Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016


Φωτίζουμε κάποιες άγνωστες στους περισσότερους πτυχές του Αιγαίου, λίγο πριν γεμίσουμε τα νησιά του για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.
Το μεγαλύτερο βάθος του Αιγαίου παρατηρείται ανατολικά της Κρήτης και φτάνει τα 3.544 μέτρα, ενώ η έκτασή του φτάνει τα 240.000 τ.χλμ.
Οι πέτρες που αποτελούν τον πάτο του είναι κυρίως ασβεστόλιθος, αν και συχνά μεταβάλλονται από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Η Νάξος στα αρχαία χρόνια λεγόταν Δία. Ο λόγος είναι πως ήταν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και γι’ αυτό πήρε το όνομα του μεγαλύτερου θεού.
Η θερμοκρασία των νερών του Αιγαίου επηρεάζεται από τις κρύες μάζες χαμηλής θεμοκρασίας που ρέουν από τη Μαύρη Θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας του Αιγαίου κυμαίνεται από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την τοποθεσία και την εποχή.
Πλούσιο σε νησιά, φτωχό σε συστατικά
Στο Αιγαίο βρίσκονται περισσότερα από 3 χιλιάδες νησιά και θεωρείται ότι φιλοξένησε τους πιο πρώιμους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, από το 3.000 π.Χ. μέχρι το 1100 π.Χ. Το Αιγαίο, όπως και η Μεσόγειος, αποτελούν το πιο φτωχό, μεγάλο σώμα νερού που είναι γνωστό στην επιστήμη. Τα συστατικά του, όπως δείχνουν οι ποσότητες φωσφορικού και νιτρικού άλατος, είναι συνολικά φτωχά.
Το όνομα της Αστυπάλαιας προκύπτει από το ότι εκεί υπήρξε ένα από τα παλαιότερα άστεα (πόλη). Ως σημαντικό, γεωγραφικά, νησί που ενώνει τα Δωδεκάνησα με τις Κυκλάδες, ιδρύθηκε εκεί μια πόλη που αποτέλεσε τους πρώτους ναύσταθμους στο Αιγαίο.
Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα
Οι Κυκλάδες αποτελούν 33 νησιά του Αιγαίου, τα οποία είναι οι κορυφές βουνών που βυθίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Η ονομασία Κυκλάδες δόθηκε στο σύμπλεγμα, λόγω του κυκλικού σχηματισμού τους γύρω από το ιερό νησί της Δήλου.
Στα νότια χωριά της Χίου, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια, ευδοκιμεί και καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος, από τον οποίο εξάγεται η φυσική μαστίχα. Πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να παραχθεί μαστίχα από το φυτό αυτό σε άλλα μέρη του πλανήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η Σκιάθος πήρε το όνομά της από τη σκιά, λόγω του ότι είναι σκιερό νησί με πολλά δέντρα, ενώ υπάρχει και δεύτερη εκδοχή που συνδυάζει τις λέξεις σκιά και Άθως, υποδηλώνοντας ότι βρίσκεται στη σκιά του Άγιου Όρους.
Το εντυπωσιακό απολιθωμένο δάσος εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Λέσβο
Το θαυμαστό Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο (το άλλο είναι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα). Εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νησί, με απολιθωμένους κορμούς να βρίσκονται διάσπαρτοι. Μεμονωμένα απολιθώματα βρίσκονται και σε πολλά άλλα μέρη της Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων των χωριών Μόλυβος, Πολιχνίτος, Πλωμάρι και Άκρασι. Ο σχηματισμός του οφείλεται σε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο νησί περίπου πριν… 20 εκατομμύρια χρόνια.
clickatlife.gr

