Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας 16χρονης χριστιανής από το Πακιστάν, η οποία κακοποιούταν σεξουαλικά σε καθημερινή βάση, επί μήνες, από μία ομάδα ισλαμιστών που εργαζόταν στο ίδιο εργοστάσιο παραγωγής τούβλων.

Η 16χρονη Saba Bibi δούλευε στο εργοστάσιο, μαζί με τον πατέρα της, για έξι χρόνια. Όπως αναφέρουν και οι δύο, στην πραγματικότητα ήταν σκλάβοι των μουσουλμάνων ιδιοκτητών.

http://www.newsbomb.gr
Η μεγαλύτερη LED οθόνη του κόσμου δεσπόζει στην περίφημη Times Square της Νέας Υόρκης και δεν μπορεί παρά να μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών...

Η οθόνη Diamond Vision της Mitsubishi φτάνει σε ύψος τους 8 ορόφους, έχει μήκος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς το μέγεθός της φτάνει τα 100,5 X 23 μέτρα και εκτείνεται από την 45th Street μέχρι την 46th Street.

Αποτελούμε από σχεδόν 24 εκατ. LED pixels, η γιγαντιαία οθόνη έχει υψηλότερη ανάλυση από τις κορυφαίες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, καθώς αγγίζει τα 2.368X10.048 pixels.

Η χρήση της τεράστιας οθόνης θα είναι για την προβολή διαφημίσεων, με το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος των 2,5 εκατ. δολαρίων για 4 βδομάδες. Από την Τρίτη μέχρι τις 24 Νοεμβρίου η οθόνη προβάλει περιεχόμενο του στούντιο Universal Everything. Κατόπιν τη σκυτάλη παίρνει η Google με μια αποκλειστική διαφημιστική καμπάνια που θα «τρέχει» μέχρι το νέο έτος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το πείραμα περιλαμβάνει, μέχρι τώρα, μόνο διαφημίσεις της Google (τα γνωστά Google Ads) και όχι τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες.

Το ποσό που θα καλείται να πληρώνει εθελοντικά κάθε χρήστης είναι από 1 έως 3 δολάρια τον μήνα. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τις ιστοσελίδες Science Daily και Urban Dictionary, πειραματικά, ενώ δοκιμές γίνονται και σε ιστότοπους όπως η WikiHow, το τεχνολογικό πόρταλ Mashable, αλλά και το Imgur.

