Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Γιατί η ανοιχτή τηλεόραση το βράδυ... παχαίνει!
Οι γυναίκες που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται στην κρεβατοκάμαρα τους με ανοιχτά τη φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο να παχύνουν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι τα αναμμένα φώτα προκαλούν την αύξηση του βάρους, βρήκε μια συσχέτιση ανάμεσα σε αυτά τα δύο πράγματα.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 44.000 γυναίκες ηλικίας 35 έως 74 ετών, από τις οποίες περίπου 5.000 κοιμούνταν με φως ή τηλεόραση μέσα στο δωμάτιο.
Διαπιστώθηκε ότι όσες κοιμούνταν συχνά με κάποιο φως αναμμένο ή την τηλεόραση, ήταν 17% πιθανότερο να βάλουν γύρω στα πέντε πρόσθετα κιλά μέσα σε μια εξαετία, δηλαδή σχεδόν ένα έξτρα κιλό κάθε χρόνο. Οι γυναίκες αυτές ήταν 22% πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες και 33% να είναι παχύσαρκες, σε σχέση με όσες κοιμούνταν μέσα σε πλήρες σκοτάδι.
Όπως έχουν δείξει πειράματα με ζώα και μελέτες με εργαζόμενους σε νυχτερινές βάρδιες, το τεχνητό φως στη διάρκεια του ύπνου πιθανώς καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να διαταράσσεται ο μεταβολισμός, με τελική κατάληξη την προσθήκη κιλών. Επίσης το φως τη νύχτα προκαλεί μικρότερης διάρκειας και χειρότερης ποιότητας ύπνο, πράγμα που μπορεί να έχει ως συνέπεια λιγότερη άσκηση και περισσότερο φαγητό την επόμενη μέρα.
Kαταδικάστηκε να πληρώσει 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για... τις οικιακές εργασίες που έκανε
Μια πρωτοφανής απόφαση έλαβε δικαστήριο της Αργεντινής όταν καταδίκασε έναν άνδρα να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του καταβάλλοντάς της 8 εκατομμύρια πέσος (περίπου 152.000 ευρώ) για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια των 27 ετών που ήταν παντρεμένοι, όπως μετέδωσε ο τοπικός Τύπος.
Η 70χρονη αυτή γυναίκα, πτυχιούχος οικονομικών, αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες στη διάρκεια του γάμου τους.
«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα.
Η δικαστής όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων».
«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία εντός του Ιουλίου δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
«Οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υλοποιούνται έγκαιρα εντός του προβλεπόμενου πλαισίου. Δεν υπάρχουν διμερή προβλήματα» δήλωσε ο Ουσακόφ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Ερωτηθείς αν τα συστήματα θα αποσταλούν εντός του Ιουλίου, ο Ουσακόφ , είπε ότι «Ναι, όπως προγραμματίζουμε».
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου έρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Τουρκικού ΥΠΕΞ με τις οποίες ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται τη ρητορική των κυρώσεων και των απειλών για την αγορά των ρωσικών πυραυλων s-400.
Πιο συγκεκριμένα, αβάσιμο χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το περιεχόμενο του ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία» και με το οποίο καλείται η Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.
«Είναι αδύνατο να αποδεχτούμε τους άδικους και τους αβάσιμους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Άγκυρα επισημαίνει, ακόμα, ότι «η αποδοχή τέτοιων ψηφισμάτων που δεν είναι δεσμευτικοί και δεν εξυπηρετούν την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η χρήση της ρητορικής των απειλών και των κυρώσεων και η ανακοίνωσηα τεχνητών τελεσιγράφων δεν είναι αποδεκτή».
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το ψήφισμα με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία», που έγινε αποδεκτό από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στις 10 Ιουνίου, δεν συνάδει με κάνεναν τρόπο με την βαθιά ριζωμένη φιλία και συμμαχάι της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Είναι αδύνατο να αποδεχθούμε τους άδικους και αβάσιμους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο ψήφισμα για την εξωτερική πολιτική και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Τουρκίας.
Όπως έχουμε πάντα τονίσει, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξαφάνιση διαφωνιών ανάμεσα σε φίλες και σύμμαχες χώρες είναι ο διάλογος και ο σεβασμός για τις αποφάσεις των κυρίαρχων κρατών. Αντίθετα η αποδοχή τέτοιων ψηφισμάτων που δεν είναι δεσμευτικοί και δεν εξυπηρετούν την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η χρήση της ρητορικής των απειλών και των κυρώσεων και η ανακοίνωσηα τεχνητών τελεσιγράφων δεν είναι αποδεκτή»
turkey-anak

Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πλανήτη και η Google σε τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει να προσθέτει σε αυτό όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει μια τεράστια αλλαγή στο Gmail, με την οποία η Google επιδιώκει τα πάντα να γίνονται μέσα στην πλατφόρμα, χωρις να χρειάζεται κάποιος να βγει σε άλλες σελίδες του διαδικτύου.
Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται «Δυναμικό e-mail» (dynamic e-mail) και ουσιαστικά θα επιτρέπει στους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google να κάνουν διάφορες εργασίες μέσα στο περιβάλλον του Gmail.
Απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, σχολιασμοί, αποδοχές επισήμων προσκλήσεων και ξεφύλλισμα καταλόγων, όλα θα γίνονται εντός του Gmail χάρη στα «δυναμικά e-mail» που θα έρχονται από εγκεκριμένους συνεργάτες της Google.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το νέο χαρακτηριστικό θα αρχίσει να ενσωματώνεται σε όλους τους λογαριασμούς Gmail από τις 2 Ιουλίου και εντεύθεν
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!