Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ξεκίνησε από σήμερα ένας καταστηματάρχης που διαθέτει ψητοπωλεία στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Το ψητοπωλείο "Ο καλύτερος" με αφορμή τις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα, αποφάσισε ως ένδειξη αλληλεγγύης, να δίνει δωρεάν ένα σάντουιτς ανά άτομο από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη , από τις 16:30 εως τις 19:30.

"Μια κίνηση αλληλεγγύης και αισιοδοξίας γιατί Αγαπάμε Ελλάδα.Τα Καλύτερα έρχονται και είμαστε όλοι μαζί!" αναφέρει σε ανακοίνωση του το κατάστημα.

"Όλο αυτό γίνεται με σεβασμό και  εκτίμηση στον Έλληνα πολίτη." δήλωσε στο thestival.gr, ο υπεύθυνος επικοινωνίας των καταστημάτων, Λαμπανάρης Γιώργος.

http://www.thestival.gr 
Δημοσιεύθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, για την επαναφορά 1.293 Σχολικών Φυλάκων σε Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4325/2015.

Αφορά επαναφορά υπαλλήλων Δήμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ, ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων στις θέσεις, με το βαθμό και με το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν, στους Δήμους που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", λόγω της προβλεπόμενης αυτοδίκαιης επανασύστασης της καταργηθείσας ειδικότητας και των θέσεων των Σχολικών Φυλάκων.

Αυτοί, όπως αναφέρει το «Βήμα», επανέρχονται στις θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο στους δήμους που υπηρετούσαν πριν από τη θέση τους σε διαθεσιμότητα λόγω της προβλεπόμενης αυτοδίκαιης επανασύστασης της καταργηθείσας ειδικότητας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων.

Οι θέσεις των σχολικών φυλάκων επανασυστάθηκαν με τον Ν. 4325/2015 και από τη δημοσίευσή του, δηλαδή από τις 11 Μαΐου 2015.

http://www.thestival.gr 
Αναστολή όλων των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων και εργασιών έως την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η προεκλογική περίοδος έως την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η απόφαση σύμφωνα με το protothema.gr, ελήφθη μετά από ομόφωνο αίτημα που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας (σ.σ. εκτός της ΝΔ που απείχε από την συνεδρίαση).

http://www.thestival.gr
Aύριο θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ στους δικαιούχους όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΓΑ που εξέδωσε σήμερα

Καταβολή Συντάξεων μηνός Ιουλίου 2015 για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ

Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2015 θα καταβληθεί σε 681.087 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Η συνολική δαπάνη για την....
καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 305.561.286,40 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

http://simantra.blogspot.gr


Τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν πηγή έντονου στρες, με τα τρία τέταρτα των ενηλίκων να τα θεωρούν ως την κυριότερη αιτία του - και αυτό, σε περιόδους που δεν υπάρχει οικονομική κρίση.

Όταν η κρίση είναι υπαρκτή όπως συμβαίνει στη χώρα μας, το στρες είναι ακόμα εντονότερο και πολλοί δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA) έχει μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν.

* Να ενημερώνεστε, αλλά να μην πανικοβάλλεστε. Είναι σημαντικό να ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας αλλά αντισταθείτε στην παρόρμηση να νιώσετε απελπισία και πανικό, διότι κάτι τέτοιο θα εκτοξεύσει στα ύψη το άγχος σας και θα σας κάνει να λάβετε κακές αποφάσεις.

Ούτε όμως το να «κλειδώσετε» το συναίσθημά σας και να μην αντιδράτε καθόλου θα σας βοηθήσει (γενικά, τα άκρα στη συμπεριφορά δεν βοηθάνε καθόλου). Επομένως, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και την κριτική σας σκέψη.

* Καταρτίστε ένα σχέδιο. Καθίστε μαζί με τους δικούς σας και γράψτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδά σας ή να διαχειρισθείτε καλύτερα τα οικονομικά σας.

Καταρτίστε στη συνέχεια ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσεως, το οποίο θα αναθεωρείτε συχνά.

Αν και στην αρχή η διαδικασία αυτή είναι πηγή πρόσθετου άγχους, μόλις ολοκληρωθεί θα νιώσετε καλύτερα, διότι θα αισθανθείτε ότι δεν μένετε αδρανείς αλλά κάνετε κάτι για να διατηρείτε κάποιον έλεγχο στη ζωή σας.