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέρος από τα χρήματα καταλήγει στην ίδια τη Google (ώστε να καλυφθούν τα «διαφυγόντα» κέρδη από τη μείωση προβολής των Google Ads) και ένα πιο μεγάλο μερίδιο στις ιστοσελίδες που εφαρμόζουν την υπηρεσία Contributor.
real.gr
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον ψάχνουν άλλες χώρες και πόλεις για να ζήσουν, με χαμηλότερο κόστος ζωής, παραμένοντας στην ευρωπαϊκή ακτίνα. Με τα ενοίκια στη Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο να βρίσκονται στα ύψη, ο κόσμος αναζητά άλλες πόλεις, πιο οικονομικές, όπου μπορεί να σπουδάσει, να βρει δουλειά και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς να σπαταλά όλα του τα λεφτά στην καθημερινότητα.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε πόλεις μέσα στην Ευρώπη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλό έως ανεκτό, χωρίς να χάνουν κάτι από την αίγλη και τον κοσμοπολίτικο αέρα τους.
Πράγα, Τσεχία
Η ιστορική πρωτεύουσα της Βοημίας παραμένει γοητευτική και παραμυθένια, με πλήθος μουσείων, θεάτρων, γκαλερί, κινηματογράφων και ιστορικών μνημείων να τονίζουν την κουλτούρα της πόλης. Το ενοίκιο για ένα δυάρι στο κέντρο της πόλης μπορεί να φτάνει τα 450 ευρώ, πιο έξω, όμως, οι τιμές πέφτουν, φτάνοντας τα 300-350 ευρώ το μήνα. Το κόστος διαβίωσης είναι σχετικά χαμηλό, με το γεύμα σε ένα απλό εστιατόριο να μην κοστίζει πάνω από 4 ευρώ και την τιμή της τοπικής μπίρας να φτάνει τα 60 λεπτά.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Βαρσοβία, Πολωνία
Η πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι μια από τις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης. Οι τιμές των οπωροκηπευτικών, των εστιατορίων, των τσιγάρων και των ποτών είναι αρκετά χαμηλές, με ένα μπουκάλι τοπικής μπίρας να κοστίζει 80 λεπτά και τα τσιγάρα 3,5 ευρώ. Το ενοίκιο των διαμερισμάτων στο κέντρο της πόλης φτάνει τα 350 ευρώ και λόγω των φοιτητών που σπουδάζουν εκεί, η διασκέδαση δεν λείπει από το προσκήνιο, με πολιτιστικά κέντρα, φεστιβάλ, bar και κλαμπ. Δυστυχώς, όμως, η ανεργία στην Πολωνία αγγίζει το 13,3%, που σημαίνει περίπου 2 εκατομμύρια άνεργοι.
Σαράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Τα χαμηλά ενοίκια στο Σαράγεβο είναι ένας βασικός παράγοντας για να ξενιτευτεί κάποιος, αφού το δυάρι φτάνει τα 250 ευρώ το μήνα και εκτός κέντρου οι τιμές πέφτουν ακόμη και στα 150 ευρώ. Εκεί βρίσκεται το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξητικές τιμές στην τουριστική κίνηση. Στα θετικά κατατάσσονται επίσης οι χαμηλές τιμές στα εστιατόρια, τα οπωροκηπευτικά και τη μεταφορά (το μηνιαίο πάσο κοστίζει 37 ευρώ), η υψηλή ανεργία του 15%, όμως, εγείρει προβληματισμούς.
Βουκουρέστι, Ρουμανία
Το κόστος ζωής στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας παραμένει χαμηλό και παρ’ όλο που είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο και τη Ρώμη, οι τιμές του απέχουν πολύ από αυτές των υπόλοιπων πόλεων. Ο μέσος όρος ενοικίων στο Βουκουρέστι ανέρχεται στα 350 ευρώ και το φαγητό έξω είναι αρκετά φθηνό με ούτε 5 ευρώ το γεύμα σε ένα απλό εστιατόριο. Η μηνιαία κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστίζει 12 ευρώ, οι μισθοί, όμως, παραμένουν χαμηλοί στις περισσότερες περιπτώσεις, φτάνοντας τα 300-400 ευρώ.
Σόφια, Βουλγαρία
Στη γειτονική μας Σόφια, τα ενοίκια βρίσκονται περίπου στα 300 ευρώ στο κέντρο της πόλης, πέφτοντας όσο απομακρύνεται κάποιος απ’ αυτό. Με την κοιλάδα και τα βουνά της, η Σόφια αποτελεί ένα πολύ γραφικό μέρος, με κρύους χειμώνες και ηλιόλουστα καλοκαίρια, με πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους. Οι μισθοί είναι χαμηλοί, φτάνοντας τα 450 ευρώ το μήνα, με το κόστος ζωής να παραμένει κι αυτό σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι όσο θα έπρεπε αναλογικά με τους μισθούς, συν του ότι η ανεργία φτάνει το 13%.
WWW.WIKIPEDIA.COM/NICOLAI MIHAILIUC
Κισινάου, Μολδαβία
Η πρωτεύουσα της Μολδαβίας φαίνεται πως είναι η πιο οικονομική πόλη για να ζήσει κάποιος κι αυτό φαίνεται αρχικά από τα ενοίκια, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 200 ευρώ το μήνα και μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 130 λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Η μηνιαία κάρτα μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς κοστίζει μόλις 5 ευρώ και μπορεί κάποιος να φάει ένα γεύμα 3 πιάτων σε ένα σχετικά καλό εστιατόριο με 17 ευρώ. Η πόλη έχει 800 χιλιάδες κατοίκους, 33 πανεπιστήμια, 3 Εθνικά Μουσεία, Εθνική Λυρική Σκηνή και εγγυάται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με κόστος διαβίωσης… 81% χαμηλότερο από το Παρίσι.
clickatlife.gr
Πεθαίνει ένας παππούς και πάει ψηλά στον Ύψιστο.
Τον παραλαμβάνει ο Άγιος-Πέτρος τον πηγαίνει έξω από ένα δωμάτιο και του λέει:
- Περίμενε εδώ στην σειρούλα, και έρχομαι.
Μετά από 2 λεπτά ακούγονται από το δωμάτιο κραυγές.


