Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Nokia 7.1: Το πρώτο smartphone με PureDisplay τεχνολογία οθόνηςΗ HMD Global, αντιπρόσωπος εταιρεία των Nokia κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε το Nokia 7.1 - το πρώτο smartphone με PureDisplay τεχνολογία οθόνης, το οποίο σας προσφέρει υψηλού επιπέδου εμπειρία θέασης, καθώς διαθέτει υψηλό λόγο αντίθεσης, μεγαλύτερη ευκρίνεια και προηγμένη παλέτα χρωμάτων για το περιεχόμενο του κινητού σας.
Η HDR οθόνη του Nokia 7.1, που βρίσκεται σε ένα πανέμορφα σχεδιασμένο πλαίσιο, προσφέρει μια προηγμένη εμπειρία απεικόνισης που τροφοδοτείται από μια διπλή κάμερα με οπτική ανίχνευσης βάθους δύο φάσεων και οπτικά ZEISS στο πίσω μέρος, για να μην χάσετε ποτέ ούτε μια στιγμή.
Ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global δήλωσε: «Σχεδόν τα δύο τρίτα των βίντεο σε όλο τον κόσμο τα παρακολουθούμε στο κινητό τηλέφωνο και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε εισαγάγει την τεχνολογία οθόνης PureDisplay, ώστε να προσφέρουμε σε όλους μια εξαιρετική εμπειρία θέασης από ένα smartphone. Το Nokia 7.1 προσφέρει επιπλεόν την μετατροπή περιεχομένου από SDR σε HDR σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε HDR ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας, ακόμα και όταν το περιεχόμενό σας δεν είναι υψηλής ευκρίνειας. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη κάμερα είναι εκείνη που μεταφέρετε μαζί σας, έτσι έχουμε σχεδιάσει μια νέα εμπειρία απεικόνισης που τροφοδοτείται από οπτικά ZEISS, που διαθέτει γρήγορη αυτόματη εστίαση χάρη στην τεχνολογία ανίχνευσης δύο φάσεων ώστε να καταγράψει τη δική σας απίστευτη φωτογραφία HDR. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε αυτή τη μοναδική, ανώτερη εμπειρία, σε συνεργασία με τους καλύτερους συνεταίρους για να σας προσφέρουμε ένα εξαιρετικό smartphone με μεγάλη αξία».
Το Nokia 7.1 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τεχνολογία οθόνης PureDisplay για εντυπωσιακή κινηματογραφική ποιότητα HDR σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Καθώς πλέον το YouTube υποστηρίζει περιεχόμενο HDR, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και οι δημοφιλείς κυκλοφορίες στο Netflix και το Amazon Prime, μπορείτε να μεταφέρετε την εμπειρία θέασης σε άλλο επίπεδο με μεγαλύτερη αντίθεση και μεγαλύτερη ευκρίνεια, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες τόσο σε ανοιχτόχρωμες όσο και σε σκοτεινές περιοχές και εκπληκτικά ζωντανά χρώματα. Υποστηρίζοντας το HDR10, το PureDisplay του Nokia 7.1 προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση (δυναμική αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1) και μεγαλύτερη καθαρότητα, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες τόσο στις ανοιχτές όσο και στις σκοτεινές περιοχές, καθώς και στα εκπληκτικά ζωντανά χρώματα.
Είτε σε εξωτερικούς χώρους με έντονο ηλιακό φως, είτε σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, παίζοντας παιχνίδια ή παρακολουθώντας βίντεο, η ευκρινής, φωτεινή οθόνη Full HD+ 5.84", με αναλογία 19:9, ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα και την αντίθεση ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι ο χρήστης έχει τη βέλτιστη θέαση ακόμα και σε συνθήκες υψηλού φωτισμού με έντονο ήλιο. Ζήστε αυτή τη βελτιωμένη εμπειρία προβολής σε όλα τα βίντεο σας, συμπεριλαμβανομένου του μη HDR περιεχομένου, το οποίο αναβαθμίζεται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική «μηχανή» 16bit που επεξεργάζεται εκατομμύρια εικονοστοιχεία ανά δευτερόλεπτο, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα προβολής κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη περιβάλλοντος.
Το Nokia 7.1 τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Mobile Qualcomm® Snapdragon ™ 636, ο οποίος παρέχει βελτιωμένες επιδόσεις, καθιστώντας τη συσκευή ιδανική για την εύκολη ροή περιεχομένου HDR. Αυτή η πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη στην «κατανάλωση» περιεχομένου, προσφέροντας προηγμένες επιδόσεις γραφικών και βελτιωμένη απόδοση στη μπαταρία, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τον ήχο και το βίντεο για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η θύρα γρήγορης φόρτισης USB τύπου C παρέχει έως 50% φόρτιση της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά, ώστε η συσκευή να είναι διαθέσιμοη προς χρήση γρήγορα και εύκολα.
