Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γιατί η σοκολάτα αποτελεί αξία. Απανταχού λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε!

Sacher Wien, Βιέννη, Αυστρία


Το Sachertorte είναι το γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε επισκεπτόμενοι την Αυστρία. Θα μπορούσε κάλλιστα να ακούει στο όνομα σοκολατένιος παράδεισος που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν.
Το ιδανικότερο ξενοδοχείο που αποδεδειγμένα μπορεί να καλύψει την ανάγκη σας για σοκολατένιες αμαρτίες είναι το Sacher Wien στη Βιέννη.

Όχι μόνο γιατί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μπορείτε να δοκιμάσετε το γλυκό αλλά γιατί ο πατέρας του ιδιοκτήτη, είναι και ο πατέρας της συνταγής για το εν λόγω γλυκό το 1832.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί την πηγή για το Sachertorte. Εσείς μπορείτε να το προσπεράσετε;

Du Cadran, Παρίσι, Γαλλία


Παρίσι! Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο. Το καλό φαγητό και η τέχνη είναι συνώνυμα της Γαλλικής πρωτεύουσας. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε σοκολατένιο κοκτέιλ; Και όμως υπάρχει και μπορείτε να το βρείτε στο μπαρ του ξενοδοχείου Du Cardran στο Παρίσι.

Οι γλυκές εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στην είσοδο του ξενοδοχείου θα βρείτε το σοκολατένιο μαγαζί. Με πάνω από 30 διαφορετικά είδη σοκολάτας, ακόμα και για τα πιο εξεζητημένα γευστικά γούστα αποτελεί σημείο συνάντησης για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας.
Ξεκινήστε την περιήγηση σας στο Παρίσι ως εξής: Κατεβείτε από το δωμάτιο σας, στην είσοδο του ξενοδοχείου, στάση στο σοκολατένιο μαγαζί και μετά από δέκα λεπτά περπάτημα θα είστε στο δεύτερο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ.

Etruscan Chocohotel, Περούτζια, Ιταλία


Σοκολατένια διαμονή, κυριολεκτικά, περιμένει τους επισκέπτες που θα επιλέξουν το Etruscan Chocohotel στην Περούτζια της Ιταλίας. Τρεις όροφοι, τρία διαφορετικά σοκολατένια θέματα. Σοκολάτα υγείας, μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα με αντζούγια.
Η διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο είναι αντίστοιχη του θέματος του ορόφου και το κλειδί του δωματίου είναι σοκολατένια μπάρα. Προσοχή μόνο μην υποκύψετε στον πειρασμό και το φάτε!

Κάθε κλειδί είναι μοναδικό και αναντικατάστατο...τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η διεύθυνση του ξενοδοχείου. Εσείς τους πιστεύετε; Δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε και να απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο, καθώς το κλειδί του δωματίου σας, λιώνει στο στόμα.

The Chocolate Boutique, Βόρνμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο


Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε σοκολάτα ενώ κάνετε τις διακοπές σας; Όχι! Δεν χρειάζεται να πάτε στην Ελβετία!
Το Chocolate Boutique ξενοδοχείο διατείνεται ότι είναι το μοναδικό σοκολατένιο ξενοδοχείο στη Μεγάλη Βρετανία και παράσχει μαθήματα σοκολατοποιίας.

Το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο αποτελείται από 13 σουίτες διακοσμημένες σοκολατένια...Αν κατά τη διαμονή σας εκεί πεινάσετε, κάντε μια βόλτα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου με σπεσιαλιτέ φτιαγμένες αποκλειστικά από σοκολάτα.
Για να ξεδιψάσετε γιατί δεν πηγαίνετε στο μπαρ του ξενοδοχείου για να απολαύσετε δροσιστικό Choctail;

Rosas & Xocolate, Μέριδα, Μεξικό


Θέλετε να μάθετε το μυστικό των Μάγιας; Μα φυσικά η σοκολάτα και το κακάο, που αποτελούσε κεντρικό άξονα του πολιτισμού τους.
Τριαντάφυλλα και σοκολάτα είναι το όνομα του ξενοδοχείου στο Μεξικό, που εγγυάται να κάνει τη διαμονή σας όσο πιο γλυκιά γίνεται και να σας μυήσει στο σοκολατένιο παρελθόν των Μάγιας.