Ανοίγει γρήγορα ο ήρωας μας την πόρτα και λέει:
- Τί έγινε εδώ;
- Εδώ τρυπάμε την πλάτη του ανθρώπου για να του βάλουμε φτερά, λέει ο Αγιος-Πέτρος και του κλείνει την πορτα.
Μετά από 2 λεπτά ξανακούγονται κραυγές:
Ανοίγει πάλι ο άνθρωπος την πόρτα και λέει:
- Πάλι τα ίδια;
- Ε, πώς θα βάλουμε το φωτοστέφανο; λέει ο Άγιος-Πέτρος.
Ο ήρωάς μας:
- Άστο καλύτερα. Πάω απέναντι στην κόλαση!
- Μα τι λες; Εκεί είναι ο διάβολος, θα σε πηδήξει.
- Δεν πειράζει, τουλάχιστον για αυτό έχω τρύπα

Oι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόχο Χαράμ σκότωσαν 48 ιχθυοπώλες σε περιοχή στη βορειοανατολική Νιγηρία, στις όχθες της λίμνης Τσαντ, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του σωματείου τους.

«Δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκλεισαν την Πέμπτη το δρόμο κοντά στο Ντόρον Μπάκα, ένα χωριό αλιέων που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Τσαντ και σκότωσαν μία ομάδα 48 εμπόρων που είχαν πάει για να αγοράσουν ψάρια στη λίμνη» επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος, ο Αμπουμπάκαρ Γκαμάντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης σταμάτησαν την οχηματοπομπή των εμπόρων, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το χωριό, σφάγιασαν κάποιους από αυτούς ενώ έπνιξαν τους υπόλοιπους στη λίμνη.

Οι περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας αποτελούν το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μία επίθεση που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τοπικούς αξιωματούχους.

http://www.enikos.gr 
Στις παλιές, καλές και οικολογικές συνήθειες θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε οι ευρωπαίοι έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα τη χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης που δηλητηριάζει υδάτινες επιφάνειες και εδάφη.

Οι εκπρόσωποι των 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία αυτή, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας. Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι «ελαφρές» σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ…

Περισσότερο από το 90% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτήν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, τις λίμνες και του ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, μετατρεπόμενα σε «θανάσιμη σούπα» στις υδάτινες επιφάνειες.

Για «ιστορική επιτυχία» έκανε λόγο η δανέζα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαργκρέτε Αουκεν , μιλώντας για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρα για τον περιορισμό των απορριμμάτων.

http://roadstory.gr 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, ωστόσο παραμένει, αν το σκεφθούμε καλά, ένας καλύτερος τόπος για να ζεις σε σχέση με άλλες περιοχές του πλανήτη.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε χώρα από τις 28, που συμμετέχουν στην Ένωση δεν έχει τα στραβά της. Ας δούμε σε τι είναι χειρότερη κάθε μία, με την Ελλάδα να μην προκαλεί έκπληξη. Τι να κάνουμε; Οι ωραίοι έχουν χρέη!
Οι παρακάτω δείκτες, βγαίνουν σε σύγκριση της κάθε χώρας με τις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυστρία: Οι περισσότεροι καπνιστές νεαρής ηλικίας
Το κάπνισμα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών νεαρών στην Αυστρία, οι οποίοι είναι συστηματικοί καπνιστές. Το 29,4% ηλικίας 15-24 ετών, το "φουντώνει" καθημερινά.

