Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μαζί του οι La Ventura, BAiLdSA, Fundracar και οι Les SkartOI

Το Rockwave Festival αποχαιρετά το καλοκαίρι την Τρίτη 21 Ιουλίου και προσκαλεί στη σκηνή του TerraVibe τον Manu Chao και τους La Ventura. Μαζί τους θα εμφανιστoύν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές της επιλογές.

Ο Μanu Chao ξεκίνησε σαν μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε τη Mano Negra φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή.

To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα:  Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Je ne t'aime plus, Clandestino, Politik Kills και τόσα άλλα.

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 18 ευρώ, Ταμείο: 19 ευρώ

Προπώληση

Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Θεσσαλονίκη: Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5 και Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880
Καταστήματα Γερμανός (σε όλη την Ελλάδα), καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

http://thesout.gr
Σας έχει απασχολήσει ποτέ το γεγονός ότι πολλές αλλεργίες μπορεί να προκαλούνται από τα σεντόνια και το μαξιλάρι στα οποία κοιμόμαστε;..
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ κάθε πότε αλλάζετε τα σεντόνια στο κρεββάτι σας; Μήπως το άσθμα, ή η αλλεργική ρινίτιδα που σας ταλαιπωρεί είναι και θέμα σεντονιών. Διαβάστε γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε.

Είναι γεγονός ότι το βράδυ στο κρεββάτι μας και στο μαξιλάρι μας κοιμούνται μαζί μας τα περίφημα ακάρεα. Κάτι μικροοργανισμοί που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι και οι οποίοι ευθύνονται για πολλές αλλεργίες, για άσθμα κ.α. Στην Αγγλία οι αλλεργιολόγοι προειδοποιούν τις νοικοκυρές να αλλάζουν σεντόνια όσο πιο συχνά μπορούν και εάν είναι δυνατόν να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό το πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μια έρευνα που έκανε το τμήμα ιατρικής, διαπίστωσε ότι σε ένα δείγμα 2000 Βρετανών μόλις το 40%, αλλάζει τα σεντόνια από τα κρεβάτια του, μια φορά την εβδομάδα. Στην ίδια έρευνα το 36% τα αλλάζει κάθε 15 ημέρες και το 17%, αλλάζει τα σεντόνια του μια φορά το μήνα. Τέλος το 1% είπε ότι αλλάζει σεντόνια μια φορά το χρόνο! Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πιο επιμελείς από τις γυναίκες και συνήθως εκείνοι και όχι οι νοικοκυρές είναι που επιμένουν να αλλάξουν συχνά τα σεντόνια.

Ο δρ Άνταμ Φοξ , παιδοαλλεργιολόγος από το Νοσοκομείο Saint Thomas του Λονδίνου, τόνισε ότι τα βρώμικα σεντόνια μπορεί να επιδεινώσουν κάποια προβλήματα υγείας και συνέχισε: “Η καλή υγιεινή στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας. Περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας, γεμίζοντάς το με διάφορα απορρίμματα. Καθημερινά, το σώμα μας απορρίπτει εκατομμύρια δερματικά κύτταρα, πολλά από τα οποία πέφτουν από την τριβή του σώματος με τα κλινοσκεπάσματα και έτσι καταλήγουν ανάμεσα στα σεντόνια μας. Επιπλέον, το σώμα μας παράγει διαρκώς ιδρώτα και σμήγμα που επίσης καταλήγουν στα σεντόνια.”

Αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον (μαζί με τη ζέστη του σεντονιού και της κουβέρτας) ιδανικό για τα ακάρεα. Τα ακάρεα δημιουργούν αποικίες και τα περιττώματα τους που αφήνουν στα σεντόνια μας προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Ακόμη και έκζεμα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
Και ο δρ Φοξ καταλήγει: “Για να προστατευθούμε, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Αλλαγή των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα και πλύσιμο στους 60 βαθμούς, ανεξάρτητα εάν έχουμε ή όχι αλλεργική προδιάθεση. Όσοι παρουσιάζουν αλλεργίες πάντως θα πρέπει να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τον θάνατο του 15χρονου γιου του πενθεί ο Νικ Κέιβ
Τραγικό θάνατο από πτώση από βράχια στο Μπράιτον βρήκε ο 15χρονος γιος του διάσημου αυστραλού μουσικού και συνθέτη Νικ Κέιβ. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου όμως υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο θάνατός του δεν εγείρει υποψίες, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές του Σάσεξ, ενώ η οικογένειά του απηύθυνε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να κρατηθεί η υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ο γιος μας Αρθουρ πέθανε την Τρίτη το απόγευμα. Ηταν το όμορφο, χαρούμενο, αγαπημένο μας αγόρι. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας για να πενθήσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κέιβ.
in.gr

Δεν είναι απαραίτητο ότι για να δροσιστεί κανείς στις μέρες μας θα πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία για είσοδο σε κάποια οργανωμένη παραλία, ξαπλώστρες και ό,τι συνοδεύει μια καλοκαιρινή βουτιά.
Τα τσουχτερά εισιτήρια δεν αποτελούν πλέον τροχοπέδη μιας και η Αττική διαθέτει μικρούς δροσιστικούς παράδεισους τελείως δωρεάν.
1) Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι
Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Στα πλεονεκτήματα ότι η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

2) Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά σε όλους Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στον δρόμο προς Βάρκιζα. Πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

3) Λεγραινά
Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και φημίζεται για τα πολύ καθαρά νερά. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν διακριτικά κολπάκια.
4) Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη

Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.
5) Κακιά Θάλασσα- Κερατέα
Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Μην την προτιμήσετε όταν φυσάει βοριάς.
6) Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη
Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ψαροταβέρνες και άλλες καταστήματα για φαγητό
7) Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα
Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.
8) Βοτσαλάκια Καστέλλας
Από τις αγαπημένες παραλίες των κατοίκων του Πειραιά αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της πόλης. Τα Βοτσαλάκια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ των λιμανιών της Ζέας και της Καστέλας.
9) Εδέμ Π. Φαλήρου
Ένα από τα λίγα σημεία του παραλιακού μετώπου όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πληρώσει και να απολαύσει, παράλληλα, μια πολύ όμορφη αμμουδιά.
10) Άγιος Κοσμάς
Ελεύθερη πλαζ που μοιάζει περισσότερο με τις οργανωμένες των νοτίων προαστίων. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται επί πληρωμή στις οργανωμένες παραλίες είναι δωρεάν στον Άγιο Κοσμά χάρη στις προσπάθειες των δήμων της περιοχής. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ και το αυτοκίνητο. Η παραλία βρίσκεται ακριβώς μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην πεζογέφυρα του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Ακόμα και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.
11) Γλυφάδα
Αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα προάστια της Αθήνας, η παραλία μοιάζει σχετικά ερημική σε σύγκριση με άλλες που βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Παραμένει ένα από τα ελάχιστα σημεία της πρωτεύουσας όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του σε σχετική απομόνωση.

12) Λουμπάρδα Κορωπίου
Είναι μια από τις παραλίες της Αττικής στις οποίες μπορεί να κολυμπήσει κάποιος ακόμα και με πολύ δυνατό αέρα αφού προστατεύεται από έναν κλειστό κολπίσκο. Βρίσκεται στο 33ο χλμ. της Λ. Σουνίου.
13) Γαλάζια Ακτή
Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά πολύ γοητευτική, παραλία με ψιλή άμμο. Στη Γαλάζια Ακτή δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερες υποδομές για τους επισκέπτες αλλά σε μικρή απόσταση υπάρχουν καταστήματα με όλα τα απαραίτητα.
14) Πεύκο
Το Πεύκο ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής. Σήμερα, οι οργανωμένες υποδομές έχουν επεκταθεί αλλά ακόμα υπάρχει χώρος για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώσουν. Βρίσκεται στο 41ο χλμ. της λ. Σουνίου.
15) Μαύρο Λιθάρι
Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Η παραλία έχει οργανωμένες υποδομές για όσους θέλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για τους υπόλοιπους.