Σχεδιασμός
Το Nokia 7.1 βρίσκεται εκεί όπου ο σχεδιασμός συναντά την τελειότητα της μηχανικής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ανώτερη ποιότητα ως προϊόν, με κορυφαία υλικά και το ιδανικό «τελείωμα» που περιμένετε να βρείτε σε ένα smartphone της Nokia. Εφαρμόζοντας τεχνικές σχεδίασης που συναντάμε στα κοσμήματα και στα ρολόγια υψηλής τεχνολογίας, το Nokia 7.1 παρουσιάζει αισθητικά μοναδικές αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών μεταλλικών φινιρισμάτων που συνδέονται άψογα ώστε να αποτυπώσουν μικρά, ελεγχόμενα, λαμπερά στιγμιότυπα. Διαθέτοντας μια μοναδική αλληλεπίδραση στο χρώμα καθώς χρησιμοποιεί μοναδικές ιδιότητες της διάθλασης του γυαλιού για να επιτύχει «βαθιά», «γεμάτα» και ουδέτερα χρώματα, που αποτυπώνουν τόσο το φως όσο και το βάθος. Το Nokia 7.1 αποπνέει έναν σχεδιασμό υπεροχής, που κορυφώνεται με κάποιες τελικές πινελιές, όπως τα διπλά αλουμινένια χρωματιστά άκρα που έχουν σμιλευτεί με διαμάντι.
Το Nokia 7.1 προσφέρει τη μέγιστη εμπειρία χωρίς μεγαλύτερο ακουστικό, ώστε να έχετε ένα εντυπωσιακό smartphone που ταιριάζει τόσο εύκολα στην τσέπη σας όσο και στο χέρι σας. Ένα υπέροχο αίσθημα στιβαρότητας σας ακολουθεί με αυτό το smartphone, χάρη στο αλουμινένιο CNC πλαίσιο 6000 από μέταλλο που έχει υποστεί επεξεργασία χύτευσης.
Η διήγηση μιας ιστορίας με προηγμένη απεικόνιση
Οι εξαιρετικά ευαίσθητες διπλές κάμερες 12MP/5MP με οπτικά ZEISS και ανίχνευση δύο φάσεων του Nokia 7.1 επιτρέπουν την γρήγορη, αυτόματη εστίαση ακριβείας, προσφέροντας εξαιρετικές λήψεις τόσο σε συνθήκες υψηλού, όσο και χαμηλού φωτισμού. Αποκτήστε την τέλεια εικόνα με το HDR, αποτυπώνοντας πιο «στακάτες» και ευκρινείς εικόνες - ιδανικό για να καταγράψετε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με φίλους ή followers. Καταγράψτε επαγγελματικές λήψεις βγαλμένες από ένα φωτογραφικό στούντιο με την πίσω κάμερα «βάθους» που υποστηρίζει «bokeh» λειτουργία, καθώς και εύκολη αποτύπωση πορτρέτων. Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε τις θολές εικόνες, αποτέλεσμα ασταθών χεριών κατά τη μαγνητοσκόπηση, με την τεχνολογία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης εικόνας (EIS) και να ξαναζήσετε τις αναμνήσεις σας σαν να ήσασταν ακόμα εκεί με τον υψηλής ακρίβειας 360 °ήχο της Nokia.
Το νέο UI της κάμερας σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο της ισορροπίας λευκού, του ISO, του ανοίγματος και της ταχύτητας κλείστρου χρησιμοποιώντας την λειτουργία Pro Camera. Ο προηγμένος μπροστινός φακός του Nokia 7.1, με ενισχυμένη AI, εισάγει την αναγνώριση προσώπου για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων/μάσκες και φίλτρων 3D. Με ένα πάτημα μπορείτε να κάνετε live steaming τις #bothies σας με τη χρήση «διασκεδαστίκών» φίλτρων σε πραγματικό χρόνο στο Facebook και στο YouTube, απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας. Τα Google Lens και Motion Photos μπορούν επίσης να συνδεθούν απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας, γρήγορα και εύκολα.
«Καθαρό», ασφαλές και ενημερωμένο περιβάλλον με το Android One
Το Nokia 7.1 συμπληρώνει την ολοκληρωμένη σειρά των smartphones της οικογένειας Android One της Nokia, προσφέροντας μια υψηλής ποιότητας εμπειρία λογισμικού, εγκεκριμένη από την Google. Τα smartphones της Nokia με το Android One προσφέρουν εξαιρετικό χώρο αποθήκευσης και διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την πρώτη τους ενεργοποίηση και έρχονται προ-φορτωμένα με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία AI και έχουν αναπτυχθεί από τη Google.
Το Nokia 7.1 θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας για τρία χρόνια και ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για δύο χρόνια, όπως εγγυάται το πρόγραμμα Android One. Επιπλέον, η προστασία του Google Play σαρώνει όλες τις εφαρμογές στο ηλεκτρονικό «κατάστημα», αλλά και στο τηλέφωνό σας, για να είναι ασφαλές από κακόβουλα προγράμματα. Αυτό συνέβαλε ώστε το νέο Nokia 7.1 να καταταχθεί ανάμεσα στα πιο ασφαλή και προηγμένα τηλέφωνα, καθώς αυτή η συσκευή θα είναι πάντα ενημερωμένη χάρη στις τελευταίες καινοτομίες της Google, όπως το Google Assistant και το Google Photos, με δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.