Βέλγιο: Η χώρα με τα χειρότερα μποτιλιαρίσματα
Μπορεί να γκρινιάζουμε στην Ελλάδα, ωστόσο η κυκλοφορία στους δρόμους των πόλεων του Βελγίου, είναι πραγματικός Γολγοθάς. Οι δυο χειρότερες πόλεις του κόσμου ως προς το μποτιλιάρισμα, είναι οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα
Βουλγαρία: Η χώρα όπου διώκονται περισσότερο οι δημοσιογράφοι
Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, τα ΜΜΕ στη Βουλγαρία λειτουργούν υπό ασφυκτικούς περιορισμούς και έχουν τη λιγότερη ελευθερία από κάθε άλλη χώρα στην ΕΕ. Μάλιστα στη σχετική λίστα παγκοσμίως βρίσκεται στην 87η θέση μεταξύ 179 χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα όπου οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς ενοχλήσεις είναι η Φινλανδία.
Κροατία: Η χώρα με τη μικρότερη συμμετοχή στο Erasmus
Όχι και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, αλλά από το 2000 η Κροατία έχει τη μικρότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι η χώρα είναι η τελευταία που εντάχθηκε στην ΕΕ το 2013, οπότε μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση και σε αυτό τον δείκτη.
Κύπρος: Λιγότεροι 18αρηδες στα σχολεία
Τι κάνουν οι 18αρηδες στην Κύπρο; Δεν καπνίζουν όσο οι νέου της Αυστρίας, ωστόσο δεν πάνε σχολείο. Το ποσοστό συμμετοχής τους είναι το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ωστόσο ο δείκτης πιθανότατα δεν υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες του νησιού και την στρατιωτική θητεία
Τσεχία: Η χώρα που έχει σύγχρονους σκλάβους
Η Τσεχία προηγείται στο ποσοστό των σύγχρονων σκλάβων, κάτι που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη. Η Walk Free υπολογίζει ότι 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν ως "σκλάβοι" σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με 1.400 θύματα (0,013%).
Δανία: Τα λιγότερα Zara στην Ευρώπη
Καθένας και με τα προβλήματά του. Οι Δανοί δεν βρίσκουν Zara. Υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα σε όλη τη χώρα, οπότε αν θες φθηνά ρούχα θα πρέπει να μονομαχήσεις με περίπου 2,8 εκατομμύρια Δανούς ανά κατάστημα. Δύσκολη αποστολή.
Εσθονία: Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μισθών ανδρών και γυναικών
Στην Εσθονία οι γυναίκες που εργάζονται έχουν κατά 27,3% χαμηλότερες αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες, που κάνουν την ίδια δουλειά. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αδικίας, στην Ιταλία η διαφορά είναι 5,8%!
Φινλανδία: Τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
Αν και στη χώρα υπάρχουν πολλά καλά, πολλή ελευθερία και αρκετή οργάνωση, η κατάθλιψη κυριαρχεί. Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα σχετίζεται και με τον κρύο καιρό και τα σκοτάδια. Το καλό είναι ότι δεν είναι αντίστοιχα και τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Γαλλία: Η χώρα με τον μικρότερο αριθμό πολιτών που γνωρίζουν αγγλικά
Τα ανέκδοτα για την άρνηση των Γάλλων να μιλήσουν αγγλικά, έχουν βάση. Σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν το χαμηλότερο ποσοστό αγγλομάθειας και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Γερμανία: Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκτητών κατοικίας
Βίοι αντίθετοι με τους Έλληνες, οι Γερμανοί. Δεν ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα και αφήνουν εμάς να παλεύουμε με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
Ελλάδα: Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό χρέους
Τα είπαμε και παραπάνω. Οι ωραίοι έχουν χρέη. Η πρωταθλήτρια του δημόσιου χρέους είναι η Ελλάδα με το ποσοστό στο τέλος του 2013 (επί του ΑΕΠ) να ανέρχεται στο 130,3%. Που σημαίνει ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης.
Ουγγαρία: Η χώρα με τους περισσότερους έμμεσους φόρους
Η Ουγγαρία έχει την πρωτιά στην ΕΕ, ως προς τους έμμεσους φόρους με ποσοστό 27%. Το ότι δεν είναι η Ελλάδα πρώτη, είναι πραγματική έκπληξη.
Ιρλανδία: Πρώτη σε ποσοστό κυστικής ίνωσης
Η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό κυστικής ίνωσης με ποσοστό 1 ανά 1800 γεννήσεις. Η κυστική ίνωση αποτελεί το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στην λευκή φυλή. Περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά εκτιμάται ότι γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κυστική ίνωση, ενώ το 4-5% του πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορείς. Προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ιταλοί: Οι περισσότεροι φοροφυγάδες
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε λίγο απ' όλα τα κακά, ωστόσο οι γείτονες Ιταλοί μας πήραν άλλη μια πρωτιά. Η παρουσία της Μαφίας, αυξάνει τα ποσοστά της φοροδιαφυγής και υπολογίζεται ότι το ιταλικό κράτος χάνει περίπου 192 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, λόγω της φοροδιαφυγής.
Λετονια: Το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων
Η Λετονία έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων στην ΕΕ, με 305 ανά 100.000 πολίτες. Πάντως παρά το ρεκόρ, έχει κάτω από τα μισά αν τη συγκρίνουμε με τις ΗΠΑ (716 ανά 100.000)
Λιθουανία: Το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών
Πρώτη σε αυτοκτονίες αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι η Λιθουανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερα από αυτό της Ελλάδας
Λουξεμβούργο: Ξοδεύουν τα λιγότερα για την εκπαίδευση
Παραδόξως το Λουξεμβούργο ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα στην ΕΕ για την Παιδεία. Το 2007 ξόδευε μόλις το 3.15% του προϋπολογισμού της για την δημόσια παιδεία.
Μάλτα: Δύσκολο να ανοίξεις επιχείρηση
Σε μια λίστα 189 χωρών σχετικά με την ευκολία του να ανοίξεις μια επιχείρηση, η Μάλτα βρίσκεται στην 161η θέση. Βρίσκεται κάτω από χώρες με σταθερά προβλήματα γραφειοκρατίας όπως η Κίνα και η Ισπανία.

