικά ανάγκη.  Επιβάλλεται να τους δοθεί η δυνατότητα να επανέλθουν εθελοντικά στις επανασυσταθείσες υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, στις οποίες υπηρετούσαν προ της υπηρεσιακής τους μεταβολής.
Η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πόλεων καθώς και στη διασφάλιση σημαντικών εσόδων για τους Δήμους».
Παπούτσι που προκαλεί ηλεκτροσόκ σας μαθαίνει να τρέχετε σωστά!
Σε πολλούς αρέσει το τρέξιμο, αλλά δεν τρέχουν όλοι σωστά. Ενώ ένας έμπειρος δρομέας συνήθως πατά αρχικά το μπροστινό μέρος του ποδιού του στο έδαφος, οι ερασιτέχνες 'προσγειώνονται' συνήθως με τη φτέρνα τους. Μια νέα τεχνολογία θέλει να το διορθώσει αυτό, κάνοντας διαδοχικά μίνι-ηλεκτροσόκ στα πόδια, ώστε να πατάνε σωστά.
Την καινοτόμο τεχνολογία FootStriker ανέπτυξαν Γερμανοί και Δανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Φλόριαν Ντάιμπερ του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ζααρμπρίκεν και τον Μαντς Μέλερ Γιένσεν του Πανεπιστημίου του Ώρχους, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διαδραστικής, κινητής και φορετής τεχνολογίας «Proceedings of the ACM on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies», σύμφωνα με το "New Scientist".
Το FootStriker χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα πίεσης που τοποθετείται στο εσωτερικό του πάτου του παπουτσιού. Κάθε φορά που ο δρομέας πάει να πατήσει λάθος με το πίσω μέρος του ποδιού του πρώτα, μεταδίδεται ένα σήμα σε ένα επίθεμα που έχει προσκολληθεί στο πίσω μέρος της γάμπας. Αυτό στέλνει μια μικρή δόση ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα οι μύες να ενεργοποιούνται, ώστε να διορθώσουν τη θέση του ποδιού στο επόμενο βήμα και το πόδι να πατήσει πρώτα με το μπροστινό μέρος του.
Η συσκευή δοκιμάσθηκε σε έξι ανθρώπους που έτρεξαν αρχικά μια απόσταση ενός χιλιομέτρου χωρίς το FootStriker και στη συνέχεια άλλα τρία χιλιόμετρα με τη συσκευή ενεργοποιημένη. Στο πρώτο τμήμα του πειράματος (χωρίς το FootStriker) οι δρομείς πατούσαν λανθασμένα πρώτα τη φτέρνα του στο 95% κατά μέσο όρο του δρόμου. Αλλά όταν άρχισαν τα μίνι-ηλεκτροσόκ, το ποσοστό λάθους τρεξίματος έπεσε δραστικά στο 16%.
Μάλιστα, όταν οι δρομείς έτρεξαν ένα τελευταίο πέμπτο χιλιόμετρο, με το FootStriker ξανα εκτός λειτουργίας, το ποσοστό λάθους βηματισμού είχε μειωθεί κι άλλο στο 8%, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν πλέον μάθει να τρέχουν πιο σωστά. Επίσης, ακόμη κι όταν οι δρομείς φορούσαν τη συσκευή μόνο στο ένα πόδι, η βελτίωση υπήρχε και στα δύο πόδια.
Συγκριτικά, μια δεύτερη ομάδα δρομέων που δεν χρησιμοποίησε το FootStriker καθόλου και απλώς εκπαιδεύθηκε πώς να τρέχει σωστά, κατάφερε να μειώσει το ποσοστό προσγείωσης στις φτέρνες από το 97% μόνο στο 80% κατά μέσο όρο.
Περισσότεροι από τους μισούς ερασιτέχνες δρομείς υφίστανται κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο τραυματισμό κάθε χρόνο, συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικό να τρέχει κανείς σωστά, πατώντας πρώτα με το μπροστινό μέρος του ποδιού του και όχι με τη φτέρνα. Πάντως, ας σημειωθεί ότι δεν συμφωνούν όλοι οι προπονητές πως το τρέξιμο με πάτημα πρώτα στις φτέρνες αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού.