Το Nokia 7.1 είναι έτοιμο να δεχτεί την ενημερωμένη έκδοση λογισμικού Android 9, η οποία περιλαμβάνει λειτουργίες με προηγμένη AI που κάνουν τη συσκευή σας πιο έξυπνη, ταχύτερη και «προσαρμόσιμη» κατά τη χρήση της. Η λειτουργία Adaptive Battery περιορίζει τη χρήση της μπαταρίας από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, ενώ οι λειτουργίες App Actions προβλέπουν τι πρόκειται να κάνετε, ώστε να μπορείτε να περάσετε άμεσα στην επόμενη σας ενέργεια. Αυτές οι λειτουργίες βελτιώνουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα της συσκευής σας και την εμπειρία σας στο Android.

Αρχαιολόγοι στην Ιορδανία ανακάλυψαν μια αρχαία μορφή κόμικ σε έναν τάφο στη βόρεια Ιορδανία.
Ο αρχαίος αυτός τάφος που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. εντοπίστηκε κατά λάθος τον Νοέμβριο του 2016 στη διάρκεια οδικών εργασιών στην πόλη Μπάιτ Ρας της Ιορδανίας.
Έκτοτε οι αρχαιολόγοι ερευνούν το συγκρότημα αυτό που αποτελείται από δύο μεγάλους ταφικούς θαλάμους στους οποίους υπάρχει μια σαρκοφάγος από βασάλτη.
Όμως η ομάδα του Γάλλου αρχαιολόγου Ζουλιέν Αλικό θεώρησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις τοιχογραφίες που στολίζουν τους τοίχους και την οροφή του τάφου.
Αυτές παρουσιάζουν εικόνες από την καθημερινή ζωή, αλλά και από τον κόσμο των θεών. Διακόσιες εξήντα φιγούρες ανθρώπων, θεών και ζώων, κάποιες από τις οποίες συνοδεύονται από περίπου 60 μικρές λεζάντες δίπλα από τα κεφάλια διάφορων χαρακτήρων, σε μια τεχνική που θυμίζει τα σύγχρονα κόμιξ. Όπως και στα κόμιξ οι λεζάντες αυτές περιγράφουν τι λένε ή τι κάνουν οι διάφοροι χαρακτήρες.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι σκηνές αυτές του αρχαίου κόμικ παρουσιάζουν την κατασκευή της πόλης Καπιτωλίας στην άκρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Ωστόσο αν και ο συνδυασμός εικόνας- κειμένου είναι εκπληκτικός για τους αρχαιολόγους στην Ιορδανία, η παρουσίαση αυτή σε στυλ κόμικ δεν είναι μοναδική. Ακόμη και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβαζαν λεζάντες σε κάποιες τοιχογραφίες τους προκειμένου να διηγηθούν μια ιστορία.
Οι επιγραφές στην Ιορδανία έχουν ακόμη ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό. «Τα περίπου 60 κείμενα είναι στα αραμαϊκά, τη γλώσσα της περιοχής, όμως είναι γραμμένα με ελληνικά γράμματα», εξήγησε ο αρχαιολόγος Ζαν-Μπαπτίστ Ιόν που συμμετείχε στην ανασκαφή.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών γλωσσών είναι πολύ σπάνιος και γι’ αυτό τον λόγο ο Ιόν πιστεύει ότι οι στιχομυθίες που εντοπίστηκαν μπορούν να βελτιώσουν την κατανόησή μας της δομής και της εξέλιξης των αραμαϊκών.


Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε απόψε σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά σε ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια”. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι έπεσε στο τραπέζι πρόταση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Protection Scheme (APS), κατά κάποιους αναλυτές Bad Bank, η οποία θα κληθεί να εγγράψει “κόκκινα δάνεια”. Το ποια και μέχρι σε ποιο κεφαλαιακό ύψος “κόκκινων δανείων” θα απορροφήσει η “νέα” τράπεζα, οι ίδιοι κύκλοι της Καραγιώργη Σερβίας πρόσθεταν ότι θα αποτελεί μόνον ένα μικρό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής για τη μείωσή τους.
Συμπερασματικά, αφορμή για την αποψινή εξέλιξη θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση τις προηγούμενες ημέρες του ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Οι προσεγγίσεις που έγιναν κατέληξαν ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια μέσα στα τελευταία 2 με 3 χρόνια είναι δύσκολο να επιτευχθεί με βάση την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Ο Κώστας Μελάς, καθηγητής τραπεζικής και χρηματοοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τόνισε στο newsit.gr πόσο τα κόκκινα δάνεια έχουν επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και την ευρωστία των τραπεζών. Τόνιζε, επίσης, ότι η δημιουργία μιας Bad Bank είναι μονόδρομος πλέον για να λειτουργήσουν σωστά οι τράπεζες με μια επισήμανση. Ότι, αν τελικά ακολουθηθεί αυτή η λύση το μάρμαρο το θα πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!