Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Δέκα κακές συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι έξυπνος
Οι κακές συνήθειες μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερές, όμως σε μικρές δόσεις, ίσως είναι τελικά για... καλό. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι σηματοδοτούν υψηλότερο δείκτη ευφυϊας.
Ποιες είναι αυτές;
1. Η αναβλητικότητα
Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Γουάρτον, Άνταμ Γκραντ, η αναβλητικότητα δεν σημαίνει μόνο τεμπελιά αλλά και το να περιμένει κανείς την κατάλληλη στιγμή. Με αυτή την έννοια, η αναβλητικότητα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της δημιουργικότητας...
2. Να τρως τα νύχια σου
Ίσως είναι μια από τις πιο άσχημες συνήθειες, αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που όταν ήταν μικρά έτρωγαν τα νύχια τους στη συνέχεια ανέπτυξαν λιγότερες αλλεργίες.
3. Η αργοπορία
Το να είναι κανείς μονίμως αργοπορημένος έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στο κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον. Όμως, πολλές μελέτες συνδέουν την αργοπορία με την αισιοδοξία. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι συνηθίζουν να αργοπορούν είναι συνήθως πιο αισιόδοξοι και πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να καταφέρουν να κάνουν περισσότερα πράγματα σε λιγότερη ώρα.
4. Να παραπονιέσαι συνεχώς
Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με έναν γκρινιάρη. Όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Atlantic, όσοι παραπονιούνται για κάτι συγκεκριμένο και απτό είναι συνήθως πιο χαρούμενοι από αυτούς που δεν παραπονιούνται καθόλου.
5. Να μασάς τσίχλα
Το να μασάς τσίχλα δημοσίως δεν είναι καθόλου κολακευτικό σε ορισμένες περιστάσεις, όμως όταν είσαι μόνος σου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σου.
6. Να είσαι τσαπατσούλης
Τα προτερήματα των τσαπατσούληδων έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ακατάστατο γραφείο βελτιώνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητά σου.
7. Να είσαι νευρικός
Κι όμως, το να χτυπάς τα πόδια σου ή γενικά να... τρώγεσαι με τα ρούχα σου σε βοηθά να μένεις υγιής. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που έχουν τη συγκεκριμένη συνήθεια εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας.
8. Να κουτσομπολεύεις
Έρευνες έχουν δείξει ότι το κουτσομπολιό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αλλά μην το παρακάνεις κιόλας...
9. Να είσαι αφηρημένος
Έρευνα του 2010 δείχνει ότι το να «ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά», το λεγόμενο "Daydreaming" αυξάνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα.
10. Να λες συνέχεια «Εεε...»
Δεν είναι ευχάριστο να χάνεις τα λόγια σου και η κάθε σου φράση να ξεκινάει με το επιφώνημα «Εεε..». Αλλά σύμφωνα με έρευνες βοηθάει τους συνομιλητές σου να θυμούνται τι έχεις πει.

Η Ισλανδία είναι ακόμα μία χώρα που αποφάσισε να ζωγραφίσει στους δρόμους 3D διαβάσεις πεζών. Στόχος είναι οι οδηγοί να νομίζουν πως υπάρχει κάτι περίεργο στον δρόμο και να κόβουν ταχύτητα.

Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς θα μειώσει τα ατυχήματα στους δρόμους και οι πεζοί θα περνούν χωρίς φόβο.
Η πρώτη χώρα που αποφάσισε να αποκτήσει 3D διαβάσεις ήταν η Ινδία στο Νέο Δελχί κι ακολούθησαν οι Νότια Αφρική, η Κίνα και το Κιργιστάν.
Αυτός είναι ο πλουσιότερος γαλαζοαίματος της Ευρώπης
Η αμύθητη περιουσία του χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, όταν οι προγονοί του κατείχαν απέραντες εκτάσεις γης. Σήμερα ο πρίγκιπας Hans-Adam II von und zu Liechtenstein ζει σε ένα κάστρο που δεσπόζει πάνω σε έναν βράχο στο κρατίδιο των Άλπεων που φέρει το όνομά του και έχει 38.000 κατοίκους. Είναι κάτοχος μιας συλλογής αναγεννησιακών αριστουργημάτων καθώς και δυο παλατιών στη Βιέννη. Είναι επίσης και στη λίστα του Bloomberg με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Η περιουσία της δυναστείας στην οποία ανήκει έχει τις ρίζες της πίσω στην Εποχή των Σταυροφοριών και φυλάσσεται στην τράπεζα LGT Group, ένα ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα που εξυπηρετεί  τους υπέρ-πλούσιους του πλανήτη.
