Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019


Ούτε οι οικογενειακοί δεσμοί ούτε η μακρόχρονη αφοσίωση απέτρεψαν τον Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν από το να διατάξει την εκτέλεση του ίδιου του ξαδέρφου του, και επί χρόνια μέλους του καρτέλ «Σιναλόα», όταν εκείνος τον απογοήτευσε.
Ακόμα κι αν η αιτία αυτής της απογοήτευσης ήταν κάτι τόσο… επιπόλαιο, όσο μια «κοπάνα»!
Στην πολύκροτη δίκη του βαρόνου ναρκωτικών που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες στο Μπρούκλιν, οι ένορκοι άκουσαν εχθές ότι ο «Ελ Τσάπο» έβαλε να σκοτώσουν τον συγγενή του, Χουάν «Χουάντσο» Γκουσμάν το 2011, όταν ανακάλυψε ότι εκείνος του είχε πει ψέματα ότι ήταν εκτός πόλεως για να αποφύγει μια «δουλειά».
Ο ξάδελφος του «Ελ Τσάπο» είχε πει στο αφεντικό του ότι δεν θα ήταν διαθέσιμος για μια «αποστολή», ωστόσο λίγες αργότερα εθεάθη σε ένα πάρκο του Κουλικάν. Όπως κατέθεσε στην δίκη ο πρώην «κάπο» του καρτέλ, Νταμάσο Λόπεζ Νούνιεζ, ο «Ελ Τσάπο» εξοργίστηκε από το ψέμα και έδωσε εντολή στους ανθρώπους του να απαγάγουν τον ξάδελφό του και να τον ανακρίνουν.
«Ο Ελ Τσάπο έδωσε εντολή σε έναν εκτελεστή με το παρατσούκλι «Virgo» να αρπάξει τον «Χουάντσο» να τον σκοτώσει και να παρατήσει το πτώμα του στα περίχωρα του Κουλικάν», ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα ο πρώην συνεργάτης του βαρόνου ναρκωτικών.
Μαζί με το μέλος του καρτέλ ο πληρωμένος δολοφόνος εκτέλεσε και τον γραμματέα του, απλά και μόνο επειδή ήταν μαζί του. «Και οι δύο πρέπει να υποστούν την ίδια μοίρα», είχε πει τότε ο «Ελ Τσάπο».
Σίγουρη για την ενοχή του «Ελ Τσάπο» για την εκτέλεση του ξαδέρφου του εμφανίστηκε και η πρώην ερωμένη του βαρόνου ναρκωτικών Λουσέρο Σάντσεζ Λόπεζ, που κατέθεσε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αποκάλυψε η πρώην αγαπημένη του Γκουσμάν, καθόταν μαζί του στο τραπέζι του φαγητού όταν έφτασαν τα νέα για τον θάνατο του «Χουάντσο».
«Γύρισε αργά το κεφάλι προς το μέρος μου, με κοίταξε με βλοσυρό ύφος και μετά μου είπε κάτι που δεν μου άρεσε. Είπε ότι, απο εκείνη τη στιγμή και έπειτα, όποιος τον πρόδιδε θα κατέληγε νεκρός, είτε ήταν συγγενής του, είτε γυναίκα. Όλοι οι προδότες θα πέθαιναν» κατέθεσε η Σάντσεζ στο δικαστήριο.

Ημέρα αργίας αποτελεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου) για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής.
Παράλληλα, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις”.Επίσης η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!