Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Θρησκευτικά κειμήλια της Ηπείρου εντοπίστηκαν να πωλούνται πρόσφατα σε γκαλερί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μετά την αποκάλυψη ότι κλεμμένες εικόνες από τα μοναστήρια και τους ιερούς ναούς πωλούνταν σε γκαλερί του Άμστερνταμ και του Λονδίνου.
Η αποκάλυψη έγινε ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου, λόγω ανάρτησης φωτογραφιών των κλεμμένων εικόνων από μοναστήρια και ιερούς ναούς, στην επίσημη ιστοσελίδα της γκαλερί.
Μάλιστα, ορισμένα κειμήλια φέρεται να αγοράστηκαν από κάποιον Ρώσο, ο οποίος τα δώρισε σε εκκλησία της πατρίδας του. 
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης κάνει λόγο για περίπου 600 κειμήλια τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή αρχαιοκάπηλων, τα οποία και ανάρτησε στην ιστοσελίδα της περιφέρειας , ώστε όποιος τα αναγνωρίζει να ενημερώνει της αρχές. 
Το μπαράζ της "ιερής λεηλασίας" ειδικά στα χωριά του Ζαγορίου, έγινε την τετραετία 2006-2010 και οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων, με δομή και συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες αναλαμβάνουν την αρπαγή, τη μεταφορά και την προώθηση των κειμηλίων στο εξωτερικό.
Ενδεικτικά, από την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρίνο, άγνωστοι, το 2007, αφαίρεσαν εικόνες, βημόθυρα, ακόμη και λειψανοθήκες. Τον Φεβρουάριο του 2008, στόχος αρχαιοκαπήλων έγινε ο ιερός ναός Γενεσίου Θεοτόκου στους Δραμεσιούς, από όπου αφαιρέθηκαν το τέμπλο, εικόνες και σταυροί. Τον Οκτώβριο του 2009, εκλάπησαν εικόνες από τον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνα, στο Βίκο Ζαγορίου. Τον Δεκέμβριο του 2009, από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουκουλίου, πέρασαν στα χέρια ιερόσυλων εξαπτέρυγα, εικόνες και βημόθυρα. Το 2011, εκλάπησαν εικόνες από τον Προφήτη Ηλία στο Δεσποτικό.
Το εγχείρημα της ανάρτησης των εικόνων και των κειμηλίων στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας έχει φέρει αποτέλεσμα, όπως εξηγεί ο κ. Καχριμάνης.
"Το 2010, εντοπίστηκε μία εικόνα που ήταν κλεμμένη από ιερό ναό στο Κουκούλι. Στη συνέχεια, το 2011, μας ενημέρωσαν ότι σε γκαλερί στο Λονδίνο, πωλείται μία εικόνα από την Καλωτά, μετά βρήκαμε και άλλες. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί στο Λονδίνο είχε 50- 60 εικόνες. Μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, την υπόθεση ανέλαβε η ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο και, σε συνεργασία με τη Σκότλαντ Γιάρντ, έκανε σπουδαία δουλειά. Ήδη, από αυτές τις εικόνες γύρισαν πίσω 18. Στη συνέχεια, μας ειδοποίησαν ότι εντόπισαν ακόμη δυο εικόνες, σε γκαλερί της Ολλανδίας, στο Άμστερνταμ. Εκεί, πωλούνταν, συνολικά, 19 κλεμμένες εικόνες από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι" είπε χαρακτηριστικά.
Η ογκώδης δικογραφία, που σχηματίστηκε ύστερα από πολυετείς έρευνες των αρμόδιων Αρχών σχετικά με τη λεηλασία στα μοναστήρια και ναούς της Ηπείρου, βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.
news.gr
Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, Χάρης Μαυρουδής, είναι εκείνος που στρίμωξε το γρήγορο αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού Κουκούλι στο Ζαγόρι και ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα εξηγεί γιατί κόντεψε να καταστρέψει ένα αυτοκίνητο αξίας 167.000 ευρώ και μιλάει για όσους με εισόδημα 3.000 ευρώ το χρόνο είχαν πανάκριβα αυτοκίνητα.
«Η σχέση μου με τη Ferrari κρατά τρία χρόνια, όταν και την αγόρασα. Πριν από τη Ferrari είχα μία 645 BMW κάμπριο», αναφέρει.
«Πριν από την οικονομική κρίση Ferrari και Lamborghini είχαν όλα τα λαμόγια της Ελλάδας. Κάποιος που έκανε δήλωση στην Εφορία 3.000 ευρώ το χρόνο είχε Lamborghini. Σήμερα όμως, που κόπηκαν αυτά, όποιος έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο το δηλώνει στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως πληρώνει τους φόρους του και είναι τίμιος. Γι' αυτό επέλεξα να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο, εκτός βέβαια των απίστευτων συγκινήσεων που προσφέρει- όπως αυτή που ένιωσα όταν πήγα στην πίστα των Σερρών».
Για την ημέρα εκείνη στα Ζαγοροχόρια, όταν κόντεψε να καταστρέψει το πανάκριβο αυτοκίνητο, αναφέρει:
«Το Κουκούλι στα Ζαγοροχώρια έχει δύο εισόδους, πώς λέμε "δυο πόρτες έχει η ζωή", έτσι και αυτό. Όταν έφτασα, ήταν ήδη εκεί κάποιοι φίλοι μου με κάτι άλλες Ferrari και μου είπαν:
«Χάρη, όπως μπαίνεις στο χωριό δεξιά έχει μια αλάνα". Εγώ όμως πήγα από την άλλη είσοδο και έψαχνα να βρω την αλάνα. Βλέπω κάποια στιγμή ότι ο δρόμος είχε άνοιγμα 196 πόντους και λέω ότι αφού οι άλλοι πέρασαν από εκεί, θα περάσω κι εγώ».