Επιστήμονες στην Πολωνία δημιούργησαν το Pregnabit, μία φορητή έκδοση συσκευής παρακολούθησης του χτύπου της καρδιάς του εμβρύου και της υγείας του γενικότερα, για την έγκαιρη πρόγνωση πιθανώς επικίνδυνων καταστάσεων.
Αυτή τη στιγμή, οι έγκυες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους μόνο στο νοσοκομείο- κάτι που σκοπεύει να αλλάξει αυτή η συσκευή.
Όπως λέει στο Reuters η δημιουργός του Pregnabit, Πατρίτσια Βιτσίνσκα Σότσα, η ιδέα ενός φορητού CTG (καρδιοτοκογράφου) προέκυψε λόγω προσωπικής υπόθεσης, όταν το παιδί μιας φίλης της γεννήθηκε νεκρό. «Μετά από αυτό ελέγξαμε τα δεδομένα, τόσο στην Πολωνία όσο και παγκοσμίως, και αποδείχτηκε πως τα περιγεννητικά ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλά, και πιστεύω στα αλήθεια πως μπορούν να μειωθούν».
Το Pregnabit χωρά μέσα σε μια μικρή θήκη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει. Παρακολουθεί τον χτύπο της καρδιάς και την κίνηση του μωρού και τις συσπάσεις της μήτρας.
«Μια γυναίκα μπορεί να πάρει τη συσκευή στο σπίτι μαζί της, να στείλει τα αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή, νύχτα ή ημέρα, και το ιατρικό μας προσωπικό – μαίες και γιατροί- θα της απαντήσει με πληροφορίες, και σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος θα δώσουν οδηγίες» λέει η Άννα Σκότνι, συνδημιουργός της συσκευής.
Ερευνητές της Nestmedic προσβλέπουν στη δημιουργία ενός web interface για ασθενείς, που θα επιτρέπει την εξέταση του ιστορικού τους. Το Pregnabit είναι ακόμα σε στάδιο δοκιμών, ωστόσο εκτιμάται πως οι πρώτες 50 συσκευές θα είναι διαθέσιμες σύντομα.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος αλλά τρώτε συχνά κάτι πρόχειρο εκτός σπιτιού, καλύτερα είναι να το αγοράζετε όταν δεν πεινάτε.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ εξέτασαν τις παραγγελίες για μεσημεριανό 690υπαλλήλων γραφείου και 195 φοιτητών, διαπιστώνοντας πως όταν έκαναν την παραγγελία τους αμέσως πριν φάνε είχαν την τάση να επιλέγουν φαγητά με περισσότερες θερμίδες και λιπαρά, απ’ ό,τι όταν έκαναν την παραγγελία τους μία ή περισσότερη ώρα νωρίτερα.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι το αίσθημα της πείνας είναι κακός σύμβουλος όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές, διότι μας ωθεί σε πιο ανθυγιεινά πιάτα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ ΒανΕπς, από το Κέντρο Πρωτοβουλιών Υγείας & Συμπεριφορικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Μία από τις πάγιες συστάσεις των διαιτολόγων προς όποιον θέλει να διατηρεί υπό έλεγχο το βάρος του είναι να μην βγαίνει ποτέ νηστικός από το σπίτι όταν έχει προγραμματισμένη έξοδο για φαγητό, ούτως ώστε να είναι πιο εγκρατής εκεί όπου θα πάει.

Ως φαίνεται η ίδια ακριβώς σύσταση ισχύει για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν φαγητό εκτός σπιτιού.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Έρευνας Μάρκετινγκ» (JMR), η μελέτη τους έδειξε πως οι εθελοντές που είχαν παραγγείλει νωρίς το φαγητό τους επέλεγαν φαγητά που κατά μέσον όρο περιείχαν 10% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι των συνομηλίκων τους που έκαναν την παραγγελία τους λίγο πριν φάνε.

«Τα ευρήματα αυτά παρέχουν μία ακόμα απόδειξη ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ δεν είναι πάντοτε τόσο συνετές όσο εκείνες που λαμβάνονται εν ψυχρώ», σχολίασε ο δρ Τζωρτζ Λέβενσταϊν, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, στο Πίτσμπουργκ.

Πηγή: tanea.gr

Το να τρέξει κάποιος σε έναν μαραθώνιο είναι δύσκολο, να το κάνει σε έναν υπερ-μαραθώνιο στην έρημο είναι ακόμα πιο δύσκολο, πόσο μάλλον όταν είναι και τυφλός.

Για αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό το επίτευγμα του τυφλού αθλητή Σάιμον Γουΐτκροφτ, που συνεργάστηκε με την ΙΒΜ για την ανάπτυξη του eAscot: Μιας εφαρμογής που του επιτρέπει να τρέχει σε υπερ-μαραθωνίους χωρίς άλλη βοήθεια, ανά τον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος υπερ-μαραθώνιος έγινε στην έρημο της Ναμίμπια. Ο Γουΐτκροφτ, τυφλός από τα 17, συνήθως έτρεχε μαζί με κάποιον άλλον, ωστόσο αυτή τη φορά είχε μαζί του μόνο το app που έφτιαξε με την ΙΒΜ.



«Για να τρέχεις στη σωστή κατεύθυνση το μόνο που χρειάζεσαι είναι προσανατολισμός, όπως π.χ. 40 μοίρες βόρεια, κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να τρέχεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οπότε φτιάξαμε μια εφαρμογή που με ενημερώνει εάν παρεκκλίνω από την πορεία που πρέπει να έχω» λέει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο Τιμ Τζάκομπι, μηχανικός λογισμικού της ΙΒΜ, η μεγάλη πρόκληση ήταν το ότι έπρεπε να φτιαχτεί κάτι ανάμεσα σε GPS και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος αυτοκινήτου.