Έτοιμα όλα στο
Ατμόσφαιρα τελικού Κυπέλλου επικρατεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και ήδη ο Βόλος κινείται στους ρυθμούς της μεγάλης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης καθώς είναι εμφανέστατα τα σημάδια ότι απόψε στο «Πανθεσσαλικό» θα προσφέρουν θέαμα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.
Στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο όλα είναι πανέτοιμα και οι τελευταίες εργασίες γίνονταν και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπου το στάδιο-κόσμημα άλλαξε όψη μέσα σε ελάχιστο χρόνο για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου:οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες του σταδίου, οι προβολείς, το ίντερνετ, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο τάπητας του γηπέδου και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διεξαγωγή του αγώνα.
Στον Βόλο από χθες βρίσκεται πολύς κόσμος, ενώ από το πρωί καταφθάνουν και άλλοι φίλαθλοι. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι και οπαδοί των δύο φιναλίστ του τελικού, θα αρχίσουν να φτάνουν στην πόλη μετά τις 4 το απόγευμα και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο.
Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια από χθες σε όλο τον Βόλο και από το πρωί είναι ακόμη εντονότερα για την τήρηση της τάξης και την αποτροπή επεισοδίων από κάποιους «θερμοκέφαλους». Αστυνομικές κλούβες υπάρχουν παντού, υπάρχουν επίσης πεζή αστυνομικοί που περιπολούν. Στην παραλία, το λιμάνι και σε άλλα σημεία έχουν τοποθετηθεί δυνάμεις των ΜΑΤ για επέμβαση και καταστολή αν χρειασθεί.
Από το πρωί ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει συνεχώς πάνω από την πόλη και παρακολουθεί την κατάσταση για την αποτροπή συγκεντρώσεων και επεισοδίων.
Το σχέδιο της αστυνομίας 
Τόσο τα λεωφορεία που θα καταφθάνουν συντεταγμένα, τόσο από την Αθήνα ,όσο και από τη Θεσσαλονίκη, θα σταματούν έξω από τον Βόλο και έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους από την αστυνομία, θα κατευθύνονται στις πύλες εισόδου του σταδίου, όπου και θα γίνεται ο έλεγχος εισιτηρίων για ακόμη μία φορά.
Στο σχέδιο της Αστυνομίας είναι να μην έρθουν σε «επαφή» σε καμία περίπτωση οι οπαδοί της ΑΕΚ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό οι όσοι έρχονται από τη Θεσσαλονίκη θα οδηγηθούν στο «Πανθεσσαλικό» μέσω Βελεστίνου και Περιφερειακού του Βόλου, ενώ όσοι έρχονται από Αθήνα μέσω Μικροθηβών και Νέας Ιωνίας στη νότια πύλη του Σταδίου.
Τσακαλώτος: Με μεγαλύτερο πλεόνασμα θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε κάθε... ΠΑΟΚτζή - Έγραψε πάλι με την ατάκα του ο υπουργός Οικονομικών
Με διάθεση για χιούμορ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε μια από τις απαντήσεις του έδωσε ατάκα εφάμιλη εκείνης περί ραντεβού με τη Scarlett Johansson.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους βουλευτές, συνομιλώντας αρκετή ώρα μαζί τους. Σε κάποιο σημείο οι συνάδελφοί του ρώτησαν «κι αν το 2019 το πλεόνασμα είναι 4% τι θα το κάνουμε;» με τον κ. Τσακαλώτο να απαντά:
«Αν το πλεόνασμα το 2019 είναι 4% το επιπλέον 0,5% , επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θα δώσουμε 1000 ευρώ σε κάθε Παοκτζη» προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ και συχνά έχει βρεθεί στο γήπεδο φορώντας το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας.