Σοκολατοθεραπείες για το σώμα και σοκολατοτσιμπούσι για το πνεύμα, είναι το μόττο του ξενοδοχείου. Εσείς δεν συμφωνείτε;
news.gr
ην πρώτη του μεγάλη επιτυχία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από μια τετραετία αδιάλειπτης παρουσίας πανηγύρισε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Έλληνας άλτης ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ με άλμα στα 5,80, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ,40, 5μ55, 5μ65 και 5μ75.

Οι τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,85 δεν στέρησαν απ’ τον Φιλιππίδη την κορυφή, αφού δεν τα κατάφεραν ούτε ο δεύτερος Μάλτε Μορ απ’ τη Γερμανία, ούτε ο Γιαν Κούντλιτσκα απ’ την Τσεχία, που κατετάγη τρίτος.

Η τελική κατάταξη
1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5μ80
2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5μ80
3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5μ80
4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5μ75
5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5μ75
6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5μ65
7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5μ65
8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5μ65
9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5μ55
10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5μ55
11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5μ55
12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5μ40
πηγή: sport-fm.gr
Μείωση του μισθού του νεοδιοριζόμενου στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα  (δηλαδή, 586 ευρώ) και 2.000 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015 είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας. Όπως γράφει η real news το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και από υπουργούς που υποστηρίζουν το μνημόνιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός κατώτατος μισθός στο Δημόσιο για πρωτοδιοριζόμενο ΥΕ είναι 780 ευρώ μικτά (584 καθαρά) και τον ΔΕ 858 ευρώ μικτά (643 καθαρά). Με τη νέα πρόταση οι καθαρές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα πέσουν στα 440 ευρώ!
Από την πλευρά της η κυβέρνησης φαίνεται ότι δέχεται η μείωση να είναι περί τα 100 ευρώ στις μικτές αποδοχές των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο με στόχο να δοθεί το «πλεόνασμα» στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να μειωθεί το πολιτικό κόστος.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν συνολικά ακόμη 5.000 απολύσεις μέσα στο 2015, την ώρα που ακόμη δεν έχουν κλείσει ακόμη ούτε οι 4.000 απολύσεις του 2013, πόσω μάλλον οι 11.000 του 2015.
aftodioikisi.gr
Μπορεί η ιδέα ότι θα πάρεις σεξουαλικές συμβουλές από τη γιαγιά σου να σε κάνει να νιώθεις περίεργα και λίγο άβολα, αλλά πρέπει οπωδήποτε να ακούσεις τι έχει να σου πει μία 98χρονη που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι.
Η 98χρονη Pauline, ύστερα από τρεις γάμους και μία παράνομη σχέση έχει πολλά να σου πει και πολλές συμβουλές να σου δώσει..

1. Καταρχάς πρέπει να είστε σε σεξουαλική αρμονία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν οποιοσδήποτε σου πει κάτι διαφορετικό σου λέει βλακείες.

2. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τα πράγματα μεταξύ σας πικάντικα ύστερα από δέκα χρόνια σχέσης ή γάμου. Αν δεν έχεις αυτό το συναίσθημα (το να θέλεις να κάνεις πιο καυτή τη σεξουαλική σας ζωή) και δεν έχει και εκείνος αυτό το συναίσθημα, πάρ'τε διαζύγιο. Είναι το μόνο που σας χρειάζεται γιατί θα είστε πολύ καλύτερα μόνοι σας. Αν ζεις με κάποιον που δε σε κάνει χαρούμενη τότε γίνεσαι μίζερη πράγμα που είναι χειρότερο από τη μοναξιά.

3. Πρέπει να δίνεις όλο σου τον εαυτό για να κάνεις τον άνθρωπό σου χαρούμενο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να κάνει και εκείνος το ίδιο.