* Εξετάστε τα «αντίδοτα» που χρησιμοποιείτε. Στις δύσκολες οικονομικές περιόδους, ο καθένας μας στρέφεται σε κάτι που θα τον δυναμώσει ψυχικά και θα τον παρηγορήσει.

Για πολλούς αυτό το «αντίδοτο» είναι ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το ποτό, ο τζόγος ή η ανεξέλεγκτη κατανάλωση παχυντικών φαγητών ή γλυκών.

Επιπλέον, η ένταση που νιώθουμε μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους καυγάδες εντός και εκτός οικογένειας οι οποίοι, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιούμε, είναι ξεσπάσματα.

Να έχετε, λοιπόν, το νου σας γι’ αυτού του είδους τις συμπεριφορές, διότι μπορεί να νομίζουμε ότι καταπραΰνουν το στρες, αλλά στην πραγματικότητα το εντείνουν.

Αν οι συμπεριφορές αυτές δημιουργούν ήδη πρόβλημα σε εσάς ή στην οικογένειά σας, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό στην ψυχική υγεία.

* Προσπαθήστε να βγάλετε κάτι καλό απ’ όλο αυτό. Αν και είναι πολύ δύσκολο, προσπαθήστε να εκμεταλλευθείτε την υπάρχουσα κατάσταση για να βελτιώσετε κάποιες παραμέτρους στη ζωή σας.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να κάνετε καθημερινά μεγάλους περιπάτους - δεν κοστίζουν τίποτα, θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα και ωφελούν την υγεία.

Φροντίστε επίσης να τρώτε μαζί με την οικογένειά σας (εννοείται με κλειστή την τηλεόραση για να μιλάτε μεταξύ σας και να συγκεντρώσετε στο φαγητό σας), διότι όχι μόνο θα γλιτώσετε χρήματα, αλλά θα έρθετε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο.

Να είστε επίσης γλυκομίλητος με τους αγαπημένους σας και να εκφράζετε ανοιχτά την αγάπη σας. Μελέτες του δρος Ρόμπερτ Σαπόλσκυ, καθηγητή Νευρολογίας & Νευρολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, έχουν δείξει ότι η στοργή κάνει θαύματα εναντίον του στρες - όχι μόνο γι' αυτόν που την δέχεται αλλά και γι' αυτόν που την επιδεικνύει.

Αν δεν εργάζεστε, χρησιμοποιήστε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας για να ασχοληθείτε με κάτι που συνήθως δεν κάνετε - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσετε για πρώτη φορά στη ζωή σας τον κήπο ή ότι θα κάνετε ριζική αναδιάταξη στα ντουλάπια, τις αποθήκες και τα πατάρια του σπιτιού σας.

* Βάλτε πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας. Να μπαίνετε για ύπνο και να σηκώνεστε την ίδια ώρα, να τρώτε σε συγκεκριμένες ώρες και γενικώς να έχετε μία όσο το δυνατόν πιο συνεπή ρουτίνα.

Φροντίστε επίσης να τρώτε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και να φροντίζετε τον εαυτό σας (όλ’ αυτά μοιάζουν άσχετα με το στρες, αλλά έχουν σημασία για την ψυχική σας διάθεση).

* Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό. Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε το στρες σας, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό.

Πηγή: tanea.gr

Σε κάθε λειτουργικό της σύστημα, η Microsoft ετοιμάζει ένα διαφορετικό wallpaper για την επιφάνεια εργασίας.

Για τα επερχόμενα Windows 10, η εταιρεία ένα ειδικό desktop wallpaper, επιλέγοντας το λογότυπο των Windows, αλλά χωρίς κάποια ψηφιακή επεξεργασία, καθώς πρόκειται για μία φωτογραφία.

Η δημιουργία και το στήσιμο της φωτογραφίας έγινε σε ένα studio, όπου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές χαρτογράφησης, laser και προβολείς, ώστε να δημιουργηθεί η νέα εικόνα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και είναι ενδεικτικό της προσοχής που έχει δώσει η Microsoft στο επερχόμενο λειτουργικό της.