16) Θυμάρι
Βρίσκεται στο 54ο χλμ. της λεωφ. Σουνίου και είναι διαχρονική επιλογή όσων δεν ενδιαφέρονται για τις ευκολίες μιας οργανωμένης παραλίας. Η είσοδός της βρίσκεται σε στροφή και δεν είναι εύκολα ορατή.
17) Πασαλιμάνι Σουνίου
Είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Αττικής αφού βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τον δρόμο και δεν είναι γνωστή παρά μόνο στους ανθρώπους που έχουν σπίτια στον οικισμό Πασά Σουνίου. Για να τη βρείτε πρέπει να στρίψετε στο 72ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και να διασχίσετε τον οικισμό μέχρι να πέσετε, στην κυριολεξία, πάνω στο κύμα.

18) Χαμόλια Βραυρώνας
Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, μακριά από τη φασαρία και την κίνηση. Για τους πιο τολμηρούς δε υπάρχει σε ένα πιο απόμερο σημείο και μικρή παραλία γυμνιστών.
19) Μάτι-Αγιος Ανδρέας-Κόκκινο λιμανάκι
Δημοφιλές εδώ και δεκαετίες το Κόκκινο Λιμανάκι είναι μια σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ. Στον εσωτερικό δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με τη Νέα Μάκρη υπάρχουν όμορφες παραλίες στο Μάτι καιτον Άγιο Ανδρέα/

20) Σχοινιάς
Η παραλία του Σχοινιά είναι ίσως η μεγαλύτερη της Αττικής. Η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη σε υπερβολικό, για πολλούς, βαθμό. Όποιος όμως έχει την υπομονή να οδηγήσει λίγο περισσότερο στους κακούς δρόμους της περιοχής για να φτάσει στο τέρμα της παραλίας θα αποζημιωθεί με το παραπάνω.
Τραυματική εμπειρία.
 
Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για ένα περιστατικό, όταν πήγαινε στο νηπιαγωγείο και ντράπηκε πολύ, κυρίως για το αγοράκι που ήταν τσιμπημένη.

Πιο συγκεκριμένα όπως διαβάσαμε στο gossip-tv.gr σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Omikron» είπε: «Έχω γίνει αρκετές φορές ρεζίλι στη ζωή μου. Θυμάμαι ότι στο νηπιαγωγείο, ήμουν πολύ ντροπαλή. Γενικά, ντρεπόμουν το σχολείο, δεν ήθελα να πάω. Ήμουν πιο ακοινώνητη τότε. Έλα όμως που ήμουν ερωτευμένη με ένα αγοράκι... Μια μέρα ήθελα να πάω να ουρήσω στην τουαλέτα και δεν το έλεγα στη δασκάλα μου, από ντροπή. Ε, τα έκανα πάνω μου! Αυτό ήταν μεγάλο τραύμα για μένα, γιατί θυμάμαι ότι με έγδυσε, μου έπλυνε τα ρούχα, με καθάρισε, όλα αυτά... Ήταν πολύ άσχημο! Με είδε έτσι και το αγοράκι που δεν έπρεπε να τα δει, επειδή ήμουνα τσιμπημένη μαζί του και καταντράπηκα. Τι ρεζίλι μεγάλο ήταν αυτό!».

http://www.pinnokio.gr 

Μοιάζει σαν να είναι εχθές όταν στις 13 Ιουλίου 2005 η επονομαζόμενη έως τότε TransFlash παρουσιάστηκε επισήμως από την SD Card Association ως microSD Card.