iefimerida.gr
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αγοράζουμε οικολογικά προϊόντα;
Μήπως γιατί τελικά η οικολογία έγινε μόδα;  Ή μήπως γιατί ανησυχούμε πραγματικά για το περιβάλλον και προσπαθούμε να το προστατέψουμε με όποιον τρόπο μπορούμε;
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Ευρώπη ανέλαβε σταθερή δέσμευση όσον αφορά το περιβάλλον: η προστασία της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και των υδάτων, η διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας, η διαχείριση των αποβλήτων και των δραστηριοτήτων που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των πεδίων της ευρωπαϊκής δράσης, τόσο σε επίπεδο κρατών μελών όσο και στον διεθνή χώρο.
Και εμείς, ως μονάδες, επιλέγουμε τα λεγόμενα «πράσινα» προϊόντα! Γιατί όμως; Δυστυχώς όχι γιατί έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση, όπως αποκαλύπτει μελέτη της UPS.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, όταν ο καταναλωτής αγοράζει ένα οικολογικό προϊόν, αυτό που σκέφτεται, είναι αν το προϊόν αυτό είναι καλό για τον ίδιο και την οικογένειά του ή αν θα του εξοικονομήσει χρήματα.
Μία μελέτη του ινστιτούτου διαφήμισης Ogilvy & Mather αποκάλυψε ότι το 80% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα ήθελε να αγοράζει οικολογικά προϊόντα. Μόνο όμως το 20% αυτών το κάνουν σχεδόν συστηματικά.
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αγοράσετε ένα οικολογικό προϊόν,  σκεφτείτε τους λόγους που το κάνετε. Και θυμηθείτε πως αν ο καθένας μας κάνει σωστά το καθήκον του απέναντι στο «μεγάλο μας σπίτι», το φυσικό περιβάλλον, τότε … ίσως να υπάρχει ελπίδα!
echoes.gr
Με εξαφάνιση απειλούνται 281 είδη ζώων και φυτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Διεθνής Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης (Κόκκινο Βιβλίο). Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων 10 είδη θηλαστικών, 75 είδη ψαριών, 12 πουλιών, 9 ερπετών, 5 αμφίβιων και 57 είδη φυτών.
Το κόκκινο ελάφι, η μεσογειακή φώκια, ο λίγκας και ο βάτραχος της Καρπάθου (ενδημικό είδος) βρίσκονται πολύ υψηλά στη λίστα με τα είδη που απειλούνται με άμεση εξαφάνιση στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδών και πολλά ενδημικά είδη - που απαντούν, δηλαδή, μόνο εδώ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ειδικοί, αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές, κυρίως από ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά και επειδή η προστασία της βιοποικιλότητας δεν έχει αποτελέσει βασική πολιτική προτεραιότητα.
Τα ζώα που κινδυνεύουν περισσότερο, στη χώρα μας είναι αυτά που συνδέονται με το νερό - ψάρια, αμφίβια, πουλιά - και αυτό διότι οι υδάτινοι πόροι μας είτε έχουν ρυπανθεί είτε έχουν περιοριστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο Κόκκινο Βιβλίο, 172 είδη (ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά) εντάσσονταν στην κατηγορία κινδύνου.
Η  πλέον απειλούμενη ομάδα ανάμεσα στα σπονδυλόζωα είναι τα ψάρια του γλυκού νερού, όπου το 38,58% του συνόλου των ειδών απειλείται χωρίς να λείπουν και οι τοπικές εξαφανίσεις. Οπως έδειξε η καταμέτρηση, από τα 80 είδη ελληνικών ψαριών του γλυκού νερού τα 14 είναι στην κατηγορία κρισίμως κινδυνεύοντα.
Σε ό,τι αφορά τα ψάρια της θάλασσας, σύμφωνα με ειδικούς, οι γνώσεις μας για την πληθυσμική κατάσταση και αφθονία σε επίπεδο είδους είναι πολύ περιορισμένες. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στο Κόκκινο Βιβλίο αξιολογήθηκε η κατάσταση μόλις 15 ειδών ψαριών των ελληνικών θαλασσών (3,2% του συνόλου).
Ακόμη το 27% των αμφίβιων που απαντούν στην Ελλάδα εντάσσεται σε κατηγορία κινδύνου. Παράλληλα, τα 304 από τα 591 είδη ασπόνδυλων (για παράδειγμα έντομα, σαλιγκάρια κ.ά) που αξιολογήθηκαν, περίπου τα μισά (51,43%) εντάχθηκα σε κατηγορία κινδύνου. Και το ένα στα δύο από αυτά χαρακτηρίζονται ως κρισίμως κινδυνεύοντα.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα πουλιά ο κατάλογος αριθμεί 442 είδη. Από αυτά, περισσότερα από τα μισά (ποσοστό 55%) αναπαράγονται τακτικά στη χώρα μας. Στην κατηγορία κινδύνου εντάχθηκαν 62 είδη.
tanea.gr
18:46 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας. Αποπέμφθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

18:30
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Γερουσίας η ψηφοφορία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι. Στη μέση περίπου της ψηφοφορίας, εντός της Ολομέλειας υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και φωνές.

«Καβαλιέρε»: Ημέρα πένθους για τη Δημοκρατία

Ξεκίνησε στη Γερουσία της Ιταλίας η συζήτηση για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του για φορολογικές απάτες, ενώ την ίδια ώρα ο «Καβαλιέρε» μιλούσε στους υποστηρικτές του έξω από το σπίτι του. Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο τρεις φορές πρωθυπουργός και μεγιστάνας φαίνεται πως θα χάσει την έδρα του στη Γερουσία αλλά και τη βουλευτική του ασυλία, γεγονός το οποίο θα τον αφήσει... έκθετο μπροστά σε όλες τις δικαστικές «μάχες» που έχει ακόνη να δώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Καβαλιέρε» καταδικάστηκε τον Αύγουστο για απάτη σχετικά με την αγορά δικαιωμάτων αμερικανικών ταινιών από την εταιρία Mediaset. Χθες, μία ημέρα πριν την κρίσιμη για αυτόν ψηφοφορία, απέσυρε από τον κυβερνητικό συνασπισμό την κοινοβουλευτική ομάδα της Forza Italia, διάδοχο του Λαού της Ελευθερίας.

Ο Μπερλουσκόνι μίλησε στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το σπίτι του στη Ρώμη, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον «μίστερ TV». Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα είναι μία ημέρα πένθους για τη Δημοκρατία, ενώ έκανε λόγο για εκδίκηση ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Για μία ακόμη φορά, ο «Καβαλιέρε» επιτέθηκε στους «αριστερούς δικαστές». 
real.gr

Ενα τετραώροφο κτίριο, με τις σκάλες κινδύνου βαμμένες γαλάζιες να περνούν μπροστά από παράθυρα με κίτρινα περβάζια, στέκεται επίμονα στη δυτική άκρη της 42ης Οδού στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα σε γυαλιστερούς ουρανοξύστες, αυτό το κτίριο της δεκαετίας του '20 - ελληνικής ιδιοκτησίας - φαίνεται σαν να βρίσκεται εκτός τόπου. Είναι η ιστορία του αμερικανικού ονείρου που έγινε πραγματικότητα και ίσως μιας ευκαιρίας που χάθηκε. Ο ιδιοκτήτης του, ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης, αμερικανός πολίτης από την Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας, είχε μια ευκαιρία να πουλήσει το κτίριο το 2000, όταν η εταιρεία ανάπτυξης Καρλάιλ σχεδίαζε να κτίσει ακριβώς δίπλα του έναν πολυτελή ουρανοξύστη. Σύμφωνα με τον κ. Γκριτσίπη, του πρόσφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια για το κτίσμα, που έχει τρία διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων μαζί με το εστιατόριο του έλληνα μετανάστη στο ισόγειο. Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η αρχική προσφορά ήταν περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια. Δεν ήθελαν κατ' ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τον χώρο. «Θέλαμε να ελέγξουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο Ζιλ Ντέμτσικ, πρόεδρος της κτηματομεσιτικής επιχείρησης.

«Πιστεύαμε ότι δεν θα ήταν τόσο ελκυστική η θέα του κτιρίου για τους αγοραστές μας».  Ο Κώστας Κονδύλης, ο διάσημος αρχιτέκτονας που ανέλαβε το σχέδιο, έκανε έκκληση στον Γκριτσίπη επικαλούμενος την κοινή τους κληρονομιά και την κοινή ηλικία τους. Ο Γκριτσίπης έδειχνε ιδιαίτερα σκεπτικός στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ζητούσε να πληρώσει η εταιρεία τον φόρο των 480.000 δολαρίων. Μετά φάνηκε να πανικοβάλλεται, ρώτησε πού είναι η τουαλέτα και δεν επέστρεψε ποτέ, αφήνοντας έκπληκτους τους δικηγόρους για 45 λεπτά έως ότου συνειδητοποίησαν ότι είχε φύγει.