Η αξία της LGT έχει κάνει άλμα 64% φέτος, πάνω από τέσσερις φορές τα κέρδη του πανευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη, χάρη, εν μέρει, σε μια αύξηση 10% στα καθαρά  assets. Η άνοδος αυτή πρόσθεσε άλλο 1,7 δισ. δολ. στην καθαρή αξία του von Liechtenstein, στα 4,4 δισ. δολ., ανεβάζοντάς τον στο Νο 444 του δείκτη του  Bloomberg.
Η περιουσία του είναι η παλαιότερη στον δείκτη και δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα από την κατοχή εκτάσεων γης σε περιοχές που σήμερα είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Τσεχία. Εκτοτε έχουν μειωθεί σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις κυρίως στην Αυστρία και αποτιμώνται σε λιγότερα από 100 εκατ. δολ. - σχεδόν ένα... τίποτα σε σχέση με την ακίνητη περιουσία που κατέχουν άλλες οικογένειες ευγενών την οποία διατηρούν ακόμα μετά από πολλούς αιώνες.
Παράδειγμα ο Hugh Grosvenor, έβδομος Δούκας του Ουέστμίνστερ, που ελέγχει ακίνητη περιουσία 12,9 δισ. δολ. η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες εκτάρια  γης στο Λονδίνο η οποία αποκτήθηκε στα 1677 από την οικογένειά του. Ο Earl Cadogan, με αξία 7,5 δισ. δολ., ο οποίος κατέχει μια τεράστια έκταση στο κεντρικό Λονδίνο, την οποία απέκτησε η οικογένειά του  το 1753.
Η μοναδική άλλη γαλαζοαίματη που είναι στον Δείκτη Bloomberg είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ ,με προσωπική περιουσία 380 εκατ. δολ. ή αλλιώς το 1/10 της περιουσίας του Hans-Adam.
Ο πρίγκιπας πήρε τον θρόνο του Λιχτενστάιν μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1989 κι έγινε αρχηγός μιας από τις πιο παλιές οικογένειες ευγενών στον κόσμο.
Η δύναμή του αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά το δημοψήφισμα του 2012 που έγινε για τον περιορισμό των εξουσιών του ηγεμόνα του πριγκιπάτου – όπως της δυνατότητας να ασκεί βέτο σε λαϊκές ψηφοφορίες, να νομοθετεί και να διαλύει τη Βουλή. Ωστόσο τα αιτήματα του δημοψηφίσματος απορρίφθηκαν σθεναρά.
newmoney.gr
Ακόμα δεν βγήκε και «ξεπούλησε» το iPhone X
Η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά για το νέο iPhone X της Apple, για το οποίο οι ηλεκτρονικές προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής.
Μέσα σε δύο ώρες, οι παραγγελίες «έσπασαν τα ταμεία» με αποτέλεσμα καταναλωτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραπονιούνται ότι πρέπει να περιμένουν 5-6 εβδομάδες για το νέο iPhone.
Το κινητό έγινε αμέσως ανάρπαστο και στη Βρετανία, με τις αναφορές να λένε ότι έγιναν sold out από το online κατάστημα που τα παρείχε μέσα σε 30 λεπτά από την έναρξη της προσφοράς τους.
Σημειώνεται ότι το iPhone X θα είναι διαθέσιμο στα φυσικά καταστήματα από τις 3 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η Apple δεν θα έχει αρκετά τεμάχια για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση.
Τα 9 πιο ακριβά πριβέ κλαμπ στην Ευρώπη – Το ένα στην Αθήνα
Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη φιλοξενούν τα περισσότερα πριβέ κλαμπ από κάθε άλλη πόλη, ωστόσο υπάρχουν και άλλα εξίσου σικ και μυστικά «άδυτα» για τους λίγους και ισχυρούς σε πόλεις της Ευρώπης, τα οποία θα άξιζε να γνωρίσει κανείς, έστω και... φωτογραφικά, αφού η κυριολεκτική είσοδος σε αυτά θα του στοίχιζε μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Ανακαλύψτε λοιπόν τα πιο πριβέ κλαμπ της Ευρώπης, με το ένα από αυτά να βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.