4. Πρέπει να έχεις πολύ πάθος και πρέπει να έχεις και πολύ συναίσθημα. Χωρίς συναισθήματα δεν υπάρχει τίποτα, υπάρχει μόνο μία βαρετή καθημερινότητα και αυτό δεν είναι καλό.
Ο Γιωρίκας άνοιξε ένα μαγαζί με κοτόπουλα, το οποίο δεν πήγαινε καλά.
Λίγο παραπέρα υπήρχε ένα άλλο μαγαζί πού έγραφε “Κοτόπουλα Ιωαννίνων” και γινόταν χαμός από πελάτες.
Πιάνει λοιπόν και γράφει μια ταμπέλα “Κοτόπουλα Ιωαννίνων” και τη βάζει στο μαγαζί του, οπότε άρχισε να κουτσοδουλεύει.
Μια μέρα έρχεται το ΣΔΟΕ για έλεγχο, αφού έλεγξε βιβλία, ταμειακές, άδειες λειτουργίας και τα λοιπά λέει ο ελεγκτής:
- Kατεβάστε ένα κοτόπουλο παρακαλώ.
Του βάζει δάκτυλο στον πισινό, και λέει:
- Το κοτόπουλο αυτό δεν είναι Ιωαννίνων.Προέρχεται από Λαμία,κατεβάστε ένα άλλο…
Πάλι του βάζει δάκτυλο και λέει:
- Aυτό προέρχεται από Τρίκαλα. Δεν πουλάτε κοτόπουλα Ιωαννίνων όπως γράφει η επιγραφή σας. Θα σας βάλω πρόστιμο για παραπλάνηση του καταναλωτή.
Καθώς συμπληρώνει το έντυπο με τα στοιχεία του Γιωρίκα ρωτάει κάποια στιγμή:
- Aπό που κατάγεστε κύριε Γιωρίκα;
Kαί ο Γιωρίκας κατεβάζοντας το παντελόνι του, του λέει :
-Για Να Δούμε  ρε πο*στη, Θα το βρεις  τώρα;

 http://www.alexiptoto.com
Μπορεί οι Ελληνες χρόνο με τον χρόνο να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές αναζητώντας χαμηλότερες τιμές...
και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα προϊόντων, ωστόσο εξακολουθούν να αγοράζουν ακριβότερα τα είδη που επιλέγουν όταν προτιμούν ελληνικά e-shops.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ανάλυση αγοράς που πραγματοποίησε η PayPal, μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για την εύκολη διεκπεραίωση συναλλαγών μέσω Διαδικτύου, που διαθέτει 143 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε 193 χώρες.

Σήμερα online αγορές κάνει περίπου το 36% των Ελλήνων, δείχνοντας μια προτίμηση στα ηλεκτρονικά προϊόντα κυρίως tablets και κονσόλες παιχνιδιών, στα ρούχα, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά.

Συχνά μάλιστα επιλέγουν online καταστήματα του εξωτερικού, αφού, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η PayPal, στις ΗΠΑ μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα φτηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα, παιχνίδια έως και 52% φτηνότερα, καλλυντικά 30% φτηνότερα και ρούχα ακόμα και στη μισή τιμή.

Στη Γερμανία, τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φτηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φτηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Εως και στη μισή τιμή πωλούνται τα είδη ένδυσης στη Μ. Βρετανία, ενώ οι εκπτώσεις στα καλλυντικά, τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά προϊόντα φτάνουν το 24%, το 35% και το 24% αντίστοιχα.

Στην Κίνα τα παιχνίδια πωλούνται έως και 78% φτηνότερα και τα ρούχα έως και 44%.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου των Εκδοτών ξανά στην Θεσσαλονίκη! Τσιμισκή 18 και Κομνηνών γωνία στο κτίριο που στέγαζε τα πολυκαταστήματα Notosgalleries.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη από τις 10 Μαρτίου έως και τις 17 Απριλίου 2014 βιβλία σε μοναδικά χαμηλές τιμές.

Τα προσφερόμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει πριν από τις 31//12/2011 (τα νέα βιβλία μπορεί πάντα το κοινό να τα προμηθευθεί από τα βιβλιοπωλεία).

Το σωματείο αλλά και οι συμμετέχοντες εκδότες σέβονται απόλυτα τον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου Νόμος 2557/1997 (ΦΕΚ: Α 271 19971224) Βιβλία 150 διαφορετικών εκδοτικών οίκων που η τιμή τους ξεκινάει από 50 μόλις λεπτά, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες.

Το 60% των διαθέσιμων τίτλων έχει τιμή πώλησης από 50 λεπτά έως 4,5 ευρώ.

Διάρκεια 10 Μαρτίου με 17 Απριλίου.
Καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00.

http://www.thestival.gr


Με στόχο την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε 35 σημεία σε όλη την  Καλαμαριάς.