Ο Γκριτσίπης λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του τρέχοντας. Ο Κονδύλης λέει ότι τον καταλαβαίνει. «Δεν του έδωσαν κάποιο κίνητρο», εξηγεί. «Ισως εάν του είχαν προσφέρει ένα ή δύο διαμερίσματα μέσα στο νέο κτίριο». Ο ουρανοξύστης πέρασε σε άλλη εταιρεία, στον όμιλο Μοΐνιαν, και το 2007 εγκαινιάστηκε το Ατελιέ, όπως ονομάστηκε, με 47 ορόφους. Ο Γκριτσίπης ζει ακόμα ακριβώς δίπλα, σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, στο κτίριο που αγόρασε αντί 150.000 δολαρίων το 1980 και από το οποίο τώρα κερδίζει 3.000 δολάρια τον μήνα από ενοίκια. Ο έλληνας μετανάστης ισχυρίζεται ότι έχει συνεχώς προσφορές, που φθάνουν έως και τα 15 εκατομμύρια δολάρια. «Ακόμα και αν μου δώσουν ένα δισεκατομμύριο δεν το πουλάω», διευκρινίζει. «Πού θα πάω; Εδώ είναι ο καλύτερος δρόμος του κόσμου για μένα». Η 52χρονη Ρακέλ Γκριτσίπη, η αργεντινή δεύτερη σύζυγός του, που εργάζεται ως σερβιτόρα στο εστιατόριό τους, συναινεί. «Αυτό είναι το βασίλειό του», παρατηρεί.

«Είμαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς»

Το εστιατόριο σπανίως είναι γεμάτο. Ο ιδιοκτήτης κερδίζει τα περισσότερα χρήματα από τις παραδόσεις κατ’ οίκον καθώς το μενού του έχει 175 πιάτα από διάφορες κουζίνες. Εξω από το εστιατόριο που ονομάζεται Pizza Corporation της 42ης Οδού κρέμεται μια αμερικανική σημαία. «Είμαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς», λέει ο Γκριτσίπης.
tanea.gr
Με καθυστέρηση ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η διαμαρτυρία των εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας, που κατηγορούσαν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ότι δεν υποστήριξε επαρκώς τις κινητοποιήσεις τους.
Σημειώνεται ότι στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη, συμμετέχουν 700 σύνεδροι και 41 ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν περί τους 200.000 δημοσίους υπαλλήλους.
aftodioikisi.gr

Ονομάζεται Paronella Park και βρίσκεται στο Queensland της Αυστραλίας.
Χτίστηκε το 1930 από έναν Ισπανό μετανάστη τον José Paronella που θέλησε να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο για μπορούν όλοι να τον επισκέπτονται και να χαλαρώνουν. Εμπνεύστηκε από τα κάστρα της πατρίδας του και κατάφερε να φτιάξει ένα πάρκο ονειρεμένο!
Ο επίγειος παράδεισός του, καταλαμβάνει μία έκταση πέντε εκταρίων και ο χώρος είναι γεμάτος από καταπράσινα φυτά. Υπάρχουν και 7.500 τροπικά φυτά που «αγκαλιάζουν» το πάρκο, ενώ το «τούνελ της αγάπης» αλλά και μυστικά περάσματα, φυσικές γέφυρες και μικρά σιντριβάνια συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα.
Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του Paronella Park είναι ο μεγάλος καταρράκτης που δεσπόζει στο κέντρο του και έχει αξιοποιηθεί υδροηλεκτρικά. Φυσικά από το πάρκο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα κάστρο. Υπάρχει λοιπόν το μικρό μεσαιωνικό κάστρο που κρύβει μέσα του θρύλους και μύθους της ισπανικής παράδοσης!
Ο επίγειος αυτός παράδεισος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες ολόκληρο το χρόνο και χιλιάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά για θαυμάσουν το φυσικό τοπίο αλλά και για… να ζήσουν το όνειρο.
Το  Paronella Park έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα του Queensland.
echoes.gr
Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα της Αττικής ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως για την εργασία της Κυριακής 15/12 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.


Το ωράριο των καταστημάτων:

Κυριακή: 15.12.2013 11.00 – 18.00

Δευτέρα: 16.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη: 17.12.2013 09.00 – 21.00

Τετάρτη: 18.12.2013 09.00 – 21.00

Πέμπτη: 19.12.2013 09.00 – 21.00

Παρασκευή: 20.12.2013 09.00 – 21.00

Σάββατο: 21.12.2013 09.00 – 18.00

Κυριακή: 22.12.2013 11.00 – 18.00

Δευτέρα: 23.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη: 24.12.2013 09.00 – 18.00

Τετάρτη: 25.12.2013 Αργία

Πέμπτη: 26.12.2013 Αργία

Παρασκευή: 27.12.2013 09.00 – 21.00

Σάββατο: 28.12.2013 09.00 – 20.00

Δευτέρα: 30.12.2013 09.00 – 21.00

Τρίτη: 31.12.2013 09.00 – 18.00

Τετάρτη: 01.01.2014 Αργία

 http://aftodioikisi.gr
Το πανίσχυρο supercomputer Tihane-2 είναι το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των ηλεκτρονικών «εγκεφάλων». Η τελευταία λίστα Top500, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, κατατάσσει τον ψηφιακό κολοσσό της Κίνας, τον φοβερό και τρομερό Tihane-2, στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα γρηγορότερα υπολογιστικά συστήματα της υφηλίου.

Η δημιουργία του Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας της Κίνας αγγίζει ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων της τάξης των 33,86 Petaflop/δευτερόλεπτο, τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο δηλαδή, αφήνοντας όλα τα άλλα supercomputers πίσω και με διαφορά!

Η ασύλληπτη επεξεργαστική του ισχύς άφησε τον άλλο κολοσσό, τον αμερικανικό Titan, δεύτερο και καταϊδρωμένο, αφού η υπολογιστική δυναμική του συστήματος Cray XK7, που είναι εγκατεστημένο στο κυβερνητικό Oak Ridge National Laboratory, κυμαίνεται στα 17,59 Pflop/s.

Και τρίτο τον άλλο φημισμένο αμερικανικό υπερυπολογιστή, τον Sequoia, το σύστημα της IBM BlueGene/Q δηλαδή που βρίσκεται στο επίσης κυβερνητικό εργαστήριο Lawrence Livermore National Laboratory, με την ταχύτητά του να αγγίζει τα 17,17 Pflop/s.

Παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι απολαμβάνουν την πρώτη και προνομιακή θέση του γρηγορότερου συστήματος του κόσμου, οι Αμερικανοί παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά για τέτοιου είδους μηχανήματα, αφού τα 265 από τα 500 κορυφαία συστήματα του πλανήτη βρίσκονται στα εδάφη της.

Η Κίνα πέταξε πρόσφατα την Ιαπωνία από τη δεύτερη θέση στην καταναλωτική χρήση supercomputers, αυξάνοντας τους ρυθμούς απόκτησης των κολοσσιαίων αυτών συστημάτων.

Η μόνη νέα προσθήκη στους 10 κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου είναι ο Piz Daint, ένα σύστημα Cray XC30 που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Swiss National Supercomputing Centre (CSCS) στο Λουγκάνο της Ελβετίας, το οποίο με τα 6,27 Pflop/s είναι σήμερα το πιο ισχυρό σύστημα της Ευρώπης.

http://www.thestival.gr
Διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τους μακροχρόνια άνεργους, αλλά και για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους προβλέπει υπουργική απόφαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα, ενισχύεται περαιτέρω το ήδη διευρυμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο, που είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.

Στην κατηγορία των τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ. Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (Πολύτεκνοι και Μακροχρόνια Άνεργοι), οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί θα επανεξεταστούν κατά προτεραιότητα. Για τις νέες αιτήσεις, ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εντάσσονται, όπως είναι γνωστό, άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης με όρια εισοδήματος και κατανάλωσης ανά τετράμηνο.