Ολλανδία: Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ποδηλατών
Σε μια χώρα που κυριαρχεί η κουλτούρα της χρήσης ποδηλάτων για τις μετακινήσεις, ίσως εξηγείται και η θλιβερή αυτή πρωτιά. Δυστυχώς οι πιθανότητες να εμπλακεί ένας ποδηλάτης σε δυστύχημα, είναι υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.
Πολωνία: Η χώρα με τους λιγότερους γιατρούς
Όπως φαίνεται είναι πιο απίθανο να βρεις γιατρό στην Πολωνία, από το να προφέρεις σωστά το όνομά του. Καλά. Λέμε τώρα.
Πορτογαλία: Μεγάλο πρόβλημα, η υπογεννητικότητα
Η Πορτογαλία έχει μόλις 7,9 γεννήσεις ανά 1000 κατοίκους. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιρλανδία έχει σχεδόν διπλάσιο.
Ρουμανία: Δεν βρίσκεις με τίποτα σινεμά
Η Ρουμανία έχει μόλις 3.8 κινηματογράφους ανά 1.000.000 κατοίκους. Σκεφτείτε τι ουρές θα δημιουργούνται όταν βγαίνει καμιά καλή ταινία. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η Τσεχία με 49,2 σινεμά, ανά 1.000.000 κατοίκους.
Σλοβακία: Αναζητώντας ψηφοφόρους
Τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών σε εκλογικές αναμετρήσεις είναι απίστευτα χαμηλά. Ψηφίζει περίπου το 13,05% του πληθυσμού, όταν στο Βέλγιο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 89,64%.
Σλοβενία: Περισσότεροι θάνατοι λόγω αλκοόλ
Μια καθόλου τιμητική πρωτιά για τη Σλοβενία, που κατέχει την πρώτη θέση στους θανάτους από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Ισπανία: Πρωτιά στους μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο
Το 23,5% των μαθητών στη χώρα δεν τελειώνει τη βασική εκπαίδευση. Το ποσοστό δίνει στους Ισπανούς μια θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ.
Σουηδία: Τα λιγότερα κρεβάτια νοσοκομείου
Είτε οι Σουηδοί αρρωσταίνουν λιγότερο, είτε στα νοσοκομεία προτιμούν τους ασθενείς με τα Sleeping bags τους. Ελάτε εδώ να μάθετε μπαλίτσα στους άρχοντες των ράντσων.
Μεγάλη Βρετανία: Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης
Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης είναι οι Βρετανοί σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατούν τα σκήπτρα επίσης στη χρήση μεθαμφεταμίνης, έκσταση και LSD
(Πηγή: Yahoo)
Οι λόγοι να σταματήσετε τα αναψυκτικά είναι γνωστοί και διαρκώς αυξάνονται: καρκίνος, τερηδόνα, ζάχαρο. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και την επιταχυνόμενη γήρανση των κυττάρων στη λίστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Εξετάζοντας δείγματα DNA από 5.309 συμμετέχοντες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αναψυκτικά σχετιζόταν με μικρότερο μήκος τελομερών στα λευκά αιμοσφαίρια. Μάλιστα υπολόγισαν ότι η κατανάλωση 566 γραμμάριων την ημέρα σας «γερνάει» κατά 4,6 χρόνια.
«Τα τελομερή είναι προστατευτικά καλύμματα στα άκρα των χρωμοσωμάτων» εξηγεί ο Λόρεν Κέσλερ συγγραφέας της έρευνας. «Ακριβώς όπως τα πλαστικά στην άκρη των κορδονιών σας αποτρέπουν το ξήλωμα, έτσι και τα τελομερή προστατεύουν το DNA σας κατά την κυτταρική διαίρεση.»
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι όσο τα τελομερή μικραίνουν (που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς με το γήρας) τα κύτταρα σας σταματούν να διαιρούνται. Η κυτταρική διαίρεση είναι αυτό που μας κρατά νέους και βοηθά τα όργανα να λειτουργούν σωστά.
Ουσιαστικά, η κυτταρική γήρανση λόγω της σμίκρυνσης των τελομερών ευθύνεται για πολλά θέματα υγείας, όπως η φλεγμονή, η αντίσταση στην ινσουλίνη, και οι οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το μήκος των τελομερών έχει ακόμη συνδεθεί με τη διάρκεια ζωής.
aftodioikisi.gr
Το MINI Citysurfer Concept, έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης και ζυγίζει μόλις 18 κιλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα μέσα μεταφοράς.
Μεταφέρεται εύκολα, πχ. στο χώρο αποσκευών του νέου 3θυρου MINI ή σε λεωφορεία και τρένα. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο λόγω μικρού πλάτους, προσφέροντας ελευθερία και άνεση στη μετακίνηση ακόμα και σε περιοχές όπου απαγορεύεται η είσοδος αυτοκινήτων. Είναι το ιδανικό συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς για κάλυψη αποστάσεων μεταξύ παρκινγκ αυτοκινήτων, σιδηροδρομικού σταθμού ή στάσης λεωφορείου και τελικού προορισμού.