Είναι ο πρώτος Δήμος που υλοποίησε τις προγραμματικές του εξαγγελίες για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN, η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού  Internet (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, με έδρα την Καλαμαριά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δωρεάν παροχή  Internet  ξεκίνησε πιλοτικά από το ιστορικό κέντρο της Καλαμαριάς και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

http://www.seleo.gr

Ο Robert και η Janice Morris, αρέσκονται στο να διακοσμούν το σπίτι με έργα τέχνης και περίεργα κομμάτια, έξω από τα συνηθισμένα. Έτσι όταν είδαν το αγαλματάκι-κανάτα, πριν από 44 χρόνια σε τιμή ευκαιρίας μόλις 12 δολλάρια, δε δίστασαν να το αγοράσουν. Τότε, βέβαια, δε γνώριζαν την πραγματική του αξία.

Το απόκτημα στόλισε το σαλόνι τους, έπεσε αμέτρητες φορές και χρησίμευσε σαν... καλόγερος αφού εκεί συχνά ακουμπούσαν καπέλα κι άλλα αντικείμενα.

Πρόσφατα ο κύριος Ρόμπερτ, που πάντα είχε την υπόνοια πως το αγαλματάκι μπορεί να είχε κάποια αξία, αποφάσισε να συμβουλευτεί την εγγονή του και να της αποκαλύψει τις σκέψεις του. Η κοπέλα έψαξε στο διαδίκτυο και ανακάλυψε πως οι ισχυρισμοί του παππού της δεν ήταν αβάσιμοι. Το αγαλματάκι είναι μια από τις τρεις δημιουργίες του καλλιτέχνη John Lehman, Γερμανού καλλιτέχνη που έζησε στην Αλαμπάμα τον 18 αιώνα.

Το κεραμικό εν τέλει πωλήθηκε έναντι 100.000 δολαρίων στο μουσείο Βirmingham Museum of Art.

ΠΗΓΗ: e-go.gr
Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν άλλος ένας μύθος από τους πολλούς που κυκλοφορούν σχετικά με τον Παγκόσμιο Ιστό: η ιστορία λέει ότι υπάρχουν επτά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που κατέχουν τα επτά υπερ-κλειδιά, τα οποία ορίζουν τη λειτουργία ή την παύση του Ιστού.

Κι ωστόσο πρόκειται για απόλυτη πραγματικότητα: ολόκληρος ο παγκόσμιος ιστός, η λειτουργία του και η ασφάλειά του, εξαρτάται από επτά κλειδιά στα οποία έχουν πρόσβαση μονάχα επτά άτομα πάνω στον πλανήτη…

Τα κλειδιά αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, φυλασσόμενα μέσα σε υψίστης ασφαλείας θυρίδες, τις οποίες δεν μπορεί να ανοίξει ο οποιοδήποτε, αλλά τα συγκεκριμένα επτά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα με ειδική διαπίστευση.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Μπόλ «σκαλίζει» το θέμα και ακολουθεί τους μυστηριώδεις «κλειδοκράτορες» σε μυστική συνάντησή τους στο Λος Άντζελες, για να μάθει πώς ελέγχεται, αλλά και για το πώς μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε μερικά λεπτά ο παγκόσμιος ιστός.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Έναν πανίσχυρο ηλεκτρονικό ιό που μπορεί να εξαπλωθεί μέσω Wi-Fi "σαν το απλό κρυολόγημα", όπως σημειώνουν, δημιούργησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Liverpool.

Ο ιός, με την ονομασία Chameleon, μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ πολλαπλών δικτύων σε πολυσύχναστες περιοχές προσπαθώντας να βρει αδυναμίες (π.χ. μη αλλαγή του admin password) οπότε και αποκτά έλεγχο των δεδομένων των υπολογιστών στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο, είναι πως ο ιός αναζητά και επιτίθεται χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση!

Ο λόγος της δημιουργίας του, όπως δήλωσε ο Alan Marshall, επικεφαλής της έρευνας, είναι η μελέτη και η πρόληψη, ενώ ανέφερε πως έχουν ήδη απελευθερώσει μία "ασφαλή" εκδοχή του ιού εντός των πανεπιστημιακών δικτύων.

Ο ιός ωστόσο, συνεχίζει, δεν θα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα μεγάλα και ασφαλή επιχειρηματικά δίκτυα Wi-Fi. Αποτελεί όμως ένα πολύ δυνατό case study περί ασφάλειας για τα οικιακά δίκτυα.

Πηγή: e-pcmag.gr
Οι βραχίονες του χταποδιού είναι σε όλο το μήκος τους εξοπλισμένοι με μία ή δύο σειρές ισχυρών βεντουζών.