Οι βασικές προϋποθέσεις εφαρμογής είναι η κατανάλωση να αφορά την κύρια κατοικία του/της δικαιούχου, η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου, η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο και η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση, σε ετήσια βάση, να μην υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται για κάθε κατηγορία. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, τότε για το υπερβάλλον τμήμα εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο.
real.gr
Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC «George Stroumboulopoulos Tonight», ήταν αποκαλυπτικός μη διστάζοντας να δηλώσει ότι: «Αλλάξαμε το όνομά μας από Παπαδόπουλος σε Πέιν για να αποφύγουμε το μίσος εναντίον των Ελλήνων».
Ο δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με διττή ιδιότητα.
«Λέγομαι Παπαδόπουλος. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913 με το όνομα Παπαδόπουλος... Γίνονταν τότε διαδηλώσεις κατά των Ελλήνων και το 1915 ο παππούς μου άλλαξε το επώνυμό του. Δεν το έκανε "Πάπας", όπως πολλοί Έλληνες, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως... Οι παλιοί δεν θέλουν να μιλούν για αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως γράφει ο Γιώργος Ρούσσος στο tvxs.gr
Στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBC «George Stroumboulopoulos Tonight», ο Αλεξάντερ Πέιν, μιλά μεταξύ άλλων για την καταγωγή του, τον George Clooney και τη νέα του ταινία "Nebraska":
iefimerida.gr
Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας καταγγέλλει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου δεν ισχύει στην πράξη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι στόχος είναι να γίνουν «έμμεσες απολύσεις» και για το λόγο αυτό μπήκαν συγκεκριμένα κριτήρια που αναγκάζουν εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Ζητούν να διορθωθεί άμεσα η απόφαση των ΥΠΕΣ και ΥΠΔΜ για τις μετακινήσεις των δημοτικών αστυνομικών (που δημοσιοποιήθηκε χθες) και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τοποθέτηση 2.858 Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε νέες θέσεις, οδηγεί αυτομάτως σε απόλυση 182 Δημοτικούς Αστυνομικούς, διότι πολύ απλά το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την επικράτεια είναι 3.040. Οι διαβεβαιώσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.κ. Μιχελάκη και Μητσοτάκη για πλήρη απορρόφηση αποδεικνύονται ψευδής .
Επιπλέον, 223 άτομα άνω των 45 ετών που έχουν ως μοναδική επιλογή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία διότι ζητείται η γνώση ECDL.
Κύριε Υπουργέ, τώρα θυμηθήκατε να ζητήσετε επιπλέον προσόντα υπολογιστών σε ανθρώπους που είναι κοντά στην σύνταξη;;;
Ειδικά για την Αττική των σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών είναι 1.616 άτομα. Από το ΦΕΚ προκύπτει ότι οι θέσεις στην Αττική είναι 388 για Πτυχιούχους και 825 για Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύνολο 1.213 άτομα. Δηλαδή, 403 άτομα μένουν εκτός του τόπου κατοικίας τους και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
Επιπρόσθετα, ενώ η πρόσληψη στην Δημοτική Αστυνομία απαιτούσε πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής γενική κατεύθυνσης, ξαφνικά το Υπουργείο επικαλείται το Α.Σ.Ε.Π. και θέτει μόνο ορισμένες κατηγορίες πτυχίων στην επανένταξη σε νέες θέσεις, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τρόικας για Απολύσεις. Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει αντίστοιχα και στα υπόλοιπα Αστικά Κέντρα της περιφέρειας.
Η Εντοπιότητα των Δημοτικών Αστυνομικών δεν λαμβάνεται υπόψη, αναγκάζοντας έτσι οικογένειες, είτε να μεταναστεύσουν , είτε να παραιτηθούν προκειμένου να διατηρήσουν την οικογένεια τους.
Δεν αναφέρεται πουθενά στην προκήρυξη, ο αριθμός των επιλογών που θα έχουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, όπως επίσης και η μοριοδότηση αυτών που έχουν προσληφθεί μετά το 2004.
Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των θέσεων σε όλη την Επικράτεια;;; Τα πληθυσμιακά κριτήρια τα λάβατε υπόψη σας;;;
Γίνεται αντιληπτό από όλα τα παραπάνω ότι ο σκοπός της Υπουργικής Απόφασης, είναι οι Απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών με έμμεσο τρόπο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Υπουργοί είναι ανακόλουθοι σε αυτά τα οποία έλεγαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διορθώσεις προκείμενου να εξασφαλιστούν τα εχέγγυα για ίση και αξιοπρεπή μεταχείριση των Δημοτικών Αστυνομικών.
Λύση για όλα τα παραπάνω αποτελούν νέοι φορείς υποδοχής όπως Δήμοι, Υπουργείο Πολιτισμού και ΣΕΠΠΕ. Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους, με αίσθημα ευθύνης ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανατρέψουμε την ανωτέρω κατάσταση.
aftodioikisi.gr


Ρόδι, το φρούτο του χειμώνα! Πέρα από υπέροχη γεύση, οι κόκκινοι ζουμεροί σπόροι του ροδιού αποτελούν ένα δώρο της φύσης, γεμάτο με θρεπτικά στοιχεία και θεραπευτικές ιδιότητες. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένα από τα «ευλογημένα φρούτα» στη θρησκεία του Βουδισμού. Εδώ βρίσκονται δέκα λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια ή να πίνετε το χυμό τους...
Βοηθά στην καλή ποιότητα των δοντιών
Η βιταμίνη C των ροδιών βοηθά στην επούλωση πληγών και βελτιώνει την ποιότητα των δοντιών, και όχι μόνο! Άλλωστε, συχνά αυτό το φρούτο χρησιμοποιείται σε οδοντόπαστες για λαμπερά δόντια. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά σκευάσματα με ρόδι που δίνουν τέλος στην κακοσμία του στόματος.
Προλαβαίνει τον καρκίνο του προστάτη, των μαστών, του δέρματος
Το ρόδι μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το ίδιο ισχύει και με τον καρκίνο του μαστού και του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση ροδιού έχει συσχετιστεί με το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με μελέτη του British Journal of Dermatology.
Λέει "όχι" στη γήρανση
Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το ρόδι ως μια αντιγηραντική θεραπεία, καθώς είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που νικούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά φρούτα σε αντιοξειδωτική δράση, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καταπολεμά την ακμή και την ξηροδερμία, ενώ παράλληλα αποτελεί συστατικό, ακόμα και των αντηλιακών.
Δίνει λύση στο βήχα και τον πονόλαιμο
Σύμφωνα με τις "συμβουλές της γιαγιάς" το ρόδι ανακουφίζει από τον έντονο βήχα. Πολλοί αγοράζουν σκόνη ροδιού, την αναμειγνύουν με νερό και κάνουν γαργάρες, ώστε να γλιτώσουν από τον πόνο στο λαιμό.
Προστατεύει τα νεφρά και το ήπαρ
Έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Toxicology and Industrial Health αποδεικνύει ότι το εκχύλισμα του ροδιού εμποδίζει τις βλάβες στα νεφρά και προστατεύει την περιοχή από τις επιβλαβείς τοξίνες. Παράλληλα, όχι μόνο προστατεύει το συκώτι, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στην "αναγέννηση" του ήπατος μετά από μια ασθένεια.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ο χυμός ροδιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C και θρεπτικά ουσιαστικά που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό, να τρώτε καθημερινά λίγο ρόδι σαν ένα σνακ... για να παραμείνετε υγιείς το χειμώνα και να προστατευτείτε από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα!
Καταπολεμά την τριχόπτωση
Ο χυμός του ροδιού έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ενάντια στην τριχόπτωση. Τα θρεπτικά συστατικά του ενδυναμώνουν τα μαλλιά και λειτουργούν προληπτικά κατά της ενοχλητικής πιτυρίδας. Εάν θέλετε να αποκτήσετε υγιή και γερά μαλλιά... πιείτε λίγο χυμό ροδιού μέσα στο 24ωρο!
Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ρόδι και ο χυμός του βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει την καλή χοληστερόλη και να τονώσει το αγγειακό σύστημα. Έτσι, η συχνή κατανάλωση ροδιού είναι δυνατόν να σας απομακρύνει από τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, όπως αναφέρεται στο Atherosclerosis.
Κινείται κατά των αλλεργιών
Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού... που συνδέονται με τις αλλεργίες!
Φέρνει την ισορροπία στην αρτηριακή πίεση
Το εκχύλισμα ροδιού συμβάλλει στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης, η οποία συχνά αυξάνεται με την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων. Το ρόδι αποτελεί ένα άκρως υγιεινό φρούτο που είναι ικανό να ρυθμίσει ακόμα και το μεταβολισμό σας. Έτσι, θα χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά.
ΠΗΓΗ: flowmagazine.gr
Σήμερα οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά τους και για τα χρήματα και δεν έχουν διάθεση για ερωτικά παιχνίδια