«Οπότε έπρεπε να βρούμε τα σωστά μαθηματικά για να διαπιστώνεται πόσο μακριά είσαι από την πορεία σου και το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό και να αντιδρά η εφαρμογή».

Όπως και στην περίπτωση των αισθητήρων παρκαρίσματος, ένας βόμβος ενημερώνει τον αθλητή όταν παρεκκλίνει από την πορεία του, ενώ ο τόνος είναι διαφορετικός εάν αυτό γίνεται προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Επίσης, αν και στον έρημο είναι δύσκολο να πέσει κάποιος πάνω σε έναν άλλο δρομέα, η φιλοδοξία είναι αυτό το σύστημα να αρχίσει κάποια στιγμή να χρησιμοποιείται και σε μαραθωνίους σε πόλεις- και πάνω σε αυτό δουλεύουν τώρα η IBM και ο Γουΐτκροφτ.

«Η εφαρμογή για την έρημο χρησιμοποιούσε GPS ως σύστημα πλοήγησης, Οπότε τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που μπορεί να ταυτοποιεί αντικείμενα και μετά να μου “μεταφράζει” αυτή την πληροφορία. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε τώρα, κάποιου είδους σύστημα εντοπισμού με αισθητήρες που θα με ειδοποιεί μέσω αφής, με δονήσεις σε διαφορετικά σημεία του σώματός μου».

Ο τυφλός δρομέας κάλυψε περίπου 160 χλμ φέτος στη Ναμίμπια, πριν ένας τραυματισμός τον αναγκάσει να αποσυρθεί. Τώρα στοχεύει να επιστρέψει του χρόνου, με νέα, βελτιωμένη έκδοση του eAscot.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Αν δεν προλάβατε να αναβαθμίσετε δωρεάν το παλιό σας λειτουργικό σύστημα σε Windows 10, ή αν συνειδητά μείνατε σε κάποια άλλη έκδοση αλλά τελικά μετανιώσατε, μην απελπίζεστε γιατί υπάρχει λύση.

Υπάρχει ένας... πλάγιος τρόπος για να επωφεληθείτε της προσφοράς, αρκεί να μεταβείτε σε αυτή την ιστοσελίδα και να κάνετε κλικ επάνω στο κουμπί “Upgrade Now”. Το συγκεκριμένο website προορίζεται για χρήστες που αξιοποιούν τις βοηθητικές τεχνολογίες στα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, ωστόσο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, χωρίς περιορισμό.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι η λειτουργία του website θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, μέχρι η ίδια να αποφασίσει την διακοπή της. Προτείνεται φυσικά να μην καθυστερήσετε, διότι δεν αποκλείεται η εταιρεία να αλλάξει τακτική, εάν διαπιστώσει ότι μεγάλος αριθμός χρηστών εκμεταλλεύεται αυτό το... παραθυράκι στην πολιτική της.

Πηγή: e-pcmag.gr

Ενώ ο Μινωικός πολιτισμός της Κρήτης μόλις είχε εμφανισθεί, τα τελευταία μαλλιαρά μαμούθ εξαφανίζονταν στη νήσο του Αγίου Παύλου στην Αλάσκα εξαιτίας της έλλειψης γλυκού νερού για να πιουν.

Αυτό συμπέρανε νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η εξαφάνιση των τριχωτών γιγάντων συνέβη πριν από 5.600 χρόνια, περίπου 5.000 χρόνια αργότερα αφότου είχαν εξαφανισθεί τα «αδέρφια» τους στις ηπειρωτικές περιοχές.

Η νήσος του Αγίου Παύλου βρίσκεται περίπου 600 χλμ. βόρεια από τις Αλεούτιες νήσους και αρχικά αποτελούσε τμήμα της «γέφυρας» ξηράς που κάλυπτε το σημερινό Βερίγγειο πορθμό, προτού τα νερά ανέβουν μετά τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων της τελευταίας παγετωνικής περιόδου.

Εκτός από τα μαμούθ, τα μόνα άλλα μεγάλα ζώα που παγιδεύθηκαν στο νεοδημιούργητο νησί κατά τους προϊστορικούς χρόνους, ήσαν οι αρκτικές αλεπούδες, ενώ οι αρκούδες εμφανίσθηκαν πριν από 4.000 χρόνια και οι άνθρωποι δεν έφθασαν εκεί παρά το 1787 μ.Χ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Ράσελ Γκράχαμ του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να αναλύσουν μια πληθώρα στοιχείων σχετικά με τη ζωή και το τέλος των μαμούθ.