To microSD format εφευρέθηκε από την SanDisk το 2004 και στη συνέχεια ανέλαβε την εξέλιξη του η SD Card Association, η οποία φρόντισε για την συμβατότητα με τις μεγαλύτερες SD Cards. To SD Card format εφευρέθηκε από την Panasonic.

Η SanDisk από το λανσάρισμα του microSD format έχει κατασκευάσει και παραδώσει περί τα 2 δισεκατομμύρια microSD Cards, η χωρητικότητα των οποίων αθροιζόμενη είναι 11.103 δισεκατομμύρια MB.

Πηγή: e-pcmag.gr
Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται από νωρίς στην ευρωπαϊκή «μάχη»
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θέλει κάνει απόψε (21:00 Novasports 2) ο ΠΑΟΚ, που μπαίνει στη μάχη των ευρωπαϊκών κυπέλλων και συγκεκριμένα στο πρώτο ματς για τον Β' προκριματικό γύρο του Europa League, στην Κροατία κόντρα στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο προπονητής του «δικέφαλου», Ιγκορ Τούντορ, δεν θα έχει στη διάθεση του τους Λούκας Πέρεθ, Περέϊρα και Νομπόα.

Ο «δικέφαλος» μετά το τραγικό περσινό φινάλε στο ελληνικό πρωτάθλημα που τον βρήκε στην 4η -και τελευταία- θέση των πλέι οφ και 5η συνολικά στο πρωτάθλημα, καλείται πλέον να αρχίσει τη νέα σεζόν από πολύ νωρίς και να «σώσει» την παρουσία του στο Europa League.

Από εκεί και πέρα στις κυπριακές ομάδες, εκτός έδρας αγωνίζεται η Ομόνοια, η οποία θα παίξει στην Πολωνία κόντρα στη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, ενώ ο Απόλλων Λεμεσού θα παίξει στην έδρα του κόντρα στην Τρακάι από τη Λιθουανία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τον Β' προκριματικό γύρο του Europa League έχει ως εξής:
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Κουκέσι (Αλβανία) - Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
Μπερόε Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) - Μπρόντμπι (Δανία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) - Οντς (Νορβηγία)
Ρέϊκιαβικ (Ισλανδία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Χάποελ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ) - Τουν (Ελβετία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) - Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ Ντάμπλιν (Ιρλανδία)
ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) - Σιράκ (Αρμενία)
Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) - Αλασκέρτ (Αρμενία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Μποτοσάνι (Ρουμανία)
Βοϊβοντίνα (Σερβία) - Σπαρτακς Γιούρμαλα (Λετονία)
Βαντούζ (Λιχτενστάιν) - Νόμε Καλιου (Εσθονία)
Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) - Ζίλινα (Σλοβακία)
Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) - ΟΜΟΝΟΙΑ (Κύπρος)
Γέλγκαβα (Λετονία) - Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) - Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία)
Χαφναρφιορντούρ (Ισλανδία) - Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Τσουκαρίτσκι (Σερβία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) - Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)
Ινβερνές (Σκοτία) - Άστρα (Ρουμανία)
Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) - Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία)
Ριέκα (Κροατία) - Αμπερντίν (Σκοτία)
Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) - Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) - Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Μπιρκίρκαρα (Μάλτα)
Κοπεγχάγη (Δανία) - Νιούταουν (Ουαλία)
Σαρλερουά (Βέλγιο) - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Τρακάϊ (Λιθουανία)
Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) - Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
Ράντερς (Δανία) - Ελφσμποργκ (Σουηδία)
Κόπερ (Σλοβενία) - Χάϊντουκ Σπλιτ (Κροατία)
Σκόντο (Λετονία) - Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

**Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το τελευταίο διάστημα πολλοί χρήστες του Google Chrome δεν μπορούν να μπουν σε διάφορες ιστοσελίδες διαμοιρασμού torrent αρχείων. Τους εμφανίζεται μήνυμα στον δημοφιλή browser της Google ότι οι ιστοσελίδες αυτές περιέχουν επικίνδυνα προγράμματα, ενώ οι διαφημίσεις μπορούν να αλλάξουν την homepage.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές των ιστοσελίδων αυτών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και υποστηρίζουν ότι όλο αυτό είναι μία προσπάθεια της Google να απαγορεύσει την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο, αφού όλοι οι άλλοι browsers λειτουργούν κανονικά.