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που παρουσιάζει το BBC, τα οικονομικά προβλήματα και η ενασχόλησή μας με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, «ισοπεδώνουν» την σεξουαλική μας ζωή και όχι μόνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια ηλικίας 16 έως 44 ετών, καταφεύγουν πολλές φορές στην ηλεκτρονική πορνογραφία, ως υποκατάστατο του σεξ. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, και για τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί.

Οι τάσεις αυτές που αποτυπώνονται στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών, δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα (4,9 φορές για τους άνδρες και 4, 8 φορές για τις γυναίκες).

Την περίοδο 1999-2002, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δήλωνε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον έξι φορές το μήνα. Στην έκθεση τους, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Καθ Μέρσερ, από το Πανεπιστήμιο «University College London», υποστηρίζει, πως, σήμερα , οι άνθρωποι ανησυχούν για την δουλειά τους και για τα χρήματα. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Εκτός από τους προβληματισμούς τους για την οικονομική τους κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την προηγμένη τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την τάση. Οι άνθρωποι έχουν υπολογιστές, κινητά τα οποία τα πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί χρησιμοποιούν το Twitter και το Facebook και απαντούν σε γραπτά μηνύματα αντί να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους», υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης.
- See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/529681/Default.aspx#sthash.lxpakzsz.dpuf
Ένας πρώην καθηγητής Τέχνης εγκατέλειψε τα μαθήματά του κι αποφάσισε να ζήσει... σαν Χόμπιτ. Έτσι με φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά κατασκεύασε ένα σπίτι, φιλικό προς το περιβάλλον και μάλιστα χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου ενέργειας.

Αντιθέτως ακολούθησε την προϊστορική μέθοδο οικοδομής όπου χρησιμοποιούσαν καλάμια, χώμα και πηλό, και δημιούργησε αυτό το σπίτι που προσομοιάζει με των Χόμπιτ στις ανάλογες ταινίες.



Η κατασκευή του κόστισε μόλις 170 ευρώ και πλέον το νοικιάζει σε μία γειτόνισσά του η οποία απασχολείται σε κοντινή φάρμα. Ως ενοίκιο η γυναίκα τον πληρώνει με γάλα!



Όσον αφορά στην κατασκευή του ο άνδρας τοποθέτησε ως τζάμια στα παράθυρα παρμπρίζ χαλασμένου φορτηγού και για σανίδια στο πάτωμα, κιβώτια. Για τρεχούμενο νερό συνέδεσε το σπίτι με κοντινή φυσική πηγή, ενώ το σπίτι θερμαίνεται από μία ξυλόσομπα.



Καθώς οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πηλό και στάχυα έχουν καλή μόνωση και κρατούν τη θερμότητα μέσα στο σπίτι, το οποίο διαθέτει μία κουζίνα, μία τραπεζαρία και μία κρεβατοκάμαρα. Ως ψυγείο έχει σκάψει ένα ρηχό αποθηκευτικό χώρο, που συγκρατεί τα πάντα δροσερά. Στον κήπο υπάρχει και ένα αποχωρητήριο με κομποστοποίηση.



ΠΗΓΗ: MIRROR
Σήμερα οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά τους και για τα χρήματα και δεν έχουν διάθεση για ερωτικά παιχνίδια

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που παρουσιάζει το BBC, τα οικονομικά προβλήματα και η ενασχόλησή μας με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, «ισοπεδώνουν» την σεξουαλική μας ζωή και όχι μόνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια ηλικίας 16 έως 44 ετών, καταφεύγουν πολλές φορές στην ηλεκτρονική πορνογραφία, ως υποκατάστατο του σεξ. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, και για τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί.

Οι τάσεις αυτές που αποτυπώνονται στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών, δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα (4,9 φορές για τους άνδρες και 4, 8 φορές για τις γυναίκες).

Την περίοδο 1999-2002, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δήλωνε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον έξι φορές το μήνα. Στην έκθεση τους, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Καθ Μέρσερ, από το Πανεπιστήμιο «University College London», υποστηρίζει, πως, σήμερα , οι άνθρωποι ανησυχούν για την δουλειά τους και για τα χρήματα. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Εκτός από τους προβληματισμούς τους για την οικονομική τους κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την προηγμένη τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την τάση. Οι άνθρωποι έχουν υπολογιστές, κινητά τα οποία τα πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί χρησιμοποιούν το Twitter και το Facebook και απαντούν σε γραπτά μηνύματα αντί να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους», υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης.
- See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/529681/Default.aspx#sthash.lxpakzsz.dpuf
Σήμερα οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά τους και για τα χρήματα και δεν έχουν διάθεση για ερωτικά παιχνίδια

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που παρουσιάζει το BBC, τα οικονομικά προβλήματα και η ενασχόλησή μας με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, «ισοπεδώνουν» την σεξουαλική μας ζωή και όχι μόνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια ηλικίας 16 έως 44 ετών, καταφεύγουν πολλές φορές στην ηλεκτρονική πορνογραφία, ως υποκατάστατο του σεξ. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, και για τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί.

Οι τάσεις αυτές που αποτυπώνονται στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών, δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα (4,9 φορές για τους άνδρες και 4, 8 φορές για τις γυναίκες).

Την περίοδο 1999-2002, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δήλωνε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον έξι φορές το μήνα. Στην έκθεση τους, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Καθ Μέρσερ, από το Πανεπιστήμιο «University College London», υποστηρίζει, πως, σήμερα , οι άνθρωποι ανησυχούν για την δουλειά τους και για τα χρήματα. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Εκτός από τους προβληματισμούς τους για την οικονομική τους κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την προηγμένη τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την τάση. Οι άνθρωποι έχουν υπολογιστές, κινητά τα οποία τα πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί χρησιμοποιούν το Twitter και το Facebook και απαντούν σε γραπτά μηνύματα αντί να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους», υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης.
- See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/529681/Default.aspx#sthash.lxpakzsz.dpuf
Με βελτιωμένες τιμές σε αρκετά μοντέλα εμφανίζεται ο νέος τιμοκατάλογος της Ιαπωνικής εταιρείας, ενώ περιλαμβάνονται και τιμές για τα νέα μοντέλα της σειράς ΜΤ-09.