Το χταπόδι τις χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, για να συλλαμβάνει και να κρατά γερά τη λεία του, για να κάνει σινιάλα σε άλλα χταπόδια και για να πολεμά τους εχθρούς του.

Επίσης το χταπόδι χρησιμοποιεί τις βεντούζες του για να κρατιέται γερά από επιφάνειες και να μετακινείται πάνω από διάφορα αντικείμενα.

Σε γενικές γραμμές η λειτουργία των βεντουζών του χταποδιού είναι ίδια με εκείνη μιας απλής λαστιχένιας βεντούζας – δημιουργείται, δηλαδή, λόγω της υποπίεσης μια αναρρόφηση σε κοίλωμα σχήματος κούπας.

Ωστόσο οι βεντούζες του χταποδιού είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένες και έχουν πολύ περισσότερες λειτουργίες. Μεταξύ άλλων, εμπλέκονται πολλές περίπλοκες ομάδες μυών και νευρικά δίκτυα.

Η βεντούζα ενός χταποδιού αποτελείται από μια εξωτερική καμάρα (infundibulum), η οποία είναι τρόπον τινά η ίδια η «κούπα», και από μια εσωτερική καμάρα (acetabulum) η οποία ασκεί υποπίεση μέσα στην «κούπα». Οι καμάρες είναι συνδεδεμένες με ένα μυ.

Τη στιγμή που η βεντούζα ρουφάει για να κολλήσει, το μυϊκό σύστημα της εξωτερικής καμάρας κινείται ώστε οι παρυφές της κούπας να μορφοποιούνται σύμφωνα με την επιφάνεια του αντικειμένου, κι έτσι να κλείνει ερμητικά.

Ύστερα το μυϊκό σύστημα που βρίσκεται στα τείχη της εσωτερικής καμάρας συστέλλεται κι έτσι μεγαλώνει ο εντός της καμάρας χώρος.

Αυτό δημιουργεί μια υποπίεση στην εξωτερική καμάρα. Όσο περισσότερο μαζεύονται οι μύες της εσωτερικής καμάρας τόσο πιο ισχυρό γίνεται το ρούφηγμα.

Οι ομάδες μυών στο εξωτερικό στρώμα της βεντούζας καθιστούν δυνατή την περιστροφή αντικειμένων που βρίσκονται κολλημένα στη βεντούζα.
Πηγή: scienceillustrated.gr

Οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν μια αγαπημένη γεύση για πολλούς. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη σύσταση από τους διαιτολόγους, αλλά αν θέλετε να τις φτιάξετε, καλό θα είναι να προσέξετε το πώς τις φτιάχνετε.

Αυτό οφείλεται στο ότι εκτός από τις θερμίδες που έχουν, η επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο συστατικών, που δεν τα θέλουμε:

1. Trans λιπαρών, που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα.

2. Ακρυλαμίδιο .Το ακρυλαμίδιο είναι μια ουσία, η οποία παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα). Πρόκειται για μία νευροτοξική και πιθανώς καρκινογόνο ουσία για τον άνθρωπο. Σχηματίζεται κατά την αντίδραση ενός αμινοξέος της ασπραγινίνης με σάκχαρα όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη σε υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 120 βαθμών C. Τόσο η ασπαραγινίνη όσο και τα συγκεκριμένα σάκχαρα αποτελούν φυσικά συστατικά που βρίσκουμε σε τρόφιμα όπως η πατάτα. Κατά συνέπεια, η πατάτα που τηγανίζεται έχει υψηλές πιθανότητες να αναπτύξει ακρυλαμίδιο.

Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι τι πρέπει να κάνει κανείς για να μειώσει την ποσότητα trans και ακρυλαμιδίου στις τηγανιτές πατάτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση σας δίνουμε κάποιες απλές και χρήσιμες συμβουλές:

1. Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο
2. Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι για πάνω από 2 – 3 φορές.
3. Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα.
4. Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τες σε κρύο νερό για 30 λεπτά
5. Μην αφήνεται να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα.
6. Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Κυριαρχία των γυναικών παρατηρείται στα social media στις ΗΠΑ,σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Financesonline.com, η οποία επικαλείται στοιχεία από πηγές όπως το Pew Research Center και το Burst Media.
Όπως αναφέρεται, τα στατιστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι αμερικανίδες όχι μόνο χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα πιο συχνά από τους άνδρες, αλλά το κάνουν και με περισσότερους τρόπους. Μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών χρησιμοποιούν τα κορυφαία social media sites, ενώ κυριαρχούν στα «οπτικού» χαρακτήρα δίκτυα, που είναι η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία. Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι το Pinterest, όπου έχει πρόσβαση το 33% των γυναικών που είναι online, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 8%.
Ακόμη, οι γυναίκες φαίνονται να ηγούνται και όσον αφορά στην τάση της πρόσβασης στα social media μέσω φορητών συσκευών. Το 46% των γυναικών χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 43%. Επίσης, στα tablets τα ποσοστά είναι 32% έναντι 20%.
Ακόμη, οι γυναίκες αλληλεπιδρούν με brands πιο συχνά, και για μεγαλύτερο εύρος λόγων, ενώ «καταναλώνουν» και μοιράζονται νέα στα κοινωνικά δίκτυα πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες, που παρουσιάζονται να επικεντρώνονται σε ειδησεογραφικές και αθλητικές ιστοσελίδες.
Ειδικότερα, τα ποσοστά των ενηλίκων χρηστών του Ίντερνετ στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα κορυφαία social media έχουν ως εξής:
  • Facebook: 76% για τις γυναίκες, 66% για τους άνδρες
  • Tumblr: 54%, 46%
  • Pinterest: 33%, 8%
  • Instagram: 20%, 15%
  • Twitter: 18%, 17%
  • LinkedIn: 19%, 24% (μεγαλύτερο το ποσοστό για τους άνδρες)
  • Οι γυναίκες επίσης παρουσιάζονται να βρίσκονται στα social media πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες, καθώς το 30% χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα «αρκετές» φορές την ημέρα, έναντι 26% των ανδρών.

Όσον αφορά στην αλληλεπίδραση με brands στα social media, το 54% των γυναικών το κάνει για υποστήριξη (44% για τους άνδρες), το 53% για προσφορές (36% για τους άνδρες), το 39% για γενική ενημέρωση (33% για τους άνδρες) και το 28% για σχόλια (25% για τους άνδρες).
Πάνω στα «οπτικά» social media, είναι πολύ πιο δημοφιλή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες, καθώς στο tumblr τα ποσοστά είναι 54% έναντι 46%, στο Pinterest 33% έναντι 8% και στο Instagram 20% έναντι 15%.
Πηγή: naftemporiki.gr