Το σύστημα ηλεκτροκίνησης είναι με μπουτόν ελέγχου γκαζιού και ηλεκτροκινητήρα στην πίσω πλήμνη χωρίς γρανάζια. Η τελική ταχύτητα με ηλεκτρική λειτουργία φτάνει τα 25 km/h. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης του MINI Citysurfer Concept ενεργοποιείται αφού αποκτήσει ελάχιστη ταχύτητα με τη βοήθεια της μυϊκής δύναμης του αναβάτη. Το μοτέρ απενεργοποιείται μέσω μανέτας φρένου.
Η παροχή ενέργειας γίνεται από μπαταρία ιόντων λιθίου μόνιμα τοποθετημένη στο πλαίσιο.  Η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε μέσω πρίζας αυτοκινήτου ή οικιακής πρίζας 12 volt, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης όταν ενεργοποιείται το φρένο. Το ΄χοημα διαθέτει σύστημα διαχείρισης μπαταρίας με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος, ηλεκτρική αυτονομία: 15 – 25 km. Η χρήση του MINI Citysurfer Concept είναι εφικτή οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από το σύστημα ηλεκτροκίνησης χρησιμοποιώντας μυϊκή δύναμη και χωρίς αντίσταση κύλισης από το μοτέρ.
Το MINI Citysurfer Concept είναι ασφαλές, ευπροσάρμοστο και ευέλικτο, διαθέτει μεγάλους τροχούς με πνευματικά ελαστικά – κατάλληλο ακόμα και για ανώμαλο οδόστρωμα.
Η φιλοσοφία του οχήματος καλύπτει όλα τα είδη μετακινήσεων στην πόλη. Καθημερινά δρομολόγια για τη δουλειά και το σχολείο, περιήγηση αξιοθέατων και ψώνια, εκδρομές με τροχόσπιτο, κάμπινγκ ή διακοπές με σκάφος. Αυθόρμητη οδηγική απόλαυση MINI που προέρχεται από τη συνεργασία αναβάτη και ηλεκτροκινητήρα.
Πηγή: news247.gr
Είναι από τους διασημότερους σεφ της Βρετανίας, με μεγάλη και βραβευμένη αλυσίδα εστιατορίων που εκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία. Ομως η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη για τον Τζέισον Αθερτον.
Ο 43χρονος σεφ, διαθέτει 15 πολυτελή εστιατόρια στη Βρετανία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη και το Ντουμπάι, έχει τρία αστέρια Μισελέν και διοικεί μία αλυσίδα εστιατορίων με έσοδα που ξεπερνούν τα 70.000.000 στερλίνες το χρόνο. Ο ίδιος όμως παραμένει ταπεινός και δεν ξεχνάει ότι ξεκίνησε από πολύ χαμηλά.
Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Το Βήμα, ο Αθερτον είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Καθώς δεν είχαν σπίτι, μεγάλωνε με τη μητέρα του σε ένα τροχόσπιτο και στην ηλικία των 11 ετών η μητέρα του τον παρότρυνε να βρει δουλειά ως φροντιστής γαϊδουριών για να συμβάλει στο οικογενειακό εισόδημα.
Το ενδιαφέρον του για τη μαγειρική ξεκίνησε ήδη από τα σχολικά του χρόνια, όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και πέντε χρόνια αργότερα το έσκασε από την οικογένεια του με προορισμό το Λονδίνο, το μόνο μέρος όπου θα μπορούσε να γίνει μεγάλος σεφ.
Ο ίδιος αποδίδει την τεράστια επιτυχία του στη σκληρή δουλειά, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι τον βοήθησε το γεγονός ότι δούλεψε δίπλα σε διάσημους σεφ όπως ο Μάρκο Πιερ Γουάιτ και ο Νίκο Λαντενίς.
Μία συνεργασία όμως ήταν αυτή που σημάδεψε την καριέρα του: Το 2001 ο Αθερτον άρχισε να δουλεύει για τον εκκεντρικό και αθυρόστομο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, ενώ είχε συμμετάσχει και σε μερικά από τα επεισόδια του «εφιάλτης στην κουζίνα». Ηταν το δεξί του χέρι για 9 χρόνια και χαρακτηρίζει τον Ράμσεϊ την μεγαλύτερη επιρροή της καριέρας του, αν και φήμες λένε ότι η λήξη της συνεργασίας τους ήταν επεισοδιακή.
Το 2010 ο Αθερτον ξεκίνησε να χτίζει δειλά δειλά την αυτοκρατορία του, ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο στην Σανγκάη, για το οποίο αναγκάστηκε να υποθηκεύσει το σπίτι του εις διπλούν. Ωστόσο το Pollen Street Social είχε πρωτοφανή επιτυχία κερδίζοντας αστέρι Μισελέν σε λιγότερο από χρόνο.
Μέσα σε τρία χρόνια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εστιατόρια, ενώ πλέον οι συνταγες του Αθερτον φιλοξενούνται σε μεγάλα Βρετανικά έντυπα. Ο ίδιος ωστόσο παραμένει ταπεινός και υποστηρίζει ότι πρώτα σεφ και μετά μάνατζερ, σκέψη που τον βοηθάει να κρατηθεί προσγειωμένος.