(Μοντέλο / Κυβικά / Τιμή με ΦΠΑ και ΕΤΤ)

MATES
CRYPTON1101.750
CRYPTON Επαγγελματικό**1101.810
CRYPTON X1342.650
CRYPTON X Special Μπλε MAT1342.850
CRYPTON X Επαγγελματικό*1342.700



SCOOTERS
YN 50 - NEO΄S 4ΧΡΟΝΟ UBS491.890
NS 50 - AEROX R [2012]492.190
NS 50 - AEROX R [2013]492.290
D'ELIGHT 1151141.990
XC 125X - CYGNUS1252.540
BW 1251252.150
XENTER 125 Top Case1252.490
XENTER 150 Top Case1553.190
X-CITY 2502503.990
X-MAX 2502504.690
X-MAX 250 ABS2505.090
X-MAX 250 MOMO2504.950
X-MAX 4004005.950
T-MAX 53053010.990
T-MAX 530 ABS53011.650
T-MAX 530 ABS BLACKMAX53011.950

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
YZ 125 LC **1246.690
YZ 250F [2013]2499.000
YZ 450F [2012]4499.100
YZ 450F [2013]4499.730
WR 450F [2013]4499.900
ΠΑΙΔΙΚΟ
PW 50 **491.420



ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
WR 125R1243.850
WR 125X1243.950
WR 250R **2507.500
WR 250X **2507.700
YZF R1251253.950
YBR 1251242.190
XJ6 [2009-2010]6006.390
XJ6 ABS [2013]6007.490
XJ6 DIVERSION [2009-2010]6006.390
XJ6 DIVERSION F [2010]6007.090
XJ6 DIVERSION F ABS [2010]6007.790
YZF R6 [2013]59913.500
XT 660R6606.950
XT 660X6607.190
XT 660Z TENERE6607.700
XT 660Z TENERE ABS6608.300
FZ87799.100
FZ8 ABS **7799.990
FZ8 ABS 50th Anniversary77910.450
FAZER 87799.450
FAZER 8 ABS77910.300
MT-09 [Matt Grey]8477.990
MT-09 [Blazing Orange, Deep Armor, Race Blue]8478.130
MT-09 ABS [Matt Grey]8478.550
MT-09 ABS [Blazing Orange, Deep Armor, Race Blue]8478.690
XVS 950A UBS **9429.500
YZF R1 [2012]99817.460
YZF R1 [2013]99817.900
XT 1200Z Super Tenere [2010]119914.900
XT 1200Z Super Tenere [2011]119915.300
XJR 1300 **125111.770
FJR 1300A **129818.500
FJR 1300AS (Ημιαυτόματο)**129821.300
XVS 1300A UBS **130410.900
VMAX **167925.300
* Μονόσελο με σχάρα για τοποθέτηση κιβωτίου μεταφοράς αντικειμένων
** Τα μοντέλα αυτά διατίθενται κατόπιν παραγγελίας






news.gr
Έναν κατάλογο με τις πέντε πιο επικίνδυνες δίαιτες της μόδας εξέδωσε η Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία (BDA), που προειδοποιεί ότι ορισμένες από αυτές μπορεί να απειλήσουν τη ζωή εάν αποπειραθεί κάποιος να τις ακολουθήσει.
Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η Δίαιτα της Αναπνοής (Breatharian Diet), η οποία συνιστά αντικατάσταση των τροφίμων και των υγρών με... αέρα και ήλιο.
Η δίαιτα αυτή συνιστά να γίνει πρώτα κάποιος χορτοφάγος, μετά να τρώει μόνο ωμά τρόφιμα, στη συνέχεια μόνο φρούτα, αργότερα μόνο υγρά και στο τέλος τίποτα.
Η BDA λέει πως δεν πρέπει να την ακολουθεί κανείς, διότι είναι αδύνατον να επιζήσει μόνο με οξυγόνο και ήλιο - και όποιος την αποτολμήσει κινδυνεύει από αφυδάτωση, υποσιτισμό και τελικά θάνατο.
Ακολουθεί η Δίαιτα του Βιοτύπου (Biotyping Diet), η οποία υπόσχεται ότι με την προσεκτική επιλογή τροφίμων θα μειωθεί το σωματικό λίπος, επειδή θα αλλάξει η ορμονική ισορροπία του οργανισμού.
Η BDA λέει πως αυτή η δίαιτα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε διατροφικά συμπληρώματα και «ψευδοεπιστήμη» με επιλεγμένα «ίχνη» αληθινής επιστήμης (ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στον μεταβολισμό του λίπους), γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται.
Έπεται η Δίαιτα χωρίς Γλουτένη (Gluten Free Diet), που υπόσχεται αδυνάτισμα με αποφυγή των τροφίμων που περιέχουν γλουτένη.
Η γλουτένη είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και κύριο συστατικό στο αλεύρι του σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού και λιγότερο της βρώμης.
Αν και η αποφυγή της γλουτένης είναι απαραίτητη σε όσους πάσχουν από μία εντεροπάθεια που λέγεται κοιλιοκάκη και σε όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη πως όταν την αποφεύγουν υγιείς άνθρωποι θα χάσουν βάρος, λέει η BDA.
Στην τέταρτη θέση του καταλόγου βρίσκεται η Δίαιτα της Αλκορεξίας (Alcorexia Diet), η οποία συνιστά την κατανάλωση πολύ μικρών ποσοτήτων φαγητού, ώστε να δημιουργηθεί έλλειμμα θερμίδων μέσα στην εβδομάδα που συμπληρώνεται τα Σαββατοκύριακα με αλκοόλ.
Η BDA λέει πως «είναι τρέλα» να μην τρώει κάποιος για να μπορεί να πίνει, διότι αφ' ενός στερεί τον οργανισμό του από πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αφ' ετέρου τον τροφοδοτεί με κάτι που δεν έχει θρεπτική αξία και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, εάν υπερκαταναλωθεί.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δίαιτα Ducan (Ducan Diet), η οποία περιέχει πολλές πρωτεϊνες και λίγους υδατάνθρακες, και προωθείται ως τρόπος ταχείας απώλειας βάρους.
Η BDA λέει πως ακόμα και ο ιδρυτής της, ο Γάλλος γιατρός Πιερ Ντουκάν, του οποίου η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αφαιρέθηκε νωρίτερα εφέτος, προειδοποιεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, δυσκοιλιότητα, κακοσμία του στόματος και ανάγκη για λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων.
«Ο κόσμος πρέπει πια να το πάρει απόφαση: δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες ούτε σούπερ τρόφιμα που θα “ξεκλειδώσουν” το σώμα για να χάσει εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά», δήλωσε η διαιτολόγος και εκπρόσωπος της BDA Σάιαν Πόρτερ.
«Όταν ο κόσμος έχει πονόδοντο, πάει στον οδοντίατρο. Όταν νιώθει άρρωστος, πάει στον γιατρό. Όταν, όμως, θέλει να αδυνατίσει, είναι έτοιμος να πιστέψει το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε.
»Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αποδίδει, ενώ κάποια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Και αυτό δεν αλλάζει, όσοι διάσημοι κι αν εμφανιστούν να υιοθετούν την μία ή την άλλη δίαιτα».
tanea.gr
Ο έλεγχος των επιβατών στα αεροδρόμια ειναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά αυστηρός και ειδικά σε κάποια αεροδρόμια σχεδόν πάντα αναγκάζεσαι να αφήσεις κατι πίσω. Οπότε η λογική λέει οτι τα ίδια τα αεροδρόμια δεν θα έπρεπε να πουλάνε προιόντα που να μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή των επιβατών… Αυτα λέει η λογική, ωστόσο ενα αμερικανός αποφάσισε οτι η λογική δεν εχει πάντα δικαιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail ο Εβαν Μπούθ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, κατάφερε να φτάξει ενα όπλο, ΑΦΟΥ, πέρασε τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου και αγοράζοντας προϊόντα που πωλούνται στα αφορολόγητα!