Γνωρίστε πως μπορείτε να νικήσετε τη γήρανση με τις κατάλληλες τροφές αλλά και το μυστικό της μακροζωίας που ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν όχι μόνο να παραμείνουν νέοι αλλά και να έχουν μια μακρά και υγιή ζωή. Σημαντικός παράγοντας για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι η σωστή διατροφή. Ξηροί καρποί, φρούτα, κρέας, ψάρια αλλά και λαχανικά μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοι σας σε αυτόν τον αγώνα. Διαβάστε παρακάτω τις τροφές που επέλεξε να σας παρουσιάσει το lifezone και αποκτήστε αυτό που θέλουν όλοι. Νεότητα και μακροζωία.
1. Δαμάσκηνο: Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης
Το δαμάσκηνο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, B3, B6. Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της πίεσης του αίματος, η Β6 προστατεύει την καρδιά, η Βιταμίνη Α διατηρεί νεανικό δέρμα και ο σίδηρος μας δίνει ενέργεια.
2. Μάραθος: Προλαμβάνει τη γήρανση των αρτηριών
Πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C , φολικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά (ρουτίνη, ανιθόλη) που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τη χοληστερίνη, ενώ το φολικό οξύ αποσοβεί τον κίνδυνο παθήσεων που συνδέονται με την καρδιά. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γήρανσης των αρτηριών, αλλά και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστημα.
3. Ηλιόσπορος για ελαστικό και νεανικό δέρμα
Πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και λιπαρά οξέα Ωμέγα-6. Οι ηλιόσποροι βοηθούν στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και των φλεγμονών, συμβάλλουν στην υγιή δομή των οστών αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
4. Κριθάρι: Μας κάνει νέους
Το κριθάρι περιέχει β-βιταμίνες, βιταμίνη Ε, σελήνιο και φυτικές ίνες. Είναι ένα δυνατό «όπλο» κατά της γήρανσης, αφού με την αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Το κριθάρι δυναμώνει, βοηθά στο δέρμα και τα μαλλιά, θεωρείται ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και προλαμβάνει τις παθήσεις της καρδιάς.
5. Νεροκολοκύθα: Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση
Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και καροτονοειδή. Μειώνει την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων αλλά και παθήσεων που συνδέονται με τα μάτια. Ακόμη βοηθά στον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών του ήλιου στο δέρμα που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση λόγω της υψηλής ποσότητας βήτα καροτίνης που περιέχει.
Ορισμένες ακόμη τροφές που βοηθούν στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεότητας είναι οι παρακάτω:
6. Ρέγκα: Συμβάλλει στην αντιγήρανση και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
7. Κάσιους: Εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων και βοηθάει στην αποτροπή της οστεοπόρωσης
8. Φράουλα: Βοηθά στη διατήρηση της υγιούς δομής του δέρματος και έχει αντικαρικινικές ιδιότητες.
9. Σέσκουλο: Προλαμβάνει τη γήρανση, την απώλεια μαλλιών και ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Και το μυστικό…
Πρόσφατη έρευνα ιταλών επιστημόνων “ανακήρυξε” τη μεσογειακή διατροφή ως το “κλειδί” της μακροζωίας.
Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, επεξεργασμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 19 εθελοντές ηλικίας από 100-107 ετών.
Οι 19 εθελοντές ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή που περιλάμβανε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δηλαδή τροφές που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα. Συγκεκριμένα τρέφονταν με όσπρια, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και με μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος και γλυκών.
aftodioikisi.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα νεαρά κορίτσια που αφιερώνουν πολύ χρόνο στο Facebook αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρές διατροφικές διαταραχές.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι αυτά τα κορίτσια παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα άγχους και δίνουν υπερβολική σημασία σε κάθε σχόλιο στις φωτογραφίες τους. Οι εμμονές με την εξωτερική εμφάνιση και το σώμα τους τις κάνουν πιο επιρρεπείς στις διατροφικές διαταραχές, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Στη μελέτη συμμετείχαν 960 φοιτήτριες κολλεγίου. Οι ερευνητές αξιολόγησαν πόσο χρόνο αφιερώνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και πόση σημασία δίνουν στα ‘likes’, τα σχόλια και τις φωτογραφίες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κοπέλες που αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο στο Facebook είναι και αυτές που έχουν και τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση. Παράλληλα, ήταν πιο πιθανό να εκδηλώσουν διατροφικές διαταραχές.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Eating Disorders και υποδεικνύει την άμεση σχέση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με την κακή εικόνα σώματος των νεαρών κοριτσιών.
Πηγή: onmed.gr
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, τα tablets αποτελούν πλέον μια δυνατή εναλλακτική αγορά απέναντι από τους υπολογιστές.
Η εταιρεία ανάλυσης αγορά IDC, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, έξεδωσε την Πέμπτη 6 Μαρτίου μια πρόβλεψη που για την Ελλάδα δεν φαίνεται να ισχύει ή να ισχύσει μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά για τις ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι πραγματικότητα:
Οι αγορές tablets θα υπερκεράσουν αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στο 2015.


Δείτε και το σχετικό γράφημα της εταιρείας Statista:


Η IDC έχει στοιχεία που δείχνουν περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε δεύτερο επίπεδο, των laptops, οι οποίες, όπως προβλέπεται θα μειωθούν περισσότερο μέσα στους επόμενους 24 μήνες.
Πηγή: News.gr

Πρόκειται για το νέο παγκόσμιο μοντέλο της Suzuki που θα λανσαριστεί σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Με το Celerio δημιουργείται μια νέα κατηγορία, η Α+ με σκοπό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή. 
 
Εξωτερικά το Celerio διατηρεί το χαρακτήρα των αυτοκινήτων πόλης της Suzuki και τις συμπαγείς διαστάσεις, που χαρίζουν ευκολία χρήσης και ευελιξία, ενώ παράλληλα ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας Α, παρέχοντας ευρυχωρία και άνεση. Ο χώρος αποσκευών του μόλις 3,6 μέτρων αμαξώματος, είναι μεγάλος με 254 λίτρα, ενώ το εσωτερικό ξεχωρίζει για την πρακτικότητα που παρέχει στους επιβάτες και την εργονομία του. 
 
Ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων CO2 των 85g/km όπως και η κατανάλωση του καινούριου κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου που εξέλιξε η Suzuki. Το Celerio, που κάνει την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του αυτές τις μέρες, θα έρθει στη χώρα μας το 2015. Μέχρι τότε, υπομονή.
Πηγή: News.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!