9. Noppe Bar, Στοκχόλμη με ετήσια συνδρομή από 290 ευρώ:
noppe
Ιδρύθηκε από τον Κόμη Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt και σε αυτό συχνάζουν οι Σουηδοί γαλαζοαίματοι και οι εγχώριες διασημότητες, απολαμβάνοντας διάφορα λαμπερά events και κονσέρτα. Κάθε χρόνο η λέσχη διοργανώνει κι ένα τουρνουά γκολφ, ένα διάσημο καλοκαιρινό πάρτι  καθώς και πρωτάθλημα σκοποβολής για τα μέλη του. Για να γίνεις μέλος πρέπει να σε συστήσουν δυο παλιά μέλη
8. Salon de Bricolage, Αθήνα, με ετήσια συνδρομή από 500 ευρώ:
bric
Ιδρύθηκε το 2009 και αριθμεί 3.000 μέλη από τον χώρο των Τεχνών, των εκδόσεων, της μόδας, του κινηματογράφου και των επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει στο Business Insider εκπρόσωπος της λέσχης, «το Salon de Bricolage είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία – μια λέσχη αφιερωμένη στο δικό της, ανεξάρτητο σύμπαν». Στο εσωτερικό του έχει δυο αίθουσες γεμάτες με έργα σύγχρονης τέχνης, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές παρουσιάσεις, συναντήσεις και δείπνα. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας, Τάσος Ζέππος.
7. Silencio, Παρίσι, με ετήσια συνδρομή από 600 ευρώ
silencio
Ιδρύθηκε το 2011 και ιδιοκτήτης του είναι ο David Lynch και αυτοχαρακτηρίζεται ως ο συνεχιστής των φιλολογικών σαλονιών του 17ου αιώνα, των κλαμπ του Λονδίνου του 18ου αιώνα, των Ντανταϊστών του καμπαρέ Voltaire στη Ζυρίχη και των υπατξιστών του κλαμπ  Tabou στο Σεν Ζερμαίν Ντε Πρε ή του Στούντιο 54 στη Νέα Υόρκη.
Η λέσχη έχει γκαλερί φωτογραφιών, κινηματογράφο 24 θέσεων, αίθουσα καπνιστών, δύο μπαρ και μια σκηνή.
Η τιμή των 600 ευρώ ισχύει για τους κάτω των 30 κι εκείνους που ζουν στο εξωτερικό. Για όλους τους άλλους η τιμή ξεκινά από τα 900 ευρώ και φτάνει τα 1.680 με έξτρα παροχές.
6. Soho House, Κωνσταντινούπολη, από 650 ευρώ
soho
Στην καρδιά της πρωτεύουσας, την περιοχή Beyoğlu, άνοιξε τον Ιούνιο του 2015. Εκτείνεται σε τέσσερα κτήρια, έχει δυο εστιατόρια, κινηματογραφική αίθουσα 49 θέσεων, σπα και γυμναστήριο.  two restaurants, a 49-seat screening room, a Cowshed spa, and a gym.
Οι κάτω των 27 πληρώνουν 650 ευρώ συν φόρο 117 ευρώ. Οι μεγαλύτεροι θα πληρώσουν κάτι παραπάνω, ήτοι 1.300 ευρώ συν φόρο 234 ευρώ.
5. 5 Hertford Street, Λονδίνο, με ετήσια συνδρομή από 1.680 ευρώ συν 1,345 ευρώ για εγγραφή
hert
Το Λονδίνο έχει τις λέσχες με το μεγαλύτερο πρεστίζ παγκοσμίως, αλλά η συγκεκριμένη έχει και το πιο αυστηρό face control, ενώ φυλάει ως κόρη οφθαλμού την ιδιωτικότητα των μελών του.