Ο Evan Booth από τη Βόρεια Καρολίνα "κατασκεύασε" ενα όπλο χρησιμοποιώντας ενα σεσουάρ μαλλιών, ενα αντρικό αποσμητικό, ενα κουτάκι Red Bull, ενα λαστΙχάκι, ενα προφυλακτικό, περιοδικά, μπαταρίες λιθιου και ένα μαγνήτη!

Ο Booth, με πτυχίο στα ψηφιακά μέσα, λέει στη Daily Mail πως η ιδέα του ήρθε όταν τα αεροδρόμια εγκατέστησαν body scanners.




Ο Booth σκέφτηκε πως η κατασκευή του όπλου είναι εφικτή όταν συνειδητοποίησε πως τα αεροδρόμια πωλούν μπαταρίες λιθίου. Όταν αναμειγνύεται με το νερό, το λίθιο μπορεί να παράγει ζέστη που με τη σειρά του μπορεί να μετατρέψει ένα αποσμητικό σώματος σε… πυρομαχικό.

Σε συνδυασμό με ένα πιστολάκι μαλλιών και μερικά άλλα πράγματα που διατίθενται στα αεροδρόμια, έχεις φτιάξει ένα όπλο.

Σε μια προσπάθεια να βρει ερευνητικούς πόρους ο νεαρός ενημέρωσε το FBI, τη CIA και διάφορες άλλες υπηρεσίες για τις δραστηριότητές του πριν τις ανεβάσει στο διαδίκτυο.
onalert.gr
Αν υπήρχε το «Εγχειρίδιο της ιδανικής σχέσης», το πιθανότερο είναι ότι θα είχε ξεπεράσει σε αντίτυπα και τη Βίβλο. Καθώς όμως δεν υπάρχει, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε συνέχεια για να γίνει καλύτερη.
Η σχέση μπορεί να φθαρεί ή να κουραστεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο που κουράζεται το άτομο: Οταν η πίστη γι' αυτό που είμαι ή για τον προορισμό μου χάνεται», λέει η ψυχολόγος Φιλία Αραπάκη. «Απαραίτητη προϋπόθεση, λοιπόν, για ένα ζευγάρι που θέλει να αναθερμάνει τη σχέση του είναι να ονειρευτεί εκ νέου έναν προορισμό και να θέσει τον επόμενο κοινό στόχο».

Πόσο εύκολο, όμως, είναι να κάνει κάποιος όνειρα μέσα στη σχέση όταν ο εφιάλτης της οικονομικής κρίσης έχει καταλάβει ολόκληρη την καθημερινότητά μας; «Μπορεί οι απώλειες να οδηγούν το άτομο σε συνθήκες κρίσης, όχι όμως απαραίτητα στην απώλεια της φλόγας του ζευγαριού», τονίζει η ψυχολόγος. Κρίση σημαίνει αλλαγή μόνο όταν το άτομο φοβάται την αλλαγή και προτιμά τη σιγουριά και τη σταθερότητα. Καθοριστικό ρόλο παίζει το ερμηνευτικό λεξικό του ζευγαριού για το εάν τελικά καταφέρει να εξελιχθεί και να ανανεωθεί μέσω της κρίσης ή απλώς η κρίση θα γίνει μια αφορμή για να προβληθούν οι ελλείψεις που έχει η σχέση».

Ας μη γελιόμαστε. Οσο αποτελεσματικές είναι οι «δίαιτες εξπρές» άλλο τόσο αποτελεσματικές είναι οι «εξπρές ερωτικές συμβουλές» για να φέρουν ξανά μαζί ένα ζευγάρι του οποίου τα μέλη εδώ και καιρό μοιάζουν να κινούνται παράλληλα. Το παιχνίδι, όμως, δεν χάνεται προτού έστω ένας από τους δύο παραδώσει τα όπλα. «Απαραίτητη προϋπόθεση μιας αληθινής σχέσης είναι η αγάπη, η έλξη και η εμπιστοσύνη. Οταν σε ένα ζευγάρι λείψει κάτι από αυτά, η οικειότητα χάνεται και είναι αδύνατον να καταφέρει να καλύψει την απόσταση που το χωρίζει.

Αν, λοιπόν, στόχος του ζευγαριού είναι να επαναφέρει τη σχέση σε εκείνο το επίπεδο θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθεί ο καθένας ξεχωριστά αν αγαπά, αν εμπιστεύεται και αν του αρέσει ο σύντροφός του», υπογραμμίζει η κ. Αραπάκη. Αν η απάντηση είναι θετική τότε, ναι, μπορούμε να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι κάθε σχέση είναι μοναδική και έχει τους δικούς της κώδικες, κανόνες και ανάγκες.


Άγγιξέ τον
Σίγουρα, το να κάνεις τακτικά σεξ βοηθά τη σχέση να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης. Επειδή, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο, κάποιες φορές ακόμη κι ένα τρυφερό άγγιγμα μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς αυξάνει την οξυτοκίνη, την ορμόνη που ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς και μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Η επαφή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τον σύντροφό μας είναι πολύ σημαντική. Ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή δεν έχουμε όρεξη ή χρόνο για σεξ, μια αγκαλιά, ένα χάδι ή ένα φιλί μας φέρνουν πιο κοντά.

Δώσε σημασία στον εαυτό σου
Οι περισσότεροι θεωρούν πως ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η σχέση μας είναι να ασχοληθούμε περισσότερο με τον σύντροφό μας. Δεν είναι πάντα αλήθεια. Κάποιες φορές βοηθάμε περισσότερο τη σχέση επενδύοντας στη δική μας ζωή και ευτυχία. Με το να κάνεις τη ζωή σου πιο ικανοποιητική, απαλλάσσεις τη σχέση σου από την πίεση του να είναι η μοναδική πηγή της ευτυχίας, ενώ φροντίζοντας για όσα χρειάζεσαι στη ζωή σου, φέρνεις τα οφέλη στη σχέση σου.

Πες «ευχαριστώ»
Το να θυμόμαστε να ευχαριστούμε τον σύντροφό μας για ό,τι μάς προσφέρει μοιάζει αυτονόητο, πολλά ζευγάρια όμως το παραμελούν. Η ευγνωμοσύνη αποτελεί την κόλλα διαρκείας που μας κρατά ενωμένους και μας θυμίζει ότι ο άλλος είναι παρών στη ζωή μας με τη θέλησή του και όχι γιατί κάποιος εκδικητικός θεός του έχει επιβάλει το μαρτύριο της συνύπαρξης μαζί μας. Οι επιστήμονες χωρίζουν την ευγνωμοσύνη σε χαμηλής και υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με την πρώτη λέμε «Σ' ευχαριστώ για το φαγητό που μου έφτιαξες. Πεινούσα πολύ», ενώ στη δεύτερη «Είσαι φανταστικός. Σ' ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και μαγειρεύεις για μένα». Στην πρώτη περίπτωση, η ευγνωμοσύνη είναι εγωκεντρική, στη δεύτερη επικεντρώνεται στον άλλον. Μαντέψτε ποια προτείνουν.

