Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015


Η πτώση της θερμοκρασίας, καθιστά τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε ιώσεις αν δεν ντυνόμαστε καλά.

Ωστόσο, το σώμα μας κρυώνει και προσπαθούμε να το ζεστάνουμε μπροστά από το τζάκι ή μια σόμπα.

Τα τρόφιμα που αναζητά ο άνθρωπος το χειμώνα είναι κυρίως αυτά που περιέχουν περισσότερα λιπαρά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε μόνο τροφές που περιέχουν λίπος.

Ένας οργανισμός για να είναι υγιείς και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Είναι από τα πιο έξυπνα πλάσματα της θάλασσας και η ικανότητα που έχουν να «βλέπουν» με τη βοήθεια ενός βιολογικού σόναρ που διαθέτουν, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή για τους επιστήμονες.

Τα δ ελφίνια εκπέμπουν συγκεκριμένα ηχητικά κύματα και με τη βοήθεια των δοντιών τους, τα οποία λειτουργούν σαν κεραίες, αποκτούν αίσθηση της θέσης και της όψης των αντικειμένων.

Επιστήμονες από τον ερευνητικό οργανισμό Speak Dolphin ισχυρίζονται πως κατάφεραν να μετατρέψουν τα σήματα αυτά σε εικόνα και να βγάλουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση της «αντίληψης» που έχει ένα δελφίνι για τον άνθρωπο που είναι απέναντί του.

Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το ολόγραμμα «εμφανίζεται» στον εγκέφαλο του δελφινιού μόνο μέσα από τη λήψη ηχητικών κυμάτων.

«Αντικρίζοντας την τρισδιάστατη εκτύπωση, μείναμε όλοι άφωνοι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της επικοινωνίας μας με αυτά τα ζώα, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το τι αντικρίζουν τα δελφίνια με τον ήχο», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Jack Kassewitz.



ΠΗΓΗ: perierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!