Πηγή: iefimerida.gr
Τα δικαιώματα προβολής του Champions League...
για άλλα τρία χρόνια ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΝΕΡΙΤ. Όπως έγινε γνωστό, το κρατικό κανάλι θα μεταδίδει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κάθε Τετάρτη όπως επίσης και τα στιγμιότυπα από όλες τις αναμετρήσεις.



Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ για τη νέα σύμβαση σημειώνει μεταξύ άλλων πως το οικονομικό αντάλλαγμα είναι “σημαντικά εξορθολογισμένο”:

“H ΝΕΡΙΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα του ChampionsLeague για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές περιόδους (2015 – 2018) και θα μεταδίδει αποκλειστικά σε ελεύθερη λήψη τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα από τα κανάλια της (NEPIT, NEPITsportsκαι ΝΕΡΙΤ HD).

Συγκεκριμένα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα προβάλει τους σπουδαιότερους αγώνες της Τετάρτης από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς και τα καλύτερα στιγμιότυπα όλων των αγώνων της Τρίτης και της Τετάρτης σε ειδική εκπομπή, πριν από και μετά τους αγώνες της Τετάρτης.

Με σημαντικά εξορθολογισμένο οικονομικό αντάλλαγμα (λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής, αλλά και την πρόσθετη αξία του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος όσον αφορά στην ποιότητα προγράμματος, την υψηλή τηλεθέαση λόγω και της ελληνικής συμμετοχής στη διοργάνωση, καθώς και τα προσδοκώμενα διαφημιστικά έσοδα), η ΝΕΡΙΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις. Με τον τρόπο αυτό παραμένει συνεπής στην υποχρέωσή της για την παροχή καθολικής υπηρεσίας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών προς τους Έλληνες πολίτες που τη χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους”.

Τους αγώνες της Τρίτης θα μεταδίδει από την επόμενη σεζόν η ΟΤΕ TV.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Περίπου 550 Γερμανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ, ένας αριθμός που είναι σαφώς...
μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αρχών μέχρι σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που διαθέτουμε, ο αριθμός έχει περαιτέρω αυξηθεί. Υπολογίζουμε ότι έχει ανέλθει στους περίπου 550. Πριν από κάποιες ημέρες είχαμε κάνει λόγο για 450» επισήμανε ο Μεζιέρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης χθες στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

«Σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση» προσέθεσε ο υπουργός, που διευκρίνισε ότι, αν και η πλειονότητα των υποψηφίων τζιχαντιστών που φεύγουν για τις περιοχές αυτές είναι άνδρες, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που επίσης έχουν ταξιδέψει προς τη Συρία και το Ιράκ.
«Αυτοί οι νέοι (...) έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στη Γερμανία στους κόλπους αυτής της κοινωνίας. (...) Για αυτό ακριβώς η πρόληψη πρέπει να συνοδεύει την καταστολή» συνέχισε ο ίδιος.