Σκούντηξε... τη χαρά
Το χιούμορ και η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι από τις πρώτες απώλειες μιας πολύχρονης σχέσης. Κι όμως, πρέπει να τα επαναφέρουμε. Αστεία, πινελιές χιούμορ, χαζά χαϊδευτικά επιδρούν ευεργετικά ακόμη και την πιο ακατάλληλη, θεωρητικά, στιγμή: Την ώρα μιας διαμάχης. Συγκρίνοντας τις απομαγνητοφωνήσεις διαφωνιών μεταξύ ζευγαριών, ο ερευνητής και συγγραφέας Dancher Keltner βρήκε ότι τα ζευγάρια που πειράζονταν εκείνη τη δύσκολη στιγμή έλυναν τις διαφορές τους καλύτερα σε σχέση με τα ζευγάρια που έκαναν έναν πολιτισμένο και λογικό διάλογο.

Γιόρτασε τα καλά νέα
Σε μια δύσκολη στιγμή μας, περιμένουμε από τον σύντροφό μας να είναι πάντα δίπλα μας για να κλάψουμε στον ώμο του. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι το πώς μοιραζόμαστε μαζί του τις καλές του στιγμές. Οι σύντροφοι που αντιδρούν με ενθουσιασμό στην επιτυχία του άλλου -ζητώντας λεπτομέρειες, κάνοντας κομπλιμέντα ή ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί- βιώνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση. Η ικανότητα ενός ζευγαριού να «κεφαλαιοποιεί» τα θετικά συμβάντα είναι πολύ πιο ευεργετική για τη σχέση από όταν οι δύο σύντροφοι μοιράζονται την ίδια θλίψη για κάτι αρνητικό.

Βρες τον ιδανικό εαυτό στον σύντροφό σου
Ο Caryl Rusbult, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, διαπίστωσε ότι τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα όπου ο ένας βλέπει στα μάτια του άλλου τον άνθρωπο που θα ήθελε να είναι.

Παράδειγμα: Μια γυναίκα που εύχεται να ήταν λιγότερο αγχώδης, αισθάνεται πιο ευτυχισμένη δίπλα σε έναν πραγματικά cool άντρα. Αντίστοιχα, μια γυναίκα με καταπιεσμένες καλλιτεχνικές ανησυχίες, είναι πιο πιθανό να βρει τη χαρά πλάι σε έναν καλλιτέχνη. Ο Rusbult αποκαλεί αυτό το «φαινόμενο του Μικελάντζελο»: Οι σύντροφοι βοηθούν ο ένας τον άλλον να «σμιλέψουν» τα καλύτερα στοιχεία τους. Φτιάξε μια λίστα με τους προσωπικούς στόχους σου. Στη συνέχεια, μια άλλη με τα στοιχεία που εκτιμάς περισσότερο στον σύντροφό σου. Το πιθανότερο είναι να βρεις πολλές ομοιότητες.

Πες το γραπτώς
Στην αρχή μιλούσατε συνεχώς, ενώ η οθόνη που σας ειδοποιούσε ότι έχετε μήνυμα δεν σταματούσε να αναβοσβήνει. Σταδιακά, τα τηλεφωνήματα αραίωσαν, ενώ τα μηνύματα έρχονται πια μόνο για να σε ειδοποιήσουν ότι σε καλούσε αλλά δεν είχες σήμα. Κι όμως, υπάρχει κάτι μαγικό στη χρήση του γραπτού λόγου που μας βοηθά να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο εκφράζοντας τα συναισθήματά μας. Το ίδιο ασφαλώς, ή και ακόμη περισσότερο συμβαίνει με το στυλό και το χαρτί. Ετσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς στοργικά για τον σύντροφό σου, στείλε του ένα μήνυμα. Μόλις το διαβάσει, είναι σίγουρο πως θα χαμογελάσει.

Στήριξέ τον (μυστικά)
Το να ανακοινώσεις στον αγχωμένο σύντροφό σου ότι θα πας εσύ το αυτοκίνητο για σέρβις σίγουρα θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Σύμφωνα όμως με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, δεν θα τον απαλλάξει από το άγχος, αφού θα νιώσει υποχρεωμένος. Στην πραγματικότητα, η πιο αποτελεσματική στήριξη είναι η «αόρατη». Στην έρευνα, όταν ο ένας σύντροφος παρείχε στήριξη που ο άλλος σύντροφος δεν κατάλαβε καν, η διάθεση του τελευταίου βελτιώθηκε περισσότερο σε σχέση με εκείνου που δεχόταν εκφρασμένη βοήθεια.

Συμπέρασμα: Βρες υπόγειους τρόπους να κάνεις τη ζωή του συντρόφου σου πιο εύκολη, όταν εκείνος περνά μια δύσκολη φάση: Βάλε στο ψυγείο το αγαπημένο του αναψυκτικό, προσπάθησε να βάλεις τάξη στο χαοτικό γραφείο του και πάρε εσεύ τα ρούχα του από το καθαριστήριο με τη δικαιολογία ότι περνούσες από κει.

Ακόμη 5 εύκολοι τρόποι να έρθετε κοντά

1. Φτιάξτε μαζί το πρωινό σας. Ετοιμάστε και σερβίρετε ο ένας το πιάτο του άλλου βάζοντας όλη σας τη φροντίδα να ικανοποιήσετε τις διατροφικές προτιμήσεις του συντρόφου σου και όχι τις δικές σου.

2. Δοκιμάστε τη «σιωπηρή» συζήτηση. Αναζητήστε το πιο «ακανθώδες» θέμα της σχέσης σας. Αντί να συζητήσετε, όμως, άλλη μια φορά πάνω σε αυτό, δοκιμάστε να καταγράψετε τις σκέψεις σας πάνω σε αυτό. Διάβασε δυνατά τι έγραψες και πέρνα το χαρτί στον σύντροφό σου για να σου απαντήσει και εκείνος γραπτώς. Συνεχίστε να επικοινωνείτε με αυτόν τον τρόπο για είκοσι λεπτά.

3. Οργανώστε βραδιά «πίσω στον χρόνο». Κλείσε ένα ραντεβού με τον σύντροφό σου. Προσοχή: Το εστιατόριο και το σινεμά αποκλείονται. Μπορεί να είναι μια συναυλία, μια επίσκεψη σε μουσείο ή γκαλερί, μια εκδήλωση που γίνεται στην πόλη σας. Στη διάρκεια του ραντεβού αποφύγετε να μιλήσετε για φαγητό, χρήματα ή τα παιδιά.

4. «Χτίστε» την ερωτική επιθυμία. Αφιερώστε μισή ώρα στη σωματική (επαν-) εξερεύνηση του συντρόφου σας: Βγάλτε τα ρούχα σας και αγγίξτε ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της σωματικής σας επαφής ανταλλάξτε ερωτόλογα. Προσοχή: Το σεξ απαγορεύεται (τουλάχιστον για σήμερα).

5. Ανταλλάξτε φιλοφρονήσεις: Σκέψου και πες στον σύντροφό σου πέντε πράγματα που εκτιμάς σε εκείνον ή στη σχέση σας. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται. Στη συνέχεια ζήτα του να κάνει το ίδιο.
πηγή womenonly.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!