Φυσικά πάντα τα torrent σάιτς θα βρίσκουν τον τρόπο να "υπερπηδούν" τέτοιου είδους εμπόδια και άπαντες ευελπιστούν να είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός το "μπλοκάρισμα"...

http://www.thestival.gr

Δύο λιμουζίνες Mercedes-Benz 600 που ανήκαν στη Μαρία Κάλλας θα πουληθούν την Δευτέρα σε ειδική δημοπρασία αυτοκινήτων στο Μονακό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Οι δίχρωμες λιμουζίνες --γκρι μεταλιζέ με μαύρη οροφή-- είχαν αγοραστεί από την Κάλλας στο Παρίσι το 1966 και το 1971.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνοδεύονται από έγγραφα στα οποία περιλαμβάνονται ασφαλιστήρια συμβόλαια στο όνομα της Κάλλας, η οποία πέθανε το 1977.

Υπάρχουν επίσης οι χειρόγραφες επιστολές που αντάλλαξε η ντίβα της όπερας με τον συλλέκτη που είχε αγοράσει τα δύο οχήματα και με τον οποίο διατηρούσε φιλία.

Εκτιμάται ότι η καθεμιά από τις λιμουζίνες θα πουληθεί έναντι 60.000-100.000 ευρώ
real.gr
Ήταν μια φορά ένα παιδί, που ήθελε να κάνει εντύπωση στη μητέρα του με το ποδήλατο του.
Εκεί λοιπόν που οδηγούσε το ποδήλατο του, περνάει απ` τη μαμά του και της λέει:
- "Κοίτα μαμά, οδηγώ το ποδήλατό μου χωρίς πόδια!"
Λίγο αργότερα, ξαναπερνάει και της λέει:
- "Κοίτα, μαμά οδηγώ το ποδήλατο μου, χωρίς χέρια."
Λίγο αργότερα, ξαναπερνάει μπροστά απ` τη μαμά του κλαίγοντας:
- "Κοίτα μαμά, οδηγώ το ποδήλατο μου χωρίς δόντια."

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Kαιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
|
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Aιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Με ψήφους   229  υπέρ 64  κατά  και 6 παρών υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους εταίρους. Ωστόσο   32  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ,  6   δήλωσαν ΠΑΡΩΝ, ενώ είχαμε και μία απουσία. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπερ ψήφισαν 110 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 βουλευτές της ΝΔ, οι 17 του Ποταμιού, οι 13 των ΑΝΕΛ και οι 13 του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός από τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι 17 βουλευτές της ΧΑ και οι 15 του ΚΚΕ.
Να σημειωθεί ότι ΟΧΙ ψήφισαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης: ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος αλλά και  η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν το αποτέλεσμα “αναμενόμενο”, προσθέτοντας ότι “συνεχίζουμε”, ενώ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι “στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αλλά δεν στηρίζουμε τα μνημόνια”. 

32 ΟΧΙ
Κυρίτση Αγλαΐα
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Βαρουφάκης Γιάνης
Βαλαβάνη Νάντια
Στρατούλης Δημήτρης
Ήσυχος Κώστας
Κοδέλας Δημητρης
Ζαχαριάς Kώστας
Σωτηρίου Ελένη
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Σκούμας Θανάσης
Σταθάς Γιάννης
Κώτσιας Θωμάς
Λαπαβίτσας Κώστας
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Γαιτάνη Ιωάννα
Αμανατίδου Λίτσα
Ιωαννίδης Ηλίας
Διαμαντόπουλος Βασίλης
Σαμοίλης Στέφανος
Μακρή Ραχήλ
Ουζουνίδου Ευγενία
Δερμιτζακης Κωστας
Ζερδελής Γιάνης
Πετράκος Θανάσης
Ψαρρέα Ελένη
Λεουτσακος Στάθης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Ζάννας Ζήσης
Κυριακάκης Βασίλης
Δελημήτρος Κώστας