Πηγή: pcmag.com
Μια ξανθιά βρίσκει ένα λυχνάρι , το τρίβει και βγαίνει το τζίνι .
– Μπορώ να σου πραγματοποιήσω τρεις επιθυμίες , αλλά ότι κάνω για σένα , θα το έχει ο άντρας σου στο δεκαπλάσιο . Εντάξει ;
– Εντάξει , του λέει η ξανθιά .
1η επιθυμία :
– Θέλω να με κάνεις πανέμορφη . Να έχω ωραίο σώμα , ωραία μαλλιά , να μην χρειαστώ ποτέ μου λίφτινγκ .
– Ο άντρας σου θα έχει δέκα τέτοιες γυναίκες .
– Δεν με νοιάζει .
Την κάνει κουκλάρα και ο άντρας της είχε δέκα τέτοιες γυναίκες .
2η επιθυμία :
– Θέλω να με κάνεις πολύ πλούσια . Να έχω αυτοκίνητα , μετοχές , ακίνητα και κινητά .
– Ο άντρας σου θα έχει τα δεκαπλάσια .
– Δε με νοιάζει .
Την κάνει πλούσια και τον άντρα της πάμπλουτο .
3η επιθυμία :
– Θέλω να με κάνεις να πάθω ένα πολύ μικρό εμφραγματάκι !


Κι ενώ η Ελλάδα έχει ξεμείνει από ΑΤΜ’s μια είδηση προκαλεί έκπληξη. Στο Μενίδι, το περασμένο Σάββατο εγκαταστάθηκε το πρώτο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών για…Bitcoin. Η εγκατάσταση σε ένα βιβλιοπωλείο έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, μιλώντας στην κάμερα του ρωσικού δικτύου ανέφερε ότι «πολλές χώρες που είναι σε κρίση θα μπορούσαν να στραφούν στο Bitcoin, τώρα στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο είναι διαδεδομένο», ωστόσο σημείωσε ότι «αφορά κυρίως τους νέους ανθρώπους, είναι πολύ καινούριο».

Πηγή: imerisia.gr

Περίπου χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα  θα ανοίξουν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ  οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.
Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.
Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει παράλληλα όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις».
Κατηγορεί τέλος το Eurogroup ότι «προσπάθησε ανεπιτυχώς να τορπιλίσει το δημοψήφισμα αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει αρχικά την Koot Azur, που θα αποτελείται από Βέλγους και Ολλανδούς ελεύθερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στη συνέχεια την Μπόχουμ και για το τέλος την ουκρανική Ντνίεπρ.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Αναλυτικά οι αντίπαλοι, η τοπική ώρα διεξαγωγής και η ακριβής διεύθυνση των γηπέδων:

04.07.2015 18:00
ΠΑΟΚ – Koot Azur
WA Scholtenlaan 138, 6865 NA Doorweth

08.07.2015 16:30
ΠΑΟΚ – VFL Bochum
v. v. Arnhemse Boys Marasingel 251, 6846 DX Arnhem

10.08.2015 16:00
ΠΑΟΚ – DNIPRO Dnipropetrovsk
Marasingel 251, Arnhem

http://www.seleo.gr

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναρτήθηκε το σχέδιο που κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015, που αποτελείται από δύο  μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους.
Πρόκειται δηλαδή για το σχέδιο συμφωνίας επί της οποίας διενεργείται το δημοψήφισμα. Το σχέδιο είναι γραμμένο αναλυτικά ως έχει και αποτελεί την ακριβή μετάφραση του Αγγλικού πρωτότυπου εγγράφου όπως παρασχέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών από την αρμόδια μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Δείτε το σχέδιο ΕΔΩ

Ένα περίπτερο λοιπόν, στην Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, που τυπώνει συνθήματα πάνω σε μπλουζάκια καπέλα και ποδιές, έφτιαξε τα… επίκαιρα που βλέπετε στις φωτογραφίες.
1

 


Θερμό επεισόδιο στο γραφείο του βουλευτή Γρηγοράκου. Δευτέρα 29 Ιουνίου. Ώρα 12 το μεσημέρι. Πολίτες, υπο τον ήλιο βρίσκονται στην ουρά του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ Σπάρτης). Ακριβώς δίπλα και στον Α’ όροφο βρίσκεται το γραφείο του βουλευτή του ΠαΣοΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου. Κατά πληροφορίες ένας πολίτης, στην ουρά, θεώρησε ότι δέχθηκε πρόκληση από υπάλληλο του γραφείου που βρισκόταν στο μπαλκόνι του γραφείου. Ο πολίτης ως μαινόμενος ταύρος ανέβηκε στο γραφείο και με γροθιές, έσπασε την πόρτα.
Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος όσα έγιναν…
atm


 

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στην παραλία, τα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή καθώς και τα υπαίθρια δείπνα είναι επιτέλους εδώ. Αυτές οι συναθροίσεις όμως, συχνά μας φορτώνουν με υψηλής θερμιδικής αξίας ζυμαρικά, τσιπς, παγωτά και κοκτέιλ.