Στη γερμανική επικράτεια, περίπου 230 άνθρωποι θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις αρχές ως ενδεχόμενες απειλές, περιλαμβανομένων ορισμένων για τους οποίους «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο -κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επίσης πολύ πιθανό- να προετοιμάζουν μια επίθεση» εκτίμησε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στάση… πληρωμών και για το επίδομα θέρμανσης έχει κηρύξει το υπουργείο Οικονομικών. Η ενίσχυση των νοικοκυριών προκειμένου να σπεύσουν στα βενζινάδικα και να γεμίσουν τις δεξαμενές αναδείχτηκε φέτος σε… εθνική πολιτική. 

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 330 ευρώ στα 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα σε συνδυασμό με τη διατήρηση του επιδόματος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, επέτρεψε στην κυβέρνηση να προβάλει τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με τελικό κόστος ακόμη και κάτω από 65 λεπτά το λίτρο. Σε αυτό βοήθησε και η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, η υπόσχεση για έγκαιρη πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων δεν έχει τηρηθεί. Οι καταναλωτές που βρίσκονται σε στάση αναμονής φτάνουν στους 570.000 ενώ καθημερινά ο αριθμός μεγαλώνει.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 620.000. Από αυτές, έχουν εγκριθεί προς το παρόν 570.000. Μέσα στο πρώτο μήνα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών κοντεύει να συγκεντρώσει τόσες αιτήσεις όσες υποβλήθηκαν πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Από τις 570.000 αιτήσεις, τουλάχιστον 330-350.000 πληρούν τις προϋποθέσεις να εισπράξουν τα χρήματα άμεσα. Πρόκειται για αιτήσεις που κατατάσσονται σε μια από τις δύο κατηγορίες:

  1. Έχουν ζητήσει να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό προκαταβολή του επιδόματος που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού.
  2. Έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης οπότε πρέπει να τους καταβληθεί ολόκληρο το ποσό του επιδόματος
Οι υπόλοιποι που ναι μεν δικαιούνται επίδομα αλλά ακόμη δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης είσπραξης, είτε δεν έχουν ζητήσει προκαταβολή είτε δεν έχουν αγοράσει ακόμη πετρέλαιο. Γιατί καθυστερούν οι πληρωμές; Η δικαιολογία που ακούγεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι εκκρεμεί μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα θέρμανσης δεν υπόκειται σε συμψηφισμό με ενδεχόμενες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

http://www.fpress.gr
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε. Το σκυμμένο κεφάλι αντιπροσωπεύει την κακή διάθεση, ενώ ο αεράτος και ανάλαφρος βηματισμός προδίδει την καλή διάθεση.

Τώρα, μία νέα μελέτη, από το Καναδικό Ίδρυμα Προηγμένης Έρευνας (CIFAR), δείχνει ότι ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή, ο τρόπος του βαδίσματος μπορεί να αλλάξει την ψυχική διάθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρα Νικόλαους Τρόγιε, ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να διαβάσουν προσεκτικά μια λίστα με αρνητικές και θετικές λέξεις (λ.χ. «όμορφος», «φοβισμένος», «αγχωμένος») και στη συνέχεια να περπατήσουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο. Τους ζητήθηκε να περπατούν είτε με καταθλιπτικό στυλ (με τους ώμους γερμένους προς τα εμπρός και περιορισμένη κίνηση των χεριών) ή με χαρούμενο (μεγάλος διασκελισμός, με ελεύθερη κίνηση των χεριών και το κεφάλι ψηλά).

Στην επόμενη φάση, ζητήθηκε από τους εθελοντές να θυμηθούν όσο περισσότερες λέξεις μπορούσαν από τον κατάλογο που είχαν διαβάσει κατά την έναρξη του πειράματος.

Τι διαπιστώθηκε

Σύμφωνα με τις πατρατηρήσεις, όσοι είχαν περπατήσει καταθλιπτικά, θυμόντουσαν περισσότερες αρνητικές λέξεις, ενώ όσοι είχαν περπατήσει χαρούμενα, θυμόντουσαν τις θετικές.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι στην πραγματικότητα το καταθλιπτικό στυλ βαδίσματος τους είχε δημιουργήσει καταθλιπτική διάθεση δίχως καν να το αντιληφθούν.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου επηρεάζει το περπάτημά του, αλλά έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ισχύει και το αντίθετο. Η μελέτη μας δείχνει κάτι νέο για τον τρόπο με τον οποίο η ψυχική διάθεση επηρεάζει τη μνήμη» δήλωσε ο δρ Τρόγιε.

Η μελέτη πρόκειται να δημοσιευθεί στην «Επιθεώρηση Συμπεριφορικής Θεραπείας & Πειραματικής Ψυχιατρικής» (JBTEP).

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!