 
Το χρώμα παραπέμπει κάπου που δεν φαντάζεστε
Πολύ φοβούνται για το «κόκκινο κουμπί» που λέγεται ότι έχει στο γραφείο του ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν. Κάτι τέτοιο ανήκει στην ζωηρή φαντασία ορισμένων ανθρώπων. Όμως στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, και στην προκειμένη περίπτωση δίπλα στα καθόλου σίγουρα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ, όντως υπάρχει ένα «κόκκινο κουμπί».
Το πρακτορείο ειδήσεων του associated Press δημοσίευσε ένα κείμενο της ανταποκρίτριάς του από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Julie Pace, το οποίο περιγράφει τις 100 κάπως διαφορετικές ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται πως ο νεοεκλεγής πρόεδρος, άλλαξε πολλούς συσχετισμούς μέσα στο Λευκό οίκο, από τις συναντήσεις με το επιτελείο του μέχρι σε μια πληροφορία που ελάχιστοι γνωρίζουν: Υπάρχει ένα κόκκινο κουμπί μέσα στο γραφείο του Τραμπ και συγκεκριμένα ε, είναι ενσωματωμένο στο παλιό γραφείο του, το λεγόμενο και ως «resolute desk», δηλαδή το γραφείο των αποφάσεων.
Δεν πρέπει όμως να τρομάξετε. Το κόκκινο αυτό κουμπί δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο όπλο που θα προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή. Δίνει απλά εντολή να του φέρουν το ποτό που σκεφτόμαστε πρώτο όταν έρχεται στο μυαλό μας η αμερικανική κουλτούρα: ένα ποτήρι Coca-Cola.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Julie Pace, «ο Τραμπ έχει προσαρμοστεί στην ζωή του Λευκού Οίκου, συχνά ρωτώντας τους καλεσμένους του εάν γνωρίζουν στοιχεία για τα ιστορικά διακοσμητικά αντικείμενα. Πατώντας ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο των αποφάσεων που οι πρόεδροι χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες, ο μπάτλερ του Λευκού Οίκου σύντομα φέρνει μια Coca-Cola στον πρόεδρο».
Το κουμπί αυτό δεν το εγκατέστησε ο Τραμπ. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, οι προηγούμενοι πρόεδροι δεν το χρησιμοποιούσαν για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, το κουμπί μετακινείται και σε άλλα δωμάτια, αν αυτό επιθυμεί ο πρόεδρος, και μπορεί να παρομοιαστεί με το κουδούνι που χτυπούσαν παλαιότερα οι ευγενείς και οι πλούσιοι, ώστε να σπεύσει για οποιονδήποτε λόγο το υπηρετικό προσωπικό.

 
Προς το παρόν οι Καταλανοί δεν ανησυχούν ιδιαίτερα
Ο Lionel Messi απέρριξε την πρώτη πρόταση της Μπαρτσελόνα για ανανέωση της συνεργασίας τους, παρά το γεγονός πως οι Καταλανοί του έκαναν μια ιδιαίτερα γενναία προσφορά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας AS, η ομάδα πρότεινε στον Lionel Messi καθαρές απολαβές που κυμαίνονταν μεταξύ 30.000.000 ευρώ και 35.000.000 ευρώ, με τον πατέρα του Αργεντινού σταρ, ο οποίος είναι ο μάνατζερ του, να απαντάει αρνητικά στην πρόταση των "μπλαουγκράνα".
Το γεγονός αυτό δεν προβληματίζει, πάντως, τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, μιας και πρόκειται απλά για την πρώτη πρόταση μίας διαπραγμάτευσης, η οποία θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι εξαιρετικό και το πιθανότερο σενάριο είναι η Μπαρτσελόνα και ο Messi να πορευτούν μαζι και τα επόμενα χρόνια.
Να σημεωθεί ότι το τρέχον συμβόλαιο του Μέσι ισχύει για μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!