Απολαύστε το ζεστό καλοκαίρι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διατηρώντας παράλληλα τη διατροφή σας υπό έλεγχο με τις παρακάτω συμβουλές.

1. Πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι έχει ένα φυσικό συστατικό που βοηθά να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας.

2. Καταναλώστε θαλασσινά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να πάρετε τα πιο φρέσκα αλιεύματα από το τοπικό παντοπωλείο σας. Ο σολομός, ο τόνος, ο αστακός, τα μύδια και το καλαμάρι αποτελούν ένα ιδανικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

3. Μην παραλείπετε το πρωινό. Τρώγοντας ένα πρωινό με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη ξεκινά το μεταβολισμό σας σε υψηλή ταχύτητα και παρέχει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

4. Απολαύστε το καλοκαίρι με φρούτα και τα λαχανικά. Προτιμήστε πολύχρωμα λαχανικά στα γεύματα σας καθώς και ποικιλία φρούτων, που θα δώσουν στο σώμα σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεστε.

5. Ενυδατωθείτε συχνά. Η ζέστη του καλοκαιριού σας κάνει πιο επιρρεπείς σε αφυδάτωση. Ξεκινήστε την ημέρα σας με δύο ποτήρια νερό. Ως το τέλος την ημέρας θα πρέπει να έχετε καταναλώσει τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ώστε να αναπληρώσετε το νερό που χάνετε μέσω του ιδρώτα.

6. Να τρώτε υγιεινά στην παραλία. Το παγωτό από τα περίπτερα και οι ψησταριές υψηλής θερμιδικής αξίας θα βάλουν φρένο στην διατροφή σας, οπότε μείνετε μακριά από αυτούς τους πειρασμούς . Ένα μικρό φορητό ψυγείο με πάγο το οποίο θα περιέχει εμφιαλωμένο νερό, σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, χούμους, γιαούρτι και πολλά φρούτα, θα σας κάνει να νιώσετε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι με τη μέρα σας στην παραλία.

7. Δώστε το σπίτι σας μια όμορφη αίσθηση του καλοκαιριού. Χρειάζεται ένα περιβάλλον που να αντανακλά ένα υγιεινό τρόπο ζωής . Για να ξεκινήσετε σωστά, αφαιρέστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα από το σπίτι σας (έτσι ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό). Τοποθετήστε στο συρτάρι του γραφείου σας υγιεινά σνακ όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς.

8. Φτιάξτε το καλύτερο σπιτικό burger. Δημιουργήστε ένα πιο υγιεινό burger με ολόκληρα ψωμάκια σίτου, άπαχα κρέατα, νόστιμες σως γιαουρτιού και λαχανικά. Δοκιμάστε μία από αυτές τις υγιεινές συνταγές burger και θα το λατρέψετε.

9. Προ-σχέδιο και στα γεύματά σας. Σχεδιάζετε τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και τις δραστηριότητές σας για το καλοκαίρι. Γιατί να μην σχεδιάσετε και τα γεύματά σας; Προγραμματίστε την προετοιμασία όλων των τροφίμων σας από την Κυριακή, έτσι ώστε να έχετε αρκετό φαγητό για την εβδομάδα. Θα εξοικονομήσετε χρήματα.

10. Προτιμήστε μπύρα σε βραδινή έξοδο. Σίγουρα το καλοκαίρι οι βόλτες και οι νυχτερινές εξορμήσεις είναι πιο τακτικές. Προτιμήστε λοιπόν μπύρα για να περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό καλοκαιρινό βράδυ χωρίς να πάρετε επιπλέον θερμίδες αλλά και για να δροσιστείτε .

Με την συνεργασία της Δήμητρας Σταμούλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Χολαργός, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!