6 ΠΑΡΩΝ
Κατριβάνου Βασιλική
Καραγιανίδης Χρήστος
Μπαξεβανάκης Δημήτρης
Μιχαλάκης Νίκος
Διώτη Ηρώ
Λέβα Βασιλική

1 ΑΠΟΥΣΙΑ
 Τσανάκα Αλεξάνδρα

Για να δείτε τι συνέβη στη συζήτηση στη Βουλή κάντε κλικ ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Το έμφραγμα αποτελεί επείγουσα κατάσταση και η άμεση ιατρική παρέμβαση σώζει ζωές.

Εάν τη στιγμή του εμφράγματος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος ένας φίλος, συγγενής ή ακόμη και κάποιος άγνωστος, μπορεί να καλέσει άμεσα βοήθεια και να παράσχει προσωρινά υποστήριξη έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο. Τι κάνουμε όμως εάν το έμφραγμα μας βρει μόνους;

«Η δική μας αντίδραση είναι η βασικότερη παράμετρος σε μια επείγουσα κατάσταση και τα πρώτα δέκα λεπτά είναι τα πιο καθοριστικά», επισημαίνει ο Τζο Μάλιγκαν, ειδικός σε θέματα Πρώτων Βοηθειών στο Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε ποια είναι τα σωτήρια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν αισθάνεστε ότι παθαίνετε έμφραγμα.

Εάν νιώσετε ξαφνικά οξύ πόνο στο στήθος ή εκδηλώσετε κάποιο άλλο τυπικό σύμπτωμα εμφράγματος, πρώτα πρέπει φυσικά να καλέσετε ασθενοφόρο.

Αμέσως μετά, θα πρέπει να μασήσετε μια ασπιρίνη. Η επίδραση θα είναι πιο άμεση αν μασήσετε το χάπι παρά αν το καταπιείτε ολόκληρο. Η ασπιρίνη επιβραδύνει το ρυθμό πήξης του αίματος, οπότε θα αποτρέψει την επιδείνωση ενός ήδη υπάρχοντα θρόμβου.

Στη συνέχεια, ξαπλώστε υποστηρίζοντας με ένα μαξιλάρι το κεφάλι και τους ώμους.

Άτομα που έχουν ήδη λάβει διάγνωση για στηθάγχη θα πρέπει επίσης να πάρουν την ειδική αγγειοδιασταλτική αγωγή που έχει συστήσει ο γιατρός.

Εάν ο πόνος στο στήθος διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά, επιβάλλεται επείγουσα μεταφορά σε νοσοκομείο, καθώς μπορεί να υποδεικνύει σοβαρή κατάσταση, όπως η ανακοπή καρδιάς.

Θα πρέπει επίσης να παίρνετε αργές, βαθιές αναπνοές, ώστε να μεταφέρεται πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο στους πνεύμονες και να συνεχίσει να κυκλοφορεί ομαλά το αίμα.

Άτομα που έχουν ήδη λάβει διάγνωση για ταχυπαλμία, μπορούν επίσης να εφαρμόσουν το χειρισμό Valsalva, καθώς θεωρείται πως βοηθά να επανέλθει στο φυσιολογικό ο καρδιακός παλμός. Ο χειρισμός θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο μία φορά. Στην αντιμετώπιση της ταχυπαλμίας βοηθούν επίσης οι μαλάξεις (μασάζ) στις καρωτίδες αρτηρίες, συγκεκριμένα στο σημείο της αρτηρίας που είναι πιο έντονα αισθητός ο καρδιακός παλμός. Οι μαλάξεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με κυκλικές κινήσεις.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!