Η ανάλυση δειγμάτων DNA από γεωτρήσεις στα ιζήματα λιμνών έδειξαν την παρουσία μαμούθ στο νησί του Αγίου Παύλου έως πριν από 5.650 χρόνια (με περιθώριο σφάλματος συν/πλην 80 χρόνια). Στη συνέχεια εξαφανίζεται κάθε γενετικό ίχνος των μαμούθ.

Το συγκεκριμένο νησί που δημιουργήθηκε πριν από 13.500 έως 14.700 χρόνια, συνεχώς συρρικνώνεται, καθώς ανεβαίνουν τα νερά και σήμερα καταλαμβάνει πλέον έκταση 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όσο περισσότερο μίκραινε το νησί, τόσο πιο δύσκολο ήταν για τα μαμούθ να ζήσουν σε αυτό και να βρουν νερό για να πιούν, καθώς οι λίμνες γλυκού νερού εξαφανίζονταν η μία μετά την άλλη, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι σημερινοί ελέφαντες λόγω κλιματικής αλλαγής.

Οι ανάγκες των μαμούθ σε νερό θα ήσαν πολύ μεγάλες, καθώς τα σημερινά «ξαδέρφια» τους, οι ελέφαντες, χρειάζονται 70 έως 200 λίτρα τη μέρα.

Εκτός από τα μαμούθ του Αγίου Παύλου, εκτιμάται ότι στην αρκτική νήσο Βράγκελ μερικά μαμούθ έζησαν ακόμη περισσότερο, πιθανώς έως πριν από 4.000 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τη δοκιμή του ανανεωμένου δικίνητου Dacia Duster με τον κινητήρα ντίζελ 1.5 dCi της Renault, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η τίμια πρόταση για όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο με χαμηλή τιμή, αποκτά πλέον μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Η παρουσία του βραβευμένου γαλλικού κινητήρα είναι καταλυτική από τα πρώτα μέτρα. Η καλή λειτουργία του, η ισχύς των 110 ίππων και τα 26,2 χλγμ. ροπής συμβάλουν στην απρόσκοπτη κίνηση και την επίτευξη ικανοποιητικών επιδόσεων.

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2’’, τελική ταχύτητα 169 χλμ./ώρα. Η σημαντικότερη παρατήρηση αφορά το επίπεδο θορύβου το οποίο θα ήταν χαμηλότερο αν υπήρχε πιο αποτελεσματική ηχομόνωση.

Το κόστος χρήσης μειώνεται σημαντικά λόγω της μετάδοσης της κίνησης μόνο στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Η κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 5,7 λίτρα/100χλμ, εργοστασιακή 4,4 λίτρα/100χλμ. ΕκπομπέςC02 127 γραμ./χλμ.

Η καμπίνα είναι άνετη και φιλοξενεί μέχρι και πέντε ενήλικες. Ενστάσεις έχω για την σχεδίαση των επιμέρους τμημάτων και την έντονη παρουσία σκληρών πλαστικών.

Βλέπετε η προσπάθεια περιορισμού του κόστους έχει αυτές τις συνέπειες. Θετικό στοιχείο η οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος 475 λίτρα.

Κατάλληλο για όσους αναζητούν ένα ανθεκτικό αυτοκίνητο, για να πηγαίνουν συχνά εκδρομές και να μεταφέρουν εξοπλισμό για σπορ. Από 18.680 ευρώ.
real.gr

Ονομάζεται «Τunnelbana», έχει μήκος 110 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 100 σταθμούς, εκ των οποίων οι 47 είναι υπόγειοι και οι υπόλοιποι 53 υπέργειοι.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου μετρό ξεκίνησε το 1947 ενώ ο τελευταίος σταθμός άνοιξε για το κοινό το 1994.
Το εντυπωσιακό μετρό της Στοκχόλμης έχει χαρακτηριστεί ως το ωραιότερο της Ευρώπης και δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Το «Τunnelbana» αποτελεί ουσιαστικά μία μεγάλη galerie τέχνης η οποία βρίσκεται κάτω από τα 14 νησιά που συγκροτούν τη Σουηδική πρωτεύουσα.
Οι 90 από τους συνολικά 100 σταθμούς του μετρό είναι διακοσμημένοι με γλυπτά, ψηφιδωτά και πίνακες ζωγραφικής από τουλάχιστον 150 καλλιτέχνες.
Σε κάθε σταθμό επικρατεί και διαφορετική καλλιτεχνική αντίληψη, δημιουργώντας στους επιβάτες την αίσθηση πως βρίσκονται σε ένα πραγματικό μουσείο τέχνης. Μάλιστα 7 από τους σταθμούς, φιλοξενούν έργα τα οποία αλλάζουν κάθε χρόνο!
Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης δηλώνουν πραγματικά υπερήφανοι για τη μεγαλύτερη έκθεση έργων τέχνης η οποία «στολίζει» την πόλη τους και ως επί το πλείστων επιλέγουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.
echoes.gr

Επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ύπνος όντως κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο όμορφο ανακάλυψαν σουηδοί ερευνητές.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι στερούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ύπνο, δείχνουν λιγότερο ελκυστικοί απ’ ό,τι όσοι φροντίζουν να κοιμούνται πολύ και καλά.

Οι ερευνητές επιστράτευσαν ομάδα εθελοντών τους οποίους φωτογράφησαν έπειτα από 8 ώρες βραδινό ύπνο και στη συνέχεια αφού τους κράτησαν ξύπνιους επί 31 ώρες.

Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε άλλους εθελοντές και εκείνοι βαθμολόγησαν τους άυπνους εθελοντές ως λιγότερο ελκυστικούς, ενώ είπαν πως δεν φαίνονταν και πολύ καλά στην υγεία τους.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στην Στοκχόλμη, η θεωρία ότι ο ύπνος μας ομορφαίνει είναι ευρύτατα διαδεδομένη, αλλά έως τώρα δεν είχε επιστημονική τεκμηρίωση.

Για την μελέτη τους, χρησιμοποίησαν 23 νεαρούς άντρες και γυναίκες, τους οποίους φωτογράφησαν χωρίς μέικ απ, από την ίδια απόσταση και με την ίδια ακριβώς έκφραση.

Η πρακτική αξία της νέας μελέτης δεν έγκειται μόνο στην επιβεβαίωση της θεωρίας του «ύπνου της ομορφιάς», σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς τα ευρήματά της θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους γιατρούς για να εντοπίζουν σημάδια κακής υγείας στους ασθενείς τους.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο δρ Ντερκ-Γιαν Ντίγκ, καθηγητής Ύπνου & Φυσιολογίας στο Κέντρο Μελέτης του Ύπνου του Σάρεϋ, είπε πως οι επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στην ομορφιά πιθανότατα είναι πιο έντονες απ’ ό,τι δείχνει η παρούσα μελέτη.

Και αυτό, διότι οι εθελοντές φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, όταν το βιολογικό ρολόι προάγει το ξύπνημα του οργανισμού. «Φαντασθείτε πως θα ήταν οι εθελοντές, εάν είχαν φωτογραφηθεί νύχτα ή πολύ νωρίς το πρωί, όταν το βιολογικό ρολόι προάγει τον ύπνο», είπε.

Πηγή: tanea.gr

Θύμα επίθεσης από κυβερνο-εγκληματίες έπεσε πρόσφατα η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας αυτής.

Συγκεκριμένα, ένας «ιός κυβερνο-κατασκοπείας» εντοπίστηκε στα δίκτυα περίπου 20 φορέων της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Οι αναφορές αυτές σχετικά με την επίθεση έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ άφησαν αιχμές κατά της Ρωσίας ότι η κυβέρνησή της εμπλέκεται στην παραβίαση του συστήματος του Κόμματος των Δημοκρατικών, από όπου και εκλάπη μεγάλος όγκος δεδομένων.

Από την πλευρά της η ρωσική κυβέρνηση έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «δηλητηριώδη αντι-ρωσική» ρητορική για την οποία υπεύθυνη είναι η Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η FSB δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της ποιον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση στα ρωσικά δίκτυα, ωστόσο υποστηρίζει ότι φέρει ποικίλες ομοιότητες με άλλες υποθέσεις κυβερνο-κατασκοπείας. Ωστόσο, δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν «προγραμματισμένη και την έφεραν εις πέρας επαγγελματίες», οι οποίοι είχαν στοχοποιήσει κρατικούς οργανισμούς, επιστημονικές και αμυντικές εταιρείες καθώς και «κρίσιμης σημασίας υποδομές».

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, το κακόβουλο λογισμικό επέτρεπε στους χάκερς να ενεργοποιούν τις κάμερες και τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να τραβούν screenshots και να καταγράφουν οτιδήποτε πληκτρολογούνταν στους υπολογιστές, αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!