Μέλη του είναι μόνον ιδιαίτερα προνομιούχοι και δισεκατομμυριούχοι, όπως οι Lupita Nyong'o, George και Amal Clooney, Mick Jagger, Leonardo DiCaprio, Πρίγκιπας William, Πριγκίπισσα Eugenie που παίρνουν συχνά μέρος στα ξακουστά πάρτι που γίνονται στο υπόγειο νάιτ κλαμπ της λέσχης, το Loulou's, με μασκότ μια φυσικών διαστάσεων  καμηλοπάρδαλη.
4. Thirty Nine Monte Carlo, στο Μόντε Κάρλο με ετήσια συνδρομή 2.700 ευρώ
carlo
Άνοιξε το 2016 και το ίδρυσε ο Σκοτσέζος πρώην διεθνής του ράγκμπι, κάτοικος Μονακό, Ross Beattie. Πρόκειται για μια όαση ηρεμίας στο θορυβώδες Μόντε Κάρλο. Εκεί συχνάζει ο Πρίγκιπας Αλβέρτο. Αν είσαι άνω των 27 η ετήσια συνδρομή είναι στα 4.900 ευρώ.3. China Club, Berlin — €2,000 a year (£1,785 or $2,360), plus a €10,000 joining fee.
3. China Club Berlin, Βερολίνο, εγγραφή στα 10.000 ευρώ + η ετήσια συνδρομή
berli

Στο κέντρο του Βερολίνου, διακοσμημένο με κινεζικές αρχαιότητες, έργα σύγχρονης κινεζικής τέχνης, εξαιρετική κινεζική κουζίνα και χαλαρή ατμόσφαιρα, συγκεντρώνει τους εκλεκτούς της τέχνης, της πολιτικής, των μίντια και της οικονομίας.
Τα νέα μέλη πρέπει να έχουν συστάσεις από τουλάχιστον έναν «παλιό» ή να γίνουν δεκτοί από μια... ειδική επιτροπή του κλαμπ.
2. The Carnegie Club, Χάιλαντς της Σκωτίας – ετήσια συνδρομή στα 9.021 ευρώ συν εγγραφή 25.000 στελίνες.
carn
Στα ανατολικά Χάιλαντς, είναι το πιο ακριβό από τα ευρωπαϊκά κλαμπ αυτής της λίστας.
Ιδρύθηκε από έναν από τους πρώτους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο – τον Αμερικανό βιομήχανο και φιλάνθρωπο  Andrew Carnegie. Εκτείνεται σε 8.000 εκτάρια κι έχει γήπεδο γκολφ και σπα.
Στα μέλη του (περί τα 350) συμπεριλαμβάνονται πανίσχυροι CEOs, μεγιστάνες του πετρελαίου και αριστοκράτες.
1. 1930 Club Milano, Μιλάνο – Μπαίνεις μόνον κατόπιν ειδικής πρόσκλησης
milan0
Είναι τόσο exclusive που δεν έχει καν ιστότοπο, αν και το Business Insider κατάφερε να εντοπίσει μαι φωτογραφία του στο Facebook.
Δεν είναι ορατό από τον δρόμο, αλλά έχει καμουφλαριστεί πίσω από ένα κανονικό μπαρ. Μπορεί να εισέλθει κανείςσε αυτό μόνο με ειδική άδεια από μια κρυφή πόρτα.
Πιθανότατα εκεί χαλαρώνουν τα σούπερ μόντελς μετά την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο. Φαίνεται άνετο, ζεστό και σικ. Καμια΄άλλη λεπτομέρεια δεν είναι γνωστή παρά μόνο τους λίγους και  τυχερούς θαμώνες...
Πατάκι αυτοκινήτου έγινε... φούστα αξίας 1.795 στερλίνων
Όταν η καθημερινότητα συναντά την... υψηλή ραπτική, όλα μπορούν να συμβούν!
Η νέα δημιουργία του οίκου Balenciaga έχει δεχτεί πολλές κριτικές αφού είναι αρκετά ανορθόδοξη. Η δερμάτινη φούστα που εμφανίστηκε στην κολεξιόν "Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017" προέρχεται από χαλάκι αυτοκινήτου και αξίζει 1.795 στερλίνες (2.021 ευρώ).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MyTheresa, που πουλάει online επώνυμα ρούχα, η φούστα καταφέρνει «μετατρέπει το χρηστικό σε επίσημο», στο πλαίσιο της νέας τάσης της «χρηστικής αισθητικής».
skirts_ccar.png
patakis.jpg
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!